Lotta Svärd järjestö takaisin!

Viestintä Lotta

Heips, tää sivu on perustettu naisille jotka eivät käy armeijaa. Kertokaa mielipiteenne asiast. Lotta Svärd täytyy perustaa uudelleen jotta meistä muista naisista olisi hyötyä. Miehet tekin voitte kertoa mielipiteenne. Käykää ihmeessä nettisivulla: http//Adressit.com/lottasvärdjärjestönuudelleenperustaminen
Allekirjottakaa pliis, jos ootte samaa mieltä ja kommatkaa sinne myös tänne. Haluaisin teidän myös ymmärtävän, että asiattomilta en kaipaa kommenttia kiitos! Naiset perustetaan järjestö ja voitteko tulostaa ne nimmarit, jos allekirjotuksii tulee tarpeeks. Minulla ei ole tulostinta. Kiitos teille!

153

368

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lotta Svärd, kyllä

      Kyllä! Kannatetaan!

      • Viestintä Lotta

        Oletko allekirjoittanut adressin. Laitertaaks hanke pystyyn, kun meitä myötä mielisiä on tarpeeksi. Muistakaa kommata.


    • res.kers. 83

      Facebook olisi varmaan myös hyvä tallaisen asian esille tuomiseen mutta miksei täälläkin, kannatan myös vaikka olenkin mies ja viimeisen päälle maanpuolustustahtoinen.

      Mitähän asiaan kommentoisi puolustusvoimien edustajat?

      Onhan olemassa reserviläisjärjestöt niin miksipä ei rinnalle jotain lottajärjestön päivitettyä versiota.

      • Viestintä Lotta

        Hieno minulla valitettavasti ei ole facebookia, mutta voisin laittaa Lotta tehtävät mitä voisimme tarvita.

        Viestintä Lotta
        Muonitus Lotta
        Lääkintä Lotta
        Eläintenhoitaja Lotta
        jne. Viest. Lotta, koska nettiä voidaan vakoilla vanhan aikaisuus tässä asiassa olisi paras tapa mielestäni kirjeet ym. Muon. Lotta ruoka puoli pitää hoitaa. Lääk. Lotta sairaalat ja kenttäsairaalat pitää hoitaa ja Eläint. Lotta, koska maaseutu. Allekirjoittakaa adressi tai kommatkaa tänne. Voisitta myös laittaa sanomaa eteenpäin.


    • res kers 83

      Opiskele radioamatööriksi niin siinä hyvä pohja viestintälotaksi, nykyään sähkötys eli morsetus ei ole pakollista radioamatööriksi opiskeltaessa, lisätietoa www.sral.fi .

      Kuitenkin radioamatööri taidot antaa hyvät taidot käyttämään radiolähettimiä jotka aivan varmasti tarpeen jos netti kaatuu ja kännykkälinkit myös.

      • viestintä lotta

        Tarkoitin, että kirjeet on hyvii täällä maaseudulla ja lennätin yhteyttä voi häiritä. Olen saanut tarpeekseni jo muutenki, kun venäjää kuuluu puhelimesta. Mut niin onko sinulla sitten ehdotuksia Lotta tehtävistä?


    • res kers 83

      Totta tuo kirjejuttu mutta esimerkiksi tuo "lennätin" eli nyky-aikana ihan vaan sähkötys niin sitä voi kyllä häiritä mutta lyhyet viestit niin ei ehdi vihollinen häiritä ja aina löytyy taajuuksia nijn paljon että sinne voi piipotua sekä viestit kun antaa salattuna niin ei jää edes mitään "jälkiä" mihinkään toisin kuten nyky-ajan nettiyhteyksistä.


      Suomessa radiotiedustelu osaltaan "pelasti" Suomen sota-aikana, sen ajan radio-amatöörit olivat perustetussa radiokomppaniassa eli radiotiedustelussa ja saivat napattua hyvin tärkeitä viestejä venäläisten radioyhteyksistä.

      Lotat toimivat myös viestilottina kun kauokopartiot tekivät reissujaan vihollisen selustaan, viestilotat kuuntelivat 24/7 tiettyä radiotaajuutta ja ottivat vastaan kaukopartiomiesten viestit mitä tuli nimenomaan sähkötyksellä ja sitä sanottiin kyynelehtimiseksi sillä partioiden käytössä oli radiolähetin joka oli nimeltään kyynel.

      Eli lotat toimivat tärkeissä tehtävissä ja olivat näin kaukopartiomiesten ainoa yhteys kotiin ja tämä yhteys oli usein elintärkeä kun kyse oli varuste/ruoka-täydennyslennoista tai partion haku pois ym ym.

      Lottien tehtäviin en tämän enempää puutu, tämä oli vaan minun näkökulma mitä esimerkiksi voisi olla ja mitä taitoja voi itse kukin hankkia kriisin varalta. Vielä muistui mieleen tuosta kriisi-ajan viestinnästä johon myös toki kirjetkin kuuluu on tämä radioamatööritoiminta jolla voidaan pitää yhetyksiä esimerkiksi kylien ja kaupunkien väillä jos kaikki muut nyky-ajan viestintäyhteydet kaatuu, siihen tarkoitukseen sopii myös LA-radiot jotka nykyään lupavapaita ja kantavuus on hyvissä olosuhteissa jopa 100 kilometriä hyvällä tuki-asema-antennilla. LA-harrastus on vielä voimissaan Suomessa kuten se oli myös -80 luvullakin, melkein joka kylässä oli useammassa talossa ja torpassa la-radio. Tästä saa tietoa esim. googlettamalla "radiohullujen foorumi".

      Tämä nyt meni ehkä hieman ohi aiheen mutta mielestäni viestintä on tärkeää vaikka kyse olisi ihan vaan kotirintaman viestinkulusta.

      Naisia on jonkin verran mukana vapaaehtoisessa maanpuolustuksessa eli reserviläisjärjestöissä, itse olen kuulunut reserviläisjärjestöön vuodesta -91

      Nykyään reserviläisjärjestöihin voi liittyä kuka tahansa mukaan vaikka ei ole suorittanut varusmies/naispalvelusta.

      Toivottelen onnea että löytyy innokkaita tällaisen asian eteenpäin viemiseen.

      • Viestintä Lotta

        Voisitko laittaa hanketta omalta osaltasi eteenpäin. Mikä se reservijärjestö on eihä siihe tarvii mitää asepalvelusta suorittaa vai onko se vähän kuin lotta svärd järjestö oli?


    • res kers 83

      Reserviläisjärjestöön kuuluminen ei edellytä varusmiespalvelusta eli kuka tahansa suomen kansalainen voi liittyä reserviläisjärjestöön, ennen ne oli reservin aliupseerit ja reservin upseerit mutta nykyään ei tarvitse olla aliupseeri eikä upseeri eikä edes varusmiespalvelusta takana.

      Googlettamalla löytyy myös tietoa reserviläisistä eli se on ikäänkuin jatke aikanaan toimineelle suojeluskunnalle ja minun tietääkseni lotatkin oli osa suojeluskuntaa jos en nyt aivan väärässä ole.

      Tämä reserviläistoiminta on ehkä hieman "piilossa" vielä ns. suurelta yleisöltä vaikkakin tällä maalla melkein joka markkinoilla on oma telttansa reserviläisillä jotka esittelevät omaa toimintaansa ja rese.rviläistoiminta onkin tiukasti kytköksissä puolustusvoimiin. Aktiivinen reserviläinen joka mukana toiminnassa tietyn verran voi saada sotilasarvoonsa ylennyksen.

      Itse ne nykyään enää ole toiminassa aktiivisesti mukana koska paikkakunnalla jossa asun ei ole kovin aktiivista toimintaa joka on harmi, oma toimintani aikoinaan eteläsuomessa keskittyi ammunnan harjoitteluun helsingin laivasto-aseman ampumaradalla Kirkkonummella. Nykyään harrastan ammuntaa itsekseni sekä metsästysreissuillani pidän yllä suunnistustaitoa ja vapaa-aikani menee radisti harrastuksessa, sähkötysyhteyksiä olen pitänyt melkeinpä päivittäin esimerkiksi Ukrainaan.

      Koska olen miespuolinen niin hankala on lähteä viemään lotta-asiaa eteen päin mutta toki annan neuvoja ja vinkkejä asioissa missä voin olla avuksi.

      • Viestintä Lotta

        Kiitos! Mistä voi hankkia la- radion tai lennättimen? Täällä Wenäjän rajan tuntumassa ei toimi välillä mikään joten ajattelin hankkia lennättimen tai la- radion? Kirjeet menvät kyllä perille. Onko siinä reservijärjestössä ikä raja? Eilen täällä missä asun eli tässä yhdestä raja kaupungista lenteli hävittäjä en nähnyt, mutta kuulin kuului myös boom ja puhelin yhteys meni poikki hetkeksi. Eksyi kyllä jo aiheesta, mutta sinähä voit kertoa asiasta eteenpäin siellä reservijärjestön tapaamisissa tai näissä.


    • res kers 83

      Tuo "lennätin" on historiaa ja sitä ei enää käytetä, ajat on muuttuneet ja tilalle tulleet hieman paremmat systeemit mutta peri-aate tuossa sähköttämisessä on tavallaan sama mutta sähkötys vaatii radioamatööriluvat joihin suoritettava viestintävirston vaatima radioamatööritutkinto mutta la-radio on lupavapaa ja niitä myy esimerkiksi Utec oy Lapualla ja myös siihen tarkoitukseen soveltuvia tuki-asema antenneja, kannattaa tutustua paikalliseen radioharrastajaan jos sellainen löytyy, aika monessa kylässä ja kaupungissa vieläkin tänä päivänä myös la-harrastajia eli lyhytaalto-harrastajia, ei ole ihan simppeliä pistää pystyyn la-asemaa, siihen tarvitaan la-radion lisäksi se antenni ja radiolle virtalähde 13.8 V.

      Tosin la-radiokanaviltakin kuuluu venäjää ja välillä saksaa ja jopa jenkkejä, kannattaa käydä kurkkaamassa radioharrastajien keskustelupalstaa "radiohullujen foorumi" siellä löytyy tietoa ja keskusteluja la-radiotoiminnasta ja tekniikasta ja voi löytyä jopa oman paikkakunnan harrastaja.

      Vaikka venäjää kuuluukin la-kanavailla niin kyllä sieltä aina vapaa taajuus (kanava) löytyy. Voisin sanoa että Suomessa tällä hetkellä aika kattava la-asema verkosto, itsekin jonkun verran juttelen vielä la-kanavilla iltaisin ja joskus radiokkeli on niin hyvä että kuuluu jopa sieltä itä-suomesta tänne keskiseenkin suomeen eli todella hyvällä radiokelillä kuuluvuus on hyvinkin pitkä suomessakin ja tietysti kun jenkitkin joskus kuuluu. Itselläni radio-asema ja uskon että pahan kriisin tullen voin toimia viestin välittäjänä vaikkapa kylien välillä mutta toivottavasti sellaista tilannetta koskaan ei tule.

      Jos haluat la-aseman kotiisi, (toivottovasti asut ok-talossa) niin suosittelen kirjautumaan "radiohullujen foorumiin" niin voit sinne kirjoittaa ja kysellä lisää tietoja la-radio harrastuksesta ja la-aseman pystyttämisestä, itsekin voisin neuvoa mutta täytyisi olla yhteystiedot, täällä palstalla ei viitsisi kovin paljon asiasta kirjoittaa.

      • Viestintä Lotta

        Kumpi on parempi LA- radio vai sähkötys? Haluan oppia ajoissa muutakin viestintää kuin puhelin ja kirjeet. Olen tullut viime aikaisten tapahtumien jälkeen siihen tulokseen, että sota/kriisi olisi tulossa. Olen jopa joskus pimeällä, kun kävelen metsässä joitakin ihme tyyppejä. Voiko sähkötystä oppia ilmaisutaidon lukiossa?


    • res kers 83

      Googlettakaa niin tietoa löytyy ja sähkötys ei ole läpihuutojuttu oppia, se on aivan kuin opettelisi uuden kielen. hyvä sävelkorva auttaa oppimisessa, kyllä se on itse opeteltava sitä ei kukaan opeta ei edes lukiossa eikä yliopistossa.

      Kannattaa perehtyä noihin radiolähettimiin sekä taajuuksiin yms jos kiinnostusta riittää, en ala täällä enää asiasta kertomaan, edellisissä viesteissä jo mainitsin "radiohullujen foorumin", sinne vaan jos asia kiinnostaa.

      Niin, pimeällä voi metsässä nähdä vaikka mitä ja vielä jos on vilkas mielikuvitus niin yhä enemmän on mörköjä.

      • Viestintä Lotta

        Voisin liittyä reservijärjestöön onko siihen ikä rajaa? Entä mitä siellä tehdään olen yrittänyt googlettaa tietoa asiasta, mutta ei ole vielä tärpännyt. Minä olen kiinnostunut maanpuolustuksesta ja Lotta Svärd järjestö voisi olla nyt naisille se hyvä vaihtoehto. Onko ideoita Lotta jaostoihin? Minulla on vain ne 20-45 lukujen jaostot. Jätän ne radiot ammattilaisille ja keskityn kirjeisiin ja kirjalliseen viestintään.


    • res kers 83

      Ok..ei ole ikärajaa reserviläistoimintaan, reserviläisissä keskitytään maanpuolustukseen ja kaikkeen siihen mitä maanpuolustuksessa tarvitaan, reserviläisjärjestöt järjestävät koulutusta jäsenilleen kuten esim. toimintaa kriisin sattuessa, reserviläiset osallistuvat erilaisiin tapahtumiin ja ovat siellä esillä ja esittelevät toimintaansa. Koulutusta on monenlaista ja esim. nämä nykyiset armeijan paikallisjoukot ovat juuri vapaaehtoisista reserviläisistä koulutettu.

      Niin, tuo viestintä nyky-aikana vaatii hieman teknillistä osaamista joskaan se ei ole kovinkaan monimutkaista koska valmiita laitteita niin paljon, sitä kannattaa miettiä kuinka vistintä voisi toimia jos kerta kaikkiaan kaikki nyky-ajan menetelmöt kaatuvat kännyköitä myöten ja la-radiotkin ja amatööriradiolähettimetkin tarvitsevat sähköä jota kyllä saa myös autojen akuista muta niitäkin täytyy välillä ladata joten avuksi voi siinä olla aurinkoenergia.

      Itse olen miettinyt että jos paha kriisi tulee niin silloin minun radioasemani voi olla kylän yhteisessä käytössä ja yhteys saadaan viereisiin pitäjiin ja kaupungeihin ja jopa ympäri maata tilanteessa kuin tilanteessa ja tietysti täytyy olla vasta-asemia mutta onneksi niitä suomessa on aika tiuhassa.

      Sitä kannataa miettiä kuinka kirjeet yms saadaan kulkemaan jos esim polttoaine pula tulee ja matkat alkaa olla esimerkiksi polkupyörälle pitkiä, silloin kyllä jonkinlainen, verkkosähköstä riippumaton radioverkosto on tärkeässä asemassa. varsinkin maaseuduilla.

      Käyhän tutustumassa reserviläisliiton sivulla mitä sieltä löytyy ja kannattaa pohtia kuinka tällainen lotta-järjestö nykypäivänä toimisi, millaista toimintaa olisi ja ennekaikkea olisiko kiinnostusta naisilla liittyä tällaiseen järjestötoimintaan mukaan, en tiedä mikä sinun ikä on mutta eipä se ikää katso mitä tekee jos halua ja innostusta löytyy.

      • Viestintä Lotta

        Kiitos tiedoista. Kirjeet saa perille hevosilla, jos on polttoaine pula tai polkupyörällä. Minä olen kova liikkumaan ja saan perille kyllä asiani, jos olen niin päättänyt. Vanhan aikasuus voi olla jossain määrin hyödyksi tuossa kriisissä/sotatilassa. Oletko allekirjoittanut adressin?


    • res kers 83

      www.reservilaisliitto.fi

      Siinä sivu josta löytyy kaikki tieto reserviläisistä.

      • Viestintä Lotta

        Luin Lotta toiminnasta wikipediassa. Osan tehtävistä voi toteuttaa esim. Ilmavalvontalotta, muonituslotta, eläinlääkintälotta, toimisto/kanslialotta, viestilotta jotekute, lääkintälotta. Minusta olisi hyvä, että 10-16 vuotiaatkin voisivat olla lottia. Myös sitä vanhemmat, mutta myös nuoret tytöt kotonta vaan tekemään lotta tehtäviä. Olisiko sinulla tiedossa naisia jotka eivät käy armeijaa ja olisivat kiinnostuneita? Minä en voi värvätä ihmisiä oikein, kun ei ole facebookia. Jos voisit sen verran auttaa, että kertoisit facebookissa eteenpäin?


    • res kers 83

      En ole faceookissa minäkään joten en voi siellä viedä asiaa eteenpäin. En ole kirjoittanut adressia..vielä.

      Pohdihan asiaa ja etsi netistä tietoa lotta toiminnasta ja vapaa-ehtoisesta maanpuolustuksesta ja jos olet vielä nuori niin harkitse myös armeijan käyntiä, sieltä voi avautua vaikkapa työpaikkakin naispuolisena upseerina.

    • res kers 83

      No nyt on allekirjoitettu adressi!

      • Viestintä Lotta

        Kiitos! Minä olen vielä tosi nuori en ole vielä edes 18 vuotta. En käy armeijaa, koska se on miesten juttu minusta enemmänkin. Jos tunnet joitai tyyppejä jotka ovat kiinnostuneet Lotta tehtävistä. Olen saanut idean miten saada asiani päättäjien käsiin. Voisin lähettää sähköpostia tai kirjeen heille paitsi, että voisin kirjeen avulla olla nimetön sähköpostin kautta en. Venäläiset sitä paitsi sieppaisi sen sähköpostin, koska se käsittelee maanpuolustusta.


    • res kers 83

      Kyllä venäläiset tietää kaiken mitä Suomessa tehdään, aivan varmasti lukevat nätäkin keskustelupalstoja ja saavat käsityksen miktkä mietteet on kansalaisilla maansa puolustuksesta.

      Ei armeija ole pelkästään miesten juttu, vuosittain naisia paljon armeijassa mutta tokihan se on naisille vapaa-ehtoinen asia kuten nykyään tuntuu olevan jo miehillekin siinä suhteessa että ei tarvitse kun kieltäytyä niin siviilipalvelus koittaa ja sillä selviää.

      • Viestintä Lotta

        Luin Lotta toiminnasta ja tulin siihen tulokseen, että se on kaikille paras.


    • res kers 83

      Kyllä vaan, sulla taitaa olla intoa asiaan, älä pidä kiirettä asian kanssa, anna tulla adressiin lisää nimiä, oletko puhunut asiasta sielä kotipaikkakunnalla kenellekään esim. koulussa, luultavasti olet vielä koulussa koska olet tuon ikäinen.

    • res kers 83

      ...laitoin sähköpostia adressin laatijalle, liekö mennyt viesti perille...

      • Viestintä Lotta

        En tiedä. Minä olen kyllä vielä koulussa olen ylä-asteella 8lk. Adressin tekijä on paras kaverini tai siis teimme sen yhdessä minullekki voi laittaa s-postia. Puolustusministeriöön voisin sen kirjeen laittaa... tai joku voi sen laittaa, mutta vasta sitten, kun adressissa on tarpeeks nimiä. Mitä laitoit siihen s-postiin, että voin viedä asiasi perille? Tämä kirjakielellä kirjoittaminen alkaa olla jo vaikeeta sallinet minun kirjoittaa omal murteella. Koulussa voisin totta kai kysyä kavereilta jotka ovat minun rinnakkaisluokalla, koska omalla luokalla ei ole tyttöi joita ei kiinnosta saati halua puhua minulle. Onko sinulla ideoita Lottajaostoihin? Kai ne vanhat jaostot on vielä hyviä, koska nykyääkin niitä voi käyttää hyödyksi? Olisiko sinulla haluja lähettää se posti puolustusministeriöön, koska posti täällä ei kulje hyvin, kun ne jakeluautot käy täällä pikku kunnassa vain joka toinen viikko kaupungissa käy joka viikko. Eksyin nyt jo aiheesta, mutta siis pointti on se, että puolustusministeriön pitäisi ruveta hoitamaan tätä asiaa jo. Vai olisiko parempi, että minä 2 kaveri jotka eivät kyllä asu enää täällä ni vain perustaisimme järjestön uudelleen kriisin/sotatilan sattuessa? Mielipiteesi? Voinko kirjoittaa omalla murteella tästä edes?


    • res kers 83

      Kyllä minulla jotain neuvoa voisi olla kuinka asiaa kannattaa ensin eteenpäin kehittää ennen kuin alkaa lähettämään puolustusministeriöön postia, en vain viitsisi täällä enempää alkaa pohtimaan, ties vaikka joku idean nappaa.

      Sähköposti-osoitteeni näkyy siellä viestissä jonka lähetin henkilölle joka laatinut adressin ja jonka nimi adressin alla.

      • Viestintä Lotta

        Niimpä niimpä. Enhä mie haluu, et miun aate viijää käsist.


      • Viestintä Lotta
        Viestintä Lotta kirjoitti:

        Niimpä niimpä. Enhä mie haluu, et miun aate viijää käsist.

        S-Posti osotettas ei näkynyt.


      • res kers
        Viestintä Lotta kirjoitti:

        S-Posti osotettas ei näkynyt.

        Ok..kyllä niihin tietoihin piti laittaa sähköposti-osoite mutta mutta...joo, no en tiedä nyt sitten kuinka saisit s-posti osoitteeni, tänne nyt sitä en oikein viitsisi laittaa vaikkain se mikään salaisuus ole.

        Ideani liittyy siihen mitä voisitte/voisit tehdä lotta-asian suhteen siellä omalla paikkakunnalla ja katsoa sitten siitä eteenpäin mihin ja kuinka asia etenee ja ideani avulla voisi saada asia hieman medianäkyvyyttä mutta se tietysti vaatii hieman töitä ja tekemistä sekä uskallusta heittäytyä niin sanotusti lotaksi.


      • res kers
        res kers kirjoitti:

        Ok..kyllä niihin tietoihin piti laittaa sähköposti-osoite mutta mutta...joo, no en tiedä nyt sitten kuinka saisit s-posti osoitteeni, tänne nyt sitä en oikein viitsisi laittaa vaikkain se mikään salaisuus ole.

        Ideani liittyy siihen mitä voisitte/voisit tehdä lotta-asian suhteen siellä omalla paikkakunnalla ja katsoa sitten siitä eteenpäin mihin ja kuinka asia etenee ja ideani avulla voisi saada asia hieman medianäkyvyyttä mutta se tietysti vaatii hieman töitä ja tekemistä sekä uskallusta heittäytyä niin sanotusti lotaksi.

        Laitoin uuden viestin adressin laatijalle, katso sieltä tuliko s.posti osoitteeni.


    • res kers

      Aikoinaan kun lotta-järjestöt lakkautettiin niin syynähän oli Moskovan rauhan aikainen sopimus eli venäläiset kielsivät lotta-järjestöt, liekö vielä tuo sopimus voimassa?

      • Viestintä Lotta

        Sopimus on edelleen voimassa ja kulkee nimellä välirauha tai ainakin meillä kansakoulussa opetettiin... ups siis ny ylä-asteella ja ala-asteella. Suomi on itsenäinen maa eikä sitä Neuvostoliitto, Wenäjä tai EU määrää. Olen sitä mieltä, että Suom voisi erota EU:sta ja tehdä lotta-asian kanssa niin kuin itse parhaaksi näkee. Wenäjä/Neuvostoliitto ei estä meitä minkää valta kunnan sopimuksella joka kantaa nimeä välirauha.


      • Viestintä Lotta
        Viestintä Lotta kirjoitti:

        Sopimus on edelleen voimassa ja kulkee nimellä välirauha tai ainakin meillä kansakoulussa opetettiin... ups siis ny ylä-asteella ja ala-asteella. Suomi on itsenäinen maa eikä sitä Neuvostoliitto, Wenäjä tai EU määrää. Olen sitä mieltä, että Suom voisi erota EU:sta ja tehdä lotta-asian kanssa niin kuin itse parhaaksi näkee. Wenäjä/Neuvostoliitto ei estä meitä minkää valta kunnan sopimuksella joka kantaa nimeä välirauha.

        Mitä mieltä olet nyky sodan käynnistä Suomessa? Olisiko se samanlaista metsässä ryömimistä niin kuin silloin 1939-1944 luvuilla? Suomi ei tietääkseni omista ohjuksia.


    • res kers 83

      Kylläähän Suomessa ohjuksia on, esimerkiksi ilmatorjunta-ohjuksia, muista ohjuksista en tiedä, tykistö on hyvä.

      Ei ehkä niin massiivisessa määrin enää nykyään metsässä ryömittäisi kuten viime sodan aikana, kun seuraa nyt Ukrainan ja Venäjän välistä sotaa tai mikä konflikti tuo nyt lie, sota-sanaa karttelevat vaikka sotilaita ja siviilejä kuolee koko ajan Ukrainassa.

      Ehkä Suomeakin vastaan tällainen konflikti olisi juuri tuollaista pienten ryhmien taistelua, isku sinne ja tänne ja sitten peräännytään pois paikalta jos nyt ei valtauksesta kyse.

      Mutta se nyt on meikäläisenkin hankala maallikkona mennä sanomaan millaista sota nykyään olisi ja toivottavasti sitä ei koskaan tarvitsisi edes kokea vaikka armeijan olenkin käynyt.

      Niin, jos ei Venäläisille käy Lotta-Svärd nimi niin laitetaan sitten Drävs-Attol eli vääripäin vaan tuo nimi niin ei ne sitä tajua Hi! No tuo olin vitsi.

      • Viestintä Lotta

        Meijä ei tarvii kysyy nimi ehdotusta wenäläisiltä se on joko Lotta Svärd tai Naisten huolto säätiö. En kehtaa sanoa täällä miksi me täällä raja kaupungissa wenäläisiä kutsumme. Viipuriin täältä ei olisi pitkä matka ehkä noin 52 kilometriä.


      • Viestintä Lotta
        Viestintä Lotta kirjoitti:

        Meijä ei tarvii kysyy nimi ehdotusta wenäläisiltä se on joko Lotta Svärd tai Naisten huolto säätiö. En kehtaa sanoa täällä miksi me täällä raja kaupungissa wenäläisiä kutsumme. Viipuriin täältä ei olisi pitkä matka ehkä noin 52 kilometriä.

        Lotat voisivat hoitaa radio valvontaa. Eli siis ettei radio yhteyttä vaan peukaloida. Voisivat Lotat soittaa esim. Elämää juoksuhaudoissa tai jotai näitä sodan aikaisia lauluja, kun ne ovat aika pitkiä. Harmi, että ei enää ole sitä metsässä ryömimistä, mutta oliha se silloin 40- luvulla, kun Helsinkiin vai oliko Hankoon tultii maihin niin sehän oli pelkkää kaupunkia ja täällä missä minä asun oli kyllä Lpr ja Kouvolaat ja nää niin silloin oli metsässä ryömittävä. Tuli mieleeni, että valta osa täällä vielä missä asun on maaseutua ja metsää eli siis on lähdettävä metsää ryömimään. Olen myös tullut siihen tulokseen, että sotatila on Suomessa EHKÄ vuonna 16 tai 17. Sen takii minulla on kiire tämän hankkeen kanssa.=):)


      • Viestintä Lotta
        Viestintä Lotta kirjoitti:

        Lotat voisivat hoitaa radio valvontaa. Eli siis ettei radio yhteyttä vaan peukaloida. Voisivat Lotat soittaa esim. Elämää juoksuhaudoissa tai jotai näitä sodan aikaisia lauluja, kun ne ovat aika pitkiä. Harmi, että ei enää ole sitä metsässä ryömimistä, mutta oliha se silloin 40- luvulla, kun Helsinkiin vai oliko Hankoon tultii maihin niin sehän oli pelkkää kaupunkia ja täällä missä minä asun oli kyllä Lpr ja Kouvolaat ja nää niin silloin oli metsässä ryömittävä. Tuli mieleeni, että valta osa täällä vielä missä asun on maaseutua ja metsää eli siis on lähdettävä metsää ryömimään. Olen myös tullut siihen tulokseen, että sotatila on Suomessa EHKÄ vuonna 16 tai 17. Sen takii minulla on kiire tämän hankkeen kanssa.=):)

        Minä voisin aloittaa kirjoittaa sitä kirjettä puolustusministeriöön. Pääseköhä viesti lotat rintamalle sotilaiden luo tai muonitus lotat?


      • res kers 83
        Viestintä Lotta kirjoitti:

        Minä voisin aloittaa kirjoittaa sitä kirjettä puolustusministeriöön. Pääseköhä viesti lotat rintamalle sotilaiden luo tai muonitus lotat?

        Ok..kyllähän muonituslotat joutuisi olemaan lähempänä, voi olla että viestilottien aika on mennyt jo ohi mutta tiedä sitä miten tämä nykyteknologia vaikuttaa asiaan, mitä tehtäviä voisi olla ja missä määrin, niitä ei voi tietää muu kuin puolustuvoimien sisällä oleva henkilä koska emme tunne tarkalleen puol.voimien oranisaatioita ja ajat ovat muuttuneet hurjasti sitten viime sotien, se on pohtimisen paikka tuo mutta ensiksi varmaan pitäisi lähteä liikkeelle siitä miten puol.voimat ottaa vastaan ajatuksen että lottajärjestöt herää uudelleen.
        Eli tavallaan naisten reserviläisjärjestön tyylinen vai kytkentäänkö ne reserviläisiin, tietysti jos lottia olisi tulossa paljonkn vapaahetoiseen maanpuolustukseen takaisin niin se uuttaisi varmaan osaltaan reserviläistoimintaa.

        En osaa kyllä enempää tästä asiasta sanoa..niin vielä..siksihän on perustettu reserviläsijärjestöt koska suojeluskuntia ei kai enää saa olla, reserviläisjärjestöt korvaa aikaisemmat suojeluskunnat joissa oli myös hyvinkin nuoria poikia mukana aivan kuten lotissa oli nuoria tyttöjä.


      • onko perää?
        Viestintä Lotta kirjoitti:

        Lotat voisivat hoitaa radio valvontaa. Eli siis ettei radio yhteyttä vaan peukaloida. Voisivat Lotat soittaa esim. Elämää juoksuhaudoissa tai jotai näitä sodan aikaisia lauluja, kun ne ovat aika pitkiä. Harmi, että ei enää ole sitä metsässä ryömimistä, mutta oliha se silloin 40- luvulla, kun Helsinkiin vai oliko Hankoon tultii maihin niin sehän oli pelkkää kaupunkia ja täällä missä minä asun oli kyllä Lpr ja Kouvolaat ja nää niin silloin oli metsässä ryömittävä. Tuli mieleeni, että valta osa täällä vielä missä asun on maaseutua ja metsää eli siis on lähdettävä metsää ryömimään. Olen myös tullut siihen tulokseen, että sotatila on Suomessa EHKÄ vuonna 16 tai 17. Sen takii minulla on kiire tämän hankkeen kanssa.=):)

        Mistä olet tullut tulokseen, että sota olisi 16 tai 17 suomessa?

        Ote alla täältä: http://keskustelu.suomi24.fi/node/12960639

        Nostradamus

        Ensimmäinen lause kertoo iskusta WTC-torneihin ja Pentagoniin 11. syyskuuta 2001. Toinen lause kertoo Venäjän tulevasta ydiniskusta Yhdysvaltoihin. Kolmas lause nimeää syyllisen ja että isku tapahtuu, kun Yhdysvalloissa on yö.
        Toinen kappale kertoo vuosiluvun olevan seitsemällä jaollinen 2016 jolloin on Rio De Janeiron kesäolympialaiset. Yhdysvaltojen vastaisku johtaa tuomiopäivään ja ihmiskunnan tuhatvuotisen valtakunnan perustamiseen, kun kansallisvaltiot ovat tuhoutuneet ydinsodassa. Haudoista nousevat kuolleet ovat ihmeen kaupalla ydinsodasta pommisuojissa ja kellareissa selviytyneitä ja jo kuolleiksi luultuja ihmisiä.


    • res kers 83

      Jassoo, kyllä täälläkin on metsää minun asuin seudulla, asun aika korvessa, ainakin toistaiseksi.

      Radiokuuntelun ja radiotiedustelun hoitaa nykyään puolustusvoimat eräällä paikkakunnalla, aika lähellä tässä, en viitsi mainita paikkakuntaa enkä muutakaan.

      Häiritähän radioviestejä voi helpostikin ja nykyään on tämä kybersota eli ELSO, tarkoittaa elektroninen sodankäynti, verkot kyllä vihollisen helppo pommittaa mykäski, ainakin nämä yleiset verkot, onhan tietysti varajärjestelmiä ja siiirrettäviä antennijärjestelmiä.

      Sinullahan tuntuu olevan tietoa enemmän kuin minulla, tottahan metsässä ryömiä täytyy jos tarve on, jos viholisen joukot ampuvat niin syytä mennä maihin ja edetä ryömimällä.

      Kyllä se vaan tuo Venäjä ohjailee poliittisella tasolla Suomea jonkun verran, on aina ohjaillut, jo Kekkosenkin ajoista saakka, Kekkonen oli nyt niin ovela luovimaan Venäjän ristiaallokossa.

      Kyllähän se on ihaan hieno idea että kaikki ne jotka eivät ole armeijaa käyneet voisivat osaltaan ottaa osaa Suomen puolustukseen tavalla tai toisella, mikä nyt puolustusvoimien tapaan toimia soveltuisi, luulisi että vapaa-ehtoinen työ ja palvelus kiinnostaa myös puolustusvoimia, siinä vaan aika paljon miettimista ja kehiteltävää miten nykylottien tehtävä järjestetään ja organisoidaan.

      • Viestintä Lotta

        Niin... eikö silti ole hyvä idea informoida puolustusministeriötä? Puolustusministeriö voi itse ajatella hankkeesta loput. Meillä täällä on pitkin päivää muutama hornetti ollut, mutta varmaankin suomalaisia olivat.


      • res kers 83
        Viestintä Lotta kirjoitti:

        Niin... eikö silti ole hyvä idea informoida puolustusministeriötä? Puolustusministeriö voi itse ajatella hankkeesta loput. Meillä täällä on pitkin päivää muutama hornetti ollut, mutta varmaankin suomalaisia olivat.

        Niinhän noita hävittäjiä tästä yli menee melkeinpä päivittäin, on hyvä idea. Olet kyllä aika päättäväinen vaikka sinulla ei kain ikää ole vielä kovinkaan paljon minuun verrattuna, muista sitten kun sinut eduskuntaan valitaan tulevaisuudessa että puhut pressan ympäri että minulle tulee kutsu päästä pressan linnaan uudenvuoden vastaanottoon :)


      • Viestintä Lotta
        res kers 83 kirjoitti:

        Niinhän noita hävittäjiä tästä yli menee melkeinpä päivittäin, on hyvä idea. Olet kyllä aika päättäväinen vaikka sinulla ei kain ikää ole vielä kovinkaan paljon minuun verrattuna, muista sitten kun sinut eduskuntaan valitaan tulevaisuudessa että puhut pressan ympäri että minulle tulee kutsu päästä pressan linnaan uudenvuoden vastaanottoon :)

        Miksi haluat kutsun presidentin linnaan?


    • res kers

      :) Vitsihän se oli, ajattelin vaan että kun olet noin nuorena jo aloitteen tekijä niin sinut näkee vielä vaikka puolustusministerinä :)

    • res kers 83

      Tämähän on mennyt meillä kaksin puheluksi.

      Huumoria pitää aina olla mukana kuten nähtiin tuntemattomassa sotilaassa että tiukoistakin paikoista selviää kun mukana on huumoria mutta silti aina tosissaan asiat vietävä eteenpäin, itse olen ollut niin tiukassa paikassa että sen tiukempaa ei oikeastaan olekaan, olen niin sanotusti jo kerran "kuollut" ja siinä huumoria jossain vaiheessa tarvittiin

      Mietin tuossa että mikä/mitkä todella olisi lottien tehtävät nykypäivänä, ehkä sairaalalotta olisi jossain vaiheessa tarpeen sillä pahimmassa tilanteessa haavoittuneiden määrä voisi olla korkea ja silloin olisi painetta sairaaloissa, en tiedä olisiko nykypäivänä enää kenttäsairaaloita. Kyllähän huolto on sellainen armeijalla joka vaatii paljon porukkaa, onhan kyllä nykyään paljon näitä siviilipalveluksen käyneitä miehiäkin, he varmaan sijoittuvat huoltoon sekä muualle missä aseeton palvelus.

      • Viestintä Lotta

        Otin vähän lisää selvää Lotista ja kävi ilmi, että kyseinen järjestö on edelleen voimassa ja kantoi aluksi nimeä aina 2000- luvulle nimeä Naisten Huoltosäätiö vuonna 04 nimi muutettiin Lotta Svärd säätiöksi. Tämä säätiö kuntouttaa ja avusta Lottia ja pikku- lottia. Se ei kaiketi enää maanpuolustus töitä.


      • Viestintä Lotta
        Viestintä Lotta kirjoitti:

        Otin vähän lisää selvää Lotista ja kävi ilmi, että kyseinen järjestö on edelleen voimassa ja kantoi aluksi nimeä aina 2000- luvulle nimeä Naisten Huoltosäätiö vuonna 04 nimi muutettiin Lotta Svärd säätiöksi. Tämä säätiö kuntouttaa ja avusta Lottia ja pikku- lottia. Se ei kaiketi enää maanpuolustus töitä.

        Googleta Lotta Svärd säätiö ja lue tietoa myös sieltä minä en pääse sinne tabletin kanssa, jos onnistjiait lukemaan ja kertomaan minullekkin. Voitko autta?


      • res kers 83
        Viestintä Lotta kirjoitti:

        Googleta Lotta Svärd säätiö ja lue tietoa myös sieltä minä en pääse sinne tabletin kanssa, jos onnistjiait lukemaan ja kertomaan minullekkin. Voitko autta?

        Eikö muka tabletilla pääse googlettamaan että pääsee lukemaan lotta svärd säätiöstä??
        En viitsisi googlen tietoja tänne alkaa kirjoittamaan. Eikö koulussasi ole tietokoneita?

        Sorry mutta olen jo aika paljon tänne kirjoitellut enkä mielestäni enää oikein voi auttaa tämän enempää enkä enää oikein ehdi kun lähden lomamatkalle pian.


    • res kers

      Vielä sen verran että onneksi on Suomella maailman tehokkain puolustusase ja sen nimi alkaa S-kirjaimella, S niin kuin Sergei.

      • siismit..

        No mik se o? Vai meinaaksie et se o suomi?


    • mouha

      Lieköhän joka viesti yhden ja saman "viestintä lotan" kirjoittamia? Hieman vaikuttaa välillä oudolta nuo viestit kun tuo kirjotusasu ei oikein täsmää kaikissa viesteissä, onko joku muu käyttänyt tuota samaa nimimerkkiä?

    • kirpu

      Tais iskeä venäläinen urkkija. niitähän täällä nykyään mukana keskusteluissa.

      • eioomislie

        Mika ihmeen urkkija? Mis muka?


    • res kers 83

      Aloin hieman jo epäilemään että venäläisen trolli-armeijan yksi trolli utelee ja siksi ei kannata kovin arkoja asioita paljastaa näille trolleille.

      • kertoovuan

        Trollei sulla on himassas. Oon itekki kiinnostana asiiast.


    • mouha

      Siihen loppui viestit kun venäläinen paljastui.

      • Viestintä Lotta

        Olen "Viestintä Lotta" nimimerkillä toimiva. Kirjoitus asu vaihtelee nuoren ikäni takia ja, että on vaikeaa yrittää kirjoittaa kirjakielellä. Yritän kirjoittaa kirjakielellä, koska oma murteeni käsittää joitain sanoja jotka tarkoittavat toista jossain toisessa murteessa. Enkä ole kirjoittanut nyt siksi, että netti pätkii hieman täällä. Tiedoksi en ole wenäläinen ja en puhu wenäjää.


    • res kers 83

      Ok, miksi kirjoitat venäjän W-kirjaimella? Kirjoita omalla murteella vaan, kyllä aika hyvin pohjois-ja eteläkarjalan murretta ymmärretään ympäri suomen ja loput menee arvaamalla.

      Laitoin sen sähköposti-osoitteen uuteen viestiin minkä lähetin adressin laatijalle ja jos lähetät sähköpostia niin se identifioi kyllä sinut niin ei tarvitse epäillä.

    • sivusta seuraaja

      Ei taida venäjältä tulla sähköpostiviestiä!

      • Viestintä Lotta

        Juup. Mie kirjotan Venäjän W- kirjaimel, ko se ol kerra koulun seinäl ni se tul siit. Se s-posti kysyin siit kaverilt, mut se sano, et mitätöi sen osotteen. Rist'ikanzad tääl vaa wenäläisii pelkääp raja yl tulevan agioil. Kiitos, et saan laittaa omal murteel.


      • pohojoonne
        Viestintä Lotta kirjoitti:

        Juup. Mie kirjotan Venäjän W- kirjaimel, ko se ol kerra koulun seinäl ni se tul siit. Se s-posti kysyin siit kaverilt, mut se sano, et mitätöi sen osotteen. Rist'ikanzad tääl vaa wenäläisii pelkääp raja yl tulevan agioil. Kiitos, et saan laittaa omal murteel.

        No miep kahtoinki et ei oo pohoojosest. Mik hitto tuo agioili on?


    • res kers 83

      Kun nyt asut siellä itärajan läheisyydessä ja varmaan aika liki Lappeenrantaa niin mitkäs ne siellä Lappeenrannassa oli ne piirakat nimeltään, en tarkoita karjalanpiirakoita vaan niitä lihapiirakoiden tapaisia, niillä oli omat nimet, en ole koskaan niitä syönyt mutta toinen oli jotain..ööö..protoni vai mikä neutroni se oli nimeltään, sinä varmaan tiedät niiden nimet ja mitä sinne sisään tulee?

      • Viestintä Lotta

        Juup asun lähellä Lappeenrannan keskustaa ja valitettavast kuntani on liitetty Lappeenrantaa. Tarkotat varmaa lörtsyi... ne voi olla makeal tai suolasel täytteel esim. Omena tai jauheliha täytteine. Toki tääl lörtsyi tehää ja Joutsenon rieskoi, perunapiirakka, karjalanpiirakka, riisipiirakka. Käsitöin kansakoulus opetetaan iha ekaks Joutsenon ristikkoevinnäine. Sano, jos joku noist askarruttaa ni kerron kyl lisää mielelläni.:)


    • ....................

      Ei mennyt ihan oikein tuo vastaus, kyse oli atomista ja vedystä, kyllä kun noita viestejä lukee ja tekee yhteenvetoa niin en edelleenkään usko että olet alle 18 vuotias ja suomalainen nuori, 8 luokkalainen joka ei osaa kirjakieltä kirjoittaa.
      "Risdikanzad ja agioil", eivät ole suomalaisia sanoja eivätkä edes pohjois-ja eteläkarjalassa käytettäviä sanoja ja varsinkaan alle 18 vuotiaat eivät käytä tuollaisia joten olet paljastanut itsesi. Tuo sähköposti osoitteen "mitätöintikin" oli sellainen juttu joka osaltaan paljasti, täällä Suomessa ei "mitätöidä" vaan siitä köytetään aivan toista sanaa ja koska olet trolli niin siksi sinun piti keksiä tuo "mitätöinti" koska et voi lähettää sähköpostia joka paljastaa sinut.

      • Viestintä Lotta

        Ihan sama en jaksa riiellä. Luulkaa miu puolest, et oon ryssä jota en oo. Oon 8lk ja sillä sipuli. Ja se kuka ei usko voi miu puolest jättää tän miu perustaman keskustelun. Etsikää parempi paikka ja miettikää omaa käytöstänne. Sitä paitsi sitä ei oltu tarkemmin sanottu mikä piirakka. Olkaa siis hyvät ja lähtekää, jos ette usko miu olevan suomalaine toki mie oon kaks kielinen. Sie isse oot trolli. Kiitos!


      • aa1

        Juu ei teian puhelu ole mennyt kahden keskiseksi. On taalla seuraajia...


    • res kers 83

      Todellakaan ole trolli vaan henkeen ja vereen maanpuolustustahtoinen, viestintälotta kysyi neuvojani ja ideoitani ja minulla olisi ollut hyviäkin ideoita niin että asia olisi saanut ensiksi medianäkyvyyttä paikallisella tasolla ja siitä se ehkä olisi lähtenyt etenemään ja suuremmat mediat kiinnostunut asiasta ja siksi laitoin e-mail osoitteen kaksi kertaa jotta olisin voinut antaa vinkkejä kun täällä en halua niitä jakaa mutta toisella kerralla kun sähköpostiosoitteeni "mitätöitiin" mikä pisti minut epäilemään yhä vahvemmin että kyseessä on trolli, olipa se sitten suomesta tai venäjältä.
      Tällaista se on kasvottomana jutella ja tältä olisi vältytty jos olisin saanut vahvistusviestin sähköpostiini.että kyseessä ihan oikea viestintälotta. Hyvä asia sai ikävän lopun.

      • Viestintä Lotta

        Ei voi olla totta. En edelleenkään ole trolli. Miksi olisin aloittanut tämän keskustelun. Se s-postiosoite sain tietää tänään, että kaverini oli sen keksinyt. Laitan omani sinne niin uskotte.


      • Viestintä Lotta
        Viestintä Lotta kirjoitti:

        Ei voi olla totta. En edelleenkään ole trolli. Miksi olisin aloittanut tämän keskustelun. Se s-postiosoite sain tietää tänään, että kaverini oli sen keksinyt. Laitan omani sinne niin uskotte.

        Kertokaa minulle millä saan teidät uskomaan, että en ole trolli? Kysykää vaik kolme kysymystä joiden vastauksen vai suomalainen tietää. Jos ette usko minua, että en ole trolli niin jättäkää minut sitten rauhaan. Kiitos


      • kerromiullekin
        Viestintä Lotta kirjoitti:

        Kertokaa minulle millä saan teidät uskomaan, että en ole trolli? Kysykää vaik kolme kysymystä joiden vastauksen vai suomalainen tietää. Jos ette usko minua, että en ole trolli niin jättäkää minut sitten rauhaan. Kiitos

        Mitka ne kolme kysymysta on?


    • res kers 83

      Hankala keksiä sellaiset kysymykset koska netistä löytää vastaukset mutta itse pyydän anteeksi jos olet aito "viestintälotta"..mutta vaikea tietää ja siksihän laitoin adressin laatijalle s.postiosoitteeni jolla olisin voinut asian varmistaa.

      • Viestintä Lotta

        Kiitos. Teen uuden adressin johon laitan oman s-posti osoitteen. Adressin nimi on sitten Lotta Svärd säätiö.


      • Viestintä Lotta

        Kiitos. Teen uuden adressin johon laitan oman s-posti osoitteen. Adressin nimi on sitten Lotta Svärd säätiö.


    • ....................

      Ok.

      • Viestintä Lotta

        Käyn s-postissani maanantaina koska se ei suostunut toimimaan puhelimessa eikä myöskään tällä samsungin 7.0 tabletilla. Sori.


      • Viestintä Lotta

        Saitko?


    • ....................

      Jep...hyvä!

    • res kers 83

      Ei ollut trolli tämä viestintälotta!!!! Sorry kovasti. Käykäähän allekirjoittamassa adressi. Tiedä vaikka lottia vielä oikeasti tarvitaan kun tuo itänaapuri ei meinaa pysyä rajojensa sisällä vaikka tilaa siellä on kaikille ihan riittämiin.

      • res kers 83

        ...niin, kiitos viestistä "viestintälotta", tuli perille ja vastasin.


      • Viestintä Lotta
        res kers 83 kirjoitti:

        ...niin, kiitos viestistä "viestintälotta", tuli perille ja vastasin.

        Vastaan siihen viestiin torstaina. Ideoita ATK- tunnin näyttötyöhön?


    • ....................

      Joops..mietin tuos niitä ideoitani niin voi olla hieman hankala toteuttaa mutta mutta, mietitään lisää.

    • res kers 83

      Olisiko vapaaehtosia lotiksi tarpeeksi? Eihän naisille voi sellaista pakollista kutsuntalappua laittaa tulemaan että nyt lottakoulutukseen. Sen täytyy tulla vapaaehtois pohjalta ja lähteekö nykyajan nuoret tuollaiseen mukaan? paitsi tämä "viestintälotta" varmaan lähtisi mutta onko hänen kaltaisiaan tarpeeksi.

      Idea varmaan hyvä mutta jotenkin olisi selvitettävä vapaaehtoisten määrä ja innokkuus. Nämä mahdolliset lottajoukot tulisi ympätä reserviläisjoukkoihin jossa järjestettäisiin koulutusta.

      Aivan varmasti reserviläisiin huolittaisiin lisää vapaaehtoisia ja varsinkin naisia koska niitä hyvin vähän mukana toiminnassa, kyllä heillekin olisi syytä nykypäivänä opettaa ammuntaa, ennen lotat eivät kantaneet asetta paitsi tietojen mukaan eteläsuomessa oli muutama lotta jotka kantoivat kivääriä, syytä en tiedä.
      Onhan sotilaskivääristä tehty malli nimeltään "lottakivääri" mutta sitäkään en tiedä miksi nimi oli lottakivääri ja oliko sillä mitään tekemistä lottien kanssa koska he eivät saaneet kantaa asetta.
      Kyllähän siviilirintamalla joutui kotijoukotkin turvautumaan aseisiin desanttien ja partisaanien takia ja varmaan tätä tekivät naisetkin ja ainakin oli porstuassa haulikko tai kivääri valmiina.

      • jokaselle

        Kertokaa mitä tehtäviä tarjolla.


    • ibbe

      Ehkä ne suuntautuisivat muonitukseen ja sairaanhoitoon sekä välinehuoltoon, näin kuvittelisin, en tunne nykyajan puolustusvoimien toimintatapaa joten hankala mennä sanomaan.

    • ibbe

      Kuinkahan kauan esimerkiksi kivääripatruunat riittäisi puolustusvoimilla ja patruunatehtailla ennen kuin patruunoita olisi tarve alkaa lataamaan oikein urakalla ja samoin myös tykistöjen kranaatit yms.

      Patruunatehtaisiin tarvittaisiin varmaan lisätyövoimaa jossain vaiheessa.

      Vaatehuolto ja välinehuolto varmaan työllistäisi ja niihin tehtäviin on nykyään jo varmaan näitä siviilipalvelusmiehiäkin aikamoinen lauma.

      olisiko niin että lotiksi soveltuisi parhaiten ne naispuoliset henkilöt joilla ei vielä työpaikkaa eikä perhettä eli 15-18 vuotiaat ja jokunen siitä ylöspäinkin. Tarvittaessa 15-18 vuotiaista löytyy uskomaton voimavara ja sitkeys ja päättäväisyys sillä tuon ikäisenä kun itse oli niin ei palellut eikä olut mitään vaivoja, sitä vaan meni pää kolmantena jalkana.

    • jokaselle

      Minulle voisi sopia tuo viestintä, tms. esim. sanelujen kirjoittaminen koneelle, ja siitä printti paperille. Etätyötä haeskelen muutenkin. Ylipäätään kirjoitustyö. Olen muuten sitten muija.

    • ibbe

      Eihän lottahomma ole etätyötä tai työtä rauhan aikana vaan rauhan aikana harjoittelua vapaaehtoisesti ja sodan aikana siellä minne puolustusvoimat laittaa mutta mutta eihän lotat ole vielä virallisesti olemassa, on vain nukkuva lottasäätiö. Näin asiat ymmärrän.

      • jokaselle

        Noin asiat miekin ymmärrän. Aika moni nukkuu muutenkin.


    • tiedät kuka!

      Ala pitämään omaa blogia!

      • jokaselle

        Jos minua tarkoitat niin ei o käyny päässä. On sen verran vähän mielikuvitusta sellaiseen. Kiinnostuksen kohteet liittyvät enemmänkin yhteiskuntasuunnitteluun.


    • tiedät kuka

      Juuri tuli kymppiuutisissa lotista juttua jossa vanha rouva F.M oli ollut sodassa hevossairaalassa lottana ja nyt uutena vuotena menee vielä kerran, ylipäällikön käskystä tai pikemminkin näin rauhan aikana pyynnöstä linnan juhliin.

      Venäjä sodan jälkeen kielsi lottajärjestön koska se oli liian isänmaallinen juttu. Valvontakomissio ei tykännyt lottajärjestöstä. Tykkäisiköhän Putin!

      • jokaselle

        Linnan juhlat... voi hlevetti... ei kiitos. Ennemmin märässä metsässä kaverien kanssa tiedustelemassa. Linnan juhlat mulla on toivottavasti taivaassa sitten.


      • tiedät kuka
        jokaselle kirjoitti:

        Linnan juhlat... voi hlevetti... ei kiitos. Ennemmin märässä metsässä kaverien kanssa tiedustelemassa. Linnan juhlat mulla on toivottavasti taivaassa sitten.

        Linnan juhlat nyt syvältä näin laman aikaankin mutta se että joku lotta edes kutsun sinne saanut niin huomion osoitus kumminkin ja voi olla tälle lotalle tärkeäkin tapahtuma.

        Tiedustelu on ihan jees 100%


    • sebarador

      Onkos niitä viihdytyslottia ollut sota-aikana, eikös ollut jotain kiertueita rintamilla.

    • töpseli

      jako rasioita ne oli.

      • jokaselle

        Jaa-a. Jos töpselillä tarpeaksi ikää ja älliä niin voisi kuvitellakin. Mutta kun ei osata niin ei osata. Haaroväliä "jakoon". Sivistymättömiä luolamiehiäkö ovat? Ja akoilla ei mitään omanarvontuntoa? Mutta sota aikana kuukausia ilman... ja kun oma mies kaatuu... siinä se ongelma.


    • ResK

      Kyllä ne viihdytyslotatkin olivat aivan tavallisia lottia, tyttöjä ja naisia, en alkaisi heitä mitenkään nimittelemään kuten töpseli juuri tuolla edellä teki.
      Kunnioitan heitä ja sitä mitä tekivät erittäin vaikeissa olosuhteissa joka koetteli niin fyysistä kuin psyykkistä puolta ja voisin sanoa että ehkä juuri psyykkinen puoli oli kaikkein kovimmilla kun näkivät vaikeasti haavoittuneita ja silpoutuneita sotilaita.

      Kuitenkin sodan aikanakin miehen ja naisen väliset intiimit jutut on olleet kuvioissa mukana ja mitäpä pahaa siinä on, se kuuluu elämään.

      • tiedät kuka

        Onko "viestintälotan" asuinpaikan ympäristöstä venäläiset ostaneet kiinteistöjä tai maa-alueita??


      • jokaselle

        Reski on oikeassa. Se kuuluu elämään. Minullakin ongelmia noiden rajamiesten kanssa.... =DD


      • komarenko
        tiedät kuka kirjoitti:

        Onko "viestintälotan" asuinpaikan ympäristöstä venäläiset ostaneet kiinteistöjä tai maa-alueita??

        kaikkiallahan ne venäläiset omistaa suomea, täällä kainuussakin.


      • jokaselle
        komarenko kirjoitti:

        kaikkiallahan ne venäläiset omistaa suomea, täällä kainuussakin.

        Tuohon asiaan en ole tutustunut lähemmin. Ei ole tullut vastaan paitsi pidemmällä rekkarilla varustettuja autoja. Komarenko kainuusta? Mistä päin? Itä, länsi? Mutta nyt painun nukkumaan. Huomenna taas.
        Mulla taistelijan opas vuodelta 1958 tjsp. Osa sivuista puuttuu. Pitäis varmaan etsiskellä koko versio. Humoristiset ja hyvin perinteisesti piirretyt kuvat siinä, ja loistava kerronta.


    • ResK

      Heeeh!..Mitäs ongelmaa nyt rajamiesten kanssa vois tulla?? Jos haluaa rajan yli mennä jostain muusta kuin virallisesta ylityspaikasta niin senkus vaan kävelee, raja on pitkä ja rajamiehiä vähän.
      Olen useamman kerran katsonut "vierestä" kun rajamiehet menneet ohi ja koirakin mukana, ei vainunnut koirakaan. On ollut/olisi ollut helppo kävellä yli ja ei itänaapurinkaan puolella mitään ongelmaa kunhan ei viheltele tai laula kävellessään.."oi kallis Suomen maa"!!! Ai joo, sulla voi tietty olla ihan muu ongelma ;)

      • jokaselle

        Eh.. juu. On ihan toinen ongelma. Ne mokomat hymyilee niin... sillee. Ja ei yhtään tiedä mitä niillä sillä hetkellä on mielessä. Mutta jostain kumman syystä näyttäisivät tietävän mitä minulla on mielessä. Outoa. Pitäisköhän kysyä niiltä jotain asiaan viittaavaa. Mutta ne on koulutettu niin oikeamoraalisiksi. Ei niiden kanssa voi tehdä mitään kivaa. Venäläisten kanssa en ole vielä edes yrittänyt. Ties vaikka ymmärtäisivät väärin. Ja tehdä mitä "kivaa"? No.. niin. No.. sillee... siis... niinku.. Siis kun... niin siis...


      • jokaselle(eisaanaura
        jokaselle kirjoitti:

        Eh.. juu. On ihan toinen ongelma. Ne mokomat hymyilee niin... sillee. Ja ei yhtään tiedä mitä niillä sillä hetkellä on mielessä. Mutta jostain kumman syystä näyttäisivät tietävän mitä minulla on mielessä. Outoa. Pitäisköhän kysyä niiltä jotain asiaan viittaavaa. Mutta ne on koulutettu niin oikeamoraalisiksi. Ei niiden kanssa voi tehdä mitään kivaa. Venäläisten kanssa en ole vielä edes yrittänyt. Ties vaikka ymmärtäisivät väärin. Ja tehdä mitä "kivaa"? No.. niin. No.. sillee... siis... niinku.. Siis kun... niin siis...

        Hemmetti. Unohdin, että täällä on venäjäkammosia. Niin. Venäläisten kanssa en ole yrittänyt kommunikoida. Mutta miks rajalaiset hymyilee sillee? En usko, että olen erityisen kaunis. Päinvastoin! Tällaista villiäis likajais sontiaista tuskin... Jaa mutta jospa se on minun koko? Ne katsoo, että täytyy olla jossain jotain laatua koon puolesta (tiukka kun mikä!?), ja jos se on naimisissakin, niin hommahan toimii. Juu toimii se. Pelästyin aikoinaan, kun ukolta lähti näkö! Vieläpä pariin muuhunkin otteeseen! En tajua mitä onnistuin tekemään väärin. Tai oikein. Mutta kun ukko on aivoton hölmö sonni, jonka periaatteet on vastoin tervettä järkeä! Se on nosto, pisto ja ravistus! Joten syntiseksi menee! Monellakohan muulla on sama ongelma? Niin. Niitä lotan tehtäviä... Err.. taitaa olla väärä aika jatkaa.. Vttuuks hymyilette?!


    • koitan tajuta

      Joo... Tähdet ei määrää. Ne vain alistaa. Merkurius jousimiehessä tjsp...

    • tietoa vai ei?

      Muija etelästä vai pohjosesta?!

      • loop%

        Ei kummastakaan.


      • jokaselle
        loop% kirjoitti:

        Ei kummastakaan.

        Miten niin? Avaruudestako olen? Vai thaimaasta? Lappeen seutuvilta... Kuin niin?


    • ResK

      Tiukka?...krhook..meinas mennä piparin murut henkitorveen.

      Alkaako "jokaselle" oikea etunimi i-kirjaimella?

      • jokaselle

        Luuletteko tosiaan, että annan itseni ilmi? Raja porukka saattaa tunnistaa vähemmästäkin. Ja mitäs sitten käy? Siellä on varmaan väkeä, joilla omaa muijaa ei vielä ole. Semmonen korsto tulee. Koittakaa nyt ymmärtää miltä se näyttäis. Eihän siitä mitään tule. Menee takaa-ajoks. Ja ne osaa vieläpä juosta. Sitten ne vie uuden elättinsä kotiinsa uudeks lemmikikseen, ja alkaa vieläpä sivistämään sitä. Ja tuosta lappeesta. Luuletteko etten aio suojella itseäni sen puoleen mistä olen? Voin myöntää, että toisinaan puhun hieman liikaa. Mutta minkäs teet? Se kuuluu elämään. Joten ei tarvi katsoa pahalla. Tautejakaan ei ole. Joten luulis kelpaavan kyllä mihin vain. Sivistämään ei tarvi alkaa. Osaan... sellaista mitä ei tarvis edes osata.


    • ResK

      Ok..en haluakaan että sinä paljastut muille, minä tiedän mutta sillä ei ole väliä, olet ok ja siihen että jos puhut joskus liikaa niin maailman ääntä mahtuu, itse asun niin korvessa kuin vai voi olla ja toisinaan tai useinkin sulan maan aikana olen aika lähellä itärajaa, noin 800 metriä rajalle ja pienen pieni paikkakunta. Taas kun kevät tulee niin kuulen kun rajakoirat haukkuu mutta ne ei vainua minua. Chiliä kengän pohjiin.

      • jokaselle

        Tota... Nyt menee jännäks. Missä päin olet..? Tota... Ethän ole tekemisissä v.rt.... tyyppien kanssa? Nimittäin... Tota... Voi jukoliste... Taidetaan olla vähän kuin naapureita? Asun... rajan "pikku mutkan" lähellä. Sen voin sanoa. Alkaa paikat tässä lämpenemään. Siis ei takan takia, mut... jos voi kuvailla niin ajatukset. No, koska ne käy aika ylikierroksilla jo. Meinaan toi että saatetaan olla niin lähellä?


    • ResK

      Jep, tämä meni nyt kyllä lätinäksi mutta sallittakoon pieni poikkeama itse aiheesta, kommenttia kaivattais edelleen tuosta lotta järjestöstä.

      Kun ajatellaan nykyistä sodan käyntiä, Suomen puolustusvoimatkin uudistanut taistelutaktiikkaa ihan äskettäin eli nykyään ei niinkään painopiste ole sellaisessa puolustussodan käynnissä jossa kökitään poteroissa ja juoksuhaudoissa vaan pienet ja tehokkaat erikoisjoukot tekevät iskujaan vihollisen huoltokolonniin ja tietysti hyökkäävään viholliseen eli antaa vihollisen edetä jos pystyy mutta mutta, itse mietin sitä jos vihollinen painaa tulemaan suurella joukolla ja laajalla rintamalla niin annettaisiinko niiden tulla ilman että ei ryhdyttäisi samalla tavalla puolustukseen kuten viime sodan aikana ja yritettäisi pysäyttää vihollisen eteneminen.

      Sitten asiaan, jos nyt kriisi tulee, armeijan joukkojen kokoonnuttava jollekin paikkakunnalle joka lähellä vihollisen etenemistä tai mistä on järkevää lähteä liikkeelle ja on myös oltava täydennyspaikka sekä varusteiden huoltopaikka, mitä lottien tehtäviä te näkisitte nykypäivänä? Pistäkääpä aivonystyrät kuumenemaan.

      • jokaselle

        Huh! Pitikö sun vaihtaa aihetta just kriittisellä hetkellä?! Älä kutsu tätä lätinäksi. Tämä oli... henkeä salpaavaa! Stana kun ei ikinä pääse niin pitkälle kun haluaisi. Se on sitä tiedustelun varjopuolta. Olit jo niin herkullisesti "tähtäimessä"...

        Tuo mitä kerroit:
        "pienet ja tehokkaat erikoisjoukot tekevät iskujaan vihollisen huoltokolonniin ja tietysti hyökkäävään viholliseen eli antaa vihollisen edetä jos pystyy"
        Tiedän.

        "jos vihollinen painaa tulemaan suurella joukolla ja laajalla rintamalla niin annettaisiinko niiden tulla ilman että ei ryhdyttäisi samalla tavalla puolustukseen kuten viime sodan aikana ja yritettäisi pysäyttää vihollisen eteneminen."
        Niin. On sanottu (muuallakin kun näillä saiteilla), ettei suomi kestäisi varmaan viikkoa paria kauempaa. Mitä sitä miehiä tuhlaamaan? Arvelen, että seuraavasta kriisistä tulee aivan erilainen kuin ennen. En tiedä mihin tai mitä uskoa, mutta se, mitä itse olen unia nähnyt, ja verrannut niitä myöhemmin muiden näkemiin uniin... Jos ne pitävät paikkansa, niin todelliset tappelut käydään jostain syystä länsirannikolla, ei itärajalla. Mene ja tiedä.

        "jos nyt kriisi tulee, armeijan joukkojen kokoonnuttava jollekin paikkakunnalle joka lähellä vihollisen etenemistä tai mistä on järkevää lähteä liikkeelle ja on myös oltava täydennyspaikka sekä varusteiden huoltopaikka, mitä lottien tehtäviä te näkisitte nykypäivänä?"

        Paikallisista joukoista olen kuullut aikoinaan. Paikallisosastot lopetettiin, jonka jälkeen käsittääkseni kaikki meni siihen, että mpk.n sivujen kautta ilmoittaudutaan koulutukseen. Kainuussa kaivattaisi lisää väkeä.
        Mistä järkevä lähteä liikkeelle? Riippuu mitä hyökkääjä aikoo. Jos massalla tulevat, niin pienet tehokkaat sissijoukot saattaisivat olla "ainoa" keino. Isoja joukkoja en itse katsoisi suositeltaviksi. Juoksuhaudat ja pureutuminen yhteen paikkaan... en usko toimivan. Pienet joukkueet, liikkuu sinne tänne, nopeita, iskukykyisiä, kaaosta aiheuttavia, tehokkaita yms. joilla tukijoukot... Ajan voittaminen.. En keksi... Lue Burchettin näin toimivat Vietnamin sissit. Ehkä sieltä ideoita. Täydennykset "maan alta", huoltopaikat... oma varaisuus? Huoltolennot? Varusteet pudotetaan? Vihollisen it? Hankalaksi menee. On sanottu, että jolla on ilmaherruus, on tilanteen herrana. Taistelut taitaa mennä muutaman minuutin pikasodiks, jonka jälkeen kaikki lopussa. Muona pitäisi saada metsästäkin. No, taistelukaasut, biologiset aineet ongelmana... Likaiset pommit.. Sissisodaks taitaa mennä pahimmillaan. Moni asia pienten erikoiskoulutettujen paikallisjoukkojen käsissä? En tiedä... Lottien tehtävä? Taitaa mennä ilmatähystykseen ja haavoittuneiden hoitoon. Muonitus sama juttu. Kaikki tullaan tarvitsemaan näillä väkimäärillä.
        En oo mikään kentsu, mutta kyllä sitä tyhmäkin ajatella osaa.


    • ResK

      No, lätinä oli vaan sellainen äkkiä mieleen tullut sanonta, oli miten oli, se että kerroin että "mistä järkevää lähteä liikkeelle" tarkoitin sitä juuri että sen määrä vihollinen ja onhan oltava jokin paikka missä tehdään iskusuunnitelma ja mistä saadaan tarvittaessa huoltoa, paikkoja voi olla useita, nykyään rakennuksiakin löytyy ei tarvitse pystymetsässä koko huolto olla.

      Ajoin myös sitä takaa kuten itsekin sanoit että nopeita iskuja ja sitten väistö jolla pyritään minimoimaan mies hukka.

      Lottien tehtävistä jättäisin pois tuo ilmavalvonnan, sen fyysisen valvonnan mitä iv-lotat aikoinaan teki, nykyään ei ehdi hävittäjistä edes ilmoittamaan jos fyysisesti niitä havannoi, siihen nykyään tutkat, no tiedät nämä ilman selittämistäkin. No mistäpä sen tietää kuinka homma menisi ja miten säilyisi tutkat jne.

      Vai olin herkullisesti tähtäimessä??.joops.. niin, mistäköhän olet, sanoisin että tiedän, olet äskettäin muuttanutkin pois paikkakunnalta jossa pitkään asuit.
      Sukunimesi ei ole kovin tavallinen Suomalainen sukunimi, ei ainakaan perin tavallinen Korhonen eikä muutenkaan ..nen päätteinen.

      • jokaselle

        "Vai olin herkullisesti tähtäimessä??.joops.. niin, mistäköhän olet, sanoisin että tiedän, olet äskettäin muuttanutkin pois paikkakunnalta jossa pitkään asuit.
        Sukunimesi ei ole kovin tavallinen Suomalainen sukunimi, ei ainakaan perin tavallinen Korhonen eikä muutenkaan ..nen päätteinen."

        Puskaan menee. Juuri päinvastoin. Ja muuttanut pois paikkakunnalta missä pitkään asuin? Ei. Mutta nyt alkaa kiinnostaa se mikä vuosi olet syntynyt. Nimittäin se on se, millä minun kiinnostukseni joko kasvaa, tai laimenee. Jos olet syntynyt näinä vuosina, tai vuonna, joka on näistä - 12 vuotta eteen tai taakse, niin älä edes unelmoi kummempia: 74, 76, 84, 93. Nimittäin itse olen 75. Sano suoraan jos sanot.


      • jokaselle
        jokaselle kirjoitti:

        "Vai olin herkullisesti tähtäimessä??.joops.. niin, mistäköhän olet, sanoisin että tiedän, olet äskettäin muuttanutkin pois paikkakunnalta jossa pitkään asuit.
        Sukunimesi ei ole kovin tavallinen Suomalainen sukunimi, ei ainakaan perin tavallinen Korhonen eikä muutenkaan ..nen päätteinen."

        Puskaan menee. Juuri päinvastoin. Ja muuttanut pois paikkakunnalta missä pitkään asuin? Ei. Mutta nyt alkaa kiinnostaa se mikä vuosi olet syntynyt. Nimittäin se on se, millä minun kiinnostukseni joko kasvaa, tai laimenee. Jos olet syntynyt näinä vuosina, tai vuonna, joka on näistä - 12 vuotta eteen tai taakse, niin älä edes unelmoi kummempia: 74, 76, 84, 93. Nimittäin itse olen 75. Sano suoraan jos sanot.

        Ja tuosta -nen sukunimestä. Taitaa mennä liian ilmeiseksi jos kerron? Mutta venäläisen korviin nimeni kokonaisuudessaan saattaa kuulostaa varsin epäilyttävälle tai jopa huvittavalta. Sen voin sanoa. Yksi sana on lähellä sanaa шофёр. медведь sanan tietää venäläinenkin, ja lisäksi siihen liittyy heko. Eli toisinaan olen kyllä ihmetellyt tullin ilmeitä. Jos se nyt nimestä johtuu. Nyt paljastin taas liikaa. Mutta mitäpä väliä sillä on. En tosin ole kyseisissä hommissa. Mutta koulutus (epävirallinen) on aikoinaan liipannut läheltä.


      • jokaselle

        Kopioin tämän nato palstalta, missä meno on äitynyt aika hurjaksi jo.

        "Puolustuskyky riippuu vuodenajasta, käytettävissä olevasta valmius- ja reagointiajasta, saatavasta avusta, vihollisen määrästä ja tavoitteista, siitä joutuuko vihollinen sitoutumaan muualle jne.
        Ilmapuolustuksella on kyky torjua vihollista tehokkaasti 2 viikkoa. Merivoimien torjuntakyky on aika hyvä, koska Venäjän Itämeren laivasto on heikko. Maavoimat on kohtalaisessa kuosissa ja pystyisi kuukausien puolustukseen. Tosin ilman ilmapuolustusta se lähinnä istuisi maalitauluna jos vihollinen niin haluaisi.
        Suomen suurimmat heikkoudet ovat erittäin huono ja kokematon poliittinen johto, olematon huoltovarmuus, infrastruktuurin, kuten sähkö- ja tietoverkkojen helposti lamautettavat solmukohdat sekä jyrkässä laskusuunnassa oleva maanpuolustustahto.
        Koko maan valtausta tuskin tapahtuisi, joten todennäköisin vaihtoehto on aseellinen yhteenotto, missä Suomi menettää alueitaan ja kokee tappioita,minkä jälkeen seuraa jäätynyt konflikti, ja siinä Suomea kulutetaan vähitellen."

        Miten tilanne on muuttunut sitten viime sotien, paitsi että tekniikka kehittynyt? Entä mielipiteet ja moraali? Aseenkäyttäjät tässä ratkaisee.


    • ResK

      Nuo viestit selvittikin paljon vaikka ei niin väliksi vaikka ei olisi selvittänytkään, yks hailee ja en unelmoi kuljen omia polkujani, olen koko ikäni kulkenut. Olen eläkkeellä mutta en ikäni puolesta vaan siksi että olen saanut jo nuorena pahasti siipeeni valtion duunissa.

      Tuo ikä haarukka sopii miinusmerkkiseen päin, onneksi menossa venäjän kertauskurssi. Katselin tuossa paikkakuntasi karttaa ja vähän rajan tuollekin puolen, olen muutaman kerran mennyt rajan yli siitä likeltä.

      Lopetan nyt tämän henkilöllisyytesi kaivelun muta tuo sana "tiedustelu" pisti vaan silmääni tuolla jossain edellä viesteissäsi.

      • jokaselle

        "Nuo viestit selvittikin paljon vaikka ei niin väliksi vaikka ei olisi selvittänytkään, yks hailee ja en unelmoi kuljen omia polkujani, olen koko ikäni kulkenut. Olen eläkkeellä mutta en ikäni puolesta vaan siksi että olen saanut jo nuorena pahasti siipeeni valtion duunissa."

        Siipeesi? Ai saakeli. No, ehkä siitä myöhemmin, jos haluat kertoa.

        "Tuo ikähaarukka sopii miinusmerkkiseen päin, onneksi menossa venäjän kertauskurssi. Katselin tuossa paikkakuntasi karttaa ja vähän rajan tuollekin puolen, olen muutaman kerran mennyt rajan yli siitä likeltä."

        Joo. Nimeni on jotakuinkin "poliisin erikoisjoukkojen hekokuski".
        Ei kovin mairittelevaa. Menossa sulla venäjän kertauskurssi? Voisit opettaa minuakin.

        "Lopetan nyt tämän henkilöllisyytesi kaivelun mutta tuo sana "tiedustelu" pisti vaan silmääni tuolla jossain edellä viesteissäsi."

        Ei haittaa vaikka kaivelisitkin. Itseasiassa haluaisin tietää syntymävuotesi. Suo anteeksi, jos itse kaivelen, mutta tuli tuossa mieleen sekin, että onko sulla... no, rinkulaa sormessa?
        Ja siitä tierustelu sanasta puheenollen aikoinaan kuuluin mpkry.n paikallisosastoon, ja siitä osastosta tuli heti se, mikä minua kiinnosti. Tekisi mieli sanoa, että pistä sähkistä. Mutta mitenkähän sekin nyt olisi mahdollista.


    • ResK

      Jassoo, tullut taas viesti, itse tulin juuri tuolta sysipimeästä metsästä, siellä tuntuu että on kotonaan ja siellä mieli lepää, paitsi kun rymähtää teeriparvi lentoon jaloista.

      Kuinka muuten itseäsi puhuttelee tämä lotta asia jota tämä viestiketju käsittelee, itse näin sattumoisin tämän viestiketjun ja siksi olen tänne juuttunut. Itse nyt niin lotta jutuista ole kiinnostunut mutta kuitenkin se on osa historiaa ja maanpuolustushenkinen asia.

      Itsestäni en viitsi täällä sen enempää asioita paljastaa, sorry! Laskeskelin tuota ikähaarukkaa niin melkein repiää toisesta laidasta heee...

      • jokaselle

        Aijai. Taas meni tutkailu viduralleen. Hmm.. kyseessä tuskin on siis komea nuori uros. Mahdollisesti... ei mitään toivoakaan. Olen nimittäin niitä, jotka eivät katsele kaukaa, vaan "tarttuvat vyöhön kiinni" jota vastapuoli ei halua kokea nykyään.
        Ikähaarukka repiää toisesta laidasta? Täh?
        Miten lotta asia puhuttelee? No, merkit viittaisi siihen, että maanpuolustusasioita pitäisi nostaa. Mutta kun katsoo ympärilleen, niin vaikuttaisi siltä, että monille oma omaisuus, omat edut ja oma "sitä ja tätä" ovat kaikkein tärkeintä. Minulle on ihan sama kummalla puolella rajaa olen. Metsä on metsä, ja puulaji ei ole politiikasta kiinni. Että voiko joku väittää tuovansa kotiin "venäläisen kuusen", jos käy hakemassa sen rajan takaa?! Venäläinen ja suomalainen voi olla vain ihmislajin kansalaisuutta. Venäläinen kissa? Mitä vielä?
        Yleensä sota on alkanut aggressiivisesta puheesta ja kansan haukkumisesta, ja asiaa pahentaa vielä, jos kansa on aloittanut sotatoimet jotain toista valtiota tms. vastaan. Nyt jo näkyy miten on alkanut soppa hämmentymään. Moni vaatii turvallisuuden nimissä suomea natoon, ja ajattelevat, ettei venäjä uskalla hyökätä. Täydellistä vihollisen aliarviointia! Selvää on, että jos venäjä tulisi, ei suomella olisi paljoakaan mahdollisuuksia. Taitaa toteutua nuo uneksijoiden näyt siitä, että suomi osin vallataan.
        Sen kaltaisia päättäjiä, mitä meillä nyt on, en ole ennen nähnyt. Tulee mieleen ihan tuo eräästä paikasta löydetty lause: Vaikea se on suomella toimia, kun amerikka vetäisee hallitukselta housut kinttuihin, ja käskee lähteä sitten kävelemään. Ja siltä se näyttääkin. Vaikuttaisi siltä, että kansa tarvitsisi koulutusta, mutta kuka siihen alkaa? Ja ketkä ovat niitä, joita kannattaa edes yrittää kouluttaa? Missä laatukriteerit? Kuka niistä päättää? Suurin osa kansasta mielummin makaa ja syö, ja katsoo telkkua. Kuinka kauan se voi jatkua noin ylipäätään?
        On selvää, että jos ympäröivät olosuhteet muuttuvat hyvin edullisiksi elintason kannalta, niin suuntautumisetkin muuttuvat sen mukaisiksi (homot on in, ketään ei saa tappaa mistään rikoksesta, mitä väliä ihmislajin laadulla?). Ja päinvastoin. Tässä on se ongelma. Eikä siihen tarvita kun muutamia kymmeniä vuosia, ja vakiintuvat olosuhteet. Mielummin kävellen kuin juosten, seisten kuin kävellen, istuen kuin seisten, maaten kuin istuen, unessa kuin hereillä, kuolleena kuin elossa. Kun sota alkaa, pitkittyy, tai loppuu, muuttuvat mielipiteet sen mukana. Onko ihmisillä ihan omia mielipiteitä, ja puolueettomia näkökantoja, joihin mediakaan ei ole pystynyt vaikuttamaan? Amerikassa ja muualla alkuasukkaat yleensä pelasti heimonsa tuholta liittymällä isompaan kansaan, tai vaihtamalla puolta. Toiset painuivat huitin nevadaan, ja aloittivat uuden elämän. Mutta nykyään kun ollaan poliittisten aitojen takana, se voi olla hiukan vaikeaa. Ilmeisesti sodan täytyy syttyä kunnolla, ennenkun suomalainen alkaa suunnittelemaan mitään itsenäisesti. Mutta sama juttu se on muuallakin. Tärkeintä olisi keksiä jotain uutta, kuten se nobel palkittu tutkija sanoi.
        Hemmetti ku nettiyhteys takkuaa. Samperin spetsut tietysti. Kykkivät rajan roskalaatikoiden takana, ja elsottavat itäsuomea.


    • ResK

      All ok, mahdollisesti siellä kaunis ja nuori brunette tai blondi?

      Komeaksi kiiltokuvapojaksi en itseni kehu enkä nuoreksi, savuton ja alkoholiton kylläkin mutta sekään ei aina hyvä ja ei mikään naisten hakkaaja. Omalaatuinen kylläkin, omien polkujen kulkija joka ennemmin metsässä kuin pikkujouluissa.

      Nyt aika ottaa pari puhelua Ukrainaan joten tunnin parin jälkeen taas täällä.

      • jokaselle

        Voi jukoliste! Tiedustelukohde palasi! Kiikarit ja muut valmiiksi!
        Kyllä. Täällä.. ei ihan blondi, mutta nuorekas kumminkin. Itsekin mielummin metsässä kuljen, ihan pimeässäkin, koska siellä näkee eteensä ilman valoakin. Vaikka olisi lunta maassa, niin polku näkyy aavistuksen verran tummempana. Kesällä taas vaaleampana. Olen siis aika metsäläinen. Alkoholiton olet ja se ei aina hyvä? Itse olen kaipaillut jotain paikkaa missä voisi vetää kännit. Ukko ei anna juoda. En ole päässyt juomaan yhdeksään vuoteen. Viskiä ajattelin. Ku ois jotain tietoa mihin voisi tulla juomaan ja olla yön yli. En nimittäin halua rajalaisten puhallutettavaksi. Olen jo kerran nähnyt siitä unta, että puhalluttivat. Lukemaa en muista enää, 0,.. jotain. Enkä ole päissäni väkivaltainen. Mutta kuka tällaisesta haluaa vastuun ottaa? Potuttaa.


    • ResK

      Tais olla Ukrainan linkkimastot nurin mutta kuulumiset vaihdettu tuonne Kydukariin, Yekaterinburgin pohjoispuolelle.

      Mihinkäs "viestintälotta" kadonnut kun ei ole tullut kommentteja enää??

      Kuinkahan muuten lienee nykytilanne puolustusvoimilla?..onko puolustusvoimilla käytössä vielä soppatykkejä vai joutuisiko tyytymään kylmiin hampurilaisiin? Silloin oli vielä kun intin kävin.

      • ResK

        ..ja samalla kellon lyömällä tuli viestit, päällekkäin, onko tuo jokin enne? HI! Untakin kyllä olen nähnyt, jotain outoa ja usein. Ei hemmetti, pitääkö tutkituttaa nuppi.


      • jokaselle
        ResK kirjoitti:

        ..ja samalla kellon lyömällä tuli viestit, päällekkäin, onko tuo jokin enne? HI! Untakin kyllä olen nähnyt, jotain outoa ja usein. Ei hemmetti, pitääkö tutkituttaa nuppi.

        Mitä unta? Olen minäkin unia nähnyt. Älä missään nimessä mene unien takia tutkituttamaan päätäsi. Ongelmia tulee satavarmasti. Ei täällä kuhmon korvessa ilmeisesti missään voi mennä juomaan ainakaan talvella. Kesällä tulee syödyksi elukoiden suhteen. Taidan tutkailla asiaa muilta suunnilta...


      • ResK
        jokaselle kirjoitti:

        Mitä unta? Olen minäkin unia nähnyt. Älä missään nimessä mene unien takia tutkituttamaan päätäsi. Ongelmia tulee satavarmasti. Ei täällä kuhmon korvessa ilmeisesti missään voi mennä juomaan ainakaan talvella. Kesällä tulee syödyksi elukoiden suhteen. Taidan tutkailla asiaa muilta suunnilta...

        Vitsihän se oli tuo nupin tutkituttaminen. Toivotaan että löydät jostain juomaseuraa!


      • jokaselle
        ResK kirjoitti:

        Vitsihän se oli tuo nupin tutkituttaminen. Toivotaan että löydät jostain juomaseuraa!

        Argh. Takapakkia tuli. Vaihdan asiaa. Tästä tapauksesta ei irtoa mitään.


      • ResK
        jokaselle kirjoitti:

        Argh. Takapakkia tuli. Vaihdan asiaa. Tästä tapauksesta ei irtoa mitään.

        Mitäpä olisi pitänyt irrota muutaman suomi24-palstan viestin jälkeen? Nykyään näitä trollejakin paljon.


    • ResK

      Niin, ei se ikähaarukka repiä vaan on aika liki toista reunaa eli juuri pysyy haarukassa, mutta nuorekas, ei se ikä vaan mieli.

      Helpompi olis s.posti kun täällä ei viitsis kaikkia ajatuksiaan vaihtaa.

    • ResK

      Palataanpas jälleen aloitusviestin aiheeseen eli "lottajärjestöt takaisin".

      Aloitusviestin kirjoittaja, "Viestintä Lotta" pyysikin että ei asiattomia viestejä. Hieman poikettiin aiheesta mutta kuitenkin pysyttiin AIKA hyvin maanpuolustuksessa ja nykyajan sodan käynnin pohtimisessa ja vähän muutakin joten nyt aika palata sille ladulle jonka viestintälotta avasi. Joten olkaapa hyvät!

    • jokaselle

      Juu anteeksi tämä mies humalani. Kävin allekirjoittamassa. Kovin hiljaista on noilla addressin kulmilla. Oliko vasta 18 allekirjoittanutta? Pitäisi varmaan meillekin ostaa LA vehkeet. Jos noita mocomia vielä löytyisi jostain. On aikoinaan sellainen ollutkin. Helpompi pitää yhteyksiä metsästelevään ukkooni. Millähän tuon lotta järjestön nyt sitten saisi kunnolla eloon? Hyvä idea sinänsä. Kaipailisin tuon lappeelaisen mielipiteitä. Paljonkohan nimiä tarvitaan addressiin? Jos täällä tietoa muilla, niin tietoa tarvii. Menenkin kysymään asiaa eräältä, joka voisi tietää...

    • ResK

      Nykypäivänä se olisi tuo naamakirja paras tuoda idea esille kun tuntuu että naamakirjassa on kaikki paitsi minä, luolamies jolla vaan nuija ja vanha kännykkä ;)

      • jokaselle

        En harrasta naamakirjaa lainkaan. Tiedän.. riskit. Täällä olen jo puhunut aivan liikaa. Vdu rajalaiset pyörtyy jos ne lukee nää jutut ja tietää minut. =E


    • ResK

      Se tuo itänaapurin ras putin valmistaa kansaansa sotaan, näin kirjoittaa iltapäivälehdet ja lausunnon on antanut huippuvirkamiehet, ketä sitten lienevätkään, otsikot vaan iltapäivälehtien kansissa näin.

      Onko tämä vaan suurvaltojen välistä kisailua johon kuuluu tuollainen mahtailu ja uhkailu.

    • ResK

      Mihinkäs "jokaselle" katosi?? Ainoa jonka kanssa täällä keskusteluun pääsi, maanpuolustuksesta, lotta-asiasta yms :)

      • jokaselle

        Kävin tuossa morjenstamassa naapureita. Joo tuo lotta asia saattaa olla ehkä hiukan hankala sen puoleen, että populan pitäisi tietää, että sellainen on olemassa. Luulisi, että joku martta järjestö saattaisi tietää asiasta enemmän. Luultavasti ne saattaisi toimi lotille ikäänkuin isoäiteinä. En tunne asiaa, mutta kävi mielessä, että "lotat voisi laittaa marttojen alaisuuteen" tms. Kuulostaa ehkä alkeelliselta, mutta tällainen kävi mielessä. Miten lie toteutuisi. Toisekseen tuo maakuntajoukko asia kummastuttaa. Sitä toivotaan populaa koulutukseen, mutta käsittääkseni pv voisi olla vähän aktiivisempi, jos se todella haluaisi kouluttaa väkeä. Tarpeeseen kyllä tulisi. Olen toisinaan ajatellut, että moni ei varmaankaan tiedä edes mpk:sta.


    • ResK

      Mukava kun tulit takas!! Juuh.voi olla että monikaan nainen ei lue "yleistä maanpuolustuksesta"-viestejä ja siksi tuo vähäinen allekirjoitusten määrä adressissa.

      Itse kuulun reserviläisiin, olen kuulunut jo muistaakseni vuodesta -9, alkuaikoina olin aktiivinen varsinkin ammuntaharrastuksen parissa mutta nykyään vähän niin kuin kannatusjäsen.

      Nyt olis aika hyvä tilaisuus tuoda esille enemmän maanpuolustusjärjestöjä Suomessakin kun tuntuu kun tuo maailman rauha hieman järkkyy puolella jos toisella, "pientä" nahinaa aina jossain.

    • ResK

      Heh..tuli päivällä kiireessä virhe tuohon edelliseen viestiin, en nyt sentään ihan vuodesta -9 ole kuulunut reserviläisiin mutta -91 alkaa olla jo lähempänä totuutta.

      Jokos siellä rajan likellä alkaa olemaan lunta maassa?

      • jokaselle

        Rajalle meiltä n. 25km. Ja lunta on ollut jo pitkään.


    • jokaselle

      "voi olla että monikaan nainen ei lue "yleistä maanpuolustuksesta"-viestejä ja siksi tuo vähäinen allekirjoitusten määrä adressissa."

      Huono juttu on se, että yleensä vasta todellinen sodanuhka saa kiinnostusta liikkeelle - kun se periaatteessa voi olla/on jo myöhäistä.

      "Itse kuulun reserviläisiin, olen kuulunut jo muistaakseni vuodesta -9, alkuaikoina olin aktiivinen varsinkin ammuntaharrastuksen parissa mutta nykyään vähän niin kuin kannatusjäsen."

      Olen itsekin harrastanut aikoinaan ammuntaa, mutta jos taitoa aikoo pitää yllä, niin paree olisi päästä johohkin harjoittelemaan. Nykyinen aselaki tosin on tiukentunut, ja muuttunut suorastaan naurettavaksi. Se, että vastaa kysymyksiin, joita esitetään tietokoneella... Yhtä hyvin voi valehdella. Jokainen, jolla on ongelmia (ei virallisessa tiedossa), ja todella haluaa aseen, voi valehdella. Minusta sellaiset kyselyt pitäisi tehdä valheenpaljastus testissä, jos halutaan edes jotenkin varmistua siitä, ettei tyyppi puhu omiaan. Nykyään kaiken maailman ampujien takia popula on niin varpaillaan, että se menee jo ongelmaksi. Kyse ei ole aina siitä, mitä aseen pyytäjällä on taustalla, vaan siitä, mitä aseen kanssa todella aikoo tehdä. Kovin helposti asetta nykyään käytetään mm. toisen haavoittamiseen tai tappamiseenkin. Toki, jos päihteiden, huumeiden yms. kanssa on ongelmia, niin asetta ei tarvitse antaa, vaikka miten harjoittaisi esim. metsästystä. Mutta että jos on vaikka yksikin pahoinpitely taustalla, ja siihen vielä tietty nimike, niin avot!

      "Nyt olis aika hyvä tilaisuus tuoda esille enemmän maanpuolustusjärjestöjä Suomessakin, kun tuntuu kun tuo maailman rauha hieman järkkyy puolella jos toisella, "pientä" nahinaa aina jossain."

      Minua ei niinkään pelota tuo venäjän tappeleminen ukrainassa, vaan enemmänkin nuo, jotka uskomustensa takia pistävät päitä poikki. Venäjän syyt olisivat suomeen tullessa mitä ilmeisimminkin "terveet" ja "faktoihin" perustuvat, mitä ilmeisimmin omaan turvallisuuteensa perustuvat. Mutta kun asioissa on muitakin puolia, joita kukaan ei halua kuulla. Se on pelkkiä median julkaisuja seuraavan paha mennä tuomitsemaan jonkun valtion meininkiä, kun ei itse ole tietoinen taustatekijöistä. Tuosta maanpuolustusjärjestöjen esille tuonnista, pitäisi varmaankin alkaa jakamaan ilmaisjakeluna jotain maanpuolustukseen viittaavaa lehteä talouksiin. Yhteisöllisyys on yksi, mikä yleensä kiinnostaa, samoin, kun organisaatio, missä on selvä kuri ja säännöt, sekä ylenemismahdollisuudet. En tiedä miksi kaiken pitäisi olla niin "virallista ja uskottavaa" aina. Siviilien maanpuolustuksellisesta harrastetoiminnasta en ole kuullut, että mitään aktiivisia järjestöjä olisi, joiden koulutusta voitaisi verrata armeijan vastaavaan. Mutta taitaa mennä jo palkka armeijan puolelle.

    • ResK

      Totta kirjoitat!

      Ensiksikin tuohon lumitilanteeseen, täällä käynyt lumi maassa pari kertaa, kerran joutunut lumitöihin mutta silloinkaan ei olisi ollut pakko kun sen verran vähän lunta tuli.

      ..niin siis totta.. tuo että ei ehkä tosiasiassa tuo Venäjä olekaan se suurin uhka vaan ehkäpä esim. juuri ne joilla on vaan se yksi jumala, Allah ja heidän monoteistinen näkemys ja se sotii kaikkia hallintojärjestelmiä vastaan, jotka perustuvat demokratiaan, sosialismiin tai mihin tahansa ihmisen kehittämiin lakeihin.

      Tosin, taistelu jakaantuu kahdelle tasolle, islamistit vastaan muslimimaailman monijumalaiset ja islam vastaan länsi, ydinalueena on mielestäni Afganistan/Pakistan ja suuremmassa mittakaavassa Etelä-Aasia, näihin Al-Qaida haluaisi liekkien roihahtavan ja on sitä yrittänytkin ja onnistunut jonkun verran.

      Tästä aiheestakin olisi kirjoitettavaa vaikka paksun kirjan verran mutta kuitenkin maailman rauhan suurin uhka kyllä tulee juuri tuolta ja siihen on Venäjänkin varauduttava.

      Tuohon uuteen aselakiin..käsiaseet nyt tiukassa syynissä, suuntaus onkin nyt pitkiin aseisiin, kun ei lyhyitä kovin helpolla saa, jengi menee ja suorittaa metsästystutkinnon ja metsästyskorttia hyväksikäyttäen hankkii tarkkuuskivääreitä ja haulikoita, aina keksitään jokin keino. No ehkä näistä hyvin harva on sellainen joka tieten tahtoen rikos mielessään aseen hankkii, kyllä kai suurimmalla osalla motiivi on saada ampua radalla joko lyhyellä aseella tai pitkällä.

      Jos aseiden määrä kasvaa niin ampumapaikat vähenee, vanhoja ratoja suljetaan esim. melun vuoksi ja ympäristösyistä ja uusia ei juurikaan perusteta, tilanne vielä hyvä täällä harvaan asutuilla seuduilla, kaupungeissa on jonkin verran sisäampumaratoja mutta käyttö on kallista.

      Tuota olenkin miettinyt, "maanpuolustuksellista harrastustoimintaa", ei taida kumminkaan olla vielä tällaista Suomessa, mitä nyt reserviläiset on mutta sellaista joka on kokonaan irti puolustusvoimista, en tiedä kuinka viranomaiset asiaan suhtautuisi jos jossain päin Suomea alettaisiin perustamaan sotilaallista ryhmittymään jolla omaa sotilaskoulutusta ja aseiden käsittelyä ja ammuntaa, kyllä varmaan jossain vaiheessa jokin viranomaistaho tulisi kyselemään tällaisesta harrastuksesta.

      Sinulla on hyvät mielipiteet ja hyvä ulosanti asian suhteen, "jokaselle" :) !

      • jokaselle

        "...en tiedä kuinka viranomaiset asiaan suhtautuisi jos jossain päin Suomea alettaisiin perustamaan sotilaallista ryhmittymään jolla omaa sotilaskoulutusta ja aseiden käsittelyä ja ammuntaa, kyllä varmaan jossain vaiheessa jokin viranomaistaho tulisi kyselemään tällaisesta harrastuksesta."

        Viranomaiset ovat niin lakipykälien perään yms. että juttu menisi etusivuna varmaankin lehteen, ja alettaisi kysymään onko kyseessä... mitä sitten keksivätkin. Yksi on ainakin varmaa, että kiinnostuneita riittäisi. Jso suomi pääsisi eroon tästä kukkahattutätimäisestä meiningistä, niin kaikkien ei tarvitsisi olla varpaillaan. Aikoinaan homma näytti varsin mielnkiintoiselta, kun nuo paikallisosastot olivat olemassa. Johtajat tunsi alaisensa, alaiset johtajansa, ja jokaiselle uudelle jäsenelle pyrittiin osoittamaan mahdollisimman paljon huomiota, ja ohjaamaan oikeaan suuntaan. Voin sanoa, että aikoinaan homma tuppasi menemään aika kunnon meininkiin, ja se oli sellaista, jota kaipaan suuresti. Siinä pääsi kokeilemaan mitä on joutua vangiksi, mitä on jahdata jotakuta/joutua takaa-ajetuksi, mitä on vahtia leiriä, ja joutua häirintä joukkojen iskun kohteeksi, ja pahinta kerran se, että koko leiri nukkui, kun vastapuoli teki sinne suurhyökkäyksen. Se älytön tappio kirvelee muistissa edelleen, mutta samalla se loistaa parhaiden muistojen kanssa. Mutta pääasia, että nuoret nauttivat siitä, ja upseeritkin ihmettelivät miten ne nuoret keksivät kaiken maailman temput. Se oli todella mahtavaa aikaa. Ja mahtavinta oli joukon yhteistyökyky. Vain muutama onnettomuus ja suht harmittava tilanne tapahtui, mutta asioista selvittiin puhumalla. En toivottavasti tule unohtamaan noita aikoja, ja toivon totisesti, että sama meininki saataisi jatkumaan nykyiselläänkin hiukan aktiivisemmissa merkeissä. Se on selvää, että jännitystä ja aktiviteetteja ihminen kaipaa elämään.


    • ResK

      Oletko käynyt armeijan ja kuinka olet ajautunut paikallisosastoon, kun olet muija niin kuin itse tuolla edellä mainitsit.

      • jokaselle

        En ole käynyt armeijaa, kun eräs noheva evl katsoi jostain kirjasta vastauksia tms. ja laittoi papereihin, että terveydellisistä syistä ei. Ainoa syy arvelen olevan se, että heppu epäili armeija ajan keskeytyvän, kun on niin paljon keskeytynyt "opintoja" elämän aikana. Ainoa merkittävä, mikä minulla keskeytyi, oli ammattikoulu. Sen jälkeen kaikki muut keskeytyneet ovat johtuneet siitä, ettei kyseisellä kurssilla ole päässyt eteenpäin, ja työelämään. Ja miten pääsin paikallisosastoon? Eräs armeijan käynyt kaverini kertoi sellaisen olemassaolosta (kuului itse paikallisosastoon), ja kiinnostuin asiasta sitä myötä. Muutamassa paraatissa olen ollut marssimassa, ja useisiin koulutustilaisuuksiin otin osaa, jos suinkin mahdollista. Tuli nähtyä yhtä ja toista, ja kaikenlaisia ihmisiä. Huomasin myös, miten ylpeitä nuoret olivat siitä millaista koulutusta olivat saaneet. Epävirallista koulutusta sain kaveriltani. Oli kova ja aktiivinen kouluttamaan, jos suinkin halusin oppia jotain uutta, ja nyt tiedän sellaista, millä en periaatteessa tee oikeastaan mitään, ja jonka voisi jakaa uusille oppilaille - tosin sen jälkeen kun olen varmistanut joltain tietäjältä, mitä oppia/tietoa kannattaa jakaa.


    • ResK

      Ok, tyhjentävä vastaus..jaahas, Kuhmossa ollut tänään jokin talvisota-seminaari, juuri kuulin uutisissa.

      Itse kävin armeijan -80 luvun puolen välin tienoilla.

      Sähköposti olisi mukavampi vaihtaa viestejä, vai kuinka, ihan muuten vaan :)

      • jokaselle

        Juu. Olisi. Ja nyt maanpuolustuspalstalla on... ei mikään yllättävä viesti juurikin tuosta asiasta josta puhuttiin. Eli asein varustautunutta reserviläistä voi kuulemma verrata terroristiin. Todella naurettavaa, mutta kysymyksiä herättävää. On totta, että koko aloitettu terroristijahti on aiheuttanut ongelmia jos jonkinmoisia, enkä itsekään menisi takuuseen siitä, kuka res. aseen omistaja tarttuisi humalapäissään tms. aseeseen, ja purkaisi turhautumistaan/vihaansa sillä. Mutta se ei meinaa sitä, että kaikilta pitäisi siksi ottaa aseet pois. Homma ei ole muuttunut sitten 1600-1800 luvun. Yksi alkuasukas/inkkari tekee rikoksen, niin koko kylä tuhotaan, ja koko kansa tuomitaan raamatun ankarimmin lausein.Ja nuo kouluammuskelut. Niin sopivasti aina tulee näitä ongelmia, että sitten saadaan lakipykäliä muutettua "turvallisuuden nimissä". Jotenkin tuntuu siltä, että ensin annetaan tapahtua, ja sitten vasta aloitetaan toimet, jotka eivät asiaa paljoa korjaa. Jos jo alkuaan pidettäisi ennaltaehkäisevää koulutusta yllä, niin tätä kaikkea ei välttämättä olisi tapahtunut sellaisessa mittakaavassa, kuin nyt on tapahtunut. [email protected] Eniten ihmetyttää tuo, miten kansan maanpuolustustahtoon suhtaudutaan, ja millä tavalla näitä lahtaajia/massatuholla uhkailijoita/toteuttajia ei pystytä erottamaan joukosta jo aiemmin. On ikäänkuin suosittu virsi, että ongelmia riittää. Mitä sillä haetaan?


    • ResK

      Ok..olen samaa mieltä, juuri näin ja jos jokin ryhmittymä perustaa Suomessa jonkin sotilaallisen ryhmän joka harjoittaa esimerkiksi aseellista puolustamista tai hyökkäämistä niin hyvin pian tulee tosiaan supo kyselemään että mitäs peliä tämä on.

      Kukkahattu tätejä ja setiä riittää arvotelemaan ja varsinkin aseasioissa, luinpa kerran erään murhenäytelmän uutisoinnissa erään asioista tietämättömän toimittajan lausuman että .."aseena oli pistoolin mallinen revolveri", värikkäästi mutta asiantuntemattomasti sanottu.

      • jokaselle

        Juurikin näin. Ota toi osote ja lähettele postia jos tykästää. Voidaan toki täälläkin nakutella. Jos jotakuta muutakin kiinnostaa niin en kiellä sähkiksen kopiointia.


      • ResK
        jokaselle kirjoitti:

        Juurikin näin. Ota toi osote ja lähettele postia jos tykästää. Voidaan toki täälläkin nakutella. Jos jotakuta muutakin kiinnostaa niin en kiellä sähkiksen kopiointia.

        Laitoin jo postia tulemaan..lieneekö tullut perille, emailin kautta vois kirjoitella jotain muutakin mitä nyt ei täällä viitsi ettei mene kovin paljon aiheesta sivuun.


      • jokaselle
        ResK kirjoitti:

        Laitoin jo postia tulemaan..lieneekö tullut perille, emailin kautta vois kirjoitella jotain muutakin mitä nyt ei täällä viitsi ettei mene kovin paljon aiheesta sivuun.

        Joo kattelen tässä kohta... =I


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1860
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1489
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1265
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1262
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1190
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      979
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      952
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      905
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      102
      846
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      45
      689
    Aihe