Suomen Energiayhtiö

Sähköhuijattu

Olkaa varovaisia Suomen Energiayhtiön kanssa!

SEY:stä soitettiin alkuvuodesta silloiselle poikaystävälleni Jaakolle. Hän suostui tarjottuun sopimukseen. Yhden A4:n kokoinen "tiedote sähkösopimuksen alkamisesta" saapui, jossa ei lue määräaikaisen sopimuksen kestoa, ainoastaan aloituspäivämääränä 1.5.2014. Jossain vaiheessa kesällä Jaakolle soitettiin uudestaan kyseisestä firmasta (miesmyyjä soitti), ja kyseltiin haluaisimmeko uusia sopimuksen, koska määräaikainen päättyy muutaman kuukauden päästä. Jaakko oli silloin töissä ja sanoi, että soittakaa myöhemmin uudelleen. Koskaan ei soitettu takaisin.

Laskuissa lukee "sopimuksen voimassaolo: 1.5.-31.10.2014". Halusin vaihtaa sähköyhtiötäni, koska olin kuullut SEY:stä niin paljon huonoa palautetta. Olin yhteydessä lokakuun puolivälin tienoilla sähköyhtiöön, joka on hoitanut sähkönsiirtoni. Pyysin heiltä tarjousta, ja sopimus tehtiin. Sopimuksen oli määrä alkaa 5.11., mutta sieltä tulikin postia, että sopimus raukeaa. Minulla oli kuulema vielä määräaikainen sopimus SEY:n kanssa.

Soitin SEY:lle maanantaina 3.11., ja asiakaspalvelusta minulle kerrottiin, että uusi sopimus on tehty, joka alkoi 1.11.2014. Pyysin saada kuulla nauhoitukset kaikista puheluista. Lupasivat soittaa minulle seuraavana päivänä, jolloin voisin kuunnella nauhat.

Puhelua ei kuitenkaan kuulunut. Soitin itse 5.11. asiakaspalveluun, ja sain kuulla, että minulle soitetaan saman päivän aikana. Sama mies, joka maanantaina oli kanssani puhunut, soitti ja kertoi, että "kyllä täällä nauhalla ihan selvästi kuuluu, kuinka poikaystäväsi hyväksyy sopimuksen." Kysyin, että saanko kuulla ne nauhat vai en, kuten oli luvattu. Asiakaspalvelija kommentoi vain, että minun tulisi täyttää jokin valtakirja, jolla saan nauhat kuunneltavikseni sähköpostiin.

Kysyin myös, milloin tämä uusi sopimus on muka solmittu, ja aspa-mies vastasi, että 25.5. (vain siis muutama viikko alkuperäisen sopimuksen voimaanastumisen jälkeen) ja tämä uuden sopimuksen kesto on kuulema 2 vuotta. Tivasin myös papereita asiasta, ja minulle kerrottiin että kyllä heiltä ne on postitettu. Mitään "tiedotetta" asiasta ei kuitenkaan ole tullut. Myöhemmin tarkistin, että 25.5. on tänä vuonna ollut sunnuntai ja mitään tällaista puhelua Jaakko ei taatusti ole silloin saanut.

Laitoin tämän vaaditun lomakkeen täytettynä ja allekirjoitettuna heille, johon vastattiin että Jaakon olisi tullut täyttää lappu, koska hän on solminut sopimukset. Puhelimessa asiakaspalvelija oli siis neuvonut väärin kehottaessaan minua täyttämään lomakkeen. Jaakko täytti lomakkeen ja lähetin sen sähköpostilla SEY:lle.

6.11. SEY laittoi sähköpostia, että voisinko lisätä henkilötunnukseni lomakkeeseen. Vastasin vain, että Jaakon täyttämä lomake on jo eilen toimitettu teille, eikä minun hlötunnuksellani ole tämän asian kanssa mitään tekemistä. Saimme nauhat sähköpostilla tämän viestin jälkeen.

15

195

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sähköhuijattu

      Jatkoa:

      Ensimmäinen nauhoite on aivan ok. Puhelu menee juuri niin kuin Jaakkokin muistaa sen menneen. Siinä sovitaan puolen vuoden määräaikaisesta sopimuksesta, ajalla 1.5.-31.10.2014. Taustalta kuuluu todella paljon hälyä; muita myyjiä soittelemassa. Myyjä kertaa Jaakon kanssa hänen syntymäaikansa ja osoitteensa. Myyjä kysyy monta kertaa, tuntuuko tämä nyt selkeältä ja ymmärtäähän Jaakko, millainen sopimus on kyseessä. Nauhoitteen kesto on yli 3,5 minuuttia.

      Toinen nauhoite on todella epäilyttävä. Nauhoitteen kesto on alle minuutin. Nauhalla nainen puhuu aivan kuin studiossa äänitettynä, ilman minkäänlaista taustahälyä. Hän kertaa nopeasti sopimuksen kohdat ja yhteen kyytiin luettelee Jaakon nimen, osoitteen ja syntymäajan. Hän myös mainitsee että päivämäärä on 27.5.2014, eli tiistaipäivä. Puhelun lopussa nainen sanoo: "Niin että tämä on nyt tällä kunnossa, kiitos ja hyvää päivänjatkoa." Vasta tässä vaiheessa kuuluu Jaakon ääni "juu kiitos", jonka jälkeen nauhoite päättyy.

      Olen aivan varma, että toista nauhoitetta on muunneltu.

      Miksi valehdellaan päivämäärästä? SEY itse vastasi aspan sanoneen minulle epähuomiossa väärän päivän, että varmasti on kyse inhimillisestä erehdyksestä eikä valehtelusta. Kuitenkin aspa minulle puhelimessa sanoi, että hän "tarkistaa päivämäärän koneelta" ja monta kertaa puhelun aikana mainittiin tuo päivämäärä. Mielestäni firman palkkauksesta vastaavien täytyy olla melko yksinkertaisia, jos sähköfirman asiakaspalveluun otetaan töihin henkilö, joka ei osaa numeroita.

      Jos Jaakolle olisikin soitettu 27.5. ja silloin olisi tehty uusi sopimus kuten SEY:n mukaan on tapahtunut, miksi samasta firmasta soitettaisiin samalla asialla kuukauden tai kahden päästä?

      Miksi SEY ylipäätään soittaisi jo 25-27 päivän jälkeen ensimmäisen sopimuksen alkamisesta, että haluammeko tehdä jatkosopimuksen, kun emme ole ensimmäistäkään laskua edes saaneet?

      Tiedän, että Jaakko on ollut töissä 27.5. eikä hän todellakaan kesken työpäivän jouda kuuntelemaan sähkötarjouksia. Ja jos nauhoite on todellakin tuolta päivältä, sieltä pitäisi kuulua taustamelua Jaakon työpaikalta.

      Tässä on aivan liian monta epäkohtaa, että tämän voisi purematta niellä. Olen ollut yhteydessä kuluttajaneuvontaan. Heidän mielestään voin olla yhteydessä poliisiin, jos on syytä epäillä petosta.

    • Toinen tarina

      Hauska tarina. Todellisessa elämässähän kukaan ei kuitenkaan ole niin pöhkö, että tekisi sähkösopimuksia puhelimessa.

      Minulle tuputettiin sähköä halvalla Expert-liikkeiden messuilla muutama viikko sitten. Tuputtajan mukaan olisin saanut heiltä sähköä halvemmalla kuin nykyiseltä toimittajaltani. Kun kysyin paljonko minä sitten nykyisin maksan sähköstäni, tuputtajalla ei ollut asiasta mitään tietoa. :o)

      • Sähköhuijattu

        Hauskaa tai ei, mutta tositarina on. Valitettavasti silloinen poikaystäväni oli "niin pöhkö", että teki sopimuksen puhelimessa. Ja kuten huomaat tekstistäni, ensimmäisen sopimuksen kanssa ei ole mitään ongelmaa. Sitä en yritä kiistää, etteikö olisi sopimusta tehty alkuvuodesta ajalle 1.5.-31.10.2014.

        Tarinani pointti on, että huijaavat näköjään vähän laajemmillakin tavoilla kuin vain "lähettämällä tarjouksen, joka onkin oikeasti sopimus".

        Ap


    • Peter W...Pan

      Kun lueskelen sun neuroottista ja vilpillistä tekstiä, en yhtään ihmettele että sähkösopimuksen tehnyt on nykyään entinen poikaystäväsi.

      Mitä tulee Suomen Energiayhtiön hintoihin... oletko tietoinen että maksat tällä hetkellä markkinoiden kalleinta hintaa sähköstäsi.

      Katsopas sähkön hintaasi, yllätyt kivasti! Ja rahat valuvat Norjaan.

      • Sähköhuijattu

        Olen pahoillani, että koet tarvetta kommentoida tuollaisia. Melkein voisi kiinnostaa, mihin perustat väitteesi neuroottisuudesta ja vilpillisyydestä, mutta vain melkein - säästyt selittämisen vaivalta.

        Onneksi Peter W...Panin mielipiteellä ei ole tässä asiassa mitään merkitystä.

        Ap


    • 153

      Ei kai tuossa auta muu kuin tehdä rikosilmoitus.

    • kyllästynyt.....

      Peter W... Pan olet typerys....!

    • harmaatuonti

      Energiaviraston sivuilla on linkki "viralliseen" hintavertailuun.

      Oudosti kaiki tunnetut sähkölaitokset likimain samoissa hinnoissa,
      Nämä nettikeskusteluissa vilahtelevat harmaat yrittäjät 20% halvempia

    • Sähköhuijattu

      Tilannepäivitystä:

      Kuunneltuani nauhoja sata kertaa, eräs ystäväni huomautti, että mainitseeko nainen tällä "väärennetyllä nauhalla" että mistä firmasta hän soittaa. Eipä muuten mainitse.

      Eihän sellainen nauhoite voi toimia sopimuksen perusteena, jolla ei sanota, kenen kanssa sopimus tehdään. Sama kuin tekisi työsopimuksen, eikä kerrottaisi, mihin firmaan sinut palkataan.

      Soittelin SEY:lle kuukausi sitten ja kysyin asiasta. Hoonosoomi -aspa meni raukka paniikkiin, ja alkoi sopertamaan, että toisinaan heillä on myös pidemmät nauhoitteet saatavilla, että sieltä varmasti käy ilmi kuka soittaa. Raivosin puhelimessa, että miten voi olla olemassa pidempi nauhoite, kun tämä "myyjä" sanoo nauhoitteella "aloitan nyt nauhoituksen"? Olemme myös vaatineet kaikki nauhat kuultaviksi alusta pitäen - miksi niitä ei siis ole toimitettu? Hätääntynyt aspa lupasi palata asiaan sähköpostilla, sai hän tätä pidempää nauhoitetta tai ei.

      Meni kolme viikkoa. Laitoin sähköpostia moneen otteeseen. 2.1.2015 tämä aspa sitten laittoi sähköpostia, että on kuulema yrittäny tavoitella minua puhelimitse 30.12.2014. En ole kyllä saanut minkäänlaista puhelua muilta kuin sukulaisilta tai ystäviltä varmaan kuukausiin. Sähköpostissa aspa kertoi, että valitettavasti tätä pidempää nauhoitetta ei ole saatavilla, ja että sopimus on Jaakon hlötunnuksella koska hän on sopimuksen tehnyt.

      Vastasin, että miten sitten teillä voi olla minun kanssani sopimus, jos minun hlötunnustani ei heidän tiedoissaan ole? (SEY:n sivuilla lukee siis näin: "Sähkösopimuksen solmimiseksi tarvitsemme Sinulta seuraavat tiedot: Nimi, henkilötunnus, osoite, puhelinnumero sekä käyttöpaikan numero.") Eivät ole vastanneet, yllätys yllätys.

      Jatkoa innolla odottaen...

      Ap

      • JukkaPoikaa

        Hei aloittaja!

        Kai olet ymmärtänyt jo tehdä tutkintapyynnön poliisille? Eihän tuollainen toiminta tosiaan ole kauhean laillista, että sinut on huijattu tekemään parin vuoden määräaikainen ilman että sinulle on lähetetty asiasta minkäänlaista todistusta.


    • tollo mikä tolla

      Hanki elämä ja keskity tosi elämään

      • Sähköhuijattu

        SEYkö se siellä kirjoittelee? Minulla on elämä, kiitos vain huolenpidosta. En vain halua että tällaiset firmat pilaavat kenenkään muun elämää. Käsittämätöntä, miten saavatkin rellestää vapaasti.

        He pitkittivät asian hoitoa aivan tarpeettomasti. Vasta kun olin maksanut laskun (aspan kehotuksesta, jottei tule maksuhäiriöitä), poistivat nimeni sopimukselta. Myönsivät, että minun nimeäni ei olisi koskaan kuulunutkaan olla sopimuksessa enkä ole ollut missään vaiheessa velvollinen maksamaan laskuja, pahoittelivat (noin 3 kk kädenväännön jälkeen, kylläkin) ja lopuksi kertoivat, että eivät ole tehneet tässä minkäänlaista virhettä, joten hyvitystä ei makseta.

        En voi ymmärtää. Ensin myöntävät virheensä (nimeni tullut sopimukseen vahingossa), sitten kieltävät sen ("Virhe ei ole käynyt meidän toimesta."). Olen monta kuukautta koittanut saada heiltä vastauksia ja saada heidät poistamaan minut sopimukselta (jota ei heidän mielestään edes ole olemassa), tämä on vienyt aikaa ja rahaa (aina pitänyt itse ottaa yhteyttä) ja sitten vielä kehtaavat väittää, että he eivät ole toimineet väärin. Kukakohan sitten on toiminut väärin, jos monista pyynnöistä huolimatta asiaan ei reagoida?

        Toivottavasti kuluttajansuoja saisi jotain tehtyä nyt, kun tässä on kyse jo hyvityksistä.


    • DasMulder

      hahah tässä vähän juttua noista lapsista jotka teille soittelee - http://www.hs.fi/kotimaa/a1393484928997

    • DasMulder
    • hihihi222

      Huomasin eilen itsekkin että Suomen energiayhtiön kohdalla käytettiin sensuuria. En ihmettele miksei halua tuoda firmaansa esiin tuossa :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      58
      5841
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3697
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1968
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1789
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1199
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      967
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      52
      962
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe