Vuoden Yrittäjä

harmistunut

48

4363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Putleri

      Hienoa, että työllistetään ja että on sellaisiakin jotka haluaa tienata, eikä loisia. Liika on aina tietenkin liikaa. Suomen työlait on esim. Saksaan verrattuna kilpailu kyvyttömiä. Hyvinvointiyhiskunta häipyy pikkuhiljaa ja talouskasvussa Suomi on jo samassa sarjassa Kyproksen ja Bulgarian jne kanssa.

      • Työ on elämä

        Suomessa laki suojelee työntekijöitä monessa melko hyvin. Ongelma on, etteivät työntekijät uskalla pitää oikeuksistaan kiinni työttömyyden pelossa. Ylitöihin tarvitaan työntekijän suostumus, että ei sitä yksin teettäjän harteille.

        Kampaamofarssi on hyvä esimerkki, miten vaikeaksi yrittäminen tehdään. Ihan mafian touhuja - maksa, että saat pitää putiikkisi auki.

        Tietämättömyydestä joutuu valitettavasti kärsimään, erilaisissa asioissa. Yritäpä saada virkamiehiltä neuvoja. Ei kerrota ylimääräisiä, vain mitä on osattu kysyä. Ja siitäkös rumba alkaa asioiden selvitessä vain yksi kerrallaan.

        Ihminen on olemassa ainoastaan tehdäkseen työtä. Palkalla tai ilman. Onkohan noilla orapensaan varpusilla vastaavia ajatuksia. Ei niiden kuitenkaan tarvitse toisen suuhun ruokaa etsiä, paitsi poikastensa.


    • Hyvä hyvä
    • Konepaja

      Minkä niminen firma?

    • mie25

      Konepaja Survonen Oy

      • S8ko?

        Olisi aika paljonkin kerrottavaa kyseisestä...


    • judasmetalworks

      Mut eiks tosa touhusa ollu pari muutaki sälliä mukana. Vai onks ne ny purotettu kelkasta

    • Kyll kateus

      on kamala tauti ja maalla sitä on paljon.

      • voi voi!

        Ei ole mitään tekemistä kateuden kanssa, jos on huonosti hoidettu työntekijöiden asiat. Kylmästi ansaitsemismielessä jätetty noudattamatta työehtosopimusten mukaista palkkausta, sekä suomen lakia koskien työturvallisuutta. Hävettää oikeasti jo yrittäjäyhdistyksenkin puolesta, ettei taustoja ole selvitetty.

        Huittisissakin enemmistö yrittäjistä kuitenkin sellaisia, jotka koettavat pärjätä olemalla hommissaan rehellisiä ja hoitavat työnantajavelvoitteensa kunnolla.


    • onnea vaan

      Yrittäjillä muutenkin pakka vähän taitaa olla sekaisin ja tämäkin asia taitaa olla vielä kesken, olisko hallituksella jotain osaa asiaan?

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11353356

      Olisi vähän kannattanut tarkistaa faktoja ennenkuin valitsee, ei varmaan ole kivaa Survosellekaan kun asia nyt nousee enemmän esille kun tuli samalla viikolla tuomio ja vuoden yrittäjä valinta.

      Hattua silti nosta uudelle vuoden yrittäjälle, työllistää kuitenkin 60 henkeä, ONNEA!

    • ibhi

      Tämä Survosen mulkku asennutti valvontakamerat halliin.. Jokohan on pois ottanu?
      Tämä tieto tuli silloiselta luottamusmieheltä..

      • Normi menettelyä

        Onhan kaupoissakin valvontakamerat, koska oma henkilökunta varastaa enemmän kuin asiakkaat.

        Ne on kalliita koneita mitä nykyaikaisessa konepajassa on sisällä. Ei niitä saa särkeä eikä ainakaan varastaa.


      • Kameroista YT:t
        Normi menettelyä kirjoitti:

        Onhan kaupoissakin valvontakamerat, koska oma henkilökunta varastaa enemmän kuin asiakkaat.

        Ne on kalliita koneita mitä nykyaikaisessa konepajassa on sisällä. Ei niitä saa särkeä eikä ainakaan varastaa.

        Laki sanelee.

        Työnantajalla pitää olla kuvaamiseen aina perusteltu syy, joka liittyy työntekijöiden turvallisuuteen tai omaisuuden suojaan. Työnantaja ei voi kuvata videolle työntekoa ilman työntekijän suostumusta.

        Valvontakameroiden asentamisesta pitää käydä yhteistoimintaneuvottelut. Kameroista pitää olla näkyvä merkintä tilassa, johon ne on asennettu. Valvontakameroita ei voi asettaa sosiaalitiloihin tai työntekijöiden kahvihuoneeseen. Niitä ei voi myöskään käyttää esimerkiksi varkauksien selvittämiseen, koska yksittäistä työpistettä tai työntekijää ei saa kuvata valvontakameralla ilman perusteltua syytä.


      • anti-laiskuri

        Ottaako pannuun vitun laiskuri kun et voi enää varastaa ja nukkua mielinmäärin työajalla. Kortistoon tuollaiset loiset kuuluukin.


    • näin meillä

      Tuskin ilman syytä kameroita asensi...

    • Annual G

      Voiko kuvaa seurata internetistä?
      Tulin hommia katteleen!

      Mitenkä olisi tosi-tv ohjelma paikalliseen televisioon?

      Tästä tulee hieno keskustelu. Kateutta, syyllistämistä ja yhdessä viestissä joku jopa vertasi ihmistä eläimiin.

      Joko kerroin, että pelkään pimeää niin paljon, että nukun silmät auki?

      • Työ on elämä

        Niin mihin paikalliseen televisioon, siihen Kiviniityn luona olevaan mainosruutuunko?

        Olet kai ymmärtänyt nukkua myös seisten, kuten hevoset. Pääset tarvittaessa pakoon siltä seisomalta. Ehkä kannattaisi nukkua myös suu auki. Ihan vaan tuuletuksen vuoksi, ylhäältä sisään ja alhaalta ulos.

        Ketuttaako?


      • Annual G
        Työ on elämä kirjoitti:

        Niin mihin paikalliseen televisioon, siihen Kiviniityn luona olevaan mainosruutuunko?

        Olet kai ymmärtänyt nukkua myös seisten, kuten hevoset. Pääset tarvittaessa pakoon siltä seisomalta. Ehkä kannattaisi nukkua myös suu auki. Ihan vaan tuuletuksen vuoksi, ylhäältä sisään ja alhaalta ulos.

        Ketuttaako?

        Ei vaan vapauttaa.


    • harmistunut edelleen

      Siis ihan oikeastiko menivät valitsemaan ko. yrittäjän vuoden Yrittäjäksi.

      Kyllähän ko. yrittäjä on kaikkea millä näyttäneet perustelleen valinnan. Kuitenkin tuossa Ylen jutussa mainittuja syytteitä vastaavia epäkohtia työskentelyssä on ollut, eli menestystä on rakennettu epämääräisin keinoin.

      Todella pitkän linjan yrittäjäihmisenä pidän epäreilunakin sitä, että toiset yrittäjät kilpailuetuna valitsevat uutisessa kuvatun tien ja toiset samoista kaupoista kilpailevat toimivat rehellisesti. Kateutta tässä ei ole, sillä en kilpaile samalla alalla ko. yrityksen toimintojen kanssa.

      Onnea valitulle Huittisten Vuoden 2014 Yrittäjälle, jos henkilökohtaisesti tunnet olevasi valinnan arvoinen!

    • Aatos K

      En myöskään kateellinen, mutta täytyy kyllä ihmetellä, kuinka kehtaa ottaa vuoden yrittäjä tittelin vastaan tuossa tilanteessa ja olisiko valintaa kyseisen yrittäjän kohdalta täytynyt pitkittää vaikka seuraavaan vuoteen, että olisi saanut sotkunsa selvitettyä.

    • diaarinumero

      Onko kukaan käynyt Satakunnan käräjäoikeudessa lukemassa tuomioistuimen päätöstä, julkista tietoa varsinkin kun tällaisessa tapauksessa ei ole mitään mikä aiheuttaisi salassapitämisen.

      • juhjuh

        Ei varmaan ole, sillä asia ei ole omlut oikeudessa - silloin ei asiasta ole päätöstä.


      • diaarinumero
        juhjuh kirjoitti:

        Ei varmaan ole, sillä asia ei ole omlut oikeudessa - silloin ei asiasta ole päätöstä.

        Eipäs olekaan, syytehän on vasta luettu, anteeksi huolimattomuuteni. No, kun oikeuden päätös tulee aikanaan niin sitten.


    • ihmetyttää

      Miksi kaikki paikallislehdet on pimittänyt tuon syytteeseen asettamisen perjantaina. Esimerkiksi tuomion julistaminen maanantailta (ampumisjutussa) oli paikallislehrissä tänään, mutta kolme päivää vanhempi uutinen ei???

      • Lööp

        Lauttakylän Liuska on kaupungin ja yrittäjien lyhyessä talutusnuorassa.


    • Etsillaikaisitten

      En tunne tätä vuoden yrittäjää, mutta kuulostaa ihan samalta kuin vampulalainen yrittäjä. Eli vampulalainen yrittäjä on sitä mieltä että 1500 euroo kokopäivätyöstä on suuri palkka. Jos joku maksaa duunarille 10 euroo tunti, se on jo tuhlausta. Vamplalaista työnantajaa ei myöskään sido minkään alan testit ei edes lait. Se ei maksa ylitöistä, ei sunnuntai- , ilta, yö, lauantai tai muitakaan lisiä, ei työterveyshuoltoa, ruokataukoihin suostutaan pitkin hampain. Lomarahasta ei ole kuullutkaan, sairauslomista ei makseta. Lisäksi vampilainen yrittäjä olettaa että työntekijä on käytettävissä 24/7, soittaa voidaan vaikka yöllä töihin, mitään korvausta tästä ei tietenkään kuulu maksaa.

      Että mistä tiedän kaiken tämän. Kerran eksyin itsekin vampulalaiselle töihin. Ja saman tapaisia kokemuksia on muillakin entisillä ja nykyisillä työntekijöillä. Tuossa listauksessa on mukana myös yrittäjien itsensä kertomaa.

      Uskon silti että vampulalaisissa työnantajista on myös niitä jotka toimivat lakien mukaan (ainakin jos työsujelupiiri tai liitto on ensin vähän neuvonut miten Suomessa kuuluu toimia). Toivottavasti parannusta tulee myös siksi että he ovat nyt Huittislaisia :)

      • käsittämätöntä

        Eikö Metalliliitto ole sitä varten, ettei tällaista Suomessa tapahdu??


      • Salme Pasi
        käsittämätöntä kirjoitti:

        Eikö Metalliliitto ole sitä varten, ettei tällaista Suomessa tapahdu??

        On, mutta milläs saat nämä kuukausittain vaihtuvat venäläiset, virolaiset ja puolalaiset liittymään jäseneksi.


      • dgjg
        käsittämätöntä kirjoitti:

        Eikö Metalliliitto ole sitä varten, ettei tällaista Suomessa tapahdu??

        Metalliliitto yritti puuttua mutta kuten joku totesikin niin täysin munaton liitto!


      • hfsdfh

        Samanlaista toimintaa harjoittaa tämä kyseinen yrittäjä.


    • 19auts

      Mitä jos kaiken tämän porun jälkeen Kipamannin toiminta siirtyykin Puolaan, silloin vasta se poru alkaakin. Ei aina pitäs tyrmätä yrittäjää , joka työllistää ja tuo veroeu roja kaupunkiin. Ei survosen velvollisuus oo työllistää ketään. Ottakaa valittajat itelle työntekijöitä, niin suu saattaa mennä toisenlaiseen mutruun.

      • Sairasta4

        En tiiä ketä yrittäjää tuo ylen uutinen tarkoittaa, olkoon kuka tahansa, mutta viestejä lukies tulee sellainen fiilis että tota yrittäjää puolustetaan tällä palstalla ja hänen tekosensa jotenkin hyväksyttävää....


      • Tyämiäs2

        Juuri näin! Ketään ei töihin pakoteta, kuten esim. toisessa keskustelussa Teppoa. Jos töissä ei halua käydä, niin valitsee sitten Teppo-linjan...


      • rehellisyys
        Sairasta4 kirjoitti:

        En tiiä ketä yrittäjää tuo ylen uutinen tarkoittaa, olkoon kuka tahansa, mutta viestejä lukies tulee sellainen fiilis että tota yrittäjää puolustetaan tällä palstalla ja hänen tekosensa jotenkin hyväksyttävää....

        Niinpä, kyllä tämänkin yrittäjän, kuka sitten onkaan ,kuuluu noudattaa lakeja ja maksaa palkat ja muut korvaukset oikeudenmukaisesti, sillä siitähän tässä on kyse.


    • harmistunut

      Tuomio tuli. 30 päiväsakkoa.

      Ihmetyttää todella tämän tapauksen käsittelemättömyys paikallislehdissä.

      • harmistunut

        Hyvä juttu, Lauttis näköjään kirjoittaa tänään tuomiosta, kaikki uutiset kuuluu kansalle.


    • 17+

      Ookko sitä mieltä että, kyseinen toimitusjohtaja pitäis teilipyörässä elimoida, saada firma nurin ja kuutisenkymmentä ihmistä kilometritehtaalle. Taitasit saada siitä tyydytystä enempi kuin kuin mistään muusta.

      • Harmistunut

        Kyllähän uutisointi hyvästä ja pahasti kuuluu olla objektiivista. Median taso laskee, kun se itse rupeaa tämän tapauksen tavoin sensuroimaan kuitenkin paikallisesti merkittävistä asioista.

        Itse taidat olla lahtari kovimmasta päästä, kun vielä tuomionkin jälkeen puolustelet työntekijöiden sortamista.


      • onko näin huonosti?
        Harmistunut kirjoitti:

        Kyllähän uutisointi hyvästä ja pahasti kuuluu olla objektiivista. Median taso laskee, kun se itse rupeaa tämän tapauksen tavoin sensuroimaan kuitenkin paikallisesti merkittävistä asioista.

        Itse taidat olla lahtari kovimmasta päästä, kun vielä tuomionkin jälkeen puolustelet työntekijöiden sortamista.

        Noin suuren työllistäjän asiat pitää olla kunnossa, mitä muuta tapahtuukaan?

        Vaikuttaa, että hyvä-veli systeemit toimii Huittisissa sensuurin tavoin.


      • ihmetystä
        onko näin huonosti? kirjoitti:

        Noin suuren työllistäjän asiat pitää olla kunnossa, mitä muuta tapahtuukaan?

        Vaikuttaa, että hyvä-veli systeemit toimii Huittisissa sensuurin tavoin.

        Ainakin uutisointi on vaiennettu??


      • Harmistunut
        ihmetystä kirjoitti:

        Ainakin uutisointi on vaiennettu??

        paikallislehti uutisoi yrittäjän saaman tuomion jälkeen asian. Liekö selitys siis, että syytteen nostoa ei pidetty vielä riittävänä uutisena, vaikka näissä yleensä kynnys syytteen nostoon on iso ja tuomiokin yleensä odotettava.

        Tuomiosta sinänsä voidaan päätellä, että yrittäjä on myöntänyt tekonsa ja osin on näin päädytty pienempään sanktioon.


    • hutkiva journalisti

      Kyllä pitäisi paikallislehden kertoa sekä positiiviset että myös negatiiviset uutiset. Mutta vaikeaa se on muuallakin, ainakin Alueviestillä kertoa Ellivuoren konkurssista .

      • Monta puolta

        Tuossakin voi olla vain toinen puoli.Paljon mahdollista että työntekijä on itse
        halunnut tehdä ja sanellut ehtonsa(vaikkakin sopimusten vastaiset mutta itse
        halunnut) Ei ole ensimmäinen joka jostakin pienestä asiasta laittaa sukset
        ristiin jälkeenpäin ja kostaakseen tekee ilmoituksen vaikka on alkuun ollut
        mukana.Tuokin on työnantajan riskejä jos suostuu noihin pyyntöihin(anna tehdä
        kun tarvin rahaa) ja sitten kun ei ole ylimääräistä työtä mennään ja tehdään
        ilmoitus yhteisesti sovituista vuosien varrelta.


      • Harmistunut
        Monta puolta kirjoitti:

        Tuossakin voi olla vain toinen puoli.Paljon mahdollista että työntekijä on itse
        halunnut tehdä ja sanellut ehtonsa(vaikkakin sopimusten vastaiset mutta itse
        halunnut) Ei ole ensimmäinen joka jostakin pienestä asiasta laittaa sukset
        ristiin jälkeenpäin ja kostaakseen tekee ilmoituksen vaikka on alkuun ollut
        mukana.Tuokin on työnantajan riskejä jos suostuu noihin pyyntöihin(anna tehdä
        kun tarvin rahaa) ja sitten kun ei ole ylimääräistä työtä mennään ja tehdään
        ilmoitus yhteisesti sovituista vuosien varrelta.

        Turha täällä on asiaa kaunistella. Yrittäjä itse on näemmä myöntänyt rikkoneensa lakia. Pulinat pois. Todennäköisesti saanut vielä pienemmän tuomion, kun on ollut myöntävällä päällä.


    • Bruta

      On se kummaa kun ei ihminen, joka haluu tehdä työtä, ei saa ylittää jotain tuntimäärää. Mielestäni töitä sais tehdä niin paljon kuin haluu, kattomatta kelloo, sen ei pitäs kellekkään kuulua. Jos teen 16 tuntisia työpäiviä, se on mun oma asia, ei kenenkään muun. Seonnut ihan sama kun kysytään, mitä banaani tekee tertussa, niin se on Tertun ihan oma asia.

      • Mietittävää lamassa

        Niinpä byrokratia ja kateus rajoittaa niitä jotka tekisivät.Ellei rajoittaisi ei
        tarvittaisi tuota vierastyövoimaakaan niin paljoa-


      • Pukki kontillaan

        Alat yrittäjäksi, saat tehdä töitä ihan niin paljon töitä vuorokaudessa, viikossa, kuukaudessa ja vuodessa kuin vain itse haluat. Ammattiautoilijat, ilmailijat yms. tietysti erikseen.

        Työaikalainsäädäntö suojaa työsuhteessa olevaa työntekijää.
        Ja voithan tuolloinkin sopia työantajasi kanssa urakasta, ja täytellä silti tuntikorttia lain "mukaan".


      • Monta puolta
        Pukki kontillaan kirjoitti:

        Alat yrittäjäksi, saat tehdä töitä ihan niin paljon töitä vuorokaudessa, viikossa, kuukaudessa ja vuodessa kuin vain itse haluat. Ammattiautoilijat, ilmailijat yms. tietysti erikseen.

        Työaikalainsäädäntö suojaa työsuhteessa olevaa työntekijää.
        Ja voithan tuolloinkin sopia työantajasi kanssa urakasta, ja täytellä silti tuntikorttia lain "mukaan".

        Liekö tuossakin kyse siitä että on täytelty yhteisen sopimuksen mukaan ja
        kuitenkin tehty oma kirjanpito myöhempää varten??


    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      71
      1388
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1237
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1175
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      74
      1099
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      967
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      722
    8. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      373
      713
    9. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      666
    Aihe