Puhelinmyyjän työ

*tsip*

Hei! Näistä löytyy keskusteluja pilvin pimein, mutta ois kiinnostavaa kuulla tämän hetken tilanne, ei vuosien takaa. Sillä monet tahot on alkaneet puuttua villiin toimintaan. Itse olen hakemassa puhelinmyyjäksi (mutta en lehtiä myymään). Haluaisin konkreettista tietoa ja mielellään ei-kesätöistä. Tarkoitus ois oikeasti saada elanto tuossa paikassa, jossa siis on takuutuntipalkka ja aika hyvät provikat myynnistä. Mutta firmaa en ala mainosteleen, ihan senkään takia, ettei kyseisen yhtiön työntekijät tai pomot kerro hyviä puolia :)
Ja, palkka on täysin itsestä kiinni, kuinka myy jne.

8

157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TOTUUUUUUD ESIIN

      SYÖ PASKAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Vuosien kokemuksella

      Ensimmäinen asia mikä tulee ymmärtää on se, että palkka perustuu AINA provikkaan, olipa sitten jaoteltu miten tahansa. Näissä ns "takuupalkoissa" jne on sellainen seikka, että niissä on usein ehto, jos työntekijällä ei täyty tietyt kriteerit (vaikkapa 21 työvuoroa/kalenterikk), niin tuota "takuupalkkaa" ei tule, vaan liksa tulee pelkkänä provikkana. Tuo antaa sen mahdollisuuden, että jos myyjän myynnitä jää provikoiksi muutettuna alle "takuupalkan", tyyppi voidaan potkasta pihalle koeajan puitteissa just ennen kuin tuo "takuupalkan ehto" täyttyy.

      Liksa tulee siis aina ja kaikessa tasan siitä miten myyt, jos myyntiä ei tule, ei tule liksaakaan ja siitä nää firmat pitää huolen.

    • jebba

      Itse lopetan keskustelun aina kun myyjä alkaa jankkaamaan pohjapalkan perään. Saammeko silti myyjiä? Saamme kyllä ja maksamme hyvin. Siis reilu peli. Puhelinmyynti on nopeaa kauppaa ja pohjapalkan pyytäminen on ok, mutta jos sen puuttuminen on ongelma niin ei ole tuloksentekijätyyppi. Joku voi saada pohjapalkalla enemmän myyjiä. Ihan okei jos haluu maksaa useammalle alisuoriutujalle. Me saadaan vähemmän mut parempii

      • Just niin! Entä, jos myyjä sairastuu vaikka Ruusuinfektioon kuten minulle kävi kesällä.

        Se tarkoittaa kahden viikon sairaslomaa! Tajuan, että sinä et halua sairaslomarahoja maksella ja siksi en sinusta pidäkään.

        Myyjä kuitenkin tarvitsee sen kahden viikon palkan sairasajaltaan joten hän ei ole mikään luuseri, jos älyää kysyä takuupalkan perään.


      • jebba
        hullu_ukko kirjoitti:

        Just niin! Entä, jos myyjä sairastuu vaikka Ruusuinfektioon kuten minulle kävi kesällä.

        Se tarkoittaa kahden viikon sairaslomaa! Tajuan, että sinä et halua sairaslomarahoja maksella ja siksi en sinusta pidäkään.

        Myyjä kuitenkin tarvitsee sen kahden viikon palkan sairasajaltaan joten hän ei ole mikään luuseri, jos älyää kysyä takuupalkan perään.

        Oletkohan vähän yksinkertainen?

        Minun pitäisi siis maksaa kaikille pohjapalkkaa siksi, että jollain voi sattua jotain yllättävää. Eipä ole kukaan syyttänyt eden pitäisi tiukan paikan tullen puolia / huolta. Minulla on aina mahdollisuus harkinnan mukaan toimia työntekijän parhaaksi. Ei ole varmaan monella muulla meidän kokoisella myyntifirmalla esim täyttä yksityistä työterveyshuoltoa kuten meillä. Ero on vain siinä että tyhjästä ei selittäjävinkujapaskapääluusereille makseta niin on mahkut auttaa ja palkita huipputyyppejä. Tietty jos tavoitteena on vain kuppaaminen ja oman turvan/edun maksimointi niin ei sellane tyyppi edes halua meille eikä häntä meidän porukka haluu. Niille tyypeille on omat paikkansa ja kaikki voittaa


    • Nemix

      Jos haluat tehdä puhelinmyyntiä ammatiksesi mutta et myydä paskaa tyhmille, valitse sellainen firma, jossa myytävä kama on sen firman omaa. Ne firmat, joissa myydään eri toimeksiantajien asioita, saavat rahan joka kaupasta, eivätkä kärsi palautuksista. Kun puhelinmyyntiosasto myy firman omaa kamaa, kaikkia kiinnostaa myös se, että asiakas haluaa pitää ostamansa.

      Ja sitten katso, mitä työehtosopimusta noudatetaan. On sellaisiakin, joissa maksetaan tessin mukaista pohjapalkkaa ja silti hyvät provikat päälle. Niissä tosin pitää pärjätä hyvin.

      Näitä pikkupoikien perustamia luukuttajia löytyy pilvin pimein ja niistä kannattaa pysyä kaukana, jos haluaa ammatin eikä parin kuukauden keikkaa.

    • sinna1

      Kaikki ei sitten ole aina miltä se näyttää. Aikoinaan olin duunissa yhdessä firmassa, jonka nettisivut huokui hyvää ilmapiiriä jne jne, mutta oikeesti se pomo oli tosi järkky tapaus, hengitti niskaan koko ajan jne ja tiimikaverit (ketäänhän ei koskaan jätetä yksin...jne) yritti hiessä vääntää kauppaa :) Ei niistä apua saanu... Mutta jälkeenpäin ajateltuna niin kai noiden toimistopäälliköiden tulee tehdäkin. Myytävä tuote oli itsessään ok ja palkkakin suht ok, mutta kun se oli alusta asti sitä ns. tappomeininkiä niin lähdin pois. Joillekin sopii varmasti, minulle ei.

      • fuhrer

        Ammattilaisuus on kovaa duunii ja puhelinmyyntityössä se vaan tarkoittaa täysillä vetämistä joka puhelulla. Kaikki maksaa ja jos myyjällä on vielä kiintee palkka pohjilla niin tietty pomot hiillostaakin. Ei tietenkään niit joilla tulosta tulee. Tosiasia on et harva käyttää koko potentiaaliaan vaan murto-osan siitä. Tuloslaji, ei sovi kaikille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe