Säälin narsisteja

puffeli_

Aloitetaanpa kertomalla, että en katso narsisteilla olevan oikeutta tekoihinsa, mutta kun jotenkin käy sääliksi myös narsisteja. Se mitä heistä suurinosa on kokenut lapsuudessaan on ollut jotain kammottavaa. Ihmiset, joista tulee narsisteja (pätee myös muihin persoonallisuushäiriöihin) ovat eläneet niin hankalissa olosuhteissa, että ovat kehittäneet itselleen äärimmäisiä selviytymiskeinoja. Olenko itse paha ihminen jos säälin myös narsisteja ja koen jopa myötätuntoa heitä kohtaan. Huom huom en todellakaan pidä siitä miten voivat hajottaa muita ihmisiä

Muutama lainaus
"Narsistinen persoonallisuus
Narsistisesta persoonallisuudesta kärsivä kokee olevansa huonompi kuin muut. Siksi hän ei useinkaan kestä vuorovaikutustilannetta lääkärin kanssa ilman mitätöivää suhtautumista. Ainoastaan kokemalla "olen parempi" hän voi välttää piinaavan häpeän tunteen. Avun hakeminenkin saattaa tuntua nöyryyttävältä.

Hoidossa keskeisenä tavoitteena on auttaa potilasta pääsemään yhteyteen todellisten tunteidensa kuten surullisuuden ja yksinäisyyden kanssa. Skeematerapiassa, joka perustuu keskeisesti kiintymyssuhdeteoriaan, tätä puolta kutsutaan yksinäisen lapsen moodiksi (Young ym. 2003 ja 2008). Potilas on usein hyvin heikosti tietoinen näistä ydinkokemuksistaan. Yksinäisen lapsen moodi on narsistisesta persoonallisuudesta kärsivän ainoa aidosti tunteva puoli. Sitä pyritään hoidossa edistämään. Muiden seurassa potilas esiintyy itseään tehostavassa moodissa, mikä suojaa arvottomuudelta. Kun keskittyy kilpailuun, statukseen ja muiden ihailun hakemiseen, ei tarvitse tuntea huonoutta. Itsetehostajan muita selviytymiskeinoja ovat muiden mitätöinti, kontrollointi ja koettujen loukkausten kostaminen. Yksin ollessaan narsistinen henkilö tuntee itsensä usein ikävystyneeksi ja tyhjäksi. Silloin hän on tyynnyttelijän moodissa, jossa hän välttää kokemasta todellisia tunteita ryhtymällä joko stimuloiviin tai tyynnyttäviin puuhiin, kuten juopotteluun, tietokonepelien pelaamiseen, pornon katseluun tai ylensyöntiin. Työnarkomania on myös yleistä."

""Psyykkinen suojautuminen tuntuu vuorovaikutuksen hankaluutena
Hoidollisen kohtaamisen kannalta on tärkeä ymmärtää, ettei potilas tuo kiusatakseen tai tahallaan vuorovaikutukseen ilmiöitä, jotka lääkäri kokee kuormittaviksi. Potilaan tapa olla vuorovaikutuksessa on toimivinta, mitä hän on toistaiseksi oppinut. Hänelle on yksilöllisen kehityshistoriansa ja vuorovaikutussuhteittensa kautta syntynyt minuutta suojaavia selviytymistyylejä.

Tällainen persoonallinen tyyli voidaan itse asiassa ajatella olevan kaikilla. Jos varhaisissa kiintymyssuhteissaan saa kokea riittävästi olevansa rakastettava ja kyvykäs, lähestyy toisia perususkomustensa varassa yleensä suhteellisen ongelmattomasti. Toisin on silloin, jos varhaisille kiintymyssuhteille on ollut leimaavaa esimerkiksi pelko ja mitätöivä suhtautuminen. Tällöin on vaarana, että syntyy kokemus itsestä kelpaamattomana ja ei-rakastettavana. Myös perususkomukset toisista ja heidän suhtautumisestaan muodostuvat tällöin negatiivisiksi. Kokemusta kelpaamattomuudesta halutaan piilottaa ja näin suojautua häpeältä ja haavoittumiselta.

Vuorovaikutustilanteissa, kuten lääkärin vastaanotolla, suojaava toimintatyyli johtaa usein hankaluuksiin ja näkyy esimerkiksi vaikeutena luottaa ja alttiutena tulkita vuorovaikutustilanne väärin. Suojautuvan potilaan on myös vaikea nähdä itsensä hoitamisen mielekkyyttä, ja hän saattaa jättää saapumatta vastaanotolle."

55

584

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksi monista

      Ymmärrän pointtisi. Kun erosin narskustani ja ennen sitäkin, yritin saada narskuni lääkäriin. Huomasin kuinka hänellä oli pelkotiloja esim. nukkumaan menossa, ei siis osannut mennä nukkumaan, ilman että olin läsnä (tuntui silloin todella oudolta).

      Kaikilla narskuillahin on se "ongelma", että heillä puolisot vaihtuvat tiuhaan tahtiin. Joten tämä kohta kelpaamattomuudesta ja ei-rakastettavana persoona pitää hyvin paikkansa ja se pitää piilottaa. Ja yksin ollessaan hän joi kuin sieni ja nyt hän on luultavasti löytänyt "puolison" joka myös juo samaan tahtiin. Ehkä hän nyt on onnistunut löytämään sen oikea.

      Olen itse yrittänyt antaa narskulleni anteeksi, mutta vaikeata se on. Jos pystyn joskus antamaan hänelle anteeksi, niin unohtamaan en koskaan pysty. Sen verran pahaa jälkeä hän minulle teki.

      Toivoisin todellakin, että hän joskus joutuisi ottamaan lusikan kauniiseen käteen ja menemään selvittämään henkistä puoltaan, jotta naiset pelastuisivat häneltä. Meitä on ollut jo liian monta naista!

    • Seliseliseli

      Aivan. Juuri tuon "haavoittuneen lapsen" empaatikko ńarskussa näkeekin ja siihen haksahtaa. Kuvitteee sen parantamattonman rakkaudellaan ja myötätunnollaan korjaavansa ja tekevänsä onnelliseksi.
      Se on tietysti mahdotonta, mutta sitä ei empaatikko tajua.

      Joten kiitos vaan. Done that, been there.

      Ei heru enää myötätuntoa muuta, kuin uhreja kohtaan.

      Pitäkää tunkkinne.

      • Nää on niin nähty

        Sinäpä sen sanoit, empatiaa ei heru täältäkään. Miksikö? Sitä saa mitä tilaa ja jos on vuosia, tai jopa vuosikymmeniä harjoittanut henkistä terroria & kyykytystä ihmisiä kohtaan, niin voi olla pikkusen suhteetonta olla tuon lisäksi vielä empatiaa vailla - ampuisin kiertoradalle loistamaan ylhäisessä yksinäisyydessään kaikkien ihailtaviksi ;)


      • Minä vaan
        Nää on niin nähty kirjoitti:

        Sinäpä sen sanoit, empatiaa ei heru täältäkään. Miksikö? Sitä saa mitä tilaa ja jos on vuosia, tai jopa vuosikymmeniä harjoittanut henkistä terroria & kyykytystä ihmisiä kohtaan, niin voi olla pikkusen suhteetonta olla tuon lisäksi vielä empatiaa vailla - ampuisin kiertoradalle loistamaan ylhäisessä yksinäisyydessään kaikkien ihailtaviksi ;)

        Ei heru empatiaa multkaan, nyt on helpottunut olo kun
        tätä mustamaalamista ja toisen ihmisuhteiden pilaamista valehtelulla
        ym.keinon tää narsisti päätti päivänsä itse.


    • who-ever

      Sori vaan. Ei täällä muidenkaan lapsuus ruusuista ollut, mutta kusipäisyys ja itsekkyys on kyllä aikuisena ihan oma valinta.

      • ...

        Eikä kaikki hae lapsuuden traumoillaan jatkuvasti empatiaa aikuisena, käyttäen niitä kilpenään saaden ymmärrystä itselleen, katkerana noista lapsuuden asioista, mutta toisia ihmisiä kiusaten ja vainoten.


      • Kusipää on kusipää

        Näin on kyllä on lapsuus monella ollut huonoa. Niin minullakin oli, mutta en minä kiusaa, ilkeile, piruile, vainoa, vittuile, lyö fyysisesti enkä henkisestä ketään. Kyllä se häijyys on niillä narskuilla aivan heidän omasta vapaasta tahdosta tulevaa! Ei sääliä niille.


      • dia
        Kusipää on kusipää kirjoitti:

        Näin on kyllä on lapsuus monella ollut huonoa. Niin minullakin oli, mutta en minä kiusaa, ilkeile, piruile, vainoa, vittuile, lyö fyysisesti enkä henkisestä ketään. Kyllä se häijyys on niillä narskuilla aivan heidän omasta vapaasta tahdosta tulevaa! Ei sääliä niille.

        Näin on. Minäkin olen yksi näistä narsistin uhreista, enkä tunne sääliä, enkä halua tätä ihmistä enää elämääni. Vaikka kyse on sisarestani, en reagoi, jos vastaan tulee, niin paljon pahaa hän on minulle tehnyt, eikä mitään katumusta, saati anteeksipyyntöä ole tullut, eikä tule. Minulle on aivan sama, onko kyseinen ihminen edes elossa.


    • puffeli_

      Ymmärrän kyllä narsistien uhreja, että ei myötätuntoa riitä. Nimittäin isäni on narsisti. Hänen äitinsä (isoäitini) mm. lukitsi isäni lapsena saunaan ja sylki päälle ja karjui vaikka julkisilla paikoilla hänen olevan huono ja ruma lapsi ja hakkasi häntä jos oli tehnyt muka jotain väärin. Hän ei saanut koskaan rakkautta äidiltään, isänsä muutti pakoon isäni olleessaan 5v, eikä ottanut isääni mukaan, tosin ei olisi pystynytkään. Isöäitini on tehnyt vaikka mitä julmuuksia isääni kohtaan.
      Me taas äitini kanssa muutettiin pois hyvin nopeasti minun synnyttyä. Olen toki äitini rohkeudesta onnellinen, sillä en olisi halunnut isäni kanssa asua. Mutta silti säälin isääni ja mietin miten kamala isoäitini on, sen kerran kun isoäitini näin, hän totesi minun olevan läski äpärä joka pitäisi tappaa. Isoisäni kanssa olen ollut yhteyksissä ja hän kokee syyllisyyttä ettei vaikka siepannut isääni mukaansa ja yrittänyt taistella hänestä. Hän uskoo ettei isästäni olisi tullut tuollaista ilman isoäitiäni ja niin minäkin luulen.

      Joskus katselen isäni kuvaa ja toivon että hän parantuisi. Olen välillä viettänyt isäni kanssa aikaa, mutta ei sitä jaksa paljoa kun kaikki on hänen ehdoillaan. Muistan lapsena kun harrastin yleisurheilua koska isäni halusi.. Ja hän lupasi että antaa ison halin jos voitan tällä kertaa, koska olemmehan samaa sukua eli voittajia. Olin innoissani että saisin halauksen isältä, koska niitä en oikein saanut. Hän ilmestyi myöhässä kisoihin eikä vienyt minua niin kuin lupasi, siispä poljin pyörällä paikalle. Ja en tietenkään voittanut vaan häntäpääs olin. Isä katsoi minua niin kylmäävän viileästi ja totesi minun olevan jonkun muun lapsi, kun olen niin säälittävä.
      Tälläisiä tapaamiseni isäni kanssa aina ovat olleet. Mutta silti mä koen myötätuntoa enkä pysty olla miettimättä miten rikki hän on sisältä.

      Tulee vaan sellainen olo että olen itse jotenkin paha kun säälin myös muille pahaa aiheuttavia ihmisiä.

      • ama1

        Ymmärrän tuon. Olet hyvä ihminen, joka tuntee empatiaa ja niinhän sen pitäisi ollakin. Mutta monet narsistin uhrit ovat kokeneet niin syvää julmuutta, varsinkin henkistä, etteivät muistot katoa. Narsistin kanssa ei voi elää, mutta häntä voi sääliä hänen luonteensa kierouden vuoksi, ellei ole kohteeksi joutunut.


    • gallup

      Ootko homo?

      • puffeli_

        Miten minun seksuaalinen suuntautumiseni tähän liittyy? Olen kyllä heteronainen jos se niin kiinnostaa.


    • Masa18

      Riippuu siitä, miten pahasti narsisti on uhriaan käsitellyt, tunteeko sääliä vai ei mitään - vihaa. Minä henkilökohtaisesti olen tuon säälin kannalla. Minulla on kaikki, mitä hänellä ei ole ja sitä hän kadehtii. Vaikka elämä on kolhinut, niin kaikki läheiseni ovat tallella ja sosiaalinen verkostoni voi suhteellisen hyvin. Exäni taas on menettänyt ne kaikki oman käyttäytymisensä vuoksi. Siinä minusta on se ero, ettei hän halua ymmärtää, että omalla käyttäytymisellään on saanut sen kaiken aikaan. Hän jatkaa omalla linjallaan varmaan lopun elämäänsä. Kumppanit vaihtuvat tiuhaan tahtiin ja niitä on samanaikaisesti monta. Hän elää kuin teinityttö.

    • läheisen asialla

      Minäkään en tunne sääliä sikäli, että jokaisella meillä on mahdollisuus hakea itselleen apua - myös narsistilla. Läheiseni ilmeisesti kokee jotain sääliä omaa kumppaniaan kohtaan ja selittää kumppaninsa huonoa käytöstä aina "hänen puutteillaan" ja vaikealla lapsuudella.

      Monella muullakin (hänellä itselläänkin!) on ollut vaikea lapsuus, ja siltä osaavat toimia yhteiskunnassa, ovat hakeneet itselleen apua ja tehneet töitä tullakseen tasapainoisiksi. Sellaisia ihmisiä todella kunnioitan ja arvostan.

      Olen omakohtaisesti saanut kokea, kuinka laajalle narsistin toiminta heijastelee pahaa oloa. Minä olen siellä ulkokehällä, enkä voi tehdä yhtään mitään paitsi ottaa kopin läheisestä, jos hän joskus havahtuu.

      • tunnelukkoja

        Tulee tuosta sukupolvien ketjusta mieleen sellainen ajatus että, onko se jonkinlainen aivovaurio, joka on geenivirheenä kulkenut suvussa ja jotkut sen saa ja jotkut ei. Kun kaikki ei sairastu narsisimiin, vaikka olisi samanlaisia kokemuksia ja joillakin vielä karmeampia kokemuksia lapsuudessa, ja kuitenkin lopputulema on empaattinen ihminen eikä naristi. Cai onko ne "terveet " sittenkin onnistuneet saamaan sellaisen äidinrakkauden siinä ratkaisevassa vaiheessa etteivät sairastu myöhemmin, siis persoona onnistuu kehittymään normaalisti olosuhteista huolimatta.
        Mutta sitten miten se on mahdollista, jos se sama äiti on narsisti, että toisesta lapsesta tulee narsisti ja toisesta ei. Onko se ylipäätään mahdollista? Johtuuko se kunkin lapsen persoonallisuuden rakenteesta, joka on erilainen eri yksilöillä samassakin perheessä. Toisella lapsella korostuu ei altistavat persoonallisuuden piirteet, toisella juuri ne narsismiin sairastuttavat persoonallisuuden piirteet.
        Vai johtuuko kaikki erot naristisen vanhemman kasvatusmetodeista eri lasten ja eri sukupuolta olevien lasten kyseessä ollessa.
        Tällaisia ajatuksia heräsi tuosta kirjoituksesta, jossa käytiin läpi tuota sukupolvien ketjua ja yhden ihmisen vahingollisten tekojen vaikutusta läheisiinsä.
        Tuo isoäiti on ollut henkisesti varmasti sairas, ja sitä ei tiedon puuttuessa mielentervyden häiriöistä tuona aikana ole osattu hoitaa ja diagnosoida ja täten apuakaan ei ole osattu antaa miltään taholta. Seuraukset ovat olleet tuhoisia ja aiheuttaneet suurta kärsimystä useille läheisille. Näitä kertomuksia ja kohtaloita on pilvin pimein, joita ei ole tiedon puuttuessa osattu aikoinaan hoitaa niinkuin nykyään osataan.


      • aivoilla on väliä
        tunnelukkoja kirjoitti:

        Tulee tuosta sukupolvien ketjusta mieleen sellainen ajatus että, onko se jonkinlainen aivovaurio, joka on geenivirheenä kulkenut suvussa ja jotkut sen saa ja jotkut ei. Kun kaikki ei sairastu narsisimiin, vaikka olisi samanlaisia kokemuksia ja joillakin vielä karmeampia kokemuksia lapsuudessa, ja kuitenkin lopputulema on empaattinen ihminen eikä naristi. Cai onko ne "terveet " sittenkin onnistuneet saamaan sellaisen äidinrakkauden siinä ratkaisevassa vaiheessa etteivät sairastu myöhemmin, siis persoona onnistuu kehittymään normaalisti olosuhteista huolimatta.
        Mutta sitten miten se on mahdollista, jos se sama äiti on narsisti, että toisesta lapsesta tulee narsisti ja toisesta ei. Onko se ylipäätään mahdollista? Johtuuko se kunkin lapsen persoonallisuuden rakenteesta, joka on erilainen eri yksilöillä samassakin perheessä. Toisella lapsella korostuu ei altistavat persoonallisuuden piirteet, toisella juuri ne narsismiin sairastuttavat persoonallisuuden piirteet.
        Vai johtuuko kaikki erot naristisen vanhemman kasvatusmetodeista eri lasten ja eri sukupuolta olevien lasten kyseessä ollessa.
        Tällaisia ajatuksia heräsi tuosta kirjoituksesta, jossa käytiin läpi tuota sukupolvien ketjua ja yhden ihmisen vahingollisten tekojen vaikutusta läheisiinsä.
        Tuo isoäiti on ollut henkisesti varmasti sairas, ja sitä ei tiedon puuttuessa mielentervyden häiriöistä tuona aikana ole osattu hoitaa ja diagnosoida ja täten apuakaan ei ole osattu antaa miltään taholta. Seuraukset ovat olleet tuhoisia ja aiheuttaneet suurta kärsimystä useille läheisille. Näitä kertomuksia ja kohtaloita on pilvin pimein, joita ei ole tiedon puuttuessa osattu aikoinaan hoitaa niinkuin nykyään osataan.

        Käsittääkseni on ihan aivotutkimuksissa osoitettu eroja aivojen rakenteessa, eroja jotka yhdessä kasvatuksen kanssa altistavat psykopaattiseen persoonallisuuteen. En valitettavasti muista kuka ja mikä ohjelma oli kyseessä, mutta näin telkkarista ohjelman miehestä joka tuota asiaa tutki. Tutkimuksen yhteydessä hänelle selvisi että hänellä itsellään on "psykopaatin aivot". Hän tajusi että hänen käytöksessään on kyllä piirteitä epäempaattisuudesta, mutta rakastavan ja välittävän kasvatuksen ansiosta hänestä ei ole tullut mitään hirviötä, ehkä vähän hankala tai "kulmikas" ihminen kyllä.


    • pakki kasassa

      Jossain vaiheessa mä tajusin, että olen elänyt ja asennoitunut rumasti ja väärin ja sen oivalluksen jälkeen laitoin kaiken peliin ja aloin purkaa mun persoonaa ja laittaa sitä kasaan paremmin ja kauniimmin. Paljon paljon ollut oivalluksia ja uusia tulee kokoajan. Sisarukset on samanlaisia kuin vanhempamme. Parikymmentä vuotta on aikaa oivalluksestani. Kukaan perheessä ei hyväksy minua ja arvojani.

    • justice

      Hei puffeli. Luin kirjoituksesi isäsi narsismista. Mielestäni on luonnollista tuntea sääliä heikompia kohtaan. Isäsi lapsuudenkohtalo ei ollut onnellinen, päin vastoin. Täynnä vihaa ja halveksuntaa. Siltikään hän ei saisi purkaa sitä toisiin.

      Me ihmiset olemme rakentuneet niin, että rakastamme vanhempiamme aika ehdoitta, vaikka he olisivat ihmispetoja. Kuitenkin on niin, että sääli ja empatian tunteet voivat olla säälijälle itselleen vahingollisia, kun siinä samalla murtuu oma suojaus.

      Olet mielestäni analysoinut isäsi kohtaloa riittävästi todetaksesi sen, miksi hän on kohdellut sinua julmasti. Sen pitäisi riittää, etkä saisi antaa hänen sinua enempää haavoittaa.

      Mielestäni säälin tunne toista kohtaan on hyvin inhimillinen. Se on sekoitus surua ja auttamisen halua. Kuitenkaan kaikki ei ole meille mahdollista ja sen hyväksyminen on vaikea asia.

      Säälin itsekin yhtä ihmistä hyvin paljon, entistä rakastani. Haluaisin auttaa häntä, mutta en siihen kykene. Tätä yritän itse opetella ja hyväksyä, jotta pääsisin omassa elämässäni eteenpäin. Itseäni ainakin lohduttaa tänä pimeänä vuodenaikana pyrkimys hyvyyttä ja inhimillisyyttä kohden. Tie ei ole välttämättä helppo, mutta kun oma pyrkimys on hyvä, uskon sen auttavan kohti päämäärää.

      Tsemppiä kaikille syksyyn, tasapuolisesti.

    • .....

      Narsistille myötätunto ja ymmärrys on oikeutus yhä pahenevaan henkiseen nujertamiseen ja väkivaltaan toista kohtaan.
      Myötätunnon vuoksi nimenomaan jouduin narsistin maahan nujertamaksi. Minä olin empaattinen ja ymmärsin narsistin pohjattoman ilkeää ja pahaa luonnetta aivan liian pitkään ja siitäkin huolimatta koin myötätuntoa häntä kohtaan. Hänelle se oli vain lupa pilkata ja pahoinpidellä etenkin henkisesti aina vaan pahemmin. Narsistille se ymmärrys ja myötätunto on hänen taholta olevan pahoinpitelyn hyväksymistä ja tyhmyyttään sallimista. Mitä enemmän olet häntä kohtaan ymmärtäväinen ja koet myötätuntoa, niin sitä pahemmin hän käyttää hyväkseen ja pahoinpitelee. Hän kokee vielä, että ansaitset sen ja suorastaan kerjäät sitä lisää, kun koet empatiaa häntä kohtaan, etkä nujerra häntä.

      Narsisti pyrkii vain ratsastamaan toisten myötätunnolla. Narsisti on pohjattoman paha ja ilkeä ihminen eikä niinkään sairaaksi kaltoinkohdeltu. Se käytös on narsistilta puhdasta laskelmointia ja valinta olla sellainen kuin on eikä mielisairauden aiheuttama pakko. Narsisti osaa halutessaan olla hyvin hurmaava ja miellyttäväkin ja se todistaa, että heillä on täysi kontrolli omaan toimintaansa. Se kaikki ilkeys ja pahuus on valinta eikä sairautta.

      En tule koskaan unohtamaan mm. hänen sadistisen nautiskelevaa nauruaan kun itkin aivan hädissäni hänen julmuutensa ja tekojensa vuoksi. Hän sai selvästi suurta nautintoa hädästäni. Nauroi satuttamiselleni ja hädälleni vielä myöhemminkin, miten huvittavalta olin kuulostanut itkiessä pelonsekaista hätääni ja kuinka hän on nauhottanut sen hätääntyneen itkuni ja huvittuneena kuunnellut sitä jo monta kertaa sen jälkeenkin.

      Enää myötätuntoa ei tule. Onneksi se kuoli häntä kohtaan sillä muutoin olisin hänen tekojensa jatkumisen ja pahenemisen vuoksi varmasti jo haudassa. Jos uhri kokee narsistia kohtaan myötätuntoa, niin narsisti ei lopeta ennen kuin uhri on kuollut tavalla tai toisella hänen tekojensa vuoksi.

      Minä en usko enää edes siihen, että narsistista on tullut narsisti lapsuudessa koetun kylmyyden ja rakkaudettomuuden vuoksi, vaan todennäköisemmin narsisti on puhtaasti vain syntymästään asti puhdasta pahuutta ja on jo lapsena ajanut vanhempansakin sellaiseen ahdinkoon, että edes omat vanhemmat eivät ole voineet hänelle osoittaa rakkauttaan. Narsisti on varmasti jo lapsuudestaan asti käyttänyt hyväkseen vanhempien rakkautta lastaan kohtaan ja aiheuttanut käsittämättömän paljon tuskaa heille sitä enemmän mitä enemmän vanhemmat ovat häntä rakastaneet. Tämä minun tuntemani narsisti on joskus heikkona hetkenään jopa myöntänyt tuottaneensa etenkin äidilleen suunnattoman paljon huolta, surua ja kärsimystä ja että hänellä on ollut hyvä ja onnellinen lapsuus vanhempiensa taholta. Se jo kertoo, että narsistia on selvästi rakastettu, mutta hän on vain silkkaa ilkeyttään käyttänyt sitäkin hyväkseen tehdäkseen lisää pahaa ja ollut jo syntymästään lähtien paha ja julma.

      Ei ole siis kyse siitä, että narsisti olisi niin sairas ettei kykene olemaan hyvä toista kohtaan halutessaan, vaan narsisti valitsee olla ilkeä koska se tuottaa hänelle suurta nautintoa nähdä toinen kärsivänä, hän tahtoo olla juuri sitä on vaikka voisi ja kykenisi valita toisinkin.

    • Koivuniemen herra

      Narsistit kuvittelevatkin usein, että lapsuus on ollut hyvä ja häntä on rakastettu, vaikka totuus on toinen. Siitäpä se kumma kieroutunut käsitys tunteista.
      Usein myös lapsena saadut ruumiilliset rangaistukset ovat heidän mielestään kuuluneet asiaan ja olleet oikeutettuja, koska muuten häntä ei olisi voinut käsitellä tai kasvattaa. Kumma juttu vaan, etteivät nuo ruumiilliset rangaistukset olke tuottaneet positiivista tulosta, kuten narsisti kuvittelee.
      Sellainen on hänen lapsena opittu käsityksensä rajoista, rakkaudesta ja tunneilmaisusta.
      Juuri tuo on se narskun kehityshäiriön ydin ja syntymekanismi.

      • yksi monista

        Muistan kuinka narskuni kertoi hänen äitinsä käskeneen mennä tappamaan kirveellä kissanpennut, jotka heidän kissa oli saanut. Hän oli heidän perheen lapsista vanhin ja ikää 11 v.


      • 666.

        Niinpä niin. Jälleen yksi manipulointiyritys kieroilemalla. Luulet olevasi niin ovela ja älykäs, mutta kaivat vain itsellesi yhä syvempää kuoppaa.


      • henkinen kasvu
        666. kirjoitti:

        Niinpä niin. Jälleen yksi manipulointiyritys kieroilemalla. Luulet olevasi niin ovela ja älykäs, mutta kaivat vain itsellesi yhä syvempää kuoppaa.

        Eikö tälläinen "666"-uhoilu ole lähinnä lapsellista touhua?


      • enpä ihmettele
        yksi monista kirjoitti:

        Muistan kuinka narskuni kertoi hänen äitinsä käskeneen mennä tappamaan kirveellä kissanpennut, jotka heidän kissa oli saanut. Hän oli heidän perheen lapsista vanhin ja ikää 11 v.

        No en ihmettele yhtään jos traumoja jää.


    • Oman narsisti-psykop

      Oman narsisti-psykopaattini aikaansaamasta sekamelskasta elämässäni on aikaa jo vuosia, viimeiset pari vuotta ovat olleet jo helpompia ja olen päässyt hänen kanssaan vaiheeseen, jossa ainakaan minä en enää ole kiinnostunut hänestä juuri lainkaan.

      Olen antanut hänelle sisimmässäni anteeksi hänen pahat tekonsa, millä hän on minua vastaan rikkonut. Koen että olen päässyt kiusauksesta ja pahasta. Olen vapautunut jo melkein kokonaan. Tottakai muistan hänet ja tulen varmaan aina muistamaan. Mutta pystyn muistamaan hänestä sen hyvän, minkä suhteesta sain.

      Jalustalle en häntä nosta, mutta ikävä kyllä hän itse alentaa itseään huonoilla elämäntavoillaan, että minun ei häntä tarvitse alentaakaan.

      Pääasia, että itse saa lopulta rauhan sisimpäänsä siitä asiasta, eikä tarvitse sitä enää tulevina eläkevuosina mukanaan raahata, vaan narsistiasia jää niihin vuosiin, missä se on aikanaan vaikuttanut, on yksi muisto muistojen joukossa, ikävine piirteineen, joinekin hyvine piirteineenkin.

      Selvittäkää asia itsellenne, niin lopulta olette voittajina maalissa.

      Narsistista kannattaa helpottaa ote ja antaa hänen itse selviytyä elämästään, koska jos hän on oikea narsisti, hän tekee sen jokatapauksessa omin päin ja omin ehdoin. Hän ei kaipaa neuvoja. Jos hän tukea pyytää, niin se on vain juoni. Päästäkää hänestä irti.

      • yufghjkj

        tunge nyt vaikka perseesees noi manipuloivat paskat neuvosi

        turha luulla että ikinä saisit tuon tahtosi läpi


      • Ok. Päästän niistäk.
        yufghjkj kirjoitti:

        tunge nyt vaikka perseesees noi manipuloivat paskat neuvosi

        turha luulla että ikinä saisit tuon tahtosi läpi

        "tunge nyt vaikka perseesees noi manipuloivat paskat neuvosi"

        Ok. Päästän niistäkin irti, jotka tahtovat narsistin aiheuttamaa taakkaa kantaa ikuisesti. Pidä sinä narsisti ja hänen aiheuttamansa paha olo ikuisesti.

        "turha luulla että ikinä saisit tuon tahtosi läpi "

        Sinunkin ratkaisusi ovat aivan omia ratkaisuja. Narsistien uhritkin saattavat alkaa muistuttaa nöyryyttäjäänsä ennenpitkää, jos raahavat hirveitä muistojaan hautaan saakka.

        Aivan kaikille pahantekijöille minäkään en ole antanut anteeksi. Harkitsen asiaa vasta sitten, jos osaavat tulla pyytämään anteeksi. En edes tervehdi muutamaa monivuotista tuttua. Mutta täysnarsisti on reppana, vaikka kovaa esittääkin.

        Ne on eri ihmiset, jotka jäävät reppanan vuoksi kärvistelemään. Onnea matkaan vaan.


      • Montako vuotta
        yufghjkj kirjoitti:

        tunge nyt vaikka perseesees noi manipuloivat paskat neuvosi

        turha luulla että ikinä saisit tuon tahtosi läpi

        yufghjkj

        Montako vuotta olet kamppaillut narsistin kanssa? Oletko päässyt irti ja jos, niin montako vuotta sitten?

        Katsos kun jotkut on jo pitemmällä... en ihan tarkkaan muista, olenko itse sortunut haistattelemaan, vaikka joku olisikin kertonut pitemmällä olevista näkökulmistaan.


    • Lähteeni mettä

      Kas vaan ja taas joku narsisti täällä tunnisti itsensä. Eikö olekin jännää? Täällä on teikäläisille oikein kunnon fani klubi.

      Enpä oikein usko, että kukaan täällä teikäläisistä tahtoo enää yhtään mitään muuta, kuin pysyä niin etäällä kuin mahdollista.

      Siinäpä sulle vähän lähdettä, ihan säälistä, kun kuulostat niin kovin janoiselta, lähes raivohullulta, itseasiassa.

      • yksi monista

        Täälä puffeli ja Masa18 kirjoittivat hyvin.

        Narskullehan ei voi todellakaan mitään. Nehän valehtelevat minkä kerkiivät, jotta saavat uhrin itselleen.

        Tutkimuksethan kirjoittaa, että narskun ja äidin väliset suhteet ovat laukaiseet henkilössä natsismin. Sikisi olenkin hiukan ruvennut ajattelemaan, et tässä kissanpentuasiassa voi olla perää.

        Mene ja tiedä. Itse olen päässyt omasta helvetistäni irti. En koskaan narskun tekosia unohda, enkä hyväksy. Mutta sääliä voin.


      • -,-,-,-
        yksi monista kirjoitti:

        Täälä puffeli ja Masa18 kirjoittivat hyvin.

        Narskullehan ei voi todellakaan mitään. Nehän valehtelevat minkä kerkiivät, jotta saavat uhrin itselleen.

        Tutkimuksethan kirjoittaa, että narskun ja äidin väliset suhteet ovat laukaiseet henkilössä natsismin. Sikisi olenkin hiukan ruvennut ajattelemaan, et tässä kissanpentuasiassa voi olla perää.

        Mene ja tiedä. Itse olen päässyt omasta helvetistäni irti. En koskaan narskun tekosia unohda, enkä hyväksy. Mutta sääliä voin.

        Minäkin olen päässyt omasta helvetistäni irti, mutta koskaan en unohda hänen tekojaan, hyväksy niitä tai tunne tippaakaan sääliä tai myötätuntoa häntä kohtaan. En haaskaa häneen ainoatakaan positiivista tunnettani tai ajatustani. Hän toimii vain vihani ja halveksuntani kaatopaikkana. Muille ihmisille säästän ja kohdistan kaikki hyvät tunteeni ja ajatukseni.


      • kerrohan nyt
        -,-,-,- kirjoitti:

        Minäkin olen päässyt omasta helvetistäni irti, mutta koskaan en unohda hänen tekojaan, hyväksy niitä tai tunne tippaakaan sääliä tai myötätuntoa häntä kohtaan. En haaskaa häneen ainoatakaan positiivista tunnettani tai ajatustani. Hän toimii vain vihani ja halveksuntani kaatopaikkana. Muille ihmisille säästän ja kohdistan kaikki hyvät tunteeni ja ajatukseni.

        Mitä hän on sinulle tehnyt?


    • Pakko nyt kysyä

      -,-,-,-

      Pakko nyt kysyä, että eikö tuohon "saumattomaan" myötätunnottomuuteenkin mene energiaa. Olen itsekin käynyt läpi tietenkin monenlaisia vaiheita, mutta aika vaikeaa on ollut, kun olin aikoinani kovin rakastunut hänen kuvajaiseensa.

      Minulle on pääasia, että muistan totuuden hänestä kaikin puolin, jopa sen puolen, mihin olin rakastunut, sen hänen ihanan kuvajaisensa, joka tietenkin nyt tuntuu hassulta... mutta silti.

      Ne muutamat ihmiset, joita olen päätöksenomaisesti päättänyt vihata loppuelämäni, tuntuvat kyllä hiukan painolastilta, mutta heidän kanssaan en muutakaan voi. He ehkä tunkeutuisivat elämääni jotain kautta, ja ovat onnistuneet perustamaan itselleen elämän, jossa luultavasti naapurit ajattelevat heistä pelkkää hyvää... Narsisti taas ei siihen kykene. Naapuritkin näkevät kyllä, vaikkeivat totuutta, mutta tyyli ja suunta puhuu puolestaan.

      • se sama

        Saumaton myötätunnottimuus narsistia kohtaan tue enemmän voimaa kuin mitä se vie energiaa. Muistele sinä omista kokemuksistasi ja tuntemastasi narsistista mitä haluat, mutta jos olet oikea narsistin uhri niin luulisi, että viimeiseksi olisit manipuloimassa ja yrittämässä selittää mitä muiden täytyy tehdä oman elämänsä suhteen. Narsisti on tehnyt sitä jo uhrilleen tarpeeksi ja oikean uhrin luulisi välttävän kuin ruttoa muiden ohjailua millään tarkoitusperillä.
        Minua ei myöskään kiinnosta se näkevätkö narsistin naapurit millainen hän on vai ei ja pilaako hän oman elämänsä ihan itsekin. Olen oikeutettu omiin vihan tunteisiini ja sinä tai kukaan muukaan ei voi tulla sanelemaan sitä tai kyseenalaistamaan sen järkevyyttä. Vain minä itse voin tietää parhaiten mikä minulle on hyväksi tai vähemmän pahaksi kuin muut vaihtoehdot, joten lopeta se aivopesusi asian suhteen ja kunnioita toisen tunteita olivatpa ne mitä vain. Vain narsistit yrittävät manipuloida ja väkisin vääntää toisen oikeutusta tunteisiinsa milloin milläkin syyllä ja vakuuttaa, että toisen valinta on huonompi kuin heidän eikä kunnioita lainkaan toisten tunteita. Jankkaa vain perusteluja miksi se oma mielipide on parempi sille toisellekin. Sinulle ehkä hyvä asia sinun tiesi, minulle taas oma valitani.


      • yhteenlaskutoimitus
        se sama kirjoitti:

        Saumaton myötätunnottimuus narsistia kohtaan tue enemmän voimaa kuin mitä se vie energiaa. Muistele sinä omista kokemuksistasi ja tuntemastasi narsistista mitä haluat, mutta jos olet oikea narsistin uhri niin luulisi, että viimeiseksi olisit manipuloimassa ja yrittämässä selittää mitä muiden täytyy tehdä oman elämänsä suhteen. Narsisti on tehnyt sitä jo uhrilleen tarpeeksi ja oikean uhrin luulisi välttävän kuin ruttoa muiden ohjailua millään tarkoitusperillä.
        Minua ei myöskään kiinnosta se näkevätkö narsistin naapurit millainen hän on vai ei ja pilaako hän oman elämänsä ihan itsekin. Olen oikeutettu omiin vihan tunteisiini ja sinä tai kukaan muukaan ei voi tulla sanelemaan sitä tai kyseenalaistamaan sen järkevyyttä. Vain minä itse voin tietää parhaiten mikä minulle on hyväksi tai vähemmän pahaksi kuin muut vaihtoehdot, joten lopeta se aivopesusi asian suhteen ja kunnioita toisen tunteita olivatpa ne mitä vain. Vain narsistit yrittävät manipuloida ja väkisin vääntää toisen oikeutusta tunteisiinsa milloin milläkin syyllä ja vakuuttaa, että toisen valinta on huonompi kuin heidän eikä kunnioita lainkaan toisten tunteita. Jankkaa vain perusteluja miksi se oma mielipide on parempi sille toisellekin. Sinulle ehkä hyvä asia sinun tiesi, minulle taas oma valitani.

        " Vain narsistit yrittävät manipuloida ja väkisin vääntää toisen oikeutusta tunteisiinsa milloin milläkin syyllä ja vakuuttaa, että toisen valinta on huonompi kuin heidän eikä kunnioita lainkaan toisten tunteita."

        Niih, tiedä sitten olenko minä ny sitte kans se kauhea narsisti kun tekee mieli pikkusen kommentoida tätä asiaa.

        Ihan siltä pohjalta vaan, että tunteena viha on hyvin voimakas tunne ja sitoo tavallaan ajatuksen tasolla vihaajan siihen vihansa kohteeseen.

        Mutta joo, pikkusen huonokin tässä lajissa olen , että joutunut jopa tuota vihaa jollain tasolla opettelemaan ilmaisemaan ja sen myötä tuli tutuksi tämäkin asia, että sen syntipukin niskaan saattaa kaataa sellaisiakin asioita mistä hän ei ole vastuussa...

        "Kuka tahansa voi olla vihainen, se on helppoa. Mutta olla vihainen oikealle ihmiselle, oikealla tavalla, oikeaan aikaan, oikeista syistä – se ei monelle ole mahdollista.

        Aristoteles"

        Mitä tulee anteeksiantoon

        Niin anteeksiantaminenhan ei tarkoita asian unohtamista saati hyväksymistä vaan jotain sellaista olotilaa "että niin tapahtui", mutta ajan kanssa kun asia on käsitelty niin siihen liittyvät tunteet haalistuu, sen ihmisen/asian muistaminen ei enää aiheuta sen isompia tunteita...

        En tiedä onko tämä ny manipulaatiota jos yritän sanoa, että kyllähän se narsisti varmaan haluaisi että jokainen uhri muistaisi hänet loppuelämänsä/kantaisi ajatuksissaan mukanaan ja olisi varmaan tyytyväinen jos hän olisi tehnyt niin suuren vaikutuksen ettei uhri kykenisi vapautumaan vihasta hänen jälkeensä ts. tulisi hänen kaltaisekseen, vihaiseksi, katkeraksi, kateelliseksi...

        http://www.mtv.fi/lifestyle/tunteet/artikkeli/anteeksiantaminen-vapauttaa-sinut-katkeruudesta-lue-merkittavat-hyodyt/3193412

        Mutta joo, nämä asiat, tunteet itse kukin ihminen tuntee ja tietää sisimässään mitä/miten missäkin kohtaa tuntee jos uskaltaa tuntea tunteensa ja löytää ne mahdolliset muut taustalla vaikuttavat syyt...

        http://www.vahvistamo.fi/vahvistamo/loyda_tunne/viha


      • Kyllä täällä palst.
        se sama kirjoitti:

        Saumaton myötätunnottimuus narsistia kohtaan tue enemmän voimaa kuin mitä se vie energiaa. Muistele sinä omista kokemuksistasi ja tuntemastasi narsistista mitä haluat, mutta jos olet oikea narsistin uhri niin luulisi, että viimeiseksi olisit manipuloimassa ja yrittämässä selittää mitä muiden täytyy tehdä oman elämänsä suhteen. Narsisti on tehnyt sitä jo uhrilleen tarpeeksi ja oikean uhrin luulisi välttävän kuin ruttoa muiden ohjailua millään tarkoitusperillä.
        Minua ei myöskään kiinnosta se näkevätkö narsistin naapurit millainen hän on vai ei ja pilaako hän oman elämänsä ihan itsekin. Olen oikeutettu omiin vihan tunteisiini ja sinä tai kukaan muukaan ei voi tulla sanelemaan sitä tai kyseenalaistamaan sen järkevyyttä. Vain minä itse voin tietää parhaiten mikä minulle on hyväksi tai vähemmän pahaksi kuin muut vaihtoehdot, joten lopeta se aivopesusi asian suhteen ja kunnioita toisen tunteita olivatpa ne mitä vain. Vain narsistit yrittävät manipuloida ja väkisin vääntää toisen oikeutusta tunteisiinsa milloin milläkin syyllä ja vakuuttaa, että toisen valinta on huonompi kuin heidän eikä kunnioita lainkaan toisten tunteita. Jankkaa vain perusteluja miksi se oma mielipide on parempi sille toisellekin. Sinulle ehkä hyvä asia sinun tiesi, minulle taas oma valitani.

        "jos olet oikea narsistin uhri niin luulisi, että viimeiseksi olisit manipuloimassa ja yrittämässä selittää mitä muiden täytyy tehdä oman elämänsä suhteen. "

        Kyllä täällä palstalla on aina ns. entiset uhrit ottaneet kantaa. Minä olen aina puoltanut vihaa, koska se on yksi surutyön tervehdyttävä vaihe, ja auttaa uhria pääsemään eroon narsistista.

        Vihavaihe ei vain ole aina kaikin tavoin ongelmaton, vaan itsekin jouduin vihani kanssa kääntymään terapeutin puoleen... En tiedä, kuinka minun olisi muuten käynyt.

        "yufghjkj
        16.11.2014 01:48
        2
        Sulje
        tunge nyt vaikka perseesees noi manipuloivat paskat neuvosi

        turha luulla että ikinä saisit tuon tahtosi läpi "

        En tiedä, kuka tämä nyt loppujen lopuksi oli, ja onko hän vastannut vielä, mutta ainakaan hän ei tunnu tyytyvän vihaamaan narsistiaan.

        Ei täällä palstallakaan ole pakko tuollaista ottaa vastaan ilman, että vastaa siihen.

        " joten lopeta se aivopesusi asian suhteen ja kunnioita toisen tunteita olivatpa ne mitä vain. "

        Myöskään en aivopese ketään. Tiedän, että vihalla on tärkeä merkitys surutyössä, varsinkin kun on kyse narsistista ja hänen uhrinsa sitä vihaa tuntee. Edelleen vain perään palstakäytöstä niitä kirjoittajia kohtaan, kun eivät sinulle mitään ole tehneet.

        Jos se ei onnistu, suosittelen sinullekin kääntymistä ammattiauttajan puoleen. Itsekin olen noin tehnyt, vaikka en nyt tuolla tavoin ole tainnut omaan ahdinkooni syyttömiä haukkua. -Ihan vain että huomaisit.

        Uhrina/entisenä urhinä toivon kaikkien samassa tilanteessa olleiden selviytyvän ehjin nahoin. Ehkä jopa entistä ehompina.


    • TYTYTYTY

      "" Aivan. Juuri tuon "haavoittuneen lapsen" empaatikko ńarskussa näkeekin ja siihen haksahtaa. Kuvitteee sen parantamattonman rakkaudellaan ja myötätunnollaan korjaavansa ja tekevänsä onnelliseksi.
      Se on tietysti mahdotonta, mutta sitä ei empaatikko tajua.

      Joten kiitos vaan. Done that, been there.

      Ei heru enää myötätuntoa muuta, kuin uhreja kohtaan.

      Pitäkää tunkkinne. ""



      Tämä on niin totta. Minä näen narsistissa vieläkin sen hätää kärsivän haavoittuneen lapsen jossain syvällä ja piilossa hänen sisimmässään. Kaikkien hirveyksienkin jälkeen ja sydän toivoo että hänet voisi parantaa ja tehdä onnelliseksi vaikka järki tietääkin, että se ei ole koskaan mahdollista. Narsisti käyttää vain kaiken myötätunnon, välittämisen ja hellyyden hyväkseen loukatakseen uhriaan lisää ja repiäkseen hänet lopullisesti silpuksi. Hän ennemmin tappaa sinut kuin antaa kenenkään rakastaa häntä. Mitään positiivisia tunteita hän ei pysty itse kokemaan. Mutta terveen ihmisen sydän toivoo silti ihmettä. Silloinkin kun tietää sen järjellä mahdottomaksi. Siinä uhrien dilemmaa.

      • Se on kyllä hyvin,

        " sen hätää kärsivän haavoittuneen lapsen jossain syvällä ja piilossa hänen sisimmässään. "

        Se on kyllä hyvin, hyvin piilossa. Ja sen haavoittuneen, minkä hän itse on kyllä löytänyt, hän on ottanut ja valjastanut käyttöönsä. Siihen hän sitoo uhrinsa äidintunteet jopa niin tiukkaan, että tämän omat lapset jäävät kauvas sivuun ja taakse. Narsisti on kaiken keskus, kaikin mahdollisin ja mahdottomin tavoin...


    • Lähde lähde

      Totta. Juuri noin.
      Mutta ihmeitä ei tällä saralla tapahdu.
      Narsistia ei paranna minkään maailman rakkaus, hellyys tai ymmärrys, eikä mikään muukaan. Edes terapia ei häntä voi korjata. Hän oppii siitä vain uusia tapoja manipuloida.
      Eikä narsisti lopeta simputustaan, ennen kuin uhri on tuhottu.
      Kannattaa siis todella hyväksyä asia, laskea tappionsa, lähteä siitä suhteesta ja alkaa rakentaa itseään kuntoon.

    • MenintoMoon

      Aloittaja kirjoitti: "Ne joista tulee narsisteja ovat eläneet niin hankalissa olosuhteissa, että ovat kehittäneet itselleen äärimmäisiä selviytymiskeinoja"

      Tuo on totta.

      Eikös tuo ole luonnossa hyvä asia? Siellä pärjäävät ja selviytyvät ne lajit, jotka kehittävät itselleen selviytymiskeinot, jopa tarvittaessa äärimmäiset. Mitä pahaa narsisti on oikein tehnyt kun on selviytynyt jostakin todella hankalista olosuhteista. Tunnen ihmisiä jotka ovat juuri kokeneet lapsuudessa musertavia kokemuksia ja he ovat selvinneet. Heissä kyllä näkyy se. Heidän kanssa täytyy osata elää, he ovat sellaisia että he vievät kyllä kaiken, jos sen antaa tapahtua. Narsisti on vain nähnyt ja oppinut tämän maailman raadollisuuden. Sellaiseen käytökseen pitää vastata ja hyydyttää se heti alkuunsa. Kun uhri antaa periksi ja periksi ja viimein alkaa protestoida että narsisti on tehnyt jotain on jo liian myöhäista. Jos uhri olisi ollut samassa hankalassa tilanteessa kuin narsisti on ollut, olisiko hänestä tullut myös narsisti? Vai ei-selviytyja?

      • Niin tuossa nyt

        " Jos uhri olisi ollut samassa hankalassa tilanteessa kuin narsisti on ollut, olisiko hänestä tullut myös narsisti? Vai ei-selviytyja? "

        Niin tuossa nyt yrität todistaa, että narsisti kuuluu ihmiskuntaan ja on oikeutettu sosiaaliturvatunnukseen... Onhan täällä palstallakin aika-ajoin käyty keskusteluja, joissa joku aina intoutuu kyselemään, että onko oikein, että narsistikin tuolla tavoin hyväksytään : ?

        " Heidän kanssa täytyy osata elää, he ovat sellaisia että he vievät kyllä kaiken, jos sen antaa tapahtua. "

        Kuule kun meitä kaikkia ei ole armoitettu tarvittavalla tietopaketilla ajoissa. Epäilen vain, että sekin joka osaa elää hänen kanssaan, ennemmin tai myöhemmin tulee hyväksikäytetyksi ja loukatuksi rumalla tavalla. Aina on oman narsisti-psykopaattini tuttavapiirissä isketty johonkin arkaan kohtaan, vaikka olisi kuinka kova osaaja ollut.

        Oikeaa osaamista tuossa lajissa on, että osaa kiertää sekä narsistin että kaikki ne, jotka ovat hänen kanssaan jossain tekemisissä.

        Idea on kaunis, mutta sen käytännön toteutus mahdoton.


    • mistä oppivat?

      narsisti manipuloi, puolison tekemään sellaista mitä ei oikesti halua, valehtelevat ja varastelevat, heillä ei ole omaatuntoa...

    • Pele Hermanni

      Tunteellinen ihminen (uhri) on vain rakastunut tunteettomaan (narsisti), siinä asian ydin tuossa narsistin ja uhrin välisessä suhteessa . Uhrin tulisi osata narsistin kieltä pystyäkseen elämään hänen kanssaan. Narsisti ymmärtää vain tunteettomuudesta kumpuavaa kieltä hän katsoo tunteellisuuden heikkoudeksi. Ja heikot ovat normaalisti alistuneita.

      Mutta on väärin puhua uhrista. Vähän kuin jalkapallossa maalivahti joutuisi salakavalan vastustajan uhriksi kun vastustaja potkaisi maalin. Molemmat edellisestä ovat pelaajia jotka ovat mukana pelissä. Niin ja tavallaan "pelaajia" ovat myös parisuhteessa elävät henkilöt, he voivat pelata asioillaan toisiaan vastaan. Siinäkö pelissä paremmin menestynyt on narsisti ja heikommin uhri?

      • 4+2=?

        Dr Phil sanoi kerran ohjelmassaan ettei narsistisissa rakkausuhteissa ole uhreja, on vain vapaaehtoisia.


      • Ja mikähän jakso se
        4+2=? kirjoitti:

        Dr Phil sanoi kerran ohjelmassaan ettei narsistisissa rakkausuhteissa ole uhreja, on vain vapaaehtoisia.

        Ja mikähän jakso se oli?

        Hän on myös sanonut, että väkivalta ei koskaan ole uhrin syy. Eikä hän koskaan syytä väkivallan uhria.

        Ja tuon nyt lapsikin tajuaa. Jään epäilemään tuota, jos ei tule jaksosta enempää tietoa.


      • Jos vertaukset ont.

        "Mutta on väärin puhua uhrista. Vähän kuin jalkapallossa maalivahti joutuisi salakavalan vastustajan uhriksi "

        Jos vertaukset aina ontuvat, niin tuolla ei enää ole toista jalkaa ollenkaan...

        Maalivahti tuntee kyllä pelin säännöt.


      • 9+6=?
        Ja mikähän jakso se kirjoitti:

        Ja mikähän jakso se oli?

        Hän on myös sanonut, että väkivalta ei koskaan ole uhrin syy. Eikä hän koskaan syytä väkivallan uhria.

        Ja tuon nyt lapsikin tajuaa. Jään epäilemään tuota, jos ei tule jaksosta enempää tietoa.

        "there are no victims, only volunteers"

        http://www.drphil.com/articles/article/19


      • Vladi kisaisäntä

        Ei, vaan valitusta aiheuttavat pelaajat ovat ne, jotka yhtäkkiä purevat tai lyövät kaljullaan. Tai saavat millä hyvänsä sääntöjen vastaisella luihuilulla tai teatteriesityksillä etua, joka ei heille kuuluisi. Oikeissa ihmissuhteissa ei pillit soi ja paitsioliput heilu aina silloinkaan, kun siihen voisi olla syytä.

        Onko se niin ihkua ja ylpeyden aihe olla luihu, jos ei reilulla pelillä edes pystyisi voittamaan?


      • vain he kaksi

        Säälittävää käyttää elämänsä pohtien toisten yksityiselämää. Kun kuitenkin totuuden tietää vain he kaksi.


    • Nää on niin nähty

      Tämäkin ketju sisältää uskomattoman määrän mitä kummallisimpia puolustuspuheita sille, miksi näiden sekopaattejen harjoittama ihmisten terrorisointi on ihan oikeutettua.... noh, kyllä tähän maailmaan mielipiteitä mahtuu, omani on harvinaisen yksinkertainen: Mikään ei anna kenellekään oikeutusta terrorisoida muiden ihmisten elämää, ei henkisesti, eikä fyysisesti.

    • Uusi Salomon

      Kaikki narsistit pitäisi tappaa

    • ....................

      MINÄ EN YMMÄRRÄ NARSTISTEJA ENKÄ HEIDÄN PAHUUTTAAN!

    • Pisteiden kerääjä .

      Moro. Sama täällä. Säälin todella pisteiden kerääjiä. Täälläkin on paljon niitä.
      Ensin kerrotaan että on entinen narkkari, sitten muututaan kylmäksi kaikkia kohtaan, kerskutaan omilla saavutuksilla ja sitten kuitenkin voivotellaan omaa pahaa oloa. :)

      Ja pahin on toi hyväksikäyttö, koitetaan imetä niiltä ihmisiltä statusta , jotka ovat heikoilla. Haaskalinnut saalistaa.

      Toi pisteytys , esim verotustiedot = tarkoittaa sitä että koko Suomi pyörittää narsisti bisnestä...

      Oksettavaa touhua. Siis, toisin sanoen, koulukiusaamista kannatetaan, ei ole olemassa muuta totuutta kuin kilpaileminen, sitten ihmetellään yksin jääneitä jotka hautovat jotakin suurta itsemurhaa johon voi vetää muita viattomia mukaan.

      Oksettavaa...

      Mutta samalla säälittävää....

      Onneksi heidät huomataan ja nähdään toi sairaus...

    • w d

      Sääli on itsekästä, myötätunto pyyteetöntä.

    • vihaan narstisia

      sääli on myös sairautta,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    6. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3035
    7. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3035
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3029
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3026
    Aihe