Oma valinta asua Itä-Aureessa

stasilaine

Aamulehdessä valitetaan ettei Itä-Aureen väki saa kuin tievalot. Palveluihin on matkaa kymmeniä kilometrejä. On oma valinta pitää kauppaa Itä-Aureessa. Ei sinne rakenneta tekonurmikenttää ja uimahallia. Turha valittaa. Sitäpaitsi tievalotkin otetaan pois vuodenvaihteessa ellei kylän väki sitten halua maksaa niistä 1600 euroa kilometriä kohti.

5

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ime ittees

      Silloin olisi pitänyt olla myös omavalinta äänestää itsenäisyyden puolesta. Pitäisi olla myös oma valinta päättää minne veronsa maksaa.

      Oma valinta on mahdollista vain silloin, kun kunta ei kuppaa kaikkea liikenevää kapitaalia hallintoonsa palauttamatta hyvää samalla jakosuhteella takaisin maksajan lähialueelle. Veroin kannettava tulonsiirto on lähellä ryöstöä, jos maksaja on vain antajana eikä millään jako-osuudella saajana!

      • demari bemarilla

        Tämä on demokratiaa! Hallitus ja valtuusto päättää minne enemmistö haluaa rahat! Oma valinta. Kannattaa muuttaa keskustaan. Kävelymatkan päässä on kaikki. Ja rahaa tulee kaava-alueen ulkopuolelta kuin suokuokalla vetäisi. Sieltä on varaa sitä vetää kun on maata ja metsää toistatuhatta neliökilometriä.


    • persu valmetissa

      "Kannattaa muuttaa keskustaan."
      Mikä sitä tekee kannattavaa kohdallani?

      "Kävelymatkan päässä on kaikki."
      Miksi oletat että tykkään kävellä kaikki-paikkaan?

      "rahaa tulee kaava-alueen ulkopuolelta kuin suokuokalla vetäisi"
      Sehän tässä kyrsiikin, mitään kun ei oikein palaa takaisin. Metsä onkin ainoita omaisuuksia jota en tulouta palkkana, ettei kunnanverenimijät pääse kuppaamaan vielä siitäkin palkan lisäksi jota nautin kyllä muusta työstä kuin metsä pidosta. Menisit töihin, niin voisit kustantaa omat menosi itse eikä minun tarvitsisi sinun vuokriasi ja kaljojasi olla kustantamassa.

      • ei persu

        Eiköhän metsän kiinteistövero vetäistä tappiin seuraavaksi. Etkä mitään voi. Persut taitavat olla sitäpaitsi aina äänestämässä enemmistön eli sinipunan joukoissa. Hallituksen äänet ovat nimittäin 4-7, kun jokin asia koskee kaava-alueen ulkopuolen huononnuksia.

        Ja vaikka olisi sata hehtaaria niin rytön tilalle tehtävä on siihen vanhaan kiinni rakennettava. Ja vanha purettava. Muuten yhdyskuntarakenne hajautuu.


      • ei persu
        ei persu kirjoitti:

        Eiköhän metsän kiinteistövero vetäistä tappiin seuraavaksi. Etkä mitään voi. Persut taitavat olla sitäpaitsi aina äänestämässä enemmistön eli sinipunan joukoissa. Hallituksen äänet ovat nimittäin 4-7, kun jokin asia koskee kaava-alueen ulkopuolen huononnuksia.

        Ja vaikka olisi sata hehtaaria niin rytön tilalle tehtävä on siihen vanhaan kiinni rakennettava. Ja vanha purettava. Muuten yhdyskuntarakenne hajautuu.

        Sopii korjata. Jos persut ovat tuon 4 joukossa niin pyydän anteeksi. Hallituksen enemmistöllä tehdään valkoisesta mustaa mennen tullen. Ja valtuuston joojoo-väki siunaa pohjaesityksiä niin että paikat kostuu kun on niin kivaa. Sillä ei ole väliksi, että on perusta laho. Laskelmat saavat olla jotta 1 1 on vähemmän kuin 1 ja ei kun enemmistöllä hyväksytään vaan, jotta päästään nopeammin kotio. Se on demokratiaa kun selkeästi väärä laskelma enemmistöllä siunataan. Vaan kyllä tämäkin kupla vielä puhkeaa ja muotokuvat tehdään taidevalokuvina. Lopputulos on parempi mutta hinta kymmenesosa. Jää sitten euroja välttämättömään. Joka vuodelle riittää näitä "muotokuvia". Kymppitonnit ja sadat tonnit menevät demokratiaenemmistöllä läpi, kunhan ovat enintään puolen kilometrin päässä stasin pääkonttorista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2032
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1569
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      150
      1505
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1328
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1260
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      275
      1105
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1012
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      127
      1007
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      112
      988
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      52
      818
    Aihe