Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Veneen rekisteröinti

Vene rekisteriin

Ostin vanhan veneen, joka on edellisen omistajan nimellä varustettuna rekisteröity v. 1999, jonka jälkeen ei muutoksia ole tehty. Soitin Trafiin, kuinkas ollakkaan ei heillä kyseisellä tunnuksella, ole tietoja laisinkaan ja neuvoivat kysymään maistraatilta ns. passiivista venerekisteriä ja he eivät tiedä lainkaan maistraatissa kuinka se heille, enää kuuluu vaan selvittelevät asiaa. Onko venerekisterissä tällä välin tapahtunut muutoksia, jos trafilla ei ole tietoja, kuinka toimin kun vene on rakennettu kilpakäyttöön ja myöhemmin on huvikäytössä ollut ja rekisteröitykkin, tyyppikilpiä ei ole vaan pelkkä nimi ja pituus, onko mitään tehtävissä?

11

2868

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -Mika-

      Vene on ollut uudelleenrekisteröintivelvoitteen piirissä silloin, kun laki huvialusten rekisteröinnistä muuttui. Se olisi pitänyt edellisen omistajan tpoimesta merkitä silloin rekisteriin uudestaan. Milloin tämä tapahtui? En muista päiväystä, mutta oli taatusti 1999 jälkeen.
      Jos edellinen omistaja ei velvoitteestaan huolehtinut, vene poistui ylimenoajan jälkeen rekisteristä kokonaan.

      Nyt vaihtoehdot on nähdäkseni siinä, että teette edellisen omistajan kanssa luovarin veneestä (päiväyksellä ei väliä) ja sen kanssa saat veneen rekisteriin.
      Tai sitten rekisteröit sen omavalmisteena.

    • Vene rekisteriin

      Tarfilla puhuivat joistain muutoksista 2007 tapahtuneet, luovutustodistus kyllä minulla on.

    • -Mika-

      Sitten homma on selvä. Voit rekisteröidä sen myös netissä. Skannaat kauppakirjan PDF-dokumentiksi ja liität hakemukseen ja kahdessa viikossa on uusi rekisterikirja postilaatikossa. Numeroa ei saa valita, eikä se ole (luultavimmin) se vanha, vaan arpovat uuden.
      KOko lysti maksaa 15 euroa.

    • Vene rakisteriin

      Kuinka toimin määritellessäni koneen veneeseen, kun ei ole vielä moottoria ja edellinen todistuksen moottori on ollut 60 hv, mutta samoissa veneissä voi olla n.200 hp koneita kiinni, ja tarkoitus suurehko kone myös laittaa perään.

    • Vene rekisteriin

      Operaatio jatkuu, Trafilta ystävällismielinen naishenkilö otti näin heti aamusta yhteyttä ja sanoi , että vene täytyy ensirekisteröidä mm.sopimuskatsastusasemalla tai netissä sähköisesti. Vanhalla rekisteriotteella ei tee mitään koska vene vuosimallia 1989 ja edellinen rekisteröinti on tehty 1999, vaan luovutustodistus täytyy olla mukana ja kun ei ole tyyppikilpeä, on moottorin suositus oman mielen mukaisesti ja näitä veneitä on rakennettu n. 10 kpl ja suurimmassa osassa on 250 hp kone kiinni, joten maximit ilmoitetaan rekisteröinnin mukana, vaikka konetta ei olekkaan, katsotaan kun asemalla käy kuiskäy...

      • Vene rekisteriin

        Niin ja hinta, ensirekisteröinti on 40€.


      • ????????????????????
        Vene rekisteriin kirjoitti:

        Niin ja hinta, ensirekisteröinti on 40€.

        Ei ole sattunut mieleesi tulla sellaista asiaa kuin.
        Miksi rekisteröidä "paatti" jolla ei ole tarkoitus, eikä mahdollisuutta lähteä vesille ??
        Järkevintähän on rekisteröidä vasta sitten, kun siinä on "työntäjä" perässä.


    • Vene rekisteriin

      Luovarin allekirjoituksesta ja nimenomaan päivämäärä, joka siinä on määrittelee milloin pitää rekisteröidä, muistaaksen, trafilla sääntönä nykyisin 14 päivän sisällä vaikka ei konetta olisikaan, moottorin muutos vaatii sitten vain ilmoituksen kun on sen aika...

    • -Mika-

      Ei sillä rekisteröinnillä ole niin kiire.
      Ja netissä tehtynä se rekisteröinti maksaa sen 15 euroa ja käy hetkessä.

      Myös minä tekisin rekisteröinnin vasta sitten, kun veneeseen on hankittu moottori.

      Veneen voi rekisteröidä vaikka vasta kymmenen vuoden päästä siitä luovarin päiväyksestä. Näinhän on esim siinä tilanteessa, että veneessä on ollut 10 vuotta alle 20 heppanen kone ja nyt siihen laitetaan isompi (jos vene on alle 5,5 metrinen). Samoin on silloin, jos vaan ostan veneen joka ei ole rekisterissä, enkä aio sillä ajaa. Ei sitä tarvitse silloin rekisteröidäkään. Ja jos kymmenen vuoden päästä päätän, että haluankin ottaa veneen käyttöön, niin silloin se on sitten rekisteröitävä.

      Tilanne olisi ihan toinen, jos vene olisi nyt rekisterissä edellisen omistajan nimissä. Silloin pitäisi vene joko rekisteröidä uuden omistajan toimesta tai poistaa rekisteristä edellisen omistajan toimesta.

    • -Mika-

      Ja tuohon rekisteröinnin hintaan vielä yksi juttu: Se on todellakin 40 euroa, eikä 15 kuten väitin. 15 euroa maksaa sekisteriote sitten erikseen.

      • Barlit30

        Itsellä Barlitti ja rekisteröin sen syyskuussa omiin nimiin, edellinen rekisteröinti oli maistraatin alaisuudessa. Tänään tuli lasku 30€....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      80
      2387
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2133
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      80
      1764
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1567
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1556
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1505
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1468
    8. 54
      1330
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      85
      1289
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe