Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Voivatko kaulan/niskan verisuonet vahingoittua taittuessa?

2+19

En tiedä, onko tämä ollenkaan oikea aihealue.
Kuitenkin, menin kolmisen viikkoa sitten jumpatessa (tein sitä, kun selkä pyöreänä leuka rinnassa rullataan ees taas lattialla) hieman rajummin niskan päälle. Menin kai jotenkin nurin niskoin, ja kaulassa tuntui muutaman sekunnin ajan voimakas tunne, kuin kurkkuun olisi virrannut verta. Syljeskelin ja yskin ihan paniikissa, mutta mitään verta ei tullut ja outo verentulon tunnekin oli vain äkillinen humahdus, joka kesti muutamia sekunteja. Mitään niskasärkyä ei seurannut.
Mutta myöhemmin on pitkään paikallaan istuessa alkanut tulemaan lyhytkestoista huimausta, ja pää särkee hieman. Mulla on nyt ollut kova ahdistuneisuus päällä viimeiset viikkoa, jatkuvasti panikoiva olo tän takia. En tiedä, voiko huimaus ja päänsärky johtua kokonaan stressistä.
Tuleeko niskojen taittuessa normaalisti tommoinen veren virtauksen olo, voiko oireilla näin pitkän ajan päästä ja mitä tämä on, onko joku valtimo vahingoittunut ja aiheuttaa hapenpuutetta aivoissa niin, että tulee näitä kohtauksia pystyasennossa ollessa? Ensimmäisen viikon aikana, kun en stressannut, näitä oireita ei kyllä ollut.

3

314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aloittaja:)

      Lisätään tähän vielä, kun ei äsken sitten tulut mieleen: mulla on nielussa pieni paise ja siitä kävin ihan lääkärillä, virusinfektio. Eikä siitä muuten mitään, mutta öisin on ollut vaikeaa saada unta sen takia. Olen nukkunut epätyypillisesti ilman tyynyä, vatsallani pää sivulle käännettynä. Päivisin olen jaksamisen puutteessa ollut koneella paljon, maannut sängyssä kyljelläni. Varmaan näilläkin saattaa joku viittaus olla tuohon? Niska ollut normaalia enemmän pahoissa asennoissa.

    • MRI

      Tottakai verisuonten vahingoittuminen on mahdollista tuollaisessa tilanteessa. Sinuna menisin lääkäriin ja pyytäisin lähetettä pään magneettitutkimukseen.

    • Aloittaja...

      Tänään aamulla oli niskat ja selkä jumalattoman jumissa, ja aamulla seisoessa bussipysäkillä silmissä musteni yhtäkkiä täysin. Mitään tasapainon ongelmaa/ tunto-ongelmia/liikkumisvaikeutta ei ollut, korvissa vain kohisi ja muuta en erottanut selkeästi kuin katulamppujen valopallot. Kuva oli kanssa jotenkin rakeinen.
      Tuskin siinäkään oli tosi kyseessä, kun en oikeastaan edes osannut pelätä ja muutamia minuutteja kestäneen kohtauksen aikana sovin itseni kanssa (ajatus kulki siis ihan selkeästi), että jos tuntuu siltä, että kaadun, pyydän apua vieressä olevilta.
      No, kohina loppui ja näkökenttä palautui. Menin koulussa terveydenhoitajalle, jossa mitattiin verenpaineet ym. Tunnusteli mun niskan ja hartiat ja totesi, että on tosi jumissa ja luultavasti juuri niskan jännityksestähän se johtuu. Kuulemma se niskan taittuminen/verisuonten vahingoittuminen olisi erilaista, eikä mun niska mitenkään varsinaisesti taittunu vaan jotenkin pahasti vain menin. Ku mulla kumminkin pyörrytys kestänyt vasta muutamia päiviä.
      Sain jumppaohjeita, ja jos tulee uudestaan tuo pyörrytys, käski tulla uudestaan niin lähetetään lääkäriin/fysioterapiaan. Kokeilin hierontaa, ja hartioihin auttoi hieman. Niskaa en viitsi, kun en osaa hieroa sieltä. Meillä on kanssa jotakin geeliä, jos vaikka sitä laittaisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      88
      1305
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe