AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Hyvä jouluinen maustekakku

Hyvä jouluinen maustekakku

12 Vastausta 3 528 Lukukertaa
Onko kellään hyvän jouluisen maustekakun ohjetta?

Maustekakku

50gr voita tai margariinia
2 munaa
1½ dl sokeria
1dl piimää
3dl vehnäjauhoja
1tl kanelia
1tl kardemummaa
½tl neilikkaa
1tl vaniljasokeria
1tl soodaa

Sulata rasva, vaahdota keskenään munat ja sokeri,
Lisää vaahtoon jäähtynyt rasva ja piimä ja sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet..

paista

175asteessa noin 40-50min

JOGURTTI KAKKU

Tämä nyt ei ole kyselemäsi Mauste kakku, mutta suosittelisin joskus kokeilemaan, on tosi maukas.

200gr voita tai margariinia
2munaa
4dl sokeria
2dl jogurttia esim, vanilja, mansikka tai mitä hyvänsä.
5dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
2tl kanelia
1tl soodaa
½tl suolaa

sulata rasva, vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
lisää jäähtynyt rasva ja jogurtti ja sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Paista 175asteessa n.tunti

Piialle

Kerro kauanko mauste/jugurtti -kakut säilyvät herkullisina ilman pakastusta.

Kakut Säilyvät

Viileässä tuorekelmuun tai muoviin käärittynä
n,1-2viikkoa. Maku on tuolloin just parhaimmillaan

Pakasteessa n,3-4kk

Kiittelempä kakuista

Kiitos hyvistä kakkuohjeista.Kokeilen viikonlopuksi.

Löytyykö näitä vielä lisää?

Itsekin olen etsinyt erästä kahvikakun ohjetta (jo vuosia).
Kakku on hyvin tiivis (ei siis kuohkea), melko kostea, eikä siitä iske ulos mitään tiettyä ainesosaa, kuten taatelit tai suklaa tai piimäkakun rusinat .
Se on oikein tumma ja melko mausteinen.
Yleensä sitä on tarjottu vaikkapa vanhankansan hautajaisissa.
Tuleeko kenellekään mieleen mikä kakku olisi kyseessä?

Maustekakku

Epäilen maustekakkua, ohjetta kaipaan. Luulen, että siirappia tai fariinisokeria ohjeesta pitäisi löytyä.

Piian antamaan

Ohjeeseen voi sokerin tilalla käyttää siirappia tai fariinisokeria.

tosi yksinkertainen piimäkakku

3 dl piimää
3 dl sokeria
5 dl jauhoja
(1 dl rusinoita)
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl soodaa
1 tl neilikkaa
100 g sulaa voita

Kaikki aineet sekoitetaan hyvin keskenään ja paistetaan 175 C noin 40 - 45 min.

Melkein samanlainen

Itse teen "piimäkakun" nykyisin kermaviilistä seuraavalla noin ohjeella:

MAUSTEINEN KERMAVIILIKAKKU

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen, laske sitten 175, kun laitat kakun uuniin.

Voitele ja jauhota vuoka.

2 dl kermaviiliä, tai muuta hapantuotetta
1 dl sokeria
1 dl taloussiirappia
* sekoita keskenään

Sulata n. 90 g rasvaa. Rasvana voi käyttää 0,75 dl kasvisöljyä.

3 dl tavallisia puolikarkeita vehnäjauhoja
n. 1 tl soodaa
1,5 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl pomeranssinkuorta
0,5 tl neilikkaa
(1 dl rusinoita, käytän korintteja)
* Sekoita keskenään

Lisää jauhoseos kermaviiliseokseen ja lopuksi sulatettu rasva.

Jos taikina tuntuu liian löysältä voit lisätä jauhoja, älä kuitenkaan liikaa.

Lusikoi taikina voideltuun, jauhotettuun kakkuvuokaan.

Kypsennä ensin 175 asteessa n. 30 min. ja 150 asteessa 20 min. Kakku kypsyy noin tunnissa. Älä päästä jäähtymään vuoassa, jää muuten kiinni.

Tämä on noin perusohje.

Kakkuun sopivat hyvin erilaiset paistonkestävät hillot/marmeladit, noin 1 dl/annos on sopiva määrä. Esim. Saarioisten paistonkestävä appelsiinimarmeladi sopii tosi hyvin, silloin osan kermaviilistä voi korvata Hovin appelsiinituorejuustolla ja vaikka raastaa vielä appelsiinin kuorta joukkoon.

Mausteita voi vaihdella mielensä mukaan.

VINKKINÄ rusinoista: Itse käytän kaikessa leivonna aina rusinoiden tilalta korintteja, jos niitä siis tarvitaan. Korintit ovat pienempiä ja eivät turpoa niin kuin rusinat.

En ole kokeillut

Hei!

Sain tämän ohjeen sähköpostiini Ideakeittiöltä eilen. En ole ehtinyt kokeilla... Mut yksi ohje kuitenkin sulle lisää...

Joulukakku

(12 annosta)
Valmistusaika: yli 60 min
Vaikeusaste: helppo

5 dl      vehnäjauhoja         
1,5 dl      sokeria         
2 tl      soodaa         
2 tl      kanelia         
2 tl      neilikkaa         
2 tl      inkivääriä         
2,5 dl      Flora Fraichea         
2 dl      siirappi         
150 g      Flora Leivontamargariinia         

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää Flora Fraiche, siirappi ja lopuksi sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Laita taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 175 °C:n lämpötilassa noin 1 tunti.
 /   /  / Hyvä jouluinen maustekakku

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku



Lisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Facebookissa suositeltua

Tietoa mainosten kohdentamisesta