Miksi 8 tunnin päivä ei muka riitä?

mitä mieltä?

Mikä siinä isännöitsijän työssä on, että epänormaali muuttuu normaaliksi?

Viittaan tällä siihen, että yleisesti suomalaisessa työelämässä 8 tunnin työpäivää ja 40 tunnin työviikkoa voinee pitää normaalina. Miten yhtä "normaalia" on se, että se ei riitäkään isännöintialalla? Että isännöitsijälle on "normaalia" (vaikka eihän se ole normaalia) tehdä ylitöitä ja löytää itsensä työpaikalta perjantaina vielä klo. 17 jälkeen, olettaen, että perjantaina saapui töihin ennen kahdeksaa.

Miten voi olla normaalia, että 40 tuntia viikossa ei riitä? Tekisi mieli sanoa, että jos työpöytä ei ole tyhjä viikon töistä perjantaina klo. 14, niin joko töitä on liikaa tai työntekijöitä liian vähän!

Mitä mieltä muut ovat? Omakohtainen kokemukseni on Helsingistä ITC-alalta, jossa kummallista kyllä koko yrityksemme myyntitiimi teki alle 40 tunnin työviikkoa. Palkat noin 50 000 - 100 000 euroa (brutto) vuodessa (siis 10 vuotta sitten). Meille oli itsestään selvää, että viikon työt on tehtynä perjantaina klo. 14 ja sitten voi palkallisella työajalla tehdä muuta kuin töitä... Eikä koskaan tehty ylitöitä. Ei edes myyntijohtaja. Hänen työmääränsä mahtui oikeasti vajaaseen 40 tunnin työviiikkoon. Työaikamme oli klo. 9-17.

Vai oliko se sitten epänormaalia??? Siis tienata 50 000 eur vuodessa tekemällä alle 40 tunnin työviikkoa, eikä koskaan ollut ylitöitä. Minulle se oli normaalia monta vuotta. Nyt isännöintialalla ollessani on työntöä toisenlaiseen "normaaliin".

Mikä on normaalia?

25

439

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lähtökohtaisesti

      Siis tää kaikki lähtee Suomen työaikalaista:

      "Nykyisen lainsäädännön mukaan säännöllinen työaika saa olla enintään 8 tuntia vuorokaudessa ja 40 tuntia viikossa. Jos se tilapäisesti on pidempi, kyseessä on ylityö, josta on maksettava korotettu palkka."

      Tästä lähtökohdasta edes isännöintialalla ei voi olla yli 40 tuntinen työviikko "normiviikko". Jos on, siitä on maksettava korotettua palkkaa. Kokouspalkkio ei ole korotettua palkkaa.

    • muuttunut juttu

      Laki ja käytäntö ovat muuttuneet. Ennen oli niin, että isännöintitoimistot (työantajina) säästivät rahaa ja kiersivät lakia eikä kokouspalkkioista mennyt työeläkemaksua eikä työttömyysvakuutusmaksua.

      Nykyään on toisin. Kokouspalkkio on samanlaista palkkaa kuin normaali palkka. Siitä menee työeläkemaksua ja työttömyysvakuutusmaksu eli työntekijä saa sen, mitä kuuluukin (kertyvän eläkkeen näkökulmasta).

      • asia selvä

        Selvä.


    • 11+13

      Miksihän olet nyt isännöintialalla, katsoisitko peiliin?

      • Pitkät päivät

        Ei kannata isännöintialalle hakeutua jos luulee 8 tunnin työpäivien riittävän, se ei vain tuolla alalla onnistu.


      • pian pääset töihin
        Pitkät päivät kirjoitti:

        Ei kannata isännöintialalle hakeutua jos luulee 8 tunnin työpäivien riittävän, se ei vain tuolla alalla onnistu.

        Väitän, että sen pitää onnistua. Jos niin päätetään, niin sen pitää olla mahdollista, että isännöintitoimistossa työntekijän työaika vakiintuu 8 tuntiin päivässä ja 40 viikkotuntiin. Mahdolliset ylityöt pitää voida pitää joskus palkallisena vapaana. Koska sinä olit viimeksi koko arkipäivän pois töistä palkallisesti?

        Jos teen ma ja ti klo. 8-18 töitä (eli 4 tuntia ylitöitä) on selvää, että esim. ke ja to pitää voida tehdä 6 tuntinen työpäivä. Silloin viikon työaika on 40 tuntia. Jos kertyy paljon ylitöitä, niin sitten pitää voida olla kokonaisia työpäiviä palkallisesti pois töistä.

        Ei voi olla niin, että "helppoina" päivinä riittää juuri ja juuri 8 tuntia, ja kun hommaa kaatuu syliin, niin sitten on 12 tunnin työpäivä. Ei voi olla, että joustoa on vain ylityön suuntaan. Pitää olla niin, että joskus on IHAN OIKEASTI niitä 6 tunnin työpäiviä tai kokonaisia palkallisia vapaapäiviä.

        Ymmärrän kyllä peiliin katsomaan huutelijat, mutta yhtä lailla huudan teille, että nöyrryttekö todellakin siihen, että "näin vain on; 8 tuntia päivässä ei vain riitä."

        Minä sanon, että pitää riittää. Jos työpöytä ei ole tyhjä viikon töistä perjantaina klo. 14, niin joko töitä on liikaa tai työntekijöitä liian vähän! Voiko kukaan väittää vastaan? "Joko töitä on liikaa tai työntekijöitä liian vähän."

        P.S. Tulisitko minulle töihin, jos isännöntitoimistoni toimisi edellä kuvatulla tavalla? Joka ainut ylityötunti olisi valintasi mukaan joko palkallista vapaata tai aidosti ylityöstä maksettavaa palkaa. Kokouspalkkioita ei olisi. Ylityöajalta saisit laskennalisen tuntipalkkasi kerrottuna 1,5:llä. Tai valintasi mukaan saisit pitää vapaana kaikki ylityötunnit.

        Nythän alan toienn ongelma on se, että työntkeijällä ei juuri ole valinnanvaraa. Saanko ylitöistä palkkaa? En saa. Saanko pitää ylityöt vapaana? En saa. Minulta ei edes kysytä mitä haluaisin. TÄMÄ on yksi monista ongelmista.


    • mietipä tätä

      En halua uhota, mutta kerronpa jo etukäteen, että lähitulevaisuudessa isännöintiala tulee muuttumaan paljon. Palkattomat ylityöt ja nöyristely istuvat vielä ehkä siihen vanhan ikäluokan ajatumaailmaan.

      Nuoret aikuiset katsovat maailmaa ja työelämää ihan eri tavalla. Töitä ollaan kyllä valmiita tekemään, jopa pitkää päivää, mutta nykyään kukaan ei tee pitkää päivää "ilmaiseksi". Ei kukaan ole niin tyhmä, että tekee joka päivä tunnin palkattomasti ylityötä. Koska se ei oel reilua ketään kohtaan! Se on oman itsensä halvalla myymistä, työnantajan nöyristelyä ja väärin sitä työtöntä kohtaan, joka ei saa työpaikkaa, kun työelämässä olevat tekevät palkattomien töiden muodossa ne työt, jotka kuuluisi sille työttömälle, jota ei palkata, jos joku kuitnekin tekee ne työt.

      Kun työntekijä on samanaikaisesti useammassa projektissa mukana, syntyy helposti tilanne, jossa tehtävistä ei pysty suoriutumaan normaalin työajan puitteissa. Huonoksi tai hankalaksi työntekijäksi leimautumisen pelossa ei uskalleta ottaa liiallista työmäärää puheeksi. Ellei ole työnantajan selkeää ylityömääräystä, korvauksia ei makseta. Tilanne voidaan esittää niin, että henkilö on ikään kuin tehnyt vapaaehtoistyötä. Kuka tekee vapaaehtoistyötä?

      Olen kolme vuotta yrittänyt löytää henkilöä, joka tulisi imuroimaan asuntoni ja pesemään lattiat kerran viikossa ilmaiseksi. Kerrostalokaksioni viikkosiivoukseen riittää yksi tunti.

      En ole vielä löytänyt henkilöä, joka siivoaisi asuntoni ilmaiseksi. Mutta samaan aikaan työpaikalle jäädään PALKATTA tekemään ylitöitä, eikä asiassa nähdä mitään outoa.

      Minusta tilanne on vähän erikoinen. Jos minä en menisi (etkä varmaan sinäkään) tunniksi siivoamaan kenenkään asuntoa ilmaiseksi, niin miksi tekisin 8 tunnin työpäivän päätteeksi vielä yhden tunnin ilmaiseksi työnantajalleni? Miksi tekisin edes yhden palkattoman ylityötunnin viikossa?

      Kyseessä on ihan sama aisa. Pistää miettimään... Siivoojan paikka asunnossani on edelleen täyttämättä. Tunti viikossa siivoamista ilman palkkaa. Tervetuloa!

    • outo tilanne

      http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2011/11/03/nain-menetat-kymppitonnin-vuodessa-tekemalla-toita/201115916/139

      "Into tehdä töitä on hieno asia, mutta miten paljon kannattaa venyä ylitöihin, jos niistä ei makseta? Entistä useampi tekee ilmaisia ylitöitä, mutta onko se reilua? Yrityksille harmaa ylityö tarkoittaa satojen miljoonien eurojen säästöä vuodessa, mutta työntekijälle jopa kymmenien tuhansien eurojen menetystä."

      Mitä sinä ajattelet tästä herkästä asiasta eli palkattomista ylitöistä?

      • Nykypäivää

        Tuohan on nykyisin ongelma monella alalla. Oikein se ei ole missään nimessä mutta minkäs teet. Tässä hankalassa taloudellisessa tilanteessa ihmiset pelkäävät työpaikkojensa puolesta ja ovat valmiita tekemään ylitöitä ilman korvausta säilyttääkseen työpaikkansa. Työnantajat käyttävät tätä sumeilematta hyväkseen.


      • lkjmnb
        Nykypäivää kirjoitti:

        Tuohan on nykyisin ongelma monella alalla. Oikein se ei ole missään nimessä mutta minkäs teet. Tässä hankalassa taloudellisessa tilanteessa ihmiset pelkäävät työpaikkojensa puolesta ja ovat valmiita tekemään ylitöitä ilman korvausta säilyttääkseen työpaikkansa. Työnantajat käyttävät tätä sumeilematta hyväkseen.

        8 tunnin työpäivä isännöintialalla ei riitä, koska
        1. Alalla on liian pienet palkkiot
        2. Liian pienet palkkiot johtavat siihen että työntekijöitä, isännöitsijöitä, on liian vähän suhteessa talomääriin
        3. Liian pienet palkkiot johtuvat
        3.1 Tilaajien, taloyhtiöiden hallitusten, huonosta osto-osaamisesta
        3.2 Isännöintialan rohkeuden puuutteesta ja oman työn huonosta arvostamisesta jolloin ei uskalleta pyytää oikeaa hintaa
        3.3 Huonot ja aloittelevat toimistot lisäksi polkevat hintoja, halvalla hinnoilla pyritään markkinoille
        Alalle ei edes saada päteviä isännöitsijöitä alan huonosta maineesta johtuen. Viimeisen 5-10 vuoden aikana isännöitsijäaines on huonontunut radikaalisti, edes perusasioita ei hallita. Pienet taloyhtiöt kokevat jo sen tilanteen, että eivät saa isännöitsijää, tai saavat sen huonoimman. Mikään toimisto ei laita pikkumökkiä parhaiden osaajiensa hoidettavaksi. Muutama vuosi vielä, niin tilanne muuttuu ja on nyt jo muuttumassa myyjän markkinaksi. Hinnat nousevat, kannattavuus paranee, palkat paranee,talomääriä voidaan vähentää ja 8 tunnin päivät riittävät.


      • Nähty on
        lkjmnb kirjoitti:

        8 tunnin työpäivä isännöintialalla ei riitä, koska
        1. Alalla on liian pienet palkkiot
        2. Liian pienet palkkiot johtavat siihen että työntekijöitä, isännöitsijöitä, on liian vähän suhteessa talomääriin
        3. Liian pienet palkkiot johtuvat
        3.1 Tilaajien, taloyhtiöiden hallitusten, huonosta osto-osaamisesta
        3.2 Isännöintialan rohkeuden puuutteesta ja oman työn huonosta arvostamisesta jolloin ei uskalleta pyytää oikeaa hintaa
        3.3 Huonot ja aloittelevat toimistot lisäksi polkevat hintoja, halvalla hinnoilla pyritään markkinoille
        Alalle ei edes saada päteviä isännöitsijöitä alan huonosta maineesta johtuen. Viimeisen 5-10 vuoden aikana isännöitsijäaines on huonontunut radikaalisti, edes perusasioita ei hallita. Pienet taloyhtiöt kokevat jo sen tilanteen, että eivät saa isännöitsijää, tai saavat sen huonoimman. Mikään toimisto ei laita pikkumökkiä parhaiden osaajiensa hoidettavaksi. Muutama vuosi vielä, niin tilanne muuttuu ja on nyt jo muuttumassa myyjän markkinaksi. Hinnat nousevat, kannattavuus paranee, palkat paranee,talomääriä voidaan vähentää ja 8 tunnin päivät riittävät.

        Nuo argumentit pitävät täysin paikkaansa. Itse toimin isännöitsijänä 7 vuotta kunnes sain tarpeekseni koko alasta ja vaihdoin hiljattain toiselle alalle. Itse suhtaudun hyvin skeptisesti siihen että isännöintiala kehittyisi tulebaisuudessa sen paremmaksi tai houkuttelebammaksi. Mikään ei siihen viittaa, isännöitsijöiden työpäivät ovat entisestäänkin pidentyneet, työt lisääntyneet jo lainsäädännön myötä ja palkka ei ole riittävällä tasolla työmäärään ja vastuuseen nähden. Mitään konkreetista kehitystä ei alalla ole tapahtunut. Ala kärsii huonosta johtamisesta ja vanhoillisesta liiketoiminnallisesta ajattelutavasta, innovatiivisuus alalta puuttuu täysin. Monet hyvät tekijät vaihtavat alaa, koska kyllästyvät liialliseen työmäärään ja huonoon palkkaukseen. Nuoria ala ei kiinnosta, eivätkä he alalle hakeudu.


      • Katsotaan kuinka käy
        Nähty on kirjoitti:

        Nuo argumentit pitävät täysin paikkaansa. Itse toimin isännöitsijänä 7 vuotta kunnes sain tarpeekseni koko alasta ja vaihdoin hiljattain toiselle alalle. Itse suhtaudun hyvin skeptisesti siihen että isännöintiala kehittyisi tulebaisuudessa sen paremmaksi tai houkuttelebammaksi. Mikään ei siihen viittaa, isännöitsijöiden työpäivät ovat entisestäänkin pidentyneet, työt lisääntyneet jo lainsäädännön myötä ja palkka ei ole riittävällä tasolla työmäärään ja vastuuseen nähden. Mitään konkreetista kehitystä ei alalla ole tapahtunut. Ala kärsii huonosta johtamisesta ja vanhoillisesta liiketoiminnallisesta ajattelutavasta, innovatiivisuus alalta puuttuu täysin. Monet hyvät tekijät vaihtavat alaa, koska kyllästyvät liialliseen työmäärään ja huonoon palkkaukseen. Nuoria ala ei kiinnosta, eivätkä he alalle hakeudu.

        Palkkiot ovat alalla liian pienet ne ovat jopa laskeneet 90 luvun tasosta. Samalla isännöinnin vaatimustaso ja työmäärä on lisääntynyt. Palkkioiden tasosta ala saa syyttää täysin itseään, nuristaan kyllä palkkioiden pienuudesta, silti niitä ei uskalleta nostaa, koska pelätään asiakkaiden menettämistä. Ala ei tule kehittymään yhtään mihinkään ellei palkkioita nosteta. Ala kaipaisi uusia rohkeita yrittäjiä, jotka uskovat itseensä ja siihen että hyvästä työstä on oikeus myös vaatia riittävä korvaus. Asiakkaat saattavat ensin valitella palkkioista, mutta ovat varmasti valmiita maksamaan enemmän laadukkaasta palvelusta. Voi tosin olla että tätä kehitystä saadaan vielä odottaa kauan. Alalla on liian paljon vanhoja jääriä, jotka ovat kehityksen jarruina.


    • vakaa-ala

      Itselläni on riittänyt 8-16 päivät ihan hyvin. Joskus on mennyt pidempään tai olen tullut aiemmin, mutta toisaalta sitten olen pitänyt liukumapäiviä vapaana tarpeen mukaan. Mukava vaan, että on välillä arkivapaata. Työterveys sallii max 40h liukumakertymän. Tilinpäätös keväällä tietysti on kiireinen ja aika rasittava. Iltakokouksia paljon, mutta toisaalta niin oli projektin loppuvaiheet entisessäkin työssä hektisiä. Nykyään en sentään tee viikonloppuna juurikaan työtä, ennen oli deadlinen alla aina pakko. Kesällä onneksi on sitten helpompaa ja lomat on ehtinyt pitää hyvin kun työkaverit on tuurannut omat yhtiöt. Tällä hetkellä on hoidossa 18 yhtiötä ja pomon mukaan 20 on maksimi, mitä tulee yhdelle. Ihan OK hommaa näin kahden vuoden kokemuksella ja tällä hetkellä en näe mitään syytä miksi en jatkaisi alalla jatkossakin.

      • ei seurata työaikoja

        Surullista vaan, mutta esim. meidän toimistollamme työaikaa ei seurata millään tavalla. Onko työntekijälle kertynyt ylitöitä 20 vai 60 tuntia? Siitä ei ole mitään konkreettista todistetta. Työajan seuranata ei ole. Ihmettelen miksei.


      • Entinen isännöitsijä
        ei seurata työaikoja kirjoitti:

        Surullista vaan, mutta esim. meidän toimistollamme työaikaa ei seurata millään tavalla. Onko työntekijälle kertynyt ylitöitä 20 vai 60 tuntia? Siitä ei ole mitään konkreettista todistetta. Työajan seuranata ei ole. Ihmettelen miksei.

        Niissä kolmessa toimistossa pääkaupunkiseudulla jossa minä olin töissä ei yhdessäkään työaikaa seurattu millään tavalla. Ja ylitöitähän kertyi reilusti, eikä niitä kerennyt vapaina kukaan ottamaan. Joitain entisiä kollegoita vielä alalla on, eikä heidänkään työaikojaan millään tavalla seurata, joten melko harvinaista tuo työajan seuranta alalla edelleenkin on. Nykyisessä työssä palkka parani ja työajat ovat inhimillisemmät. Isännöitsijäksi en enää missään tapauksessa palaisi, vittumaista ja vaativaa työtä jota on liian paljon ja josta ei makseta tarpeeksi.


      • vakaa-ala
        ei seurata työaikoja kirjoitti:

        Surullista vaan, mutta esim. meidän toimistollamme työaikaa ei seurata millään tavalla. Onko työntekijälle kertynyt ylitöitä 20 vai 60 tuntia? Siitä ei ole mitään konkreettista todistetta. Työajan seuranata ei ole. Ihmettelen miksei.

        Meidän toimistolla seurataan työaikoja ja tuntimääriä. Johan työterveyskin sitä edellyttää. Ihmettelen, miksei jossain toimistoissa niin muka tehdä? Yli 40h ei saa kertyä liukumaa. Eikä toisaalta yli -40h vajettakaan, mutta se harvemmin on ongelma.


      • Edistystä
        vakaa-ala kirjoitti:

        Meidän toimistolla seurataan työaikoja ja tuntimääriä. Johan työterveyskin sitä edellyttää. Ihmettelen, miksei jossain toimistoissa niin muka tehdä? Yli 40h ei saa kertyä liukumaa. Eikä toisaalta yli -40h vajettakaan, mutta se harvemmin on ongelma.

        No hyvä että on toimistoja joissa myös työaikaa seurataan. Nämä lienevät suurempia toimistoja, pienissä toimistoissa työaikoja ei juurikaan seurata.


      • Anonyymi
        Entinen isännöitsijä kirjoitti:

        Niissä kolmessa toimistossa pääkaupunkiseudulla jossa minä olin töissä ei yhdessäkään työaikaa seurattu millään tavalla. Ja ylitöitähän kertyi reilusti, eikä niitä kerennyt vapaina kukaan ottamaan. Joitain entisiä kollegoita vielä alalla on, eikä heidänkään työaikojaan millään tavalla seurata, joten melko harvinaista tuo työajan seuranta alalla edelleenkin on. Nykyisessä työssä palkka parani ja työajat ovat inhimillisemmät. Isännöitsijäksi en enää missään tapauksessa palaisi, vittumaista ja vaativaa työtä jota on liian paljon ja josta ei makseta tarpeeksi.

        "Isännöitsijäksi en enää missään tapauksessa palaisi, vittumaista ja vaativaa työtä jota on liian paljon ja josta ei makseta tarpeeksi."

        Kaikkien kuluneiden vuosien jälkeen tuo oli ketjun osuvin kommentti. Pitää niin paikkansa.


    • normaalia_juu

      ITC-alalla ainakin on "normaalia" toistuvat YT-aallot, korkean osaamistason suunnittelutyön siirtäminen tuhat määrin halvan kustannustason maihin. Ikärasismi kukkii kun yli neljäkymppiset ovat käytännössä ongelmajätettä työmarkkinoilla ja eipä IT-työtä 8-17 virkamieshommana voi tehdä. Ala kehittyy niin kovaa vauhtia, että osaamispääoma ei vaan kerry virkavuosien mukana. Ja vaikka 25v koulusta valmistunut ei sitä usko, halu opetella kaikki uusiksi muutaman vuoden välein heikkenee useimmilla iän myötä.

    • Maksaja

      Huutava pula ammattitaitoisista isännöitsijöistä.

      Kirjoitan nimenomaan maksajan, yhtiön näkökulmasta. Tässä ketjussa näytti äänessä olevan isännöitsijät, ei palkan maksajat.

      Tosiasia, niin suuri osa isännöitsijöiksi itseään tituleeraavista juipeista on täydellisen pätemättömiä, osaamattomia, kehnosti asikkaitten kanssa toimeen tulvia ihmisiä, että meneehän niillä normaalinkin työn tekemiseen moninkertainen aika päteviin verrattuna.

      Ja olemassa yhtiökokoukset jne, jotka nyt on melkein aina iltaisin. Se on niinkuin isännöitsijän asia osata laskea palkkansa. Ihan kysynnän ja taerjonnan laki, jos pyytää liikaa, duuni ei tule, jos sopivasti, tai halpa hinta, töitä piisaa. Ja just näillä tumpeloilla, jotka ei tajua mistään mitään, ne on haittana sillä alalla. Hankala keksiä muuta alaa, mille hakeutuu niin aivoidioottia porukkaa. Jos ammattitaito olisi hanskassa, rutiininomaiset isännöintuhommelit hoituisi asiallisesti, eikä kokoukset jne tulisi ylitöinä, vaan tavallisina töinä. Tehdään niitä vuorotöitä muilllakin aloilla.

      Isännöitsijöitten hommelit muuten lisääntyneet. Se ois niinkuin isännöintitoiiston asia pitää huoli, että resurssit riittävät. Ei lisäväen palkkaaminen voi olla este, koska samallahan siinä kasvaa liikevaihto.

      Isännöintialalla suurin ongelma tosiaan se, että sille hakeutuvat kaikki pässit, joitten pää umpiluuta.

      • KokeilkaaItse

        Isännöitsijät nyt on vielä ihan kunnon porukkaa valtaosin, mutta asiakkaat taloyhtiöissä on usein ihan täysiä kusipäitä. Ihan oikeesti, sosiaalipuolen leikkaukset näkyvät niin, että totaalisia avohoitotapauksia pyörii vapaana ilman riittävää lääkitystä. Puhumattakaan muista pätemistarpeisista piilopsykopaateista tai muuten elämänhallinnan menettäneistä reppanoista.

        "Ettekö te tiedä kuka minä olen? Olen XYZ Oy:n toimitusjohtaja. Minulla diplomi-insinöörin tutkinto ja vaimoni on kauppatieteen maisteri. Vaadin, että minulle järjestetään kaksi autopaikkaa pihasta ja minua ei kiinnosta tippaakaan, että jonotuslistassa on jo jotain vitun mossekuskeja."

        Tuo vielä oli helppo tapaus hoitaa, koska yhdenvertaisuudessa ei ole poikkeuksia, mutta asiakkaan kunnioittaminen kärsii pahasti kun noita aikansa kuuntelee...


      • Alanvalinta ongelma
        KokeilkaaItse kirjoitti:

        Isännöitsijät nyt on vielä ihan kunnon porukkaa valtaosin, mutta asiakkaat taloyhtiöissä on usein ihan täysiä kusipäitä. Ihan oikeesti, sosiaalipuolen leikkaukset näkyvät niin, että totaalisia avohoitotapauksia pyörii vapaana ilman riittävää lääkitystä. Puhumattakaan muista pätemistarpeisista piilopsykopaateista tai muuten elämänhallinnan menettäneistä reppanoista.

        "Ettekö te tiedä kuka minä olen? Olen XYZ Oy:n toimitusjohtaja. Minulla diplomi-insinöörin tutkinto ja vaimoni on kauppatieteen maisteri. Vaadin, että minulle järjestetään kaksi autopaikkaa pihasta ja minua ei kiinnosta tippaakaan, että jonotuslistassa on jo jotain vitun mossekuskeja."

        Tuo vielä oli helppo tapaus hoitaa, koska yhdenvertaisuudessa ei ole poikkeuksia, mutta asiakkaan kunnioittaminen kärsii pahasti kun noita aikansa kuuntelee...

        Jos asiakaspalvelu tuntuu ylivoimaiselta, silloin kannattaa miettiä hartaasti onko alan valinta onnistunut.

        Toinen on sitten asiakkaiden valinta. Siinä tietysti pitää tarjoukseen laittaa sopimuksen teon edellytykseksi asukkaiden/osakkaiden haastattelu ja taloyhtiön toimittamaan heistä riittävät taustatiedot, ettei satu ketään isännöitsijän rauhaa häiritsevää porukkaan.


    • 3. is. menossa ja...

      ...sama tahti jatkuu: sovitut hommat hoidetaan jos hoidetaan eli yleensä ei = hallitus joutuu vahtimaan kuin pikkulasta.

      OK... sovitaan niin, että kiirettä pitää ja se on syy asioiden unohtelemiseen ja niiden hoitamatta jättämiseen. Kaikki nämä 3 kuitenkin hanakasti ehdottelei/ehdottelee hallituksen kokouksia ilman, että niille on mitään tarvetta. Asiat voitaisiin hoitaa s.postilla mutta ei kun ei kerkiä vastaan sähköposteihin saati lukeen niitä.

      Sitten pidetään kokous. Mistään ei pystytä päättämään koska asiat hoitamatta ja jos jotain on hoidettu, paperit jäi konttorille. Lasku pitäis laittaa is.lle perään turhasta juoksuttamisesta etenkin kun kokouspalkkio ei kata kustannuksia.

      Tosiaan 3. isännöitsiä ja tää on uskomatonta, kaikki liki yhtä surkeita. Jos on kiirettä ei silloin järjestellä turhia kokouksia tai ajella kiinteistölle katseleen nurkkia huoltofirman ukkojen kanssa.

      Jokin taitaa olla pielessä is.alalla. Olen ollut erilaisten yhtiöiden hallituksissa 30 vuotta ja viimesen 10 vuoden aikana homma on mennyt lähes toivottomaksi.

      • Sanderson

        Voisiko olla pielessä yksinkertaisesti se, ettei alalle hakeudu osaavia ihmisiä. Alan huonon maineen, hankalien työaikojen, liian pienen palkkatason ja työsuhteiden edunvalvonnan puuttumisen takia. Näitä asioita pitäisi koko alan yrittäjien miettiä ja saattaa ne kuntoon, muuten muutosta parempaan ei tapahdu.


      • liian kiire!
        Sanderson kirjoitti:

        Voisiko olla pielessä yksinkertaisesti se, ettei alalle hakeudu osaavia ihmisiä. Alan huonon maineen, hankalien työaikojen, liian pienen palkkatason ja työsuhteiden edunvalvonnan puuttumisen takia. Näitä asioita pitäisi koko alan yrittäjien miettiä ja saattaa ne kuntoon, muuten muutosta parempaan ei tapahdu.

        Surkuhupaisaa onkin juuri se, että niillä yrittäjillä on niin kiire ja painavat niin pitkää päivää, että eivät ehdi miettiä asioita kuten:

        - työntekijöiden palkka
        - ylitöiden korvaukset (rahana vai vapaana)
        - työaikakirjanpito
        jne.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2451
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1759
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1200
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe