Raivostuttaa ei-kani-ihmisten tietämättömyys!+kysymys

kani----

Miten toisille ihmisille on isokin ongelma se, että mun kani asuu keittiössä irti? En tajua. Varsinkaan kun ne ihmiset ei täällä melkein koskaan käy, äsken taas puhelimessa jaariteltiin sitä että kani pitäs pitää häkissä ettei oo lattiat täynnä papanoita ym. Se ei tajua sitä että mun kani ei papanoi lattialle(vessan lattia poikkeus jos sinne pääsee.) Sit se väittää sitäkii että kani ei tartte heinää eikä porkkanaa.. Tuostakii voidaan olla montaa mieltä. Sillä on itselläänkii kani, mut sillä se vaan nököttää päivästä toiseen häkissä, paitsi sillon ku mä menen sinne ja otan sen syliin ja annan pomppia vapaana. Se kani ei uskalla liikkua melkein ollenkaan irti siellä, varmaan kauhusta kankeana.Välillä niiden kani saattaa olla 2-3päivääkin ilman heinää ku ei "raaski" ostaa heinäsäkkiä. Ihan ku niin paljon maksais. On mullakii välillä rahat vähissä, mut mieluummin ruokin eläimet kuin annan niiden olla nälässä. Se varmaan pelkää sitä kania, ku ei ikinä hoida sitä muutenku antaa ruuat ja puhistaa häkin, ei ikinä silitä tai ota syliin tai anna olla ees vapaana. Mun kania se pelkää. Hyppää melkein ilmaan jos kani tulee lähellekään. :D
Sit ku otin kanin puheeks erään toisen tyypinkaa. Sanoin että oon miettiny että vaihdan järjestystä että kani muuttaa makkariin ja tietsikka ym menee keittiöön. Se rupes urputtaa että katokkii ettei lattia mene pilalle, että eikös se kani vois olla suurimman osan ajasta häkissä. Miks kanin pitäs olla suurin osa päivästä häkissä? Siksikö ku ihmiset ajattelee että kani asuu koko elämänsä häkin nurkassa ja sit sitä ruokitaan sillon ku jaksetaan.
Just tollaset "kuvittelen tietäväni kaneista kaiken"-ihmiset ärsyttää! Ei oo ketään jonka kanssa vois oikeesti jutella kaneista, ku kaikki on sillein että nyt se kani p*skoo kämpän täyteen jos on ees 5min irti.
Onko muiden lähipiirissä tollasia ihmisiä, jotka luulee tietävänsä kaiken ja sit valittaa asioista, joista ei tiiä tai jotka ei niihin edes liity?

Minkälainen matto olis hyvä kanin häkkiin? On ollu monet kerrat räsymattoja, mutta eräs kluppanen on innokas pissimään ne häkissä olevat matot ja ne sit haisee hirveelle ja heinä/puru tarttuu niihin tosi helposti.

11

177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sedä

      Kannattaa tehdä kaveristasi ilmoitus kuntasi eläinsuojeluvalvojalle, kanilla on kyllä ihan pakko olla heinää. Valvoja käy sitten juttelemassa kanin hoidosta. Yhteystietojen pitäisi löytyä kunnan kotisivuilta. Harmittavan monella on kyllä käsitys kanista häkkieläimenä :/

      Räsymatto, tai pohjasta muovinen matto. Voi tietysti myös pitää koko pohjalla purua.

      • Mila pupu

        omat kaverit saman laisia "en voi istua tuolle tuolille, koska kanisi juuri makasi siinä, entä jois se pissi" ja joo, kania ei saa pitää ilman heinää,


    • ap...

      Mä oon miettiny, että jos leikkuutan ton oman kanini, ni voisin ottaa sille mahollisesti kaveriksi ton tuttavan kanin.. Siitä on ollu vähän alustavasti puhettakin.. Sille on ihan sama sanoa mitä vaan ku ei mene kaaliin se että kanilla pitää olla heinää ym ym...

      Erään tyypinkaa kävin tänään kaupassa, tarkoituksena ostaa kanin valtaamaan keittiöön matto. Väiteltiin senkaa moneen kertaan että kannattaako ostaa mattoa vai pilaako kani sen maton heti. Ihan ku kani pilais kaiken. Niin ainakii kahen mielestä niin tekee. Ei kiinnosta enää olla missään tekemisissä senkaa kun aina on mun kani joku syntipukki tai vastaava.

      Vois ihan niiden järkytykseksi ottaa kääpiölupalle kastroinnin jälkeen kaveri. Varmaan pyörtyis kun kuulisivat. :D

      • Mila pupu

        kanithan viihtyy yleensä paremmin laumassa (voi kumpa saisin tän tiedon taottua äidin päähän), niin ota vaan kanille kaveri.


    • Näin on

      Kani on laumaeläin ja sen perusruoka on heinä, pelletit ja vesi

    • Ellunen!

      Kanillahan täytyy ehdottomasti olla heinää aina saatavilla eikä porkkanakaan haittaa tee. Sehän juuri auttaa kanin hampaita pysymään kunnossa. Mul on ks kaveri joka väitti ettei kania saa harjata kuin vain ihan päälli karvat vain:/. Mutta silloinhan kaikki muu karva jää takkuun:( Onneks ei kukaa muu väitä vasaan ja äsken mainittukkin vain kerran. Ja eläinsuojeluun ilmoittaminen voi olla ihan hyvä ratkaisu.

      • Mila pupu

        Jos mä harjaisin Milalta vain päällikarvat, niin koko kani olisi vain pelkkää takkua, kun pieni on tommoinen ihana pöröpallo. Kuinka monelle selitetty kaikkea *askaa eläinkaupassa. Menimme Kouvola Petzoohon, siellä sitten isä kävi selittää, etgä ollaan varattu kani, niin se eläinkauppias mm. Väitti, et kani pitäis jättää ulos kesäksi, tai on huono omistaja, ja sit se väitti, et vessalootaan paras on mörttiröpö, ja kaikkee muutakin, onneksi oolin lukenut kaneista, niin osasin sanoo isille, et älä usko.


      • Sedä
        Mila pupu kirjoitti:

        Jos mä harjaisin Milalta vain päällikarvat, niin koko kani olisi vain pelkkää takkua, kun pieni on tommoinen ihana pöröpallo. Kuinka monelle selitetty kaikkea *askaa eläinkaupassa. Menimme Kouvola Petzoohon, siellä sitten isä kävi selittää, etgä ollaan varattu kani, niin se eläinkauppias mm. Väitti, et kani pitäis jättää ulos kesäksi, tai on huono omistaja, ja sit se väitti, et vessalootaan paras on mörttiröpö, ja kaikkee muutakin, onneksi oolin lukenut kaneista, niin osasin sanoo isille, et älä usko.

        Heh, Mörtti on kyllä kanilla ihan onneton kuivike :D Kaikki vaan menee läpi iloisella lorinalla...


    • meidän pupu

      Hei. Meidän kani ei ole koskaan häkissä joka olisi suljettu, vaan on aina vapaana. Meillä kani ruokitaan häkkiin ja kanimme vessa on häkkilaatikossa. Häkissä on mörtti röpöä pohjalla ja puupellettiä vessassa. Heinää ja vettä aina tarjolla. Vesi vaihdetaan joka päivä ja pellettiä aamuin illoin. Tuorettakin saa kaksi krt päivässä. Vatsa kestää kyllä. Omenaa, päärynää, paprikaa, salaattia, porkkanaa ja yrttejä vaihtelevasti. Kesällä ulkoa herkkuja. Ja oksia. Talvella kasvatettu itse herneenversoja ja kauraa ja ohraa. Näkkäriä, hed.pilttiä ja siementikkuja saa joskus herkuksi. Harjaus n.2 viikon välein ja kynsien leikkaus kerran kuussa. Vietetään aikaa kanin kanssa paljon ja keksitään virikkeitä. Mm. ruokaa piilotetaan. Näin meillä.

    • kolme kania

      Nimimerkille kani----. Tee kaverista eläinsuojeluilmoitus, täyttää eläinrääkkäyksen tuntomerkit. Tai sitten sanot, että toi on eläinrääkkäystä, joku jos tietää niin voi tehdä vaikka ilmoituksen. Ehkä sitten alkaa hoitaa kania paremmin, mutta nykyään on vähän "muotia" että voi kehua omistavansa kanin.

    • Ihan outo..

      Samaa mieltä!

      Minulla on eräs kaveri joka osti kanin serkuiltaan. Toivat pupun kotiin ja soitti mulle "voijaanko me ostaa sulta sitä ja tätä..." Toivat pahvolaatikossa kotiin eikä mitään kanitavaroita omistaneet, puhutamatta häkistäkään. Hyvä jos syliinki pääsee joskus...tää kaveri vaa roikkuu tallilla päivät pitkät ja kani jää äitin hoidettavaksi joka ei tietenkään kerkeä kun opiskelee vieläkin.

      Ite ku sain kanin nii tää tyttö tuli meille ku auto pli pihassa. Innokas oli hoitamaan kaneja, ei siinä mitään. Haukku vielä luokassa mut kanit. Ja halus hevosta, marsua, hamsteria ja niin edelleen lukematta niistä mitään. Kun marsut oli jo varattu nii vaihto äkkiä kaniin ja kävivät hakemassa seuraavana päivänä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe