Tuomio PAKKO-ORJUUDESTA!

Hovioikeus määräsi

OrjaTyöpajan omistajat A ja B olivat muun muassa käyttämällä hyväksi D:n, E:n, F:n, G:n, I:n, J:n, K:n ja L:n riippuvaista asemaa ja turvatonta tilaa ottaneet D:n, E:n, F:n, G:n, I:n, J:n, K:n ja L:n valtaansa ja pitäneet heitä työssä, jota he eivät olleet voineet lopettaa.

Lisäksi A:n ja B:n syyksi oli luettu kiskonnantapaisia työsyrjintärikoksia, koska he olivat asettaneet C:n ja H:n huomattavan epäedulliseen asemaan käyttämällä hyväksi heidän taloudellista ahdinkoaan.

B ja A ovat yhdessä käyttämällä hyväksi D:n riippuvaista asemaa (köyhyyttä) ja turvatonta tilaa (työttömyyttä) ja erehdyttämällä tätä (tää on kuntoutusta sulle, sää saat aktivointipalveluita) ottanut tämän valtaansa, saattaakseen tämän pakkotyöhön.

D on ollut turvattomassa tilanteessa ja riippuvaisessa asemassa A:han ja B:hen nähden sen vuoksi, että on ollut kykenemätön hoitamaan käytännön asioitaan, asumisolosuhteidensa, sosiaalisen verkoston puuttumisen vuoksi, työsuhteensa, taloudellisen tilanteensa vuoksi.

A ja B ovat ottaneet D:n valtaansa ja värvänneet hänet työhön ja pitäneet hänet pakko-orjatyössä, jota hän ei ole voinut lopettaa.

A ja B ovat yhdessä asettaneet yhtiöiden palveluksessa olleen työntekijän D:n huomattavan epäedulliseen asemaan käyttämällä hyväksi hänen taloudellista ahdinkoaan ja hänen ymmärtämättömyyttään ja tietämättömyyttään työnantajan velvollisuuksista ja omista oikeuksistaan pakko-orjana.

Pakko-orjalle, syytteestä ilmenevällä tavalla, ei ole maksettu lainkaan palkkaa, kun taas palkatuille työntekijöille vastaavassa asemassa työmarkkinoilla yleisesti maksetaan työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Orjatyöntekijällä ei ole ollut palkallista vuosilomaa!

B ja A ovat yhdessä käyttämällä hyväksi L:n riippuvaista asemaa ja turvatonta tilaa käyttämällä hyväksi tämän taloudellista ahdinkoa ja erehdyttämällä tätä ottanut tämän valtaansa, saattaakseen tämän pakkotyöhön ja ihmisarvoa loukkaaviin olosuhteisiin!

L:lla ei ole ollut palkallista lomaa. Edellä kerrotun työn lisäksi L on joutunut tekemään erilaista kotityötä työnantajien asunnolla ja remonttityötä työnantajien kulloinkin niin määrätessä. (Työnantajan määräämästä työstä kieltäytyminen tuo karenssia, josta syystä pakko-orjatyössä ollut ei ole niistä voinut kieltäytyä!)

Samoin oli kaikkien muidenkin pakolla orjatyöpajoilla työskennelleiden osalta.

A ja B oli tunnustamallaan menettelyllä myöntänyt syyllistyneensä kaikkien asianomistajien kohdalla kiskonnantapaiseen työsyrjintään.

11

183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LAITON Pakko-TYP

      Rangaistavana keinona säännöksessä mainitaan toisen riippuvaisen aseman tai turvattoman tilan hyväksikäyttäminen.

      Oikeuskirjallisuudessa (Roth, Oikeus 3/2010) riippuvaisen aseman on katsottu viittaavan epätasapainoiseen valtasuhteeseen uhrin ja tekijän välillä.

      Turvattomassa tilassa henkilö voi lain esitöiden (HE 34/2004) mukaan olla esimerkiksi vaikean taloudellisen tilanteen, asunnottomuuden, vakavan sairauden, päihteiden käytön, nuoren iän vuoksi. Myös lähiomaisen vakava sairaus tai päihteiden käyttö voi johtaa henkilön turvattomaan tilaan.

      Turvaton tila voi liittyä myös henkilön vaikeaan sosiaaliseen asemaan. Turvattomuutta voivat lisätä henkilön psyykkiseen tilaan vaikuttavat kokemukset.

      Oikeuskirjallisuudessa on katsottu, että turvatonta tilaa arvioitaessa tulisi ottaa huomioon uhrin henkilökohtaiset ominaisuudet, tausta ja elämäntilanne (Roth 2010). Esimerkiksi pelko tai huoli perheestä ja toimeentulosta, tukiverkoston puuttuminen, tai uhrin muusta vastaavasta syystä kokema vaihtoehdottomuus voivat estää irtautumisen hyväksikäyttötilanteesta. (Roth 2011).

      Säännöksessä mainittu toisen riippuvaisen aseman tai turvattoman tilan hyväksikäyttäminen vastaa Palermon yleissopimuksen ihmiskauppaa koskevassa lisäpöytäkirjassa (SopS 71/2006, ns. YK:n ihmiskauppalisäpöytäkirja) mainittua vallan väärinkäyttöä tai haavoittuvan aseman hyödyntämistä sekä Euroopan unionin ihmiskauppaa koskevassa puitepäätöksessä (2002/629/YOS) mainittua määräys- tai vaikutusvallan väärinkäyttöä tai heikossa asemassa olevan hyväksikäyttöä.

      Mainittujen kansainvälisten asiakirjojen mukaan haavoittuvuuden tai heikon aseman hyväksikäytöstä on kysymys silloin, kun henkilöllä ei ole muuta todellista ja hyväksyttävää vaihtoehtoa kuin alistua väärinkäyttöön (HE 34/2004).

      Säännöksessä mainitaan toisen erehdyttäminen. Erehdyttämisellä tarkoitetaan lain esitöiden (HE 34/2004) mukaan esimerkiksi sitä, että henkilölle on annettu valheellisia tietoja työn tai toiminnan olosuhteista tai siitä saatavasta korvauksesta.

      Värvääminen tarkoittaa lain esitöiden mukaan henkilön houkuttelemista tai pyytämistä orjatyöhön. Värvääminen toteutuu kun henkilö suostuu tähän. Värvääminen voi tapahtua kahdenkeskisin keskusteluin tai laajamittaisemmin.

      Kolmantena osatekijänä säännöksen mukaisessa tunnusmerkistössä mainitaan teon tarkoitus. Teon tarkoitus voi säännöksen mukaan olla muun muassa henkilön saattaminen pakkotyöhön!!!!

      Pakkotyö mainitaan myös mm. Palermon yleissopimuksen ihmiskauppaa koskevassa lisäpöytäkirjassa ("pakkotyö tai pakollinen palvelu, orjuus tai muu orjuuden kaltainen käytäntö tai orjuuden kaltaiset olot"), Euroopan unionin ihmiskauppaa koskevassa puitepäätöksessä ("pakkotyö tai muu pakollinen työ tai pakottamalla saadut palvelut, orjuus tai orjana tai epävapaana pitämisen kaltaiset käytännöt") sekä Euroopan neuvoston yleissopimuksessa ihmiskaupan vastaisesta toiminnasta ("pakkotyö tai pakollinen palvelu, orjuus tai muu orjuuden kaltainen käytäntö, orjuuden kaltaiset olot"). Myös Euroopan ihmisoikeussopimuksen 4 artiklassa kielletään sekä "orjuus tai orjuuden kaltainen pakkotyö" ( 1 kohta) että "pakkotyö tai muu pakollinen työ" ( 2 kohta), ja YK:n kansalaisoikeuksia ja poliittisia oikeuksia koskevan kansainvälisen yleissopimuksen 8 artiklassa "kaikenlainen orjuus ja orjakauppa" (1 kohta), "maaorjuus" (2 kohta) ja "pakkotyö tai muu pakollinen työnteko" (3 a kohta).

      Lain esitöissä (HE 34/2004) todetaan, että ihmisoikeusasiakirjoissa mainitut orjuuden kaltaiset olot ovat rikoslain ihmiskauppasäännöksessä mainittuja ihmisarvoa loukkaavia olosuhteita.

      Esitöissä jatketaan, että jos kysymys on varsinaisesta orjuudesta, teosta rangaistaan törkeänä ihmiskauppana!!

      Pakkotyön määritelmän osalta lain esitöissä (HE 34/2004) viitataan vuonna 1930 hyväksytyn kansainvälisen työjärjestön (ILOn) pakollista työtä koskevaan yleissopimukseen (SopS 44/1935), jonka mukaan pakollisella työllä ymmärretään kaikenlaista työtä tai palvelusta, joka jonkin rangaistuksen uhalla vaaditaan joltakin henkilöltä ja johon mainittu henkilö ei ole vapaaehtoisesti tarjoutunut!!!!!!!

      Rangaistuksen uhalla ei tarkoiteta vain esimerkiksi väkivallan uhkaa tai muita vakaviksi katsottavia rangaistuksen muotoja taikka rikosoikeudellista rangaistusta.

      ILOn mukaan rangaistuksen uhka voi hienovaraisimmillaan olla psykologista laatua (ILO: The cost of coersion. Global report under the follow up to the ILO declaration of fundamental principles an rights at work. ILO 2009).

      Uhkailu voi olla kuvitteellisilla tai todellisilla sanktioilla tai muilla seurauksilla uhkaamista!! (Jollet suostu pakko-orjatyöhön työpajoille, saat karenssia eli sanktioita!!! )

      SAK-SDP- IIhalaisen PAKKO-TYPpi rikkoo yksiselitteisesti kansainvälisiä lakeja!!!

    • Selvä rikos!

      Oikeuskirjallisuuden mukaan taloudellisen ahdingon hyväksikäyttäminen voisi tarkoittaa esimerkiksi olosuhdetta, joissa työntekijällä tai työnhakijalla ei olisi mahdollisuutta toimeentuloon ilman vaadittua työtä.

      No tämä täyttyy helposti pakko-orjuudessa, koska jos kieltäytyt pakko-typistä, saat karenssia jopa -40% eli vain 280 e/kk (jos sitäkään) mikä käytännössä nyky Suomessa tarkoittaa ettei työttömällä tällöin ole mahdollisuutta toimeentuloon!

      Pakolla orjatyöpajoille pakottaminen täyttää siis rikoksen tunnusmerkit.

      • Kiskontaa& Syrjintää

        Rikoslain 47 luvun 3 §:n mukaan työnantaja tai tämän edustaja, joka asettaa työntekijän epäedulliseen asemaan on tuomittava työsyrjinnästä.

        Saman luvun 3a §:n mukaan, jos työsyrjinnässä asetetaan työntekijä huomattavan epäedulliseen asemaan käyttämällä hyväksi työnhakijan tai työntekijän taloudellista tai muuta ahdinkoa, riippuvaista asemaa, ymmärtämättömyyttä, ajattelemattomuutta tai tietämättömyyttä, tekijä on tuomittava kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä.

        Oikeuskirjallisuudessa on todettu, että käytännössä se voisi tarkoittaa esimerkiksi merkittävästi alhaisemman palkan maksamista tai kokonaan palkatta jättämistä.

        Heikompi asema voi johtua työntekijän taloudellisesta tai muusta ahdingosta, riippuvaisesta asemasta, ymmärtämättömyydestä, ajattelemattomuudesta tai tietämättömyydestä.

        No tottakai työtön on HEIKOSSA taloudellisessa tilanteessa ja ahdingossa!

        Suurin osa työttömistä on ymmärtämättömiä ja tietämättömiä omista oikeuksistaan!


    • KIELTÄYDYorjatöistä!

      Suomen rikoslaissa ei ole määritelty, mitä pakkotyöllä tarkoitetaan.

      Pakkotyötä ei ole myöskään erikseen kriminalisoitu rikoslaissa.

      Rikoslain 25 luvun 3 §:n esitöissä (HE 34/2004 vp. s. 97) viitataan tältä osin vuonna 1930 hyväksytyn kansainvälisen työjärjestön (jäljempänä myös ILO) pakollista työtä koskevaan yleissopimukseen (SopS 44/1935), jonka 2 artiklan mukaan

      >>> pakollisella työllä (forced or compulsory labour) tarkoitetaan kaikenlaista työtä tai palvelusta, joka jonkin rangaistuksen uhalla vaaditaan joltakin henkilöltä ja johon mainittu henkilö ei ole vapaaehtoisesti suostunut

      • tosi kypsä

        Missä linkki?
        Ei jaksa lukea pitkää mielikuvituksen tuotetta, se ei auta ketään täällä.


      • ILO:n pakkotyö
        tosi kypsä kirjoitti:

        Missä linkki?
        Ei jaksa lukea pitkää mielikuvituksen tuotetta, se ei auta ketään täällä.

        Jaa linkki ILO:n pakkotyön määritelmään jonka Suomikin on ratifioinut?

        Kansainvälinen työkonferenssi toteaa, että kaikilla jäsenvaltioilla, myös niillä jotka eivät ole ratifioineet kyseisiä ydinsopimuksia, on järjestön jäseninä velvollisuus noudattaa, edistää ja toteuttaa järjestön perussäännön mukaisesti ydinsopimuksissa ilmaistuihin perusoikeuksiin liittyviä periaatteita, joita ovat:
        (a) yhdistymisvapaus ja kollektiivisen neuvotteluoikeuden tehokas tunnustaminen;
        (b) KAIKENlaisen pakkotyön poistaminen;!!!!!!!!!!!!!
        (d) työmarkkinoilla ja ammatinharjoittamisen yhteydessä tapahtuvan syrjinnän poistaminen.


    • vapaa kansa ry

      Kiitos tästä, aloittaja!

    • jaekle

      Linkkiä tuohon tuomioon jos ei ole esittää on se keksitty juttu.

      • dsajfg da ghad

        Minäkin haluaisin nähdä linkin.
        Tämä on tärkeä asia.


    • uusi laki heti

      Ihan sama mitä kitisette sillä Eu ei puutu perus asioihin sillä ei ole direktiiviä olemassakaan pitääkö työttömille maksaa mitään tai sosiaaliturvaa ollenkaan.
      Periaatteessa riittää telttaleiri ja soppatykki niin olisi EU tyytyväinen.
      Samoin kaikkiin etuisuuksiin on ehdot ja jos niitä ei täytä ei saa mitään eli oikeastaan nuo sossun karenssit heti pois ja tilalle laillinen tapa eli ei penniäkään jos ei täytä laissa määriteltyjä ehtoja.

    • LAITONTA pakkotyötä!

      Ihmisen alistaminen pakkotyöhön on äärimmäistä riistoa.

      Pakkotyön teettämisen keinot ovat moninaiset.

      Valtio voi pakottaa ihmiset palkattomaan työhön!

      Riistolle alttiimpia ovat aina yhteiskunnallisesti kaikkein heikoimmassa asemassa olevat. Niinpä pakkotyötäkin tekevät yhä useammin työttömät.

      Pakkotyö on vahvasti talouteen sitoutunut ilmiö.

      Kansainvälisen työjärjestön ILO:n sopimuksissa pakkotyöllä tarkoitetaan kaikkea työtä, joka tehdään pakotettuna ja rangaistuksen uhan alla ja johon työn tekijä ei ole suostunut vapaaehtoisesti!!!!

      Rangaistus voi tarkoittaa esimerkiksi joidenkin oikeuksien menettämistä (kuten esim. työttömyystuen.)

      DEMARI SAK-Iiihalaisen PAKKO-ORJAtyölaki TÄYTTÄÄ kansainvälisten PAKKOtyön MÄÄRITELMÄT!

      Siitä huolimatta Suomen valtio demareiden johdolla aikoo 1.1.2015 surutta rikkoa ratifioimiaan sopimuksia?!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1841
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1759
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      115
      1705
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1551
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1528
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      23
      1426
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1415
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1222
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe