Miten 12VAC saadaan 12-14VDC

Apua tarvitseva

Nyt tarvis pikaisesti selkeet ohjeet miten saan 12 VAC virtalähteestä 12-14 VDC. Virtalähde on 12VAC 150W. Laite tarvitsee 12-14 VDC jännitteen ja ottaa virtaa n 9A. Joten pelkällä tasurilla ja regulaattorilla se ei onnistu. Olisin kiitollinen jos jollain olisi ihan kuvalliset yksityiskohtaiset ohjeet miten toimin asian suhteen. Kiitos avusta.

9

184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niin että

      noilla tiedoilla se ei onnistu ollenkaan.

      Eikä noilla tiedoilla voiedes antaa mitään ohjeita.

      mitä se kuorma on? onko se jatkuva tasainen resistiivinen tai jotain muuta?

      tähän pätee sama tarina kuin entiselle myllärille jolle asiakas valitti karkeita jauhoja, että kuules sähkön kanssa ei ole leikkimistä!

    • Lisäinfoa..

      Selitä hieman, millainen se 12VAC-virtalähde on? Onko se konventionaalinen muuntajalla toimiva vai nykyaikainen hakkuritoiminen. Nimittäin sillä on merkitystä komponentteja valitessa. Eikä olis pahitteeksi, jos kerrot virtalähteesi merkin ja tyyppi-nron. Ensimmäiseksi tulee mieleen 12V halogeenilamppujen virtalähde.

      Ja virtalähdettä tarvitset laitteeseen, joka toimii 12 - 14V ja ottaa virtaa 9A? Tuosta selostuksesta kun vois myös päätellä, että virtalähteesi tarvitsee 12 - 14VDC ja antaa ulos AC. Silläkin on merkitystä, mikä se DC-virtalähteen käyttötarkoitus olisi.

    • Apua tarvitseva

      Tietenkin annan tarvittavat lisätiedot. Virtalaähde on muuntaja virtalähde Garden Light Model DE-150-12W. Ei siis hakkurivirtalähde. Virtalähteen kuormana on valoverho joka virtamittauksen mukaan ottaa virtaa n. 7 A. Valoverho toimii jännitealueella 12-14 VDC eli toisio jännite pitäisi saadaa asettumaan tuolle alueelle. Eli virtalähde antaa ulos 12VAC ja nyt siihen täytyy rakentaa jännitteen tasasuuntaus ja jänniteen rajoitus tuohon käyttöjännite alueelle. 10 A tasasuuntaus sillalla jännite nousee tuonne 18 V huitteille. Nyt se täytyisi saada tippumaan n 5 V jotta voisin kytkeä sen valoverhoon. Regulaattoreita en ole löytänyt joiden virrankesto olisi n 10A. Jos tarvitsette lisätietoja annan ne mielelläni. Kiitos

      • apuja löytyy

        Tuo mainitsemasi 18V jännite on selkeästi mitattu ilman mitään kuormaa, jos valoverho olisi kuormana mittauksen aikana jännite varmaan olisi aika lailla 12V

        Regulaattoriin kytketään PNP-transistori perään niin saadaan reguloitua vaikka kuinka isoille virroille mutta reguloinnista aiheutuu aina jännitehäviötä yli voltti.

        Nyt kun kyse on mittausteknisestä seikasta jonka takia jännite vain näyttää liian suurelta, voi reguloinnista aiheutua liikaa jännitehäviötä ja todellinen käyttöjännite onkin sitten valoverhon ollessa kiinni vain 10-11V

        Kunnon rarkaisu on on ostaa reguloitu 12VDC poweri, jos tolla powerilla haluut ajaa ni ite laittasin vaan tasasuuntauksen ja mittaisin että jännite on verhon päälläollessa 12V luokkaa, jos liikaa niin kytkisin normaaleita diodeita väliin niin että jännite tippuu 0,6V per diodi


      • Shiinä se

        Ostat suoraan tuollaisen regulaattorin virtalähteesi perään tasasuuntaussillan ja 10000uF varauskondensaattorin jälkeen:
        http://www.ebay.co.uk/itm/Solar-Charge-Controller-Panel-Battery-Regulator-Safe-10A-12V-24V-UK-STOCK-/360684563165


        tai ostat suoraan 12 voltin virtalähteen:
        http://www.ebay.co.uk/itm/UK-Stock-DC-12-24V-Universal-Regulated-Switching-Power-Supply-for-LED-Strip-CCTV-/151123354933


      • Joakim1

        Ei tietenkään löydy lineaarireguja joiden virrankesto olisi 10 A noilla jännitteillä. 6 V jännite-ero ja 10 A virta tarkoittavat sentään 60 W tehoa hukattavaksi. Siitä tulee sitten sen labravirtalähteen kokoinen, jotta riittävän jäähdytyksen saa aikaiseksi ja IP-luokitus lisää ongelmaa.

        Hakkurilla tuo taas ei ole mikään ongelma. Pyödällä on juuri suunnittelemani aurinkopaneelilataussäädin, jolla saisi 10 A 12 V 13,6-25 V sisääntulosta 2 W hukkateholla. Ainoa ongelma on tuo 1,6 V jännitteen alenema tasaussuuntauksen aiheuttama n. 1 V. Suuremmilla kuormilla saattaa jännite tippua alle 12 V. Tuolla on IP54-koteiloituna kokoa 60x35x20 mm.


    • Apua tarvitseva

      Mittauksen perusteella uskoisin että ongelma on jännitteen tasaisuuden kanssa. Verhossa on ohjauselektroniikkaa ja virtalähjteen ulostulojännitten 10 A tasasuuntaussillan jälkeen jännite ei ole niin tasaista kuin laite vaatii siksi verhon valot ei toimi oikein. Tämän olen testattnnut laboratorio virtalähteellä josta saan tasaista jännitettä 12VDC. Tällöin verho toimii normaalisti. Ongelma ei myöskään ole laittaa tehokasta virtalähdettä perään, mutta koska verhon paikka ulkona täytyy virtalähde olla IP luokiteltu sateen alle. Myöskään virtalähteen tilaaminen ei ole ongelma vaan se että verho täytyisi saada tämän vuorokauden aikan ulos kukkumaan. Olisikä teillä tähän ongelmaan ratkaisiua. Eli miten saan rakennettua ulostuloon sellaisen välipaketin josta jännite saataisiin tarpeeksi tasaisena ulos.

    • apuja löytyy

      Joo tasasuuntaussillanjälkeen pitäisi olla konkkaa jos hyvin tekee, maallikon nyrkkisääntönä olen kuullut pidettävän 1000uF per 1A eli 10 000uF elko vois olla aika kiva tuohon hommaan.

      Sama voisi hoitua jollain bilteman mopon 12V akulla mutta pitäis kattoa että jännite olis veron päälläollessa abaut 13,6V tai enemmän että akku toimisi kondensaatorina.

    • 1+2

      No jos tuo "valoverho" on joku jouluvaloviritys ledeillä, niin eipä siinä muuta tarvita kuin tasuri ja riittävän iso konkka tai akku rinnalle. Kuormitus pitää huolen että jännite ei nouse liikaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1955
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1878
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      139
      1430
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe