ketausharjoitukset 2015

btr60

20

189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • einaroinen

      "ketaus"

      ketapiinia? häh?

    • homesvedenhome

      Ei ole tarvinnu käydä 20 vuoteen. Ei ne kaikkia näköjään muista tai sit suhteilla selvinnyt. RK62 osaan koota vaikka unissani ja tehdäkin sillä jotain tarpeen tullen. Eniten huolestuttaa tuo noiden ns. "teknisten" alojen kehitys. Ei pysy ihan entiset telaperseet ja panssarimolot mukana. Jos jotain sattuis niin kaupunki ja sissisotaan joudutaan jäämään. Jos edes siihenkään. Tosin asenne ratkaisee ehkä tässäkin. Ja sitähän Suomen nuorisosta löytyy, kranut käteen niiden kivien heittäjille.

      • vase kaks

        Tästä kylästä on erikoisjoukkoja paljon.esim.miinaharavaksi.eikä meitin tarvis surra jos sota tulisi kaks viikkoo maksimi ja suomi silee.


      • CGM1
        vase kaks kirjoitti:

        Tästä kylästä on erikoisjoukkoja paljon.esim.miinaharavaksi.eikä meitin tarvis surra jos sota tulisi kaks viikkoo maksimi ja suomi silee.

        Sulla on kovasti luottoa puolustusvoimiin,kyllä se oikea arvio kestosta on tunteja ei sen enempää!


      • erikois-spolle
        vase kaks kirjoitti:

        Tästä kylästä on erikoisjoukkoja paljon.esim.miinaharavaksi.eikä meitin tarvis surra jos sota tulisi kaks viikkoo maksimi ja suomi silee.

        Miksi sinun täytyi tulla pätemään kun et näköjään tiedä mitä sissisota tarkoittaa?
        Sissisodat eivät lopu niin vain, vaikka vihollinen olisi jo vastapelurien maan valloittanutkin.


      • juustosissi
        erikois-spolle kirjoitti:

        Miksi sinun täytyi tulla pätemään kun et näköjään tiedä mitä sissisota tarkoittaa?
        Sissisodat eivät lopu niin vain, vaikka vihollinen olisi jo vastapelurien maan valloittanutkin.

        Hei erikois-spolle!! Miksi tulit pätemään. Ainut sissi toiminita mistä ymmärrät on sissijuusto mitä sulla on terskan ja esinahan välissä!


    • dfgfhdfh

      Eikö se laki muutu vuodenvaihteessa siten että yli 35 vuotiaat eivät enää edes saa puolustaa maata. Näin meitä natotetaan

      • korpinjämät ja 127kg

        Mikä laki mukamas noin tekee???

        Kuulostaa vähän pask@puheelta!


      • 36-vuotias
        korpinjämät ja 127kg kirjoitti:

        Mikä laki mukamas noin tekee???

        Kuulostaa vähän pask@puheelta!

        Ensi vuoden alusta alkaen sodan ajan armeijan vahvuus putoaa 350 000 sotilaasta 230 000:een juuri tämän 35-vuotisrajan vuoksi.

        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1418210989044.html


      • lippa vino

    • fgjgkyui

      Oli tällä viikolla ajankohtaislähetys telkkarissa. Reserviläisten yläikäraja laketaan 35 vuoteen. Aiheena oli se että vanhemmat miehet haluaisivat perustaa jotain kodinturvajoukkojen kaltaista toimintaa. Laki tuo tullessaan sen että yli 35-v. miehillä ei ole oikeutta puolustaa maataan. Se katsotaan kansainvälisesti laittomaksi.

      Kokoomushan täällä hallitsee ja tämä on mielestäni muun puolustuksen alasajon lisäksi taas yksi keino laittaa maanpuolustuksemme alennustilaan, jolloin tulisimme natomyönteisimmiksi.

      Valitettavaa, mutta totta.

      • natonatokokkare

        Eli kokoomus ajoi maan siihen tilaan etä varuskuntia lakkautettiin, reserviläisten määrä romahdutettiin ja puolustusmäärärahat alennettiin.

        Nyt diivailevat että kertausharjoituksia lisätään. Mitä sillä on väliä, kun suurelta osaa miehiä viedään mahdollisuus puolustaa maataan.

        Kokkareet natottaa, viemällä puolustuskyvyn Suomelta.


    • okeee

      Pieru (lat. flatus) on nisäkkäidenruoansulatuselimistössä eläviensymbioottisten bakteerien ja hiivojentuottamaa suolikaasua. Nimitystä pieru käytetään myös fysiologisesta tapahtumasta pieraisusta, jossa kyseistä kaasua purkautuu peräaukon kautta nopeasti ja usein äänekkäästi ulos. Pieraisut koetaan usein kiusallisiksi sekä hajun että äänen perusteella. Ne on mahdollista välttää pidätyslihaksen avulla, mutta pierua purkautuu myös huomaamattomasti, mitä ei voi estää. Sairaalloisen runsasta, vatsanväänteitä aiheuttavaa pierun muodostusta kutsutaan ilmavaivoiksi.

      Toisin kuin joskus väitetään, sana pieru ei ole alatyylinen vaan täysin yleiskielinen. Esimerkiksi teoksessa Lääketieteen termit – Duodecimin selittävä suursanakirja sanapieru on ilman mitään tyylilajimerkintöjä.

    • fgjfjugihuigjhkdrty

      Kokoomus on päättänyt että yli 35-vuotiaat eivät saa puolustaa maataan.
      Paha asia. Minä 42-v ainakin haluaisin olla edes esikuntatehtävissä.

      • pieruapukkaa

        Mikkelin klanipää leijonariipus maihinnousukenkä jengistä 90% ei ole edes käynyt armeijaa,pillerit ja kaljan juonti KIITOS paita päällä kiinostaa enemmän. Puolet nuorista jotka menevät armeijaan passitetaan lääkärin kautta kotiin,huonon kunnon tai mielenterveysongelmien takia.

        Ainut mahdollisuutemme on liittyä natoon!!


    • ressu retvoortti

      Ei nuo asevelvollisuuden ikärajat mihinkään muutu. Ovat jatkossakin miehistöllä 50 vuotta ja upseereilla sekä aliupseereilla 60 vuotta. Mutta sodanajan vahvuus ja ko joukkoihin sijoitettujen määrä vähenee yli 100 000:lla kuten tuossa yllä on sanottu. Tämä tarkoittaa, että yhä useammalla ei ole SA sijoitusta eikä tule kertausharjoituksiinkaan käskyjä. Oletettavasti tuo vähennys kohdistuu siihen, että ei nyt vanhoja miehiä laiteta metsään rynnäkkökiväärin kanssa juoksemaan. Mutta esikuntatehtäviä tai muita omaan ammatilliseen osaamiseen liittyviä tehtäviä voi hyvinkin olla.

    • Pappapapapa.

      Eläkeikärajojen noustessa upseerit pääsevät kertaamaan vielä 69 vuoden iässä! Ja miehistö 60 vuoden iässä.

    • pertsa4

      Jossain uutisessa sanottiin että jos yli 35-vuotias Suomalaismies alkaa sotajalalle maataan puolustaessaan, hän on vuoden vaihteen jälkeen kansainvälisten sopimusten mukaan rikollinen.

      Pitääkö tämä paikkansa, ollaanko Suomalaiselta mieheltä viemässä lupa puolustaa maataan ja kotiaan? Hiljaa ollaan, eikä suoraan kerrota. Koskisi myös esikuntatehtäviä ja kaikkea osallistumista maanpuolustukseen. Tämän vuoksi jotkut aktiivit haluavat kodinturvajoukkoja ja aseita kansalaisille.

      Miten on asia oikeasti tässä kokkaretasavallassa?

      • foo

        Juup, jos ei ole sijoitusta, et saa puolustaa maatasi. Ase kädessä olet rikollinen, omat ja viholliset tyrkkää seinää vasten tavattaessa.


    • Fart

      Tutkimusten mukaan ihminen vapauttaa keskimäärin 0,5–2 litraa kaasua vuorokaudessa lynkkysuolensa välityksellä. Keskimääräinen kertapäästö vaihtelee 35–90 millilitran välillä. Koostumus vaihtelee suuresti, mutta 99 % kaasusta koostuu hiilidioksidista (5,1–29 %), vedystä (0,06–47 %), typestä (23–80 %), hapesta (0,1–2,3 %) ja metaanista (0–26 %)[2]. Nämä yleiset kaasut ovat myös suhteellisen hajuttomia. Kaasua niellään syödessä tai juodessa, minkä lisäksi niitä vapautuu ruuansulatusprosessissa.
      Toisaalta taas aivopierujen määrää ei ole pystytty tieteellisesti, mihinkään kansakuntaan, edes eteläsavolaisiin, suhteutettuna toteamaan. Olkoon nämä Mikkeli-ketjut tulevien tutkimusten lähdeaineistoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2468
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2230
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      19
      2059
    5. 173
      1876
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      43
      1865
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1548
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe