ABC 24 ei tulekkaan Taavettiin...

s-market 7-21

Voe,voe näitä Venäjä pakotteita. Tänään oli juttua Lappeenrantalaisen rakentajan kanssa, oli kuullut Ossuuskauppa väeltä, että Taavetin liikennemyymälä on toistaiseksi laitettu jäihin. Luumäen kuntahan antoi rakennusluvalle jatko aikaa, mutta sitä lupaa ei tulla käyttämään. Nykyinen liikenneasema tiheys kuulema riittää, nykyiselle ja ennustetulle liikennemäärälle vuoksiksi eteen päin.

Huonoa: Ei tullut 24h auki olevaa kunnollista ruokakauppaa ja nuorisolle mopoilla rälläys paikkaa.

Hyvää: Vanhat huoltamot ja kylmäasema saa jatko aikaa elämälleen. Teboilin yrittäjät on varmasti mielissään. Tämmöistä tämä on asioilla on yleensä aina kaksi puolta.

11

381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pakote

      kaikki mikä on peruttavissa, myöskin perutaan. Somerharjun outlet, ABC, Ikea, Ikano, ainakin 3 lomakylä ja hotellihanketta. kaikki.
      Ei varmaan tule yllätyksenä jos uusi kuutostiekin perutaan.
      Nykyinen paikkka Tepoililla tulee olemaan jatkossakin hyvä kauppapaikka, riippumatta ABC:n tulosta.

    • pakoteqwerty

      Tiehankkeen elinkaari on kymmeniä vuosia, joten tuo tie kyllä levennetään. Outletit ja muut sitten näille syrjä/väli paikoille tulevat siinä tapauksessa jos tilan vuokra on kallis kaupungissa. Kyllä se Outletti kannattaa laittaa Myllymäkeen tai jonkun muun ison kaupan viereen. Vaikka Somerharjuun pääsisi sähköt maksamalla, niin silti tulijoita ei taitaisi olla.

      Maailma muuttuu, Venäläiselle ei enään riitä se että pääsee ulkomaille. Aikaisemmib oli elämys että sai yöpyä suomalaisessa motellissa keskellä metsää. Nyt se ei riitä. Tanjuska ja lapset vaatii, että ollaan tapahtumien ja kauppakeskusten keskellä.

      Aikamoinen hulina ja venäläisten molotus kävi kauppakeskus Jumbossa Vantaalla pari viikko sitten kun kävin. Saman katon alla Kauppakeskus, Kylpylä, elokuvateatteri, parkkihalli, autoliike, Stocman, Cittarit, Anttilat, Prismat jne.

      Saattaa se ABC-huoltamo tulla Lappeenrannan länsireunalla ennen kuin Luumäelle. Nythän jo Mikkelissäkin on kaksi ABC liikennekeskusta.

      Nykyisillä autoilla kyllä pystyy ajamaan sen 100km Lappee-Kouvola välin. Ei tuo Savitaipaleen ABC kovin vilkkaalta paikalta näytä. Kaksi peräkkäistä ABC muutaman km välein saattaa hyötyä toisistaan. Ensimmäisen kohdalla mietitään ja toiseen sitten mennään. Toimii hyvin molemmista suunnista.

    • realisaattori

      Raviradan ja lentokentän liittymän kohdalle on jossain vaiheessa suunniteltu ja ilmeisesti joku liikenneasema varaus siinä onkin. Ikea kun nytkähtää jossain vaiheessa taas eteen päin, niin samat miehet sitten siirtävät työmaakopit ABC liikenne asema työmaalle.

      Ekonomi tai businescontroller piirtää Taavetin kohdalla 5km ympyrän ja tilastokeskuksesta saa ostovoiman...3500 asukasta ja ostovoima heikko. Sitten tekee Sammonlahden kohdalla saman jutun. Asukkaita 10000, lapsiperheitä, molemmat vanhemmat töissä jne.. ostovoima hyvä. Samat ohikulkijat menevät molempien paikkojen ohi. Sitten vielä ABC-lounas maksaa n.10euroa. Taavetissa ihmiset syö eväitä tai käy kotona syömässä. Viipurinportissa välillä lounasaikaan ruuhkaakin, joten voisivat ohjat bussit silloin seuraavalle. Samoin Sammonlahdessa porukkaa jolle se 10e lounaasta ei ongelma. Joten Taavetissa lounastajia 5 ja Sammonlahden liittymässä 150.

      Arvatkaa kumpaan paikkaan se Liikennemyymälä tulee? :)

      • Tietoa hyötyä.

        Arvataan, ei kumpaankaan. vaan tulee Rantsilanmäen risteykseen.


      • ¿¿¿
        Tietoa hyötyä. kirjoitti:

        Arvataan, ei kumpaankaan. vaan tulee Rantsilanmäen risteykseen.

        Grynderikö rakentaa?


    • ABConPop

      Etelä-Savossa Osuuskauppa laittaa Mäntyharjun ABC-huoltoaseman kiinni. Mäntyharju melko saman kokoinen kuin Taavetti, joten tuskimpa uutta asemaa taantuvalle paikkakunnalle Ossuuskauppa alkaa rakentamaan.

    • joulupukki meni jo

      ABC kannattavuus ei näillä pienilla osan vuorokaudesta auki olevilla paikoilla ole kovin hyvä. Palvelutaso vaatii melko isot investoinnit, joten homma ei vaan kannata pienellä paikalla.

      Lappeenrantaan tosiaan tulee Viipurinportin lisäksi klo 06-24 auki oleva asema. Pystyvät käyttämään samaa työvoimaa jne. Remontit on helppo tehdä, toinen paikkaa toista. Harmihan tuo on, kun siinä lipsahtaa 10 työpaikkaa Lappeenrantaan. Toisaalta eihän niitä t.paikkoja ole vielä ollutkaan, pelkkiä epärealistisia toiveita, että liikenne vaan kasvaa ja tasaisesti 50km välein tulee ABC-asema. Jos Ikea tulisi Taavettiin, niin sitten Osuuskuppa rakentaisi sen huoltoasemankin.

      Nyt kun ABC on vetäytynyt Luumäeltä, niin mielenkiintoista on uskaltaako mikään Rantsilanmäen huoltamoista saneerata paikkojaan?

      • Kamraad

        Miten tuon nyt ottaa :(

        http://yle.fi/uutiset/abc-asemilla_on_kaynyt_asiakaskato__ketjuimagosta_pyristellaan_eroon/7725821

        http://www.talouselama.fi/uutiset/taantuma pysaytti ikean suomessa/a2280959

        "Rakentamispäätöstä Ikean Lappeenrantaan suunnittelemasta tavaratalosta on lykätty jo useamman kerran. Muutama viikko sitten yhtiö siirsi päätöksen ensi kevääseen. Lillkullin mukaan on mahdollista, että lopullinen päätös siirtyy vielä silloinkin eteenpäin. Yksi vaihtoehto on, että rakentamisesta luovutaan.

        ”Talouden heikko tilanne pakottaa meidät arvioimaan tilannetta uudestaan”, Lillkull selittää viivästymistä. Hänen mukaansa venäläisturistien väheneminen ei vaikuta päätöksiin"


    • Jurvala Lappeeseen!!

      Ruususen unta vai keisarin vaatteet...? Monesti pienen kunnan haaveet on aika utopistisia. Joku s-ryhmä on paljon suurempi bisnes kuin koko Luumäki, totta kai niillä on vaikka minkalaisia tulevaisuuden suunnitelmia. Vain osa niistä toteutetaan, monet vaan ajattelee että Taavetti olisi joku Jumalan lahja 6-tielle ja E-Karjalalle. Osuuskaupalle ihan yks sama tekevätkö huoltoaseman vai ei.

    • puhukädelle

      hohhoijaa,ketä kinnostaa ?

    • gralli

      Onneksi on meijerin grilli

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe