Milloin Kiinasta alkaa tulla purjeveneitä ?

Vasco da Gama jr

Vai joko niitä on markkinoilla. Ajattelin vaan kun palstalla käy kova kuhina ylen kalliista veneistä, niin eikös se Kiinan poika halvalla tekis jonkun 100 kpl sarjan edullisia perhepurkkareita tänne Suomen maahan

Voitais panna spexi kasaan tällä palstalla esimerkiksi. Yhteistä näkemystä varmaankin löytyy nopsasti.

Yks etu olis vielä se että saatais samalla uusi ykstyypikisaluokka Suomeen.

40

288

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ro-botti

      " eikös se Kiinan poika halvalla tekis jonkun 100 kpl sarjan edullisia perhepurkkareita tänne Suomen maahan"

      Olet asian ytimessä. Peruslaadukkaat materiaalit, hyväksi havaitut piirrustukset ja automaatio pystyy tuottamaan miljoonittain kelvollisia veneitä.

      Tämä on tulevaisuutta.

      • >> Peruslaadukkaat materiaalit, hyväksi havaitut piirrustukset ja automaatio pystyy tuottamaan miljoonittain kelvollisia veneitä. > ... miljoonittain kelvollisia veneitä.


      • Perusteluja?
        Hakro kirjoitti:

        >> Peruslaadukkaat materiaalit, hyväksi havaitut piirrustukset ja automaatio pystyy tuottamaan miljoonittain kelvollisia veneitä. > ... miljoonittain kelvollisia veneitä.

        "Länsimainen automaatio on ainakin toistaiseksi huimasti edellä kiinalaista teollisuutta."

        Tämä väite kaipaisi perusteluja.


    • vanha juttu

      Onhan niitä jo. Iso osa maan optareista on jo kiinalaisia ja muitakin kevytveneitä siellä tehdään. Muutama vuosi sitten melkoisen isolla tohinalla tehtiin myös Flying Tiger 10, joita yksi kappale tuli Suomeenkin. Taisi olla liian aikaista vielä, tai liian vaativa projekti sikäläiselle osaamiselle, kun on kokoon kuivunut. Ainakaan mitään ei enää pariin vuoteen ole puhuttu ja se täkäläinen kappalekin muistaakseni rikottiin.

    • Alibaba.com

      Sinne vaan Alibabaan hakusana, kyllä löytyy, esim. Hison.

      • Vasco da Gama jr

        Joo, Hison löytyy ja on kovasti McCregorin näköinen. Em. veneilijöiden forumilla " tiedetään" mainoskuvien olevan kopioitu amerikkalaiselta valmistajalta ja väitetään koko hommaa huijausyritykseksi tältä osin ts. ennakkomaksuja ei palauteta.


    • kopiotehtaat

      Luulisihan sieltä saavan Swanin tai HR:n tuotemerkkeineen.

      • väärä kohderyhmä?

        Tuntuu oudolta luulolta varsinkin Swanien (tai Balticien) suhteen. Vaikea uskoa, että näiden kopioiminen olisi hyvä kiinalainen business-idea: http://www.nautorswan.com/en/swan-line
        Se ostajakunta, joka suunnittelee vaikkapa 100-jalkaisen hankkimista, tuskin rupeaa etsimään mahdollsimman halpaa kiinalaistuotetta.
        Tilanne voi olla toisenlainen pikkuveneiden kohdalla.


    • fendarit!
      • hinailee

        Noin vähätuulisella alueella purjevene on vähän liioiteltua :) Sitäpaitsi masto ja purjeet tuolla purjehdustekniikalla ovat yhtä tarpeettomia kuin konekoppa (joka välillä on poissa ja välillä paikallaan). Hinausköysi on kuitenkin hyvä olla koko ajan valmiudessa :)

        Jostain tuntemattomasta syystä esittelyvideo ei oikein vakuuta veneen valmistamisen teknisestäkään osaamisesta.


      • Innostunut sonni

        Hienot purjeet ja bimini! Genua jalustettuna kiinalaisittain? Kivat ikkunat. Mistä noita saa tilata?


      • kiinalaisen
        hinailee kirjoitti:

        Noin vähätuulisella alueella purjevene on vähän liioiteltua :) Sitäpaitsi masto ja purjeet tuolla purjehdustekniikalla ovat yhtä tarpeettomia kuin konekoppa (joka välillä on poissa ja välillä paikallaan). Hinausköysi on kuitenkin hyvä olla koko ajan valmiudessa :)

        Jostain tuntemattomasta syystä esittelyvideo ei oikein vakuuta veneen valmistamisen teknisestäkään osaamisesta.

        Kieltämättä huonoin myyntivideo.


      • Ei tilaukseen

        Hihi, tämä on kyllä surkein mainosvideo ikinä. Osoittaa kuitenkin että vene pysyy pinnalla, se liikkuu eteeenpäin perämoottorilla ja sen maston voi taittaa. Vielä jos näyttäisivät voiko sillä purjehtia. Vanhat autonrenkaat fendareina kruunaa kaiken.


    • kelpais sullekin

      Tästä kiinalaisversio:
      http://www.pogostructures.com/uploads/doc-pogo1050-en.pdf

      2 peräkajuuttaa kerrosängyillä (4 nukkumapaikkaa) pitäisi olla ja 9hv perämoottorille peräpelissä paikka. Ilman puupintoja myös vene pitäisi saada, voisi painepesurilla pestä sisältä. Penkit pitäisi jatkua perään asti, jolloin peräkajuutoissa on tilaa.

      Ideaa saa vapaasti käyttää.

    • Tommonen on jo
      • Todellinen maakrapu

        Onhan siellä Fareast 33: We wanted to create the “Next generation Cruiser”, a yacht that is compact in size, but spacious on and below decks. One with good sailing performance, but easy to handle and above all something that is pleasing to look at and with lots of nice features which gives the yacht a rich feel of style and quality.


    • Kohta tulee...

      Luultavasti hyvinkin pian alkaa tulla kiinanpaskoja myös purjevenemarkkinoille ja se on bilhelvettituulipukukansan syytä, jos kysyntää halpatuonnille on, niin tarjontaa kyllä tulee.

      Sitä kiinalaista ei muuten kiinnosta yhtään onko vene hyvä, turvallinen ja pitkäikäinen ja sama pätee aivan kaikkeen halpatuontiin.

      • Quality pays

        Entä jos nuo ominaisuudet kiinnostavatkin maahantuojaa ? Silloin markkinoille voisi tulla riittävän hyviä ja edullisia veneitä.

        Vanhemmat seilorit muistavat 60-luvun kun "made in Japan" merkitsi huonoa laatua esim. käsityökaluissa. Voi olla että " made in China" kulkee saman kehityspolun. Se näkee ken elää !


      • Kauko Itä
        Quality pays kirjoitti:

        Entä jos nuo ominaisuudet kiinnostavatkin maahantuojaa ? Silloin markkinoille voisi tulla riittävän hyviä ja edullisia veneitä.

        Vanhemmat seilorit muistavat 60-luvun kun "made in Japan" merkitsi huonoa laatua esim. käsityökaluissa. Voi olla että " made in China" kulkee saman kehityspolun. Se näkee ken elää !

        ON selvää että näin käy. Muistan itsekin miten japanilaiset kuluttajatuotteet olivat halpiksia ja HongKongilaiset täyttä p:aa. Korelaisista ei kukaan ollut kuullutkaan. Ja ensimmäiset Toyotat, Samsungit ja Hyundait oli nimenomaan hinnoiteltu alle eurooppalaisten, nyt ne on kaikki laatumerkkejä.

        FarEast on Shanghaista käsittääkseni. Valmistavat optimistista 31-jalkaiseen, joku maahantuojakin noilla on ollut mutta enemmän taitaa noista optareista ja optarin purjeista olla Suomessa tunnettu.


      • Termit selviksi

        Biltema ei ole kiinalainen yritys. Sen myymistä tavaroista iso osa lienee valmistettu Kiinassa, mutta niiden speksit määrittelee Biltema, ei kiinalainen valmistaja.

        Kiinassa valmistetaan myös kaikki Applen tuotteet, nekin Applen speksien mukaan.

        Kiinalaista valmistajaa kiinnostaa tehdä sellaista tavaraa, jota se asiakas haluaa. Asiakas et yleensä ole sinä tai minä, vaan se yhtiö, joka meile sitä tavaraa täällä Suomessa myy, tai jokin välikäsi, tukkuri, maahantuoja tms,

        Kiinalainen valmistaja ei myöskään ole halpatuoja, eikä Kiina ole halpatuontimaa. Nämä molemmat toimijat ovat ihan täällä meillä omasta takaa. ;-)


      • Jokaiselle omansa

        Markkinataloudessa tarjonta vastaa myös sinun kysyntääsi. Voit ostaa sellaisen veneen kuin haluat, mutta et tietenkään välttämättä Biltema-hinnalla.

        Eli mikä olikaan ongelma?


    • Kiinalaiset veneilee

      Kinkit on olleet merenkävijäkansaa. Entisen eunukin Mo (Mohammad) He:n, sittemmin Zhen He:n laivasto käsitti satoja laivoja joista isoimmat (niitäkin kymmeniä) olivat sata metriä pitkiä ja 50 metriä leveitä ja yhdeksänmastoisia.

      Zheng He lähti löytöretkille sata vuotta ennen Kolumbusta, ja kävi useammallakin mantereella.

      Zheng He tuli aina takaisin mukanaan mittaamattomia aarteita, erikoisia eläimiä, Kiinalle tuntematonta teknologiaa, tietoa maailman kaikista mantereista, kertomuksia elämästä merten takana. Niihin aikoihin lyötiin viimeiset kivet Kiinan muuriin eikä ulkomaalaiset ole sen koommin tehneet vaikutusta kiinalaisiin.

      Tämä tarina on todennäköisesti totta ja ohessa Tiede-lehden artikkeli:


      www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/zheng_he_oli_kiinan_kolumbus

      • mittasuhteet

        100 m pitkä ja 50 metrlä leveä vaikuttaa lautalta, puustako?


      • Kiinalaiset veneilee
        mittasuhteet kirjoitti:

        100 m pitkä ja 50 metrlä leveä vaikuttaa lautalta, puustako?

        Hiukan sivuraiteella mutta kuitenkin kiinalaista purjehdusosaamista:

        Tässä on Wikipedian artikkeli noista Kiinan aarrelaivoista. Pituusarviot olleet enimmillään luokkaa 140 m mutta kriitiikot toteavat että enintään puolet siitä, jotta ei lähde elämään aalloissa. Pidetään sellaistakin mahdollisena että se toistasataametrinen oli lähinnä lippulaiva joka ei todellisuudessa koskaan poistunut Jangtsejoelta, pienemmät kyllä. Yksi isohko peräsin on löytynyt mutta se ei viittaa niin isoon veneeseen. Löytöretket ja laivaston valtavuus on sinänsä pystytty verifioimaan riippumattomista lähteistä, mm. käyntipaikkojen historiankirjoituksesta.

        Tämän reissukeisarin seuraaja oli tosiaan oikea kiinanpersu: se laittoi heti rajat kiinni sadoiksi vuosiksi.


    • Kiinalaisista....

      Ei se veneiden tuonti kiinasta ole mikään ratkaisu hintaongelmaan. Vaihtoehtoja on kaksi ja molemmat voivat toteutua samaan aikaan, tosin eri tuotteissa.

      -Tuodaan kiinasta halpa vene. Laatu on ala-arvoista ja veneitä joudutaan korjailemaan jatkuvasti että ne saadaan pysymään pinnalla ja liikkumaan. Lisäksi suuri osa tuoduista uppoaa ensimmäisten vuosien aikana rakenteiden hajottua vähän reilummassa tuulenpuuskassa.

      -Tuodaan kiinasta laadukas vene. Hinta on samaa tasoa muiden laadukkaiden veneiden kanssa joten mitään hintasäästöä ei synny.

      Eli ei kiinalainen ole yhtään sen halvempi jos laatu on sama, oleellinen ero on siinä että kiinalaiset suostuvat tilaajan niin halutessa tekemään myös ala-arvoista roskaa jota useimmat länsimaalaiset yritykset eivät suostu tekemään. Hinta/laatusuhde on samaa tasoa muiden maiden kanssa, tuo halpuuden mielikuva johtuu suureltaosin niistä halvoista roskatuotteista joita kiinasta tuodaan loppukäyttäjien riesaksi tänne (maahantuoja kun tilaa niitä ala-arvoisia roskatuotteita ja myy sitten hyväuskoisille hölmöille). Kiinasta saa myös erittäin laadukkaita tuotteita mutta ne eivät ole erityisen halpoja muualla tehtyihin verrattuna.

      • hyvästi duunipaikat

        Outoa. MIksi sitten se taskussasi oleva kännykkä on tehty Kiinassa (tai Koreassa)? Miksi kaikki tehdään nykyään siellä? Minäpä kerron: kiinalainen suostuu käsin laminoimaan veneen puolessa siitä ajasta mitä suomalainen ja tekee vielä hyvää työtä. Voi olla sen työolot on kestämättömät ja työpäivät yli 12-tuntiset ja työsuojelu kestämätöntä, mutta edes valtavat rahtikustannukset eivä riitä huonontamaan hinta/laatu-suhdetta liikaa...Kiinalaiset ovat täällä tuossa tuokiossa.


      • Ei ole kiinalaista
        hyvästi duunipaikat kirjoitti:

        Outoa. MIksi sitten se taskussasi oleva kännykkä on tehty Kiinassa (tai Koreassa)? Miksi kaikki tehdään nykyään siellä? Minäpä kerron: kiinalainen suostuu käsin laminoimaan veneen puolessa siitä ajasta mitä suomalainen ja tekee vielä hyvää työtä. Voi olla sen työolot on kestämättömät ja työpäivät yli 12-tuntiset ja työsuojelu kestämätöntä, mutta edes valtavat rahtikustannukset eivä riitä huonontamaan hinta/laatu-suhdetta liikaa...Kiinalaiset ovat täällä tuossa tuokiossa.

        Taskussani (tai itseasiassa vyöllä) oleva kännykkä ei ole tehty kiinassa, koreassa eikä muuallakaan kaukoidässä. Siellä valmistetuista ei löytynyt riittävän laadukasta mallia (mekaanisesti). Ja ei, ei todellakaan ole Windows Phone eikä iPhone, kummastakaan ei löydy yhtään edes välttävää puhelinta kun katsotaan mekaanista laatua.

        Vaatimaani laatua varmaan saisi kiinastakin jos joku tilaisi sikäläisiltä tehtaita ison erän mutta hinta ei olisi oleellisesti edullisempi. Ja itseasiassa mekaanisesti surkea iPhone olisi maksanut huomattavasti enemmän mitä nykyinen laadukas kännykkäni maksoi.


      • ähäkutti
        Ei ole kiinalaista kirjoitti:

        Taskussani (tai itseasiassa vyöllä) oleva kännykkä ei ole tehty kiinassa, koreassa eikä muuallakaan kaukoidässä. Siellä valmistetuista ei löytynyt riittävän laadukasta mallia (mekaanisesti). Ja ei, ei todellakaan ole Windows Phone eikä iPhone, kummastakaan ei löydy yhtään edes välttävää puhelinta kun katsotaan mekaanista laatua.

        Vaatimaani laatua varmaan saisi kiinastakin jos joku tilaisi sikäläisiltä tehtaita ison erän mutta hinta ei olisi oleellisesti edullisempi. Ja itseasiassa mekaanisesti surkea iPhone olisi maksanut huomattavasti enemmän mitä nykyinen laadukas kännykkäni maksoi.

        Ihan piruuttaan ei kysytä mikä puhelin sulla on. Mulla on ehta jenkki Motorola (= kiinalainen Lenovo).


    • Albinisti

      On Aasiassa tehty huviveneitä jo pitkään. Hong Kongissa ja Taiwanissa on tehty sangen arvostettuja veneitä (Cheoy Lee Hong Kongissa, Tayana Taiwanissa) mutta eivät ne ole olleet koskaan mitään erityisen halpoja. Taiwanista on tullut USA:n markkinoille myös melkoista kuraa. Ilmeisesti kyse on ollut jostain tullivapaus tms. sopimuksista kylmään sotaan liittyen mikä mahdollisti maahantuonnin USA:n helposti.

      Etelä-Koreassakin tehtiin purjeveneitä (Kalikin jotkut mallit, Albin Stratus Hyundain toimesta jne) mutta siellä ei koskaan saatu laatua kovin korkealle tasolle. Mitään esteitähän sinänsä ei ole purjeveneiden laadukkaalle tai ainakin hinta/laatusuhteessa laadukkaalle tuotannolle, enemmän esteenä lienevät Kiinan rannikon saastaiset vedet ja vapaa-ajan puute, jotka eivät houkuttele vesille.

      • 23+2

        " enemmän esteenä lienevät Kiinan rannikon saastaiset vedet ja vapaa-ajan puute, jotka eivät houkuttele vesille. "

        Joopa joo, kumma juttu, että ne tekee tänne metsään sopivia älypuhelimia 3G 900Mhz yhteydellä. Kiinassa on 850Mhz, joten miten selität tämän.


      • 43+33

      • Albinisti
        43+33 kirjoitti:

        "Kiinan rannikon saastaiset vedet ja vapaa-ajan puute, jotka eivät houkuttele vesille"

        http://www.volvooceanrace.com/en/teams/8_Dongfeng-Race-Team.html

        6 aasialaisen näköistä ja nimistä kaveria tuossa. Miten selität tämän.

        Kiinan kokoisesta väestöstä löytyy monenlaista lahjakkuutta. Purjehdus on kuitenki absoluuttinen marginaalilaji. Toki jos nyt vaikka 0,01% kiinalaisista innostuu purjehduksesta on se valtava määrä....


      • promillen kymmenys
        Albinisti kirjoitti:

        Kiinan kokoisesta väestöstä löytyy monenlaista lahjakkuutta. Purjehdus on kuitenki absoluuttinen marginaalilaji. Toki jos nyt vaikka 0,01% kiinalaisista innostuu purjehduksesta on se valtava määrä....

        Jos 0,01% kiinalaisista innostuu purjehduksesta niin heitä on 13,5 miljoonaa.


      • 5435
        Albinisti kirjoitti:

        Kiinan kokoisesta väestöstä löytyy monenlaista lahjakkuutta. Purjehdus on kuitenki absoluuttinen marginaalilaji. Toki jos nyt vaikka 0,01% kiinalaisista innostuu purjehduksesta on se valtava määrä....

        Mitä väliä, purjehdus ja valmistusosaamistaa kiinasta löytyy ja tiger 10 tapainen projketi poystyyn, muta enemmän asuttava vene pogo 10.50 tyyliin.

        http://news.xinhuanet.com/english/sports/2012-08/06/c_131765291.htm


    • Albinisti

      2008 Kiinassa oli 3000 purjevenettä, miten nuo on sitten luokiteltu en tiedä.

      • jos niin

        Väkilukuun suhteutettuna, paljonko verrattuna meihin.


      • Vasco da Gama jr.
        jos niin kirjoitti:

        Väkilukuun suhteutettuna, paljonko verrattuna meihin.

        Uskon että Suomessa on suhteellisesti laskien enemmän purkkareita kuin Kiinassa ja voihan tuota joskus selvitellä..

        Mutta se Kiinan valmistuspotentiaalin hyödyntäminen ei taida ollakaan purkkarivalmistuksessa niin simppeliä kuin kuin kulutustavarassa jossa massamarkkinat. Ja länsimaiset firmathan sinne lähti tehtaita pystyttänään kun Kiina aukaisi rajansa.

        Siitä 100 kpl perhepurkkarin yhteistilauksesta ei sitten tainnut tulla mitään, vielä.


      • 12,1
        Vasco da Gama jr. kirjoitti:

        Uskon että Suomessa on suhteellisesti laskien enemmän purkkareita kuin Kiinassa ja voihan tuota joskus selvitellä..

        Mutta se Kiinan valmistuspotentiaalin hyödyntäminen ei taida ollakaan purkkarivalmistuksessa niin simppeliä kuin kuin kulutustavarassa jossa massamarkkinat. Ja länsimaiset firmathan sinne lähti tehtaita pystyttänään kun Kiina aukaisi rajansa.

        Siitä 100 kpl perhepurkkarin yhteistilauksesta ei sitten tainnut tulla mitään, vielä.

        Kiinan väkiluku viime vuonna 1 349 585 838, Suomen väkiluku tänään 5 475 037.
        Jos Kiinassa on 3000 purjevenettä niin väkilukuun suhteutettuna Suomessa olisi hiukan yli 12 purjevenettä.


      • Fareast33

        Hintaa ei maaliskuussa vielä tiedetty. Joko tiedossa ja maahantuoja Suomeen!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe