Masennus ja läski

Älä vain käytä

Kun elämä lyö kunnolla päähän ja kaikki kaatuu niskaan, eikä jaksa enää ja hakee apua, on ainoa vaihtoehto lääkäriltä mielialalääkkeet. Parissa vuodessa elämänsä normaalipainoisena ollut hyväkuntoinen ihminen lihoo lääkkeistä 40kg (aineenvaihdunta pysähtyy) ja samalla lääkkeet vievät kyvyn suoriutua mistään enää henkisesti ja fyysisesti. Toimeliaasta ihmisestä tulee apaattinen sohvaperuna ja lääkäri tuputtaa lisää ja lisää lääkkeitä.Itsetunto on mennyttä ja työelämään ei ole paluuta Ihminen havahtuu ja päättää luopua lääkkeistä. On kuitenkin jo syntynyt riippuvuus ja mm. nukkuminen on lähes mahdotonta. Liikkumisen aloittaminen on vaikeaa, kun housut eivät pysy jalassa ilman henkseleitä (läskimaha), missään liikuntapaikassa ei voi kuvitellakaan riisuvansa pukuhuoneessa muiden katseiden edessä, hapenottokyky on huono ja liikkuminen tosi raskasta. Normaalipainoinen voi miettiä millaista on liikkua, jos selkäänsä heittää 40kg:n säkin liikunnan ajaksi.
Varoitan: vaikka olisit kuinka lopussa huoliesi myötä, älä ala käyttää mielialalääkkeitä: silloin elämäsi on aivan lopussa ja selvityminen jaloillesi käy lähes mahdottomaksi.

7

331

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näinhän se on

      Myös kun huolien painosta stressi käy ylivoimaiseksi, on apuna ainoastaan mielialalääkkeet ja "masennus"diagnoosi. Uupua ei voi ilman tuonkaltaista diagnoosia ja lääkitystä, vaikka elämäntilanne olisi millainen.

    • neljäs ryhmäläinen

      Näinhän tämä kuvio aikalailla menee. Monet työkyvyttömyyseläkkeet ovat saaneet alkunsa masennus- ja muiden psyykelääkkeiden vuoksi.

      Osa meistä on varmaan tyytyväisiä tuohon kohtaloon, yhteiskunta holhoaa ja helppoa rahaa kilahtaa tilille kerran kuussa. Siinä sivussa saa vielä mahdolliset psykoterapiat.

    • 14+13

      Itsekin olen tässä lihonut ainakin 10 kiloa muutamassa kuukaudessa vaikka olen käyttänyt mirtazapinia vain satunnaisesti unilääkkeenä. Pitäis varmaan heittää nuo lääkkeet menemään ja olla sitten vaikka nukkumatta ja alkaa kuntoilemaan. Kauheaa tuollainen lihominen kun menee itsetunto lopullisesti eikä enää kestä katsoa itseään peilistä.

      • 14+13

        Sitten vielä se että ei enää mahdu vanhoihin vaatteisiin vaan pitää mennä ostamaan isompia vaatteita.


    • varo lääkkeitä

      Ja kun massa kasvaa xxl- kokoon naisella, ei vaatteita enää saa. Kaupoissa koot loppuvat xl-kokoon. Vaihtoehdoiksi ei jää kuin ne harvat säkit joita löytyy, housuiksi ei löydy mitään muuta kuin jotkut karmeat collegehousut. Ja niinpä lääkkeistä läskiintynyt jämähtää kotiin, kun ei kehtaa ovesta ulos mennä.

    • t435

      Ja limpparit pois ruokavaliosta, niin painosi laskee. Itselläni Levozin & Venlafaxin eivät ole lisänneet painoa. Masennus mennyt arvosta 50 arvoon 9.

    • Näin en liho enää

      En syö karkkeja, sipsejä, limppareita, hamppareita, ranskalaisia, alkoholia enkä muutakaan roskaruokaa. Päivittäinen ruokani sisältää n. 250g lihaa, 100g parsakaalia, porkkanan tai mandariinin, kaksi ruisleipää juustolla, lasi maitoa kahvimaito. Kun syön näin, niin paino ei enää nouse, vaan pysyy nipin napin paikoillaan. Jos mitään muuta lisään, nousee paino heti. Lääkkeet ovat seisauttaneen aineenvaihdunnan.
      Laihtumiseen tämä ruokavalio ei tosiaankaan riitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5345
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3327
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1435
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe