op:n maltillinen rahasto

tyhmä'ä

Kaipaisin vähän neuvoa, mulla on ollu nyt reilu vuoden rahat op:n rahastossa (maltillinen A) Nyt on on plussalla n. 500€. Kannattaako säästämistä jatkaa? vai ottaa rahat pois ja sijottaa muualle? Oon kuullu ja lukenu että pankki vetäis aiko paljo välistä ettei se ois kovin kannattavaa?

32

27390

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sijoita

      "OP-Maltillinen on yhdistelmärahasto, joka sijoittaa varansa maailman korko- ja osakemarkkinoille. Perustilanteessa rahaston sijoitukset hajautetaan laajasti sekä kehittyneille että kehittyville markkinoille. Perustilanteessa rahaston varoista 50 % sijoitetaan korkomarkkinoille ja 50 % osakemarkkinoille."
      Hallinnointipalkkio 1,25 %.

      Jos haluaa mennä helpoimman kautta, ja sijoittaa yhdistelmärahastoon, joka jakaa rahat sekä osakkeisiin että korkoihin, tuo ei loppujen lopuksi ole kovin huono vaihtoehto. Se on parina viime vuonna pärjännyt ihan hyvin vertailussa esim. Seligsonin Pharokseen. Toisaalta, se myös sijoittaa huomattavasti Pharosta suuremman osan omistuksista pitkiin joukkolainoihin, ja tämä saattaa olla tulevaisuudessa huonompi juttu - ellei salkunhoitaja pysty siirtämään niitä varoja johonkin muualle.

      Mikä sinulla itselläsi on tähtäin tässä sijoittamisessa? Muutaman vuoden päässä, vai 50 vuoden päässä eläkkeellä? Varsinkin jos tähtäin on kaukana, suosittelisin laittamaan suuremman osan sijoituksista osakemarkkinoille. Tämän voi tehdä esim. niin, että jatkat pienellä summalla sijoittamista tuohon Maltilliseen, ja otat sen rinnalle toiseksi sijoituskohteeksi vaikkapa OP-Amerikka Indeksi -rahaston, jolloin saat osakepainoa suuremmaksi ja myös keskimääräisiä kuluja pienemmäksi.

      Nordnetin tai Seligsonin kautta pääsee käsiksi halvempiin sijoituskohteisiin, mutta oman pankin hieman kalliimpi vaihtoehtokin voi olla ihan hyvä, jos siihen on helpompi sijoittaa. Mutta oli sijoitusten palvelutarjoaja mikä taho hyvänsä, oma velvollisuus on tutustua siihen mihin on rahojaan laittamassa.

    • maltillinwn

      Minulla on ollut tämä rahasto nyt 13kk ajan. Alkupääoma oli 3000€ ja kuukausi säästö 75e. Eli vuoden lopussa oma pääomaa oli 3900e ja kasvua joku 250~300 eli yhteensä jotain 4200. Viime keväänä kun kävin pankissa, niin sain kuulla osakkeiden osuudeksi 30%. Syksyllä hermostuin kun yksittäisen osuuden arvo tippui 115 arvosta alle 110. Arvo kuitenkin korjautui pian takaisin ja on nyt 117,5/osuus. Huippu on ollut päälle 118,2 ja se on muuttunut vuodessa yli 8% joskin viimeisen kuukauden aikana se on kymmenyksen verran miinuksella. Kai tärkeintä kuitenkin on säännöllinen pääoman lisäys ja periksiantamattomuus vaikka kurssi sahaa nopeastikkin joskus ottaen ja antaen.

    • op tyhmä

      voiko olla että minulla ei ole mitään hallintoini tai mitään palkkioita kun kävin pankissa laittamassa 2000e niin luki vaan niissä kaikissa palkinto kohdissa sopimuksessa 0% ja nyytten olen lissännyt sinne 2000e eli olen siis merkinnyt niin eihän siitä tule mitään palkintoja jos ostaa lisää??
      kiitos. tuottanut kyllä lähiaikoina mukavasti :)

      • kfh

        Palkintoja?

        Ja mihin olet ne rahasi laittanut? Johonkin rahastoon?

        Voi olla, että OP ei jossain tapauksissa peri rahastoista merkintäpalkkiota. Hallinnointikulut menee taatusti rahastosta, jokikinen päivä (= eivät näy erillisveloituksena, vaan ne on vähennetty rahaston arvosta)


    • maltillinensäästäjä

      Siis maltillisessa on jotain hallintokuluja jotka lasketaan kaiketi joka päivä, kun arvoa määritetään ja sit on 1% nostoprovisio siitä summasta kun siitä ottaa ulos.

      PALKINTO. Tänään oli tullut 90e palkintoa, kun on 4390e jemmassa, niin oli tullut sen päälle 90e palkintoa! Jos tolla menolla jatkus, niin vuoden lopussa oli yli 25 000e kerätyynä.

      • Hieman hukassa?

        Olisikohan mahdollista, ettet ole ihan täysin ymmärtänyt sijoitusrahaston toimintaperiaatteita, kun puhut jostakin palkinnosta?

        Voi herrajumala sentään, millaisella osaamisella suomalainen on valmis laittamaan rahansa minne vaan.


      • säännöllinen säästäjä
        Hieman hukassa? kirjoitti:

        Olisikohan mahdollista, ettet ole ihan täysin ymmärtänyt sijoitusrahaston toimintaperiaatteita, kun puhut jostakin palkinnosta?

        Voi herrajumala sentään, millaisella osaamisella suomalainen on valmis laittamaan rahansa minne vaan.

        En puhunut palkinnosta vaan korostin sanaa ironiala. jos nyt tuli 100 tuottoa, niin sen se voi hävittää nopeasti jos il osuus arvo tippuu. Aiemmin syksyllä osuus arvo tippui parissa päivässä muutaman euron ja silloin tuotto oli vähän pakkasessa. Nyt on todella hyvä mieli saa näin hyvin tuottoa, että s tuli melkeen sata euroa yhdessä päivässä ja yli 30e per päivä monena peräkkäisenä päivä viikossa.


      • eqw
        säännöllinen säästäjä kirjoitti:

        En puhunut palkinnosta vaan korostin sanaa ironiala. jos nyt tuli 100 tuottoa, niin sen se voi hävittää nopeasti jos il osuus arvo tippuu. Aiemmin syksyllä osuus arvo tippui parissa päivässä muutaman euron ja silloin tuotto oli vähän pakkasessa. Nyt on todella hyvä mieli saa näin hyvin tuottoa, että s tuli melkeen sata euroa yhdessä päivässä ja yli 30e per päivä monena peräkkäisenä päivä viikossa.

        Jos olet todella säästäjä, etkä mikään lyhyen aikavälin veivari, lopeta kurssin tuijotus just nyt heti. Yksittäisen päivän heilunnalla ei ole pitkällä aikavälillä minkäänlaista merkitystä.

        Ja tosiaan, koita ymmärtää, mihin olet sijoittanut. Rahaston kurssi muuttuu sen mukaan, miten sen omistamien arvopapereiden kurssi muuttuu. Välillä mennään ylös ja välillä alas. Yhden vuodenkin aikana ehtii olla monen monta päivää, jolloin mennään alaspäin. Jos positiivinen päivämuutos on palkinto, niin mikä se negatiivinen sitten on? Rangaistus? (eli älä ajattele sijoitusasioita henkilökohtaisesti ja tunteella, vaan järjellä)


    • eijärkeä

      Ei kannata vaihtaa.

    • Riskiä

      Ei kannata uskoa näitä pankin välistäveto juttuja, pankki ottaa omansa mutta se on kuitenkin huolettomampi tapa sijoittaa tavalliselle maailmantaloudesta kiinnostamattomalle ihmiselle . Rahaston rahoja ei kannata vaihdella yhtenään paikasta toiseen. Kannattaisi kuitenkin sijoittaa enemmän riskiä sisältäviin rahastoihin.

    • Jestons

      Jatkaisin kuukausittain vaikka sadalla eurolla ja katsoisin tilannetta vaikka joitakin kertoja vuodessa tarkemmin ja joskus vain ohimennen. Laskuissa en tekisi muutoksia, ainoastaan nauttisin tiedosta, kun saa ostaa halvemmalla osuuksia muiden hermostuessa, jotka nousevat voimakkaasti vuoden parin kuluttua. Malttia ja aikaa useita vuosia, se on se juju, jolla saa kunnon tuottoja.

    • viisassijoittaja

      nousukaudella ja korkojen ollessa alhaalla niin osakerahastot nousee , kun korot nousee 4% : iin niin myy sijoitus jos tarviit rahat heti , jos maltat säilyttää 30v
      niin on sijoituskin nousdut 300% melko varmasti siis nousukauden lopulla ,
      ostin Sammon osakkeita 5kpl v.1988 hintaan 20e per kpl , eli 100 eurolla ,
      nyt niiden arvo on yht 4500 euroa , splittausten johdosta , eikä kannata myydä
      vaan jättää ne kasvamasn toiset 30v ja jättää perinnöksi jollen itse tarvitse
      pääomaa , jos ostat 500 sampoa eli 22.500 eurolla niin varmasti ovat arvoltaan
      2-kertaistuneet seuraavien 10-20v kuluttua , jos nyt turhaan myyt niin maksat
      30% pääomaveron voitosta , ei siis kannata mitään vankkoja sijoituksia myydä pois

    • Tuntuu

      Op. Rahastoista ei pääse eroon.

    • Vanhatajat

      Kyllä pääsee. Oli kymppitonni op-varovainen rahastossa vajaa pari vuotta, mutta oli liian seisovaa vettä. Myin pois ja aloin sijoittamaan amerikan indeksirahastoon. Saa nähdä , miten tulee vuosien varrella kehittymään.

    • halvalla.pääsee

      Jos vähäkin on osaamista niin pystyy itsekkin rakentamaan yhdistelmärahaston. Sen voi tehdä ETF:n avulla. Pankin välistäveto jää pois. Eli koska kyseessä on pörssinoteerattuja rahastoja (ETF) niin maksetaan vain hallinnoinnista. Se on yleensä paljon pienempi kuin pankin palkkio, Merkintä tai lunastuspalkkioita ei ole. Normi osto ja myyntikulut.

    • Lullukka

      Miten niitä rahastoja myydään ja saako myytyä heti? Ja miten esim osaisin laittaa Op Amerikka indeksirahastoon kun en ymmärrä sijoittamisesta mitään. Kannattaakohan ostaa pelkästään sitä ja paljonko kannattaa laittaa rahaa ja miten lisätä?

    • OpOttaaVarovasti

      Varovainen on itselläni kyllä osoittautunut todellakin varovaiseksi.
      Kuukausittainen pikku summa mennyt pian 6v tähän humpuukiin ja muutama satanen on miinusta vain tullut.
      Paska pankin,paskat neuvot.

    • elmersson

      Op:n rahastoja voi ostaa ja myydä pankissa käydessä, tai helpommin netissä op:n sivujen kautta. Ensin pitää kuitenkin avata arvo-osuustili. En ole aivan varma, mutta se kai vaatii käyntiä pankissa. Ei kannata luottaa sokeasti pankkitätiin tai -setiin. Ne suosittelee yleensä niitä varovaista, maltillista tai rohkeaa rahastoa. Itse tyhmänä otin muutama vuosi sitten op maltillisen mikä ei tuottanut paljoakaan ja myin sen pois. Laskin että samalla ajalla mikä tahansa op:n indeksirahasto olisi tuottanut paremmin. Parhaimmilla niistä oli melkoinen ero indeksirahaston hyväksi. Pankki tekee bisnestä ja se bisnes ajaa asiakkaan edun ohi heittämällä. Toki op:ssa on hyviäkin rahastoja. Indeksirahastot on lähes varmasti parempia pitkällä aikavälillä verrattuna yhdistelmärahastoihin. Ne ovat myös huolettomia riippumatta siittä ettei niissä ole aktiivista salkunhoitajaa. Sopii alottelijoille varsin hyvin kunhan sijoitusaika on riittävän pitkä. Lyhyellä ajalla (esim pari vuotta) sijoittaminen on melkolailla arpapeliä. Tutustu korkoa korolle- ilmiöön (netistä löytyy paljon laskureita) ja voit huomata miten sijoitushorisontti venähtää yhtäkkiä pitkälle tulevaisuuteen. Näin ainakin itselle kävi.

      • Anonyymi

        Minkälainen verotus näissä opn rahastoissa on?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minkälainen verotus näissä opn rahastoissa on?

        Kun myyt voitolla, menee pääomaveroa voitosta.


    • Anonyymi

      Itselläni on op rohkea rahasto aluksi sijoitin könttä summan 500€ ja sit joka kk menee automaattisesti 100€ ihan ok.sti on tuottanut tällä hetkellä.

      • Anonyymi

        Todella ihme olisi, jos ei olisi näin vahvassa ja pitkässä nousumarkkinassa edes jotenkin pärjännyt.


    • Anonyymi

      Itse olen seurannut tota op kiina rahastoa ja oon ihmetellyt että miten voi olla tuotto yli 50% 1v vaikka korona päällä kiinassa edelleen.. Laitoin 2000e op Kiinaan niin katsotaan tuleeko hyvää tuottoa..

      • Anonyymi

        Itsekkin sitä op kiinaa seuraillut, mutta en vielä laittanut rahaa kiinni. Olis kiva kuulla miten on lähteny käyntii?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itsekkin sitä op kiinaa seuraillut, mutta en vielä laittanut rahaa kiinni. Olis kiva kuulla miten on lähteny käyntii?

        OP-Kiinaa tuli ostettua viime vuonna (1. osto kesäkuun alussa) 1700 eurolla ja tällä hetkellä 635 euroa plussalla. Hilppasen harmittaa etten ottanut duunista lähtöpakettia könttänä ja pistänyt tohon kiinni...mutta jotain tämäkin.


    • Anonyymi

      Nytkin kun usan vaalit on ratkennut niin kyllä se tulee vaikuttamaan markkinoihin että suosittelen lämpimästi laittaa rahastoihin rahaa... Tällä hetkellä itselläni on rahastoissa op Amerikka kasvu. Op kiina sekä op ilmasto.. Uskon että tuottaa pitkässä juoksussa..

      • Anonyymi

        Hei, onko ollut kannattavaa? Itse sijoitin op maltilliseen, toivottavasti kannatti 😅👍


    • Anonyymi

      Miinukselle painuu. Onkohan tässä riskinä menettää rahansa

      • Anonyymi

        Joo takkiin tuli 2v aikana meni lähes se minkä laitoin kk siis 100 e kk kun lähtösumma 10000e


    • Anonyymi

      Korona aika oli rankkaa näille rahastoille. Kun korona alkoi maltillisen arvo oli n. 157 ja se tippui parissa viikossa vajaaseen 110€, mutta jos oikein muistan, niin se kävi lähellä 150€. Tällä hetkellä se on 138-139 ja on ollut sitä jo pitkään.

    • Anonyymi

      Tuli mieleen op rahastojen kuluista. Eikös ne ole laskettu päivittäisessä arvossa! Esim. jos op maltillisen arvo oli eilen sata pistettä ja huomenna 0,35 enemmän, niin tuohon muutokseen on laskettu jo kulut. 0,35 on netto.

      Sitten kun nostaa rahastosta rahaa on omat kulut ja verot ,säännöt ja käytännöt.

    • Anonyymi

      Tuleeko OP maltillisessa firmoilta saadut osingot tuoton päälle?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5510
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3527
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1652
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1624
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      77
      1087
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1078
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe