Danske Bankin etuohjelma ja pankkisalaisuus

tarkkamies

Soittivat Danskesta ja kehottivat liittymään etuohjelmaan, josta asiakkaalle kuulemma vain pelkkää etua. Ok, sanoin, liittäkää minut etuohjelmaan.Vastaus: ei onnistu näin puhelimitse, pitää tehdä liittyminen pankin nettisivuilla. Kiinnostukseni samalla heräsi tutkimaan pankin lähettämää prosyyriä asiasta, kyllä, tästähän on paljon etua pienellä kuukausimaksulla.
Niinpä sitten nettiin täyttelemään liittymistietoja. Vihoviimeiseksi ilmestyvät ruudulle tiedostot avattavaksi sisältäen viralliset sopimusehdot hyväksymisnapin viereen. Ja sieltä se yhdestä tiedostosta pääasia sitten paljastuukin : Annan valtuudet siirtää etutasolle kuulumista koskevia tietoja yhteistyöyrityksille ! Mitä tämä tarkoittaa ? Laajasti tulkiten vaikkapa näin: Pankki antaa (tai myy) kiinteistövälittäjälle minun tilitietojani.
Toisessa tiedostossa luki: pankilla on oikeus siirtää tämä sopimus(etuohjelma) kolmannelle osapuolelle minulta lupaa kysymättä.
En suostunut etuohjelmaan.

20

2305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarkkamies2

      Etutasoon vaikuttavat varallisuus, lainat jne. Mitä enemmän lainaa sitä paremmalle etutasolle asiakas pääsee. Kiinteistönvälitysfirmaketjulle on oleellista tietää onko esim.etutason 4 (150 000 €) asiakas päässyt tasolle 4 lainojen vai varallisuuden perusteella, muuten heille ei ole tiedosta (mille etutasolle asiakas kuuluu) hyötyä.

    • 11+4

      No mitä tolla on tekemistä pankkisalaisuuden kanssa, jos sulta kysytään asiaan lupa?

      • tarkkamies2

        Painetussa prosyyrissä ei mainita sanallakaan tietojen luovutuksesta. Sähköisissä sopimusehdoissa tietojen luovutus on mainittu epäselvästi tekstillä: Danske saa siirtää etutasolle kuulumista koskevia tietoja yhteistyöyrityksille. Netissä sopimusehdot on "piilotettu" erikseen avattaviin kolmeen tiedostoon aivan työlään täyttöprosessin loppuun. Sadattuhannet Dansken asiakkaat ovat liittyneet etuohjelmaan. Veikkaisin että enemmistö ei ole ymmärtänyt mihin on ryhtynyt.
        Danskesta ovat aiemmin kommentoineet suomi24 - keskusteluja viestintäjohtajatasolla.
        Heidän tulisi nyt kommentoida.


      • kuu_kiur_ker

        "No mitä tolla on tekemistä pankkisalaisuuden kanssa, jos sulta kysytään asiaan lupa?"

        Onglema onkin "pakko-otto", siis ne ei jätä rauhaan, vaan hiostus jatkuu. Ei pankille kukaan anna tuollaista lupaa. Sopii epäillä onko menossa omaisuuden arvotus ja pankin omistajan vaihto.


      • stopnow

        Mulle tuli verkkopankkiin laatikon kuva jossa kynän kuva ja teksti hyväksy etuohjelma.
        Kyselin puhelinpankista että jos klikkaan kuvaa olenko hyväksynyt etuohjelman vai pääsenkö lukemaan sopimusta ja sitten klikkaamaan jos hyväksyn. Henkilö puhelimen päässä EI TIENNYT miten käy vai tiesikö ja oli hiljaa..
        OLEN KYLLÄSTYNYT JATKUVAAN AHDISTELUUN VAIKKA SANON ETTÄ ITSE OTAN YHTEYTTÄ JOS KIINNOSTAA NIIN EI AUTA !


      • EitätäEnää

        Kiristysohjelma tuo Danske Bankin "etuohjelma on" (vähän niiku hallituksen yhteiskuntapaska)

        Lisäksi vielä kotiin lähetetyssä paperiläjässä on virhekö ? Sivulla 1(5) puhutaan, että palvelupaketit ovat myynnissä ja sit luettelo Pltinium Plus Gold jne. kunkin kohdalla on joitakin eurosummia, mutta missään ei mainita onko ko. summat kertaluonteisia maksuja vai kk-maksuja. Oletan itse, että summat ovat kertamaksuja; pitäneekö noita maksuja hyväksyä kuukausittaisena ??

        Eipä mullekkaan puhelin neuvoja tuntunu mitään tietävän.


      • EitätäEnää kirjoitti:

        Kiristysohjelma tuo Danske Bankin "etuohjelma on" (vähän niiku hallituksen yhteiskuntapaska)

        Lisäksi vielä kotiin lähetetyssä paperiläjässä on virhekö ? Sivulla 1(5) puhutaan, että palvelupaketit ovat myynnissä ja sit luettelo Pltinium Plus Gold jne. kunkin kohdalla on joitakin eurosummia, mutta missään ei mainita onko ko. summat kertaluonteisia maksuja vai kk-maksuja. Oletan itse, että summat ovat kertamaksuja; pitäneekö noita maksuja hyväksyä kuukausittaisena ??

        Eipä mullekkaan puhelin neuvoja tuntunu mitään tietävän.

        Kuukausimaksuja ovat. Siinä päivittäispalveluhinnastossa tosiaan ei asiaa mainita, mutta etuohjelman omassa hinnastossa, se mainitaan ihan selvästi.

        http://www.danskebank.fi/PDF/fi/Henkiloasiakkaat/Etuohjelma/Etuohjelma_hinnasto.pdf


    • Danske_Bank_vastaa

      Hei,
      ja pahoittelut, että tämä keskusteluketju tuli tietooni vasta nyt ja siksi vastauskin harmillisesti viiveellä. Kysymäsi teksti on pankkialalla yleisesti käytössä, myös tiliehdoissa. Finanssivalvonnan standardi 2.3. 'Rahoituspalvelusopimukset' edellyttää, että sopimuksissa on mainittava, mikäli osapuolilla on oikeus siirtää sopimuksen mukaisia oikeuksiaan tai velvollisuuksiaan kolmannelle ilman toisen osapuolen suostumusta. Esimerkiksi liiketoiminnan siirtyessä toiselle yhtiölle pankilla on näin mahdollisuus siirtää myös asiakassopimukset siirron vastaanottavalle yhtiölle.

      Taina Mustamo / Danske Bankin Viestintä

      • kysymysvastaukseen

        Onko liiketoiminta siirtymässä toiselle yhtiölle?


      • Hyveli

        Miksi henkilönne puhelimessa ei avaa sopimusehtoja sitten mitenkään? Sen sijaan hän lupaa yksi hyvää ja kaksi kaunista. Sopimusehdot luettuani totesin, että en minä tuollaista halua allekirjoittaa. Kyllä, me jotkut todellakin luemme ne sopimusehdot. Miksi sopimukseen painostetaan niin voimakkaasti jälkeempäin tekstiviesteillä mikäli ei ole halunnutkaan sitä allekirjoittaa? Nim. Pankki on luottamusta herättävä laitos.


      • Ne_lukee_palstaa

        "Miksi henkilönne puhelimessa ei avaa sopimusehtoja sitten mitenkään? Sen sijaan hän lupaa yksi hyvää ja kaksi kaunista. Sopimusehdot luettuani totesin, että en minä tuollaista halua allekirjoittaa."

        Mitä sitä turhia selittelemään naisia uhkaillaan kai irtisanomisilla??? Olen näet suututtanut ainakin kaksi virkailjaa sillä samaisella etuohjelman pakkopullakaupituksella. Yhdelle sanoin, etten ota sitä tietojen keräilyn vuoksi. No, kuulemma ei pankki myy tietoja, mitä nyt mandatumille ja if-vakuutukselle. Ok, luulin päässeeni eroon niistä pakottajista, mitä vielä. ei tietoakaan. Edellinen tuli jo äkäiseksi. Seuraavan kohdalla kokeilin olla tekopyhä ja kerroin että ehkä joskus,, manjana... Niinhän pankin lainojen lyhennyskin hoidetaan, se siirtyy eräillä tekosyillä ja verukkeilla 4 kk eteenpäin eikä kerrota syytä. Naiset ottavat nokkiinsa turhien yhteydenottojen jälkeen, jatkan vaikka koko vuoden. Manjana, manjana.

        Sinä neljän kuukauden aikana olisi saanut velkoja maksettua jonkun verran, että elämä helpottuisi kuukausierien osalta. No, se ei sitten onnistu edes eräpäivänä, joka viimein koitti 4 kk:n odottelun ja myöhässä annettujen selitysen jälkeen. Eräpäivä siirtyy kiireiden vuoksi yleensä viikolla. Ok, no otan sen jatkossa huomioon, silti eräpäivänä on oltava tilillä summa. Hämäävää on, että summa (kuukausierä) on esim. 10 % lainan määrästä, mutta lyhennys hämmästyttävästi vain 10 % siitä kuukausierästä, ei juuri lyhene. Lisäksi toinen tilin on alkanut velka kasvaa, vaikka sitä ei ole kasvatettu, mistähän se johtuu:


    • opominstaja

      Kaikilla pankeilla näkyy olevan omat etuohjelmasa, toisilla ne maksaa ja toisilla vaan ruksi ruutuun. Itse olen OP asiakas ja siellä on kaikilla pankeilla yleisesti oleva tapa, että etuja tulee jos sinulla on keskimäärin 5000e asiointi, mutta sinulla pitää olla myös 100e maksava pankin omistajajäsenyys.
      Itselläni tuo osuusmaksu on maksettu jo vuonna 1998-99 ja ostin tuotto-osuutta pienellä määrällä. Aiemmin maksoin palvelumaksuja reilut 4,00e ja nyt vajaalla 5000e asioinnilla ilman lainoja vajaat 2e/kk. Mä en oikee ymmärä koko etuohjelmia, kun kuitenkin saat itse tehdä kaiken

    • hyvinskeptinen

      En kyllä jakaisi minnekään kolmansille osapuolille tietojani. Asiakkaan röyhkeää aliarviointia. Pitäisi sitten olla myös sopimukset jokaiseen niihin yhteistyökumppaniin, että mitä he tekevät minun tiedoillani. Mikään ei kai sitten estä että tietoni leviävät, jos Danske ottaa myöhemmin yhteistyökumppanikseen vaikkapa Patrian, Kaalimadon tai vaikka minkä tahansa jenkki-nsa-korporaation tai veli-venäläisen mafiafirman. Kai se on erohakemus kohta täytettävä...

      • myös_skeptinen

        Melko aggressiivista myös etuohjelman hyväksymiseen painostaminen. Sain viime viikolla puhelun pankista, nyt on tullut jo kolme tekstiviestiä joissa kehotetaan hyväksymään sopimus.


      • Gyhi

        Sama täällä


      • Win10_NSA_pilviohj_26

        Win 10:n vaihdettuani kaikki ohjelmat pyytävät päivitystä vedoten tietoturvaan, mutta huomasin tänään, että tiedot tallentuu pilvipalveluun. Acrobat reader pyytelee päivitystä, näyttää pilven kuvaa. Sitten pilvi on resurssienhallinnassa, varokaa tallentamasta sinne. Taitavat tietoturva-selityksen varjolla imuroida kaikki tiedostot koneesta. Ikävintä on ollut, kun microsoft on estänyt kevennetyn officen käytön, jos on esim. kurssin kouluttaja käyttänyt kalliimpaa enterprise office -pakettia. Se oli kaiken huippu, eräpäiväpalautus estyi, niin kauan että sarjanumeron sai niille postattua.


    • Samma_här_654

      Sama kokemus, ihmettelen, miksi sitä pakkomyydään. Minä saan niitä mainoksia koko ajan viesteinä. Olen sanonut, että saatan harkita, mutta ei se mene perille, että yhteyden ottama on asiakas eikä pankki. No, pankinneidit on pakon edessä, "tulos tai ulos".

      Danskessa ei saa maksettua pois käyttölainaa, koska he ilmeisesti siitä antavat muuallekin rahaa. Kupongissa, jossa lainan ehtoja muutetaan sanotaa vain joku prosentti. Asian selvittyä se prosentti, jolla lyhennetään onkin vain osuus siitä kuukausimaksuerästä eikä koko lainasta. Suurempaa laina maksimiprosentilla (10%) saa maksaa siis hautaan asti, jos muuta systeemiä ei anneta tehdä. Eikä sitä anneta, vain prosenttia voi korottaa ja sitten voi estää itse käytön, mutta poismaksu on aika mahdotonta. Se jää siis lapsille maskettavaksi, koska se ei elinaikana onnistu ollenkaan jollain 12 euron lyhennyserillä. Eikö olekin järkyttävää?

    • piemiläinen

      Sain DanskeBankin kirjeen, jossa ehdotetaan etuohjelmaa ja pankin palveluhinnasto mukana. Tuntui tuo "palveluhinnasto" kyllä olevan kuin reväisty jostain yksityisestä palvelukodista eli jokainen liike maksaa extraa....
      Meikäläisen kohdalla tapahtuu kyllä pankin vaihto, kun ei ole enää lainojakaan maksettavana.
      Nallekarhun hunajapurkit ja purkinjämät ovat alkaneet pahemman kerran tympimään. OP saattaisi olla hyvä vaihtoehto! S-pankissakin minulla on jo tili.
      Pankinhan pitäisi korvata minulle kotikoneeni ja tietoliikenneyhteyksieni käytöstä, sekä siitä, että en notku pankin asiakaspalvelutiskillä hiekkaa tuomassa pankkisaliin! Kohta ahneet pankit ottavat joka eurosta, joka liikkuu johonkin suuntaan vähintäin 2% palkkiota. Tilillä oleville varoille laskettavan koron voi tyystin uhohtaa -se on korkeintaan negatiivinen korko!

      • roopenropo

        Ellet liitu etuohjelmaan, sinulle hinnat nousevat.. Esim. verkkopankkitunnuksistasi tulet maksamaan 3 e/kk ja oman tilin käytöstä 2 e. Ja paljon lisää muita maksuja! Eräällä toisella sivulla (kyselyjä verkkopankista) DB kuitenkin mainostaa ilmaisia verkkopankkitunnuksia. Siis kenelle ilmaisia, uudelle tulevalle asiakkaalleko mutta ei kymmenet vuodet pankin asiakkaana olleelle.
        Me maksamme itse laskumme netissä, emme kuluta pankin ovia emmekä sotke lattioita.. Tuomme pankille rahaakin että voivat lainata, laitamme sijoituksiinkin, jotka nyt ikävä kyllä miinuksella, MITÄ ME ASIAKKAAT TÄSTÄ SAAMME : olemattomia korkoja, jatkuvia hinnannousuja (omasta työstämme) ja pankin ovet useimmiten kiinni.. konttorien lopetuksia. Minä aion nyt ruveta kilpailuttamaan näitä paikallisia pankkeja. Onneksi isommalla paikkakunnalla muitakin pankkeja.


    • Kokemuksiaon

      Danske Bank huijaa minkä kerkeää. Tililtä menee pankin puolesta ylimääräisiä maksuja jolle ei ole laillista perustetta. Kaikki etuohjelmat maksavat todellisuudessa enemmän kun mitä sopimuksissa. Onko tämä edes laillista?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6599
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4253
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2670
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2050
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1578
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1074
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe