AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

ristikot ikkunoihin

15 Vastausta 5 539 Lukukertaa
Meillä on v. 98 rakennettu Kannustalopaketti ja ikkunoihin tuli mukana itse koottavat/liimattavat puiset ikkunapuitteisiin ruuvattavat ristikot. Kaukaa näyttävät ok:lta mutta läheltä ei niin "herttaiset".
Varsinkin olohuoneen ristikot aurinkopuolella jo hirveässä kunnossa. Aurinko tehnyt tehtävänsä. Viime kesänä paikkailin puukolla rapsuttaen ja pensselillä maalaten.

Nyt sitten ajattelin laittaa uudet. Tehdä itse? Onko olemassa muovilistaa josta tehdä. Mielellään valkoista. Leikkimökkiin tein ikkunaliikkeestä ostetusta muovisesta ikkunalistasta ristikot mutta se on liian ohutta ja kapeaa isoihin ikkunoihin.

Vai onko viisainta tilata jostain ikkunatehtaasta valmiit mittatilausmuoviristikot, jotka kiinnitetään aivan lasin pintaan jonkinlaisiin nupikoihin ristikon päistä painamalla. Tällainen on terassin ovessamme. Saako sellaisia yleensä? Tietääkö joku hintaa moisille.

Ja tietysti - onko parempia ehdotuksia?

laittaisin rehelliset

sepän tekemät, ikkunoiden päälle.

ikkunaristikot

Useimmiten käytetään alumiinisia nykyään,siis jos alumiiniikkunat.Tulee ruuveilla karmiin,ei pokaan niin ei tarvitse pesun ajaksi irroittaa.Ikkunafirmoilta kannattaa kysyä...

Puiset irtoristikot

Karmiin kiinnitettävät jäävät kauas ikkunalasista, eivät taida olla kovin hyvän näköiset.

Muovisia ei kannata missään nimessä laittaa, haalistuvat hirveän näköisiksi hetkessä.

Meillä on ikkunoissa puiset irtoristikot, jotka kiinnitetään päistä muovisilla nipukoilla kiinni. Ne on helppo irrottaa pesun ajaksi eivätkä ole 8 vuoden aikana kuluneet/haalistuneet yhtään.

En vain tiedä, mistä niitä saa ostaa, tulivat Jukka-Talon paketin mukana.

ikkunaristikot

jostain ovi firmoista saa niitä,mutten tiedä tekeekö ne niitä kuin omiin ikkunoihin ja oviin.Itsehhän teen noita kumpiinkin satoja päivässä.

ristikot ikkunoihin

kiitos ajatuksista. alumiini ei ollut käynyt mielessä. ja ne valmisristikot "nipukka"-kiinnityksellä kuulostavat asiallisilta. Neljään aukkoon täytyy jotain miettiä kesän aikana. "morjens"-nimimerkin alla kirjoittava kehui olevansa tekemisissä näiden ristikoiden kanssa. Jos työmaallesi tulisi mittojen kanssa, saisitko valmistettua...?

Ristikot

Joo saisin valmistettua. Ristikot ovat mäntyä,joissa on yksinkertainen salvos.Ristikot ovat noin 17*17mm:stä värkistä ja reunassa on pieni pyöristys.

ristikot

missäpäin työskentelet? Itse 05-alue.

Ristikot

Eteläpohjanmaalla.Yksi juttu vielä on mahdollisuus tehdä vain rajoitetun kokoisia ristikoita.Minkä kokoiset ruudut sulla on? Ja millainen määrä? On meinaa muuten kiireellistä tehdä itse työasioita.

ristikot ikkunoihin

ja ilmoitellan.

Muoviristikot

Moi!

- Valkoisesta PVC-muovista valmistettuja koristeristikoita saa yrityksestä KSJ-Tuote. Yritys sijaitsee Loimaalla. Yrityksentuotteita on saatavana eri ikkunavalmistajien tuotteisin joko ikkunatilauksen yhteydessä tai erikseen jälkikäteen toimitettuna
t: Muoviristikot jälkiasennuksena

huh muovi!!

älä vaan laita mitään muovi juttuja ei ne kestä auringossa montakaan vuotta.TIIVI tekee kehä ristikkoja alumiinista soita ja kysy hintaa ,ne kestää.

Koristeristikot

Moi!

- Ootkos nähnyt paljonkin esimerkiksi alumiinisia lasilistoja ulko-ovissa? Niissä PVC-listat on ollut käytössä jo useita vuosia ilman murheita. Eli kyllä niihin on laitettu UV-suojat kohdalleen ja ne on tarkoitettu kestämään.
- Alumiinista et välttämättä saa haluamasi mallisia ristikoita (varsinkin, kun asennetaan karmin ulkopintaan).
- Karmin ulkopintaan asennetut koristeristikot mahdollistavat huomattavasti helpomman pestävyyden. Tällöin pestäviä kulmia on vain 4/puite. Kysyppä vaikka naisväeltä mielipiteitä onko pestävien kulmien määrällä väliä.

Kehäristikko

Tiivi ikkunoissa on uusi kehäristikko. Se on alumiinia ja se vain painetaan ulkopokaa vasten, todella kätevä ja pesun ajaksi helppo ottaa poikkeen. En tiedä olisiko mahdollista asentaa tämmöistä jälki käteen. Kannustalo käyttää ainakin nykyisin tiivi-ikkunoita. Mitään liimaristikoita en suosittele, hankaloittaa pirusti pesua...
Kaustisella sijaitsevasta Puukomponentti väyrynen Oy:stä saa irtoristikoita puusta, alumiinista ja muovista valmistettuina. Ihan hyvin onnistui myös ristikoiden paikalleen laitto jälki asennuksena.
Minä valmistan kaikenlaisia ristikoita huulisalpa kiinnityksellä myös/Ovituote korhonen urjala

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta