Mitä lahjaksi kummilapselle?

Hippula

Oliskos vinkkejä kummilahjaksi?
En ajatellut hankkia mitään perinteisiä kummilusikoita. Lapsukainen saa nimen kohtapuoliin joten alkaa aika käydä vähiin. Jotain ideoita toki on mielessä hautumassa mutta vielä on aikaa muuttaa suunnitelmia.

18

25591

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      semmonen karuselli mihin tulee lapsen kuva,ja kun vivusta kääntää niin kuuluu musiikkia (anttilan sivuilla nähny),kummisormus,valokuva-albumi,mihin voi kaivertaa lapsen nimen,kaulaketju laatta,ensimmäiselle irronneelle hampaalle semmonen rasia.. tässähän näitä! =)

    • miu

      Meidän vauva sai sellaisen putkilon, jossa voi säilyttää kastetodistusta. Minusta se oli tosi hyvä lahja, koska silloin todistus pysyy varmassa tallessa. Siihen voi sitten kaiverruttaa nimet ja päivämäärän.

    • sai

      sellasen kastevesipullon. Siis ihan pieni pullo joka tuli tinasessa purkissa johon oli kaiverrettu nimi ja päivämäärät sun muut.
      Minä ainakin tykkäsin. Ja mitä oon muilta kuullut ni on ollut mieluinen lahja.

    • vinkki

      mitä he tahtovat lapselleen. Minä ainakin toivoin, että molemmat lapseni saisivat kehyksen, johon voi kaivertaa tiedot. Ja oli ilo, että kummit toteuttivat toiveeni! Tietysti sitä voi ostaa "yllätykseksi" jotain omaperäistä ja oman tyylistä vanhempien mielipidettä kysymättä, lahjahan tulee sinun kummilapselle eikä vanhemmille, että sinä päätät mitä haluat antaa. Jokin muistoesine kuitenkin mielestäni ristiäislahjaksi olisi kiva, voihan sitä muuten sitten antaa vaikka mitä lahjoja lapselle sen elämän varrella...

      • kummi itsekin

        Vihon viimeinen virhe on kysyä vanhemmilta! Heillä on aivan eri intressit asian suhteen. Kummi ostaa kummilapselleen mitä hän itse haluaa/voi, kummilapsen vanhemmilla ei ole mitään sanottavaa kummin ja kummilapsen välisiin asioihin!

        Kummihan on se henkilö, joka astuu "kehiin", jos vanhemmat eivät itse pysty huolehtimaan lapsestaan. Ja siinä tilanteessa, jos missä, on enemmän kuin tervetullutta, että kummi ajattelee itse ja omilla aivoillaan, eikä ole vanhempien ajattusten vaikutuksen alainen!

        Herran jestas sentään, miksi te kummeiksi ryhdytte, jos ette tiedä velvollisuuksianne/vastuutanne!!!


      • mieku
        kummi itsekin kirjoitti:

        Vihon viimeinen virhe on kysyä vanhemmilta! Heillä on aivan eri intressit asian suhteen. Kummi ostaa kummilapselleen mitä hän itse haluaa/voi, kummilapsen vanhemmilla ei ole mitään sanottavaa kummin ja kummilapsen välisiin asioihin!

        Kummihan on se henkilö, joka astuu "kehiin", jos vanhemmat eivät itse pysty huolehtimaan lapsestaan. Ja siinä tilanteessa, jos missä, on enemmän kuin tervetullutta, että kummi ajattelee itse ja omilla aivoillaan, eikä ole vanhempien ajattusten vaikutuksen alainen!

        Herran jestas sentään, miksi te kummeiksi ryhdytte, jos ette tiedä velvollisuuksianne/vastuutanne!!!

        kai sitä voi kysyä, ettei osta jotain ns. turhaa.. esim, jos vanhemmat sattuvat tietämään, mitä muut kummit ostavat, ettei tulisi esim. neljää samanlaista säästölipasta.. minusta on muutenkin ihan ok kysyä, että mikä olisi järkevää ostaa, tietysti loppujen lopuksi kummi itse päättää..


    • äiti

      Tyttäremme sai kastepäivänä kuukausilusikan kummiltaan, jossa kaiverrettuna nimi ja syntymäpäivä. Sen jälkeen kummi toi uuden samanlaisen lusikan aina syntymäpäivänä siihen asti kun puolitusinaa tuli täyteen (kaiverruksena nimi ja synttäripäivä). Mielestäni kaunis lahja. Kuukausilusikassa on aina eri kukka. Esim maaliskuussa freesia,joulukuussa tulppaani jne jne..

    • mää

      sopikaa kummien kanssa mitä kukin ostaa, ettei tule kolmea samanlaista vauvakirjaa, kuten meillä esikoiselle. (vieppäs niitä sitten takas kauppaan kun omistuskirjoitukset on kirjoitettu jo... hehehe) niin tietysti jos vaan pystyy kyselemään asioista... niin ja korukaupoissa on paljon ihania uusia ideoita kummilahjaksi!!! siis BALJON! on säästöpossua, valokuva-albumeita... jne ei sen aina tarvii olla lusikka. musta oli tosi ihana kun meidän beibi sai sormuksen!! semmosen ihan pienen joka mahtu just ja just sormeen... siinäpä voi sitten isona katella miten pieni sormi on aikoinaan ollut.... voiettä!
      onnee kummille vaan!!

    • Kummi itsekin

      Kokemuksesta voin kertoa, että kummilapsen vanhemmilta voi kysyä mitä haluavat kummilahjaksi. Tietysti jos kyseessä on heidän esikoinen, voi muistaa millä tahansa. Itse arvostan, että kummilahjasta jää lapselle muisto kummeista esim. kummilusikka on tässä mielessä hyvä muisto. Se on myös esine, josta kannattaa musituttaa, ettei se jää hyllyyn pölyttymään, vaan se on käytössä. Itselläni on oma kummilusikka yhä käytössä ( yli 30v vanha lusikka ja pelittää yhä...). Lapsille lusikka on tärkeä. He jo pienestä muistavat, mikä on se oma lusikka.
      Kummilahjana voi olla myös kastesormus, valokuvakehys, tms. muistoesine. Tärkeintä olisi, että siitä jää muisto.
      Jos perheessä on jo ennestään lapsia voisi kysyä, mitä he on saaneet. Meillä on kokemus, että perheen esikoinen sai kummilusikan ja toinen lapsi kummikehyksen. Heillä oli ikuinen riita siitä, että "Miksi tuolla on kummilusikka ja mulla ei?" No lapsen täyttäessä 10, lapsen äiti pyys kummeilta, että ostakaa sille kummilusikka, kun se on ainainen riidan aihe. Varsinkin kun perheeseen synty kolmas lapsi, joka hänekin sai oman lusikan! Kummit toteutti lapsen toiveen ja arvatkaa oliko lapsi iloinen!
      Näin ajatellen ei ole turhaa kysyä vanhempien mielipidettä.
      Meiltä on lastemme kummit kysyneet, mitä kummilahja voisi olla. Kun eka sai lusikan, toiselle ja kolmannelle on toivottu samaa lusikkaa - ja kannattanut on. Jokainen syö aamu ja ilta puuronsa omalla lusikalla :)

    • Kipinä

      sai lahjaksi pienen kultaisen suomileijonan ohuessa ketjussa.
      Idea oli minusta siksi aivan ihana, koska tuoreella isällä on myös sellainen, mutta isompi..=)

    • godmama
    • kummitustätyli

      Itsellä on vähän samat mietinnät käynnissä. Olen jo kummitytölle tehnyt kastelahjaksi vaaleanpunaisen villapeiton, jossa Hello Kittyn kuvia sekä sellaisen vedettävän Hello Kitty soittolelun. Tällä viikolla kävin katselemassa koruliikkeissä tarjontaa. Edellinen kummilapsi (tulevan kummitytön veli) sai aikonaan sellaisen valokuva-albumin, minkä kanteen pystyi kaivertamaan lapsen tiedot. Varmaan kehyksen/albumin tai korurasian ja korun hommaan tytölle vielä noiden jo tehdy ja ostetun lisäksi.

    • minä tein

      hankin kunnmipojalleni pankkitilin johon laitan joka kuukausi 10e. Ei iso summa kerralla maksettavaksi, mutta kun poika saa rahat käyttöönsä 18v päivänä niin on jo kertynyt soma summa =) Ajatuksena pitää kuitenkin salaisuutena, ettei poika kuvittele ettei tarttis esim kesätöitä hankkii ku tietää saavansa ajokorttirahat kuitenkin...

    • Neyla86

      Itse kysyimme vanhemmilta mitä he toivoisivat lahjaksi ja niin me ostimme kummitaulun :)

    • soilekas

      purkki rasia mihin tuli kaiverrukset ja sisällä pullo johon kastevesi laitettiin

    • Tutustu mielellään meidän valikoimaan Kastelahjoja.

      Valitse tyttö tai poika ja katso jos löydät jotain mieleistä.
      Pidämme kiinni laadusta ja arvostamme asiakkaitamme.

      Nopea palvelu ja Toimitukset aina vain 3.95€.
      Lahjan voit myös saada valmiiksi pakettiin ja
      Onnittelukortit löytyvät valmiiksi meiltä. Helppoa, vaivatonta ja turvallista!

      Tervetuloa!

      http://www.satusankari.fi/fi/tuotteet/ristiaislahjat/

    • Heippa,
      tässä ketjussa onkin jo ollut paljon hyviä ideoita! Yhden voisin vielä lisätä, jos kummilapsi asuu omakotitalossa, hänelle voi ostaa lahjaksi hedelmäpuun. Se on toki makuasia, mutta minusta oli kovin kaunis ajatus kun eräs sukulaislapsi sai kastelahjaksi päärynäpuun. Puun oksille oli muistaakseni askarreltu joulukuusimaisesti jotain kortteja, joissa oli toivotuksia/siunauksia. Ristiäisissä sitten kahvinjuonnin yhteydessä käytiin istuttamassa päivänsankarin oma puu.

      Vanhemmilta voi mielestäni myös tiedustella heidän toiveitaan; tilanteet ovat kovin erilaiset vaikkapa esikoisen tai neljännen lapsen kohdalla sen suhteen, tarvitseeko vauva vaatetta tai muuta tarviketta. Myös kaikenlaiset itse tehdyt jutut ovat kivoja, joskus olen nähnyt vauvan saaneen tilkkupeiton tai vastaavan kummiltaan lahjaksi.

      Sinikka-pappi

    • Anonyymi

      Ollaan meidän perheessä otettu aikoinaan saadut hopeiset kummilusikat jo käyttöön kahvilusikoiksi. Vähän turhakkeita omasta mielestä sellaiset esineet, jotka ei mene käyttöön tai esille. Omille kummilapsille ollaan annettu puiset kummilusikat, joita voi halutessaan käyttää vaikka ensilusikkana. Niitä saa tuolta: www.yhdestapuusta.com

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3010
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2089
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      1863
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe