AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / Mistä elämänlanka?

Mistä elämänlanka?

9 Vastausta 3 079 Lukukertaa
Pitäis virittää veneeseen elämänlangat molemmille sivuille jotka sais olla paikallaan vaikka pysyvästi. Muistelen nähneeni että sellaiset on laitettu ankkuriliinan näköisestä tavarasta perästä keulaan. Tietääkös joku mistä pääkaupunkiseudulle sais 20 metriä sopivaa liinaa metritavarana?

Etolasta

...ainakin hertsikan Teollisuus-Etolassa on sellaista liinaa.

Life line

Kyllä elämänlanka kannattaisi tehdä vaijerista, jotta turvavaljaiden haka kulkee sitä myöden paremmin ja jää kädet kiinnipitämiseen (jos siis tarkoitit sitä joka on kiinnitetty kannelle ruffinlaidoille ja johon valjaiden liina tamppi kiinnitetään karabiinillä).
Kannatta myös kiinnittää huomiota Life Linen kiinnityksiin niiden pitää kestää jopa yli 100 kilosten vinssikarpaasien painon aiheuttamat riuhtaisut gastin pudotessa veteen. Joten ei mitkään ruuveilla väännetyt lenkit pitele sellaisia, vaan pitää olla järeät läpipultatut lenkit ja kannen alla vielä isot prikat. vaijerit on syytä päättää kunnon taluriiteilla tai päätteillä purjeneulomossa. Se on turvaväline johon pitää voida luottaa ääriolosuhteissa. Jos se on epäluotettava on parempi jättää se sitten pois.

nylonliinat

Tuolla fennoskandian ympäripurjehduksessa minulla oli säädettävät elämänlangat nylonliinoista (vetolujuus 3 tonnia). Ne makasivat kannella (paatin molemmin puolin) ja niitä voi kiristää ja löysätä istumakaukalosta, tilanteen mukaan.
Ei muuta kuin paukkulivin turvalanka koukulla kiinni ja tukka putkella etukannelle. Siloin kun niitä ei tarvii ne makaa kireänä kannella, jolloin siihen skuutit ym eivät sotkeudu.

Vaijereita en itse käyttäisi.

Hej på dig.

pehmustettu koukku

Niin, jäi vielä sanomatta, että paukkuliivin turvaköyden alempi koukku (eli se, joka laitetaan kiinni elämänlankaan) kannattaa pehmustaa. Joko nahkapäällystys tai, kuten itse tein, pehmustus ilmastointiteipillä. Silloin se ei jätä jälkeä kanteen eikä kolise ikkunoihin.

Nylonliinat ovat ilmeisesti ainoa oikea ratkaisu elämänlangoiksi. Sehän lienee selvä.

terveisin,
Ilmari
s/y Ilmatar

Jack lines

Terminologiasta:
- life lines lontoon merislangissa tarkoittaa samaa kuin mantookivaijerit täkäläisessä
- elämänlangat eli kannella ruffin sivuja myötäilevät juoksut, joihin valjaitten turvaköysi kiinnitetään on samalla kielellä Jack lines

Lazy jack lines on taasen jotain ihan muuta.

vaijeri/köysi pyörii

liina on paras, tosin sekin on pirun liukas päälle astuttaessa sateella.

Väri

Senpä vuoksi käytetään oranssia liina, jottei tallaa ja toisaalta löytää helpommin hämärissä

kikka6

Jos sinulla on ankaroliina tms. peräpoijuliina jo olemassa ja kiinnitettynä peräkaiteeseen, voit käyttää sitä elämänlankana seuraavasti: Kiinnität liinan pään peräpollariin ja siitä keulapollareiden kautta toiseen peräpollariin.

Joka pollariin kiinnität liinan kuten kiinnität köydenkin pollariin. Näin sinulla on taatusti kestävät ja riittävän tukevaan kohtaan venettä kiinnitetyt elämänlangat.

Mie maksan

kunhan sitoudut käyttämään sitä!

Juhannuksena 64 kuolutta, 1 saaristossa. Kuitenkin saaristossa liikkui n. sataa kertaa enemmän ihmisiä kuin "järvisuomessa". Minulle on yhdentekevää mitä täällä palstalla viisastellaan, säälittäviä maakrapuja te kuitenkin olette . Saimaaan kanava ei teistä avomeripurjehtijoita tee!

Kasvakaa jossain vaiheessa aikuisiksi (tai siirtykää sinne pohjanmaan suuntaan, paskan jauhaaminen tuntuu olevan siellä enemmän muodissa). Minulle kuitenkin tältä eräältä riitti!

"Kiitos vastanneille"! (täyshönttipäisille lätäkönpurjehtijoille, pärseestä!)
 /   /  /  / Mistä elämänlanka?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta