AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  /  / Mistä aloittaa?

Mistä aloittaa?

5 Vastausta 794 Lukukertaa
Hei, mistä kannattaa aloittaa sopivan ruokavalion etsiminen kun ongelmana on jatkuva vatsan turvotus ja ilmavaivat. Laktoosi-intoleranssi on mutta keliakiaa ei testien mukaan. Vatsavaivat ovat välillä ruuan jälkeen tosi kovia, olen ollut pari kertaa ensiavussa vatsakivun takia mutta mitään ei kopeloimalla löytynyt. Lääkäri määräsi laktoosi- ja keliakiatestit ja lopetti tutkimukset laktoosi-intoleranssin löytymiseen. Ei ole kuitenkaan auttanut hyla-tuotteisiin siirtyminen tai kokonaan maidosta luopuminen. Ongelmana turvonnut maha ja ilmavaivat, ei ripulia oikeastaan koskaan. Onko jotain helppoa ruokavaliota tms. jolla voisi alkaa vaivojen aiheuttajaa etsimään? Kiitos.

kokeilemalla

Ei auta kuin kokeilla eri aineiden pois jättämistä. Aloita vaikka valkoisesta leivästä ja pullasta, siis vehnnäjauhosta. Vaikka ei keliakiaan olekaan niin se voi auttaa. Minulla ainakin auttoi juuri tuohon turvotukseen ja pieretykseen kun jätin pois leivän (nyyh). Nyt mahtuu sellaiset housut jalkaan mitkä ennen kiristi.
Ja jos se ei auta jätät seuraavan ruoka-aineen pois jne..

Pulla pois siis

Kiitos neuvosta. Pulla pois siis. Voi spagetti.. mitä nyt syön? Ja maito tiukempaan syyniin eli laktoositabletteja käyttöön ahkerammin.

Kokeile aloittaa tästä

Aloita heti tiukasta ruokavaliosta ja sitten lisää mitä vatsasi kestää. Tämä on ns. vatsahaava/ärtyneen suolen ruokavalio.

SAA KÄyttää vain suolaa, yrttejä ja leivonta mausteita mausteina

POIS: kaalit, sipulit, happamat marjat, sitrushedelmät, punainen liha, sellerit, maissi, palkokasvit, suklaa, paprika, hiilihappoiset juomat, tee, kahvi, rasvaiset ruuat, ruistuotteet.

Tuosta on hyvä aloittaa. Jos tuntuu, että vatsa kestää jotain noista niin lisää vaan ruokaan. Myös kuituja on hyvä saada esim. neljän viljan puuroista ja apteekin kuituvalmisteista.

Ilmavaivoihin myydään ilman reseptiä minifom-tabl. 25kpl n. 4 e. Turvallinen, koska ei reagoi muiden lääkkeiden kanssa ja kannattaa yleensä kysyä tuotetta apteekin tädiltä, koska ne on harvoin esillä.

Tässä minun resepti

Jätä pois: sokeri, vehnäjauho, hiivatuotteet (myös oluet, siiderit, limpparit, makaroonit, valkea riisi...)
Lisää ruokavalioon: ruis (mielellään hapanjuurella tehty ruisleipä, ilman hiivaa), kokovilja, kotimaiset marjat (erityisesti mustikka/karpalo/puolukka), kasvikset, juurekset, maitotuotteet (hyla?), siemenet, pähkinät, lihaa kohtuudella.
Juo vettä 1-2 litraa/pvä. Vähennä kahvia.
Kohta huomaat, että vatsa toimii ja painokin putoaa tasaisesti, mutta et tarvitse olla nälässä.
Aloita jokin liikuntaharrastus (2-3 krt/vko), se lisää aineenvaihduntaa ja virkistää mieltä (lähtee hyvät hormoonit liikkeelle). Hyvää jatkoa!

veriryhmäruokavalio

Ehdottomasti kannattaisi tutustua veriryhmän mukaisesti määräytyvään ruokavalioon. Suomen kielellä julkaistu Elä oikein oman tyyppisi mukaan on vielä melko hyvin ajan tasalla. Minulta on turvotus melkein kokonaan hävinnyt tämän ruokavalion noudattamisen ansiosta ja minusta tuntuu että ruokaan liittyvät ihottumatkin ovat hävinneet. Energiaa tuntuu riittävän ihan eri tavalla - suosittelen kovasti ja auttelen tarvittaessa alkuun.
 /   /  /  /  / Mistä aloittaa?
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta