AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / lohen savustaminen

lohen savustaminen

5 Vastausta 24 024 Lukukertaa
olis kaksi puolen kilon lohi filettä miten kannattaa maustaa ja kuinka kauan pitäis savustaa että olis valmiita?

Savustin lohta

Tämä tulee tietenkin myöhässä, sorry...

Minä savustin samoihin aikoihin myös lohta: oli kolme liki kaksikiloista norjanlohifilettä.

Suolasin fileet hienolla merisuolalla, jota ripottelin fileiden pinnalle näppituntumalla (eos mitään tarkempaa mittaa). Muita mausteita en käyttänyt. Vein fileet kellariin ja seuraavana päivänä otin ne savustettaviksi.

Minulla on itse rakennettu savustin joka toimii nestekaasulla.

Savustimen pohjalle nakkelin kymmenkunta sokeripalaa, nipun katajanoksia ja puoli pussillista leppärouhetta.

Päälle puinen vähän harva kansi; se ei saa olla liian tiivis. Savustin fileitä hyvin miedolla lämmöllä noin kolme tuntia: lohi on rasvainen kala, ja liian kovalla lämmöllä savustaminen sulattaa rasvan liian nopeasti jolloin se voi valua savustimen pohjalle ja aiheuttaa öljymäisen käryn, mikä huonontaa kalan makua.

Niin, unohdin mainita...ne kolme 2 kilon filettä tulivat kyläyhdistyksen kevätjuhlaan. Itselleni ja kolmehenkiselle ruokakunnalleni savustin edellisenä iltana "harjoituksen vuoksi" yhden parikiloisen lohifileen...

--

Ei ole

Pidän itsekkin kalaruuasta, varsinkin savustetusta. Pitäisi vain rakentaa kunnon savustin (tiilestä) jossa pystyisi myös krillaamaan. Mistäköhän saisin sellaisen rakennusohjeen??

Ohje, katso täältä

Katso tuolta, betonialusta kohdasta ohje.

http://www.skmetalli.com/ominaisuudet.html#
savustin
 /   /  / lohen savustaminen

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku



Lisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta