AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Auto - ei alv-vähennyskelpoinen

Auto - ei alv-vähennyskelpoinen

26 Vastausta 31 608 Lukukertaa
Miksi joku sama automalli on alv-vähennyskelpoinen ja joku toinen sama automalli on?

Eikö yrityksen nimiin ostettava auto ole aina alv-vähennyskelpoinen, niin olen aina luullut?

Mietityttää?

Enkä ole edes blondi

Piti olla: joku toinen sama automalli EI ole.

Tuli lapsus.

autot

Auto on alv vähennyskelpoinen, jos myyjä on siitä aikanaan vähentänyt alv:n. Uusi auto on tietysti aina alv väh. kelpoinen, mutta käytetyn auton vähennyskelpoisuus katkeaa, kun joku omistaja ei veroa vähennä.

Kiitos!

Kiitos tero 2.0!

Tämä oli tehokas ja tarpeellinen selvitys! Tarve tuli eteen ja tässä katseltiin vähän käytettyä farkun tyyppistä pientavarakuljetusautoa.

Henkilöauto

Henkilöauto ei ole alv-vähennyskelpoinen uutenakaan yritykselle. Eikä myöskään siihen kohdistuvat kulut.

ei näin

Henkilöauto ON alv-vähennyskelpoinen, mikäli sillä ajetaan ainoastaan työajoa. Sääntö on ehdoton ja ei salli metrinkään ajoa yksityiskäytössä. Kun henkilöauto on alv vähennetty myös kaikki kulut ovat.

Metrin

Käytännössä juuri tämä "ei metriäkään" tarkoittaa, että henkilöautosta ei saa alv-vähennystä.

höpö höpö

Kyllä niitä löytyy. Katsoin www.nettiauto.comista niin käytettyjä alv. väh. kelpoisia henkilautoja oli myynnissä lähes sata.

Kysypä

Kysypä verottajan kantaa. Myyjä on myyjä;)

Kysypä vaikka joltain kirjanpitäjältä. Tässä kohdin verottaja on melko ehdoton.

VAIN

taksiyrittäjä tai vastaavaa saa vähentää ALV:n.

Kirjanpitäjä

Valot päälle nyt, hei..

Henklöauto on alv.väh.kelpoinen jos esim. Taxiyritys tai vastaava joka oikeuttaa alv-laissa väh.kelpoiseksi. Mut jos luulette että joku kuin muu on ei määritetty verolaissa väh.kelpoiseksi henkilöauto niin sitpäei alvia mistään. melkein pilkulleen kaikki perusyritykset.

Kysymys. Onko linkkiä pykälään, jossa autovuokraamo kuuluisi siihen Alv.väh.kelpoisiin.?

No jaa...

Henkilöauto on vähennyskelpoinen vain, jos sitä vuokrataan, siis yritys vuokraa henkilöautoja ja myös taksiyrittäjillä auton kulut ovat vähennyskelpoisia.

vähennys pitäis onnistua

"Vähennysoikeus on kuitenkin sellaisesta ajoneuvosta tai aluksesta, joka on hankittu myytäväksi, vuokrattavaksi
taikka käytettäväksi ammattimaisessa henkilökuljetuksessa tai ajo-opetuksessa sekä henkilöautosta
ja kaksikäyttöautosta, joka on hankittu yksinomaan vähennykseen oikeuttavaan käyttöön."

Eli jos ajat vain yrityksen ajo. Vähennyt sallitaan.
Mitenkähän verottaja edes voi seurata, jos joku hakee maitoa kaupasta työaikana.

otsikko

Siten, että verottaja saa halutessaan nähdä ajopäiväkirjan jossa on selitys jokaisesta ajetusta metristä. Itse esim. kirjoitan kaikki ajoni ylös semmoiseen (ei ole pelkästään minun käytössä oleva auto). Voihan joku tietysti valehdella ja keksiä sinne syitä ja sitten vaan merkata sopivia kilometrimääriä, mutta se onkin sitten tietynlaista varastamista ja veropetos

Miten ajoa seurataan

Saako yksityisyrittäjänä ALV-vähennykset henkilöautosta ja miten osoitetaan työajot/ omat ajot?
Saat kuitenkin lisätä alv suoraan kuluihin, eli sen sijaan että se vähentäisi tilitettävää alv:tä, se vähentää tulosta. Normaalistihan ALV on kulutilien ulkopuolella. Tmi voi laittaa vaikka kaikki autoilukulut verovuoden aikana yrityksen piikkiin, ja tilikauden viimeisenä päivänä tehdä yksityisnosto yksityisosuudelle autokuluista, ajopäiväkirjan mukaan.

Sama koskee henkilöauton kuluja (bensa, verot, huollot jne.)

Yritysajot todistetaan ajopäiväkirjan avulla. Ja silloinkin pitää myös pystyä osoittamaan että ajo oli oikeasti työajo (kuitti, memo tapaamisesta jne.). Tosiaan, 1% omaa ajoa on liikaa vähennykselle, ja varaudu todistamaan ettei ole yhtään ajettu yksityisajoa, ja verottaja ei kuitenkaan usko ( => ALV maksuun 20% korotuksella, jos vaikka naapuri käräyttää). Aika vaikeaa ellei perheessä ole yksi auto per puoliso + yritysauto.
Vi_tun pökiö. annat vääriä neuvoja ihmisille. Ammattiautoilijat kuten taksit saavat ALV:it takaisin. Lopeta tuo ihmisten harhaanjohtaminen senkin idiootti.

Turha päteä tiedoilla joita sinulla ei oikeasti ole.
Jaa verottaja vaatii oikeasti, että pariskunnalla on kummallakin oma auto ennenkuin yritys voi ostaa autoa? PUHUKAA PUKILLE.
Niin se vaan menee, Vaikka asuu helsingissä mannnerheimin tiellä niin firmalle voi ostaa auton vasta kun vaimolla ja miehellä on auto.
Tuo nyt on ihan paskapuhetta.
Näin on. Lisäksi kumpikaan auto ei saa olla 3 vuotta vanhempi.
No onpas älytön systeemi, jos todella noin. Mites, saako itselleen sitten maksaa kilometrikorvauksia, jos käyttää toista niistä alle 3 vuotta vanhoista omista autoistaan työmatka-ajoon?
Tmi ei voi maksaa yrittäjälle matkak
orvausta, mutta oy voi. Eikä auton tarvi olla uusi.
Ei saa maksaa :( Molempien autojen rekisteröinti saa olla enintään 3 vuotta sitten tehty.
Tämä keskusteluketju ei sitten todellakaan sisällä luotettavaa tietoa, joten se, joka ihmettelee alv:n vähennyskelpoisuutta henkilöautoista kannattaa ennemmin vaikka lukea arvonlisäverolain 114 § :)
Kyllä yritys voi ostaa auton vaikka vain toiselle omistajalla olisi oma auto. Jos yrittäjästä ja hänen puolisosta puhutaan. Ongelmaksi vaan muodostuu pakollinen autoetu.
I know this if off topic http://penisenlargementaid.com/ but I'm looking into starting my own weblog and was curious what all is http://live-xxx-webcam.com/ needed to get setup? I'm assuming having http://bestxcams.com/ a blog http://luxurychat.net/ like yours would cost a pretty penny? I'm not very web smart so I'm not 100% certain. Any suggestions or advice would be greatly http://sextoyssextoys.com/ appreciated. Thank you
 /   /  / Auto - ei alv-vähennyskelpoinen

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta