lumpeenkukkien säilyvyys

onnistuuko?

Nyt kaikki niksit kukkiin liittyen ovat tarpeen! Tarvisi saada lumpeenkukat säilymään vedessä aukinaisina noin vuorokauden ajan.

Tarkoituksena olisi kerätä lumpeet illalla veneellä vedestä, laittaa ne saaviin pitkävartisina, ja aamulla hautajaisjuhlaan koristella pöydät pienillä lasimaljoilla ja nipsiä lumpeiden varret pois, ja laittaa kukat maljoihin veteen kellumaan. Idea kuulostaa kauniilta, vai mitä? Niin mekin ajattelimme, kun tällaisen idean saimme.

Nyt on tehty kokeilu siitä, kuinka kauan lumme kestää irrallaan. Ei kauaa... Ongelma oli lähinnä se, että kukka veti suppuun alta aikayksikön, vaikka oli yön viileässä, pitkällä varrella ja saavissa reilussa vedessä.

Eli eli.. onko tiedossa kotikonsteja ja niksejä, joilla yleensä saa kukat kestämään kauemmin? Tai siis, lähinnä ongelma oli kukan sulkeutuminen, kyllähän se muuten jotenkuten kesti, kun vedessä koko ajan oli. Laitetaanko veteen jotain? Suolaa, sokeria, soodaa, etikkaa, sitruunaa...??? Tai millä estäisi kukan sulkeutumisen? Toki maailmassa on muitakin kauniita kukkia, jotka sopivat tarkoitukseen, mutta ajattelin ensin kysyä teiltä, rakkaat niksinikkarit, joko joku tietäisi jonkun taian tähän! Kiitos jo valmiiksi kaikille!

6

3058

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valoa

      Mitäs jos laittaisit kukille yöksi loisteputki/kukka tms. kirkkaan valon. En myöskään ole varma, kannattaako kukkia laittaa kovin viileään yöksi. Lummehan menee suppuun pimeällä ja viileällä, joten sitä voisi yrittää hämätä, ettei yö tullutkaan. Ei ole vuosikausiin mulla ollut lumpeita poimittuina, mutta muistelisin, että kyllä ne pari päivää pärjäsivät maljakossa terassilla ihan ilman poppakonsteja.

    • En tiedä

      Soita Helsingin kasvitieteelliseen puutarhaan josk siellä osaisivat kertoa.

      • yhtä kaunis on

        laita gerbera ja värikiviä veteen astian pohjalle. on kaunis ja juhlava.


    • Suomen luonto

      Lumme on rauhoitettu kasvi, eikä sitä saa poimia ja kerätä!!!

      • ...

        Ainakin Kotimaan Luonto-opas kirja kertoo, että valkokukkaisen lumpeen PUNAKUKKAINEN muoto on harvinainen ja rauhoitettu, mutta tämän tavallisen valkoisen pohjanlumpeen (jota lienee tarkoitetaan) jopa juurakoita on käytetty sikojen rehuna... Se on yleinen ja laajalle levinnyt.

        (Sitä paitsi moni kasvihan on rauhoitettu nimenomaan myynniltä, eli niitä ei saa poimia ja myydä, mutta omiksi tarpeiksi voi poimia. Eli tässäkin tapauksessa on varmaan tarkoitus ottaa vain muutamia yksilöitä, eikä tehdä kauppaa niillä.)


      • alkuperäinen kysyjä

        Kiitos vinkeistä, joita sain. Tarvitsee kokeilla tuota lamppukikkaa. Tai sitten käyttää vaikka juuri gerberoita, kuten ehdotettiin.

        Ja tuosta rauhoitettu-rauhoittamaton-asiasta... Otin niin netistä kuin kirjallisuudestakin selvää jo alunalkaen, onko lumpeen käyttö mahdollista ensinkään, juuri tuon rauhoitusasian takia. Ja sain sen kuvan, että se "normaali" valkokukkainen Pohjanlumme on hyvin yleinen, ja sitä saa siirrellä jopa kasvamaan esim. omiin pihoihin vesialtaisiin yms. Ja, kuten edellisessäkin vastauksessa oli, tavataan Suomessa myös punakukkaista lumpeen muotoa, joka on nimenomaan rauhoitettu.

        Tarkoituksenani oli kuitenkin käyttää tätä laajalle levinnyttä Pohjanlummetta, joka monen lähteen mukaan EI OLE rauhoitettu. Ja lukumääräisesti, jos kymmenkunta kukkaa ottaa, voi se ainakin meidän järvelle tehdä hyvääkin, nimittäin lummetta on siellä niin paljon, ettei sekaan tahdo mahtua! :)

        JOS kuitenkin joku, jolla on TODELLISTA tietoa asiasta, esim. joku tutkija, (Ei siis tavalliset talliaiset mutu-tiedolla) tietää, että tätä tavallista valkeaa Pohjanlummetta (kyseessä ei ole edes Isolumme, joka lienee hieman harvinaisempi, muttei rauhoitettu sekään) ei voi käyttää, tai että se on lailla kielletty, niin ilmoittaa toki, että tiedän etten poimi. Sillä nimenomaan VOIN käyttää tarkoituksessani muitakin kukkia... Säästyvät sitten lumpeet, jos ovat rauhoitettuja.

        Kiitos kuitenkin kaikille vastauksista!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6263
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4006
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2416
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1413
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      971
    Aihe