Muistaako kukaan miten niitä tehdään?Tiedän kyllä että niihin tulee sokeria, suolaa, tilliä ja etikkaa, mutta mitoista ja määristä ei ole tietoa.Kaupasta löysin jo ensimmäiset avomaankurkut, olisi kiva tehdä taas niitä hölskyttämällä!
hölskytyskurkut
4
12851
Vastaukset
- kurkkuun kii
ne, jotka syön heti, niihin laitan hyppysellisen merisuolaa ja ripauksen sokeria, sit rumpsrumps ja naamaan.
Kai siihen voi lirauksen sitä etikkaakin laittaa, oota, käväsen mummun keittokirjalla kattomassa, josko siellä olis suhteet.
Eipä ollu, mutta elä paa paljoo, suola ja sokeri irrottaa nestettä, tee koekurkku, siitä näät.- Maaria
vinkistä, tein niitä sitten tosiaan vähän näppituntumalla ja ihan hyviä tuli!
- kels
Olen joskus ottanut talteen tällaiset ohjeet. Näppituntumalla minäkin olen ne aina tehnyt, tuo etikkamäärä tuntuu minusta isolta. Kurkuista itsessäänhän lähtee reilusti lientä. Mutta jos etikaa laittaa pitäisi sitä mielestäni myös blandrata hieman.
ISOÄIDIN KURKUT
300 g tuoretta kurkkua
1 rkl hienonnettua tilliä
1 rkl hienoa sokeria
ripaus suolaa
2 rkl väkiviinaetikkaa
1. Pese kurkku ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita viipaleisiin sokeri, suola, tilli ja etikka. Pane kurkut syvälle keittolautaselle ja päälle toinen samanlainen lautanen. Purista lautaset tiiviisti yhteen ja ravista puoli minuuttia voimakkaasti.
2. Siirrä kurkkuviipaleet tarjoilukulhoon.
VANHAN AJAN KURKKUVIIPALEET
1 kasvihuonekurkku
Etikkaliemi:
2 rkl väkiviinietikkaa
½ dl vettä
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
¼ tl valkopippuria
1 dl tillisilppua
1. Kuori ja viipaloi kurkku juustohöylällä.
2. Sekoita liemen ainekset ja kaada liemi viipaleiden päälle lasitölkkiin. Sulje kansi ja ravistele tölkkiä hyvin.
3. Tarjoa kurkut vadilta tillillä koristeltuina. - karik
Hei
Tällaisen reseptin löysin Riitta Pohjanluoman kirjasta "Perinnemakuja maakunnista". Tällä reseptilllä niistä tulee oikeesti hyviä.
terveisin kari
1 kasvihuonekurkku (olen itse käyttänyt avomaakurkkuja)
1-2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
nippu tilliä
1/2 rkl väkiviinaetikkaa
1 rkl vettä
Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi syvälle lautaselle. Ripoita pinnalle suolaa ja sokeria. Peitä lautanen samankokoisella matalalla lautasella. Paina lautaset tiiviisti kiinni toisiinsa ja hölskytä niin, että kurkuista irtoaa liemi. Silppua pinnalle tilliä ja kaada päälle keskenään sekoitetut etikka ja vesi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Naisella tisulit, kuin lehemän utarehet
Oli kyllä isot tisulit naisella, kuin lehemän utarehet, vaikka paita oli päällä, niin tisulit erottui.799025Oliko pakko olla taas tyly?
Miksi oot niin tyly mua kohtaan nykyään? Ei edes tunneta kunnolla. Katseita vaihdettu ja varmasti tunteet molemmin puoli662845Nyt tajusin mitä haet takaa
En epäile etteikö meillä olisi kivaa missä vaan. Se on iso hyppy henkisellä tasolla sinne syvempään päätyyn, kuten tiedä182098- 1572021
Kemijärven festarit 2025
Onpas taas niin laimea meininki. Eikö tosiaan saada parempia artisteja? ☹️211983Johanna Tukiainen hakkasi miehen sairaalaan!
Viime päivien tiktok-keskusteluissa on tullut esiin, että Johanna Tukiainen on jatkanut väkivaltaista käytöstään. Hän h1381891Kukapa se Ämmän Kievarissa yöllä riehui?
En ole utelias, mutta haluaisin tietää, kuka riehui Ämmän Kievarissa viime yönä?301740- 471597
- 1031502
Salilla oli toissapäivänä söpö tumma
Nuori nainen, joka katseli mua. Hymyili kun nähtiin kaupan ovella sen jälkeen411256