Luppa -koiranruoka

diabolos

Teenkö eettisesti oikein, kun syötän koiralleni Lurppa -koiranruokaa? Lurppa on Friskiesin tuotemerkki, ja Friskieshän on melkoinen suuryhtiö alallaan. Kysymys on tyhmä, mutta haluan tietää että edes autanko muiden koirien kärsimyksiä, syöttäessäni omalleni Luppaa.

36

13134

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minätäällähei.

      eikös luppa ole näitä markettiruokia? en tiedä koskeeko sama koiriin, mutta kissoille halvat markettiruuat ovat todella huonoja, aiheuttavat virtsakiviä ja muita sairauksia korkean vijapitoisuutensa takia. kuitenkin minun tietääkseni marketeissa myytävät eläinten ruuat eivät ole kovin laadukkaita, ehdottaisin sinulle että ostaisit koirasi ruuat mielummin eläinkaupasta. esim. mustista ja mirristä (löytyy monelta paikkakunnalta) saa varsin isojakin eriä koiran luokaa aika halvalla jo.

      • emäntä

        ei oo totta!!mitä sä funtsit. ei kelpaa koiralle marketti muona, voi olla vaarallista!
        ei ole.
        on terveellistä. siinä on enmmän kasvis pohjaista mössöä ja huomonpia ruhon osia niissä joissä lihaa on mutta koirille kelpaa. eikä aiheuta edes mielenterveysongelmiä tai pulleita nilkkoja.
        Markettimuona on eettisintäkin.


      • lue

        Lue paremmin tuoteselosteet, taidat olla itse kauppias. Kyseisistä kaupoista ruoka on sika kallista vaikka on samaa mössöä. Ostan koirilleni koiranmakkaroita ja lääkärissä ei olla käyty kertaakaan. Turkki kiiltää ja ovat liiankin pirteitä peijakkaat.


    • Aikuinen vaikuttaja
    • sip-su

      ..Luppa on heikkolaatuisinta koiranruokaa mitä löytyy. Vaihda vaikka Eagleen tai Nutroon, niissä ei pitäisi olla edes tuota eettistä ongelmaa.

      • Miksi lemmikkieläimille kannattaa edes syöttää näitä kaupasta ostettuja eläinten ruokia joiden alkuperästä ja laadusta ei ole koskaan ihan täyttä varmuutta. Ajattelin vaan sitä että eikö se normaali ja hyvä kotiruoka olisi terveellinen vaihtoehto myös koiralle ja muille lemmikkieläimille.


      • mimmis90
        DarkFear kirjoitti:

        Miksi lemmikkieläimille kannattaa edes syöttää näitä kaupasta ostettuja eläinten ruokia joiden alkuperästä ja laadusta ei ole koskaan ihan täyttä varmuutta. Ajattelin vaan sitä että eikö se normaali ja hyvä kotiruoka olisi terveellinen vaihtoehto myös koiralle ja muille lemmikkieläimille.

        Jos haluaa että koiranpentu kasvaa normaalisti niin kannattaa syöttää ihan niitä kaupan "halparuokia", muuten kasvu on liian nopeaa ja lihakset yms. ei ehdi mukaan ja tulee myöhemmällä iällä kaikenlaisia sairauksia. Uskokaa pois vaan.


      • Koiranruokaa...

        Luppa on todella erinomaista ruokaa, olen sitä syöttänyt omille kasvateilleni vuodesta 2002.. Ollaan säästytty monilta eläinlääkärikäynneiltä.. on se vaan kumma kun noi eukanuba,hill, royal canin hössöttäjäeukot syöttää koirilleen tuota tehdaskökköä niin kyllä on koirilla sen jälkeen nivelrikot sun muut sairaudet kun kasvaa ensinäkin liian nopeasti ikäänsä nähden...


      • MARKETTIRUOKAA
        DarkFear kirjoitti:

        Miksi lemmikkieläimille kannattaa edes syöttää näitä kaupasta ostettuja eläinten ruokia joiden alkuperästä ja laadusta ei ole koskaan ihan täyttä varmuutta. Ajattelin vaan sitä että eikö se normaali ja hyvä kotiruoka olisi terveellinen vaihtoehto myös koiralle ja muille lemmikkieläimille.

        Jos ei ole rahaa maksaa kallista koiran ruokaa,voi hyväjumala teidän kaikkien kanssa,koira syö kyllä melkeen mitä vaan jos ei ole nirso miksi sitten esim friskies,hau hau yms on keksitty ? 0_o & sitä vaan että hau hau on ainakin ihan laadukas näistä 'marketti ruuista' että ostakaa vaan marketti ruokaa turha rahojaan tuhlata kalliimpaan mutta ehkä laadukkaampaan.Royal canin ruoka on esim aiheuttanut sydänvikoja,mahatauteja ja paljon muuta !!! mieluummin ostaisin friskies koiran kuiva muonaa kun jotain Royal canin !


      • luomuihurtta
        DarkFear kirjoitti:

        Miksi lemmikkieläimille kannattaa edes syöttää näitä kaupasta ostettuja eläinten ruokia joiden alkuperästä ja laadusta ei ole koskaan ihan täyttä varmuutta. Ajattelin vaan sitä että eikö se normaali ja hyvä kotiruoka olisi terveellinen vaihtoehto myös koiralle ja muille lemmikkieläimille.

        ostan kennel-autosta silkaa lihaa koiralle, koska meidän hyvä ja tervellinen kotiruoka on pottuja ja kastiketta, makaroonilaatikkoa, ja lihakeittoa jossa 700g lihaa ja 4 litraa kasviksia vettä tai ohrapuuroa ja mansikkasoppaa. En usko kotiruuallani koiran pysyvän terveenä, ja kalapäiväkin on vain kerran viikossa.
        Olisi tosin mielenkiitoista tietää. mitä muiden "kotiruoka", se koirille ja ihmiseille yhteinen, pitää sisällää?


    • mth

      Itse olen todennut että esim agrimarketista saatava jahti&vahti on hyvä ruoka.Suosittelen ainakin kokeilemaan..

    • riksu

      koirani syö luppaa, ja vain sen takia kun muut kuiva-ruuat ei kelpaa. syötän myös koiralleni niiden lisäksi tuoretta ruokaa. mm. siisiä, jauhelihaa ja koirien purkki ruokia. Koirillakin on makunsa:)

    • R_92

      Oma koirani syö Luppaa, kun ei muut kelpaa (ei one:t, ei bestfriendin, ei bedigreed, ei muut friskies tuotteet, Hill's ei kelpaa, Eagle ei kelpaa, eikä Mere, ynm.)

      Tosin koirani saa lisäksi aina silloin tällöin koti ruokaa, ettei pääse kyllästymään. Ei siinä mitään vikaa ole, mutta jos haluat voit antaa ruuan seassa vähän rypsiöljyä, mutta älä joka päivä, kerran pari viikossa riittää (ellei sulla ole lisätä puhasta E-Vitamiinia, jolloin voit antaa useammin.)

      Pelkällä kotiruualla en alkaisi ruokkimaan ainakaan pentua, jottei tulisi rakenne vikoja. Kotiruuan teossa pitää myös muistaa ettei mitään koiran tarvitsemaa alkuainetta saa jättää pois tai korvata muulla. Arvotkin pitäisi laskea tarkasti.... ja se on pirun vaikeaa.

      • Miksi ei?

        Eihän kaikilla ole edes mahdollisuutta käydä eläinkaupoissa mitään erikoisempia ruokia ostamassa, kun kaikki eivät asu kaupungeissa?! Vaikka ainahan voi tietty tilata netistä yms. mutta kuitenkin. Ja "markettiruuista" ainakin HauHau vaikuttaisi ihan OKlta...

        Tarkottaako Luppa ja Lurppa samaa (tai sitten kaikilla on kirjotusvirhe...)?


    • piouyt

      "Teenkö eettisesti oikein, kun syötän koiralleni Lurppa -koiranruokaa? Lurppa on Friskiesin tuotemerkki, ja Friskieshän on melkoinen suuryhtiö alallaan. Kysymys on tyhmä, mutta haluan tietää että edes autanko muiden koirien kärsimyksiä, syöttäessäni omalleni Luppaa. "

      Mitä vittua sä selität :D Jos sulla on koira niin ostat kaupasta jotain koiranruokaa ja sillä selvä.

      • eläimenhyvinvointi

        No ei se nyt ihan noinkaan ole! Jos on varaa ostaa koira ja on sen verran hyvä omista ja ni kattoo vähän mitä se koira tarvisee! Laiskuutta sanon minä jos ostaa jotain hiton halpaa ruokaa ja ajattelee että tässäpähän sitä taas säästetään!!!


    • kiukustunut hinnoist

      normaali koira/kissa voi syödä melkein mitä vain, sairas-tapaukset määrittää sitten eläinlääkäri, runsas vedenjuonti eläimellä pitää virtsatiet kunnossa!
      meidän koirat syövät ja ovat aina syöneet halvimpia ruokia mitä kaupoista löytyy ja ovat TÄYSIN terveitä!
      hinta ei aina ratkase laatua.. ..
      eli elkääs tuijottako ensimmäisenä pitoisuuksia vaan sitä miten koiraa hoidetaan, saako se tarpeeks liikuntaa ja juomista ja virikkeitä!!

      • realistinen

        tiedän paljo ihmisii jotka erillaisille koirilleen ostavat vain kalleinta ruokaa mitä löytyy tai muka laadukkainta,,,elävät itse köyhyydessä kun rahat menee koiranruokaan. sitten käyttävät satoja tuhansia eläinlääkäreihin!!!!!!!!!!!!!!!!!! meidän eläimet käyvät lääkäris vain kun rokotetaan tai oikeasti sattuu joku haaveri. syövät markettiruokia, turkit kiiltää, hampaat on terävät ja ikenet terveet, ei virtsakivii tai muutakaan. Ennen vanhaa koirille on syötetty vaa ruokien jätteitä ja ylijäämiä ja muuta sellasta, ovat olleet terveitä ja elänneet pitenpää ku nyky-elukat!


      • haloo...!

        näimpä,tätä yritän selittää kaikille !


    • Eihän

      Eihän nuo kaupan ruoat oikein maistu koirille.

      Luin jokin aika sitten, että esim. kissoille on tullut erilaisia sairauksia, kun lajityypillinen metsästys on evätty kissoilta.

    • luomuhurtta

      koirani syö jahti-vahti- kanariisiä sekä hau hau kanariisiä, koska saa syyhyä tuotteista joissa on vehnää, sikaa tai nautaa. Lisäksi tarjotaan perunaan broiler-jauhelihaa, kalkkunaa, hevosen lihaa( kennel-autosta joka kiertaa kerran kuussa paikkakunnalla.)
      Paljon mainostettu kotiruoka, mitä se on? Pottuja sipulisoosia? kaurapuuroa, leivänloppuja? Koira on lihansyöjä ja tarvitsee LIHAA. Meillä ainakin lihapuoli lasketaan niin ettei muruakaan ole roskiin menossa, joten kanapäivänä koiralle varataan oma annoksensa.

      • Mainittakoon

        Kotiruuista liha- ja kalakeitto ovat koirille kovin mieluisia samoin kuin perunat karjalanpaistilla, kanankoivet ja kananluut ovat myös herkkua koirillemme.


      • Koirallinen 123456
        Mainittakoon kirjoitti:

        Kotiruuista liha- ja kalakeitto ovat koirille kovin mieluisia samoin kuin perunat karjalanpaistilla, kanankoivet ja kananluut ovat myös herkkua koirillemme.

        Kypsiä kananluita ei saa missään tapauksessa antaa!

        Perunat on vaan täyteainetta, niillä ei ole koiralle mitään ravintoarvoa.


      • Anonyymi

        Ei syyhy mistään ruoja-aineesta tule vaan syyhypunkki siellä kutiaa jos on kerran syyhy.


    • jj

      Tyypillisä velttoja suomalaisia, mistään ei vaivauduta ottamaan selvää....
      Kyllä Luppa on lähinnä alinta sontaa, mitä koirille voi antaa.
      Mutta koiran terveyden kannalta suurimmat ongelmat saat syöttämällä purkkiruokaa sekä makkaroita, niissä ei ole yhtään mitään, mitä eläin tarvii, turhaa energiaa ja käsittämätön määrä pakkauksessa mainitsemattomia lisä-aineita.
      Lähes kaikki iho- ja silmä ja vatsaongelmat johtuvat juuri noista ruoista!

      • einappulaaaaa-

        Totta,yhden säkin ostanut,koira piereskeli kokoajan,mitä ei tehnyt ennen,heitin loput pois.


    • ROYAL CANIN <3

      Oletteko te ihan hulluja?
      saatte tietekin syöttää koirallene mitä haluatte . mutta minä en ainkaan IKINÄ ostaisi markettiruokaa esim : pedirgreerä , luppaa , frikiesiä.... ne ovat täyttä mössöä !
      lihapitoisuus on pedigree kuivamuonassa 4% / 100% ? eihän siinä ole lihaa juuri ollenkaan !
      ja jos ostate markettiruokia niin on paljon suurempi riski sairastua sairauksiin .
      Meillä ainakin on sopinut hyvin ; RC JA Royal Canin !
      Laatu maksaa ihmiset.... halparuoissa on KEINOTEKOISIA VÄRIAINEITA JA SÄILÖNTÄAINEITA . jos ajattelette yhtään koiraanne niin ostakaa ruokaa missä on enemmän lihaa kuin 10 % ... eiole minun ongelmani että maksatte vehnästä , maissista ,,,-kiitos (en tarkoittanut mitään pahalla) =)

      • sammaamieltä

        oon samaa mieltä^ ajatelkaa koiraanne !


      • Anonyymi

        RC ja Royal Canin on sama asia :D Eikä siinäkään ole kun pari hyvää ruokaa, 4200 ja 4800.


    • suomiruoka

      osta rojalia 140e15kg säkki eläinkaupasta, ja saat syöpää aiheyttavia aineita. eli mielummin kotimaista koiralle marketista ja maksaa sen 30e 15kg. Eli en pidä hintaa laadun merkkinä. meillä syödää jahti vahtia. Agrimarket myy ainakin.

    • oh my good

      Että jaksoitkin kaivaa 8 vuotta vanhan ketjun esille.

      • Anonyymi

        Että jaksoitkin mainita.


    • pipero

      Minäkin olen pienellä kansaneläkkeellä ja muistan noita onnenaikoja jolloin meillä vanhuksilla oli vielä varaa syödä kotieläinten ruokia. Olivat todellista herkkua!
      Papan kanssa katoimme pöydän hienoksi ja minä paistelin lihapurkit. Lisukkeina olivat riisi tai perunat. Kynttilänkin sytytimme.
      Pappa sitten kuoli raukka niihin myrkkyihin mitä ryhtyivät laittamaan kotieläinruokiin.
      Myrkkyjen laitto alkoi taas siitä kun vastustivat eläinten käyttöä koemaistajina ja me papan kanssa hakeuduimme Musti & Mirri Oy:lle töihin.
      Palkkasivat silloin eläkeläisiä koemaistajiksi. Eivät palkkaa maksaneet mutta sai joka päivä mahansa täyteen ja perjantaina kassiin kissanruokaa viikonlopuksi.
      Eihän meillä raukoilla ollut varaa kotieläimiä pitää joten söimme ne kaikki itse.

      Se on tietenkin oikein hyvä etteivät käytä eläimiä niissä inhoittavissa laboratorioissa vaan pitävät siellä meitä köyhiä eläkeläisiä.

    • luppa kieltoon

      No saitte syödä kunnon evästä, Lupalla olisitte kuollut jo viikossa.

      • pipero

        Juuh, siitä olenkin ollut kiitollinen jo vuosia että ainoastaan mieheni kuoli noissa eläinkokeissa. Olimme naimisissa vain 48 vuotta.
        Oli ihanaa että onnistuimme palkkautumaan oikeaan yritykseen joka onnistui säilyttämään edes minun henkeni.
        Käyn joka pyhä mieheni haudalla sytyttämässä myrsky- kynttilän, pienen kyyneleenkin tirautan. Hauta on Malmilla, kivi on pieni.
        Nyt syön jotain Mustin & Pörrin herkkua. Kauhean makuista mutta jotain sitä on syötävä etteivät vain käyttäisi eläimiä inhoittavissa laboratoriokokeissaan.


    • Alaa opiskellut

      Itse myös koiran ravitsemusta opiskelleena ajattelin ilmaita mielipiteeni, jos joku muukin sattuu nykypäivänä tänne eksymään.

      Tottahan se on että koira pysyy hengissä ja mahdollisesti hyvinkin terveenä, ruuasta riippumatta. Itse koen koiran ruokinnan tulosten näkyvän eliniässä. Kuten ylempänä onkin mainittu, koira tosiaan on lihan syöjä ja itse syötän koiralle mielelläni mahdollisimman runsas lihaista (tällä hetkellä 65%:sta) ja täysin viljatonta eläinkauppa koirankuivamuonaa. En sitten tiedä kuinka tälläisen "heikompi laatuisen" ruoan syöttäminen läpi elämän vaikuttaa, mutta uskoisin, että koiralla, joka saa vaikka vain markettiruokia alkaa esiintyä aikaisemmin erilaisia ongelmia kuten vaikka nivelten jäykistymistä ja kipeytymistä, kuin niillä jotka saavat "parempaa" ruokaa. Toki moni muukin asia vaikuttaa vanhan koiran terveyteen kuin pelkkä ruoka. Mutta itse kumminkin haluan oman koirani pystyvän juoksemaan vielä viimeisinä päivinäänkin iloisesti kuin, että katson pikkuhiljaa koirani rappeutumista, jumittumista ja kipeytymistä. Kaduilla aina välillä näkee vanhoja koiria, jotka kävelät hitaasti ja vaivalloisesti hinha pitkällä omistajiensa takana..

      Toki pitää ajatella järkevästi. Jos esimerkiksi rahatilanteeni joskus romahtaa massiivisesti, eikä minulla oikeasti ole varaa ostaa mielestäni laadukkaampaa ruokaa; annan koiralle sitä mihin on varaa. Mielummin kumminkin siirtyisin enemmän koiranmakkaroihin kuin marketin kuivamuonii. Tuppaavat sisältämään niin hemmetisti viljoja ja olemattomasti lihaa. En katso eläinkaupasta sitä kalleinta ruokasäkkiä, vaan valitsen itselleni hinta-laatusuhteeltaan parhaimman vaihtoehdon. (Esimerkiksi Brit Care -merkki (erityisesti ko. merkin lammasriisi) on suhteellisen edullista, mutta hyvälaatuista eläinkaupparuokaa, mutta sitä saa vain Musti & Mirri -liikkeistä)

      Toiset sanovat, että koiran ruuan sopivuutta voidaan arvioida koiran ulosteen laadusta. Jos koirasi tekee tarpeitaan usein ja paljon, on ruoka useimminten ravintoköyhää ja menee ns. suoraan koiran suoliston läpi. Mitä kiinteämpää (ei kumminkaan kivikovaa) uloste on ja mitä pienempinä kasat pysyvät sitä paremmin ruoan ravintoaineet imeytyvät, eikä ruokaa mene ns. hukkaan niin paljon.

      Mielestäni ei ole sen enempää oikein kuin väärinkään syötää marketti- tai eläinkauppamuonaa, kunhan koira saa syödäkeen. Minusta se on omistajasta itse kiinni, kuinka paljon on valmis uhraamaan rahaa/aikaa/vaivaa lemmikkinsä hyvinvoinnin eteen. Eläinsuojelulaissakaan ei ole mainintaa, että koiralle ravintoköyhän ruuan syöttäminen olisi rankaistava rikos. Eläinsuojelulaisssa sanotaan ainoastaan, että kaikkia eläimiä tulisi ruokkia niiden lajikohtaisten tarpeiden mukaan.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2082
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      168
      1618
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1547
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1348
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1302
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      286
      1168
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      134
      1048
    8. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1022
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1013
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      882
    Aihe