AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / marja-aronian

marja-aronian

10 Vastausta 4 317 Lukukertaa
Marja-aroniaa tulee yli käyttötarpeen.Netistä luin että niitä voisi kuivata ja syödä sitten talvella välipaloina.Onko jollakin kokemuksia asiasta kuinka onnistuu ja ovatko marjat"syötäviä"?
Nuukana ihmisenä ei kehtaisi jättää marjoja käyttämättä.

Kitkeriä ovat hieman

Ehkäpä kuivaus poistaa hieman kitkeryyttä kuten pihlajanmarjoissa.
Aroniasta tuli kuitenkin hyvää viiniä!

Aroniasta

mehua. Sen voi joko sokeroida, jolloin säilyy pakastamatta tai sokeroimattomana pakastettuna. ihan käypäisä ruokajuoma,

Mitenkäs mehu?

Me tehtiin mehulingolla suoraan tuoremehuksi... karvasta on...;( onkohan sen juominen vaarallista : ), luin netistä että marjat ovat kitkeriä niiden sisältämien parkkiaineiden vuoksi??? Mitä ne on???

Hilloa

Äitini on tehnyt marja-aroniasta aina hilloa. Tarkkaa reseptiä en tiedä, mutta hillo säilyy hyvin ja on herkkua puuron päällä vielä keväälläkin. Kuivaamisesta en ole koskaan kuullut.

kiitos

Naapuriapu taitaa hoitaa asian.
On tehty sekamehuja,hilloa ja hyytelöä.Kotilikööri pompsi muhii kaapissa.
Hyvää syksyä kaikille!
Nautitaan sitten talvella syksyn aikaansaannoksista.

Ne parkkiaineet

kuin esim. punaviinissä. Ei siis mitään vaarallista, mutta enempi aikuisen makuun...

marja aronian kuivaus

Kokeilin kuivausta uunissa yllätyin niiden hyvyydestä,olivat vaan hidasta kuivattavaa 50:llä ei uunissa tapahtunut mitään nostin sitten lämmön 100:aan. valmista tuli "ajattelin onko kukaan yrittänyt kuivata saunassa esim:verkon päällä tulisi isompikin määrä nopeasti,entä joku muu tapa?

Teollinen kuivaus

Teollinen kuivaus tapahtuu ns. kondension avulla. Asiaa hieman ymmärtävä voi itse rakennella, jos kokeilu intoa ja tieto/taitoa löytyy...
Itse olen kuivattanut , enkä tarvinnut mitään kuivuria enkä uuniakaan käyttänyt, vaan ripustin ne tertut "pyykkinarulle" keittiöön, siis neru johon niitä terttuja ripustin!

Sitten laitoin lopuksi sellaisen puolukanperkaussihdin päälle, niin ovat kuivuneet erinomaisen HYVIN, nam:)

Olen myöskin soseuttanut tuoreena, mutta olisi ehkä pitänyt pakastaa se sose, nyt näyttää, että yksi isohko rasia oli iloisesti HOMEESSA :D

Noh, ensisuvena viisaampana, mutta nyt saan syödä kuitenkin kuivattuja marja-aronioita, jotka eivät hullumpia vitamiininlähteitä olekkaan:)

PS. Kyllä montakertaa on mielessä, että JOSKO kiskottaisi hampaat vex ja laittas tekarit, niin voisi yöksi laittaa vaikkapa KLORITTIKYLPYYN
valkenemaan :D , tahtovat monetkin mehut ja kahvi sekä teekin tummentaa hampaita :(, ei vielä pahat, mutta koko ajan tummuvat:(
pitänee alkaa "hopeateetä" =kuumaa vettä + maitoa, niin eivät kahvista tummu, ja sitten myöskin ROOIBOS NATURAL-TEETÄ, NIITÄ ON MONIA MAKUJAKIN.
Kyseisitä teetä ei ole jokaisessa putiikissa, ja siitä on aikaa kun ostin, joten jos jotakin muistan, niin taisin löytää "SITYMARKETISTA"!
 /   /  / marja-aronian

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta