AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  /  / mikä on b-trom

mikä on b-trom

5 Vastausta 45 144 Lukukertaa
tietääkö kukaan mikä on b-trom?
mitä sen kuuluu olla?
mulla oli 360..otettiin salazopyrin turvakokeiden yhteydessä ja nyt se oli noussu paljon aikasempiin arvoihin verrattuna..

se on

veren trombosyyttiarvo pvk:ssa (perusverenkuva)

Kerron lyhyesti

Trombosyytit
LYHENNE
B-Trom (2791)

Trombosyytit ovat ns. primaarisen hemostaasin (vuotojen ehkäisyn) tärkein osatekijä. Trombosyytit muodostuvat luuytimen megakaryosyyteistä.
Trombosyyttien laskentaa käytetään tutkittaessa verisairauksia ja hemostaasihäiriöitä. Kuukautiskierron alussa voi esiintyä alhaisempia trombosyyttimääriä. Fyysinen aktiviteetti nostaa veren trombosyyttien määrää.

Indikaatiot
Vuototaipumus. Poikeava mustelmataipumus.

Näyte
Putkellinen K2-EDTA-verta, antikoagulantti kiinteässä muodossa tai hepariiniverta. Näyte sekoitetaan hyvin. Näyte otetaan mieluiten ensimmäiseksi ilman staasia isolla neulalla.
Näyte säilyy 3 vrk huoneenlämmössä tai jääkaappilämpötilassa.
Lähetys huoneenlämmössä.

Menetelmä
Elektroninen laskenta.

Viitearvot
150-360 x E9/l

Tulkinta
Kohonneita arvoja esiintyy myeloproliferatiivisissa taudeissa, esim. polysytemia verassa ja essentiaalisessa trombosytemiassa. Näihin liittyy tromboosi- mutta myös vuotoriski. Suurentuneita arvoja tavataan reaktiivisissa trombosytooseissa, esim. tulehdustiloissa.
Alentuneita arvoja esiintyy, kun trombosyyttien muodostuminen vähentyy luuydinkudoksessa. Näin käy esimerkiksi luuytimen hypoplasioissa, leukemiassa, luuydinkudoksen toksisissa vaurioissa sekä B12-vitamiinin ja foolihapon puutostiloissa. Veren trombosyyttiarvojen alentumiseen johtaa myös trombosyyttien kulutuksen lisääntyminen, esim. trombosyyttivasta-aineiden esiintyessä, tulehduksissa, hemolyyttisissä tiloissa, SLE:ssä, splenomegaliassa ja disseminoidussa intravaskulaarisessa koagulopatiassa (DIC).

kiitos

Kiitos kun vaivauduit noin perusteellisesti vastaamaan.On siis viä kohtuu lukemissa mun arvo noussu vaan edellisistä arvoista paljon..

Ne trombbarit

Oletko tietoinen, että trombosyyttien määrä voi nousta monta sataa yli viitealueen pelkästään nivelissä olevan tulehduksen takia? Muutenkin niiden määrä vaihtelee jatkuvasti, erityisesti naisilla kuukautiskierron mukaan. Itselläni alin lukema on ollut noin 220 ja ylin 611. Sairastan nivelreumaa.

en ole..

En ole ollu tietoinen.ei ole aikaisemmin tulehduksen takia noussut nyt ensimmäisen kerran siksi jäikin sitä miettimään.Olen sairastanu vuodesta -91
mitkä nivelet sinulla eniten vaivaa?
Onko tarvinnut tehdä leikkauksia ja mikä lääkitys sinulla on?
mitä sitten tehtiin kun arvo oli 611?ooteltiiko vaan et laskee?

Mulla on tällä hetkellä aika aktiivisena.Leikkauksia on tehty viisi lääkityksenä mulla on salazopyrin ja trexan lisäksi foolihappolisä...
 /   /  /  /  / mikä on b-trom
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta