SAT-testi

kauppakorkeaan

Hei,

onko kellään kokemusta SAT-testeistä. Ajattelin yrittää kokeilla sitä väylää kauppakorkeaan ensi keväänä. HKKK:n sivuilta löytyi vain nihkeästi tietoa ainakin siitä, että kuinka vanha testi käy. Tosin ei taida olla testit kuin tammikuussa ja huhtikuussa tarjolla. Kuinkakohan korkeita pisteitä vaaditaan?

2

7643

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viime vuonna sisälle

      Pääsin viime vuonna sisälle SATilla. Silloin raja
      oli vain 1300 pistettä, koska aloituspaikkoja oli enemmän uuden Business Technology ohjelman vuoksi. Aiemmin raja on ollut noin 1340-1360. Tasapisteissä matematiikan pisteet ratkaisevat.

      Tuo SAT koehan muuttui viime keväänä, toukokuussa oli jo käytössä uusi New SAT koe. Uudessa kokeessa on Critical Reading, Writing (uusi osio) ja Math osiot. Ennen maksimipistemäärä oli 1600 (800 pistettä Reading ja Math osioista), nyt se on 2400 (800 kolmesta osiosta). Viime kesänä uudesta kokeesta vain Math ja Critical Reading laskettiin jotta tuloksia pystyi vertailemaan vanhan kokeeseen.

      En tiedä mikä linja on tänä vuonna, mutta luulisin että vain nämä uudet New SAT kokeet hyväksytään joten pääsyraja todennäköisesti olisi korkeimmillaan (3/2)1360 eli noin 2040 pistettä. Kokeen voi toki tehdä jo kerran tammikuussa ja yrittää uudelleen vielä huhtikuussa jos pisteet eivät tyydytä.

      www.collegeboard.com:sta pitäisi löytyä yksi täydellinen harjoituskoe vastauksineen. Suosittelen myös tilaamaan www.amazon.com:sta muutaman harjoituskirjan, itse käytin Princeton Review ja Kaplan merkkisiä. Preppaamalla sain nostettua omia pisteitäni noin sadalla per osio, eli todella paljon. HKKK tiedottaa aika nihkeästi tuosta SATista, mutta kannattaa ihan e-mailata sinne jos on jotain kysyttävää, minulle ainakin vastasivat aika nopeastikin.

      • Moorea

        Moi,

        Kävin itse viime vuonna SAT-testissä, mutta pisteet eivät riittäneet sisälle kauppakorkeaan. Sain aika hyvin tietoa Suomi-Amerikka Yhdistyksestä (www.sayl.fi), katsopa nettisivut. Sieltä myös ystävällinen täti lähetti minulle materiaalia (infovihkon ja harjoitusvihkon ilmoittautumislomakkeet) kun kysyin tietoja. :) Muuten kaikki oleellinen löytyy tuolta edellisen mainitsemasta College Boardista. Suosittelen todella treenaamaan etukäteen, menin itse kokeeseen lähes kylmiltään eikä se riittänyt. Tämä ei siis ole mikään helppo tie sisälle vaikka ei kirjoja tarvitsekaan lukea. Huomioi myös, että et voi hakea kauppakorkeaan sekä pääsykokeen että SAT:n kautta, vaan toinen täytyy valita. Tsemppiä yritykseen!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1575
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1248
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe