patti niskassa

......

Huomasin tässä muutama päivä sitten niskassani kovan patin, se on ilmaantunut ihan yhtäkkiä. Toisella puolella niskassa meneevää luuta ei ole pattia. se on ihan ylä niskassa luun vieressä "niskakuopan toisella puolella". Lääkäriin varaan ajan heti viikolla. Onko kellään ollut samanlaista? Pelottaa, kun ei yhtään tiedä mikä se patti on.

29

69755

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokenut

      Se on vain turvonnut imusolmuke. Se saattaa joskus turvota esimerkiksi flunssan seurauksena ja jäädä siihen pysyvästi. Silloin tällöin se on pienempi, joskus turvonneempi; silloin kun olet kipeä, esim. hammastulehdus. Todella monilla on pikku patti kaulassa, kainalossa tai nivusissa. Kunhan patti on noin sormenpään kokoinen ja liikuteltavissa; koskettaessa muljahtelee. Se on niin huomaamaton, että on saattanut olla siinä jo vuosia.

      • ......

        Minulla tämä patti on ihan kova ja ei kyllä liiku mihinkään. Ei ole kylläkään yhtään kipeä, vain silloin jos sitä koskettelee paljon. Luulen, että olisikohan joku imusolmuke,mutta aijon silti käydä lääkärille näyttämässä, että saisi itselleen mielenrauhan.


      • Jowlfäg
        ...... kirjoitti:

        Minulla tämä patti on ihan kova ja ei kyllä liiku mihinkään. Ei ole kylläkään yhtään kipeä, vain silloin jos sitä koskettelee paljon. Luulen, että olisikohan joku imusolmuke,mutta aijon silti käydä lääkärille näyttämässä, että saisi itselleen mielenrauhan.

        Ehdottomasti lääkäriin. Lapsilla noi patit on normaaleja/yleisiä eikä tarvitse huolestua. Aikuisilla aina syy käydä lääkärissä/ultrassa verikokeissa.


      • Anonyymi
        Jowlfäg kirjoitti:

        Ehdottomasti lääkäriin. Lapsilla noi patit on normaaleja/yleisiä eikä tarvitse huolestua. Aikuisilla aina syy käydä lääkärissä/ultrassa verikokeissa.

        Itse asiassa minun ystävä, joka on lääkäri, sanoi että lapsien tulee ihan aina käydä näyttämässä kaulassa tai niskassa olevia patteja.


    • Miina

      Käy kuitenkin näytä lääkärille mielenrauhasi vuoksi. Minulla on ollut patti 20 vuotta, ei niskakuopassa, vaan vähän ulospäin, en osaa paremmin kuvata, kun tunne anatomiaa. Toinen patti on korvan lähellä, tuntuu kun painaa leukaluun vierestä, sekin ollut vuosia. Kovia, tiukasti kiinni, kipeytyvät jos "räpelöi". Tohtorit on tutkailleet, olen sitä mieltä, että kaikki patit pitää näyttää lääkärille.

    • ...

      tuo luultavasti on. Itseltänikin löysin niskasta toiselta puolelta juuri siitä rangan viereisestä kuopasta kovan patin, joka siinä muutaman päivän oli, kunnes tänään yllättäen olikin kadonnut.

    • sulla ei

      ole muita oireita, niin sehän voi olla vaikka rasvapatti.

    • ......

      kävin pattia näyttämässä ja sanoivat sen olevan turvonnut imusolmuke. Sitä nyt seurailen viikon verran ja täytyy mennä uusinta käynille jos ei pois itsestään häviä.

      • kävi

        miten kävi oliko jotain? Koska itellä samanlainen, enkä uskalla käydä lekurilla, olen vasta 18


    • tyttö_86

      Huomasi itselläni patin niskassa noin kuukausi sitten.Lääkäri kehotti tarkkailemaan muttei vaikuttanut huolestuneelta. Ajattelin kuitenkin nyt varata ajan kun on ruvennut päätä jomottamaan päivittäin..saattaa tosin johtua vain niskojen jumiudesta.

    • hempppppa

      keskustelunne ovat todella vanhoja, ajattelin silti kirjoittaa.
      Olen nuori, vasta 15 vuotias tyttö. Niskassani on ainakin kaksi, ellei kolmekin kovaa katoamatonta pattia.
      Yksi niistä on ollut ainakin vuoden. Sairastin v.09 sikainfluenssan, saattoi jäädä siitäkin ? Vai jäikö..
      olen sairastanut flunssaa koko ajan, nyt miltei 2 vuoden jälkeen olen potenut flunssaa 3 viikonajan, lääkäri totesi poskiontelon tulehduksen.
      Ei mennyt ohi antibiootein. Menemme huomenna lääkäriin, äitini sanoi niistä pateistakin niskassa, ja rupesimme ajattelemaan että taustalla saattaa olla jokin sairaus, pelottaa, että minulla on tyyliin imusolmuke syöpä .. voi ne toki jotain rasvapahkojakin olla.

      • wikke67

        Heippa Hempppppa! Selvisikö mitä ne patit ovat? Itsellänikin on yksi kova patti niskassa ja päätä särkenyt jo monta kuukautta. Yskää ja kurkku kipeä koko ajan. Vajaa viikon kuluttua lääkäriin näyttämään...


    • hömppöheekki

      Mulla on leukakulmassa ollut patti ainakin toista vuotta. Saman verran aikaa on ollut poskiontelotulehdusta. Imusolmuke lienee siis turvoksissa jatkuvan poskarin vuoksi. krooninen poskari voi olla melko huomaamaton, ei lainkaan nuhaa, oireilee vain ajoittain selvemmin kasvokipuna.

    • apua!!!!

      se on syöpä!!!!! tiedän sen. se leviää hitaasti mut se pitää leikata pois. se alkaa pienestä luomesta

    • tiedoksi!!

      tiedoksivaan apua!!!! se ei ole todellakaan syöpä sillä me muut emme puhu luomesta vaankuin patista nahan alla. joka on todennäköisesti tulehtunut imu solmuke tai rasvapatti.

    • voiko joku auttaa?

      mulla on sellanen peukalon pään kokonen patti niskassa korvan takana niin voisko se olla vaan turvonnu imusolmuke ku en yhtää osaa sanoo tollasesta mitää nii voisko joku auttaa vähä ja kertoo et onko syytä huolestua? oon vasta neljätoista....

      • niitai sit imu solmuke syöpä


    • edelliseen jatkoa

      tuohon edelliseen "voiko joku auttaa" jatkoa on vaikea niellä liittyykö asiaan?

    • pelko123

      hei! minulla on ollut nyt yli viikon tossa niska kaula alueella patti ja niska/kaula tuntuu turvonneelta :/ patin tuntee kun Sormella koskee! se on tossa puoliksi niska lihaksenpäällä! :/ pelottaa kun on noin iso patti! ja ja olin lääkärissä jo ja sani että turvonnut imusolmuke :/ ja verikokeisiin käski men jos ei poistu :/ syöpä kasvain pelottaa ://

    • oiskoha imu solmuke syöpä

    • jee7

      Voi teitä... Se on vaa tulehtunu imusolmuke ja imusolmuke syöpä tulee vain ja ainoastaan niille joilla on syntymässä todettu joku imusolmukkeisiin liittyvä tulehdus ryhmä ja se altistaa vai enemmän imusolmuke syöpään. Imusolmuke tulehdus tai paisuma tulee ylemmiten flunssasta tai yskästä , mutta suurimmalla osalla se tulee täistä! Rauhoittukaa jo!:)

    • julle3

      terve mulla on tossa niska nikaman kohdalla iso patti ei oo vaivannu 10v tuli kyykkämisestä eli puntin nostossa

    • en ole kuullut

      Voiko puntin nostosta tulla patti niskaan?

    • auttakaaxxx

      Oon 12v poika mulla on niskassa patti mikä se on? Pelottaa:c

    • Pattiniska

      Mullakin on niskassa semmonen kova patti, ja mua pelottaa aika paljon että mikä se on koska oon vasta 11. En oo kertonu siitä voel mun vanhemmille:/ Ja lisäks mulla on siinä niskan ja kurkun välissä siellä sivissa semmonen pieni kova patti. VOIKS JOKU AUTTAA KERTOMALLA MITÄ NE ON TAI VOIS OLLA?

      • Pattiniska

        Ollut kyllä vasta kesäkuusta asti ja nyt on lokakuun loppupuoli.


    • JokuPatti

      Olin Noin 2 Vuotta sitten näyttämässä Niskan ja leuan välissä olevaa pattia ja sanottiin että se on cain imusolmuke. Olen huomannut että niskaan tuli samanlainen näytän 1h sitten canhemmille ja he sainoca että meennään näyttämään huomenna. Toivottavasti ei vakavaa. Olin eka huolestunu mut näin nää kommentit et muillakin on. Ja uskon että ei oo vakavaa...

    • ihmettelijä-

      kauheesti on ollut kaikilla patteja ja lääkärille on käyty näyttämässä. Ei kuitenkaan vaivauduta enää myöhemmin kertomaan, että mistä oli kyse. Vai liekö kaikki patin löytäneen kuolleet syöpään muutamassa päivässä.

    • OMGIMG88

      Oon tosi myohäs mut ei se mitään! Mulki in niskas sellainen patti mun äiti huomaa sen ku se laitto mulle aurinkorasvaa sit se kerto mun tädille mun täti on hieroja ja se sano et jossai koulutukses sille kerrottiin tollasista pateista ja noita tulee vanhoille naisille yleensä mut voi tulla nuoremmillekin ite oon 04 Se ei välttämättä lähe ikin pois mut se voi lahtee jos urheilee enemmän ja pitää hartiat suoras Eila sillei oudosti noitamaisesti Ps. teil ei oo sillo hengen vaara se on normaalia mut mun tietojen mukaa miehille ei pitäs tulla sellasii☺️

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe