AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Velka vanhenee, tietoa!

Velka vanhenee, tietoa!

18 Vastausta 11 590 Lukukertaa
Täällä kysytään jatkuvasti, milloin velka vanhenee. Lue alla oleva oikeusministeriön linkki ja olet viisaampi.
http://www.om.fi/11213.htm

Esim. v. 1993 laman aikana velkaantuneet pääsevät pois ulososton piiristä v.2008, eli 15 vuotta piti useimman meistä "lusia". Silloin ei voida enään ulosottoteitse sitä velkaa periä. Toki perintäkirjeitä saattaa tulla, mutta ovat tietenkin tehottomia.

Murhasta napsahtaa elinkautinen eli 12v, josta ensikertalainen istuu yleensä puolet eli 6 vuotta. Suomessa lusivat useimmat ja aivan syyttä 15 vuotta, takausvelkoja, asuntovelkoja, velkoja yrityksen lainoista jne...

Näin kuitenkin meillä täällä Suomessa. Pankit saivat rahansa verovaroista, ja nyt nämä ulkomaalaisomisteiset perintäfirmat jatkuvat perintää. Nille on nämä velkavangit myyty! Härskiä toimintaa.

Tässä lisää...

Tuo linkki oli valmistelusta, tässä v.2004 voiman tullit ulosottolain uudistus:

http://www.oikeus.fi/13324.htm

Velkavankeus

Suhteellisen hyvä rinnastus, ottaen huomioon palstan yleistason. Erikoistahan on, että harkitusta murhasta selviää helpommalla kuin esimerkiksi takausveloista. Mutta pitää ottaa huomioon, että lainsäätäjien joukkoon eivät valikoidu missään nimessä yhteiskunnan älykkäimmät yksilöt.
Toki vankilatuomiokin rassaa, mutta kymmenien vuosien "velkavankeus" vie hengen monilta!

harkittu murha

Murhasta saa elinkautisen, joka tarkoittaa sitä, että murhamies on linnassa kunnes kuolee; ellei presidentti armahda. Presidentin ei ole pakko armahtaa ketään, jos ei halua.

onneton,hyödytön yhteiskunnalle.

Vouti.?Olen hänen asiakkaansa varmaankin seuraavat viisikymmentä vuotta.Työttömyys ja pätkätyöt,luottamus tulevaisuuteen ja vakinaisesti työnantajan palveluksessa pysyminen,ajoivat minut velkakierteeseen mistä ei ole paluuta ns parenpaan arkeen.Jatkuva opiskelu ja yritys sitäkautta työllistyä paremmin ovat minunkohdallani lukuisista yrityksistä huolimatta epäonnistuneet.Velkani kasaantuvat ja kasaantuvat,postia tulee niin paljon perintätoimistoista,että niillä eristäisi ison makuhoneen seinät ja katon.ulosotto alkaa taas kohta,mutta kun olen pätkätöissä vie vouti vaan muutaman kerran,ja sama kierre jatkuu velkä ei minunosaltani vähene tai vanhene koskaan vaikka sitä itse kovasti haluaisin.Velkaneuvonta ei kelpuuta määräaikaisessa työsuhteessa olevaa.(maksukatkoja liian usein)Eli en todellakaan mielestäni ole se tuottava ihminen tälle yhteiskunnalle mistä meille mielikuvia esim tv mainoksissa kerrotaan/esimerkkinä opastetaan.(Eutanasia suomeen)kiitos ja terkut voudille!!

koskeeko

Koskeeko nämä määräajat(15 ja 20v) ihan kaikkia velkoja vaiko jotain pankki ym.velkoja.

Elinkautinen vankeus

Elinkautinen tarkoittaa sitä, että tuomittu istuu vankilassa lähtökohtaisesti kunnes kuolee. Vain presidentin armahdus voi pelastaa tuomitun. Pressan ei tarvitse ketään armahtaa, jos näin ei halua tehdä, eikä tuomitulla ole mitään ehdotonta oikeutta päästä koskaan pois. Kaikki perustuu siis presidentin vapaaehtoiseen armahdukseen. Keskimäärin armahdus on viime aikoina tullut n. 13 vuoden lusimisen jälkeen. Pisimpään istunut on ollut jo yli 15 vuotta, eikä armahdusta kuulu.

Väärin.
Elinkautinen ei siis ole mikään "12 vuotta" ja elinkautisesta ei ensikertalainen selviä 6 vuodella (ellei pressa armahda, mitä ei ole tapahtunut näin nopeasti koskaan). On toki tuomittuja, jotka ovat vapautuneet elinkautisesta jo muutaman vuoden jälkeen - kuolemalla.

Määräaikaisesta vankeustuomiosta ensikertalainen selviytyy puolikkaalla, mutta elinkautinen on aivan eri juttu. Murhasta elinkautinen on ainoa rikoslain mahdollistama rangaistus.

hups

tuosta välistä olisi pitänyt jäädä sana "väärin." pois. Näin siinä käy kun leikkailee-liimailee huolimattomasti.

Älä saivartele!

älä saivartele...muut lukijat varmaan ymmärsivät missä oli juttuni "pihvi".

pihvi vai kalkkuna

Oli pihvisi mikä hyvänsä, heittelit silti sinne pihvisi mausteeksi silkkaa puuta heinää. Päätinpä oikaista, että ehkä joltakin ihmiseltä saisi kitkettyä pois aina jatkuvasti esiin nousevan tyhmän harhaluulon siitä että elinkautinen olisi Suomessa joku kiinteä 12 vuotta.

Muutetaanpas

Tässä oikeaa tekstiä, ettei tarvitse leikellä ja liimailla:
http://www.laki24.fi/riri-rangaistukset-vankeus.html

ei ikinä

Eihän se mihinkään vanhene jos velkoja saa silloin tällöin vaikka palkasta ulosmittaamalla tai veronpalautuksina velkojaa. Velkojat pitävät huolen, että ´velat ei vanhene ikinä.

Eikö velka vanhene?

Siis mikä idea siinä on että vanheneminen alkaa uudestaan jos saadaan ulosmitattua jotain esim. veronpalautukset?
E ikai kaikki velat ala uudestaan vanhenemaan jos veronpalautuksista saadaan vaikka vain yhteen velkaan maksua?
Ja onko aika edelleen 15 vuotta?
Ulosotossa olevat velat vanhenevat 15 vuotta käräjäoikeuden tuomion jälkeen. Siihen ei vaikuta maksamiset eikä maksamatta jättämiset.

Saneraus loppui 2005

Älkää luulko että velkasanerauksessa olevat ovat suojeltuja.
Vuonna 2005 sain tuskallisen maksusuunitelman maksetuksi mutta peritätoimisto vaatii lisäsuorituksia koska 2003 muttunut joku pykälä.
Ja nyt multa vaaditaan älyttömiäsummia rahaa (kerron enemmän tästä myöhemmin paremmallaajalla)
Taitta olla niinettä nämä perintätoimistot ovat nykyisin niitä jotka tuomitsevat tällä painostuksella hyvin monen asiansa hoitaneet ennenaikaiseen hautaan.
Tarkoitan meitä jotka ovat velkasanesauksen hoitaneet loppuun. mutta perintätoimiston moraaliton painostus...
(vanheneeko velka vainajalta)

Mutta nyt kiire töihin (vaikka työmoivaationi on toistamiseen tuhoutunut tässä temmellyksessä)

Totta on

Ensimmäiset velat vanhenevat 1.3.2008 eli eivät ole enää tämän jälkeen ulosottokelpoisia. Ainoastaan kuoleman jälkeen kuolinpesästä voidaan ulosmitata vanhentunut saatava mutta elinaikana ei. Monet perintätoimistot yrittävät nyt tehdä velallisten kanssa maksusopimuksia, eli maksaisivat hieman vähemmän kuin ulosotossa voi palkasta ottaa, sopimukset kestäisivät useita vuosia eli näihin ei kannata heidän lähteä mukaan joilla velat vanhenevat ensi vuonna. Tällaisen sopimuksen kun tekisi eikä sitten pystyisikään maksamaan sovittua summaa esim. työttömyyden ym. takia niin tapaus vietäisiin oikeuteen sopimusrikkomuksena ja sama 15 vuoden ulosottokierre alkaisi alusta!

Velka EI vanhene

Itse takasin lama-aikana sukulaisen lainan.
Nyt olen maksanut takaajana ko. velkaa vuodesta 1991. Kuullessani lakiuudistukseta huokaisin helpotuksesta ja ajattelin, että pääsen vihdoinkin tästä pälkähästä. Kunnes ulosottomies soitti ja kertoi ettei minulta ulosmitattava osuus riitä loppu velan maksuun. Ulosottomies ilmoitti: velan loppuosuus tullaan perimään sinulta kokonaisuudessaan. Kysyessäni, mitä tämä tarkoittaa ? Ulosottomies vastasi: Jäljelle jäänyt osuus ulosmitataan sínun omaisuudesta. Tämä tästä lakiuudistuksesta. Onko muilla palkansaajilla, jotka ovat joutuneet korvaamaan vastaavanlaisia takuita samanlaisia kokemuksia?

kulkurin päiväuni

olisin sitä mieltä että kannattaa tarkistaa omat luottotiedot,sieltä listasta näkee milloin mikäkin vanhenee.ei intoileva ulosotto aina tiedä vaikka niin väittää.kerrankin oli viemässä mun ulkomaan päivärahat ja kilometrirahat ja suurimman osan palkasta,mutta joutui kiltisti palauttamaan kysyttyäni neuvoa naapuri kylästä.mä olen velaton seuraavassa lamassa .

Muistetaan menetetyt ystävät ja perheet 1.3.2008

Menetitkö ystävän...

Menetitkö ystävän , tuttavan sukulaisen näinä hulluina vuosina.

Kuinka moni perhe menettikään isän, äidin, huoltajan vuosina 1990- ......???

Itse luin lehdestä uutisia...ajoi rekan perään... löydettiin hirttäytyneenä...oli ampunut itsensä...auto oli ajautunut tahallisesta lentokentän risteyksessä...

Nämä velat on sinulle anteeksi annettu.

Kuinka minä haluaisinkaan teidän kaikkien olevan täällä ...........kuinka moni muu teitä kaipaa ja nousee varmasti muistot mieleen kun lakiuudistus astuu voimaan 1.3.2008.

Muistonne elää.

Lohtuna...tukena...

http://www.lintukoto.net/muut/sytyta_kynttila/index.php
 /   /  /  / Velka vanhenee, tietoa!

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta