AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / kylppärin vesueristys taloyhtiössä

kylppärin vesueristys taloyhtiössä

15 Vastausta 11 270 Lukukertaa
Tietääkö kukaan, kuuuluuko taloyhtiön kustantaa vesieristys kylppäriin, kun tehdään remppaa? jotkut sanoo että kyllä , toiset on sitä mieltä, että se maksaa, joka tekee. Onko mitään lakipykäliä olemassa asiasta ?

Meidän

pitäisi saada korvaus vesieristeestä. Olen ensimmäinen kylppäriremontin tekijä yhtiössä, ja isännöitsijä sanoi, että periaatteessa taloyhtiö maksaa vesieristyksen (yhtiön edustaja tarkasti vesieristyksen). Nyt vain odottelen yhtiökokousta, missä esittää kuitit ja kulut, ja odottaa kuinka käy. Sääntöhän menee niin taloyhtiöissä, että asukas vastaa sisäpinnoista ja yhtiö pinnan alla olevista jutuista. Tärkeintä on tuo eristyksen hyväksyttäminen yhtiöllä!

Riippuu

Riippuu ihan tapauksesta. Jos kylppärissä on olemassa ehjät vesieristeet (muovimatto tai laatan alla vesieristys) ja ne rikotaan remontin teossa, niin miksi taloyhtiön pitäisi maksaa.. Jos taas on kyseessä vesivahinko tai vesieristys on vanha tai puuttellinen tai sitä ei ole ollenkaan, niin fiksu taloyhtiö maksaa vesieristeet ja asennustyön ja myös valvoo työn. Vastuu remontissa on kuitenkin tekijällä/teettäjällä eli remppahfirmalla ja osakkaalla.

Järkevää

Mikäli edellisestä remontista on kulunut aikaa, niin kyllä fiksu taloyhtiö maksaa vesieristykset tapauksessa kuin tapauksessa, sekä valvoo työn lopputuloksen. Hyvin tehty homma kuitenkin nostaa kiinteistön arvoa ja vähentää suurempia riskejä.

Riippuu

Itse itseään selventäen.. Siis yksittäisen osakkaan kylppärin tasonparannusrempassa (ei esim. vesivahinko) vastuu remontista on osakkaalla, vaikka taloyhtiö valvoisi remontin. Jos remppa tehdään taloyhtiön toimesta, vastuu tietty pysyy taloyhtiöllä.

näin

Ainakaan minulla ei ollut ongelmaa. Taloyhtiö kustansi kylppärin lattian tasoituksen, vesieristeet ja työt, myös kostuneet saunan lämpöeristeet ja höyrynsulun.

Ihan järkevää, sillä talo on 1990 rakennettu ja vuotoja alkaa ilmaantua. Niitä korjaillaan sitte sitä mukaa, mutta korjaus ei ole todellakaan mitään luksusta.. Jos asukas tekee laatoitus remppaa, niin tässä yhteydessa taloyhtiö järjestää, valvoo ja maksaa eristykset.

Miksi maksattaa naapureilla ?

Voi kuulua taloyhtiölle. Mutta mikä se taloyhtiö on ? Eikö kysymys kuuluisi paremmin niin että kuuluuko naapurien maksaa vesieristys.

Meillä ainakin tehtiin kylpyhuoneremontti omilla rahoilla, ei yhteiskunnan eikä naapurien rahoilla.

osakas maksaa

On pykälät. Osakas kustantaa kun kyseessä ei ole vaurion korjaus.

Ei kai kuulu kustantaa, mutta voi kustantaa

Ei kai kuulu mitenkään kustantaa.

Mutta hallitus voi tehdä päätöksen.

Minunkin asunnoisani omassa ja vuokratuissa on tehty monenlaisia päätölsiö.

Toisessa taloyhtiö teettää ja kustantaa,
vesieristyksen.
Eli kun ilmoitat, taloyhtiö purkaa vanhan ja vesieristää.
Senjälkeen voit itse laatoittaa.

Toisessa maksaa vain vesieristys tarvikkeet.

Toisessa maksaa tarvikkeet ja työn.

se on virhe hallitukselta

.. ja hallitus maksaa eristeet omasta pussistaan, jos yksikin osakas älähtää..

on toki

On toki lakipykäliä ja riippumatta siitä mitä edelläolevat asiasta sanoo niin ei ole yhtä totuutta asiasta koska kustannusjako riippuu taloyhtiön noudattamasta vastuunjako käytännöstä.

Tuosta taloyhtiön ja osakkaan välisestä vastuu jakaumasta on olemassa yleinen suosituslinja jonka mukaan vesieristys kuuluu taloyhtiölle eli ei osakkaan kustannuksiin.Mutta pitää muistaa,että taloyhtiöllä voi olla myös tuosta linjasta poikkeava vastuu käytäntö.Nudatettava linja löytyy yhtiöjärjestyksestä.

Vaikka vesieristys kuuluisikin taloyhtiölle niin pitää muistaa kohtuu asioissa,Jos esimerkiksi remontoi pesutiloja säännöllisesti kun ei värit enää ole muotia niin ei ole kohtuullista vaatia joka kerta yhtiöltä korvausta vesieristeistä koska
nekin pitää laittaa usein kaakelien vaihdon yhteydessä.

Yhtiöjärjestys

Jos as.oy:n yhtiöjärjestyksessä on määritelty että vesieristyksen asennuksen kulut kuuluu osakkaan itse maksettavaksi, silloin osakas maksaa. Jos taas mitään tälläistä ei ole määritelty niin yhtiö maksaa.
Kaikessa tapauksessa yhtiöllä on oikeus vaatia että eristys laitetaan ja myös oikeus valvoa,että näin myös tulee tehtyä.

ei välttämättä mutta ehkä

Vesieristyksestä on hyvä keskustella yhtiökokouksessa. Me olemme sopineet, että ei makseta, mutta jos joku veisi käräjille, joutuisimme maksamaan. Mikäli yhtiöjärjestystä muutetaan, silloin voidaan määrätä, että jokainen maksaa itse. Silloin asia on yksiselitteinen.

Sinänsä ilmaista se ei ole, vaikka taloyhtiö maksaisi, sillä yhtiövastikkeessa joudumme maksamaan yhtä sun toista.

Vesieristys

Eikös se ole kaikkien etu,että jos jollain repsottaa kaakelit tai muovipinnat kylppärissä niin taloyhtiö tulis vastaan remontti kustannuksissa maksamalla vesieristeeseen saakka... Onkos se parempi vaihtoehto,että asukas antaa veden päästä rakenteisiin saakka ja sitten kuivatellaan sieltä sun täältä...ja sehän ei taidalla olla ilmaista touhua.
Taloyhtiö ei saa maksaa vedeneristeitä ns. mukavuusremontin (vedeneristeissä ei ole vikaa) tekijälle, se on vastoin as.oy. lakia.

Jos vedeneriste pettää, silloin yhtiö maksaa vedeneristeen sekä myös laatat ja tarkastusmaksutkin.

Tässä on paljon tietämättömyyttä!
 /   /  /  / kylppärin vesueristys taloyhtiössä

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta