AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

Infrapunasauna

187 Vastausta 167 316 Lukukertaa
Onko kenelläkään kokemuksia infrapunasaunasta?
Kiinnostaisi kun ei tarvisi erillistä Iv-kanavaa.
Tuntuvat kehuvan sen terveysvaikutuksiakin. www.infrapunasauna.fi

Skeptinen

Noh, mene säteilylämmittimen kanssa vaatekomeroon tai vanhaan jääkaappiin istumaan. Periaate on sama. Mainoksessa mainittu infrapunasäteily tarkoittaa infrapunasäteilyä lämpöalueella.

Miten tuolla jaksaa istua, jos ilma ei vaihdu? Ja hikeä valuu koko ajan, joten kopin täytyy likaantua aika nopeasti.

Minä ainakin haluaisin kokeilla ennen ostamista.

käsitys

Oma käsitys näistä infrahuoneita on että tuntuvat kuumilta ja ovat kuivia. En usko että niissä mikään hiki oikeastaan tule. Ei ainakaan saunaa korvaa missään tapauksessa. Säteilyn terveys vaikutuksista en tiedä...

Infrapunasauna...

Olen kokeillut infrapunasaunaa viikko sitten ja tietysti minullakin oli ennakkoluuloja koko saunan suhteen. Meitä oli kolmen hengen testiryhmä ja "saunominen" eteni seuraavasti.
Saunaa oli lämmitetty n. puoli tuntia ja siellä oli n. 45 astetta lämmintä. Ensin istuimme lauteilla 15-20 minuuttia ja sen jälkeen kuumaan suihkuun. Takaisin taas saunaan ja toiset 15-20 minuuttia. Sen jälkeen kylmään suihkuun.
Jo ensimmäisen vartin aikana jokaisella meistä hiki irtosi ja toisen vartin aikana sama juttu.
Olo oli vallan mahtava tämän saunomisen jälkeen ja kun yleensä ns. tavallisen saunan jälkeen on väsymys, niin tämän saunomisen jälkeen oli todella hieno, virkistynyt olo.
Kannattaa käydä kokeilemassa, jos aikoo hankkia...
Meillä ko. sauna on tilauksessa.

Missä kokeilit?

Onko kellään tietoa, löytyykö Turusta tai sen lähikunnista paikkaa, missä olisi infrapunasauna? Olisi kiva päästä kokeilemaan sellaista :)

Missä kokeilit

Hei !
Paimion kaakelissa ja kalusteessa on yhden hengen infrapunasauna näytteillä. Sauna on aivan käyttövalmis, joten sinne saa lämmöt päälle.
Käyppä katsomassa ja mikäli saunominen kiinnostaa, kauppias opastaa sinua eteenpäin.

T. Helena

Infrapunasauna

Moikka!
Turkuun on kuulema juuri hankittu infrapunasauna Nummen Saunaan! Katso tarkemmat tiedot
www.nummensauna.fi

infrapunasaunaan!

Olen käynyt aurakadulla infrapunasaunassa ja oli tosi hyvä. Hoitohuone VIS muistaakseni. Naantalin aurinkoisen vieressä.

Turusta löytyy

Hei,

Ladylinelta (Kaskenkatu) Kurjenmäki löydät infrapunasaunan. Muutenkin ihan pirtsakan tuntuinen naisten kuntosali, jossa toimintaa ihan pipona, mutta silti rauhallinen fiilis.

ELIXIA-kuntosalissa Turun hienoin infrapunasauna

Nyt on saatu kuntosali Elixiaan kauan kaivattu iso infrapunasauna. Se on yhteissauna miehille ja naisille. Mahtava kokemus kuntosalitreenin jälkeen.

TURUSSA

intrapunasauna löytyy ainakin elixiasta..
Juu ja Elixia Länsiväylästä Espoosta

meiltä saa lisää infrapunasaunoja

Hei,

Kiitos kokeilukommenteistasi.

Kyllä sauna toimii juuri niinkuin kerroit,

Kun kaverisikin harkitsee saunaa, anna osoite www.saunax.fi
niin voin tehdä tarjouksia, vaikka komeroon sopivista.

t saunaseppo 040 312 3221

Kerta kokeilu

Hei!
Testasin eilen infrapunasaunan täällä Kuopiossa. Ihmettelenkin nyt ihmisten kommentteja hikoilusta, jota ei minulla ilmennyt yhtään, normaalissa saunassa kyllä hikoilen. Itseasiassa nukahdin saunaan ja oloni oli pökkyräinen koko illan, enkä meinannut aamullakaan ehtiä töihin. Onko vähän liiankin rentouttavaa??
Nim. esh

Hikoilu lisääntyy kun käyttää ip-saunaa useammin

Kun infrapunasaunaa käyttää ensimmäistä kertaa voi hyvinkin ihmetellä tapahtuuko saunassa mitään. Ensimmäisten käyttökertojen aikana voivat hikirauhaset olla enemmän tukossa ja kehossa on myrkkyjä, jotka estävät tehokasta hikoilua. Useamman saunomiskerran aikana hikoilu lisääntyy ja myrkkyjen poistuessa hien mukana alkaa hikoilu entistä aiemmin ja voimakkaampana. Noin 5 % ihmisistä ei hikoile juuri ollenkaan,joten tämä ei ole aina saunasta kiinni.

INFRAPUNASAUNAN käyttöä ei kannata jättää kertakokeiluun vaan alussa on hyvä saunoa 3-4 kertaa viikossa ja jatkossa vaikka joka päivä aamuin illoin. Puhtaan veden juonti ennen saunaa ja saunan jälkeen on tarpeen ja käynti lämpimässsä suihkussa auttaa hikoilua. Samoin liikunta ennen saunaa, jonne voi mennä myös valmiiksi hikisenä jatkamaan urheilun tuomaa hyvää oloa.

Kokeilepa yhä uudelleen,

T Saunaseppo

infrapuna sauna

Hyvä nimi merkki reli..
infrapuna saunaan mennään kuivana!!!! Eli suihkuun mennään vasta lopuksi!!!
Saunahan ei saa kastua vedestä eli toivottavasti kuivasitte itsenne hyvin.
Hikoilu kuuluu asiaan, sauna aika 30 min kerralla max 3 kertaa Vko.
Hyviä sauna hetkiä!
ip saunan jälkeen on kuin uudesti syntynyt ihminen .
6 kertaa käyty 30 min ja aineen vaihdunt aon kiihtynyt kannataa kokeilla ja iho on parantunut
Anteeksi infrasaunan ystävät mutta suurinta huijausta mitä rahalla saa. Ei tarvitse puolustautua rahan heittämistä kaivoon mutta kaikkea paskaa sitä saakin ihmisille myytyä kun tarpeeksi panostetaan myyntipuheisiin..

saunan suurkuluttaja

eihän neljäkymmentä astetta voi tuntua kuumalta?et ilmeiseti ole kokeillut saunaa,kannattaa käydä kokeilemassa kyllä siellä hiki irtoaa,yllätyin isekkin kun kokeilin ekan kerran,oman kokemukseni mukaan sähkösauna on kuuma ja kuiva,olen nyt 2v käynyt 3kertaa viikossa infrapunasaunassa joten kokemusta on hikoilemisesta

hiki tulee..

ja muutenkin mukavampi kuin normaali sauna

infrapunasauna

Kokeilin elämäni ensimmäistä kertaa infrapunasaunaa Salon Spa Dreamsissa ja epäilijöille voin vakuuttaa että olo saunomisen jälkeen oli todella mahtava. Saunassa istuttiin kietaisupyyhe ympärillä, joten hiki ei likaa saunaa, vaikka sitä runsaasti erittyikin. Puoli tuntia meni kuin siivillä. Vettä join jo saunassa ollessani lähes litran ja päivän aikana vielä lisää. Uusi aika on jo varattuna..

Ossoopa tulla hiki!

Olen käyttänyt infrapunasaunaa päivittäin kahden viikon ajan ja voin vakuuttaa, että hiki tulee ja kosteutta riittää. Suojelen lauteen kahdella laudeliinalla ja lisäksi pidän pienen pyyhkeen hien pyyhkimiseen, ettei tipu lattialle ja lauteelle. Nautin lämmöstä musiikkia kuunnellen. Omat tuntemukseni näin lyhyellä kokeilulla: virkistävä, nautinnollinen hiestä huolimatta, iho ei vaadi rasvaa sen jälkeen.

infra on ihana

teetimme saunaremontin ja samaan tilaan normikiuas ja infrapaneelit.kiukaan lämmittäminen jäänyt lähes pois ja käytämme infraa.ihana nautinto ja saunon aina puoli tuntia ja hikoilen kuonat pois.kuusi kiloa paino laskenut ja mieheltä 5 kg 3 kk aikana saunan avulla.kirsi keravalta
joo paitsi ettei ole saunaa nähnytkään. Kuuluisi mainos-tv:n puolelle, täysi vitsi.

Olipa raskaasti trollattu viestiketju nopealla selauksella ohhoh?? Estää vanhenemisen joten takaa ikuisen elämän tason tuubaa.
Hyvä puoli noilla mainoksilla on se, että tuokin tuote joutui lopulta oikeisiin kokeisiin ammattilaisten taholta ja testitulokset oli tuotteelle todella nolot. Harmi tuote-edustajille että testi tuli televisiossa parhaimpaan lähetysaikaan. Ei sen jälkeen ole muuta formaattia kuin keskustelupalsta tuotemainostamiselle. Uskottavuus jos sellaista joskus oli, meni kerta heitolla. Tyrnimaitokapseli-bisnestä.

Läski mihinkään lähde hikoillessa, neste siinä poistuu. Höpö höpö.
Kun ei ole kokemusta ja sen mukanaan tuomaa tietoa infrasaunan käytöstä niin tällaistakin tekstiä joku kehtaa kirjoittaa. Kuntosaleilla on jo pian 100 infrasaunaa zumbaajiakin palvelemassa. Katsopa youtubesta tohtori Seppo Kinnusen videot ja voit tulla toisiin ajatuksiin, myös laihtumisen mahdollisuuksista infrapunalämmössä. Tässä linkki yhteen monesta videosta:


Tai katso täältä blogista mitä amerikkalainen tohtori on asiasta tutkitusti mieltä:
http://www.saunakeskus.fi/blog/

Saunalämpimin terveisin,

Saunaseppo

testaa

käsityksistä ei kannata puhua mikäli ei tietoa asiasta. Saunon joka aamu infrasaunassa enkä vaihtaisi pois. Kyse ei ole korvaksesta norm saunaan vaan rinnalle. Hiki lentää rajummin kuin tavan saunassa. Tervetuloa testiin..

oma kokemus on opettavaisin. itse kullakin.

en suosittele kelleen arviointia mikäli ei mitään tietoa asiasta.

Säteily samaa kuin meidän oma säteilymme kehosta ulospäin. Käytetäänn mm keskoskaapeissa.

I-sauna

Infrapunasuna on nimenomaan terveysvaikutteinen eikä ole verrattavissa normaaliin saunaan. Lämpö ja infrapunasäteet vaikuttaa kudoksiin nestettä poistavasti ja lihaksiin rauhoittavasti. Mikään löylypaikka se ei ole, sillä lämpö on n. 60 c, mutta nesteenpoistajana se on ehdoton. Infrapunasaunassa kuluu 20 min aikana n. 600 kcl
Sen pituinen on kylpylöissä hoitojakso.
Kotiin ei mielestäni ole järkeä hankkia i-saunaa, sillä ei se saunomiseen ole tarkoitettu.

Mikä on sopiva lämpötila ja "saunomisaika"

Hoitsu suitsuttaa kylpylässä käyttömään infrapunasaunaa. Mikä ettei kotona? Kertokaapa kokemuksia miellyttävästä, mutta tehokkaasta lämpötilasta ja sopivasta ajassa "kopissa".

juho kustaa

+ 47 astetta on paras

Suomalainen säätää vanhasta kokemuksesta infrasaunan lämpötilan usein liian korkeaksi. Hyvä hikoilu tulee jo 47 asteen lämmössä, johon kuntosalien saunat kannattaa myös säätää. Koska kehon pintalämpötila on +34 paikkeilla, riittää 13 asteen lämpötilaero siihen että hikoilu tulee runsaana, jopa 3-4 kertaa paremmin kuin löylysaunassa.

tottakai kotiin kannattaa hankkia

Tottakai kannattaa ostaa kotiin tuo i-sauna. Itse tilasin 990 euroa maksavan 2-hengen saunan kotiin. Tuttavani joilla on i-sauna on perinteinen jäänyt käyttämättä koska i-saunassa hiki irtoaa huomattavasti paremmin. Nyt päätän itse mihin ajankohtaan menen ja pääsen päivittäin tuon ihanan nesteenpoiston hoitoon. Suosittelen sullekin omaa saunaa ettei tarvitse hoitoloiden hintoihin ja ajankohtiin sekä menemiseen vielä sinne varata aikaa. Saunomiseen nimenomaan ja nautintoo on infrapunasauna tarkoitettu. Otapa itse selvää tuosta vaikka i-saunasta tietäviltä lääkäreiltä.

Samalla säästät sähköä

Sähkön säästöstä:

Fortum kertoo esitteessään, että
sähkösaunan käyttö kerran viikossa vie keskimäärin 500 kWh
eli 500 / 50 viikkoa = 10 kW per saunomiskerta.
Tämä maksaa noin 10c/kWh x 500 = 50 Eur/vuosi

Jos vastaavasti käytetään keskimäärin 2 kW infrapunasaunaa,
vie se 2 kW x 50 viikkoa = 100 kWh.
Tämä maksaa noin 10 c/kWh x 100 = 10 Eur/vuosi

Sähkön säästö käytettäessä sama määrä infrasaunaa
kuin kiuassaunaa on näin ollen -80 %

Käytännössä infrasaunassa voi käydä samalla hintaa
5 kertaa viikossa kuin kiuassaunassa kerran viikossa.

Säästöterveisin,

Saunaseppo

Tutkitusti terveellinen

Haluaisin tuoda keskusteluun infrapunasaunan terveyttä edistävät vaikutukset, joita on tutkittu maailmalla jo yli 10.000 eri tutkimuksissa. Suomessa tämä on vielä uutta ja vasta muutama tuhat onnellista omistajaa nauttii infrapunasaunan lämmöstä kotonaan. Kuntosaleissa ja kylpylöissä syvälämpösauna yleistyy kovaa vauhtia ja tuo käyttäjilleen pirteyttä ja terveyttä ja säästää samalla sähköä.

Infrasaunan terveysvaikutukista löytyy ilmainen pdf-kirja, jonka voi ladata www.saunakeskus.fi nettisivuilta. Sieltä löytyy myös työterveyslääkäri Seppo Kinnusen luennot joita on 12 kpl youtubessa.

Omasta kiuassaunasta voi nyt tehdä kotimaisilla infrapunalaatoilla tai -kalvoilla infrapunasaunan, jota voi käyttää puu- tai sähkölämmitteisen kiukaan kanssa samassa tilassa. Koska meillä on jo yli 2 miljoonaa kiuassaunaa Suomessa niin miksi emme tekisi niistä terveyttä hoitavia ja ylläpitäviä infrasaunoja. Samalla voidaan säästää sähköä ja luontoa tuleville sukupolville. Olemme laskeneet että jos joka perjantaina ja lauantaina on päällä 1 miljoona 7 KW kiuasta, voitaisiin säästää yhden ydinvoimalan tuotannon verran sähköä molempina päivinä jos sähkösyöpöt kiukaat korvattaisiin infrapunalämmittimillä.

Tee oma päätöksesi terveytesi suhteen ja tule sähköä säästävään joukkueeseen. Liity facebookissa infrapunasaunakerhoon.

Syvälämpimin terveisin,

Saunaseppo

IPS JA HIERONTA

Onko liian rankkaa terveelle aikuiselle jos ottaa puolen tunnin klassisen hieronnan ip-saunomisen jälkeen,mitä luulet?

Infrapunasauna

Terveysvaikutukset

Maailmalla sähkösauna on jo saanut väistyä alun perin kylpylöissä yhtenä hoitomuotona käytetyn syvälämpösaunan tieltä, eikä ihme, siinä määrin kiistattomia, tutkittuja ja todistettuja ovat syvälämmön terveydelliset vaikutukset. Infrapunasäteilyä on jo kauan käytetty mm. niveltulehdusten, reuman ja lihaskouristusten hoidossa sekä kivun lievityksessä. Tästä syystä Suomessakin syvälämpösaunoja on tähän saakka löytynyt lähinnä vain kylpylöistä.

TERVEYSVAIKUTUKSISTA TIETOA SEURAAVISSA OSOITTEISSA

http://www.physiotherm.net/page/64

http://www.physiotherm.net/medicalStudies/47/wright_INFRARED.html

http://www.sunlightsaunas.com/weight-loss_study.htm

http://www.hepalta.com/infraredsaunas/benefits-of-the-infrared-sauna.html

http://www.ombelievablewellness.com/far-infrared-solo-sauna/

http://www.electronichealing.co.uk/articles/sauna_health_benefits.htm

http://www.qfac.com/detox/infrared_sauna_fir_saunas.html

Miksi vaikutus on tehokkaampi kuin perinteisessä saunassa?

Infrapunasaunan terveysvaikutukset

INFRAPUNAN VAIKUTUKSET

Miksi infrapunalämpö on niin ainutlaatuista?

Infrapunasaunan lämpö on samaa kuin auringon lähettämä lämpö. Se on myös samaa kuin kehomme tuottama lämpö esim. liikunnan seurauksena. Pitkäsäteinen infrapuna menee syvälle kehoon ja muuttuu valoenergiasta lämpöenergiaksi.
Lämpövaikutus avaa hiussuonet ja lisää ääreisverenkiertoa.

Miten syvälämpö toimii?

Aerobisen liikunnan tavoitteena on kohottaa sydämen lyöntitiheyttä ja lisätä aineenvaihduntaa mikä lisää verenkiertoa ja parantaa kuntoa. Tällä tavoin kalorit kuluvat ja paino alenee.

Laajat tutkimukset ovat osoittaneet että altistuminen infrapunasäteilylle tekee saman vaikutuksen kuin liikunta.
Syvälämpösäteet menevät kehoon 4-5 cm syvyyteen. Sydämen lyöntitiheys kohoaa ja verenkierto vilkastuu. Keho viilentää itseään tuottamalla hikeä ja sydän pumppaa verta nopeammin.

Verrattuna tavalliseen saunaan infrapunalämpö tuottaa 2-3 kertaa enemmän hikeä. Vaikka hikoillen menetetty neste voidaan korvata veden juonnilla, kaloreita ei korvata.
Asiantuntijat uskovat että syvälämpösäteily vie tehokkaasti myrkyt kehosta poistamalla rasvaa jota tarvitaan myrkkyjen laimentamiseen. Syvälämpö liuottaa rasvan hikeen, joka vie sen pois kehosta.

Onko infrapunasäteily vaarallista? Mitä tutkijat sanovat?

Mitä säteily oikein on? Ei syytä huoleen. Sillä ei ole mitään tekemistä ultraviolettisäteilyn kanssa tai atomisäteilyn kanssa. Syvälämpösäteily on yksinkertaisesti energiaa, joka lämmittää kohteensa ilman että se lämmittää ympäröivää ilmaa. Syvälämpösäteilyä kutsutaan myös infrapuna- energiaksi. Tunnemme tämän valon säteilyn lämpönä. Aurinko tuottaa energiansa juuri infrapunasäteinä. Infrapunasäteily on siis täysin turvallista.

Mitä hyödyt infrapunasaunan käytöstä?

Kliiniset tutkimukset ovat vahvistaneet monet infrapunasaunan hoitavat vaikutukset. Se

- Lisää verenkiertoa
- Voimistaa ääreisverenkiertoa
- Polttaa kaloreita (ainakin 600 kcal palaa 30 minuutissa)
- Alentaa painoa
- Nopeuttaa selluliitin ja rasvan palamista
- Parantaa ruoansulatusta
- Parantaa ruoan ja hapen imeytymistä elimistöön
- Vahvistaa immuniteettia
- Poistaa myrkky- ja mineraalijäämiä
- Helpottaa kiputiloja
- Vähentää lihasjännitystä
- Vähentää syöpäriskiä tappamalla viruksia ja bakteereja ja poistamalla elimistöstä syöpää aiheuttavia myrkkyjä
- Parantaa ihon kimmoisuutta lisäämällä kasvuhormoonin tuotantoa, iho siliää.
- Parantaa lihaskuntoa
- Parantaa potenssia
- Rentouttaa ja nuorentaa
- Vähentää fyysistä ja henkistä stressiä ja väsymystä

Miksi infrapunasauna lisää verenkiertoa?

Kun keho lisää hien tuotantoa viilentääkseen itseään sydän alkaa työskennellä kovemmin ja pumppaa verta nopeammin. Tämä vastaa jatkuvaa liikuntasuoritusta. Kun verenkierto lisääntyy, se vaikuttaa seuraavasti:

- Paino alenee: Energiaa kuluu hien tuottamiseen ja rasva liukenee lisääntyvän verenkierron mukaan.
- Selluliitti alkaa sulaa
- Lisääntynyt verenkierto vie uusia hyvin hapettuneita verisoluja kaikkiin elintärkeisiin jäseniin
- Säännöllinen saunan käyttö auttaa alentamaan verenpainetta ja se on turvallista 40 – 50 asteen lämpötilassa.
- Jos verenpaine on alhainen infrapunasauna totuttaa kehoa lisäämään verenpainetta
- Verenkierto lisäääntyy aivan kuten liikunnassa.
- Lievittää niveltulehduksia, fibromyalgiaa ja psoriasista
- Lihasvammat korjautuvat nopeammin
- Pääsärkyä ja migreeni helpottuu
- Krapulaoireet paranavat

Kaikkiin seuraaviin sairauksiin voi liittyä huono verenkierto ja siksi infrapunasaunan käyttö voi antaa helpotusta seuraaviin tauteihin:

- Niveltulehdus
- Selkäsärky
- Peräpukamat
- Hermokipu
- Sokeritauti
- Suonikohjut
- Tulehdukset
- Jännetupen tulehdus
- Reuma
- Lihasrasitukset
- Väsymys
- Lihasten jäykkyys
- Kuukautiskivut
- Vatsakivut
- Leikkauksen jälkeinen turvotus: Leikkauksen jälkihoito infrapunalla on lyhentänyt sairaalassaoloaikaa jopa 25%.

Vahvistaa sydäntä

Lääketieteellinen tutkimus todistaa, että infrapunasaunan käyttö parantaa verenkiertoa. Koska keho tekee työtä viilentääkseen itseään ja tämä nostaa oleellisesti sydämen lyöntitiheyttä, pumppausvoimaa ja lisää aineenvaihduntaa.
Vakuuttuneena näiden tutkimustulosten pätevyydestä ja NASA:n 80 – luvulla tekemien omien laajojen tutkimusten perusteella tehtiin johtopäätös, että paras tapa ylläpitää amerikkalaisten astronauttien verenkiertotoiminta ideaalitasolla pitkien avaruuslentojen aikana on käyttää infrapunalämpöä. Verenkiertoa on tutkittu ja sen on todettu nousevan normaalista 3 litrasta per minuutti jopa 6-7:een litraan per minuutti.

Infrapunasauna polttaa kaloreita ja säätelee painoa ja vähentää selluliittia

Samalla kun rentoudut miellyttävässä lämmössä kehosi tekee kovaa työtä tuottaen hikeä, pumpaten verta ja polttaen kaloreita. Amerikan lääketiedeyhdistyksen lehden mukaan jopa yksi saunominen voi polttaa yhtä paljon kaloreita kuin 30 minuutin juoksulenkki.

Infrapunasaunoja on Keski-Euroopassa käytetty kauneudenhoidossa selluliittien eliminoimiseen.
Koska syvälämpösaunan säteilylämpö lämmittää kolme kertaa syvemmältä kuin tavallinen sauna se n teho selluliitin vähentämisessä on monta kertaa tehokkaampi.
Juokseminen ja soutaminen, jotka molemmat ovat parhaiten kaloreita polttavia urheilulajeja, voivat polttaa 600 kcal puolessa tunnissa. Keho polttaa 0,586 kcal aina kun se tuottaa yhden gramman hikeä. Jo puolen tunnin saunominen syvälämpösaunassa normaalipainoinen ihminen voi hikoilla pois 300 kcal eli saman kuin jos olisi juossut 3 – 5 km.
Tottunut saunoja voi helposti polttaa jopa 600 – 800 kcal puolessa tunnissa. Veden menetys korvataan juomalla mutta menetettyjä kaloreita ei korvata.

Eroon selluliitista

Selluliitti on geelimäistä ainetta, joka koostuu rasvasta, vedestä ja jäämistä, jotka ovat jääneet ihon alla oleviin pieniin taskuihin. Syvälämpösauna voi auttaa irroittamaan tämän tapaiset jäämät hien mukana. Eurooppalaiset kauneus asiantuntijat vahvistavat, että syvälämpösauna voi lisätä minkä tahansa anti-selluliittiohjelman vaikutusta koska lämpö imeytyy ainakin kaksi kertaa syvemmälle ihoon ja lämmittää soluja 10 kertaa tehokkaammin kuin tavallinen sauna.

Alla kaloriataulukko siitä montako kaloria normaali 75 kg painava henkilö polttaa 30 minuutin liikunnassa:

Soutu (täydellä voimalla): 600
Uinti (kroolityylillä): 300
Hölkkä: 300
Tennis: 265
Pyöräily (15 km/tunti): 225
Golf: 150
Keilailu: 120
Sulkapallo: 510
Juoksu: 593

Infrapunasauna voi olla merkittävä tekijä painon pudotuksessa ja sydämen voimistamisessa. Tämä voi olla helppo ja arvokas tapa nille ihmisille, jotka eivät voi jostain syystä harrastaa liikuntaa ja haluavat kuitenkin pitää painonsa kurissa.

Syvälämpösauna voi parantaa vastustuskykyäsi

Infrapunasaunan syvä lämpö nostaa kehon lämpötilaa ja saa aikaan keinotekoisen kuumeen. Kuume on kehon luonnollinen tapa vahvistaa ja kiihdyttää vastustuskykyä, jota tarvitaan silloin kun on saanut jonkin tartunnan. Noin 38,5 asteessa virukset ja bakteerit tuhoutuvat.
Parantunut vastustuskyky yhdistettynä hikoilun mukanaan tuomaan parantuneeseen myrkkyjen ja jäämien eliminointiin parantaa terveydentilaa ja tautien vastustuskykyä.

Kenelle infrapunasauna ei sovellu

Ennen infrapunasaunan käyttöä tulisi ottaa huomioon seuraavat seikat – mikäli olette sairas tai epätietoinen terveydentilastanne tai käytätte lääkitystä , neuvotelkaa lääkärin kanssa. Mikäli potilaalle on asennettu sydämen tahdistin, metallilevyjä, tekoniveliä tai muita kirurgisia implantaatteja (esim: silikoni) on infrapunasaunan käytöstä neuvoteltavaa lääkärin kanssa.

kuulostaa hyvältä

Onko infrapunasauna kuinka yleinen juttu jo Suomessa?

Infrapunaan

Meidän salilla on infrapunasauna jäsenhintaan, mutta en ole vielä kokeillut. Uskomattomia lupauksia terveysvaikutuksista on kyllä listattu, mutta miten lienee kasvuhormonien kanssa. Jos on vaikkapa vain hyvänlaatuisia kyhmyjä, poksahtaako ne ongelmiksi?
Energiakulutus ja laihtuminen olisi toki hyväksi.
Kuka tietää?

noin 200 saunaa markkinoilla

Nyt on myyty 2 vuodessa noin 200 saunaa.

Kannattaa kokeilla.

Katsopa lisää www.saunax.fi

missä voisi kokeilla

Osaatko sanoa, mistä Turun seudulta voisi löytää infrapunasaunan? Onko esim. kylpylöissä tms paikassa sellaista?

Kasnäsin kylpylässä

Olimme juuri talvilomalla Kasnäsin kylpylässä (www.kasnas.com) ja siellä kokeilin infrapunasaunaa (10 e/30 min) kahtena päivänä. Nyt tahtois tietty oman :)

Mistä löytyy Helsingistä

Olen googlettanut ja vaikka mitä mut ei löydy Helsingistä yhtään infrapunasaunaa esim kuntosaleilta jossa voisi käydä jopa säännöllisesti? auttakaa jotka tietää

Infrapunasaunassa käyty

Eikös siellä pääkaupunkiseudulla ole yhtään Lady Line salia. Minä täällä maalla kävin kokeilemassa sen "saunan". Ei mitään extaasia ensi kokemalla, mutta vaikutuksia saattaa ilmetä jos kävisi useammin. Vaikutukset voi kyllä tulla sitten 10 vuoden päästäkin, mene ja tiedä sen turvallisuudesta. Eihän se maksalaatikkokaan ollut aikanaan lapsille hyväksi, sitten taas oli mitä parhainta sapuskaa. Onhan niitä koulukuntia, mutta tervettä järkeä kannattaa käyttää.

Infrapunasauna

Moikka, ainakin saunaneuvoksella herttoniemessä on infrapunasauna, ja fitnesse kuntosalilla Klaukkalassa on sellainen....

Mistä Tampereelta

Tahtoisin kokeilla, lähistökin käy.

Infraounasaunoja Tampereella

Elixia kuntosalissa Onkiniemenkadulla on iso infrapunasauna jäsenille käytettävissä vapaasti sekä miehille että naisille yhteissauna. Steelbodylla on kahden hengen ip-sauna.
Lady Linella on iso tasalämpöinen infrapunasauna naisille. Tervemenoa kokeilemaan

infrapunasauna Helsingissä

Helsingissä infrapunasauna perinteisen saunan yhteydessä Herttoniemessä Saunaneuvoksen tiloissa, lisätietoja mm. kotisivuilla saunaneuvos.com; oli todella mahtava kokemus ja aion ruveta käymään säännöllisesti. Yhdelle niistä pateista, ettei se mikään mikroaaltouuni ole. Lämpöä syvemmälle kudokseen, josta aiheutuu hikoilua(kuluttaa energiaa) ja hikoilun/ihon kautta kuona-aineita ja myrkkyjä poistuu kehosta.

Arabiumiin tuli hieno infrasaunan naisille

Kokeilin uutta hienoa infrasaunaa Arabiumin kutosalissa. Siellä on mukavat penkit ja kivasti tilaa istua kaikessa rauhassa. Päätin samalla liittyä sinne jäseneksi koska palvelu oli erittäin mukavaa ja uusille jäsenille annettiin hyvät liikuntaohjeet salin käytöstä. Suosittelen mielelläni Arabianrannassa olevaa salia myös uusille syvälämpösaunan ystäville.

Elixia Salmisaaressa on hyvä ip-sauna

Nyt on uudessa Elixia Salmisaaaren kuntosalissa tos hyvä ja tasalämpöinen infrasauna. Klubinpalvelut ja personal trainerit ovat ajan tasalla ja hienot uudet tilat palvelevat vaativiakin käyttäjiä. Käypä katsomassa paikan päällä

Nyt löytyy myös Helsingistä

Elixia Salmisaaressa on hyvä yhteissauna, Arabium Arabian rannassa tarjoaa hienon saunan naisille, Fressi avaa uuden keskuksen Simonlinnan Kampissa ja siellä on infrasaunat sekä miehille että naisille ja Leppävaaran Fressissä on hyvä yhteissauna. Espoon Länsiväylän Elixiaan tulee uusi hieno sauna elo-syyskuussa 2010.
Nyt löytyy Helsingissä ja Espoossa ja Vantaalla mm.

Kuntosali Fressi, Simonkatu ja Espoo
Kuntosali Arabium Arabianrannassa, naisille hieno infrasauna
Lady Line Malmi, Herttoniemi, Pikku Huopalahti, mm.
Kuntosali Elite Trainers, Porkkalankatu 7, Helsinki
Elixia Salmisaari ja Espoo
Flamingon kylpylässä hieno infrasauna
EasyFit Tikkurila
ja lisää on tulossa kuntasaleille koko ajan.

Sauvossa - Kellarikeidas

Sauvon Kellarikeitaassa on infrapunasauna... Voi testata siellä ja kuulemma omistaja on hankkimassa jo isompaa saunaa ja kahden hengen sauna on kohta myytävänä. Ihan vaan vinkiksi, niille jotka sellaista ovat hankkimassa. (Turusta n. 45km Helsinkiin päin)

www.välimaaanneli.com

Turussa on

on ainakin virvasaunojen infrapunasauna elinvoimastudiolla, kävin kokeilemassa ja hyvä oli! http:/www.virvasauna.com

Infrapunasauna aurakadulla turussa

Ihan turun keskustasta löytyy infrapunasauna. Sinne voi varata ajan sarjahoitona tai käydä ihan vaan kokeilemassa. Suosittelen!

Minne hiki katoaa?

Monia mainesanoja löytyy infrapunasaunan puolesta. Etenkin myyjien taholta. Teknisissä tiedoissa mainitaa, että viemäröintiä ei tarvita. Kun toisaalta mainostetaan vilkasta hien eritystä minne se katoaa. Tuoksuuko koppi "kissanpissulle" vuosien jälkeen vai onko tuuletus niin tehokas, että raikkaus säilyy?

Minne hiki katoaa???

Infrapunasaunassa hikoilee 3 kertaa runsaammin samassa ajassa kuin tavallisessa saunassa. Hiki valuu koko kropasta niin, että lauteet ja lattia on syytä suojata pyyhkeillä aina saunottaessa. On paljon helpompi pestä pyyhkeitä kuin desinfioida lauteita. Olemme käyttäneet 3 vuotta samaa saunaa ja raikkaus on säilynyt juuri pyyhkeiden ansiosta. Pefletti on myös hyvä ratkaisu vaikka pyyhkeen päällä kun haluaa kertakäyttöistä vaihtoehtoa.
Lisää infarapunasaunoista, ks www.saunamaa.fi
Syvälämpöisin terveisin, saunaseppo.
"Mikäli on asennettu sydämen tahdistin, metallilevyjä jne. Siis kun on rintaranka tuettu titaanisilla tangoilla, voiko infrapunasaunaan mennä? Mitä haittavaikutuksia se voi aiheuttaa? Tietääkö kukaan? Saunan hankinta houkuttelee kun korppa on notkee kuin rautakanki, mutta jospa se ei olekaan hyväksi

Avantoon

Onks kellään kokemusta kerrostalo-avannosta? Eli isoon arkkupakastimeen laitetaan vettä ja mennään vartin kuluttua 'avantoon'..

Keksintönähän tää on ihan samaa luokkaa kuin infrapunakopin kutsuminen saunaksi.

Ei avantoa sisälle!

Enpä viitsisi läträtä sisätiloissa pakastinavannon kanssa! Onhan eri paikkakunnilla mahdollista käydä valmiilla avantouintipaikoilla. Ellei sellista ole lähellä, kuittaisin avantokuumeeni mieluummin kylmällä suihkulla tai lumessa pyörähtämällä.

missä niitä oikein on ?!?!?!

Ei juuri missään tunnu olevan näitä, aina tulee vaan jotain Viron kylpylöitä kun googlaa. Kyllä on sitten takapajunen mesta tää Suomi.

Infrapunasaunoja löytyy..

... ainakin Tuusulassa on firma, joka myy infrapunasaunoja, Ponttia. Siellä voi käydä kokeilemassa sitä ennen hankintaa.

infrapunasaunoja löytyy!!!!

lahdesta löytyy vesijärvenkatu 16, honkakartanon myyntipisteen yhteydessä on meillä infrapunasauna/2 hengen, jota voi tulla kokeílemaan!!! tervetuloa, 044 2988703

Lohjalla on

Lohjalla on yhdellä kuntoklubilla (Embirian, Laurinkatu 55). Tänään kokeilin ekaa kertaa ja oli ihan jees. Tosin hikoilin treenaamisen takia jo ennen saunaan menoa, mutta kyllä sielläkin tuntui hiki irtoavan.
Ohjeessa siellä luki että max 15min ja ei kylmään suihkuun saunan jälkeen. Miksiköhän?

Oulussa

Oulusta löytyy upouusi sauna Hukan kuntoklubin naistenosastolta.

WELLNEXT -syvälämpöhuone

Liikuntakeskus Hukka Oulussa. Siellä on käytössä tuo wellnexti uusi syvälämpöhuone naisten ja miesten osastolla. Suosittelen kokeilemaan. Tuli tasainen lämpösäteily! yritys oli se wellnext www.wellnext.fi

Uskomattoman tehokas wellnext infrapunasauna

Olen myös liikuntakeskus hukan asiakas ja ahkerasti on tullut käytettyä tuota heidän infrapunasaunaansa. Tuotetta markkinoi wellnext finland oy kun kysyin hukasta. Ovat tuoneet tuon tuotteen hiljan tänne suomen markkinoille. Kuulemma käytössä viron kylpyläissä juuri tämä infrapunasauna. Tuo sauna eroaa täysin muista mitä myydään markkinoilla, tulee aidosti tasainen lämpösäteily, koska siinä ei ole mitään vastuksia jotka pohottavat vain yhdestä tietystä kulmasta. Hukassa olevassa tulee infrapunasäteily katosta ja lattiastakin!! kaikki paneelien sisällä! Itse olen tilaamassa wellnextiltä tuon heidän infrasaunan myös kotiin kerrostaloasuntooni.

Niitä löytyy..

Ainakin joiltain laivoilta, kuten Viking Line Amorellalta.. Onhan niitä maissakin joissain paikoissa, mutten ole tarkemmin ettiny että missä. Ja tietty joillain muillakin laivoilla on, mutta itse sellaisen näin tuolla Amorellalla.

Niitä löytyy jo paljon

Nyt ovat infrapunasaunat yleistyneet ja koesaunoja ja näytesaunoja on tarjolla mm. seuraavissa paikoissa:
Nokia Eden Kylpylä
Tampereen Elixia Kuntosali
Kuopion GYM 99 kuntosali
KF- Fittness, Riihimäki
Jorma Jämsä, Haukipudas
Booklook Ay, Helsinki, Pasila
Med Apel Oy, Kemiö
Virtain Kauneushoitola Ay
Rakennustietokeskus Helsinki ja Tampere
HJ Design Oy , Vaasa
Ideapark, Rosendahl Oy, Talonäyttely
Abacero Oy, Loviisa
Ladyline, Kirkkonummi ja Herttoniemi
Finnbody, Lahti
Markkinointi Pertti Tuominen, Lahti, Vesijärvenkatu 3
Sisustuskammari Ky, Imatra, Lappeentie 17.
Luontaisterapia M. Altti Ky, Helsinki ja Alavus
MeLite, Espoo, Kauneushoitola, Kivenhakkaajankuja 2 C
Hotelli Keurusselkä

Koesauna Fasanlinnassa, Kirkkonummella, Fasantie 120 on ilmainen. Samalla voi tutustua laattalämmittimiin, joita voi käyttää kiukaan kanssa samassa saunassa. Sovi koesaunomisaika 040 50 24 888.

Lahdessa Suomen suurin

Lahteen avattiin 2.11. Finnbodyn kuntokeskus, jossa on (perinteisten lisäksi) Suomen suurin ip-sauna. Sauna on sekasauna, eli uikkari mukaan! Saunomisnautinnon täydentää 7. kerroksen kattoterassin lämminvesiporeallas tähtitaivaan alla!

WELLNEXT -syvälämpöhuone

Ouluun on tullut uusi yritys, joka on tuonut aivan erilaisen infrapunasaunan markkinoille, mitä kuulemma muilla on. WELLNEXT Finland Oy on esitteessä nimi. Heidän tekniikka eroaa täysin noista idän vastusmalleista ja käyttävät ainoastaan suomalaisia jalopuita, tekevät mittatilauksena myöskin.

Oulun suurmessuilla lanseerasivat sen heidän syvälämpöhuoneensa. Itse kokeilin sitä Oulussa liikuntakeskus Hukassa, jossa ovat ottaneet sen käyttöön sen tehokkuuden ja ominaisuuksien myötä. Ainut malli tosiaan kuulemma, jossa lämpösäteily saadaan oikeasti tasaisesti iholle joka paikkaan. Mutta toimii se niin hyvin ku ne sanoivat. Pari kertaa kokeillut ja kyllä eron huomasi heti. Tässä pitää sellainen tilata kun joutaa.

Nyt niitä löytyy - moni eri kokoja ja paikkoja Suomestakin

Infrapunasaunojen koesaunomispaikat
SUOMEN SAUNAKESKUS OY
Fasantie 120
02440 Luoma (Kirkkonummi)
puh. 040 - 312 3221
fax 09 – 295 25 65
www.saunakeskus.fi

KÄPYHOLVI
Oulunkyläntie 2 A 1
00660 Helsinki
Yhteydet bussille nro 64 vastapäätä olevalle pysäkille.

ATOMIKEIDAS
Saunomistila isollekin ryhmälle. Tarjoilu tilauksesta, voi tuoda omat juomat.
Atomitie 1
Helsinki, Pitäjänmäki

Private MELODY
Mannerheimintie 108
00100 HELSINKI

JUHLABUSSI
Tilaa ryhmäsi käyttöön 8 henkilölle sopiva juhlabussi. Keikkabussista toteutettu tyylikäs karaokebaari ja 4 henkilön infrapunasauna. Bussi tulee tilaamaasi osoitteeseen ja ajaa sopivaan saunomispaikkaan. Tarjoilu tilauksen mukaan. Katso lisää: www.juhlalinja.fi

Löytyy!

Itselläni on ollut jo pitkään käytössä omassa olohuoneessa. Ja isovanhempani kävivät kokeilemassa, tykästyivät niin että purkivat omasta sisä saunasta lauteet ja laittoivat sinne samanlaisen.

Asun Äänekoskella ja jos kiinostaa vaikka tulla kokeilemaan niin voin ihan mielelläni noin hyvää tuotetta vaikka esitelläkin.

matkaradio@hotmail.com

Vanhaan saunaan infrapunalamppu?

Onko tietoa miten sauna on rakennettu. Vastaako saunan lämmityksestä vain infrapunalamppu, eli voisiko sellaisen ostaa tavalliseen saunaan ja käyttää saunaa vuorotellen perinteisenä ja infrapunasaunana.
Olimme Virossa kylpylässä ja kokeilimme tätä saunaa, minulta paino tippui 1/2kg, eli sen verran ilmeisesti hikoilin siellä.

Nyt saa kiuassaunaan kotimaiset INFRAPUNALAATAT

Ne kestävät kiukaan höyryjä ja löylyä aina 220 asteeseen asti! Niitä löytyy ainakin www.saunakeskus.fi sivustoilta. Ovat kuulemma tosi kestäviä ja hyvin toimivia.

2v kokemus

mulla on nyt 2v kokemus infrapunasaunasta ja voin suositella,on ollut pelkästään hyviä vaikutteita,se ei kuivata ihoa eikä tule jälki hikeä,saunassakäynnin jälkeen ei tule sitä väsymystä pelkästään hyvä raukea olo.saunassa on myös mukava olla koska lämpötila on niin alhainen,ei ole vaikea hengittää,se on yllättävää miten paljon hikeä irtoo 40asteessa.kannattaa hommata infrapunasauna vaikka makkarin nurkkaan,ei onnistu tavallisella sanalla

40... :D

"sauna" 40-astetta..haloooooo....

Infrapunasauna ei tapa

Voittiko Heinolan löylynlyönnin MM-kisat saunaan kuolleena jäänyt venäläinen vai sieltä henkihieverissä selvinnyt suomalainen?

Tätä pohdittiin kuntosali Elixian infrapunasaunan lauteilla pitkään. Samalla todettiin infrapunasaunassa istumisen terveellisyys, sen miellyttävä 47 asteen mieto lämpö ja siitä huolimatta runsas hikoilu.
Monille jo kokemuksesta tuttu saunan jälkeinen pirteä olo saa kuntoilijat yhä uudelleen käymään infrapunalämmitteisessä saunassa ja vieressä olevat kiuassaunat pysyvät tyhjänä.

Kyllähän saunomisen tavoitteena tulee olla rentoutuminen ja hyvä olo eikä hengen lähtö.

Suomalaiset kiuasvalmistajat ovat pari vuosikymmentä halunneet pitää terveyttä edistävät, sähköä säästävät infrapunalämmittimet poissa markkinoiltamme ja tehneet näitä saunoja pelkästään vientimarkkinoille.
Nyt vasta viimeisen viiden vuoden aikana on myös Suomeen lanseerattu ideaa uudesta terveellisemmästä tavasta saunoa. Suomen Saunakeskus Oy on nyt ratkaissut myös ongelman löylyn heitosta infrapunasaunassa tuomalla markkinoille kotimaiset infrapunalämmittimet, joita voidaan käyttää kiukaan kanssa samassa tilassa. Nyt voi isäntä ottaa kipakatkin löylyt sen jälkeen kun emäntä on ensin nauttinut terveellisestä syvälämmöstä infrapunan ääressä.

Uuteen tai saneerattavaan saunaan voidaan myös asentaa infrapunalämpöä tuottavat kalvot 12 mm paneeleitten alle. Näillä saadaan suuretkin kuntosali- ja hotellisaunat tasalämpöisiksi terveyssaunoiksi. Lämmitinkalvoista koti- ja kylpyläsaunoihin on runsaasti tietoa sivustolla www.saunakeskus.fi. Sieltä voi myös ladata ilmaisen infrapunasauna- kirjan ”Infrapunasaunan salaisuudet” ja katsoa työterveyslääkäri Seppo Kinnusen videot infrapunasaunomisen terveysvaikutuksista.

Onko siis saunottava henkensä kaupalla vai henkensä pitimiksi? Sen päätät itse.

Jos Suomessa olevat kolme miljoonaa kiuassaunaa varustettaisiin infrapunalämmittimillä, voitaisiin saunapäivinä perjantaisin ja lauantaisin pistää yksi ydinvoimala kiinni. Sen suuruinen olisi sähkön säästö- mahdollisuus. Tiesitkö muuten, että mukavan savusaunan kivet hehkuvat samanlaista infrapunalämpöä kuin saunaan asennettavat infrapunalämmittimet.

Uusia ideoita infrasaunasta

Saunakeskus tuo jälleen uutta saunamarkkinoille.

Olemme yhteistyökumppaneittemme kanssa suunnitelleet uuden tavan tehdä saunoja.

Nyt kun on mahdollista käyttää sekä kiuasta että infrapunalämmittimiä samassa
tilassa on tämä mahdollista.

Koska markkinoille on myös tullut kiukaita, jotka lämmittävät ilman alhaalta asti,
voidaan lauteitten korkeutta oleellisesti madaltaa. Saunassa voi nyt olla n. 40 cm
korkeudella oleva laudetaso ja sen päällä mukavat istuimet, joilla voi nauttia
saunan kiukaan tai infrapunan lämmöstä kuin etelän auringossa.

Saunan laudetasolla voi vaikka yövyttää vieraita

Koska uusi laudetaso on koko saunan penkin pituinen ja 80 - 100 cm leveä,
voi sen päälle nojatuolien tilalle siirtää patjan, joka on hyvä vierasvara yllätysvieraille.

Nyt voi saunasta tehdä monitoimitilan, joka palvelee myös pyykinkuivauspaikkana.
Siellä on tilaa vaatteille, jotka voidaan ripustaa kattoon asennettavaan
kuivaustelineeseen.

Laudetaso voi olla myös ylösnostettavaa mallia, jolloin koko tilaa voidaan
hyödyntää saunana esim. senioritalossa pyörätuolia käyttäville.
Infrapunasaunan lämmössä on mukava olla matalallakin istuimella,
sillä saunan lämpö on tasainen koko saunatilassa. Lisää tietoa www.saunakeskus.fi

infrapunasauna- ekosauna?

Hankin omaan saunaani infrapunalämmitimet. Ja olen nyt käynyt infrapunasaunassa n. 20 kertaa. On sangen miellyttävää kun hiki alkaa virrata syvältä eikä vain pinnasta kuten ns. normaalissa saunassa.

Muilla on flunssaa, mulla ei. Voin varauksetta suositella tätä energiansäästösaunaa kaikille.
Normaalia kiuasta ei tule käytettyä kun ei ole mitään mieltä lämmittää pelkkää ilmaa saunahuoneessa. On paljon julkisia tiloja jotka jatkuvasti pitävät päällä sähkökiukaita, vaikkei kukaan saunoisikaan, näille pitäisi asettaa suurenergiasyöppövero.
Infrapunasaunaa ei tarvitse esilämmittää, lämmittimet on iskussa n.5minuutissa.
Ilma ip-saunassa on sangen miellyttävä. Iho tuntuu pehmeältä saunomisen jälkeen.

Olet ihan oikeassa

Suurenergiankulutuksesta syöppövero olisi kyllä paikallaan. Nyt saa infrapunalämmittimet vaikka kiuassaunaan ja kun ne on asennettu, on käytäntö osoittanut, että kiukaan käyttö lopetetaan lähes kokonaan. ks www.saunamaa.fi ja uusia laattalämmittimiä saa meiltä kaikkiin kiuassaunoihin energiaa säästämään. saunojille ip-lämpö kyllä lisää energiaa aina kun siellä käy,

t saunaseppo

INFRAPUNASAUNA

HEI. Kyselit infrapunasaunasta ja sen vaikutuksesta.Olin viikon Tallinnassa kylpylässä ja pääsin tutustumaan tähän ihmeeseen.Olin mennessä hieman ennakkoluuloinen,mutta parin käyntikerran jälkeen huomasin,että tästä saunasta olisi iloa ja hyötyä myös kotona.Menimme naisporukalla istumaan aika kylmään saunaan, n. +40.Noin 5 min. kuluttua alkoi hiki virrata otsalta ja kylkiä myöten, 20 min. päästä olimme kaikki litimärkiä ja peffikset valuivat vettä.Laihduttajan unelma, jos vain raaskii sijoittaa rahaa tähän ihme-saunaan.

Infrapunasauna

Infrapunasauna löytyy ainakin Helsingin Herttoniemen LadyLine-kuntosalilta, jossa olen käynyt säännöllisesti viime helmikuusta saakka 2-3 x viikossa (lukuunottamatta kesälomaa) ja joka kerran menen istumaan saunan lauteille 30 min:ksi. Olen muutaman kerran ollut vähällä nukahtaa, mutta jälkeenpäin olo on virkeä ja rentoutunut. Painokin on kuin itsestään pudonnut 5 kiloa - osaltaan siihen on tietenkin vaikuttanut käynti kuntosalin puolellakin. Suosittelen! - Toinen rentouttava tutustumiskohde on Tram Vibra; tärisyttävä laite, joka myöskin rentouttamisen ohella poistaa kuona-aineita! Kannattaa otta kaikki hyöty irti kuntosalikäynnillä!

omaan saunaan lämmittimet

hei, miten omaan saunaan voi laittaa infrapunalämmittimet? mistä hankkia? voiko käyttää enää tavallisena saunana? meillä on hetivalmis-kiuas. voiko siihen liittää? kustannusarvio? mitä firmoja suosittelette? kiitos!

Infrapunapaneelit

Katso vaikka osoitteesta http://Infrapunasauna2.googlepages.com
Ota yhteyttä ja kysy lisää, niin tiedän että saat mitä kyselit ja kohtuu hintaan.

Kiuassaunaan infrapunalämmittimet

Saat omasta kiuassaunastasi helposti infrapunasaunan asentamalla sinne infrapuna laattalämmittimet. Niistä löytyy tietoa www.saunamaa.fi sivuilta,jossa on myös laskin, jolla voit todeta mitä eri kokoisiin saunoihin lämmittimet maksavat. Ja vielä voit laskea paljonko sähkölaskussa säästät.

NYT SAA OMAAN KIUASSAUNAAN INFRAPUNALÄMMITTIMET

Niitä myy ainakin www.saunakeskus.fi ja www.saunaranta.fi ja www.nautijarentoudu.fi ja Porissa Saunapojat. Saunaa voi käyttää edelleen tavallisena kiuassaunana ja nauttia vaikka joka päivä infrapunalämmöstä. Tämä on saunojalle paras ratkaisu. Ja sähköä säästyy ja terveys pysyy saunomalla.

Infrapunalämmittimet kiuassaunaan

Nyt on saatavilla kotimaista tekoa olevat infrapunalämmittimet ja niitä voi käyttää kiukaan kanssa samassa tilassa. Niitä tarjoavat ainakin saunakeskus.fi ja saunaranta.fi nettisivuillaan.
Ne kuulemma säästävät sähköä jopa 70 % kiukaan käyttöön verraten ja toimivat kaikissa saunoissa.

Nyt niitä saa

Markkinoilta löytyy turvaalliset kotimaiset infrapunalämmittimet, joita voi käyttää kiuassaunassa. Ne kestävät 220 astetta kuumaa ja vettä ja löylyjä. Takuu on 5 vuotta ja arvioitu kestoikä vuosikymmeniä ilman että täytyy vaihtaa kiviä tai vastuksia kuten kiukaisiin.

Kun haluat tehdä kiuassaunastasi terveyssaunan, voit asentaa joko jäliasennuksena laattalämmittimet noin 3-4 tunnissa tai jos teet kokonaan uuden paneloinnin, saat kotimaisilla kalvollämmittimillä infrasaunan, joka voi olla tosi tyylikäs kokonaisuus.

Nyt sähköä säästämään ja terveyttä ylläpitämään omassa saunassa infrapunalämmössä.
Lisää tietoa löytyy ainakin www.saunakeskus.fi sivuilta, jossa on asiasta ilmainen kirja ja videoita.
Käypä katsomassa.
Nyt on helpoin tapa tehdä vanhasta kiuassaunasta infrapunasauna siten, että asentaa infrapunalämmityskalvot suoraan vanahan saunan paneloinnin päälle ja kalvojen päälle 6 mm leppäpaneelit. Ohjauskeskus säätää lämpötilan ja sopivan saunomisajan. Kiukaalla saa isonkin saunan lämpötilan nopeasti 45 asteeseen ja sitten infrapunalämpö päälle ja saunomaan pääsee varttitunnissa.

Sähköä säästyy ja hikoilu on mahtavaa ja myrkyt poistuvat runsaan hien mukana. Tutkitusti terveellinen infralämpö kannattaa nyt asentaa eirytisesti heti valmiita kiukaita käyttäviin saunoihin, sillä niissä peruslämpö on nopeasti juuri oikealla tasolla infrasaunomiseen.

Lisätietoa kalvoista ja paneeleista ja ohjauskeskuksista löytyy ainakin seuraavasta linkistä:

http://www.saunakeskus.fi/product_catalog.php?c=35

Saunaa suunnitellessa kannattaa aina kysellä asiantuntijoiden neuvoja ja kysyä niiltä joilla on jo kokemusta infrasaunomisen saloista.

Laihduttajan unelma

Terveellisin tapa laihduttaa on käyttää infrapunasaunaa, syödä kevyemmin ja liikkua enemmän. Mutta ajattelepa tätä. Jos 100 kg painava mies laihduttaa 20 kg syömistään tarkkaillen ja lisää liikkuen mutta ei käy saunassa, on 80 kg painavassa kropassa 20 % enemmän myrkkyjä suhteessa painoon. Nyt käy niin, että myrkyttynyt laihempi keho sairastuu helpommin! Siksi laihduttaminen siten, että myrkyt poistetaan kehosta samalla saunomalla infrasaunassa päivittäin, on terveellisin tapa laihduttaa. Kokeilepa, ja et tule laihempanakaan sairaaksi.

KUOPIOSSA

Olen yrittänyt netistä etsiä, missä Kuopiossa olisi infrapunasauna, mutta en löytänyt yhtään paikkaa. Onko siis Siilinjärven Fontanellassa lähin infrapunasauna?

infrapunasauna

Kuopion seudulla ei tietääkseni ole muualla kuin Fontanellassa 2 ja 4 hengen saunat. Varata pitää aika etukäteen ja 16 € kerta. Hintaan kuuluu kylpylässä käynti. Erikseen ei voi saunaa varata, mikä kyllä kummastuttaa. Olen käynyt Viron kylpylässä ja niissä voi saunan varata erikseen. Eli eräänlaisesta rahatamisesta on kyse. Tosin suhkutila pitäisi ole erikseen, mutta ei kai sen järjestäminen ongelma olisi. Olen harkinnut oman hankkimista...

Saat oman saunasi www.saunamaa.fi osoitteesta

Katso Suomen suurin IP-saunavalikoima www.saunamaa.fi sivuilta. Ja siellä myös IP-lämmittimet tavallisiin kiuassaunoihin, lämpiää ne sitten sähköllä tai puilla.

t saunaseppo

kokemuksia

itselläni on ip-sauna ollut viitisen kuukautta, eikä ainakaan selluliitti ole liikahtanut minnekkään, vaikka aluksi saunoin ensimmäiset pari kuukautta päivittäin. Mutta lihasten rentouttamiseen ja stressipoistoon on ollut tosi hyvä. Maitohappoisille lihaksille tekee gutaa ja auttaa palautumisessa.

Jos on jännityspäänsärkyä niin saunaan vaan vaatteet päällä ja sauna päälle hetkeksi, sitten niskan alueen venyttely. Sopii myös muun venyttelyn alkulämmittelyksi.

Akneen en ole huomannut mitään vaikutusta. Saunomisen jälkeen on virkistynyt olo.

Muistakaa kysyä tarjouksia useilta tarjoajilta, hinnoissa voi olla aika paljon ilmaa. Hinnat voivat helposti tipahtaa 500 euroakin tuosta vaan.

en oikein ymmärrä miksi ip-saunomisesta hoitolaitoksissa kiskotaan niin paljon rahaa, kun se on kuitenkin hinnaltaan- ja käyttökustannuksiltaan halvempi kuin tavallinen sauna.

GYM 99:LLÄ ON ONFRAPUNASAUNA HUHTIKUUN LOPUSTA ALKAEN

KTS WWW.GYM99.FI, KUOPIOSTAKIN LÖYTYY JATKOSSA SIIS INFRAPUNASAUNAT..

Löytyy

keskustan uimahallissa on ip-sauna nykyään. 10e per henki.

Kuopion uimahallissa

Kuopion uimahalliin tullut vissiin äskettäin. Varattava etukäteen 10€/hlö.Kolme mahtuu kerralla.Tarkemmin en tiedä kun itsekkin eksyin tälle sivulle kun etsin tietoa esim. kauanko saa saunoa ym.

Tietoa IP-saunoista

Katso www.saunamaa.fi

Siellä on paljon tietoa eri mallisista saunoista ja niiden vaikutuksista ja nettikaupassa kaikkien hinnat ja ominaisuudet.

Tee sähkökiuassaunastasi INFRAPUNASAUNA

Jo muutaman vuoden ajan on ollut tarjolla infrapunasaunoja terveydestään huolehtiville ja sähkölaskustaan huolestuneille saunojille. Nämä saunat ovat edelleen suositeltavia vaihtoehtoja silloin kun ei ennestään ole omaa saunatilaa.

Suomessa on kuitenkin lähes 2 miljoonaa valmista saunaa ja siksi onkin löydettävä toteuttamiskelpoinen ratkaisu asentaa infrapunalämmittimet valmiiseen kiuassaunaan.
Saunamaa.fi on tuonut markkinoille uutuuden, joka ratkaisee ongelman. Uudet Saunax
laattalämmittimet on luokiteltu IP44 luokkaan ja niissä on lämpöä kestävät silikonijohdot asennusvalmiina kaikissa lämmittimissä.

Lämmitä sähkökiukaalla ilmanlämpötila 45 asteeseen ja kytke sitten infrapunalämmittimet päälle.
Näin lämmität kehosi 38,5 asteeseen samalla tavoin kuin infrapunasaunassa ja saat samat terveysvaikutukset.

Lähetä sähköpostilla saunasi mitat osoitteella seppo@saunamaa.fi ja saat tarjouksen sinne sopivista lämmittimistä.

lopeta jo se mainostaminen

Saunaseppo, voit jo lopettaa sen mainostaminen! Jos ei bisnes luista, niin tuskin täällä tarvitsee mainostaa. Löytyy niitä halvempiakin, kuin sinun saunojasi!!

kun haluat keskustella asiantuntijan kanssa

Olemme toimittaneet eniten infrapunasaunoja Suomeen viimeisen kolmen vuoden aikana. Infrapunasaunoista on valitettavan vähän tietoa suurella yleisöllä, joten kerromme mielellämme sen vaikutuksista terveyteen ja sähkön säästöön. Kysy Saunasepoilta osoitteessa www.saunamaa.fi kun haluat asiantuntevia kommentteja saunan vaikutuksista. Jos etsit edullisimpia lämmittimiä, voit löytää ne myös saunamaasta, jossa on Suomen suurin valikoima infrapunalämmittimiä myös hevostalleille ja eläintiloihin. Ks. http://www.saunakauppa.net/eshop/categories/91/
Miksi muuten jättäisin tämän ilmaisen median käyttämättä tiedon välityksessä?
t Saunaseppo.

Saunaseppo

Koska nämä ovat keskustelupalstoja, eivät mainoskanavia ja on aika tökeröä käyttää keskustelupalstan thredejä mainontaan. Luepa vaikka keskustelun säännöt (tässä ote):
Keskusteluissa ei saa:
Markkinoida tai mainostaa tuotetta tai palvelua

Ostaisitteko saunan tuollaiselta

Ote tuon Seppon aiemmasta viestistä.

" Ensimmäisten käyttökertojen aikana voivat hikirauhaset olla enemmän tukossa ja kehossa on myrkkyjä, jotka estävät tehokasta hikoilua. Useamman saunomiskerran aikana hikoilu lisääntyy ja myrkkyjen poistuessa hien mukana alkaa hikoilu entistä aiemmin ja voimakkaampana"

Oh my god...

Kalliit on sun hinnat

Paljon halvempia löytyy.

Kävin infrapunasaunassa

Kävin kokeilemassa infrapunasaunaa kylpylässä tänä kesänä. Maksoi kylpyläkäynnin lisäksi 10 euroa/henki. Oli muka vielä "tutustumistarjous", kun sauna oli ko. kylpylässä uusi.
Odotukseni olivat korkealla,mutta petyin aika tavalla. Ensin hinta oli hirveä (jo pelkkä kylpyläkäynti maksaa 14 eur aikuiselta)En hikoillut saunassa juuri lainkaan, tyttäreni hikoili kuulemma hiukan. Yritin olla mahdollisimman lähellä seiniä, mistä lämpö tuli- mutta hikoilin vain hieman otsalta ja kainaloista. En hikoile paljoa liikunnan aikana enkä tavallisessakaan saunassa, siksi halusin kokeilla tätä. Eipä ollut hintansa väärti! Miksiköhän kylpylä laskutti siitä niin rankasti, jos se on energiaa säästävä- eikä sinne edes jonoa ollut! Ajattelin vain kylpyläkäynnin jälkeen, mitä muuta olisin saanut 24 eurolla....

Infrapunasaunan tarina - käyttäjäkokemuksia

Infrapunasaunan hankinta

Olimme poistaneet sähkölämmitteisen saunan muutamia vuosia sitten käytöstämme, jotta asuntoomme ei tulisi ylimääräistä kosteutta ja sen johdosta myöhemmin syntyvää homeongelmaa. Olen sairastunut kosteusvauriomikrobien vuoksi työssäni astmaan, joten kosteusvaurioiden ehkäiseminen on meidän kodissamme huomattavasti tarkempaa ja tarpeellisempaa kuin kodeissa yleensä.

Sattumalta osuimme Helsingissä Furnia-messuilla infrapunasaunan esittelyalueelle ja kiinnostuimme mm. saunamainoksen terveysvaikutuksista. Perehdyimme messujen jälkeen saunan sijoitusmahdollisuuksiin kodissamme ja infrapunaelementteihin, sekä elementtien hintatietoihin ja saunan käytön energiataloudellisuuteen. Innostuimme ideasta ottaa käyttöömme uudelleen vanha saunatilamme, jota saunan poistamisen jälkeen olimme käyttäneet pienenä kodinhoitohuoneenamme.

Tilasimme saunan infrapunaelementit suoraan maahantuojalta, messuesittelijältä. Rakensimme saunasta mieleisemme paneloinneilla ja laude-/ istuinratkaisuilla. Asensimme saunaan infrapunaelementit ja myös tunnelmalliset led-valot. Myöhemmin ostimme terveysmessuilta saunaamme vielä rentouttavaa musiikkia, joka rauhoittaa mielen ja infrapunalämmön kanssa yhdessä rentouttaa ja parantaa kehontoimintoja.

Sauna on ollut nyt käytössämme noin puolisen vuotta ja olemme edelleen hyvin tyytyväisiä saunaamme. Saunomme infrapunasaunassamme lähes päivittäin, noin 40 min / kerta. Infrapunasaunaa kutsutaan toisella nimellä myös kuivasaunaksi, joten kosteutta asuntoomme saunomisen yhteydessä ei synny lainkaan. ( tarkistettu kosteusmittarilla )

Käytön aikana huomaamamme terveysvaikutukset

Iho on saunan jälkeen todella pehmeä ja kimmoisa, sillä ihon pinnalta irtoaa hien mukana tehokkaammin kuona-aineita, ja elimistöstä poistuu muutenkin hien mukana kehoon kerääntyneitä myrkkyjäämiä ja ihohuokosia tukkivaa talia. Hiki maistuu kummalliselle, pistävän pahalle, ei pelkästään suolaiselle, kuten tavallisessa saunassa käydessä. Homeen aiheuttama kasvoihottumani on parantunut melko hyvin. Myös lapsemme (16v ja 17v) ihmettelivät ihonsa pehmeyttä saunomisen jälkeen. Hiukset ovat tulleet pehmeämmiksi. Pienenä kiharassa olleet ja aikuisena suortuneet hiukseni ovat alkaneet jälleen kihartumaan

Astmaoireiluni on vähentynyt, koska hapenottokykyni on parantunut. Pulssi kohosi saunoessa aluksi 130/min ja nyt vain 105/min. Enää en hengästy kovin heposti.

Astmalääkkeiden aiheuttama suusammas on hävinnyt kokonaan, eikä nielurisoihin ole enää kerääntynyt ns. proppuja, joita aiemmin tuli varsin runsaasti. Myös korvat ovat pysyneet terveinä, eikä poskiontelovaivoja, nuhaa ja silmäoireita ole ollut niin useasti kuin aiemmin

Minulla on ollut paljon niska-hartia-selkävaivoja, jotka ovat selvästi helpottuneet, sillä infrapunalämpö lämmittää syvemmältä lihaksia, rentouttaen kireitä hartioitani ja selän lihaksiani. Krooninen päänsärky on hävinnyt lähes kokonaan. Myös urheilusta tullut polvivammani on ollut täysin oireeton infrapunasaunan käytön aloituksen jälkeen

Ennen en hikoillut juuri lainkaan, aineenvaihduntani toimi erittäin huonosti. Raajani olivat usein turvoksissa ja muuallekin elimistöön kerääntyi helposti ylimääräistä nestemassaa. Nyt aineenvaihduntani toimii tehokkaammin ja minua kaikkineen turvottaa vähemmän ja harvemmin. Vaikka en lihava koskaan ole ollutkaan, painoni on pudonnut aineenvaihdunnan tehostumisen myötä noin 8 kg , joten oloni on kevyempi ja liikkuminen paljon helpompaa.

Selluliitti näyttää vähentyneen kovasti, jopa poistuneen kokonaan, joten jalat, käsivarret ja vyötärönalue näyttävät sileämmiltä, kiinteämmiltä ja hoikemmilta

Väsymykseen infrapunasaunasta on ollut myös apua. Sauna enemmänkin virkistää oloa. Infrapunasaunan vaikutus on juuri päinvastainen kuin tavallisen saunan. Tavallisessa saunassa alkaa väsyttää, mutta infrapunasaunassa piristyy ja siellä myös energiavarastot latautuvat

Infrapunasauna ei ole meille oikeastaan mikään sauna. Se on pikemminkin rentoutumishuone tai lepohuone, jonne on ihana mennä hetkeksi työpäivän jälkeen tai viikonloppuiltoina. Infrapuna tuntuu vaikuttavan elimistöön auringon tavoin; keho ja mieli piristyvät ja hyvänolon tunne voimistuu. Infrapunasaunan rakentaminen oli loistoidea! En antaisi sitä enää pois mistään hinnasta. Kannattava sijoitus!!

            Katri Rantanen / 2008 Lahti

Reaaliteetit

Kokeilimme ystävättäreni kanssa ko. saunaa, ja hiki tuli,mutta välillä tuntui happi loppuvan.
Kotiin tullessani, olo tuntui tosi huonolta, oksetti ja ällötti. Ystäväni oli ollut myöskin todella huonovointinen, mutta vasta seuraavana aamuna, ja kertoi joutuneensa tulemaan kesken päivän töistä.
Siksi haluaisinkin puolueetonta tutkimustietoa kyseisestä saunasta, miten terveellistä/vahingollista se tosiasiassa on! Onko saunan vaikutuksia todella tutkittu, vai onko tieto mutua ja "mainosmiesten" "tutkimusta"

No, niin

Kysyppä keskiverto infrapunasaunan ostoehdokkaalta mitä tarkoittaa "infrapuna".

Joten todellakin, tämä on sitä markkinointia parhaimmillaan. Infrapunasaunassa ei ole mitään logiikkaa sen kummemmin. Infrapunasäteilyä kun tykitetään, se tuntuu lämmöltä. Moderni sähkösauna tekee tämän tonneittain paremmin.

Jos joku on erimieltä, listatkoon puolueettomia tutkimustuloksia kuinka infrapunasauna olisi parempi valinta.
Katsopa työterveyslääkäri Seppo Kiinusen videot, jotka perustuvat kansainvälisiin tieteellisiin tutkimuksiin infrapunan teveysvaikutuksista. Tästä linkistä voit vaikka aloittaa ja katsoa kaikki 12 videota:Yllä oleva linkki kertoo mm kasvuhormoonin tuotannon lisääntymisestä infrapunalämmön vaikutuksesta. Tämä laillinen doping pysyä nuorekkaana on nyt meille kaikille tarjolla.

Kysy tarjousta näyttelysaunasta

On sekä kalliita ja halpoja saunoja niinkuin on autojakin. Hinta riippuu tuotantokustannuksista ja markkinoinnin katetarpeista. Kun määrät lisääntyvät hinnat laskevat. On myös aina esim. messuilla olleita näytesaunoja, joista kannattaa kysyä tarjoushintoja. Infrapunasaunan käyttäjälle tulee lisäksi sähkölaskuissa huomattava säästö verrattuna sähkökiukaan käyttöön. WWW.saunamaa.fi sivustolla olevalla laskurilla voit tarkistaa mitä maksavat infrapunalämmittimet sähkökiuassaunaasi ja kuinka paljon voit säästää jos käytät infrapunasaunaa tai -lämmittimiä sähkökiukaan sijasta.

Syvälämpimin terveisin,

saunaseppo.

Edulliset ja laadukkaat

Hyrylässä on muuten maahantuoja nimeltä Ponttia.
Tosi edulliset saunat ja siistit.
Kävin kokeilemassa, oli hyvä:)
Heillä on myös edullinen saunasarja sähkösaunan rinnalle, www.infrapunasauna.fi

Edulliset ja laadukkaat

Olin tänään Myyrmäen messuilla, ja löysin sieltä aivan upean infrasaunan! Kuin karamelli! Ja siinä oli vielä suomalainen valmistajakin. Parasta oli että sen saa laittaa kylppäriin!!

Niin joo, yritys on Rauduspuu, Kauhajoelta. Nyt täytyy tosissaan panna harkintaan josko ostais, onneks isäntäkin innostui :)

790,- tarjouksessa

hei digifun.fi kaupassa on nyt tarjouksessa 2,2 kW infrapunasaunoja.
Sekä kulma- ,että neliskulmaista mallia.
ja hinta siis vain 790,-. heti varastosta vantaalta.

Saunaking sauna

http://kauppa.savenmaa.fi/PublishedService?file=&pageID=3&action=view&groupID=640&OpenGroups=640
Nuo saunaking saunat ovat vertailemistani laadukkaimpia ja suht edullisia.
Hyvää niissä myös että autoradio korvattu saunaan
suunnitellulla DVD-soittimella, siinä taisi olla
telkkari myös.

Löytyykö tyylikkäitä IP-saunoja?

Löytyykö tyylikkäitä ja modernin ulkomuodon omaavia infrapunasaunoja Suomesta? Kaikki mitä olen googlettanut muistuttavat enemmän tai vähemmän mökkeilijän puuceetä.

tilaaja

Kysysäs Borooni tuolta www.wellnext.fi, mitä kaikkea voivat teettä mittatilauksena ja millä ehdoin. Tuttava tekee mittatilaustyönä firmaansa heidän infrasaunaansa ja kuulemma variaatioita voidaan tarvittaessa tehdä monenlaista.

Löytyykö tyylikkäitä IP-saunoja?

Löytyy! Ja ihan kotimaisia viimeistä piirua myöten!

Työpaikalla kuulin että yritys nimeltä Ruduspuu/Rauduspuu tms.. valmistaa kotimaisia infrapunasaunoja...

Täytyy itsekin tutkia paremmin kun ehtii työkiireiltä..

Nyt löytyy tosi tyylikkäitä muotolaudesaunoja

Koska infrapunasaunan voi nykyään tehdä myös asentamalla infrapunalämmitinkalvot saunan paneeleitten alle, voidaan rakentaa todella tyylikkäitä ja hyvin varustettuja infrapunasaunoja. Muotolauteet, venekaiuttimet, tv/dvd katselulaitteet, ionisaattori, lukuvalot, väriterapiavalot voidaan kaikki asentaa kodin terveyskeskukseen. Ideoita löytyy lisää vaikka www.saunakeskus.fi sivuilta. Kannattaa tutkia vaihtoehtoja tarkemmin mitä on saatavilla. Uutta tulee koko ajan markkinoille.

NYT VOI TEHDÄ INFRAPUNASAUNAN VAIKKA MUOTOLAUTEILLA

Tyylikkäitä infrapunasaunoja voi nyt tehdä käyttämällä foliolämmittimiä, jotka asennetaan saunan paneloinnin taakse. Se ei vie tilaa ja saunassa voi olla myös kiuas. Tyylikkyys säilyy ja saunanautinto voi olla entistäkin maukkaampi kun voi käyttää kiuasta milloin haluaa ja välillä ottaa infrapunalämmöt. Foliolämmittimiä voi katsoa ainakin www. saunakeskus.fi sivuilta. Siellä on galleriassa kuvia tyylikkäistä uusista infrapunasaunoista.
Nyt voit etsiä tyylikkäimmän saunamallin mitä markkinoilta löytyy ja asentaa sitä rakentaessasi lämpökalvot paneloinnin alle. Sitten kaikki herkut saunaan, kaiuttimet, väriterapiavalot, led-valot, tv/dvd, muotolauteet mitä ikinä infrasaunaltasi haluat. Ja infran lisäksi paras mahdollinen kiuas, joka tuo ne perinteiset löylyt tarvittaessa. Aino - kiuas on osoittautunut sähköä säästäväksi ja mukavat höyrylöylyt antavaksi sähkökiukaaksi infrasaunassa. Jos haluat kivikasakiusta ovat Aurinkokiukaat testivoittajia Tekniikan Maailman testeissä.

kalorimäärä

Itseäni aika lailla epäilyttää nuo tosi korkeat kalorikulutusmäärät, 300-600 kcal PUOLESSA TUNNISSA! Siis todella sama kuin esim. spinningissäkö? Olisiko siis kukaan OIKEASTI teistä istunut esim. sykemittarin kanssa saunassa ja mitannut kalorikulutuksen?? Jos on, niin mikä oli tulos????

Älä tuijota lukuja

Mahtava olo sen jälkeen. Olen käynyt Virossa jo kolme vuotta. Infran jälkeen hieronta. Olet kuin uudesti syntynyt.http://www.harvia.fi/products?lang=fi&gid=-879http://www.forumsauna.fi/ipsaunatietoa.htm
http://www.saunamaa.fi/http://www.meeri.net/infrasauna.htm
http://www.viroinfo.com/index.php?section=2&kirjeid=2755&plcat=19&dowhat=showplacemore
http://www.tourism.tallinn.ee/fin/fpage/liikkeella/kylpylat
http://www.1182.ee/baas/otsing.cgi?msona=infrapunasaun
http://www.thtreatment.com/infrapunasauna.html
Joo,minä oon käännä marssissa saanassa, tuo tulomatka maahan takas rentootti hirveesti,kun kiukaan kivet ol kylymiä eikä peffa palanna.Se rentootti koko viikon,seuraavaan marssin saana reissuun asti.Kannattaa kokeilla jos ei ole korkeen paekan pelkoa.

kalorit

Tuo 300-600 kcal tulee siitä, kun 0.56-1.11 kg hikeä haihtuu iholta.
1 kg veden höyrystymiseen tarvitaan 539 kcal (2260 kJ) energiaa (höyrystymisen latenttilämpö, specific latent heat of vaporization).

Saunassa keho imee infrapunasäteilyä itseensä, josta aiheutuu lämmönnousua ja jos hypotalamus on sitä mieltä, hikoilua, ellei ole paha nestehukka. Keho ei siis lämpene saunassa (jos siellä ollaan paikoillaan), koska esim. lihakset tekisivät enemmän työtä, josta aiheutuisi hukkalämpöä.
Eli mainoksessa on sekoitettu (tahallaan?) saunasta ja kehosta peräisin oleva energia.

Kuinka paljon keho käyttää energiaa hikoilemiseen... sitä ei tiedetä.

Ostin ja hyvä on

Moiks!
Ostin Oulun messujen perusteella Wellnextin syvälämpöhuoneen ja hyvä on... kuukausi tullut käytettyä aika ahkeraan ja ihana on,painokin pudonnut uskomattoman 4 kiloa, vaikkei turhia muutenkaan juuri ole... kuinkahan useasti uskaltaa käyttää kun paino putoaa noin nopeasti? Kuulin että pohjoisen ylpeys Oulun Kärpätkin käyttää tuota wellnextin lämpöhuonetta, onkohan sen potenssin takia, heh?

Infrapunasauna

Olen kokeillut infrspunasaunaa (40 min) kerran esim perjantai; mielenkiintoista - juoda pitää reilusti. Kerrottiin että siellä hikoillaan runsaasti. No minä en niin suuresti hikoillut mutta lauantaina ja sunnuntaina saina juosta WCssä aika tiuhaan - totesin että aineenvaihdunta on vilkastunut ja ettätällätavoin tulee kyllä juotua paljon enemmän koska janon tunnetta esiintyy vailatvana juomisena. Ja pahus viekoon vielä keveämpi olo siis vain kerrasta. Toki kävin ennen saunaa Flexibar jumppa tunnilla vain 30 min.

790,-

hei digifun.fi kaupassa on nyt tarjouksessa 2,2 kW infrapunasaunoja.
Sekä kulma- ,että neliskulmaista mallia.
ja hinta siis vain 790,-. heti varastosta vantaalta.    

tavallisen saunan yhteyteen

Onko tietoa saako infrapunalementtejä asennettua tavalliseen saunaan ja miten lämmitys toimii siellä.
Olisi kaikken järkevin ratkaisu, kun eihän kahta saunaa kuitenkaan käytä koskaan yhtä aikaa ja tavallinen sauna on oltava lapsiperheessä.

kyllä on mahdollista

Mutta kovat hintaerot eri firmoilla. Toisessa oli tuplahinta eli mistä nyt tietää että mitä ostaa??

Säteilylämpö

Opiskeluaikanani (45 vuotta sitten) asuin pienehkössä alivuokralaishuoneessa, jonka lämpöpatteri piti talvipakkasilla olla täysillä, että huoneessa tarkenisi. Kahden tunnin välein tästä `grillistä´piti lähteä ulos kävelemään olon tullessa tuskaiseksi. Joitakin vuosia tämän jälkeen luin jostain lehdestä artikkelin, missä kerrottiin ihoon kohdistuvan voimakkaan lämpösäteilyn synnyttävän kehossa myrkytystilan. Ilmiöön olen sittemmin törmännyt mm. sähkölämmitteisissä ja useissa jatkuvalämmiteisissä saunoissa, joissa kiuas ja sen kuumentamat seinät ja lauteet säteilevät lämpöä voimakkaasti. Myös auringon otto tyynessä paikassa muuttuu tuskalliseksi jo muutamassa minuutissa (auringon tehotiheys n. 1kW/m2). Kerran poikkesin kahvilaan, mistä minun täytyi kipin kapin poistua kahvin juotuani. Sain kahvilan pitäjältä myöntävän vastauksen, kysyessäni oliko heillä kattolämmitys. Viime keväänä minulla oli tilaisuus tutustua Saunaseuran savusaunoihin. Ne olivat irvikuvia verrattuna lapsuuteni savusaunakokemuksiini, joissa löylyt olivat leppoisia ja ilmanvaihto toimi luontevasti hirsien raoista. Saunaseuran lauteet olivat tulikuumat, löylyä ei voinut ollenkaan heittää ja keinotekoinen ilmanvaihto tuntui iholla puhalluksena.
Omassa saunassani on muurattu kiuas, joka ei lämmityksen aikana kuumenna saunaa. Kylpiessä lämpö tulee lähes kokonaan kiukaalle heitetystä vedestä. Hikoilu on voimakasta ja ensimäisten löylyjen aikana ihon pinnalla on hien muodostama höyrypilvi, jonka lomasta suihkuaa 20 cm pitkiä hikisuihkuja. Saunomisen jälkeen olo on rentoutunut ja virkistynyt.
Kaikesta edellä olevasta voi olettaa suhtautumiseni infrapunasaunaan olevan skeptinen. Toivon, että em. myrkytysuutisesta jotain tietävät kirjoittaisivat asiasta. Infrapunalämmön vaikutuksien tieteellinen puolueeton tutkimus olisi paikallaan.
"Grillissä liha paistuu"

ohho

"Joitakin vuosia tämän jälkeen luin jostain lehdestä artikkelin, missä kerrottiin ihoon kohdistuvan voimakkaan lämpösäteilyn synnyttävän kehossa myrkytystilan. Ilmiöön olen sittemmin törmännyt mm. sähkölämmitteisissä ja useissa jatkuvalämmiteisissä saunoissa, joissa kiuas ja sen kuumentamat seinät ja lauteet säteilevät lämpöä voimakkaasti. Myös auringon otto tyynessä paikassa muuttuu tuskalliseksi jo muutamassa minuutissa (auringon tehotiheys n. 1kW/m2). "

- Mielenkiintoista tekstiä, mutta vailla suurempaa faktaa..
Mistähän lehdestä tuo artikkeli on peräisin ja mistä tuohon tietoa enemmän?
Kiinnostaisi kovin.
Uskaltaako esim raskaana ollessa saunoa tai lämmitellä infrapunassa?

kiuassaunasta infrapunasauna

Kotimaisilla infrapunalaatoilla se on turvallista ja taloudellista tehdä kotisaunasta infrapunasauna. Niitä on eri kokoisia ja hintaisia ja tehoisia. Kannattaa pyytää asiantuntija käymään kotona mittaamassa mitkä lämmittimet sopivat tiloihin parhaiten ja mitä tehoja tarvitaan. Asiantuntija voi neuvoa laatojen ja ohjauskeskuksen oikeassa asentamisessa, jotta se täyttää sähkölaitoksen määräykset ja on käytössä täysin turvallinen. Luota kotimaiseen tuotantoon, joka täyttää kaikki kotimaiset rakennusmääräykset. Lisää tietoa löytyy mm sivuilta www.saunakeskus.fi

Tavallisen saunan yhteyteen - kyllä!

Aivan mahtava juttu!! Juttelinkin tästä ylempänä ketjussa.
Tutustuin työkiireiden hellitettyä Rauduspuun infrapunatuotantoon, ja tilasimme sitten elementit(myös tässä firmassa oli ihmiset aivan ihania - kertoivat suoraan ja asiallisesti kaiken, ei ylilyönti mainosta vaan realiteettiä!).
Meillä on tällä hetkellä kaksi elementtiä omassa puulämmitteisessä saunassamme. 2 selän takana (meillä ei ko paikkaan muuta mahdu, mutta tuo lämpö+vaikutus riittää meille).
1 pesällinen lämmitetään puita että huoneen lämpö nousee n 43 asteeseen. Sitten elementit päälle ja relax n 30 min.
Lasten kanssa saunotaan ihan normisti, mutta silloin kun kytkemme infrat päälle, ei lapsia ole saunassa - he ovat jo saunoneet, eli hiukan porrastaen saunomista jos koko perhe saunoo kerralla mutta toimii ja kaikki on tyytyväisiä. Lapsille puhumme aikuisten saunasta :) ihana kuulla kun isi pesee lapsia ja kertoo heille että annetaan äitin nyt rentoutua rauhassa aikuisten saunassa tai päinvastoin :)
Loppupeleissä aika pienellä näköjään saa luxusta itselleen eikä tarvitse lähteä mihinkään. Kun vaan reippaasti soittaa ja kysyy, niin siitä ne hommat sitten lähtee etenemään. Itse sain aivan loistavan palvelun, yhteystiedot löytyvät www.rauduspuu.fi.

NYT SAA JOKO FOLIOT TAI IP-LAATTALÄMMITTIMET KIUASSAUNAAN

Kun Sinulla on jo sauna, kannattaa sinne asentaa infrapunalämmittimet, joita voi käyttää kiukaan kanssa samassa tilassa. Nyt on markkinoilel tullut kotimaisia lämmittimiä, joilla asian voi toteuttaa turvallisesti. Jos olet rakentamassa uutta saunaa voi sinne ennen paneeleitten asentamista asennuttaa infrapunalämpöä tuottavat foliot, jotka jäävät seinäpaneeleitten taakse. Ne antavat tasaista infrapunalämpöä ja niitä voi käyttää kiuassaunassa. Tällainen iso sauna tule Elixian uuteen kuntosaliin Salmisaareen ja siellä sitä kannattaa käydä kokeilemassa. Kirkkonummella on laattalämmittimillä lämpiävät hienot saunat miehille ja naisille omansa Långvikin Hotel - Spa:ssa. Siellä voi samalla katsoa vaikka kauniit ja rohkeat isosta TV-ruudusta, joka löytyy molemmista saunoista.

Infrapunasauna omasta saunasta

Suomen Saunakeskus Oy on nyt ratkaissut myös ongelman löylyn heitosta infrapunasaunassa tuomalla markkinoille kotimaiset infrapunalämmittimet, joita voidaan käyttää kiukaan kanssa samassa tilassa. Nyt voi isäntä ottaa kipakatkin löylyt sen jälkeen kun emäntä on ensin nauttinut terveellisestä syvälämmöstä infrapunan ääressä.

Uuteen tai saneerattavaan saunaan voidaan myös asentaa infrapunalämpöä tuottavat kalvot 12 mm paneeleitten alle. Näillä saadaan suuretkin kuntosali- ja hotellisaunat tasalämpöisiksi terveyssaunoiksi. Lämmitinkalvoista koti- ja kylpyläsaunoihin on runsaasti tietoa sivustolla www.saunakeskus.fi. Sieltä voi myös ladata ilmaisen infrapunasauna- kirjan ”Infrapunasaunan salaisuudet” ja katsoa työterveyslääkäri Seppo Kinnusen videot infrapunasaunomisen terveysvaikutuksista.

Digifunin infrapunasauna

Onko kellään käyttökokemuksia Digifunin saunasta?

vinkkiä kehiin!!

Suosittelen saunaking infrasaunoja. Ovat hyvän näköisiä ja hyvin varusteltuja. Ja puumateriaali kestävää.
Ostettiin joulun aikoihin oli tarjouksessa puoleen hintaan.
http://kauppa.savenmaa.fi/Ilmoitukset/savenmaa_kk0109.pdf

tässä päämyynti http://www.saunakingproducts.com/home.php

Ainakin meillä hyvin kestänyt ja ollut kovassa käytössä.
Näyttelyissä huomanut, että esim. harvian ip saunat ja monet muutkin käyttää samoja saunoja. Lisäävät vain oman logon ja myyvät tuplahinnalla.
Saunakingin lämpöelementit on parempia kuin tuossa mainitsemassasi digifunissa.

Onko infrapunasauna sauna vai ei?

Tässä on rakennusmaailman artikkeli asiasta
http://www.rakennusmaailma.fi/artikkelit/infrapunasauna-vai-ei

I-saunan terveysvaikutukset?

Onko kenelläkään kokemuksia infrapunasaunan terveysvaikutuksista?

Eräällä nettisivulla mainittu seuraavanlaisia, onko huomioita asiasta:

lievittää kroonista väsymystä
nopeuttaa selluliitin vähenemistä
lievittää päänsärkyä
poistaa lihaskipuja
vahvistaa sydänverisuonistoa
matala lämpötila sopii niillekin, joiden on oltava
varovaisia sydän- ja verisuonisairauksien kanssa.
vähentää stressiä ja väsymystä
laihtuminen

Infrapunasaunan salaisuudet - kirjan saat ilmaiseksi

Kun haluat tutkittua tietoa infrapunasaunan vaikutuksista, lataa sitä käsittelevä kirja ilmaiseksi netistä. Se löytyy www.saunakeskus.fi sivuilta. Siellä on myös työterveyslääkäri Seppo Kinnusen luennot terveysvaiktuksista, jotka löytyvät linkin takaa YouTubesta.

Heissan

Ensimmäisen kerran kävin tänään infrapunasaunassa ja oli aika mielenkiintoinen kokemus. Hiki irtosi jo pienen hetken jälkeen vaikka lämpö oli säädetty VAIN 50.
En tohon virkistävään vaikutukseen voi sanoa juuta enkä jaata, koska mun kohdalla en huomannut mitään ihmeellistä eroa. Väsytti ihan yhtä paljon kun ennen saunaa, voi tosin olla väsymykseen syy edellisen yön lyhyeksi jäänyt uni, mutta en tosiaan mitään ihme virkistymistä huomannut. Valitettavasti.
Jos moista saunaa tahtoo kokeilla eikä muuta paikkaa oo missä kokeilla niin joillain eri kuntosaleilla on infrapunasaunat.
Maksullinen se tosin on, mutta kuitenkin.
Esim vantaan variston forever-salilla sellainen sauna on olemassa.
Menkää tutustumis käynnille salille ja siinä sivussa kokeilkaa saunaa! *virnistää*
Kaksi kärpästä yhdellä iskulla.
Että näin.

-Tepa

Kokemusta on

Meillä on ollut ko sauna vuoden verran ja kovin tyytyväisiä ollaan. Perinteinen puulämmitteinen lämpiää tuolla jokivarressa silloin tällöin ja tämä sisäsaunaamme istutetti 2-3 kertaa viikossa.
Lämmön olemme trimmanneet 55 asteeseen, joka on mielestämme ihan sopiva.
Etuja perinteiseen näemme seuraavat:
- ei jälkihikoilua
- piristävä olo saunomisen jälkeen
- ainakin uskomme, että paino putoaa

Hyvä muistaa:
- ennen saunomista hyvä juoda n. ½ litraa
- pyyhkeitä lattialle ja istuinpenkille, jottei sauna ala tuoksua kissanpiuulle
- rentouittava musiikki pyörimää

Eikun sanomaan.

juho kustaa

MIKSI EN HIKOA

Ostin if saunan olen käynyt nyt siellä kuusi kertaa enkä hikoa, on siitä mulle mitään hyötyä?

Lämpöä lisää

Olisi hyvä tietää paljonko olet ohjelmoinut saunaasi lämpöä? En minäkään hikoillut, kun lämpöä oli 50 astetta, mutta lisäsin vajaan kymmenen lisää, niin hikoilu alkoi. Samoin aika. Vioihdyn siellä 40-45 min.

lämpöä

if-saunassa n 50 ja olemani aika 40-45min. Kuinka usein tuolla saunassa saa käydä, viihdyn siellä tosi hyvin,ihanaa kuunnella musiikkia ja rentoutua. Jos ei hikoa runsaasti, niin vaikuttaako sauna kaikkine terveysvaikutuksineen. Vesipullo on aina saunareissussa mukana.

infrapunasaunan tyytyväinen omistaja

Täytyy kyllä sanoa, että infrapunasauna on ihan lyömätön peli. Hikeä puskee kyllä tosi paljon :)

Itsellä on tuollainen Virvan kulmamallin infrapunasauna.

Täältä löytyy kuviakin (on kyllä hyvän näköinen kapistus):
http://www.virvasauna.com/galleria.html

Virvasaunojen asiakaspalvelu

Näillä virvasaunojen porukoilla on muuten hyvä asiakaspalvelu! Sain itse hyviä vinkkejä sieltä, kun soitin. Itselläni siis on infrapunasauna kotona ja olen todella tyytyväinen :)

http://www.virvasauna.com/

'Voit myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, joka on arkisin avoinna 10:00-18:00.
Puh. +358 (0)45 113 3325 '

Millaiset lämmittimet sulla on?

Itse olen käyttänyt infrapunasaunaa jo 1,5 vuotta ja vaihdoin keraamiset lämmittimet uusiin hiilikuitulämmittimiin. Vanhalla saunallani jossa oli keraamiset lämmittimet hikoilu alkoi n. 10 minuutin jälkeen, nyt olen jo kaksi kuukautta käyttänyt hiilikuitulämmittimiä ja alan hikoilemaan vasta 30 minuutin jälkeen vaikka olen lämpöäkin nostanut suuremmaksi kuin vanhassa :(.

Littanat lämmittimet on huonoja

Olen samaa mieltä kanssasi, hiilikuitulämmittimillä hikoilee paljon heikommin kuin keraamisilla! Kokeilkaa itse ja laittakaa myös kommentteja kuinka teillä. Ainakin noita hiilikuitulämmitin saunoja saa paljon halvemmallakin. Mistähän se johtuu?

asian laita on tämä..

Väitteesi ei pidä paikkansa. Nuo hiilikuitu ns. mustat lämmittimet ovat uudempia ja tehokkaampia. Juttu on vain niin että ovat paljon tehokkaampia keramisiin lämmittimiin verrattuna, ettei tarvi olla kokoajan päällä, koska saavuttavat asetuslämmön huomattavasti nopeammin. Infrasaunan tehokkuus nimenomaa määräytyy siten että mitä kauemmin ovat päällä sen enemmän johtuu syvälämpöä. Kannatta aukoa ovea tai avata tuuletusaukkoa isommalle, jolloin lämmittimet pysyvät pitempään päällä.
Keramisessa on vähemmän lämmönsäteilyä kuin noissa uusissa. Valmistus kustannukset ovat niissä halvempia kuin vanhoissa keraamisissa, siksi huokeampi hinta.

Jep

Siitä ei ole mitään hyötyä. Jos haluat hiota, säästä rahaa ja osta sähkösauna jossa lämpö on enemmän kuin mitä kanarian matkalta irtoaa.

Sori.

Voit myös polkea kuntopyörää, siinä sentään kuntoutuisikin.

Oikeassa olet

Kuntopyörä olisi paras vaihtoehto :D
Sähkökiukaalla ei kyllä sitten taas säästä! vie sähköä 3 kertaa enemmän kuin minun infrapunasauna, ja hikoilu on paljon heikompaa kuin huonoillakin infralämmittimillä :D

Infrasaunassa lähes joka päivä..

Meillä ollut joulusta lähtien IP sauna. Ostettiin sellainen yhden hengen koppi. Ja lähes jokaisena päivänä tulee käytyä 40-45 min istumassa. IP saunominen on niin vaivaton tapa. Lämpenee nopeasti ja kuluttaa muuten 4 kertaa vähemmän sähköäkin kuin norm. sähk.kiuas. Hiki virtaa ja samalla tulee jotain lehtiä luettua tai muuten vain hiljennettyä.
Syke nousee 10 min --> 100-110 , 20 min --> 120-130 , 30 min--> 130-140, 40min-->140-145
Yli 45 min alkaa tuntumaan keholle jo liian raskaalta, joten ei sitä kauempaa viitsi olla.

Usein menen kuntoilun jälkeenkin IP saunaan esim. n. 10 km juoksulenkin tai 1 tunnin painoharjoittelunjälkeen, silloin on syke vielä korkempi.

Mielestäni IP sauna on tehokas yhdistelmänä jonkun kuntoilusuorituksen jälkeen.
Virkistää ja sopii palautumiseen.
Jotenkin täytyy sanoa että on tullut riippuvuus IP saunaan. On se niin erilainen kuin norm sauna. Meillä on rinnan vielä puulämmitteinen sauna. Sitäkin on kiva joskus vaihtelun vuoksi lämmitellä. Mutta Ip on paljon tehokkaampi.

Ihmettelen tänäpäivänä vain sitä miksei suomessa ole IP sauna suosiossa? Näin kokemuksesta sanoisin että jokaisella tulisi olla kotona oma IP sauna.

Ehkäpä...

Ehkäpä siksi että kaikilla ei ole varaa.

Suosittelen

Voin suositella lämpimästä Virvasaunan infrapunasaunoja! Minulla on heiltä sauna. Asiakaspalvelu on tosi hyvää! Sivuilta löytyy myös käyttäjäkokemuksia.

http://www.virvasauna.com/

Saunaking kannattaa laittaa

Aivan hyviä ovat Saunakingin tuotteet.
http://www.saunakingproducts.com/home.php
Halvempia ja paremmin varusteltuja, koska on suurempi valmistaja. Minulla on Saunaking nykyään ja ihan hyvä ip sauna ollut ja kovassa käytössä. Vertailin erilaisia vaihtoehtoja ja huomasin monen kotimaisen infrasauna valmistajan vedättävän aika lailla hinnoissa. Esim. Harvian saunat lähemmin katsottuna on otettu Saunaking mallistosta ja siihen lisätty vain Harvian logo ja hinta tuplasti kalliimpi. Tsekatkaa vaikka itse.

Kone-Glans Oy

Kone-Glansilta saa noita "SaunaPower" infrapunasaunoja. Kävin vähän aikaan sitten testaamassa heidän vanhassa liikkeessään tuollaista (lämmittivät vielä sen että sain testata) ja erittäin mukavaltahan tuo tuntui ja hintakin oli mielestäni edullinen verrattuna vastaavaan tarjontaan. Parin viikon päästä olis tarkoitus pistää tuollainen kolmen hengen infrapunasauna itselle tilaukseen.

http://www.glanspower.fi

Tuolta siis ainakin minä suosittelisin katsomaan malleja läpi. Ovat itse maahantuojia, joten ei mene turhaan rahaa välistäkään kuten muilla kaupoilla.

ip saunasta..

No jää perinteinen sauna unholaan jos laittaa infrasaunan. On se sen verran tehokkaampi kaikin puolin. Saa hikirauhaset kyytiä.
Jos sähkökiukaaseen vertaa on käsittämätöntä että ei ip saunoja ole monella. Kuluttaa 3 kertaa vähemmän sähköä ja paljon antoisampi lämpövaikutus.

Apua Selluliittiin?

Mainoksissa kehutaan infrapunasaunan nopeuttavan seliliitin vähenemistä. Onko kellään kokemuksia pitääkö väite paikaansa?

Kyllä selluliitit sulivat

Kun olin käyttänyt infrapunasaunaa 3-4 kertaa viikossa noin 4 kuukauden ajan, huomasin yllätyksekseni, että selluliitit olivat sulaneet. En osannut edes odottaa tätä koska mikään muu keino ei ollut auttanut tähän aiemmin. Nyt voi vilpittömästi suositella oman kokemukseni perusteella infrapunasaunaa selluliitin poistoon. On ihana päästä niistä kuhmuroista eroon.

IP-sauna on ihq

Paljon miellyttävämpi istua ip-saunassa kuin tavallisessa. Lämpötila on sopivan miellyttävä, ei ole liian raskasta. Itsellä olo on kuin meditoisi :D kaikessa rauhassa saa hiljentyä kaiken arjen hälyn ja kiiren keskeltä. Lisäksi siellä voi vaikka kuunnella musiikkia tai lueskella. Ja mikä parasta, ei tarvitse lupia tai lvi-asennuksia. Sauna vaan kasaan ja pistoke seinään. Toki jos epäilyttää niin kannattaa ensin käydä kokeilemassa jossakin ennen kuin pistää tilaukseen. Hinnatkin ovat kohtuulliset, yhden hengen saunan saa 1300-2000 eurolla, riippuen mukavuuksista.

Infrapunasauna

Kyllä minäkin olen mieheni kanssa jänyt koukkuun infrapunasaunaan. Ostimme sellaisen vuoden alkupuolella Espanjan-kotiimme. Saunoimme joka päivä kahta lukuun ottamatta parin kuukauden ajan. Olo oli mahtavaa. Hikoilu puhdisti, iho pehmeni, mieheni kylmät jalat lämpenivät, unemme oli syvempää , ... Toki kävimme ennen ostopäätöstä kokeilemassa saunaa. Syy sauna hankintaan oli, että kaipasimme saunaa ja meillä oli sitä varten joutilas tila. Hyvää oli, ettei tarvittu vesi- eikä viemäriliitäntää eikä rakennuslupaa.

En oikein viihdy perinteisessä saunassa, etenkään kun tutustui infrapunasaunaan. Minulle tulee tavallisessa saunassa helposti paha olo enkä voi olla löylyssä pitkään. Infrapunasauna sopii minulle paremmin, hikoilen enemmän ja pystyn olemaan siellä helposti puoli tuntia ja ylikin.

Nyt olemme tilanneet saunan myös vapaa-ajankotiimme Suomeen. Odotamme saunaa minä päivänä tahansa.

Lähes jokaisella suomalaisella on jollakin tapaa lämpiävä perinteinen sauna. Siksi infrapunasauna on Suomessa jäänyt vähän taka-alalle. Vahinko!
Miksiköhän? No..esimerkiksi sen takia ettei se ole sauna. Ei ollenkaan vahinko vaan thank good!

Vahinko on se, ettet ole käynyt ilmeisesti oikein rakennetussa saunassa missä löylyt on pehmeet ja happirikkaat. Alle parin tunnin ei "pääse" oikeesta saunasta pois..Vapaa-ajan kotiin infraktisauna? Minnoon vähä niinko mualta, en tajjua?

Vastaus Taka-alalle

Kyllä olen ollut vaikka millaisissa pewrinteisissä saunoissa, mutta infrapunasauna on nyt vain minun juttuni.
Meillä on ollut noin puoli vuotta i.p. sauna. Saatiin se puoli vuotta käytettynä hintaan noin 500 e, eli aivan löytö. Lähes uutta vastaavassa kunnossa. Ei voi kuin suositella! Todella miellyttävä koppi, ja parasta on se, että

a.) olo on rentoutuneen virkistynyt
b.) ei tule sellaista jälkihikeä, mikä perinteisen saunan jälkeen.

Rakastan perinteistä saunaa, mutta jos olis pakko valita, i.p. vie voiton.

Lisää tietoa

Täältä löytyy lisää tietoa Infrapunasaunasta

Onko täysin vaaraton

Eikö ole vaarallista, kun ihminen lämpenee sisältä päin? Ja kuinka aivot voivat lämmetä, kun ne on suojattu luuston sisällä. Ja aivojen lämpeneminen on oikeasti jo hengenvaarallinen tila.
Oliskohan nyt niin, että uusi ja "ihana" keksintö saa kaikki hurmokseen, eikä todellisia vaaroja tajuta ennen kuin jotain oikeasti alkaa tapahtua (vert. röntgenin keksimiseen).

Vaaratonta

Infrapunalämpö on samaa lämpöä kuin auringon lämpö, jota ilman kaikki elämä kuolisi maan päältä. Infrapunalämmön vaikutuksista ihmiseen on maailmalla tehty jo yli 10.000 tutkimusta, jotka toinen toisensa jälkeen osoittavat syvälämmön terveyttä edistävät vaikutukset. Tarkemmin voi asiaan tutustua esim. lataamalla ilmainen nettikirja "Infrapunasaunan salaisuudet" ja katsomalla työterveyslääkäri, rakennusbioloogi Seppo Kinnusen luennot osoitteesta www.saunakeskus.fi Seppo Kinnunen on perehtynyt aiheeseen tutkiessaan mahdollisimman terveellisen asumisen edellytyksiä ja todennut monista tutkimuksista syvälämmön terveysvaikutukset.
Jep. Oliko viime viikolla kun töllässä infrasaunojen terveysvaikutukset yms. todettiin mielikuvituksen tuotteiksi? "Tutkimukset" mainostv:n lets zumba tasoa. Mutta ihan vapaasti jos siltä tuntuu.

En oikein pidä rinnastamisesta saunaan. Sama kuin vertaisi Suomalaista saunaa Ruotsalaiseen vastaavaan.

Mulla olisi ylimääräinen rehunsulattaja. Lämpöä piisaa aivan varmasti. Ostakee.

Ihmeellisin invamainos oli sellainen jossa mm. vedottiin siihen ettei ilmastointi tarvitse verrattuna perint. saunaan. Ajatus kopista missä hiki ja p..ska haisee eikä ole ilmastointia, make me feel sick!

Kalorin'kulutusta'

Jep, samaa mieltä edellise kanssa.
Lueskelin infrasaunoista, ja joissain ensimmäisissä jutuissa selitettiin reilu kalorinkulutus ('30 min polttaa saman kuin 10 km juoksu') laskemalla hikoillut grammat. Myöhemmin tuota 300kcal/30 min esitettiin totena, ja lopulta se vaihtui 600kcal/30 min kulutukseksi.
Sallikaa mun nauraa. Jos lämpimässä hikoilee vett kehosta xgrammaa, ei se ole juoksuun verrattavaa kalorienkulutusta.

Lämmön vaikutusta lihas-ja muihin vammoihin en toki kiistä, mutta vähän rajaa miten tyhmänä painonpudottajia pidetään.

Minulla on

Hyvä ja edullinen höyryasauna.Asun sellaisessa kaupungin vuokra taloissa joissa ei ole omia vesimittareita.Hommasin sellaisen pleksisen suihkuseinän ja laitoin sen "tiiviiksi"ylösasti.Ja siellä pari jakkaraa on muuten sellainen höyrysauna voittaa taatusti infrapunasaunan.Aikansa,kun laittaa kuumaa vettä valumaan ja 1/2t alkaa sauna olemaan valmis itseään voi samalla viilentää viileällä suihkulla;)))))))Ps.Kylpyhuonekkin on juuri suunniteltu "isoksi,että vielä mahtuu olemaan pesukonekin ja likavaate kaappi.
No just, suomalaisella ja ruotsalaisella saunalla ei ole mitään eroa
I-saunasta kysymys! Onko kellään tietoa toimiiko i-sauna jos siellä ei hikoile? Salillemme on tullut kyseinen sauna jossa oikeasti on kylmä ja lämpötila on vain n.34 astetta ja oviaukosta vetää kylmää ja viileää ilmaa kamalasti. Asiasta sanottu, mutta asialle ei olla tehty mitään. Olen käynyt i-saunassa aiemminkin ja hiki on aina irronnut erittäin hyvin. Nyt mietin onko saunassa istumisesta mitän hyötyä kun siellä hemmetti vieköön palelee treenin jälkeen.
Ota ihmeesssä yhteyttä saunan "asentajaan" ei noin avuton voi olla
En menis vetoseen vaatekomeroonkaan. (meillä siellä pienikkuna)
http://infrapunasaunat.com/
http://www.kauneushuoneface.fi/infrapunasauna.php

Kuivana saunaan, pyyhe ympärillä. Mieluiten vielä laude- jalkasuojat.
Noin 10 min ei tunnu miltään , mutta lopussa noruu . Maks aika 30 min ja olet kuin uusi ihminen. Näin aamuisin ja olet virkeä .
Suikun kautta liikenteeseen. Aamupala ja menoksi.

http://glanspower.fi/tuote/803 ei paha laingan
Sauna portal in Europe http://saunaportal.eu
Kun kotonasi on jo hyvin toimiva kiuassauna, jossa on vielä hyvä panelointi, kannattaa sen päälle asentaa uudet infrapuna kalvolämmittimet. Niillä teet saunastasi terveyskeitaan, joka antaa kaikki infrapunalämmön hyödyt ja vielä löylyt tarpeen mukaan.

Kun haluat nopeasti lämpiävän infrasaunan, asenna kalvot ja niiden päälle 6 mm paksut paneelit, joita Suomen Saunakeskus Oy toimittaa valmiiksi mittoihin sahattuina seinän tai katon mitta + 10 cm.

Lisäksi tarvitaan ohjauskeskus, jolla säädetään saunan pääälläoloaika ja lämpötila noin 50 asteeseen.

Kiukaalla voi isoissa saunoissa antaa alkulämmöksi noin 45 astetta ja sen jälkeen infralämmittimet päälle ja saunanautinto voi alkaa. Infralämmössä on hyvä viihtyä noin 20-30 minuuttia kerrallaan, että tulee kunnon hiki ja hien mukana poistuvat myrkyt kehosta. Muista juoda pullo vettä ennen saunaa ja sen jälkeen ettei nestehukka yllätä.

Jos haluat tehdä vielä nopeamman remontin, voit asentaa infralämmitinpaneelit suoraan vanhan saunan seinille selän taakse, lauteitten päihin, kattoon ja jalkojen taakse. Näitä paneeleita on sekä tervaleppäpintaisia että metallikasetteja, jotka kestävät erinomaisesti kiuassaunassa. Leppäpintaisissa lämmittimissä on valmiit selkänojat toimituksessa mukana. Metallikasettilämmittimet kiinnitetään seinään nojausritilöillä, jotka toimitetaan lämmittimien lisäksi joko vakiomittaisina tai asiakkaan saunaan tehtyinä mittatilaustuotteina.
GoGo Liikuntakeskus Cityssä Tampereella IHANA infrasauna,näkymät suoraaan Hämeenkadulle.
Se on jäänyt vielä mietityttämään että kuinka usein infrapunasaunassa VÄHINTÄÄN tulisi käydä että terveysvaikutukset toteutuisivat??

Jostain luin että pitäisi käydä kuuriluontoisesti 3-4 kertaa viikossa kuukauden ajan. Mutta entä sen jälkeen?? Lopettaa ja uusia kuuri joskus vai jatkaa pienemmällä käyntimäärällä?

Saunaseppo täälä kirjoitti että kaksi kertaa päivässä, mutta kenellä nyt oikeesti on aikaa käydä kahdesti päivässä puolta tuntia saunassa... ja normaalisaunassakin välillä on kiva käydä.
Testasin infapunasaunaa viikon ajan, joka toinen päivä 50 min kerralla. Eli 4 krt kävin.

Ei pudottanut painoa yhtään, ei edes heilahdellut hetkellisesti eikä vastannut tunnin sählyä eli 600 kaloria/tunnissa. Ei tullut edes janon tunnetta. Olo oli kun olisi miedossa saunassa ollut jonkin aikaa.

Infrapunasaunan voi ainakin painon pudotuksen suhteen unohtaa. Ehkä muita juttuja voi parantaa, mutta alkaa olemaan tämä sama juttu ku kuumakivihieronta tavalliseen hierontaan verrattuna. Kiva nimi ja uus juttu, josta asiakas voi maksaa enemmän ku perinteiseen asiaan verrattuna, vaikkakin tosiasiassa vaikutus on sama.
Infrapunasauna on tosi hyvä juttu. Pirteä olo, jne jne mitä moni muukin tässä ketjussa on kirjoittanut.

Painoa pudottavat kokemukset tuntuu olevan yksilöllisiä. Ystäväni pudotti tasaiseen puolen kilon viikkovauhtiin painoaan saunan avulla. Tämä tuli testattua tosi tarkkaan, sama syöminen, sama liikunta jne. jne. Kun sauna jäi pois vähäksi aikaa, painonpudotus pysähtyi. Jatkui taas kun aloitti saunomisen. Joka päivä vähintään 30 minuuttia.

Surettaa, että uuteen asuntoon ei mahdo moinen, ja kun siellä on jo tavissauna. Löytyy Huuto.netistä Novitek-hakusanalla, sijanti Lappeenranta.
Eikös ne lamput voi asentaa siihen tavissaunaan? Taitaa olla vain myyntipuhetta...
Kävin kerran infrapunasaunassa ja sain syövän, en suosittele kenellekkään! Tämä tarrina on tosi.
Ei ne mitään painoa pudota ja kaikki niiden mainospuheet on huuhaata. Nestettä voi poistaa, mutta ei polta rasvaa.

Itse asensin ilman erillistä ilmanvaihtoa.
Saunatar infrapunasauna maksoi 3990,- ja meni rikki 20 käyttökerran jälkeen ja korjaus maksaa n. 400 euroa. Sääli, että tuli hankituksi. Ei tule kuuloonkaan, että menisi takuuseen, kun on pari vuotta yli 2 v vanha.
Siis pari kuukautta yli 2 v vanha.
meillä Saunattaren sauna ip-sauna hankittu jo 3 vuotta sitten, Ei toimi. Saimme lisää laattoja. Alkuperäinen laattamäärä oli firma laskenut oikeaksi saunamme mittojen mukaan,
Lisäys ei auttanut, hiki ei saunassa tule millään ja normi kiuas on oltava päällä jos meinaa tarkentua.
Seuraava kommentti Saunasepolta oli että vika on meissä. Hikirauhaset on tukossa tai sitten päässä on jotain vikaa.
Lähetin reilu kuukausi sitten viestiä Sepolle, mutta ei vastausta.
Ilmeisesti saunat ovat täyttä potaskaa ja meillä on saunassa arvokkaammat taulut kuin olohuoneessa!!

Kirjoittaja on poistanut tämän viestin

Sattuipa tällainen keskustelu silmään, joten ajattelin vastata pariin edelliseen viestiin.

ara 4:
Saunatar-infrapunasaunoilla tosiaan on kahden vuoden takuu, mikä on enemmän kuin osalla kilpailijoista. Jos takuuaika olisi ikävästi päättynyt juuri ennen vian ilmaantumista, silloinkin saatamme tapauskohtaisesti harkita korjaamisen sisällyttämistä takuuseen. Tällainen rajatapaus on sinänsä harvinainen, mutta antamillasi yksityiskohdilla en kyennyt tunnistamaan mitään tilausta. Olisitko ystävällinen ja ottaisit yhteyttä asiakaspalveluumme, niin katsotaan mitä voisimme sinun tapauksessasi tehdä?
http://www.saunatar.fi/yhteystiedot.php

Laitla ämmä:
Mainitsemasi "Saunaseppo" työskentelee kiuassaunoihin infrapunalämmitystä myyvässä yrityksessä nimeltä Suomen Saunakeskus Oy. Hän ei siis ole Saunataren palveluksessa, vaan kyseessä on eri yritys. Sepon kanssa yhteistyötäkin tehneenä uskoisin, että vastaus kyllä tulee kun otat häneen rohkeasti vaan yhteyttä.

Terveisin,

Matias Kukkonen
toimitusjohtaja
Saunatar Finland Oy
Infrapunasauna voi juma sentään.

Kyl se vaan niin on, että suomalaisten pitäisi olla sauna kansaa ja onneksi suuri osa onkin. Tietysti kaikki ei saunomisesta tykkää, eikä siinä mitään. Mutta kyllä se vaan on joko tai, kunnon sauna tai sitten ei saunaa.

Oikeaa saunaakaan ei tarvitse lämmittää 90 asteeseen, jos ei niin kuumista löylyistä tykkää ja sitten voi halutessaan avata vähän ikkunaakin, jos meinaa huono olo iskeä herkästi kuumuuden keskellä, joillakin kun on taipumusta siihen.

Mutta nää infrapunasaunat nyt on aivan täyttä "haista paska" touhua.

Rakastan saunomista, mutta jos jossain on infrapunasauna, niin jäisi kyllä väliin tämä infrottelu, saunomisesta kun ei voi puhua.
Kokeile ja hanki omaasi meiltä, www.fenywood.fi

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta