Mielenhallinnan metodit verkostomarkkinoinnissa V.2.0

Berzerke

Mielenhallinnan metodit verkostomarkkinoinnissa V.2.0


Huijauksen kehityskulku

Vaikeita kokonaisuuksia tarkastellessa on hyvä aloittaa aina mahdollisimman ylhäältä käsin, yleisistä asioista, joten tutkaillaan ensin verkostomarkkinoinnin historiaa ja rakennetta. Kahdeksankymmentäluvun alussa verkostomarkkinoinnin ohessa harjoitettu motivointibisnes (kirjat, kasetit, seminaarit, yms.) saavutti nykyisen muotonsa varsin ristiriitaisesti [1]. Yhdysvaltalainen verkostomarkkinoinnin pioneeri Amway kehitti toimintamekanismin, millä edustajat saatiin uskomaan valtavaan rahan tekoon ja levittämään tätä uskoa. Julkisuuteen vuotanut muistio paljastaa, että Amwayn korkea johtokin piti motivointityökaluja laittomina - tosin mainittakoon, ettei laittomuuden perusteluilla ollut mitään tekemistä mielenhallinnan kanssa. Samainen muistio ehdottaa, että tavanomainen tuotekauppa on vaikeaa ilman motivointia.

Laskelmia verkostomarkkinoinnin toimimattomuudesta [2] on useita, mutta olennaista on huomata - ja hyväksyä - se, että verkostomarkkinointi ei ole matemaattisesti vakaa malli. Toisin sanoen: aloitettu rakennelma muodostaa vääjäämättä mukana olevia ryöväävän pyramidin, oli se lain mukainen tai ei. Useimmat verkostomarkkinointiyritykset toimivat muutaman vuoden - juuri sen aikaa, kun sisäänrakennettu itsetuho tekee tehtävänsä. Lopulta useimmat mukana olevat tajuavat rahan teon mahdottomuuden ja hylkäävät yrityksen.

Herääkin kysymys, kuinka voi olla vuosikymmeniä toimineita verkostoyrityksiä, jos edellä mainittu matemaattinen mahdottomuus on totta? Palataan aikaisemmin mainittuun, että Amwayn edustajien mielestä tavanomainen tuotekauppa oli vaikeaa ilman motivointimateriaalia. Puhumme nyt asiasta mikä on luonnollista, kun mikä tahansa toiminta viritetään huippuun. Motivointijärjestelmä vain kehittyi ruokkimaan takertelevaa tuotemyyntiä, samainen järjestelmä voi huippuunsa hiottuna pitää yritystä pystyssä, periaatteessa jopa loputtomiin. Edustajille täytyy vain antaa tarpeeksi motivointia, jotta he jatkaisivat kannattamattomassa bisneksessä. Valitettavasti, tämä kehityshaara käyttää mielenhallinnan periaatteita.


Mielenhallinnan välineet

Motivointimateriaalina käytetyt kirjat ja kasetit muodostavat vahvan tukirangan verkostomarkkinointiyrityksen toiminnalle. Eikä niitä pidä millään lailla aliarvioida mielenhallinnan aihepiirin kokonaisuudessa: ensimmäisiä tekoja mitä aloittava verkostomarkkinointiyritys toteuttaa, on suositella motivoivaa kirjaa (mahdollisesti jonkin perustajan kirjoittama). Ajan myötä kilpailevat tiimit tai organisaatiorakenteet suosittelevat omia kirjojaan - kaikki kuitenkin kauppaavat niitä, ja perustavat toimintansa niille.

Kaikki mitä tulisi verkostomarkkinoinnissa tehdä, lukee parhaimmillaan yhdessä kirjassa. Siksi näitä helposti tajuttavia pokkareita suositellaan, ja annetaan jopa ilmaiseksi mukaan tuleville. Kasetit ovat ehkäpä vielä helpommin sulatettavia.

Sisällöltään motivointimateriaali on erittäin vääristynyttä. Puhutaan unelmasta, menestymisestä ja rahasta, usein miten käyttäen tarinamuotoa - kaikista helpoiten kuviteltavissa olevaa esitystapaa, eikä ollenkaan sattumalta. Elävän tuntuiset tarinat satumaisesta menestyksestä saavat lukijan maaniseen tilaan, ja uskomaan käytännössä mahdottomaan menestykseensä. Helppous löytyy siitä, että "tapa tehdä rahaa" löytyy aina samasta kirjasta. Ja sitä tapaa on helppo noudattaa niin kauan kuin on lukemisestaan tai kuulemisestaan innoissaan. Usein verkostomarkkinoinnissa mukana olevan täytyy ahmia kirja tai kasetti ainakin kerran kahdessa viikossa, yleensä useampi. Muutoin vaikutus kuluu liiaksi, ja henkilö voi alkaa kritisoida toimintaa.

Huomioitavaa: kyseessä ei ole siis yksittäisten huijariedustajien väitteistä, vaan sen perimmäisen unelman myymisestä.

Kirjoista ja kaseteista opittu systeemi, toimintamalli, levittyy helposti kautta verkoston. Näihin oppeihin alemman tason sponsorit tai helpperit samaistuvat. Huomattakoon, että tämä ryhmä muodostaa verkostomarkkinoinnissa voimakkaimman mielenhallinnan käytännön suorittajan osan, heihin tulokas luottaa ja samaistuu.

Amwayn esimerkkiä matkien, useimmat verkostomarkkinointiyritykset pitävät erilaisia tilaisuuksia, kutsuen niitä usein koulutustapahtumiksi. Nimet ovat usein ilmeisen tarkoituksella hämääviä. Koulutuksesta ei ole missään tapauksessa kyse. Kyse on mielenhallinnasta. Käytännössä niin sanotut menestyjät kertovat tilaisuuksissa samoja asioita kuin kirjoissa ja kaseteissa kerrotaan, tällöin lisätään vielä yhteenkuuluvuuden tunnetta.


Mielenhallinnan metodit

Motivointimateriaalin sisältö toistaa samoja asioita, kuin mitä mielenhallintaan erikoistuneen tutkijan Robert Liftonin [3] teesi [4] sisältää. Hän luokittelee kahdeksan eri metodia, joilla yksilön mielipidettä voidaan muokata. Liftonin tutkimuksia siteerataan vieläkin laajasti, muun muassa uskonnollisia kultteja tutkittaessa, vaikka pääosa tutkimuksista tapahtui 60-luvulla.

On tärkeää huomata, että osa metodeista menee osittain toistensa kanssa päällekkäin, siksi jokaista kohtaa on erikseen vaikea käsitellä konkreettisesti. Tärkeämpää on kuitenkin huomata metodien taustalla vallitseva pääajatus - kuinka mieltä hallitaan. Seuraavaksi esitän kuinka näitä periaatteita sovelletaan verkostomarkkinoinnissa:

1.) Suhteiden kontrollointi ulkomaailmaan: On hyvin yleistä, että ylälinja yrittää saada jakelijaa
eroon henkilöstä, - oli hän sitten ystävä tai muu informatiivinen yhteys - joka esittää vastakkaisia
näkemyksiä. Motivointimateriaalit ovat tästä hyvä esimerkki - monissa kirjoissa esitetään häikäilemättä kuinka vanha tuttavapiiri kannattaa unohtaa, jos se asettuu unelmien tiellä.

Henkilön vaihtaessa ystäväpiirinsä verkoston sisälle, tulee kyseeseen ajan kanssa huolella hiottujen
ystävyyssuhteiden vaihtaminen kontrolloituun ryhmään, missä ystävyyttä pitää keinotekoisesti yllä
ryhmän ylempi aate. Nämä ryhmänsisäiset ihmissuhteet yleensä tuhoutuvat, kun henkilö eroaa verkostosta.

Quixtar, Amwayn Yhdysvalloissa toimiva haara, yritti varsin epäilyttävin keinoin vaikuttaa omaan julkisuuskuvaansa [5].

2.) Ryhmän ylempi, jalo tarkoitus: Liittyy kohtaan viisi (5). Suomessa tätä kohtaa ei ole juuri
harjoitettu, lähimmäksi ehkäpä pääsee Amway, joka ratsastaa kristinuskon avulla. Amwayn motivaatiomateriaaleissa on esitetty, että Amwaylla ja jumalalla on tietynlainen erikoissuhde. Raamatun esitetään kertovan ohjeita verkostomarkkinoinnissa menestymiseen.

Tällaiset ylemmät jalot tarkoitusperät ovat todellisuudessa hyvin arveluttavia, ja ilmeisen
keinotekoisesti ympätty verkoston konseptiin.

3.) Yksilön työntäminen kohti saavuttamatonta täydellisyyttä: Perustelut menestyksen saavuttamattomuudesta ovat mainittu aiempana, tässähän on kuitenkin koko toiminnan pääidea: ylälinja hengittää niskaan, kuinka täytyy tehdä enemmän ja paremmin, koska unelma ei muuten tule todeksi.

Verkoston loputtoman kasvun ajatus antaa häviävän pienet mahdollisuudet myöhemmin verkostoon liittyneelle menestyä. Kuitenkaan aivopesun kohteena oleva ei ymmärrä torjua loputtomia työkäskyjä, vaikka loogisella ajattelulla siihen pitäisi olla kaikki lähtökohdat.

4.) Entisten ja nykyisten syntien tunnustaminen: Verkostoissa mukana olevat saatetaan tunnustamaan entisen elämänsä kurjuus, niin sanottu oravanpyörä (normaali työelämä). "Ennen piti leimata kortti seitsemältä, mutta nyt voin tehdä 12-tuntisia päiviä juuri siihen aikaan vuorokaudesta kuin haluan" - sallittakoon hieman huumoria! Kyse on kuitenkin vakavasta asiasta, maailmankuvan totaalisesta väärentämisestä - kaikki entinen on ollut turhaa ja ajan haaskausta, ”olen ollut tyhmä, kun en tajunnut tällaista mahdollisuutta aikaisemmin”.

Ehkäpä järjettömin kohta näistä kaikista, normaalin elämän ja töissä käynnin tunnustaminen
hulluudeksi ei ole missään suhteessa järkevää. Tämän suuruinen valhe on tarpeeksi
iso, ettei sitä heti ymmärrä huijaukseksi.

5.) Ryhmän periaatteet ovat koskemattomia ja täydellisiä: Tämä mentaliteetti vallitsee verkostoijien keskuudessa, tätähän heille syötetään: passiiviset tulot, ennenaikaiset eläkepäivät ja ennen kaikkea raha ovat käsitteinä koskemattomia, ja ryhmän yksinoikeus. Henkilöt jotka eivät myönny tai kykene liittymään bisnekseen, ovat roskaa, hölmöjä.

Periaatteiden kyseenalaistaminen johtaa välittömästi ryhmän hyljeksintään, ja kyseenalaistajan ja
hänen lähteidensä väheksymiseen. Tämä siitäkin syystä että, kyseenalaistaja tulee samalla kritisoineensa organisaatioiden johtohenkilöitä, jotka ovat kuitenkin verkostomarkkinoijien silmissä kaiken arvostelun yläpuolella.

6.) Sanojen uudet tarkoitukset, mustavalkoiseen ajattelemiseen kannustaminen: Verkostomarkkinoinnin slangi muodostuu tukemaan johtajatasolta levitettyä valheellista sanomaa. Kehittyy sanoja ja fraaseja, mitä vain sisäpiiriläinen tietää tai ymmärtää. Nämä sanat ja fraasit kuitenkin menettävät todellisen tarkoituksensa. Esimerkiksi sanotaan, että "on häviäjiä ja voittajia - kumpi sinä haluat olla?" Ajatusmaailmaa kärjistetään tarkoituksellisesti - tietty henkilö ei voi olla hyvä, menestyvä henkilö, vain koska hän ei ole mukana verkostossa. Aikaisemmin mainittu niin sanottu oravanpyörä on myös mainio esimerkki sanan tarkoituksen vääristämisestä.

Tämä metodi liittyy tiiviisti kaikkiin muihin kohtiin, kaikki muutetaan mustavalkoiseksi, ja monia asioita vääristetään. Seven on tästä kohdasta hyvä esimerkki: aina kun jokin ei yrityksessä toiminut, selitettiin, että se on aivan normaalia suuressa bisneksessä. Nykyisin Move jatkaa mallikkaasti samaa ideologiaa - poliisitutkintakin on vain osoitus laillisuudesta.

7.) Ryhmä on tärkeämpi kuin yksilö: Ketään ei jäädä suremaan, poislähteneitä verkostolaisia ei
jäädä kaipaamaan. Jopa idolityyppisten korkean tason verkostolaisten alas astuminen synnyttää
välittömästi myyttejä henkilön hämäristä piirteistä, ja siitä miten hänen ei olisi koskaan pitänyt olla
mukana ryhmässä.

Kyse on siis muustakin kuin ihmissuhteen tuhoutumisesta, siis kun henkilö lähtee verkostosta. Kyse
on nimittäin ryhmän asenteesta ja mielipiteistä suhteessa yksilöön. Klassisen esimerkin tästä metodista antoi eräs Sevenin aikainen johtaja (Ola Bartholdson), jonka poislähteminen sai liikkeelle villejä huhuja miehen toisista bisneksistä.

8.) Sisäpiiriläiset ovat pelastettuja, ulkopuoliset ovat tuomittuja: Viimeisintä kohtaa lienee turha sen tarkemmin perustella. Verkostolaiset ovat ainoita, ketkä voivat toteuttaa unelmia. Ulkopuoliset ovat tuomittuja ns. oravanpyörään.


Henkilökultti

Robert Lifton tarkasteli tutkimuksissaan lähinnä mielenhallinnan vaikutuksen alaisena olevan ryhmän toimintaa, eikä painottanut tutkimuksia johtohahmojen vaikutuksesta ryhmään. Tälle on kuitenkin oma termi, henkilökultti [6], ja sitä on tutkittu toisaalla paljon. Kulteista ja henkilökulteista puhuttaessa helposti tulee mieleen uskonnolliset lahkot - ja niiden yhdistäminen "harmittomaan" verkostomarkkinointiin kuulostaa järjettömältä. Yhtäläisyyksiä löytyy kuitenkin liiaksi.

Mielenhallinta verkostomarkkinoinnissa näyttäsi olevan yhdistelmä Liftonin esittämiä metodeja ja yleisiä periaatteita henkilökultista, ne eivät sulje toisiaan siis pois. Organisaatiojohtajat, yrityksen perustajat, ja muut korkea johto esitetään myyttisissä mittasuhteissa. Kuitenkin näyttäisi siltä, että nämä henkilöt ovat korvattavissa. Toisin kuin puhtaassa henkilökultissa, rakennelma ei romahda kun johtohenkilö poistuu. Tämä johtunee siitä, että verkostomarkkinoinnissa johtoon kuuluu aina joukko johtavia henkilöitä.

Henkilökultti on kehkeytynyt verkostomarkkinointiin täysin johtohahmojen henkilökohtaisen hyödyn nimissä. Tämä on symbioottinen suhde yrityksen ja johtotason edustajien välillä. Idolit saavat huomattavia tuloja kauppaamistaan motivointimateriaaleistaan ja yritys suuremmalla aivopesuvyörytyksellä enemmän asiakkaita.


Poisoppiminen

Mielenhallinnan oireiden hoitamista ei ole juurikaan tutkittu, ja nekin vähäiset olemassa olevat dokumentit ovat uskonlahkoihin liittyviä tutkimuksia. Lifton esitti kuitenkin tutkimuksissaan, että mielenhallinta ei aiheuta pysyviä muutoksia persoonallisuuteen tai uskomuksiin. Verkostomarkkinoinnin vääristämästä maailmankuvasta pääsee eroon poisoppimalla. Se on prosessi, mikä muuttaa kohteen maailmankuvan takaisin normaaliksi. Seuraavaksi viittaan kultteja koskeviin tutkimuksiin, mutta katson, että ne pätevät yhtä vahvasti myös verkostomarkkinointiin.

Sylvia Buford esittää kirjassaan viisi poisoppimisen vaihetta [7];

1.)   kunnioituksen menettäminen johtavaan hahmoon.
2.)   ristiriitojen esittäminen: Henkilö epäilee toimintaa.
3.)   käännekohta: Henkilö alkaa kuunnella normaalisti ajattelevaa.
4.)   itsensä ilmaisu: Henkilö avautuu ja kertoo verkostomarkkinointiystäville ajatuksistaan.
5.)   tunnistaminen ja muuntuminen: Henkilö samaistuu normaalisti ajattelevan kanssa, tuntee olonsa verkostomarkkinoinnin ”vastustajaksi” (suora lainaus).

Psykologi Steve Dubrow-Eichel esittelee vastaavasti viisi poisoppimista edistävää toimintoa;

1.)   ihmissuhteiden katkaisu verkostomarkkinointiyritykseen.
2.)   ihmissuhteen rakentaminen verkostomarkkinoinnin ulkopuolella.
3.)   verkostoyrityksen tarjoamien tietojen hylkääminen ja ulkopuolisen tietouden hyväksyminen.
4.)   niiden verkostomarkkinoinnin asettamien toimintamallien hylkääminen, jotka estävät henkilön saamasta vaikutuksia ulkopuolelta.
5.)   julkinen tai yksityinen tunnustus siitä, ettei toimi enää verkostoyrityksen tahdon mukaan.


Yhteenveto

On selvää, että verkostomarkkinoinnilla on selkeät yhtäläisyydet mielenhallinnan pääperiaatteiden
kanssa. Tässä tekstissä vastasin selkeästi kysymyksiin, ketkä mieltä hallitsevat verkostomarkkinoinnissa - millä, miksi ja miten. Toivottavasti nämä vastaukset selkeyttävät kuvaa alan todellisesta luonteesta.

Verkostomarkkinoinnin toimintatapojen lainsäädäntöä (mitä käytännöllisesti katsoen ei ole) tulisi selkeyttää. Ihmisten on vaikea käsittää olevansa tekemisissä mielenhallinnan ja aivopesun kanssa.


Lähteet:

1. http://amquix.info/amway_postma_memo.html

2. http://www.kolumbus.fi/petteri.haipola/verkostomarkkinointi/aika.pdf

3. http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Jay_Lifton

4. http://www.rickross.com/reference/esp/esp11.html

5. http://en.wikipedia.org/wiki/Google_bomb

6. http://fi.wikipedia.org/wiki/Henkilökultti

7. http://en.wikipedia.org/wiki/Deprogramming


Linkkejä:

http://www.teolinst.fi/luennot/lilj_01.html , kohdat Käännytystekniikka ja Uskovaisten hallinta.
http://koti.mbnet.fi/mantynen/kultit.htm , katsaus verkostomarkkinoinnin kulttimaisuuteen.

41

9289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • for the wicked

      Tuon kaiken kun olisi tiennyt kymmenen vuotta sitten, niin olisin voinut säästää pari kaveria pettymykseltä ja mielipahalta. Homman pirullisuus on kyllä puistattavaa. Verkostomarkkinoinnista eroonpääsyn vaikeus ilmenee noista poisoppimisen vaiheista.

      1.) ihmissuhteiden katkaisu verkostomarkkinointiyritykseen.

      Tämä on hyvin vaikeaa jos on värvännyt kaveripiirinsä mukaan ja muut eivät tajua lopettaa.

      2.) ihmissuhteen rakentaminen verkostomarkkinoinnin ulkopuolella.

      Kaveripiirin uudelleen luominen ei ole ollenkaan triviaalia.

      3.) verkostoyrityksen tarjoamien tietojen hylkääminen ja ulkopuolisen tietouden hyväksyminen.

      Tähän tarvitsee oikeastaan ulkopuolista apua. Tarvitaan se järjen ääni, koska aivopestylle ei toisenlaiset toimintatavat tule edes mieleen.

      4.) niiden verkostomarkkinoinnin asettamien toimintamallien hylkääminen, jotka estävät henkilön saamasta vaikutuksia ulkopuolelta.

      Onneksi vapaa tiedonvälitys on kulttuurissamme itseisarvo ja kriittistä suhtautumista eri lähteistä tulevaan tietoon opetetaan ainakin lukioissa. Viimeistään näiden "Usko meitä, älä usko muita. - Ei voi tietää jos ei ole mukana." lauseiden pitäisi pistää hälyytyskellot soimaan.

      5.) julkinen tai yksityinen tunnustus siitä, ettei toimi enää verkostoyrityksen tahdon mukaan.

      Vaikeaa on myöntää olleensa väärässä, hyväuskoinen ja huijattavissa.

    • (O.o)___b

      Hyvä kirjoitus!

      Toivottavasti tähän viestiketjuun ei movettajat "argumentoi" tuota kirjoitusta tyyliin, "sä et tiedä mitään ja mä tiedän". :) Ne on niin useasti murskannu pohjan vastustajien jutuilta. :D

      ---

      http://verkostomarkkinointi.blogspot.com

    • opettavaista

      Todella hyvä kirjoitus.

      Muistui mieleeni tuon luettuani, mitä tapahtui minun ympärilläni vaikka en tietenkään tyhmyyksissäni sitä silloin tajunnut.

      Mainiota, Berzerke!

    • Putkikko

      Kyllä oli loistavaa tekstiä.

      Yleensä pitkät viestit on vedetty suurimmalta osin "copy-pastella" joltain toiselta sivulta/sivustolta, mutta tämä käsittääkseni ei ole.

      Asiallista ja selvästi kirjoitettua tekstiä. Ja mikä parasta, täyttä asiaa alusta loppuun!

      Kiitos siitä!

    • Berzerke

      Kiitoksia vaan kovasti!

      Aivan oikein, tämä tutkielma oli vartavasten tehty tätä foorumia varten. Tietysti ettei usean tunnin työ vaipuisi unholaan, tämä teksti ilmeisesti julkaistaan Haipolan sivustolla. Palataan sen osoitteeseen myöhemmin.

      Jatkoa alkuperäiselle versiolle ( http://www.kolumbus.fi/petteri.haipola/verkostomarkkinointi/aivopesu01.pdf ) oli kovasti pyydetty ( http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=500000000000003&conference=4500000000000561&posting=22000000014066278). Ja tässä se nyt on.

      Näen aivopesun ikäänkuin verkostomarkkinoinnin puuttuvana lenkkinä, ja toivon, että teksti auttaisi ihmisiä näkemään - miten sen sanoisi - kuinka ympyrä sulkeutuu.

    • Hienosti kirjoitettu. Kirjoittaja on todella perehtynyt asiaansa ja tuo sanottavansa hyvin esille. Tekstistä saisi vieläkin asiantuntevamman oloisen muutamalla läpiluennalla ja kieliasua korjaamalla, mutta eihän tämä mikään äidinkielen aine ole. ;)

      Perustelut ja lähdeluettelo tuovat luotettavuutta. Enemmän tätä ja vähemmän perusteetonta "peeloilua". :)

    • PEELO

      Pakko lainata kirjoittajaa vähän:
      "Psykologi Steve Dubrow-Eichel esittelee vastaavasti viisi poisoppimista edistävää toimintoa;

      1.) ihmissuhteiden katkaisu verkostomarkkinointiyritykseen.
      2.) ihmissuhteen rakentaminen verkostomarkkinoinnin ulkopuolella.
      3.) verkostoyrityksen tarjoamien tietojen hylkääminen ja ulkopuolisen tietouden hyväksyminen.
      4.) niiden verkostomarkkinoinnin asettamien toimintamallien hylkääminen, jotka estävät henkilön saamasta vaikutuksia ulkopuolelta.
      5.) julkinen tai yksityinen tunnustus siitä, ettei toimi enää verkostoyrityksen tahdon mukaan."

      Käännetääs nämä 5 kohtaa päinvastoin:

      1. Ihmissuhteiden katkaisu verkoston ulkopuolella oleviin.
      2. Ihmissuhteiden rakentaminen verkostomarkkinoinnin sisäpuolella.
      3. verkostoyrityksen tarjoamien tietojen hyväksyminen ja ulkopuolisen tietouden hylkääminen.
      4. niiden verkostomarkkinoinnin asettamien toimintamallien hyväksyminen, jotka estävät henkilön saamasta vaikutuksia ulkopuolelta.
      5. julkinen tai yksityinen tunnustus siitä, että toimii verkostoyrityksen tahdon mukaan. (esim. edustajasopimuksen allekirjoitus)

      Arvoisat movettajat ja muut, tuntuuko edellä kuvattu tutulta? Järjestys vaihtelee, mutta verkostoiden kokeneet värvääjät käyttävät noita poisoppimisen edistämisen toimintoja juurikin käänteisenä edistääkseen jäsenten hankkimista.

      Melko sairasta, etten sanoisi.

    • mursis

      Kiitokset Berzerkelle todella hienosta ja asiantuntevasta kirjoituksesta. Verkostomarkkinointia ja mielenhallintaa ei ole todellakaan tutkittu paljon, mutta turvautuminen kultteja koskevaan perustutkimukseen ei ole ollenkaan kaukaa haettua, varsinkin kun itsellä on hyvät tiedot vm:n toimintatavoista ja ymmärrys tiedon soveltamisesta.

      Otin kirjoituksesi esiin blogissa parin muun aiheeseen liittyvän kommentin säestyksellä (ensimmäisenä):

      http://verkostomarkkinointi.blogspot.com/

      Vasta julkaisin joidenkin Movessa mukana olleiden hyvin kuvaavia kokemuksia:

      http://verkostomarkkinointi.blogspot.com/2006/02/move-on-elmys-eroonpsy-helpotus.html

      Jatka samaa rataa! Tämä on harvinaisen tärkeä keskustelu.

    • Keinonen Pertti

      Et ole ajatellut julkaista tätä missään lehden mielipidepalstalla (Helsingin Sanomat, Aamulehti)?

      Voisi tehdä ihan hyvää...?

    • kiitos!

      Erittäin hyvä ja mielenkiintoinen teksti. Ja mikä parasta täysin paikkansapitävä sisältö. Itse olin Movessa mukana vain 2 kuukautta ja huomattava osa tekstin esimerkeistä oli selvästi huomattavissa sen toiminnassa. Ihan siitä motivointikirjasta lähtien: "Lue tämä Rekolan kirja kolme, neljä kertaa läpi..." Huh huh, kun jälkeenpäin asian vakavuutta ajattelee.
      Eipä olis huonompi idea julkaista jossain valtakunnallisessa lehdessä!!

    • todistaja

      Huijauksen kehityskulku

      Vaikeita kokonaisuuksia tarkastellessa on hyvä aloittaa aina mahdollisimman ylhäältä käsin, yleisistä asioista, joten tutkaillaan ensin median historiaa ja rakennetta. Neljankymmentäluvun alussa median ohessa harjoitettu propagandabisnes (leffat, lehdet, messut, yms.) saavutti nykyisen muotonsa varsin ristiriitaisesti. Yhdysvaltalainen leffat pioneeri Orson Wells kehitti toimintamekanismin, millä kansalaiset saatiin uskomaan että UFOt olivat tulleet ja levittämään tätä uskoa. Koko tarina oli niin pelottava, että epäili. Jos jotain näyttä liian pelotavaa, se on varmasti totta.

      Mielenhallinnan välineet

      Kasataan hiveat, pelottavat tarinat, silla tavalla että ei edes logiika toimii: esim:

      "organisaatiorakenteet suosittelevat omia kirjojaan - kaikki kuitenkin kauppaavat niitä, ja perustavat toimintansa niille." MUTTA "...ja annetaan jopa ilmaiseksi..."

      Myös mediassa on erittäin vääristynyttä. Puhutaan sodasta, murhasta ja köyhydestä,usein miten käyttäen tarinamuotoa - kaikista helpoiten kuviteltavissa olevaa sattumalta, eikä ollenkaan esitystapaa.
      Elävän tuntuiset tarinat satumaisesta. Helppous löytyy siitä, että "tapa häviä rahaa" löytyy aina samasta kirjasta. Ja sitä tapaa on helppo noudattaa niin kauan kuin on lukemisestaan tai kuulemisestaan innoissaan. Usein mediassa mukana olevan täytyy katsoa uutiset tai leffat ainakin 2t /päivässä, yleensä useampi. Muutoin vaikutus kuluu liiaksi, ja henkilö voi alkaa kritisoida toimintaa.

      Huomioitavaa: kyseessä ei ole siis yksittäisten huijariedustajien väitteistä, vaan sen perimmäisen pinajainen myymisestä.

      Lehdestä ja TV:stä opittu systeemi, toimintamalli, levittyy helposti kautta verkoston. Näihin oppeihin alemman tason kaverit samaistuvat. Huomattakoon, että tämä ryhmä muodostaa mediassa voimakkaimman mielenhallinnan käytännön suorittajan osan, heihin tulokas luottaa ja samaistuu.

      Mediat pitävät erilaisia tilaisuuksia, kutsuen niitä usein gaalat tai "uutiset". Nimet ovat usein ilmeisen tarkoituksella hämääviä. Uutisesta ei ole missään tapauksessa kyse. Kyse on mielenhallinnasta. Käytännössä niin sanotut häviät kertovat tilaisuuksissa samoja asioita kuin lehdessa ja radiossa kerrotaan, tällöin lisätään vielä yhteenkuuluvuuden tunnetta.
      VUONNA 2003, yksi TV-verkoston toimistus johtaja (Euroopan suuri TV-verkosto) selitti yleisölle että hänen työnsä oli "valmistautumaan katsoijen aivot että voidaan myydä esim coca colalle kuluttajenaivon käyttöaika). Samat mediat elävät mainoksen kautta. Heillä EI ole interesti VM-sta. Se on niile miinus budjetistä.

      Mielenhallinnan metodit

      Medianmateriaalin sisältö toistaa samoja asioita, kuin mitä mielenhallintaan erikoistuneen tutkijan Robert Liftonin [3] teesi [4] sisältää. Hän luokittelee kahdeksan eri metodia, joilla yksilön mielipidettä voidaan muokata. Liftonin tutkimuksia siteerataan vieläkin laajasti, muun muassa uskonnollisia kultteja tutkittaessa, vaikka pääosa tutkimuksista tapahtui 60-luvulla.
      LUKEKAA SEN KIRJA!!! SE ON HYVÄÄ


      Yhteenveto

      On selvää, että mediassa ja netissa on selkeät yhtäläisyydet mielenhallinnan pääperiaatteiden
      kanssa. Tässä tekstissä vastasin selkeästi kysymyksiin, ketkä mieltä hallitsevat mediassa - millä, miksi ja miten. Toivottavasti nämä vastaukset selkeyttävät kuvaa alan todellisesta luonteesta.

      Median toimintatapojen lainsäädäntöä (mitä käytännöllisesti katsoen ei ole) tulisi selkeyttää. Ihmisten on vaikea käsittää olevansa tekemisissä mielenhallinnan ja aivopesun kanssa.


      Lähteet:
      1. http://amquix.info/amway_postma_memo.html
      ELI JOKO ENTISET VM-OSALLISTUJAT JOTKA KERTO ETTÄ HEIDÄN TAPA EI TOIMI. EI FAKTOIJA.
      2. tp://www.kolumbus.fi/petteri.haipola/verkostomarkkinointi/aika.pdf
      KIRJASTOROTTA, JOKA ON TEHNYR KOVA KÄÄNNÖS TYÖ, MUTTA EI OLE KOSKA MIETTINYT MIKÄ OLI TIETO LAHDE, JA TARKISTANYT SEN.
      3. ttp://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Jay_Lifton
      WIKIPEDIA ON TÄYDELLINE ESIMERKI: NETTIN "SANAKIRJA" MISSÄ KUKA TAHANSA VOI KIRJOITTAN, OLISKO SEN TOTTA VAI EI. WIKIPEDIA EI OLE REFERENSSI:
      Mikä "Wiki" oikein on?
      Wiki on joukko verkkosivuja, joita KUKA TAHANSA voi käydä lukemassa ja muuttamassa milloin tahansa...
      Kuka vastaa artikkelien sisällöstä?
      Wikipedian käyttäjät.(???!!?!) Tämä on yhteistyöprojekti; tuhannet ihmiset ovat avustaneet projektin eri osissa, ja kuka tahansa voi liittyä mukaan – myös sinä.

      ... Jos havaitset jonkin virheen sivun tuoreimmassa versiossa, yleinen käytäntö kannustaa muuttamaan sivua rohkeasti ja korjaamaan virheen. Tämä käytäntö on eräs perusmekanismeista, joka pitää tietosanakirjan luotettavana."

      Mistä tiedän että tiedot ovat virheettömiä?
      On todennäköistä, että Wikipediassa on myös virheellistä, vanhentunutta tai tahallisesti vääristeltyä tietoa." KIITOS KUN KERROT!!!

      KOKO NETTI ON ITSE-SYÖTTETTY. KAKKI MENEE SAMAAN SUUNTAAN. NETTI MIETTI MEIDÄN PUOLESTA; ETTÄ EI TARVI MIETI ITSE: KATSOTAAN VAIN TELKKARI; USKOTAAN KAIKKI MITÄ TULEE. ELÄMÄON IHANAA!!
      4. http://www.rickross.com/reference/esp/esp11.html

      5. http://en.wikipedia.org/wiki/Google_bomb
      TAAS WIKIPEDIA
      6. http://fi.wikipedia.org/wiki/Henkilökultti
      TAAS WIKIPEDIA
      7. http://en.wikipedia.org/wiki/Deprogramming
      TAAS WIKIPEDIA

      • Berzerke

        Jos ymmärsin oikein kritiikkiäsi, tarkoitat että,

        1. kaikkialla tapahtuva mainonta on yhtä pahasta tai hyvästä kuin verkostomarkkinoinnissa tapahtuva suostuttelu.
        2. Liftonin ajatukset ovat vanhentuneita, siis roskaa.
        3. Lähteinä käytetty materiaali on roskaa.

        Vastauksia,

        1. Olet oikeilla jäljillä. Joku tutkija (nyt puhun muistista) väitti että, Goebbels olisi aikanaan ollut erittäin tyytyväinen, jos natsisaksassa olisi silloin ollut tämän päivän muodossa toimiva mediajärjestelmä.

        Valtiotkin osaavat käyttää näitä Liftonin menetelmiä hyväkseen, esim. Bush lanseeraa uusia sanoja (pahan akseli, ja sanaa terroristi on käytetty mitä ihmeellisimmissä yhteyksissä). Samoin Kiinan kommunistihallinto estää vapaan internetin käytön mm. wikipediaan. Esimerkkijä voidaan kyllä jatkaa.

        Elämme KAIKKI samassa reaalimaailmassa, siis todellisuudessa. Jotkut kuitenkin luulevat jotain muuta, kuin mitä oikeasti tapahtuu (esim. että verkostomarkkinoinnilla voi kuka tahansa tehdä vaikka kuinka paljon rahaa). Tällöin henkilö elää (mielisauraudet yms. uloslukien) kultin/verkostomarkkinoinnin tarjoamassa "todellisuudessa".

        Tarkoitus on palauttaa vääristyneen ajattelumaailman omaavan reaalimaailmaan. Periaatteessa jotkut voivat elää täysin mainosten ja median maailmassa, ja tietenkin nämä viestimet vaikuttavat ajatteluumme. Mutta koska emme voi paeta toisen sivilisaation pariin, meidän on pidettävä tätä maanpäällistä toimintaa normina.

        2. Kaikki mieleen liittyvät tutkimukset ovat vaikeita käsitellä, ja usein kovan kritiikin alla. Lifton on kuitenkin ollut jopa oikeudessa todistajana aivopesuun liittyvässä jutussa. En näe mitään vikaa hänen ajatuksissaan, vaikka kuusikymmentäluvulta onkin. Ainakin hirvittävän hyvin verkostomarkkinoinnissa käytetyt menetelmät menevät yhteen Liftonin esittämien metodien kanssa.

        3. Myönnän ettei lähdeluettelo ole oikeaoppisesti kasattu. Sanoisin, että se on silti riittävän hyvin tehty - kaikki oleellinen löytyy sieltä. Tulen varmasti parantelemaan tekstiä ajan saatossa, ehkäpä sitten voimavarani riittävät lähdeluettelon parantamiseen.

        Wikipediaan viitataan paljon suuremmissa yhteyksissä usein (yksi monista esimerkeistä http://taksvarkki.fi/tansania/lahteet/ ). Pidän englanninkielistä wikipedia erittäin luotettavana, ja suomenkielisessäkin laatu vain paranee. Wikipediassa on sellainen perustavanlaatuinen ongelma, että siihen viitatessa tiedon oletetaan olevan oikein, mutta loppujen lopuksi todistustaakka on itse lukijalla. Englanninkielisessä wikipediassa on niin vähän virheitä, ettei tästä tule käytännössä mitään ongelmia.

        Erään lähteen laitoin wikin ulkopuolelta, sitäkin väitit roskaksi, vain koska se on internetissä. Eli en tiedä mikä sinulle sitten kelpaisi.

        Haipola ei ole siis maininnut lähteitä? Jos kaikki mainitsisivat lähteen, niin missä se lähdemateriaali sitten on? Haipola on Suomessa verkostotutkimuksen pioneereja, kaikki kunnioitus hänelle.

        Voisiko joku suomea osaava arvostella kirjoitustani seuraavaksi, nyt tuntuu kuin hakkaisi vammaista.


    • tämä saitti

      pyrkii itseasaissa ihmisten milenhallintaan, verkotovastaiseen mediointiin.

      Tuo sinun tektisi soveltuu tälle saitille, teihin vastustaviin kirjoittajiin, kuin nyrkki silmään.

      Pyritte juuri tällaiseen mielenhallintaan.

      • todistaja

        mediassa yrittäjys mainos? Onko koskaan TV:ssa tullu ohjelma missä sanottaan että on hyvää perustaa oma firma (yksitysyrittäjä, franchise...)? Koska on seuraava tosi-TV sarja yrittäjyydestä? Ei koskaan!! Trumpin Diili selitti miten voidaan olla työntekija! Ei yrittäjä!!!

        Koko median idea on esitella asiat joka ihmiset HALUAVAT nähdä, olisko sen totta vai ei. Mediat tekevat kauppaa. Mediat eivat pyöri jos kastojen määrä on pieni. Ei faktoja. Ei totuus, vaan katsojan määrä. "No, jos niin monta katsovat, eivat voi olla väärin!". ??
        Se ei ole väärin. Se ei ole oikein. Se on vain miten maailma pyöri.

        Hyvin usein VM-kritiikit sanovat että "seuratka mihin raha menee!" No, mistä median raha tulee??
        Onko kasettin tai kirjan myyninen laiton tai moraliton?
        No, tässä lista suomen suurimmat kasettin ja kirjan myyjät:
        SONY BMG
        UNIVERSAL
        WSOY
        HELSINGIN SANOMAT...


      • Koneteknikko

        Moven kolutuksissa sanotaan että juuri tällasta propakandaa levitetän kekustelupalstalla. Verkotonvastaisuutta. Mediointia. Siksi sielä kerrotan että pitää kuunnella ylälinjaa. Ei uskota muuhun. Voi tulla muuten pettymys. Pitää lukea tarkkaan kirjat ja materiaalt. Muuten luulee vatutajien mielipiteitä faktaksi.

        Ei kanata uskoa kuin ylälinjaan. Sieltä tulee faktat. Ei vastustajien mielipiteitä.


    • Maijaliini3

      Sieltä se tuli! Vielä kattavampi versio. Iso KIITOS tästä todella hyvästä kirjoituksesta. Saako kirjoitustasi (tämä ja aiempi versio) käyttää tarpeen tullen?

      VM puolustajien kannattaa todellakin pitää tässä ketjussa puolustuspuheensa aivan omana 'tietonaan'. Näin korkeatasoisen ja asiantuntevan tekstin kritisointi ilman vastaavan laatuista puolustusta on aika heikolla pohjalla. Uskon että joka ikisen verkostomarkkinoijan kohdalla on vain ajan kysymys koska näitä asioita alkaa ajatella taas normaalisti. Nämä ovat äärimmäisen tärkeitä keskusteluja, muistakaa nämä silloin niin paluu normaaliajattelumaailmaan helpottuu.

      • Berzerke

        Ja vielä kerran kiitoksia.

        Valitettavasti en laittanut copyrightia kirjoitukseen, ja todistajakin ehti sitä jo komeasti placioimaan, että anna palaa - laita hyvä kiertämään ;)

        Tulen vielä parantelemaan tekstiä. Kirjoittelin pitkälti miten verkoston puolelta aivopesu tapahtuu, mutta Mursis on taikonut blogiinsa komean kirjoituksen verkostoijan pään sisäisistä tapahtumista, kannattaa tutustua:

        http://verkostomarkkinointi.blogspot.com/2006/02/verkostoijan-mielenliikkeet.html


    • piippolan vaari

      Suurta mielenhallintaa tai paremminkin manipulointia on tämän forumin jutut.

      Täällä sellaiset ihmiset joilla ei ole osaa eikä arpaa asioihin, Ei tietoa eikä taitoa, joutuvat pelkästään keskittymään mielenhallintaan. Täällä käytetään aivan samoja metodeja, joista kirjoituksessa syytetään verkostoijia.

      Kaikki myyntityö perustuu mielenhallintaan. Mainokset ja myyjät pyrkivät aina luomaan mielikuvan jonka asiakas haluaa saada.

      Kannattaa kuitenkin miettiä kummasta on enemmä hyötyä. Siitä että yrittää auttaa ihmisiä saamaan itselleen jotain parempaa, vaiko se mitä täällä viljellään - Älä tee mitään, susta ei koskaan tule mitään, mene töihin tienaamaan sen verran että saat ruokaa ja katon pääsi päälle.

      Kukaan ei pilaa elämäänsä, eikä ystävyyssuhteitaan verkostomarkkinointia tehdessään, jos on hiukankin normaali ihminen. Jos joku sanoo että vanhat ystävät on menettänyt, niin minä väitän ettei niitä todellisia ystäviä ole koskaan ollutkaan.

      • JackG

        Piippolan vaari et taida edes itse huomata, että toistat viestissäsi juuri noita verkostoijien mielenhallinta fraaseja, kuten:

        "Kannattaa kuitenkin miettiä kummasta on enemmä hyötyä. Siitä että yrittää auttaa ihmisiä saamaan itselleen jotain parempaa, vaiko se mitä täällä viljellään - Älä tee mitään, susta ei koskaan tule mitään, mene töihin tienaamaan sen verran että saat ruokaa ja katon pääsi päälle"

        tai

        "Kukaan ei pilaa elämäänsä, eikä ystävyyssuhteitaan verkostomarkkinointia tehdessään, jos on hiukankin normaali ihminen. Jos joku sanoo että vanhat ystävät on menettänyt, niin minä väitän ettei niitä todellisia ystäviä ole koskaan ollutkaan"

        Noilla mustavalkoisilla vasta-argumenteillä juuri pidetään ihminen kiinni verkostossa ja erossa entisistä ystävistään. "Eivät ne oikeita ystäviä olleetkaan..." "mene töihin tienaamaan" (vrt oravanpyörä) jnejne.

        Kerrompa sinulle että olen itse katkaissut välini yhteen parhaimmista ja pitkäaikaisimmista ystävistäni, kun hän lähti innoissaan mukaan verkostoon, josta piti tulla kymmenien tuhansien kuukausitulot. Luonnollisesti hän yritti puolipakolla värvätä mukaan meidät kaikki vanhat kaverinsa. Poliisitutkinnallakaan ei ollut kuulemma merkitystä, kaikki oli laillista, lainsäädäntö vain Suomessa vanhentunutta.

        Alussa yritin auttaa häntä ja kävin moneen kertaan läpi noita laillisuusasioita ja isojen tulojen mahdottomuutta. Jälkikäteen ajatellen uskon olleeni oikeassa, eli tuloja ei tullut (rahaa meni tuhansia euroja) ja tuomioita tuon verkoston jäsenille on jaettu sakkoineen.

        Nyt olen ajatellut odottaa, josko hän vähitellen ymmärtäisi missä oli mukana ja palaisi normaalien ihmisten pariin. Eiköhän se ystävyyskin taas palaa normaaliksi kunhan riittävä aika kuluu.

        Erittäin hyvä alkuperäinen kirjoitus tässä topicissa! Surullista että osa ihmisistä on niin helposti näihin manipuloitavissa mukaan.


      • ihmisistä
        JackG kirjoitti:

        Piippolan vaari et taida edes itse huomata, että toistat viestissäsi juuri noita verkostoijien mielenhallinta fraaseja, kuten:

        "Kannattaa kuitenkin miettiä kummasta on enemmä hyötyä. Siitä että yrittää auttaa ihmisiä saamaan itselleen jotain parempaa, vaiko se mitä täällä viljellään - Älä tee mitään, susta ei koskaan tule mitään, mene töihin tienaamaan sen verran että saat ruokaa ja katon pääsi päälle"

        tai

        "Kukaan ei pilaa elämäänsä, eikä ystävyyssuhteitaan verkostomarkkinointia tehdessään, jos on hiukankin normaali ihminen. Jos joku sanoo että vanhat ystävät on menettänyt, niin minä väitän ettei niitä todellisia ystäviä ole koskaan ollutkaan"

        Noilla mustavalkoisilla vasta-argumenteillä juuri pidetään ihminen kiinni verkostossa ja erossa entisistä ystävistään. "Eivät ne oikeita ystäviä olleetkaan..." "mene töihin tienaamaan" (vrt oravanpyörä) jnejne.

        Kerrompa sinulle että olen itse katkaissut välini yhteen parhaimmista ja pitkäaikaisimmista ystävistäni, kun hän lähti innoissaan mukaan verkostoon, josta piti tulla kymmenien tuhansien kuukausitulot. Luonnollisesti hän yritti puolipakolla värvätä mukaan meidät kaikki vanhat kaverinsa. Poliisitutkinnallakaan ei ollut kuulemma merkitystä, kaikki oli laillista, lainsäädäntö vain Suomessa vanhentunutta.

        Alussa yritin auttaa häntä ja kävin moneen kertaan läpi noita laillisuusasioita ja isojen tulojen mahdottomuutta. Jälkikäteen ajatellen uskon olleeni oikeassa, eli tuloja ei tullut (rahaa meni tuhansia euroja) ja tuomioita tuon verkoston jäsenille on jaettu sakkoineen.

        Nyt olen ajatellut odottaa, josko hän vähitellen ymmärtäisi missä oli mukana ja palaisi normaalien ihmisten pariin. Eiköhän se ystävyyskin taas palaa normaaliksi kunhan riittävä aika kuluu.

        Erittäin hyvä alkuperäinen kirjoitus tässä topicissa! Surullista että osa ihmisistä on niin helposti näihin manipuloitavissa mukaan.

        On manipuloitu tekemään tulosta jollekin toiselle.

        Sinäkin luultavasti valitat palkastasi ja teet töitä jollekin yritykselle. Ei siinä mitään pahaa ole, mutta kuullostaisi todella typerältä alkaa väittämään ettet saa tehdä niin ja että sinua on huijattu. Kuitenkin monen mielestä juuri niin on.

        Minä katson asioita molemmilta kanteilta. Koska olen yli 25 vuotta tehnyt toiselle töitä ja siitä ei isosti mitään ole jäänyt käteen. Tietysti on nurkat täynnä tavaraa, talot ja autot. Siinä se sitten onkin. Ei ole vapautta määrätä omasta ajastaan ja palkkaakin saa vain sen verran kuin sitä maksetaan. Vaikka kuinka enemmän tekisin, niin yhtään sen enempää ei makseta.

        On hullua että täällä tapetaan ihmisiltä tahto ja halu kokeilla jotakin muuta. Leimataan huijareiksi ja kusettajiksi. Uskomatonta, mutta kaipa se sitten niin on. Jatkan kuitenkin asioiden näin ollen tätä huijarin uraani ja päätän asiasta itse. Ei kasvottomat forumilaiset, jotka eivät itse ole koskaan alaa tehneet.


      • JackG
        ihmisistä kirjoitti:

        On manipuloitu tekemään tulosta jollekin toiselle.

        Sinäkin luultavasti valitat palkastasi ja teet töitä jollekin yritykselle. Ei siinä mitään pahaa ole, mutta kuullostaisi todella typerältä alkaa väittämään ettet saa tehdä niin ja että sinua on huijattu. Kuitenkin monen mielestä juuri niin on.

        Minä katson asioita molemmilta kanteilta. Koska olen yli 25 vuotta tehnyt toiselle töitä ja siitä ei isosti mitään ole jäänyt käteen. Tietysti on nurkat täynnä tavaraa, talot ja autot. Siinä se sitten onkin. Ei ole vapautta määrätä omasta ajastaan ja palkkaakin saa vain sen verran kuin sitä maksetaan. Vaikka kuinka enemmän tekisin, niin yhtään sen enempää ei makseta.

        On hullua että täällä tapetaan ihmisiltä tahto ja halu kokeilla jotakin muuta. Leimataan huijareiksi ja kusettajiksi. Uskomatonta, mutta kaipa se sitten niin on. Jatkan kuitenkin asioiden näin ollen tätä huijarin uraani ja päätän asiasta itse. Ei kasvottomat forumilaiset, jotka eivät itse ole koskaan alaa tehneet.

        Ei tarkoitukseni ole kieltää ihmisiä yrittämästä. Yrittäminen on erittäin hyvä asia noin yleisesti.

        Niissä kolmessa verkostomarkkinointibisneksessä mitä olen itse läheltä seurannut, ei kuitenkaan ole ollut kysymys tuollaisesta oikeasta yrittämisestä. Manipulointi sopii sanana noihin oikein hyvin. Kuten edellisessä viestissä kerroin, kovasta yrittämisestä huolimatta ovat kaverit noissa köyhtyneet -sekä taloudellisesti että sosiaalisen elämänsä osalta. Ensin alkavat kaverit ja sukulaiset hylkiä, sitten kun homma kaatuu on 'verkostokaveritkin' jättäneet.

        Yrittää kannattaa, mutta ei kannata antaa rahojaan ja aikaansa huijareille! Varo ettet menetä 'bisneksessäsi' osaa noista 25 vuoden aikana kovalla työllä tienaamistasi rahoista. Niille kyllä riittää verkostofirmojen ylälinjassa ottajia. Tavoittelemasi oravanpyörästä pois pääseminen voikin kääntyä toisin päin...

        Oletko muuten huomannut että suuri osa verkostoihin mukaan menevistä kavereista on ns. perustyöläisiä ja paljon on mukana työttömiä ja opiskelijoitakin? Juuri ihmisiä jotka eivät vielä ole elämässä muuten isompaa taloudellista menestystä saavuttaneet... otollista kohderyhmää lupauksille isoista tuloista ja taloudellisesta riippumattomuudesta. Miksiköhän mukana ei ole juurikaan muissa töissä taloudellisesti menestyneitä ihmisiä, ekonomeja, lääkäreitä, johtajia? Jotenkin tuntuisi luonnolliselta, että nuo menestyvät ihmiset siirtyisivät verkostomarkkinointiin, jos se olisi oikeasti hyvä bisnes. Kun he ovat jo päässeet elämässään pidemmälle kuin muut, eikö silti olisi houkuttelevaa saavuttaa "taloudellinen riippumattomuus" ja päästä 5.000 euron kk-palkasta vaikka 20.000 euron palkkaan, joka tulee kovan alkupuristuksen jälkeen melkein itsestään tilille?

        Kannattaa miettiä mihin rahansa ja aikansa käyttää!


      • on€
        ihmisistä kirjoitti:

        On manipuloitu tekemään tulosta jollekin toiselle.

        Sinäkin luultavasti valitat palkastasi ja teet töitä jollekin yritykselle. Ei siinä mitään pahaa ole, mutta kuullostaisi todella typerältä alkaa väittämään ettet saa tehdä niin ja että sinua on huijattu. Kuitenkin monen mielestä juuri niin on.

        Minä katson asioita molemmilta kanteilta. Koska olen yli 25 vuotta tehnyt toiselle töitä ja siitä ei isosti mitään ole jäänyt käteen. Tietysti on nurkat täynnä tavaraa, talot ja autot. Siinä se sitten onkin. Ei ole vapautta määrätä omasta ajastaan ja palkkaakin saa vain sen verran kuin sitä maksetaan. Vaikka kuinka enemmän tekisin, niin yhtään sen enempää ei makseta.

        On hullua että täällä tapetaan ihmisiltä tahto ja halu kokeilla jotakin muuta. Leimataan huijareiksi ja kusettajiksi. Uskomatonta, mutta kaipa se sitten niin on. Jatkan kuitenkin asioiden näin ollen tätä huijarin uraani ja päätän asiasta itse. Ei kasvottomat forumilaiset, jotka eivät itse ole koskaan alaa tehneet.

        Sitten vielä väitetään että "ylälinja on pannut nämä sanat meidän suuhun".

        Ehkä tämä on "vastustajien" painavin argumentti verkostomarkkinointia vastaan.

        No jos ei parempaan pysty on kai heille annettava ilo pitää yksi argumentti.


      • verkosto-pena
        ihmisistä kirjoitti:

        On manipuloitu tekemään tulosta jollekin toiselle.

        Sinäkin luultavasti valitat palkastasi ja teet töitä jollekin yritykselle. Ei siinä mitään pahaa ole, mutta kuullostaisi todella typerältä alkaa väittämään ettet saa tehdä niin ja että sinua on huijattu. Kuitenkin monen mielestä juuri niin on.

        Minä katson asioita molemmilta kanteilta. Koska olen yli 25 vuotta tehnyt toiselle töitä ja siitä ei isosti mitään ole jäänyt käteen. Tietysti on nurkat täynnä tavaraa, talot ja autot. Siinä se sitten onkin. Ei ole vapautta määrätä omasta ajastaan ja palkkaakin saa vain sen verran kuin sitä maksetaan. Vaikka kuinka enemmän tekisin, niin yhtään sen enempää ei makseta.

        On hullua että täällä tapetaan ihmisiltä tahto ja halu kokeilla jotakin muuta. Leimataan huijareiksi ja kusettajiksi. Uskomatonta, mutta kaipa se sitten niin on. Jatkan kuitenkin asioiden näin ollen tätä huijarin uraani ja päätän asiasta itse. Ei kasvottomat forumilaiset, jotka eivät itse ole koskaan alaa tehneet.

        Aika harvalla ihmisellä tulee koskaan olemaan mahdollisuutta määrätä omaa ajankäyttöään siten kuin sinä sen ymmärrät. Siihen ei mitkään "rikastu nopeasti ja varmasti"-temput auta, vaikka kuinka tekisi töitä.

        Vedä syvään henkeä, unohda "palstan vihamielisyys" ja verkostojutut hetkeksi. Mieti. Mieti, kuinka paljon mahdollisuuksia sinulla jo on ajankäyttösi määräämiseen. Sanoit, että sinulla on nurkat täynnä tavaraa, talo ja auto. Mitä kaikkea sinä haluat? Etelänmatkoja? Jopa opiskelijoilla on varaa käydä etelässä kerran vuodessa, jos osaa elää edes jonkin verran taloudellisesti ja järkevästi. Vielä isompaa taloa? Onko nykyisessä jotain vikaa? Vai eikö se olekaan oma? Hienompaa autoa? Miksi? Sinulla on talo, vietä aikaasi siellä. Tulee halvemmaksikin. Huonommallakin autolla pääset paikasta toiseen silloin kun on tarvis.

        25 vuottako olet tehnyt toiselle töitä? Ja nyt sitten päätit muuttaa elämäsi kulun ja alkaa verkostomarkkinoijaksi? Nytkö se elämä muuttuu? Oletko aivan varma, että teet nyt töitä itsellesi? Et ylälinjalle? Ylälinja saa työstäsi provisiota. Mikset ala ihan oikeaksi yksityisyrittäjäksi? Kukaan ei saisi työstäsi provisiota, paitsi tietenkin sinä itse.

        Verkostomarkkinoijat, te ette tee vieläkään työtä itsellenne. Te teette työtä ylälinjallenne. Pelkkä Y-tunnus ei tuo vaurautta, vaikka kuinka paiskisi töitä. Sitten, kun teette työtä niin, ettei kukaan pääse osingolle työnne tuloksista(noh, verot pitää tietty maksaa, mutta saahan tässä maassa onneksi niille vastinettakin), olette päässeet siihen mistä niin paljon haaveilette. Mutta siltikään ette täysin varmasti menesty.


      • Hemma på
        verkosto-pena kirjoitti:

        Aika harvalla ihmisellä tulee koskaan olemaan mahdollisuutta määrätä omaa ajankäyttöään siten kuin sinä sen ymmärrät. Siihen ei mitkään "rikastu nopeasti ja varmasti"-temput auta, vaikka kuinka tekisi töitä.

        Vedä syvään henkeä, unohda "palstan vihamielisyys" ja verkostojutut hetkeksi. Mieti. Mieti, kuinka paljon mahdollisuuksia sinulla jo on ajankäyttösi määräämiseen. Sanoit, että sinulla on nurkat täynnä tavaraa, talo ja auto. Mitä kaikkea sinä haluat? Etelänmatkoja? Jopa opiskelijoilla on varaa käydä etelässä kerran vuodessa, jos osaa elää edes jonkin verran taloudellisesti ja järkevästi. Vielä isompaa taloa? Onko nykyisessä jotain vikaa? Vai eikö se olekaan oma? Hienompaa autoa? Miksi? Sinulla on talo, vietä aikaasi siellä. Tulee halvemmaksikin. Huonommallakin autolla pääset paikasta toiseen silloin kun on tarvis.

        25 vuottako olet tehnyt toiselle töitä? Ja nyt sitten päätit muuttaa elämäsi kulun ja alkaa verkostomarkkinoijaksi? Nytkö se elämä muuttuu? Oletko aivan varma, että teet nyt töitä itsellesi? Et ylälinjalle? Ylälinja saa työstäsi provisiota. Mikset ala ihan oikeaksi yksityisyrittäjäksi? Kukaan ei saisi työstäsi provisiota, paitsi tietenkin sinä itse.

        Verkostomarkkinoijat, te ette tee vieläkään työtä itsellenne. Te teette työtä ylälinjallenne. Pelkkä Y-tunnus ei tuo vaurautta, vaikka kuinka paiskisi töitä. Sitten, kun teette työtä niin, ettei kukaan pääse osingolle työnne tuloksista(noh, verot pitää tietty maksaa, mutta saahan tässä maassa onneksi niille vastinettakin), olette päässeet siihen mistä niin paljon haaveilette. Mutta siltikään ette täysin varmasti menesty.

        Hauskaa juttua sulla. Kyllä mä olen tehnyt VM:a jo pari vuotta. Ja jos sinua uskoisin, niin eihän mun olisi koskaan kannattanut aloittakaan. Eihän ne rahat mitä olen tienannut olisi koskaan kuulunut edes mulle tulla jos sanasi olisivat totta.

        Hienompi auto ja useampi talo ovat kivoja. Myöskään etelänmatkojen järjestämin kuukaudeksi kahteen kolmeen kertaa kuuden hengen perheelle ei ole mitään opiskelijoiden hommaa. Tai tietty jos etelällä tarkoitat tallinaa


      • näin€
        verkosto-pena kirjoitti:

        Aika harvalla ihmisellä tulee koskaan olemaan mahdollisuutta määrätä omaa ajankäyttöään siten kuin sinä sen ymmärrät. Siihen ei mitkään "rikastu nopeasti ja varmasti"-temput auta, vaikka kuinka tekisi töitä.

        Vedä syvään henkeä, unohda "palstan vihamielisyys" ja verkostojutut hetkeksi. Mieti. Mieti, kuinka paljon mahdollisuuksia sinulla jo on ajankäyttösi määräämiseen. Sanoit, että sinulla on nurkat täynnä tavaraa, talo ja auto. Mitä kaikkea sinä haluat? Etelänmatkoja? Jopa opiskelijoilla on varaa käydä etelässä kerran vuodessa, jos osaa elää edes jonkin verran taloudellisesti ja järkevästi. Vielä isompaa taloa? Onko nykyisessä jotain vikaa? Vai eikö se olekaan oma? Hienompaa autoa? Miksi? Sinulla on talo, vietä aikaasi siellä. Tulee halvemmaksikin. Huonommallakin autolla pääset paikasta toiseen silloin kun on tarvis.

        25 vuottako olet tehnyt toiselle töitä? Ja nyt sitten päätit muuttaa elämäsi kulun ja alkaa verkostomarkkinoijaksi? Nytkö se elämä muuttuu? Oletko aivan varma, että teet nyt töitä itsellesi? Et ylälinjalle? Ylälinja saa työstäsi provisiota. Mikset ala ihan oikeaksi yksityisyrittäjäksi? Kukaan ei saisi työstäsi provisiota, paitsi tietenkin sinä itse.

        Verkostomarkkinoijat, te ette tee vieläkään työtä itsellenne. Te teette työtä ylälinjallenne. Pelkkä Y-tunnus ei tuo vaurautta, vaikka kuinka paiskisi töitä. Sitten, kun teette työtä niin, ettei kukaan pääse osingolle työnne tuloksista(noh, verot pitää tietty maksaa, mutta saahan tässä maassa onneksi niille vastinettakin), olette päässeet siihen mistä niin paljon haaveilette. Mutta siltikään ette täysin varmasti menesty.

        Sinut on kasvatettu putkeen. Älä unelmoi sellaiseta, et sinä koskaan sellaiseen psytty. Aja vain sillä vanhemmalla ei sinulla ole mitään mahdolisuutta uudempaan.

        "Vedä syvään henkeä, unohda "palstan vihamielisyys" ja verkostojutut hetkeksi. Mieti. Mieti, kuinka paljon mahdollisuuksia sinulla jo on ajankäyttösi määräämiseen. Sanoit, että sinulla on nurkat täynnä tavaraa, talo ja auto. Mitä kaikkea sinä haluat? Etelänmatkoja? Jopa opiskelijoilla on varaa käydä etelässä kerran vuodessa, jos osaa elää edes jonkin verran taloudellisesti ja järkevästi. Vielä isompaa taloa? Onko nykyisessä jotain vikaa? Vai eikö se olekaan oma? Hienompaa autoa? Miksi? Sinulla on talo, vietä aikaasi siellä. Tulee halvemmaksikin. Huonommallakin autolla pääset paikasta toiseen silloin kun on tarvis. "

        Normaali putkeen koulutettu ihminen ajattelee juri noin. Jos tulee joku joka tätä ajatusta häiritsee sitä on potkittava niin että häiritsijä saadaan uudelleeen samaan putkeen kuin itse on.

        Eli poista unelmat, se on humpuukia. Aja vanhalla autolla, uudella ajamisen unelmointi on humpuukia. Asu pienessä vuokrakaksiossa, oman isomman unelmointi on humpuukia.

        Näin isämmekin tehneet, näin on äitimmekin tehneet, miksi pojalle ja tytölle ei tämä kelpaisi samanlainen.

        Niin poista unelmat. Poista tahto parempaan. Tee duunia 8 tuntia päivä ja saa palkaa muutama satanen ja käy sosssusta halemassa lisää. Elä putekssa toimeentulon minimirajoilla mutta ÄLÄ missään tapauksessa UNELMOI mistään muusta. Se on huuhaata.


      • hep@
        verkosto-pena kirjoitti:

        Aika harvalla ihmisellä tulee koskaan olemaan mahdollisuutta määrätä omaa ajankäyttöään siten kuin sinä sen ymmärrät. Siihen ei mitkään "rikastu nopeasti ja varmasti"-temput auta, vaikka kuinka tekisi töitä.

        Vedä syvään henkeä, unohda "palstan vihamielisyys" ja verkostojutut hetkeksi. Mieti. Mieti, kuinka paljon mahdollisuuksia sinulla jo on ajankäyttösi määräämiseen. Sanoit, että sinulla on nurkat täynnä tavaraa, talo ja auto. Mitä kaikkea sinä haluat? Etelänmatkoja? Jopa opiskelijoilla on varaa käydä etelässä kerran vuodessa, jos osaa elää edes jonkin verran taloudellisesti ja järkevästi. Vielä isompaa taloa? Onko nykyisessä jotain vikaa? Vai eikö se olekaan oma? Hienompaa autoa? Miksi? Sinulla on talo, vietä aikaasi siellä. Tulee halvemmaksikin. Huonommallakin autolla pääset paikasta toiseen silloin kun on tarvis.

        25 vuottako olet tehnyt toiselle töitä? Ja nyt sitten päätit muuttaa elämäsi kulun ja alkaa verkostomarkkinoijaksi? Nytkö se elämä muuttuu? Oletko aivan varma, että teet nyt töitä itsellesi? Et ylälinjalle? Ylälinja saa työstäsi provisiota. Mikset ala ihan oikeaksi yksityisyrittäjäksi? Kukaan ei saisi työstäsi provisiota, paitsi tietenkin sinä itse.

        Verkostomarkkinoijat, te ette tee vieläkään työtä itsellenne. Te teette työtä ylälinjallenne. Pelkkä Y-tunnus ei tuo vaurautta, vaikka kuinka paiskisi töitä. Sitten, kun teette työtä niin, ettei kukaan pääse osingolle työnne tuloksista(noh, verot pitää tietty maksaa, mutta saahan tässä maassa onneksi niille vastinettakin), olette päässeet siihen mistä niin paljon haaveilette. Mutta siltikään ette täysin varmasti menesty.

        tämä on sitä mielenhallintaa joka "laillista".

        Putkimielenhallintaa.

        Varo vain että et haaveile uudsta autosta, siihen sinulla ei ole varaa.

        Älä muuta elämääsi millään sellaisella tavalla joka voi tämän harmonian rikkoa.


      • verkosto-pena
        näin€ kirjoitti:

        Sinut on kasvatettu putkeen. Älä unelmoi sellaiseta, et sinä koskaan sellaiseen psytty. Aja vain sillä vanhemmalla ei sinulla ole mitään mahdolisuutta uudempaan.

        "Vedä syvään henkeä, unohda "palstan vihamielisyys" ja verkostojutut hetkeksi. Mieti. Mieti, kuinka paljon mahdollisuuksia sinulla jo on ajankäyttösi määräämiseen. Sanoit, että sinulla on nurkat täynnä tavaraa, talo ja auto. Mitä kaikkea sinä haluat? Etelänmatkoja? Jopa opiskelijoilla on varaa käydä etelässä kerran vuodessa, jos osaa elää edes jonkin verran taloudellisesti ja järkevästi. Vielä isompaa taloa? Onko nykyisessä jotain vikaa? Vai eikö se olekaan oma? Hienompaa autoa? Miksi? Sinulla on talo, vietä aikaasi siellä. Tulee halvemmaksikin. Huonommallakin autolla pääset paikasta toiseen silloin kun on tarvis. "

        Normaali putkeen koulutettu ihminen ajattelee juri noin. Jos tulee joku joka tätä ajatusta häiritsee sitä on potkittava niin että häiritsijä saadaan uudelleeen samaan putkeen kuin itse on.

        Eli poista unelmat, se on humpuukia. Aja vanhalla autolla, uudella ajamisen unelmointi on humpuukia. Asu pienessä vuokrakaksiossa, oman isomman unelmointi on humpuukia.

        Näin isämmekin tehneet, näin on äitimmekin tehneet, miksi pojalle ja tytölle ei tämä kelpaisi samanlainen.

        Niin poista unelmat. Poista tahto parempaan. Tee duunia 8 tuntia päivä ja saa palkaa muutama satanen ja käy sosssusta halemassa lisää. Elä putekssa toimeentulon minimirajoilla mutta ÄLÄ missään tapauksessa UNELMOI mistään muusta. Se on huuhaata.

        Kaikki kolme tähän mennessä tullutta vastausta ovat kuin samasta muotista. Ketkäs niitä "putkeen koulutettuja" olivatkaan? Vastataan nyt tähän kun tähän oli jaksettu eniten panostaa.

        En minä sanonut, että uuden unelmoiminen olisi humpuukia. Realismin perään minä penään.

        Huomaatko itse miten utopistisia juttuja suollat? Omasta toimeentulostani en ole sanonut sanaakaan ja jo olet kirjoittamassa sossusta ja minimitoimeentulosta, vain sillä perusteella että olen "putkeen koulutettu". Ei unelmia tarvitse poistaa, mutta kyllä niiden kanssa realisti täytyy olla, aivan kuten muussakin elämässä. Realistin vastakohta on utopisti, ja sellaisia on LTE:t täynnä(olen käynyt, useammankin kerran. Tiedän mistä puhun). Myös sinä olet utopisti. Pelkästään tuo kirjoituksesi osoittaa sen, koska sanot että 8 tunnin työpäivän jälkeen joku tarvitsee vielä sosiaalitoimistoa. Mikähän ammatti on kyseessä? Tietty tuo kertoo jotain verkostoijista, tuota kun kuulee muiltakin.

        Unelmointi. Siitä niin paljon puhutaan, sitä jopa vaaditaan. Parantaa kuulemma motivaatiota. Ovatko verkostofanaatikot sitten niin pettyneitä elämäänsä ennen verkostoon liittymistä? Mikään kun ei tunnu kelpaavan. Elämän täytyy olla todella huonoissa kantimissa, jos tartutaan "kaikki tai ei mitään"-ajattelutapaan.

        Jos huomasit, pistin jo omaan tekstiini piikin asunnon omistamisesta, joten nuo vuokrakaksiojutut eivät osu edes lähelle.

        Pysähdyitko miettimään, niin kuin pyysin?


      • Koneteknikko
        hep@ kirjoitti:

        tämä on sitä mielenhallintaa joka "laillista".

        Putkimielenhallintaa.

        Varo vain että et haaveile uudsta autosta, siihen sinulla ei ole varaa.

        Älä muuta elämääsi millään sellaisella tavalla joka voi tämän harmonian rikkoa.

        Tämä juuri putkiajattelua. Että töihin pitää mennä että saa uuden auton. Ei sitä töitä tekemällä saa. Unelmia saa vain verkotossa mukana olemalla. Fracihe- yrittäjänä.

        Putkimiehenhallintaa. Laitomuutta.


      • toteuttaa
        Koneteknikko kirjoitti:

        Tämä juuri putkiajattelua. Että töihin pitää mennä että saa uuden auton. Ei sitä töitä tekemällä saa. Unelmia saa vain verkotossa mukana olemalla. Fracihe- yrittäjänä.

        Putkimiehenhallintaa. Laitomuutta.

        Toivon vilpittömästi menestystä teille muutamalle verkostoista innostuneelle duunarille täällä. Tovottavasti unelmanne toteutuvat, vaikka itse en tuohon yhtään usko.

        Kyllä unelmat töitä tekemällä toteutuvat. Itse olen hankkinut hyvän koulutuksen ja töitä paiskinut nyt kymmenenen vuotta. Alussa tienasin normaalisti kk-palkalla, joka on matkan varrella noussut 2000 eurosta reiluun 5000:n kuussa. Kun asunto oli suurelta osin maksettu pistin osan palkasta suomalaisiin osakkeisiin ja viime vuosina on tullut mukava viisinumeroinen palkanlisä pörssistä. Olen tehnyt vuosia kovaa työtä mutta nyt elän omaa elämääni. Ostin käteisellä juuri tammikuussa uuden auton, reilu 80 tonnia kaikilla varusteilla. Sen hienompaa autoa en tarvitse. Sapattivuoden voin pitää jos haluaisin, sen verran on säästöjä tilillä ja osakkeissa.

        Mutta miksi olisin liittynyt tai liittyisin noihin verkostoihin? Täynnä unelmia ja toiveita taloudellisesta riippumattomuudesta, mutta oikeasti menestystä ei näytä mukaan lähteneille tulleen. Tietysti aina saa toivoa, mutta miksei silloin pistäisi rahojaan vaikka Lottoon? Miksi ne pitäisi pistää aloituspaketteihin, koulutuksiin ja kirjoihin ja maksaa ylälinjalle siitä että saa käyttää noihin vähiä rahojaan? Uskomatonta, sillä ihmiset kuten minä pitävät ylälinjan kavereita lähinnä pelleinä ja huijareina. Eivät ole oikeasti elämässä pärjänneet ja sitten huijaavat rahaa köyhemmältä kansalta näissä verkostoissa! Useimmilla rikosrekisterissä merkintöjä ja luottotiedot menneet... No, köyhät köyhtyy ja rikkaat rikastuu!


      • Berzerke
        näin€ kirjoitti:

        Sinut on kasvatettu putkeen. Älä unelmoi sellaiseta, et sinä koskaan sellaiseen psytty. Aja vain sillä vanhemmalla ei sinulla ole mitään mahdolisuutta uudempaan.

        "Vedä syvään henkeä, unohda "palstan vihamielisyys" ja verkostojutut hetkeksi. Mieti. Mieti, kuinka paljon mahdollisuuksia sinulla jo on ajankäyttösi määräämiseen. Sanoit, että sinulla on nurkat täynnä tavaraa, talo ja auto. Mitä kaikkea sinä haluat? Etelänmatkoja? Jopa opiskelijoilla on varaa käydä etelässä kerran vuodessa, jos osaa elää edes jonkin verran taloudellisesti ja järkevästi. Vielä isompaa taloa? Onko nykyisessä jotain vikaa? Vai eikö se olekaan oma? Hienompaa autoa? Miksi? Sinulla on talo, vietä aikaasi siellä. Tulee halvemmaksikin. Huonommallakin autolla pääset paikasta toiseen silloin kun on tarvis. "

        Normaali putkeen koulutettu ihminen ajattelee juri noin. Jos tulee joku joka tätä ajatusta häiritsee sitä on potkittava niin että häiritsijä saadaan uudelleeen samaan putkeen kuin itse on.

        Eli poista unelmat, se on humpuukia. Aja vanhalla autolla, uudella ajamisen unelmointi on humpuukia. Asu pienessä vuokrakaksiossa, oman isomman unelmointi on humpuukia.

        Näin isämmekin tehneet, näin on äitimmekin tehneet, miksi pojalle ja tytölle ei tämä kelpaisi samanlainen.

        Niin poista unelmat. Poista tahto parempaan. Tee duunia 8 tuntia päivä ja saa palkaa muutama satanen ja käy sosssusta halemassa lisää. Elä putekssa toimeentulon minimirajoilla mutta ÄLÄ missään tapauksessa UNELMOI mistään muusta. Se on huuhaata.

        Ihan kuin kuuluisi kaikuja ylälinjasta!

        Muistatko vielä tämän:

        3.) Yksilön työntäminen kohti saavuttamatonta täydellisyyttä: Perustelut menestyksen saavuttamattomuudesta ovat mainittu aiempana, tässähän on kuitenkin koko toiminnan pääidea: ylälinja hengittää niskaan, kuinka täytyy tehdä enemmän ja paremmin, koska unelma ei muuten tule todeksi.

        ?

        Kai ymmärrät, ettet puhu omalla äänelläsi.


      • reservin aurinko

        Minkä takia kaiken pitää olla aina noin mustavalkosta, joko oot täysin korruptoituneen kapitalistiyhteiskunnan orja jos on työssäkäyvä ihminen, tai vastaavasti "ylälinjan" aivopesemä haihattelija, joka kusee kaikki rahansa toivottomaan yritykseen?

        Eihän se nyt herra siunaa näin ole, kyllä sitä kuulkaa ihan työssäkäynnilläkin, siis sitä 8h työpäivää tekemälläkin oikeesti voi päästä ihan kivoille tuloille.
        Ei mullakaan ole pienintäkään aikomusta olla Postilla hommissa koko ikääni, kauppakorkeekoulu on todellakin tavotteena.

        Ja mitä ny tulee esim s2e:hen, syy miks en lähteny mukaan oli ihan suoraan rahan puute(just intistä päässy, 400e tilillä) ja se yksinkertanen fakta etten todellakaan usko siihen tuotteeseen.
        Kävin hiukan kattomassa tätä "nettitavarataloo", ni kaiken sen hypen jälkeen olin hiukan pettyny. Kankee käyttöliittymä, suurin osa putiikeista jotain täysin nevahööd-firmoja myymässä ties mitä "tarpeellista" kamaa, ja nekin firmat jotka on jo menestyviä firmoja (esim Cazze), väittää ettei heillä ole edes mitään tekoo koko puljun kanssa.
        Oikeesti, en löydä tosta mestasta yhtään mitään mitä itte tarvisin. Kuka oikeesti tekee ruokaostoksensa netissä, ku kolmen kilsan säteellä löytyy neljä kauppaa, mukaanlukien K-Supermarket ja kohtalaisen iso S-Market.
        Tai tämä Viinikauppa, jonka myymiä tavaroita Tulli kuulemma on takavarikoinu kymmenien tuhansien eurojen arvosta.

        Ei näin, oikeesti. Paperilla hyvä idea, mutta toteutus kusee kintuille, silmään ja vielä keittiön lattialle todella pahasti.

        Ja muutenkin tästä rekrytilaisuudesta jäi hiukan sellanen maku suuhun et ite nettikaupalla ei olis niin hirveesti väliä, ku melkein puolentoista tunnin esittelystä ehkä 10 minsaa meni tosta keskustellessa. Toisaalta tollasella tuotteella ehkä kannattaa se nettikauppa jättääkkin omaan arvoonsa...


      • syytteet kolmelle
        reservin aurinko kirjoitti:

        Minkä takia kaiken pitää olla aina noin mustavalkosta, joko oot täysin korruptoituneen kapitalistiyhteiskunnan orja jos on työssäkäyvä ihminen, tai vastaavasti "ylälinjan" aivopesemä haihattelija, joka kusee kaikki rahansa toivottomaan yritykseen?

        Eihän se nyt herra siunaa näin ole, kyllä sitä kuulkaa ihan työssäkäynnilläkin, siis sitä 8h työpäivää tekemälläkin oikeesti voi päästä ihan kivoille tuloille.
        Ei mullakaan ole pienintäkään aikomusta olla Postilla hommissa koko ikääni, kauppakorkeekoulu on todellakin tavotteena.

        Ja mitä ny tulee esim s2e:hen, syy miks en lähteny mukaan oli ihan suoraan rahan puute(just intistä päässy, 400e tilillä) ja se yksinkertanen fakta etten todellakaan usko siihen tuotteeseen.
        Kävin hiukan kattomassa tätä "nettitavarataloo", ni kaiken sen hypen jälkeen olin hiukan pettyny. Kankee käyttöliittymä, suurin osa putiikeista jotain täysin nevahööd-firmoja myymässä ties mitä "tarpeellista" kamaa, ja nekin firmat jotka on jo menestyviä firmoja (esim Cazze), väittää ettei heillä ole edes mitään tekoo koko puljun kanssa.
        Oikeesti, en löydä tosta mestasta yhtään mitään mitä itte tarvisin. Kuka oikeesti tekee ruokaostoksensa netissä, ku kolmen kilsan säteellä löytyy neljä kauppaa, mukaanlukien K-Supermarket ja kohtalaisen iso S-Market.
        Tai tämä Viinikauppa, jonka myymiä tavaroita Tulli kuulemma on takavarikoinu kymmenien tuhansien eurojen arvosta.

        Ei näin, oikeesti. Paperilla hyvä idea, mutta toteutus kusee kintuille, silmään ja vielä keittiön lattialle todella pahasti.

        Ja muutenkin tästä rekrytilaisuudesta jäi hiukan sellanen maku suuhun et ite nettikaupalla ei olis niin hirveesti väliä, ku melkein puolentoista tunnin esittelystä ehkä 10 minsaa meni tosta keskustellessa. Toisaalta tollasella tuotteella ehkä kannattaa se nettikauppa jättääkkin omaan arvoonsa...

        Viinikauppa.comia ja sen taustavaikuttajia koskevassa nettiviinajutussa saa syytteen kolme henkilöä.

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/200906269838768_uu.shtml


    • tiivalkoinen

      Siis kuka määrittelee mikä on "normaali" elämä?

      Onko se televisio, jossa jenkkipalvojat esittävät roskasarjoja ja G.Bush:in hallinnon mukaisia uutisia?

      Onko se lehdistö, jossa toistetaan STT:n uutisien otsikoita, valtakuntien ja kunnan poliitikkojen ympäripyöreitä lupauksia ja jätetään kertomatta ne OIKEAT asiat?
      Onko se kateellinen naapurisi joka määrittelee mikä on normaali elämä?
      Onko se kulmakunnan paskanjauhaja ukko ja akkaporukat?
      Onko johonkin kristinuskoon kuuluva tai islamisti "normaali"?

      Mikä ihme teissä ihmisissä on ettette oikeasti näe sitä että kaikki ja koko ihmisten välinen kommunikointi on aina jonkun asteista manipulointia (toimit ja puhut niin että ihmiset tekee ja ajattelee niinkuin SINÄ haluat), motivointia (harvoin suomessa), tai esimerkiksi mollausta (et ole mitään, pysy lestissäsi)?

      Kuka ihme määrittelee nämä asiat? Ettekö itse ajattele globaalisti ja kyseenalaista kaikkea?

      Siis mikä on sen pahempaa manipulointia ja mielenhallintaa kuin ihan "tavallisen" K-kaupan lehtimainokset (niin halvalla ja vielä kiinalaisen pikkutytön tekemiä...), pampersin televisiomainokset (vauvasi kehitys häiriintyy jos et käytä vaippoja kouluikään... ja 1,5 vuotias päiväkuiva lapsi on epänormaali, hehheh), lääkeyhtiöiden mainokset, kuinka elämäsi helpottuu kun popsit tuota ja tuota pilleriä?

      KUN KYSEENALAISTATTE, KYSEENALAISTAKAA SITTEN TASAPUOLISESTI KAIKKI!!!

      VERKOSTOMARKKINOINTI ON AIVAN SAMAA KAUPANKÄYNTIÄ KUIN S-MARKETISSAKIN ASIOINTI, AINOA EROTUS ON ETTÄ PRISMASTA ON MYYJÄÄ VAIKEA LÖYTÄÄ JA NEKÄÄN EI OSAA VASTATA KAIKKIIN KYSYMYKSIIN SUJUVASTI!!!

      RAHA LIIKKUU, KATSOKAA PÖRSSIÄ, OSTATTE MUKA SUOMALAISIA TUOTTEITA, LIHAA, KÄNNYKÖITÄ YMS. NIIN AMERIKKALAISEN UNELMAN MUKAAN ELÄVÄT SIJOITTAJAT RIKASTUVAT TEKEMÄTTÄ YHTIKÄS MITÄÄN? EIKÖ SE OLE MYÖS VÄÄRIN? KULUTTAJA MAKSAA JOKA LIHA JA MAITO KILOSTA JA MUUSTA TAVARASTA AINA JOLLEKIN, JONKA EI KUULUISI SIITÄ RIKASTUA!!!

      MIETTIKÄÄPÄ KOKO JÄRJESTELMÄ UUSIKSI, MITÄ NE ARKADIANMÄELLÄ PUUHAA JA KUINKA IHMISTEN MIELIÄ MANIPULOIDAAN LINTUINFLUENSSALLA JA MUULLA EPÄOLEELLISELLA ETTÄ SAADAAN ISON RAHAN PÄÄTÖKSET LÄPI ILMAN ETTÄ KANSALAISET HUOMAAVAT!!!

      Siis en edes ole verkostomarkkinoija, olen ollut kyllä heidän koulutuksissaan ja olen tutkaillut touhuja.
      Verkostomarkkinointi on keksitty Jenkeissä ja on siksi amerikkalaisen unelman näköinen, sitä ei täällä peräpohjolassa tajuta. Siellä kaukana raha ja unelma on sama asia, täällä ei saa edes unelmoida, sehän on syntiä ja raha kuuluu rikkaille, ei kaikille.

      Olen itse käyttänyt ITSEENI NLP-koulutusta ja tulosta on tullut. 8 vuotta sitten en edes tiennyt mitä on unelma, kunnes tosiaan laitoin kaikki ne mahdottomatkin paperille ja aikarajaksi 5 vuotta. Puhtaasti sanottuna, viime muutossa 3 vuotta sitten löysin paperin ja järkytyin, sillä KAIKKI unelmani olivat toteutuneet!!!

      Mieti, mikä mahtava voima on oma mielesi ja käytä sitä hyväksi, sillä se on ainoa asia mikä on todella SINUN!!

      • Taska Puka

        >>>tiivalkoinen:"Olen itse käyttänyt ITSEENI NLP-koulutusta ja tulosta on tullut. "

        Tulosta on hyvä tehdä.

        >>tiivalkoinen:"Mieti, mikä mahtava voima on oma mielesi ja käytä sitä hyväksi"

        Olet oikeassa. Oma mieli on mahtava voima, kun sen tuntee.

        >>"sillä KAIKKI unelmani olivat toteutuneet!!! "

        Tämä sinun unelmasi ei kuitenkaan vielä ole toteutunut.

        Oletko hölmö vai rohkea, ellet uskalla katsoa:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12438829


    • Ex-Edustaja

      Hyvää tekstiä, täyttä asiaa. On pelottava pelkkä ajatuskin, miten syvälle ihminen voi joutua omiin maailmoihinsa vain olemalla toisten ihmisten seurassa, mutta jos se on ainut totuus, minkä kuulee, voin ymmärtää miten siihen jäisi kiinni.

      Kuten nimimerkki kertoo, olin joskus aikoinaan Moven kanssa tekemisissä ja puolen vuoden ajan raadoin niska limassa hommia, samalla kun ylälinja puuskutti niskaan tekemättömistä töistä, jne.

      Olen tällä hetkellä tietyllä tavalla jumissa ystäväni kanssa, joka juuri liittyi Better Lifeen ja haluaisin hänen ymmärtävän asiat kuten minä ymmärrän. Ikävä kyllä tämä on lähes mahdotonta, koska hän on ottanut asiakseen kuunnella vain ja ainoastaan ylälinjaansa, ennemmin kuin ystäväänsä, jolla on paskanmaku suuhun jäänyt. Mutta kuten kaikki tiedämme, jos olen passiivinen asian suhteen, olen säälittävä runkkari, joka ei koskaan saa mitään aikaan ja viettää elämänsä yksin, ja jos olen aggressiivinen tai liian kriittinen, olen negatiivinen, eikä minulla olisi paikkaa organisaatiossa.

    • ihan...

      kuin olisi kyseessä eräs amerikkalaisperäinen maailmanlopun lahko, jota ovelta ovelle markkinoidaan.

      • Täysin

        uskonnollisia piirteitä noudatteleva uskonlahko. Olettekos kuulleet mitä tämä päähihhuli kertoili puheissaan tässä taannoin. Jos ei kuulema vastustajilla ole kaikki telkät pöntössä, niin tällä pääpirulla ei ainakaan ole! Ja täällä huokaillaan ja palvotaan tuollasta kouhoa, jonka puheissa ei ole mitään tolkkua! Nostaa itsensä ja busineksen jumalan asemaan ja se on jumalan tahto, että ihmiset tekevät Amwayta! Voi herranen aika..!


      • fdfdsfdsfdsd

    • Mind Methodist

      Mielen hallintaa kannattaa harjoittaa.
      Eräille se on jopa suositeltavaa.
      On myös syytä tarkastella ajan käyttöä.
      Tämänkin ajan, jonka avaaja on lukenut, kaivanut ja tutkinut opuksiaan on joku ansainnut riihikuivaa rahaa.
      Kuka viitsi lukea mitä avaaja kirjoitti?

      En viitsisi avat hullun myllyn ovea vaikka mylläri kuinka pihalla ulvoisi.

    • aloitteleva ammattil

      Aloitan syyskuun alussa verkostomarkkinoin.
      Luotan juuri matematiikkaan.

    • unNLP

    Ketjusta on poistettu 46 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1600
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe