AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  / FSH

FSH

8 Vastausta 7 826 Lukukertaa
Lapsettomuutta takana n 2 vuotta, alkututkimukset tehty. Mitään syytä ei ole löytynyt. Ainostaan FSH arvo ollut yhdessä verikokeessa 8 ja yhdessä 14 eli koholla. Olen 26 vuotias. Onko muilla ollut FSH koholla ja mitä lääkäri siitä sanonut?

näin mulla

Mulla on kerran mitattu ja oli silloin 22. Mulla se tarkoitti iän vaikutusta mm munasoluihin eli ne eivät ole enää "parhaassa terässä". Tosin olen sinua 10 vuotta vanhempi.... Ilmoittelethan mikäli sinulla löytyy jokin apu kyseisiin FSH arvoihin.Jos vaikka mullakin olis vielä jotain toivoa ;)!!!!

FSH

Follikkeli on munasarjassa oleva munarakkula, jonka sisällä on munasolu ja follikkelia stimuloiva hormoni (=FSH), erittyy aivolisäkeestä ja kiihdyttää munarakkulan kasvua naisella ja siittiöiden kehittymistä miehellä. Korkea FSH (korkeampi kuin sinun) kertoo siitä, että aivolisäke joutuu piiskaamaan munasarjoja yrittäessään tuottaa munasoluja. FSH on korkea esim. vaihdevuosi-iässä. Ennenaikaiset vaihdevuodet voivat olla syy lapsettomuuteen.

heip taas....=))))

itse olen tällä hetkellä 28 vuotias ja mullatodettiin ennen aikaiset vaihdevuodet alkaneeksi 24 vuotiaana eli mulla kans toi fsh hormoni koholla oli 18 ja hormoni hoidoilla se saatiin laskettua muistaakseni 7-8 välille...mut ei auttanut...lasta ei saatu hoidoilla lainkaan!!! Mutta luovutetuilla munasoluilla odotan vauvaa parhaillaan...=) kirjoittelinkin tonne sun toiseen viestiin...=)))) Mut tsemppiä!

Kiitos

Kiitos kannustuksestasi. Pelkäänpä vaan että itsekin joudun käyttämään luovutettuja munasoluja. Ei se muuten niin pelota ( hyvä tietää että sillä voi onnistua tässäkin tilateessa) mutta hinta on aika korkea siinä hoidossa. Mieheni ei niin järjin iinostunut ole tuon hinnan takia. Minulle asia on todellakin rahaakin tärkeämpi. No ei pitäisi mennä asioiden edelle. Nyt on aika varattu yksityiselle lapsettomuusklinikalle ensi kuun alkuun. Odotan jo kärsimättömästi.

Siis ennenaikaiset vaihdevuodet! Onkohan mullakin sellaiset!?! Mitä se käytännössä tarkoittaa tämän ikäisellä (minä 26v)? Eli siis lapsi on vielä mahdollista saada, mutta mitä muuta? Vanhenenko jotenkin aikaisin? Pitääkö alkaa jotain vaihdevuosihormoneja syömään? Onko tällainen kamalan harvinaista? Huomaat jellona-77 varmaan, että olen ihan paniikissa.

huomenta

hehehe... no et sä vanhene ennen aikaisesti....hahaa... Se tarkoittaa vaan et sun munasarjat ei enää toimi normaalisti ja ovat aloittaneet ns. vanhenemisen jo aikaisemmin kuin muilla. En mä tiedä onko se harvinaista..mut mulle tuli tälläinen diagnoosi ja sen kaa on pitänyt vaan elää... ei se ole muuttanut mun elämää millään muulla tavalla kuin vain et en ole saanut omia lapsia. mä olin 24 vuotias ku se todettiin. kaikkia hoitoja yritettiin mut ei raskautta saatu aluille...=( Mut ei se tarkoita ettei sulla niin kävisi...kannattaa totta kai yrittää... yksityisellekö menette hoitoihin nyt vai? Lahjamunasoluilla aloitettu raskaus on tosi kallista mut se oli meidän tilanteessa enää viimeinen mahdollisuus ja sit tietty adoptio mut siihen ajatukseen mä en ollut vielä ainakaan valmis. Mut nyt on kaikki hyvin...=) vauva tulossa ja täysin omalle tuntuu kun mä sitä kuitenkin kannan tän 9kk...=) Mut älä nyt panikoi..kyllä ne asiat järjestyy...=)))

huomenta vaan

Aina vaan jaksat kannustaa. Yksityiselle joo hoitoihin nyt. Kalliitahan ne on hoidot on muutenkin ja tietty vaan ajattelee hieman että mihin kaikkeen senkin rahan voisi käyttää, mutta tää on sitten mun ( ja mun miehen ) elämää ja kai tälläkin joku tarkoitus on.

Ja suunnattomasti onnea jellona sinulle raskaudestasi!

Mitä tarkoittaa, jos FSH...

Mitä tarkoittaa, jos FSH on 1.7? Olen 43 vuotias. Onko vaihdevuodet jo alkaneet? Lääkäri ei ehtinyt selittämään. Olen vaan kuullut, että mitä korkeampi, sen pahempi. Mutta miten sitten, jos arvot laskee vielä...ja ehkäpä alle 1?

Arvo saattaa heitellä...

Mulla on mitattu fsh:ta useamman kerran ja vuonna -04 se oli 6,7, vuonna -05 se oli 14,1 ja nyt 5,3. Älkää sisaret vielä masentuko; arvo saattaa siis vaihdella aika rajustikin.
 /   /  / FSH

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta