Maidoton juustokakku

Hannu

Mistä mahtaisi löytyä ohje maidottoman juustokakun valmistukseen? Eli siis millä korvataan mitäkin maitoa sisältäviä aineksia ja tietty myös ihan selkeät valmistusohjeet.

14

16524

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nam

      Kakkupohja:
      1 pkt
      Myllyn Paras Cookies Suklaa- tai Kauramurotaikinaa
      Täyte:
      6
      liivatelehteä
      ½ dl
      mangotölkin lientä
      1 tlk
      säilykemangoa soseena (n. 250 g / 400 g)
      300 g
      maustamatonta tuorejuustoa
      ½ dl
      sokeria
      1 tl
      vaniljasokeria
      ½ dl
      sitruunamehua tai sitrus-, manteli- tms. likööriä
      4 dl
      kuohukermaa (2 tlk)
      Päälle:
      3 dl
      mangososetta (esim. lastenruokasosetta)
      4
      liivatetta
      Koristeeksi:
      1 tlk
      säilykemangoa viipaleina

      kermapursokkeita

      hopeakuulia


      Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200 asteiseen uunin alimmalla tasolla 10-15 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

      Liuota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna ½ dl mangolientä kiehuvaksi esim. mikrouunissa lasissa. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi liemeen. Lisää seos tuorejuustoon samaten kuin soseutettu mango ja muut maustavat ainekset. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen ja yhdistä siihen varovasti juustomangoseos. Kaada hyytelö torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa.

      Liuota koristehyytelön liivatteet myös ensin kylmässä vedessä. Puristele liivatteet pois liotusvedestä ja sulata ne mangososeen kanssa (n. ½ dl) kiehuvaksi esim. mikrouunissa lasissa. Lisää loppu sose joukkoon. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna hyytyä vähintään seuraavaan päivään. Koristele ennen tarjoilua.

      Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

      Kenna-tädin juustokakku:

      Tämä resepti on peräisin hyvältä ystävältäni Irmeliltä. Irmeli sai sen Kenna-tädiltä USA:n Coloradosta, kun Kenna oli käymässä Suomessa ja resepti sovitettiin Suomesta saataviin tarveaineisiin. Kakusta on myös kevytversio, jonka ohjeita olen saanut mm. Stockmannin Herkun palvelupisteestä.

      Kakussa on kolme kerrosta: pohja, täyte ja päällys. Kakun leipomiseen tarvitaan irtopohjavuoka. Voitele vuoan pohja esimerkiksi oliiviöljyllä, niin pohja irtoaa helpommin. Irrottaminen sujuu helpoiten siihen tarkoitetulla irrotustyökalulla, joka muistuttaa pitkää ja kapeaa metallista paistinlastaa.


      Pohja

      1 pkt Digestive-keksejä

      1/3 pakettia voita tai leivontaan sopivaa margariinia (500 g paketti)

      kourallinen sokeria

      Voi sulatetaan pannulla. Keksit murskataan kaulimella. Voisulan annetaan jäähtyä ennen keksimurskaan sekoittamista, muuten pohjasta tulee kova. Keksimurska ja sokeri sekoitetaan voisulaan. Seos painellaan paistovuoan pohjalle.
      Täyte
      3 pakettia Philadelphia-juustoa
      5 pientä tai 3-4 isoa munaa (Voisitko ostaa vapaiden kanojen munia)

      350 grammaa tomusokeria (1 pieni paketti tai 3/4 500g paketista)

      1 tl nestemäistä vanilja-aromia

      Kaikki ainekset sekoitetaan vatkaimella. Seos kaadetaan vuokaan pohjan päälle. Täytettä paistetaan uunissa 200 asteessa 30 .. 35 minuuttia. Kypsyys kokeillaan haarukalla. Kakun annetaan jäähtyä 5 minuuttia ennen päällyksen laittamista.
      Päällys

      1 purkki kermaviiliä ja 1/2 purkkia maitorahkaa. Suhde 1:1 kermaviilin ja maitorahkan välillä ei toimi.

      1 tl nestemäistä vanilja-aromia.

      n. 125 grammaa tomusokeria (1/3 pienestä paketista, 1/4 isosta)

      Ainekset sekoitetaan vatkaimella ja kuorrus kaadetaan täytteen päälle. Kuorrutusta paistetaan uunissa 220 asteessa 5 - 10 minuuuttia.
      Kakku jäähdytetään jääkaapissa. Vuoka irrotetaan vasta, kun kakku on jäähtynyt ja kiinteä. Kakun annetaan lämmetä ennen tarjoilua.


      Kevytversiossa ruoka-aineet korvataan seuraavasti:


      Voi korvataan pehmeästi levittyvllä voimariinilla.

      1 pkt Digestive keksejä korvataan 400g Reformi täysjyvä kaura-rusinakeksejä. Niissä ei ole kovaa rasvaa vaan ne ovat kasviöljypohjaisia.
      Philadelphia-juusto korvataan Philadelphia-light juustolla.
      Sokeri korvataan täytteessä fruktoosilla, joka sulaa hitaammin ja heiluttaa verensokeria vähemmän kuin valkea sokeri. Se on hiukan makeampaa kuin valkoinen sokeri ja annostusta voi vähentää. Täytteessä ei voi käyttää Canderellia, koska pitkä paistoaika tuhoaa sen. Päällyksessä voi käyttää Canderellia, koska paistoaika on lyhyt. Lähteestä riippuen 500g sokeria vastaa yhtä Canderell-tölkkiä tai esim. 2dl Canderellia.


      Iloisia herkutteluhetkiä. Kakku maistuu sairaan hyvältä.


      http://piipiip.net/~jlavi/juustokakku.html

      • Hannu

        Ihan hyvät reseptit mutta kaipaan nimenomaan täysin maidotonta versiota.


      • toimiskohan
        Hannu kirjoitti:

        Ihan hyvät reseptit mutta kaipaan nimenomaan täysin maidotonta versiota.

        En ole ikinä tehnyt juustokakkua, mutta kokeile korvata maito soijamaidolla ja kerma soijakermalla.


      • ???kyselevä???

        "(Voisitko ostaa vapaiden kanojen munia)"

        Miksi vapaiden kanojen munia? Tiedät varmaankin että "vapaat kanat" eivät ole vapaita, vaan elävät silti hirvittävän ahtaasti. Jos on pakko munia käyttää (mikä ei yleensä ole edes tarpeen ja kananmuna on helppo korvata) niin suosikaa luomumunia. Ne on edes himpun verran eettisempi vaihtoehto.

        Ja jos nyt hiuksia lähdetään halkomaan, niin liivatekin on teurasjätettä joka on peräisin tehotuotetuista kärsivistä eläimistä, joten ohje vapaiden kanojen munien ostamiselle liivatetta sisältävän ohjeen yhteydessä on vähintääkin tekopyhä.


    • neiti halla

      Epäilen, ettei toimi. Kermavaahdon voi korvata valkuaisvaahdolla, mutta en tajua, mistä se tuorejuuston maku sitten tulisi.

    • semmoista...

      juustotonta juustokakkua, mihin meni piimää, liivatetta, sokeria, vaniljasokeria. Pohjana tais olla keksinmuruja ja rasvaa ja pinnalla jotain keltaista sosetta. Ohjeen olen hukannut, mutta voisikohan piimän korvata jollain maidottomalla.
      Itse käytin paljon kauravaniljakastiketta ja siitä soveltelin kaikke akivaa, kun lapsilla on ollut maitoallergiaa.

    • oikeasti maidottomia

      Mansikkalimettitorttu

      Pohja:

      150-180g kaurakeksejä (Kantola)
      70g keiju-margariinia

      Täyte:

      400g maustamatonta tuorejuustoa (tofutti, erikoiskaupoista)
      1/2 dl vettä
      2 limettiä
      1/2- 3/4 dl hedelmäsokeria
      10g agar agar hiutaleita (tai liivatetta jos sitä käyttää, en tiedä suhteista)
      2dl kauravaniljakastiketta
      1/2l mansikoita

      Ohje:

      Murenna keksit ja sulata keiju. Sekoita ne ja painele pohjaksi leivinpaperilla vuo-
      rattuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Laita pohja jähmettymään jääkaappiin tai
      pakkaseen.
      Pese limetit ja raasta kuori. Laita raaste ja juusto kulhoon. Puserra limetin mehu
      kattilaan lisää 1/2 dl vettä ja kuumenna. Lisää kattilaan agar agar hiutaleet ja kie-
      hauta varovasti kunnes hiutaleet liukenee, nosta sitten pois liedeltä.
      Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää se juuston sekä raasteen sekaan. Yhdistä
      varovasti sekoittaen juusto,vaniljakastike- ja raasteseos agar agar nesteen jouk-
      koon. Lisää lopuksi sokeri.
      Levitä seos jähmettyneelle pohjalle ja laita kylmään ainakin 30-60min. Ota kyl-
      mästä hetki ennen tarjoilua, koristele mansikoilla ja limettillä.

      --------------

      Persikkajuustokakku

      Pohja:

      Kaurakeksejä n. 200g
      keijua 100g -sulata

      Murskaa keksit ihan pieniksi murusiksi ja sulata keiju. Sekoita ne käsin tasaiseksi ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuokan pohjalle. Laita pakkaseen/ jääkaappiin jähmettymään kunnes teet täytteen.

      Täyte:
      400g maustamatonta soijatuorejuustoa
      1prk ( 2dl) kauravaniljakastiketta
      runsas teelusikallinen vaniljaa
      n. puoli desiä persikkapurkin sokerilientä
      Hienonna noin. 5-6 puolikasta persikkaa ja jätä loput koristeluun
      10-12g agar agar hiutaleita
      2/3 dl vettä

      Laita kattilaan vesi ja n. 1dl sokerilientä ja lämmitä. Lisää kattilaan agar agar-hiutaleet ja vispilöi tasaiseksi. Laita kulhoon soijatuorejuusto, vatkattu kauravaniljakastike, vanilja sokeri sekä persikan palat ja hieman lientä. Sekoita tasaiseksi ja lisää vaniljaa/ sokeria maun mukaan. Lisää kulhoon agar agar-liemi ja sekoita varovasti. Jos pohja ei ole vielä jähmettynyt laita täyte odottamaan jääkaappiin. Laita täyte jähmettyneen pohjan päälle ja laita takaisin kylmään, jos on kiire tai haluat syödä kakkua jo saman illan aikana laita se pakkaseen. Parempaa tulee kun annat kakun olla yön yli jääkaapissa.

      ------------

      Tuorejuustokakku

      Pohja:
      * keksinmuruja 3-4 dl (itsellä meni ½ pkt digestive-keksejä)
      * 2 rkl keijua
      * 4 rkl vettä
      --> sekoitetaan ainekset ja painellaan vuoan pohjalle. helpointa olisi tietenkin irtopohjaiseen vuokaan, mutta eiköhän onnistu muuhunkin.

      Täyte:
      * 2 prk alpron isoja yofu-jogurttia
      * ½-1 prk beneviva-vaniljakastiketta
      * sokeria maun mukaan
      * sitruunan mehua maun mukaan (voi myös maustaa jollain muulla, itse pidän sitruunasta)

      --> valutetaan jogurttia kiinteämmäksi kahvinsuodattimessa yön yli. sekoitetaan täytteen ainekset kunnolla sekaisin ja levitetään kakkupohjan päälle. Kylmään jähmettymään, parhaimmillaan varmaankin seuraavana päivänä.

      ---------------

      Lime-juustokakku

      Pohja:
      200 g kaurakeksiä
      50 g margariinia

      Täyte:
      1 pkt vaahtoutuvaa vanilja-kaurakermaa
      400 g pehmeää tofua
      n. vajaa 1 dl sokeria (tai maun mukaan)
      2:n limen kuori ja mehu
      2 tl vaniljasokeria
      4 rkl perunajauhoa

      Murskaa keksit. Sulata rasva kattilassa tai mikrossa. Sekoita keksijauhelma ja sula rasva. Painele seos pyöreän vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

      Pese limesitruunat hyvin ja raasta kuori. Vatkaa kaurakerma vaahdoksi. (Oikeassa ohjeessa vaahdotettiin kananmuna ja sokeri, lisäsin itse sokerin vasta myöhemmin kun ei tuntunut tarpeeksi makealta) Sekoita keskenään tofu, perunajauho, limesitruunakuori ja vaniljasokeri.
      Lisää vaahdotettu kaurakerma varovasti juustoseokseen ja lopuksi limemehu. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 175 ° lämmössä noin 30 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

      • mutta tofutti?

        Hyviä ohjeita, taisi olla vegaanisiakin kaikkia :) Hyvä hyvä.

        Mutta käsittääkseni tuota Tofuttin maustamatonta tuorejuustoa ei enää ole valikoimissa. Valitettavasti sen tuotanto on lopetettu. Millähän sen voisi korvata?


      • lopetettu :/
        mutta tofutti? kirjoitti:

        Hyviä ohjeita, taisi olla vegaanisiakin kaikkia :) Hyvä hyvä.

        Mutta käsittääkseni tuota Tofuttin maustamatonta tuorejuustoa ei enää ole valikoimissa. Valitettavasti sen tuotanto on lopetettu. Millähän sen voisi korvata?

        Vai lopetettu, no höh. Viimeisessä reseptissähän on soijajogurttia, sitä on vielä kaupoissa. Tuorejuuston korvaukseen en nyt keksi mitään, ehkä todella hyvin valutettu jogurtti tai pehmeä tofu?

        Vegaanisia ovat, kyllä.


      • tofu
        lopetettu :/ kirjoitti:

        Vai lopetettu, no höh. Viimeisessä reseptissähän on soijajogurttia, sitä on vielä kaupoissa. Tuorejuuston korvaukseen en nyt keksi mitään, ehkä todella hyvin valutettu jogurtti tai pehmeä tofu?

        Vegaanisia ovat, kyllä.

        kyllä tofuttia on kaupoissa edelleen!


      • Jauhopeukalo keskellä kämmentä

        Kokeilin yhtä ohjetta agar-agarilla, kun pikkusisko on vegaani. Ongelmia oli kuitenkin agar-agarin kanssa. Purkissa luki, että kiehutetaan kevyesti 5-10 min. 15 min jälkeenkin hiutaleet eivät olleet liuenneet, vaan seos oli lähinnä puuroa klöntteineen. Mikä meni pahasti mönkään?? Eihän tästä kakkua saa... :(


      • maidoton
        tofu kirjoitti:

        kyllä tofuttia on kaupoissa edelleen!

        Löysin tofua eri tavoilla maustettuna Stocmannilta ainakin Oulusta. En vaa vielä ole kokeillut, mutta uskoisin, että sopii tuohonkin..


      • kokeilisit
        Jauhopeukalo keskellä kämmentä kirjoitti:

        Kokeilin yhtä ohjetta agar-agarilla, kun pikkusisko on vegaani. Ongelmia oli kuitenkin agar-agarin kanssa. Purkissa luki, että kiehutetaan kevyesti 5-10 min. 15 min jälkeenkin hiutaleet eivät olleet liuenneet, vaan seos oli lähinnä puuroa klöntteineen. Mikä meni pahasti mönkään?? Eihän tästä kakkua saa... :(

        vaikka lisätä vähän nestettä sekaan? Jos se auttaisi.


        Hienon kuuloisia ohjeita todella. O.o
        Harmi vaan ettei tuollaisia erikoisuuksia saa pienistä tuppukylistä. :(


    • minä vaan

      oon tehnyt joskus maidottoman juustokakun, mutta hävitin ohjeen jota nyt kuumeisesti etsin netistä, mutta ei siihen mitään tofua tullut, näitä kaura vanilja ja kerma juttuja siihen käytin. Hyvää oli :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3248
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1972
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1851
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1538
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1375
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1038
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe