AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  / Lehtimyyjät/ Markkinointikielto

Lehtimyyjät/ Markkinointikielto

23 Vastausta 37 460 Lukukertaa
Mistä saan tehtyä markkinointikiellon, kun kaiken aikaa soittelee lehtimyyjiä?

Täältä löytyy numeroita

"Puhelinmarkkinoinnin voi kuitenkin kieltää. Kun soitat Robinson rekisteriin ( 0600-13404 ), HPY:n rekisteriin ( 0600-93404 ) ja väestörekisterikeskukseen ( 09-229161 ) olet mukana kaikilla mahdollisilla soitonestolistoilla."

http://www.valt.helsinki.fi/blogs/sgilbert/post141.htm

Kielto on voimassa vain noin 3 vuotta kerralla

.

Kirjoittaja on poistanut tämän viestin

Se jälkeen..

älä koskaan laita mihinkään tilaus taikka arvonta kuponkiin puh numeroasi, sillä sitten on taas numero vapaata riistaa ja kielto kumoutuu...

Edelliset jo sanoikin

Mutta pitää vielä vähän jatkaa. Tuttavani oli aikoinaan puhelinmyyjänä ja usein heille iskettiin puhelinluettelon sivu kouraan ja siitä vaan soittelemaan ihmisille. Siinä ei puhelinluettelossa paljoa näy onko markkinointikielto vai ei. Tosin nykyään kännykkäkaudella ei monilla olekkaan kännykkänumeroa luettelossa

Kieltonumerot

Puhelinmarkkinoinnin rajoitus tehdään joko Soneran tai Elisan palvelunumeroihin:
Sonera: 0600-13404 ma - pe klo 8-20 ja la klo 9-15
(puhelun hinta 0,39 €/min + pvm)
Elisa: 0600 - 93404 päivittäin klo 8-22
(puhelun hinta 0,37 €/min + pvm)

Markkinointikiellosta

Niin, erään lehden markkinoija väitti että tuo kielto on voimassa vain 3 vuotta.
Ajatelkaa: meitä rahastetaan 3 vuoden välein siitä ettemme halua että kaikenlaiset puhelinmyyjät häiritsevät!

Näin eräässä firmassa

Eräässä Suomen suurimmaksi(M-kirjaimella alkavan ja X:n päättyvän)itseään kutsuvassa lehtimyyntifirmassa on soittojärjestelmässä elektronisesti suodatettu Robinson rekisterissä olevat numerot. Eli suoramarkkinointikielto jos on päällä,ei edes puhelut yhdisty. Kätevää

eipä toimi...

No eipä tunnu toimivan, itselläni on kielto ollut jo reilut 2 vuotta ja yhä ko. firmastakin soitellaan...!

....

aivan turha koko juttu, oli aikaisemmin töissä telemarkkinointifirmassa ja sieltä katottiin numerot suoraan luettelosta.

Toimii jotenkuten

Tein Robinson rekisteriin markkinointikiellon vajaa vuosi sitten. Puhelut vähenivät, mutta niitä tulee edelleen joka viikko. Pomopalvelu on päällä, joten siitä näkee yritysten nimiä sekä tuntemattomia numeroita. Viime viikon saaliina ainakin Suomen Telecenter, Cap Solutions ja Live Promoters. Pitäisi varmaan tarkastaa kuuluvatko ko. yritykset suoramarkkinointiliittoon ja tiedottaa liittoa väärinkäytöksistä.

EDELLEEN: yksinkert. ratk.

Olen jo aiemmin kyseiseen ongelmaan ehdottanut ratkaisuksi: älä hommaa puhelinta :P

Se vaan että...

kaikilla on oltava puhelin. :D Mua ei henk. koht. haittaa hirveästi puhelinmyyjät. Se vaan, ku ei oo aina rahaa tilata lehtiä, vaikka niillä onki ihan hyviä tarjouksia. Siks ei viittis aina vastata. Mutta puhelinmyyjän työ on vaativaa ja arvostan heitä. Ei ihan kaikki varmaan uskaltais soittaa tuntemattomille ihmisille, siks, että myy lehtiä. Just ite tilasin Eevan ja se myyjä oli ihan asiallisen oloinen nuori tyttö, vissiin kesätöis. Siks kai kirjoitan, että haluan sanoa, että LEHTIEN PUHELINMARKKINOIJAKIN ON IHMINEN! Eli niille ei oo välttämätöntä olla ilkeä.

tänään soitti lehtimyyjä

tänään soitti lehtimyyjä, en vastannu, koska kännykkä oli äänettömällä. tos mietin kuka soittaja mahtoi olla ja netis numeroks selvis lehtikauppias. mut ei siinä mitää. oon kyllä samaa mieltä, että työtään ne vain tekee

Myyjät

Suurinosa lehtimyyjistä on ihan asiallisia. Jos sanot, että kiitos mutta en ole kiinnostunut he samantien toivottavat hyvää päivänjatkoa ja lopettavat puhelun asiallisesti. Joillekin on joutunut sanomaan, että sorry nyt vaan mutta pakko lyödä luuri korvaan, kun et muuten lopeta. He vaan jatkavat ja jatkavat inttämistä. Että kuinka et voi olla kiinnostunut, kun tämä on nyt niiiiin suuurenmoinen tilaisuus ja saat 3 kuukauden lehdet ilmaiseksi. Yksi kerran kyseli, että onko mieheni samaa mieltä jne. Ärsyttävämpiä ovat ne, jotka soittaa monta kertaa ja ei edes pahoittele erehdystään (os se nyt erehdys edes on) ja alkavat taas kaupata lehteä. Vaikka yritän sanoa, että en edelleenkään ole kiinnostunut ja en halua hänen soittavan uudestaan! Jotkut myös väittää, että olen tilannut lehden joskus vaikka en ole koskaan tilannut kyseistä lehteä. Ja laittaisin siitä vaikka pääni pantiksi!

Ei ole pakko

Ei ole pakko soitella tuntemattomiin numeroihin.Sitä saa mitä tilaa,eli vähemmän mukavia vastauksia.
Kenenkähän on vika kun puhelin myyjien pitää puhua muuta kuin varsinaista asiaa siinä alussa.
Olette saattanut voi.... vain postimaksun hinnalla ..... onko tiedot vielä oikeat,vaikka ei ikinä tilattu mitään sieltä j.n.e.
Vielä annetaan väärää tietoakin ehkä tahallisesti provisiopalkan toivossa.
Opetetaanko tämä umpikiero tyyli puhelinmyynti firman puolesta?!
Puhuttaisiin REHELLISESTI ETTÄ MYYN LEHTIÄ TAI LIITTYMIÄ TMS.!
Voisi vastauksetkin olla eri luokkaa kuin nyt.
Sitä saa vastaansa mitä tarjotaankin.
Puheet on kuin poliitikoilla puhutaan toista kuin tarkoitetaan.
Ei se nyt niin hirveää rahastusta ole.

Palvelunumeroon soittaminen maksaa 0,39 €/min +pvm (mahdollinen jonotusaika on maksuton) ja asia hoituu nopeasti, parhaimmillaan alle minuutissa. Minä ainakin olen ihan valmis maksamaan joitakin kymmeniä senttejä kolmen vuoden välein siitä, että saan suodatettua suurimman osan myyntipuheluista pois.

Hinta on alunperin määritelty kattamaan osa järjestelmän kuluista eikä hinta ole noussut kertaakaan palvelun perustamisen jälkeen.

http://www.ssml.fi/index.phtml?s=35

Tein kiellon, mutta...

Ihmetten kun tein markkinointinkiellon, niin eiköhän eilen taas Dial Media yrittänyt ottaa yhteyttä. Heinäkuussa oli aika ruuhkaa, joten esto oli paikallaan. Kyllä he jättivät vihdoin rauhaan, mutta eilen Dial Media - Rovaniemi yritti, en vastannut vaan katkasin soiton.

Tässä vielä numero. 0452513462

Olisiko mahdollista, että..

mietittäisiin ennen soittoa. Oma työmaani on 7-tunnin aikaeron päässä näistä suoramarkkinoijista. Minun on leipäni tienatakseni pidettävä myös tätä Suomen puhelinta auki. Ei ole kovin mieltä ylentävää kun vaikkapa 03.30 soitetaan ja tekopirteällä äänellä onnitellaan kohdalleni tulleesta hienosta tilaisuudesta saada 3-numeroa seiskaa kestotilauksen yhteydessä ILMAISEKSI! Maksoihan juuri herätyksestä ja puhelun vastaanotosta 2,9 euroa. Yksikään puhelinmyyjä ei ole suostunut korvaamaan puhelua :-(
Itsellä esto Robinsonilla ja väestörekisterikeskuksella. Toimiiko esto 100% jos laittaa puhelinnumeron salaiseksi?

Yksityinen vai yritys

Kyllä Robinson-eston pitäisi toimia suhteellisen aukottomasti. Itsellä ollut yli kolme vuotta (uusittu siis jo kerran) eikä kymmentä markkinointipuhelua ole sinä aikana tullut. Ja nekin muutamat on heti uskoneet, kun olen markkinointikiellosta maininnut. Mutta onko sinulla se ulkomailla pirisevä puhelin yksityishenkilönä vai yritysnumerona? Jälkimmäisiin kun ei Robinsonia saa.

Mutta mutta, olen itse tehnyt jonkin aikaa menneisyydessä puhelinmyyntiduunia. Ja kuten arvaat, puhelinmyyjä ei ole ajatustenlukija eikä varsinkaan se kone, joka monessa firmassa soittaa automaattisesti asiakkaalle - ne puhelut, joihin joku vastaa, yhdistyvät sitten puhelinmyyjälle, joka alkaa kaupittelunsa. Eli kukaan ei voi tietää, oletko työpaikallasi, lomapäivää viettämässä, vai onko työpaikkasi toisella puolella maapalloa ja erilaisen aikavyöhykkeen vuoksi olet nukkumassa. Ei varmaan ole kiva herätä aamuyöllä, mutta kun se täällä kotomaassa osunee parhaaseen työaikaan..., niin eipä soittaja koskaan voi etukäteen tietää, missä joku vastaaja sattuu olemaan. Kun leipäänsä he vaan tienaavat, ihan niin kuin sinäkin siellä kaukomailla.

Kannattaa silti kokeilla salaista numeroa (ilmeisesti siihen soittavat vain sellaiset asiakkaasi, jotka numeron tietävät etukäteen, sitä ei siis kenenkään tarvitse numerotiedusteluista kysellä)? Tai sitten vaan hyväksyä se markkinatalouden laki, että jokainen saa yrittää tienata leipänsä myös markkinoimalla toisille ihmisille jotain tuotteita.

Salainen numero

Toimii!!! Kaiken paras, ei soittele lehtimyyjät ja jos sattuu käymään niin että soittaa niin kuluttajaneuvontaa yhteyttä.

Tutustu tähän sivustoon

Tee ilmoitus.

Infoa puhelinmyyjistä löytää täältä.
http://www.puhelinmyyja.info/

Tästä myyjästä lähtee vielä ilmoitus:
Kysyin uudestaan myyjän nimeä. Ei kertonut. Sanoin saavani sen selville, koska numero oli näytössä. Uhkasi oikeudella, jos soitan hänen pomolleen.. En mene tässä nyt myyjän sanomisen yksityiskohtiin, mutta harvoin minulle on niin huudettu ja sellaisia törkeyksiä ladeltu.

Tosi hyvää mainosta sekä myyjäfirmalle, että myytävälle tuotteelle.
 /   /  / Lehtimyyjät/ Markkinointikielto

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta