AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Onko Tauno Pasanen elossa?

Onko Tauno Pasanen elossa?

92 Vastausta 65 601 Lukukertaa
Onko aikoinaan humalassa 4 poliisia tappanut sekatyöläinen Tauno Pasanen vielä elossa?
Tämä on siis se mies, josta on tehty elokuva "Kahdeksan surmanluotia".

Kysymykseesi

että mikäs pahan tappas.

Tappoi emännänkin myöhemmin

Taunohan tappoi vaimonsa vapauduttuaan poliisi surmista.En tiedä kauanko oli vapaalla kun tapahtui taas.

tauno pasanen

tauno pasanen asuu tällä hetkellä riihimäellä on noin 68v.asuu vanhaikodissa osoite vanhainkodintie 6 riihimäki.numerokin löytyy num tiedustelusta..

Tauno Pasnen

Näin taitaa asia olla. Olen jutellut hänen poikansa kanssa muutaman kerran espoossa - ravintolassa.

Pasanen

Tämä oli vastaus siihen vanhainkotiin, meni viestiketjussa väärään lokeroon.

Pojan kanssa juttelin aikoinaan Espoon Leppävaarassa sijaitsevassa Pinoccio - kapakassa, jonka tilalla on nykyään K-kauppa. Aikaa tästä on jo vuosia, enkä tiedä onko isä Pasanen vielä hengissä.
Lepuskin entisen Pinokkio -ravintolan tilalla ei ole K-Kauppaa edelleenkään. Kauppa on samassa rakennuksessa ja kapakka edelleen voimissaan; tosin vaihtanut nimeä ja omistajaa.

Kuolemantuomio

Harmi ettei Suomessa ole käytössä kuolemantuomiota raskaista rikoksista. Jos kuolemantuomio olisi käytössä niin Pasasen ex-vaimo eläisi vielä eikä Pasanen olisi pystynyt tappamaan enää ketään. Pasasen tapaus ei ole ensimmäinen kerta, kun tappaja päästetään vapaaksi ja hän tappa uudelleen. Liberaalinen kriminaalipolitiikka suomessa paapoo rikollisia, murhajia ja tappajia. Pasanen olisi pitänyt teloittaa jo kauan sitten heti ensimmäisten murhatöiden jälkeen. Yhteiskunalla pitäisi olla tällainen oikeus suojella itseään.

itsarin

Muistelisin että pasanen ois tehny itsarin muutama vuos takaperin

elää

Riihimäellä

Kuka saa tappaa?

Hyvä ettei Suomessa ole kuolemaantuomiota käytössä.
Ei sivistynyt ihminen tapa toista ihmistä. Se, että joku tekee hirveyksiä, ei anna ikäänkuin toiselle lupaa tappaa jonkun. Ei edes sitä raakalaista.
Kuka haluaa olla pyöveli? Jos joku sitä hommaa hakee, niin ei silläkään ole asiat kohdallaan. Kyllä sillä murhamiehllä tai vaikkapa naisella on äiti ja isä, pitää heitäkin ajatella, eikä teloittaa heidä lastaan. Kyllä sitä sitten joskus tuomiolle joutuu, jos pahaa tekee.

perrkkeelee....

Ken on elänyt pienviljelijän lapsena 60-luvulla kehitysalueella tietää mitä se pienviljelijän elämä oli! Jatkuvaa penninvenytystä ja ahdinkoa ja siihen päälle vielä ahdistava ja syyllistävä uskonto niin kuin nyt Pihtiputaallakin 60-luvulla.
En puolusta Taunon tekoja, mutta kun ihminen ajetaan nurkkaan niin äärimmäisiä tekoja voi tapahtua. Ja Taunohan ei ollut myöskään psyykeltään terve ja siitä huolimatta hän sai elinkautisen, koska "kuitenkin hän kykeni mieltämään tekonsa seuraukset".

Kiitokset hyvinvointivaltiolle, ettei kenenkään tarvitse enää elää 60-luvun absoluuttisessa kurjuudessa ja suurien luokkaerojen keskellä!

Tauno Pasanen on myös ihminen

Tauno Pasanen on myös ihminen. Inhimillinen olento, joka osaaa rakastaa lapsiaan ja vaimoa.
Olen itse 60-luvun lapsi ja pienviljelijän poika.
Muista hyvin tämän ajan ja sen kurjuuden maaseudulla. Uusi maatalousverolaki oli juuri tullut vallalle ja isot viljelijät saivat poistoja tehtyä verotuksessa. Eivät pienet, kun
heillä ei ollut koneita tai laitteita. Pienviljelijät maksoivat veroa paljon enemmän kuin isot kepulaiset viljelijät. Kepulaiset nauroi partaansa ja ajoivat jo silloin katokorvaus
Ford Anglialla ja maksoivat vähemmän veroja kuin sekatyömies. TPSL oli silloin köyhän asialla ja Vennamo, ei kukaan muu.
Mulla tulee vieläkin itku, kun katson "Kahdeksan
surmaluotia"- elokuvaa. Nuorin poika ei osaa oikein ymmärtää, miksi isä (Tauno) juo viinaa hirveästi. En minäkään ymmärtänyt miksi minun isän piti viinaa juoda ja räiskää haulikon kanssa kotona. Nyt jotenkin ymmärrän sen tuskan mikä oli maaseudun ihmisellä siinä rakennemuutoksessa koettavana. Ja monella miehellä sodan käynti takana, niin kuin minun isälläkin oli.

Hyvin kirjoitit

Asuin itse niillä nurkilla 50-60 luvuilla. Tiukkaa oli. Jälkeen päin olen miettinyt, miten kukaan voi selvitä semmosissa oloissa. Köyhää kyykytettiin, ei ollu töitä, halla vei viljan, potut, kaiken. Tippa linssissä katon minäkin 'kahdeksaa surman luotia'. En puolusta rikosta. Minun ja monen muun vanhemmat tekivät töitä tosissaan perheensä eteen. Siitä vaan ei saanut kunnon palkkaa. Toiset sortuivat tuskassaan ja toivottomuudessaan alkoholiin. Kunnioitan silti sitä sukupolvea. Olisinko minä pystynyt parempaan niissä oloissa? Olen käynyt monena kesänä synnyin mökkini pihassa. Seison tovin siinä pihakoivun alla, vinttikaivon vieressä ja mietin 'me ollaan sankareita kaikki'. Otin muistoksi päreitä saunan katosta, tein niistä itselleni kauniin koristeen kotini seinälle. Kuljetaan me pienviljelijöiden lapset päät pystyssä. Ollaan ylpeitä juuristamme. Meillä on kaikilla oma selviytymistarinamme. Muistellaan hyvällä, ymmärretään. Hyvää kevättä kaikille!
Pitäjällä kerrtoivat että poliisit käytti Pasasta "siltana" ojien ylityksisä ettei saappaat kastu.Märkä ukko nostettiin ojasta ja vietiin putkaan.Ei tosin ollut ainoa joka sai kovaa käsittelyä.

oman onnen seppä

monella vuonna 1960 syntyneellä on sodassa ollut vanhemmat , niin itsellänikin , jokainen on oman onnensa seppä , asioista viisastuu tai ei , kukaan ei pakota juomaan tai räiskimään aseilla ,ja jos viinaa ei kestä juoda ilman riehumista , olisi se syytä jättää , aina asioille löytyy vaihtoehto ,ja ne ketkä rintamalla olivat , syväri , aunus , raate ym , eivät pahemmin kersku ,sodassa olollaan ,

VOI PILLU!!!

Haistakaa paska te kuoliaaksi ymmärtäjät!!! Eikö teillä kusiaivoilla ole sen vertaa järkeä että tajuaisitte ettei ne tapettujen poliisien omaiset pääse siitä elinkautisestaan ikinä eroon tollasen paskasäkin takia. Se sekopää ois tehnyt ainoan oikean teon elämässään ampumalla itsensä!!!!

Wikipedia kertoo

Ilmeisen faktatietoa Tauno Pasasesta -> http://fi.wikipedia.org/wiki/Tauno_Pasanen

Kun Mikko Niskasen elokuva sai ensi-iltansa vain noin kaksi vuotta Pihtiputaan tapahtumien jälkeen, se jakoi ihmisten mielipiteet jyrkästi kahtia asian tuoreuden takia. Elokuvan alusta saakka sen edetessä Niskanen ikäänkuin hakee oikeutusta tai ainakin hyväksyntää sille, että päähenkilö (oikeasti Tauno Pasanen) ampui neljä poliisia kylmäverisesti. Kun on köyhä, alkoholiongelmainen, lyhytpinnainen, mutta silti lapsi- ja eläinrakas, ajoittain tarmokas ja nöyrtyvä työmies, on viihteellistä ja oikeutettua murhata neljä valtion virkamiestä. Miestä, jotka yliherkän ja pelokkaan vaimon ilmoitusten perusteella ovat useampia kertoja joutuneet puuttumaan päähenkilön elämänmenoon.

Elokuvassa ei surra kuolleiden poliisien omaisten ja läheisten rinnalla, sillä he olivat kylmiä ja ymmärämättömiä virkamiehiä, jollaisia maalaispoliisit ovat kautta aikojen olleet. Vai ovatko? Ei surra, koska elokuva kertoo Tauno Pasasen elämästä.

Elokuvaa tehtiin päähenkilön esikuvan elämäntavan hengessä: ryypäten ja paljolti humalassa. Kohtaukset, joissa päähenkilö istuu iltoja, öitä, päiviä, aamuja, pitäjän muiden juoppojen kanssa pontikkapullojen kiertäessä mieheltä miehelle, olivat Niskasen oman kertoman mukaan aitoja humalakohtauksia.

Niskanen on kertonut, että elokuva perustuu löyhästi Pihtiputaan tapahtumiin, ja niin varmaan onkin. Silti Niskanen haastetteli pitkään vankilassa istunutta Pasasta saadakseen tänän näkemyksen vahvasti mukaan elokuvaan. En tiedä haastatteliko hän myös Pasasen myöhemmin vapaudessa ollessaan tappamaa vaimoa, mutta eroja todelliseen vaimoon löytyy elokuvasta. Elokuvassa päähenkilön vaimo irvistää kovasti ottaessaa pienen ryypyn pontikkaa, mikä jää hänen osaltaan ainoaksi kosketukseksi alkoholiin. Todellisuudessa Pasasen vaimo ei lasiin, pulloon tai kiljuämpäriin sylkenyt.

Todellisten tapahtumien osalta viime hetket etenivät siten, että paikkakunnalla oli hiljattain aloittanut uusi nimismies, joka ei riittävästi tuntenut Pasasen tapausta. Hälytyksen tullessa poliisiasemalle nimismies oli juuri käräjillä syyttäjän tehtävissä. Päivystävät poliisit olivat soittaneet hänelle kysyäkseen menettelytapoja, koska Pasanen oli ajanut mitä ilmeisimmin perheensä ns. hankeen metsästysaseella uhaten, ja ampunutkin laukauksia. Nimismies oli määrännyt poliiseille aseistukseksi Suomi-konepistoolit, ja nämä rinnalla he olivat lähes jonossa marssineet surman suuhun, ampumatta itse laukaustakaan.

Jostakin oli lehtiin päässyt kuvia tapahtumapaikalta, joissa oli nähtävissä poliisien konepistoolien tulenvaihtimen olleen sarjatulella, ja tämä aiheutti keskustelua poliisin tarkoitusperistä. Kuka tietää, olivatko aseet varmistettuja, kerta- vaiko sarjatulella poliisien edetessä. Voi vain kuvitella, miten sodankäyneet poliisimiehet toimivat joutuessaan väijytykseen ja ammunnan kohteeksi: ase sarjatulelle ja maahan.

Elokuva on tietysti elokuvaa, todellisuus toista. Samantapaista keskustelua käytiin Pahat Pojat -elokuvan valmistuttua, kun veljesten elämää ja rötöstelyä romantisoitiin, mutta niinhän on elokuvan historiassa kautta aikan tehty. Rosvoista, hampuuseista ja maankiertäjistä on aina tehty sankareita.

Pasasen vaimo

Myös ryyppäämään Tanen linnassa ollessa. Eikös Taunolta kuollut poika Taunon kärsiessä rangaistustaan. Elokuvan jälkeenhän Taunosta tehtiin lähes sankari. Mikä sankari on tuommoinen, joka kylvi surua moneen perheeseen, omaansakkin.

Suomen raaimmat poliisisurmat

Harvinaisen asiantuntevaa tekstiä ja monipuolista näkökulmaa. Itse olen nuoremman polven suomalaisia, yksityisen turvallisuusalan ammattilainen. Nyt ollessani sairauslomalla katselen ajankuluksi jo useamman kerran aiemminkin katsomaani Niskasen "Kahdeksan surmanluotia".

Alkoholin juominen ei kuitenkaan koskaan ole tiettävästi ollut Suomessa pakollista. Anteeksiantamatonta teini-ikän kokeiluiden jälkeen, jos tietää olevansa alkoholin vaikutuksen alaisena hallitsemattomassa (tässä tapauksessa aggressivisessa) tilassa kerta toisensa jälkeen! Lopputuloksena on varmasti ikävät seurakset ennemmin tai myöhemmin itselleen ja/ tai ulkopuolisille.

Hyvä

Kyllä noita kyttäsarjoja ja-elokuvia tulee ihan tarpeeksi, välillä hyvä nähdä asioita toiseltakin kannalta. Kannattaisi kyttienkin ajatella mitä tekevät, niin vähemmän tulisi ruumiita ja valitettavasti ne ovat useinkin syyttömiä tai pikkurikkeisiin syyllistyneitä.
Kun näkee kyttien touhuja tien päällä ja piiritystilanteissa tai omien rikosten peittelyssä putkakuolemissa ja muussa viranhoidossa, niin ei käy tippaakaan sääliksi.

ei sääliä taunolle...

tauno oli tunnetusti päissään erittäin äkkipikainen eikä joidenki esittämät syyt anna lupaa tappaa ihmisiä. tunsin taunon perheen ja myöskin ammuttujen poliisien lapset...olin siis taunon lasten kuin myös poliisien lasten kavereita. kukaan ei ole esittänyt sympatiaa näille lapsille eikä uhrien muille omaisille. vankilassa olo aikana lehdet kirjotti et tauno on uskovainen mut lomilla viina virtas, poika haki kaljaa taunolle, joka pysy "piilossa" yhellä mökillä...voi voi tauno mitä teit, liisa oli kiva ihminen ja lapset joutu kärsiin kuin myös ammuttujen poliisien lapset...
rakkaat terkut taunon lapsille (vanhin kuollu)...kuin myös poliisien lapsille...
Terkuin entinen pihtiputaalainen

missä

missä kohti Korppisten kylää Tienhaaran tila sijaitsi,olen nähnyt kuvia ja videonpätkän paikasta,mutta en osaa yhdistää kuvia paikkaan..

n.3

km kaapalta

onnelan

tie

TAUNO PASANEN

Onko tietoa missä päin Suomea Tauno Pasasen lapset asuu tällä hetkellä ja onko tytöistä ketään nimetty äitinsä mukaan ??

Korjaus

Tauno on/oli pienviljelijä siis kepulainen, ja ei siis mikään yllätys että on raaka ja raukkamainen "mies".

demari sihteeri Korhoselle

Pienviljelijät olivat pikemminkin kommareita tai SMP:n poikia. Raukkamaisuus kyllä viittaa sossuihin. Pienviljelijänäkös se Pasanen akkansa tappoi Riihimäellä???

Kauheeta

Riihimäen poliisit varmasti pelkää kuollakseen.. Ajatelkaa jos itse olisitte siellä poliisina.

Kun mietitään tällaista asiaa..

Että poliisit menevät konepistoolit kädessä Pasasta tavoittelemaan, en kyllä yhtään ihmettele että Pasanen on joutunut paniikkiin ja ampui hätäpäissään kyseiset poliisit. Kannanottoni ei ole tarkoitettu tekoa sinänsä puolustelemaan, mutta..
Jos oikein olen ymmärtänyt, eivät poliisit olleet ensimmäistä kertaa menossa Pasasta rauhoittelemaan.. Uskoisin että ennen menivät ns. rauhallisissa aikeissa, eikä mitään tällaisia väkivaltaisuuksia kaiketi ollut käynyt Pasasenkaan mielissä. Murhenäytelmään johtaneella käynnillä, ilmeisestikin kylää, kyläläisiä ja erityisesti Pasasta tuntematta nimismies määräsi poliisit menemään paikalle konepistooleilla varustettuna, tunnetuin seurauksin. Otaksuisin ettei tällaista olisi tapahtunut mikäli Pasasen mökille olisi menty rauhanomaisin aikein. Oliko tällaisia ammuskeluja tapahtunut aiemminkin Pasasen taholta, ja miten ne aiemmin selviteltiin.. Onko kenelläkään asiasta tietoa?

Pikkujuttuja

Ikäviä tietenkin.

Kylänmiehet tappoivat 900 venäläistä Suvannon jäälle joulupäivänä 1940, taidan tuntea monta pahempaa murhaajaa.

Eikä ne konepistoolit ole tarkoitettu koristeiksi, jos sellaisen ottaa niin pitää osata käyttää. Ketjun viesteistä saa sen kuvan että neljää konepistooleilla aseistautunutta poliisia vastassa oli vastassa yksi juopunut.

Mää ole kauhiast hämmästyny...

Mistähän se oikein johtuu, että Suomessa riittää noiden murhamiesten perseen nuolijoita...?
Olettekos te luuserit niin paskahousuja, että kuvittelette saavanne jotain gloriaa itsellennekin - tunnetteko olevanne kovia sällejä, melkein murhaajia itsekin...
Kuolkaa pois täältä ihmiskuntaa saastuttamasta.
Samaa mieltä, me olemme alkuasukaskansaa joka vain yritää pitää huolen omista oikeuksistaan. Sama pätee mielestäni mieheen joka välittää perheestään.Kun on lujille vetänyt, ainakaan sodanaikaisen ihmisen luonto ei anna periksi. Suomalaisten naisten ja miesten ajatus on meidät pelastanut.

Elokuvassa

ei lähettäneet tiedustelijaa ja neuvottelijaa, vaav kävelivät jonossa, aseistettuina, kohti. Ehkä näin kävi todellisuudessakin, jolloin se oli myös poliisien vika.
rahaa ruokaan riittänyt. Alibi maksaa hyvin ja vankilassa löysät oltavat.

Tauno elää

Antakaa jo vanhan miehen olla rauhassa. Hän haluaa vain elään rauhassa.
Oispahan Tauno antanut muitten myös elää rauhassa. Tai niin joo, ikuiseen rauhaan taiskin päästää ihmisiä suuremman määrän. Miksi ei Tauno antanut elää rauhassa vanhaksi asti myös noiden muitten ihmisten? Pitäisköhän nyt hyväntekijää muistaa suojella ja ajatella hyvällä kun on saanut elää näinkin pitkään?

Kunniantaju kullakin

EX tyttöystävä leuhki kai päissään olevansa sukua tälle Taunolle kuten myös Otto Ville Kuusiselle, joten kai se Taunokin no sen O- -K-V.n sukua?!?!

Leuhki KAI päissään

Ehkä kusetti sua
Olen kuullut että Pasasen poikakin olisi tehnyt henkirikoksen?

Ei ole

vaan kuoli ITSE kun ajoi kallioon autolla mutta epäsevää oliko itsari.

Onko Tauno kuollut..?

Tuota asiaa en tiennytkään. Rauha hänen sielulleen. V.99 hän istui yhtäaikaa riksussa ja toimi narikassa hommissa..Fiksu, rauhallinen mies..Hänen elämänsä oli rankkaa pienviljelijän elämää..Hänelläkin niin sanotusti niksahti päässä kun kyttälauma konepistoolit olalla menossa hakemaan humalassa ollutta Tanea.) Elikkä tuo niksahdus voi sattua kenelle tahansa ja asiolle mitkä on tapahtunut--ei enää mitään voi jälkikäteen..:) Kylän vallesmannina taisi toimia samanlainen pipipää--joka vaikutti kotikylässäni 70 luvulla..Sen takia koko nuoruuteni menikin vankiloissa.. Vanhemmiten tahti on hiipunut ja nyt jo yli kymmenen vuotta siviilissä olleena en voi sanoa enää kuuluvani vankilakierteessä olevaan henkilöön..
Poikani ensi askeleet näin Käyrän työsiirtolassa v. 85--jossa oli kans sotilaallinen kuri..Meidän kämppästä kukaan ei tervehtinyt vartijoita.Syy koska he kuvittelivat olevansa yli-ihmisiä..)

Ps. Mikko Niskanen veti hyvin elokuvassa Tanen roolin( 8 surmanluotia.)
Siitäpä Kytät sai oppia, ettei väkivalta kaikessa auta.....saivat maistaa omaa lääkettään.

Veijo parka!

On sulla kova kohtalo kun ilkeä nimismies sai elämäs tolaltaan. Otan osaa.

tane

saivat skoudet maistaa omaa lääkettään kun viimeiseen asti härnäsivät pienviljeliää ja sit tuli keuhkoventiileihin reikä sitä saa mitä tilaa tane rulettaa skoudet ei
Rauha vaan Veijonkin sielulle...
En hyväksy hänen tekojaan, mutta ymmärrän pientilallisen vaikeudet tuohon aikaan. isäni eli lapsi 60- ja 70 luvulla haapajärvellä pientilalla ja kyllä hänen mukaansa oli ankeaa siellä ja pappa oli usein väsynyt ja vihainen.
Vastoin ketjussa olevaa luuloa, Tauno Pasanen elää edelleen ja voi olosuhteisiin nähden kohtalaisesti. Vaivoja on ja liikkuminen esteellistä. Mutta yksinäisenä erakkona sinnittelee. Tervaskanto hän on.
Näyttelikö Niskanen siinä aidossa talossa,jossa Pasaset asuivat?Vai oliko eri talo?
Ei ollut Pasasen kotitalo vaan oli toinen talo muistaakseni Korpilahden kylällä, jossa pääosan kuvauksista tekivät. Tai kuvauksia kai tapahtui pitkin keskisuomea. Mukana oli aitoja amatöörejäkin, ei koskaan näytelleitä, joille maistui kuppi. Ja kännissähän Niskanenkin teki monet kohtaukset. Pasasten talo jäi kylmilleen ja tyhjilleen.
lapset huostaanotetuiksi vai pystyikö vaimo hoitamaan? En muista lukeeni mistään tarkempaa kuvausta vaimon kuolemasta, tietääkö kukaan?
Ei joutuneet lapset huostaanotetuiksi. Siihen aikaan ei tunnettu sellaista käytäntöä. Mutta osa lapsista sijoitettiin kai muihin perheisiin, pois paikkakunnalta, samoin läksi vaimo, koska olisi ollut raskasta käydä koulua ja elää siellä sellainen taakka harteilla. Vaimo kuitenkin piti myöhemmin perheen koossa ja he muuttivat Riihimäelle, jossa Tauno suoritti rangaistuksensa.
johtui elokuvan mukaan lopulta naapureista, jotka hälyttivät kytät kiellosta huolimatta ja tietysti yli-innokkaista kytistä.

Lasten vaiheet ei tietysti sivullisille kuulukaan, toivottavasti elämä sujunut hyvin.
Vaimon taposta löytyi Wikipediasta, viina maistunut hänellekin.

"Lauantaina 24. elokuuta 1996, rankan juomisen päätteeksi, Pasanen kuristi Liisan hengiltä. Pasanen oli varannut itselleen ja Liisalle perjantaina viikonloppua varten kaksi pulloa Koskenkorvaa ja noin kymmenen pullollista olutta. Lisäksi hän oli tehnyt yli puoli ämpärillistä kiljua lisäämällä hiivaa ja sokeria kotikaljaan. Perjantaina juodun Koskenkorvan jälkeen juopottelua oli jatkettu lauantaina aamukahvin jälkeen kiljulla. Liisa oli sammunut jo ennen puoltapäivää, mutta herännyt jälleen iltapäivällä. Koska Tauno Pasasen jalat eivät kestäneet juomisen takia kävelyä, kävi Liisa hakemassa kioskilta mehua laimennukseksi, sillä juomista jatkettiin jälleen Koskenkorvalla. Pasanen ei omien sanojensa mukaan muista kuristamisesta mitään ja kiisti jyrkästi aikoneensa tappaa Liisan. Hän arveli riidan syntyneen Liisan tyttärelleen antamasta lainatakauksesta, jota Liisa ei halunnut maksaa."
http://fi.wikipedia.org/wiki/Tauno_Pasanen
Yli-innokkaita ne kytät, siellä 70 metrin päässä pellolla varmaan olivatkin. Pasanen varmaan oli sopuisa ihminen. Ainakin sammuneena.
Hankasalmella asuivat ennen Riihimäelle muutoa.
Studiossa ainakin talon sisäkohtaukset tehtiin,ja Käpykolossa,Liimattalassa.
Liimattala Konginkangas oli filmauspaikka,talo on vieläkin paikallaan,mutta huonokuntoinen.Lisäksi filmattiin studiossa Helsinkissä.
8 surmanluotia elokuva kuvattiin Konginkankaalla, elokuuvassa, alussa näkyy vähän aikaa Taunon talon/surmapaikan kujaa ja sitä reunustavia korkeita puita, Taunon talon hirret on siirretty kesämökiksi jonnekin lähistölle järven rantaan.Nämä tiedot kuulin v.2003 Korppisten kylällä käydessäni siellä silloin asuneelta noin 65v.mieheltä, hän neuvoi myös reitin Taunon lapsuuden kodille noin 5km päähän, se talo oli ihan paikallisen maantien vieressä, oli silloin autiona, ehkä kolme huonetta oli siinä talossa ja se oli silloin mielestäni melko hyväkuntoinen, voi olla vieläkin pystyssä.Jäi mieleen kun se noin 65v.mies kertoi että täällä on aina vaaran päällä talo, se oli ja on hyvin mäkistä/vaaraista seutua.
Kyllä Taunon kotitalo oli se jossa tapahtuma sattui,oli vaihtanut paikan vanhempiensa kanssa,pienempi talo tien varressa on Taunon rakentama
Yli 90 prosenttisen varmuudella näimme tuon - viisi ihmistä surmanneen - Pasasen Riihimäen hautausmaalla tänä keväänä. Seisoskeli siellä alakulmssa ruskean vanhan naisen käsilaukun kanssa. Mitähän siellä kassissa oikein oli? Oli seisahtinut siihen rinta pystyssä ohikulkijoita arvioimaan - kenties seuraavaa ... ?
Hieno mies, herrasmies. Ei unohda vaimoaan.
kyllä tuo "8 surmanluotia", kuvaa monen ihmisen tuntemuksia tänäkin päivänä. Kaikki eivät onneksi päädy noin radikaaliin toimintaan. Kun työpaikka lähtee alta, talovelat päällä ja mistään ei löydy työtä/elantoa siinä kun keppuroi muutaman vuoden ja usko menee....ainoa helpotus kun vetää kunnon koomat, että edes hetkeksi voisi unohtaa ahdistuksen. Ymmärrän täysin mitä on vuosi tolkulla olla selkä seinää vasten pystymättä mitenkään vaikuttamaan oloonsa. Täällä nämä tuomarina esiintyvät tollot eivät tiedä elämästä mitään, toivottavasti elämä tuo heillekkin yllärin.....
sympatiat Pasasen puolella, mutta kyllähän hän pahensi tilannettaan huomattavasti alkoholin käytöllä. Ei se elintaso siihen aikaan korkea ole ollut monellakaan ja heillähän oli kuitenkin perust toimeentulo turvattu maataloudella. Ajatteleppa kaupungissa työläisperhettä 6 henkeä 16 neliön hellahuoneessa ja näitä on ollut paljon.
Olen samaa ikäluokkaa Taunon kanssa ja elänyt todeksi suuren perheen köyhyyden kerjuineen. Halkometsään menin jo kouluaikana. Jouduin lopulta viinan vuoksi huonoille teille ja tapasin Taunon erään vankilan matkasellissä. Muistan hänet rauhallisena ja vähäpuheisena miehenä.
Itse olin matkalla Niuvanniemeen, josta ihmeen kautta pääsin vielä poiskin. Taunoa siellä tavannut, mutta monta tunnettua rikollista Niuvassakin oli, kuten Kuopion nailonsukkamurhaaja, kirkonpolttajia oli sekä monta murhamiestä.
50 ja 60 luvut olivat tiukkaa aikaa valtaosalle maalla asuvista perheistä, keillä ei ollut esimerkiksi kunnallista vakituista työpaikkaa tai omaa isompaa viljelystä tai maatilaa.
Kaikkinainen muu työ oli kortilla. Kortistoissa oli porukkaa kylällinen. Miehet saivat lähteä tie töihin pitkin suomea. Silloinhan alkoivat massa muutot etelään ja ruotsiin. Lähes kaikki nuoret miehet läksivät pois viimeistään armeijan jälkeen ja tytöt aiemmin.
Olen elänyt nuo ajat. Kylät autioituivat oikeasti. Ei sinne jäänyt kuin muutama "peräkamarin poika" kuka äidin kanssa, harvoin oli huushollissa isääkään. Isät olivat sodan käyneitä ja kuolivat varhain elimistön pettämiseen.
Taunon kanssa lusin yhtäaikaa v.1973.
tuosta nailonsukkamurhaajasta, aika vähän ollut missään. Lapsena siitä oli lehdessä.
Olisko kellään autenttista kuvaa paikasta jossa Pasasen rikos tapahtui?
Mikä rikoksista?
surmanluotien tapahtumapaikka pusikkoa täys. talo lahonnu ja aitta sortunu eli ei mitään katottavaa. jonku videopätkää sieltä taitaa olla jossain minfossa.
on siellä uunin ja saunan rauniot ja lato
On sovittanut tekonsa , suomen lakien mukaan. Vaikea kyllä on ymmärtää, tappoi sitten vaimonsa myös. Ratkaisu ongelmiin ; Tapa . Ei kyllä ole kaikki muumit laaksossa sillä miehellä
Tänään käppäili muina miehinä pohjoisriksun raitilla. Eipä uskoisi historiaansa ellei tietäisi.
On se surkeeta tämä suomalaisuus, vaan yhtä hyvin olisi tuo taunon repale voinut olla yksi poliiseista. On törkeää ihannoida tollaista raukan luuserin tekoa, kuten myös vaimonsa kuristamista myöhemmin. Henki pois murhaajilta, kerran tappanut tappaa uudestaan. Toki voit perustella jollain sivistysvaltio-tematiikalla. Olen vapaaehtoinen pyöveli. Oma oikeus muutenkin, kun Suomessa saa tappamisesta naurettavia tuomioita, että ehtii omalla elinajallaan lahtaamaan vaikka tusinan, yksi kerrallaan.
Sinäpä vasta kova sälli olet puheissas, oikein saisit hengiltä vanhan vapisevan ukon? Olet sitten oikein pyöveli....arvelen että jos joskus satut vastakkain tosi ikävän tekijän kanssa juokset ja itket ja itket ja juokset - jos ehdit. Mene kiusaamaan pienempiäsi ja tuki turpasi.
Missäpäin Riksua se Tane asui aikanaan muijansa kanssa?
Ahjolankavulla.
Tane dementoitunut, näin kerrotaan.
Tauno Pasanen on kuollut vankilaan.
"Kerran tappanut tappaa uudelleen"
Ei se nyt niinkään aina mene. On toki heitä, jotka tekee tapon tapon jälkeen, mutta ei pidä yleistää. On kuule ihmisiä, jotka ovat syyllistyneet hirveyteen, mutta ovat ottaneet opiksi elämänsä suurimmasta virheestä ja muuttaneet elämänsä suunnan, pysyvästi.
Kyllähän jos elämän varrelle osuu yksi vankilatuomio, niin kyllä sen yhden pitää riittää. Johan siinä yhdessäkin on se yksi liikaa.
Jep, luettuani kaikki kommentit, huomaan, että vähän eripuraa... No, meidän kaikkien papat, ukit, isopapat, millä Heitä nyt kutsutaankaan, ovat nähneet asioita, mitä moni ei. Mennyt juuri Ihanan naisen kanssa naimisiin, lapsi tulossa ja tulee komennus, nyt pitää mennä. Tähän väliin, en hyväksy tekoa, mitä tapahtui. Mutta, tiedon jälkeen on viikko aikaa opettaa Rakasta vaimoa hoitamaan tilaa, no niin... Isi lähti... Ja joka ...tun päivä vaimo pelkää, kun joku tulee lakki kädessä, otan osaa. Hautajaisissa on kiva kun arkussa vaan kolisee, kun ei oo löytyny kun vaan pää. Itse olen veteraani -71 syntynyt, siitä voi sit miettiä. Mut rauhaa on turvattu useassa paikassa, vielä pää kunnossa, heh... Palataan, se mitä noille MIEHILLE on tapahtunut ja mitä ne on kokenut, ei voi kukaan käsittää! Kaikilla vaan ei pää kestä, kestääkö tällä nuorisolla?? Eipä puhuta venäjää... ISO KIITOS KAIKILLE ISILLE!!!!!!!
Ei ihme jos sodassa ei pää kestä kun kytillä ei kestä rauhan aikanakaan.
Tämä ihannoitu paskahousu Pasanen tappoi myös exvaimonsa Liisan, lastensa äidin. Ryyppäsivät porukalla Riihimäellä ja paskahousu päätti muistaakseni kuristaa Liisan.
Oikeuden tuomio oli täysin naurettava, pelkkä vitsi. paskahousu tuomittiin vattihulluna taposta koska oli niin humalassa. Humala laskettiin alennuksen perusteeksi. Taisi saada tästä peräti 7 vuotta. Istui 3 1/2 vuotta. Elikä 5 ihmishenkeä mennyt tämän paskahousun toimesta ja istunut yhteensä reilu 16 vuotta niistä. Ilman Niskasen tekemää ihannointi kuvaa tämä paskahousu voisi istua edelleen elinkautistaan, mutta kun Kekkonen tykästyi niin armahti.
Jos on helvetti olemassa niin tämä paskahousu sinne ja heti.
toivon että tää äijä kuolee kituen.niin paljon on aiheuttanu tuskaa teoillaan.
Tää on kova jätkä tosiaan! Poliisithan siinä alko vittuilemaan hänelle. Konepistoolit ja kaikki touhut! Pisti saatana nimismiehelle luun kurkkuun. Ehkä olisin tossa kohtaa jättänyt viimeisen omaan päähän!
Olis pitany teloittaa tyyppi. No, minkas teet kun systeemi on mika on. Murhaajille ymmarysta, uhreille ja omaisille ikuinen helvetti. Niinko asian pitaa menna?
Ei olisi pitänyt teloittaa. kyllä suurin syy oli poliiseissa kun kuolivat, mitenkään Taunoa puolustamatta. Jos Tauno oli aseen kanssa mökissä, niin eikös poliisit olleet aika mielenvikaisia jos ajattelee miten ne toimi? Kaikki kuolleet poliisit nimittäin käveli vain taloa kohti vaikka tane ampui. Siis ei edes meinanneet suojautua, joten turhaa tanea syytellä, vaan poliiseja ja heidän tominta tapaansa siihen aikaan. Se oli suoraan sanoen sairasta. Ei nykyään poliisit ainakaan kävele suoraan tietä pitkin taloon missä aseistettu mies. Vaikka tauno ampui niitä, ne ei edes meinanneet suojautua. Muut poliisit siis. Joten tähän sopii sananlasku sitä saa mitä tilaa, ja ikävä kyllä nämä poliisit tilasi kuoleman itselleen omalla toimintatavallaan.
Juttu tapahtui 45 vuotta sitten, sille on vedetty henkselit yli kymmeniä kertoja, tuomittu, sovitettu, anteeksi annettu, saatu, ja sinä kaivat sitä kuin räkää nenästäsi ja juttu kaivelee sinua kuin syöpä aivojasi, missä vidun maailmassa elät.
Ampuminen tapahtui niin nopeasti ja poliisit suojattomana pellolla, ettei mahdollisuuksia suojautumiseen ollut. Yksi poliisi yritti kontata suojaan, mutta Pasanen tarkkana ampujana teki pakenemisen mahdottomaksi. Hän viimeisteli tekonsa lähietäisyydeltä. Tämä oikeudenkäyntipöytäkirjoista, joten se siitä.
Tane elää ja voi hyvin vanhainkodissa kiroten vain sitä,että pääpiru (nimismies) jäi henkiin sekä sitä,että Niskanen veti ohiTaunolle kuuluvia rahoja elokuvasta...
Koivisto sen armahti ei kekkonen,perehtykää historiaan
Hyvä että Pasanen tappoi ne kytät, kaikki kytät PITÄÄ TAPPAA koska ne ovat pelkkiä ihmisiä vainoavia torakoita!!!!
Olet voinut puukottaa selkään jotakin puli kaveriasi puli remmissä mutta nimimies et ole.
 /   /  /  / Onko Tauno Pasanen elossa?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta