AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  / Iho on kipee!!!

Iho on kipee!!!

67 Vastausta 46 522 Lukukertaa
Mitättömiä nämä minun kivut moneen palstalla olevaan nähden, mutta...
Onko kukaan kokenut että iho olisi kipeä, hivelyarka ja varsinkin kylmäarka, joskus pistävä "kipu" noin vain. Pallean oikealla reunalla noin 20 neliösentin ihon alue on "hellä". Mikään siihen ei ole sattunut, mitään ei näy, ei punoitusta, kutinaa jne. Muuten kuin pinta on kipee. Jos menen lääkäriin niin varmaan vika on korvien välissä. Vai voiko iho olla kipee? Ja miksi?

Minulla

Ihon pinta on toisinaan hyvinkin arka. Tätä arkuutta saattaa esiintyä missä tahansa ihon alueella. Minulla yleensä koko selässä tai joissakin sen osissa ja käsissä. Arkuutta saattaa kestää pari päivää, sitten se katoaa. Olisikohan joku hermopinne, joka tämän aiheuttaa. Lääkäriin en ole asiasta mennyt.

neuropaattinen kipu

Vaikuttaa neuropaattiselle kivulle, itselläni on ja todettu muiden kipujen ohella erikoislääkärillä.
Laitan sinulle linkkejä, mistä voisi olla hyötyä
varsinkin termistöstä, minulla CRPS ja allodyniaa. Lue ensin vaikka ne käsitteet ensimmäisestä linkistä artikkelin lopussa. Ja googlettamalla löydät neuropaattisesta kivusta lisää.
http://www.omt.org/homepage/finland/manuaali/eraita_kasitteita_ja_niiden_selv.htm

http://www.diabetes.fi/diabtiet/hoitsuos/neuropat/perifer2.htm

http://www.mtv3.fi/poliklinikka/sanasto.shtml/93330?A

Mutta muistathan, että lääkäri on sitten taho mihin täytyy mennä ja selvittää asia.

kuvaus nappiin

Kiitos linkeistä, neuropaattisen kivun kuvaus osuu juuri minun oireistoon. Näillä tiedoilla on helpompi mennä lääkärin luo. Vielä kuvauksessa todettiin tasapaino ongelmien olevan myös yksi oire. Kärsin maaliskuussa kolme viikkoa tasapaino ongelmista, joten siihenkin saattaa vastaus löytyä...
Kiitos tosi paljon...
Mulle tulee joskus ranteeseen ym. Nyt on eka kertaa todella arka iho olkavarressa, Vaatetta ei kärsisi pitää kipeän kohdan päällä, ja koskettaminen sattuu.
Yleensä tietää sairautta ja sydänvaivoja mulla.

Herpeskivulta

Herpes-viruksen aiheuttamalta kivulta vaikuttaa (hivelykipu, kuumotuskipu, kutiseva/kihelmöivä kipu; joskus niin suuri kipu ettei vaatteitakaan voi pitää kipualueella). Monasti aina samoihin kohtiin hermoratoja ilmaantuva ihokipu äityy kovaksi vaikkei itse ihottumaa näkyisikään (virus se silti siellä mellastaa). Herpes-kipu voi kestää jopa kuukausia ja kroonistuakin (ihottumalla tai ilman).

Kertoisitko lisää

Olisin kiinostunut..minulla on kroonistunut 7v. kestänyt kiputilanne (kuvailemasi lainen), johon ei ole löytynyt oikein selitystä..herpeskin löytyy ja outo ruskea pigmenttihäiriö, joka menee dermatomien (hermotusalueiden) mukaan..

Murheen

Isälläni on samanlaisia kipuja,vasemmassa rinnassa.Iho on kokoajan arka ja kipeä,kuumotusta.
ohitusleikkaus tehtiin n.1.5v sitten,ja noi kivut jäivät,ja lääkärit sanoivat että kyllä ne katoaa aikanaan,joskus yöllä herää kipuun,joka iholla on,Maanantaina olikin sitte yöllä vihlaissu sydäntä oikein kunnolla,että hengenlähtö oli lähellä,nyt makaa sairaalassa.
Aina jaksetaan jauhaa että mennä ajoissa lääkäriin,mitäs sinne ménee,kun ei sielä mitään tehdä,ensin syötetään nitroa ja kaikkia lääkkeitä,ja sitte mitataan verenpaine,ja sanotaan että kaikki on hyvin.no miksei näin ole ku nitroa on syötetty...

aikamoista pompottelua.....
Tietääsköhän tähän syytä kukaan???

olisiko

se fibromyalgiaa. Eli pehmytkudosreumaan...Minulla
on samanlaiset oireet...

ehkä vyöruusua

Kävin tämän ihon kipuilun näyttämässä lääkärille (siis eihän mitään näytettävää ollut, mutta hän tarkisti), koska kipeä iho -oireilu siirtyi myös toisaalle keskivartalossani. Lääkärini epäili vyöruusua, muutoin oireetonta. Mutta tätäkään ei voitu vahvistaa.
Näin ollen ihon kipuilu, arkuus (minulla myös tuntohäiriöt) ym voivat siis johtua tie mistä. Arvoitukseksi jäänee...

Iho kipeä/poltteleva

Minulla on myös ollut vastaavia iho-oireita. Takareisissä tuntuu polttavaa tunnetta, vaatettakaan ei voi pitää iholla. Voisin mustekynällä vaikka piirtää kipualueet eli on selkeästi rajattavissa. Nyr tosin kipu "lieventynyt", jos näin voi sanoa. Kipu on laajentunut tasaiseksi kokonaisvaltaiseksi kivuksi/kihelmöinniksi.

Lisäksi kantapäät hellänä. Lihasnykinöitä, elohiiriä koko kropassa. Näiden lisäksi myös kädet puutuilevat yön aikana.

Nyt on tehty ENMG, selkäydin.mag.kuvaus ja lannepisto ja kaikki ok.

Syön Lyricaa, mutta ei ainakaan kokonaan vie tuntohäiriötä pois, muut vaivat ei suorannaisesti koske, ikäviä kyllä.

Onko muilla vastaavia juttuja, mutta ilmennyt muuta kuin MS-tauti...Neurologin mukaan se sairaus on nyt poissuljettu.
Odotan seuraavaa lääkärinaikaa.

iho kipee

HEI.
Olen miettinyt olenko ainoa jonka iho voi olla kipeä. Lääkärit joiden kanssa olen ollut asioimassa eivät ole törmänneet tähän "tautiin" aikaisemmin.
Iho (n20 neliösentin alue) jossakin paikassa voi olla arka kuin olisi kuumaa höyryä mennyt sinne.Pelkkä vaatteen kosketus saa tunutumaan ihon arialle. ja ihossa ei näy mitään punotusta tai näppylöitä.
Arkuus on yleensä päivän ja katoaa. Seuraavaksi voi olla jossain muualla samanlainen kipu.
Olen miettinyt tietääkö ihotautilääkärit tämmöisestä kivusta joka siirtyy paikasta toiseen jälkiä jättämättä.
Mutta jos kipusi on samanlaista vastaisikko.kiitos.

Minulla löytyy!

Minulla yleensä ollut iho arka ainoastaan kuumeen noustessa. Nyt on ollut 3 päivää koko keho arka, ei kuumetta näy, tänään rintakehä ja yläselkä lapaluiden välistä todella arkana! Suihkussakin kun kävin niin tuntui lähinnä sille kun olisi pahasti auringonpolttaman ihon kanssa mennyt suihkuun! Ja mitään ei näy!!!??? Mutta on kyllä toisaalta kiva huomata etten ole ainoa!

KIPUILUA

Herpes virus-vyöruusu,kipuilee noin.Ennaakoiva vaihe.Joskus puhkeaa rakkula asteellle.On hermoradoissa.voisin sanoa että monet saavat jo verenperimänä.Ehkä se on nykyihmiselle suotu stressin ilmoittaja.Ruokavalio,lepo yms. tietty pitäisi olla tasapainossa niin ei ilmenisi.Laukeaa yleensä jälkitilana.Parikymppisenä sain vyöruusu asteelle,johtuen uupumuksesta.lapsi syntyi,ihana koliikkivaapu ja yksin uutena äitinä hoidin.Sitten vauva sai tarttunnan,eli vesirokon.Tämä virus voi olla yläpäässä,alapäässä,vyöruusuna,levitä hermoradoissa.tyttärelläni paheni huulesta kasvoihin.siihen saimme pillerilääkityksen,muuten ennakoiviin oireisiin valkosipulinestettä,aloeveran nestettä,apteekin voiteet,vesipesua ja perusrasvaa apteekista,se keltainen tuubi.Unta ja rauhallisuutta kiire tahtiin.

kipuja

Mulla on myös iho todella arka, ihan kuin kuumeisen iho. Olen itse huomannut että jos valvon liian myöhään illalla/nukun liian vähän, niin silloin iho tulee kipeäksi. Sama jos jännitys vielä liittyy valvomiseen; esim. menen baariin ja ahdistaa ja valvon myöhään, niin seuraavat kaksi päivää ihoon koskee. Enkä edes käytä alkoholia.

outo ihon kipu

Ihon kipu... vaikka kuulostaakin tosi oudolta, tänään heräsin taas kerran kummallinen tunne vasemmassa olkapäässä. Käden tai vaatteen kosketus sattuu. Nukuin vähemmän kuin yleensä. Voisiko se jotenkin liittyä tähän? Luulen että kipu, vaikkei kovin iso, helpottaa jo huomenna huomattavasti ja häviää.

Täysin samanlainen kipu

Hei!

Löysin googlaamalla tämän keskustelun ja hämmästyin samankaltaisuudesta. Minulla on jo 10 päivää ollut vasemman kainalon alapuolelta lapaluuhun saakka eli juurikin noin 20cm kokoinen helposti määriteltävissä oleva alue kipeä.

Ihossa ei ole merkkiäkään mistään, mutta se on täysin kosketusarka. Jos sitä hipaisee, minulle tulee kylmä ja tuntuu kuin olisi kuumeisen ihoon koskenut. Vaatteet tuntuvat kuin palanutta ihoa vasten olisivat ja kylmä väre etenee iholla, jos sitä hipaisee.

Onko kukaan saanut keneltäkään asiantuntijalta tähän näkemystä? Lääkäriin meno epäilyttää, mutta pitkittynyt kipu myöskin.

täällä myös

Minäkin lähdin googlettamaan ja yllätyin tämän keskustelun löytymisestä. Minua on tutkittu neuron puolella erilaisista oireista, joista voimakkain oli silloin tällöin herättävä toisen käden "väpätys". Käsi jännittyy rytmisesti ja pitää hereillä noin puolen tunnin ajan. Tutkimuksia tehtiin usean vuoden ajan (paikkakunnan vaihdon takia tutkimukset alkoivat alusta). Mitään selkeää syytä ei löydetty.

Ohessa on kuitenkin ollut samalla kasvojen ja pään ihon ajoittainen herkkyys. Raja on erittäin selkeä ja arkana ovat senpuolen ikenet ja korvakäytävä myös. Päänahka on joskus myös arka mutta suurimmasti häiritsee kasvojen alue. Kylmän ja kuuman vaikutus on iholle ilkeä. Yleensä kipu kestää 1-3 päivää.
Olen sairastanut lapsena tuon vyöruusun, mutta se oli selässä.

En jaksa lähteä enää tuohon tutkimusrumbaan, mutta ajattelin että jospa löytäisin hyvän särkylääkkeen, jonka kanssa pärjäisi. Oli kiva löytää kivulle jopa nimi. Aion tästä lähteä apteekkiin ja kysyä hyvää lääkettä neuropaattiseen kipuun. :)

hullu

Minulla on juuri nyt oikean jalan reiden ulkosyrjän ja etupuolen iho erittäin
aristava, tullut viime yönä. Ihan kevytkin sively sormenpäillä ja vaatteet
sekä jalan liikkeet pahentavat kipua, kuumotus tuntuu koko ajan vaikka olisi
vaan liikkumatta ja ilman vaatteita. Iho näyttää terveeltä.
Aiemmin on ollut saman tyyppinen mutta rajusti alkava ja vähitellen hiipuva
kipu kainalon-kyljen-rinnan alueella , myös oikealla. Se on kestänyt 5-10 minuuttia ja mennyt täysin ohin mutta uusiutunut muutaman viikon välein. Se kipu
on ollut kovempaa kuin tämä reiden kipu, hengittämäänkin olen pystynyt ihan
pienesti. Kävin tästä kainaloalueen kivusta lääkärillä, hän kysyi, että olinko
ajatellut silloin ikäviä asioita. on kuulemma niin epälooginen kipu, ettei voi
olla kuin psyykkistä !!!!!!!!! Ei edes tutkinut, ei paitaa pyytänyt riisumaan .
Mutta olen venyttänyt kyynärvarren sisäpuolta nyt säännöllisesti, ja kainalo-
alueen kipu on pysynyt poissa. Ehkä se oli hermopinne kyynärvarren alueella.
Aion kokeilla reiteen lonkan venytystä, eihän siinä mitään menetä.

kipu neglektoidaan

Itse näiden kipujen kanssa paininut. Normaalia lääkärin käytöstä. Kipu kuuluu Suomessa psyykata pois. Meillä ei esim. kivusta saa minkäänlaista eläkettä edes määräaikaista, meillä ei myöskään käytetä kipulääkkeitä kipuun, sillä meillä paheksutaan kipulääkkeitten käyttöä, mieluiten joku kärsii ja se työnnetään yhteiskunnasta pihalle, kuin että hänen kipujaan yritetään lievittää.

Kipulääkitys menee meillä tasan siihen panacod + kipukynnyslääke + tramal. Jos ei auta niin keksi joku keino miten selvitä. Vaikka kipulääkkeitä on kymmenittäin, tämä on maamme politiikka. Eroaa täysin euroopan yleisestä linjasta.

????

Löysin myös tämän viestiketjun... mulla kaikki alkoi n. vuosi sitten; vas.käden peukalosta; siihen tehtiin hermoratatutkimus, ei hermopinnettä, jota lääkäri epäili. Sitten samaa oiretta tuli toiseen käteen, tunnottomuus / ihon pinnan arkuus, kuin olisi pintapuudutettuna. Seuraavaksi toinen polvi sai nuo samaiset vaivat? Ja nyt viimeisimpänä ovat molempien jalkojen kantapäät /kantapohjat kipeät; Lääkärin mukaan kantapohjien kipu ei välttämättä liity tähän aikaisempaan.. miksei liittyisi ?
Labrakokeet kaikki ok. Olen ravannut monet kerrat tämän lääkärin luona; hän sanoi suoraan, että ei ole tavannut aikaisemmin vastaavanlaista ?? Lähete vetämässä neurologille, kenties joskus tulee sinne kutsu.Eli mulla oireilee edelleenkin kaikki nämä em. kehon alueet, ne eivät ole hävinneet pois, ja tavallaan siirtyneet toisaalle; kenties kuitenkin jollaintapaa pahin vaihe antanut periksi. Mutta helpottavaa, että on muitakin vastaavanlaisista kärsiviä; jotenkin kuitenkin koen, että usealla meistä lienee samasta vaivasta kyse...
Oletko aalli minkälaisessa kunnossa nykyään? Mietinonko tässä itsellä mitään toivoa.
Aikaa on mennyt, mutta tilanne täysin ennallaan, ei ainakaan parempi.
Kävin neurologilla pari kertaa, jotain ihan perusjuttuja vaan katsottiin, ja todettiin, että ei mitään sellaista löytynyt,että ois aihetta laajempiin tutkimuksiin - eli tuolla käynnin koin aivan turhauttavaksi, kaikin tavoin. Toiveet oli korkealla kun tuonne saakka sentään pääsin lääkärille, että josko nyt löytyy joku selitys tälle kaikelle - mutta tutkittiinkokaan kunnolla - ei..
Ihon pintahermon ärsytys /lievä polyneuropatia - tuota nimikettä joku lääkäri käytti (toinen lääkäri taas sanoi, ettei sellaisesta voi olla kyse..? ) sitä on kuitenkin tullut nyt myös molempiin isovarvaisiin, ja muunkinlaista repivää "hermollista, sähköiskumaista" tunnetta niissä nyt kyllä on; samoin tämän kevään aikana on myös ollut oikean kasvopuolen iho aivan kamalan arka, pistelevä ym. Eli ei se tästä ole muuksi muuttunut; kaikki ensimmäisenä tulleet oireet, tuolloin reilut pari vuotta sitten, ovat myös mukana kuvioissa, mutta kenties niihin on jotenkin tottunut, se pahin "kipuilu" on niistä myös vähentynyt, mutta täysin tunnottomia ovat ihonpinnalta, kuin puudutettuja!!
Tosin kun lääkäri niitä neulalla tökki, niin jonkinlainen tunto niissä kyllä on, mutta se pintatunto on alentunut, tai aivan erilainen kuin normaalisti kuuluisi olla. Tätä on niin vaikea selittää lääkäreillekään, tuntuu että vika laitetaan korvien väliin, vaikkei sitä aivan suoraan noin sanotakaan..Mutta en tiedä, olen nyt tätä nykyä "lääkärilakossa" en jaksa siellä enää ravata, kun tulen sieltä aina pois yhtä tietämättömänä..Mutta kaipa tässä taas jossain vaiheessa tulee lääkäriin mentyä, kun hermot taas kiristyy äärimmilleen, ja haluaa saada edes jonkun ulkopuolisen henkilön kommentin vaivasta, ja toteamuksen, että eipä tässä kai mistään sen vakavammasta liene kyse..??
tällä juuri menossa tommonen,
kainolo kutisikin
.Eka lapaluukipu takana nyt se tullut eteenkin.
Särkylääkettä kuluu.Rinta kipeän tuntuinen mutta kun alkaa tutkia rintaa ei siin kipua ole??Se on jossain muussa, luussa.Vois luulla vois sairastuneen ärhäkkään rintasyöpään kun kainalossakin kipua.
Rintanikamassa mulla ennekin monia kymmeniä vuosia sitten ollut vikaa.Sydänsairauttaukin epäiltiin sain nitron ja kas se auttoi.Nikamasta kuitenkin vika.Löysin itse vian ..ei viikkojen saikkuja kun alkaa hoitaa vaivaa heti sen tultua.Lisäksi niskassa vasemmalla ylhäällä jumi pinne sen kun tunnistaa ajoissa ei viikkojen turhia saikkuja.Nyt kipu on aika pahan oloista jumittavaa ja lamauttaa kaiken toiminnan.
Minulla on ollut usein ihon arkuutta, milloin missäkin, mutta aina vain toisella puolella kehoa. Nyt viikon verran päässä; toinen puoli koko päätä on arka ja naamapuolelta jotenkin jäykkä. Minulla on myös kurkku samalta puolelta hyvin kipeä, mikä viittaa herpekseen. Olen joskus potenut kurkkuherpestä aikaisemminkin, voi kestää useitakin viikkoja. Myös ihon arkuuden kesto vaihtelee ja voi kestää pitkäänkin. Kaikilla ihmisillähän on herpesvirus, toisilla se vain aktiovituu jostain syystä useammin kuin toisilla.

särky

Minulla alkoi keskenmenon jälkeen ihosärky isona läikkänä oikealla vatsassa ja selässä, niin että kun paita liikahtaa, niin sattuu. Välillä tuntuu kuin selkää hieroittaisiin kylmällä jääpuikolla selästä kipeältä alueelta. Nyt hieman tunnottomuutta oikealla puolella kasvoissa. Tulee vainoharhainen olo. Mikä lienee? Tulehdusta ei verikokeissa todettu ja muutkin arvot ilmeisesti ookoo...

herkkyys

Olen myös etsinyt ihokosketus herkkyyteen liittyviä linkkejä,ja tämä osui vihdoin kohdalle.
Onko teistä kukaan saanut oikeasti apua/tietoa sairauteen?
Itselläni juui näitä pieniä ihon alueita jotka voisi piirtää iholle aivan sentilleen mistä herkkyys alkaa ja loppuu.Minulla siis oikeassa kädessä kolme aluetta sekä takaraivossa oikeallapuolella, kaikki nämä alkoivat samaan aikaan.Ovat olleet vasta vajaan viikon joten noviisi olen :).

arka selkä

Löysin googelettamalla keskustelun. Noin viikko sitten alkoi oudon tuntuinen arkuus selässä. Selvästi rajatulla alueella kuten monella muullakin. Mitään ulkoista ei ole havaittavissa. Päivän parin aikana tuli toinen arkuusalue toisen hauiksen tuntumaan. Olo on tosiaan niin kuin joku kertoi kuumeen noustessa. Milloinkaan muulloin en ole vastaavaa kokenut.

Itsekseni olen arvaillut syiksi ensin uutta paitaani, jota kohtaan epäilin synnyttäneeni jonkin sortin allergisen reaktion. Paidan vaihto ei muuttanut tilannetta. Olin viikko sitten salilla kohtuupitkän tauon jälkeen, mutta en osaa millään linkittää oireita voimailuun.

Viikon on nyt vaivannut ja herätellyt öisin, mutta ei ole pahempaan suuntaan mennyt, jos ei parempaankaan.

Samaa vikaa

Viikonpäivät on yläselässä (lapaluusta keskelle päin) ollut noin parin kolmen neliösentin kokoinen alue joka kirvelee ja polttelee niin kuin olisi nahka palanut. Ensin luulin, että liivit ovat hiertäneet ihon rikki tai että jokin luomi kenkkuilee. Mitään patteja tai turvotusta ei tunnu kohtaa kosketellessa. Mitään ei näy, iho on ehjää. Mutta kipeä se kohta kuitenkin on.

Varaan ajan ihotautilääkärille, jospa sieltä tulisi vastauksia. Raportoin myöhemmin.

Mulla

sama homma, yhtäkkiä alkoi, ensin kipeytyi vasemman käden peukalon allaolevalihas, ikäänkuin sitä olisi kutittanut, mutta mitään ei näkynyt, sitte nousi ylöspäin käsivartta pitkin, nyt jo menossa olkapään kohdalla, ihankuin olisin nirhaissut koko käden, kuin olisi ruhjeilla, ja mustelmia, mutta mitään ei näy, kuumottaa ja pistelee.. Mikähän lie, pitää seurailla aamuun..
Mulla myös samaa. Se on mennyt ohi mulla niin että olen syönyt muutaman päivän buranaa aina kun kipu taas tuntuu. Parin/muutaman päivän päästä ei ole tullut kipu takaisin. Nyt vain olen raskaana ja sama kipu on takareidessä. Olen syönyt panadolia ja se vie kyllä kivun pois myös.

sama vika

Googlettamalla minäkin löysin tämän kun ihmettelen näitä oireitani. Ihan täsmälleen kuin minun sanojani. Minulla alkoi vasemmasta kyljestä, sitten kipeyti oikea reisi, seuraavaksi vasen kämmenselkä... ny ala selkä ja myös jalanpohjat ovat kipeät...
Lääkäriin tuntuu jotenkin hölmöltä mennä kun kipu ei ole niinkään kovin isoa(on tosin korkea kipukynnys), mutta kuitenkin varsin häiritsevää.
Toivottavasti joskus selviää mitä ihmettä tämä on.
Viikon verran oli minullakin jalassa kosketusarka kohta, joka pikkuhiljaa laajeni. Lämpöäkin oli vähän. Sitten ilmestyi alaselkään muutama näppy jotka alkoivat muodostamaan rykelmää. Ja eikun suoraan terveyskeskukseen ja vyöruusuhan se oli. Lääke kuuri aloitettiin välittömästi, koska rakkulat eivät vielä olleet kerenneet levitä pidemmälle.
Minulla on vasemmassa reidessä 7cm x 15cm alue, joka on helvetin kipeä. Tulee useimmiten yöllä ja herään siihen kun käännän kylkeä/peitto pyyhkäisee yli. Kovasti hieromalla kipu helpottaa ja laittamalla jotain voidetta. Iho on täysin ehjä eikä edes värimuutoksia tai muutakaan outoa näy pinnalla. Päivisin ei tunnu mitään, vaikka vaatteet koskevatkin.
Minulla vasen peukalon lihas hieman arka. Samoin iho tuntuu juuri pintapuuduteltulta ranteesta ylöspäin sisäsyrjältä.

Varmaan on joku hermo homma. Toissapäivänä oli oikea käsi jotenkin hermokipeä ja voimaton. Meni ohi. Eilen oli sitten oikealla pääkipua - puoli ohimon alueelta kipeä, silmä vuota ja lopulta todella paha olo. Kävin työterveydessä. oli vain hoitajan aikoja. Totesi olevan migreenin oloista.
Lievemmissä ihon arkuuksissa voi olla kysessä myös adhd. Siihen liittyviin ongelmiin kuuluu usein erilaiset aistiherkyydet. Itselläni on joskus iho niin arka että ei edes vaatteet tunnu mukavilta (ilman että ihossa näkyisi mitään), olenkin aina (ennen diagnoosiakin) suosinut erittäin pehmeitä materiaaleja, hiemankin karheat kankaat suorastaan sattuvat koskettaessaan ihoa suoraan. Joskus taas kovakin kosketus (esim. hieronta) ei tunnu juuri miltään.

Kipuilua voi tuntua ilman mitään kosketustakin, mutta on ohimenevää.
Olen todella herkkä kuumekivulle, pienikin lämmönnousu aiheuttaa tuskaa joka puolelle kroppaa, myös iho kokonaisuudessaan muuttuu uskomattoman araksi.

Samoin vaikkapa suihkussa käynti voi aiheuttaa jopa näkyvän reaktion, iho on täynnä punaisia pilkkuja tarkasti rajatuilla alueilla. Menee onneksi ohi melko nopeasti. Tuosta en kyllä tiedä, liittyykö sitten johonkin muuhun kun on kuitenkin melko harvinaista.
Minulla oli nuorempana iholla sellaisia kylmänarkoja ja kosketusarkoja kohtia,jotka saattoivat viipyä ihollaparikin viikkoa, jonka aikana arka alue liukui esim nivusesta nilkkaan. Ajan myötä tämän kylmän- ja kosketus arkuuden lisäksi alueella on tuntunut voimakasta kipua, vaikkei siihen edes kosketa.Ja nuo jaksot ovat tihentyneet ja kestävät pidempään. Nuo kivut alkavat yleensä nivusista ja joskus sitä on myös kasvojen alueella sekä käsivarsissa. Ei mitään tietoa,että mistä voisi johtua.
Googletin minäkin. Tällä hetkellä iho on arka vasemmassa reidessä. Sitä kestää pari päivää, näin on ollut jo vuosia. Olen tullut siihen tulokseen että se on herpes. Minulla oli 20-vuotiaana genitaaliherpestartunta, ja se puhkesi sitten koko elämäni ajan noin pari kertaa vuodessa jos oli stressiä tai flunssaa. Nyt sitä ei ole ollut aikoihin, Sensijaan tätä ihon kipuilua on ollut silloin tällöin. Se liittyy varmaankin tuohon herpekseen joka piileksii elimistössäni. Näin arveli isäni joka on lääkäri, tosin ihan toisen alan lääkäri.
Hei, kiva että muitakin samanlaisia on. Tai ei kiva, mutta ajattelin jo olevani sekoamassa. Käsivarressa ollut 2 pitkulaista aika ovaalin muotoista aluetta, joissa iho aivan hipausherkkä, eikä näy mitään ulos päin. Arkuuden lisäksi alueeilla tuntuu repivää kovaa kipua. Tuntuu hermosäryltä. Lisäksi jaloissa on tuntunut outoja tuntemuksia, ihan kuin pohkeeseen/säreen käärittäisiin kylmää ja märkää lankaa ja jalkaa on myös särkenyt. Ihan käsittämätöntä! Ajattelin ensin, etten kehtaa puhua lääkärille tällaisesta, mutta ehkä on parempi kertoa jos meinaa edes toivoa jotain apua.
Ihan sama vaiva täälläkin, ja on vaivannut aika ajoin niin kauan kuin muistan. Kivun paikka vaihtelee, mutta tunne on aina sama: iho on kosketus- ja kylmänarka, kuin kuumeinen, ja selkeästi rajatulla alueella. Muita oireita ei ole. En ole koskaan lääkärille asiasta puhunut kun vaiva aina häviää omia aikojaan muutamassa päivässä. Minulla oli rankka vesirokko lukioikäisenä, herpestä ei ole ollut koskaan. Kuulostaisi järkeenkäyvältä tuo mitä "meni hermot" sanoo... Eikö lääkärit tosiaankaan tunnista tätä? Kummallista... vaikka eipä ne tunnista montaa muutakaan asiaa jotka on ihan arkipäivää maallikoille.
Mulla on ollut vuosia tää poltteluoire, mutta lievempänä. Nyt vuosikymmen myöhemmin oireet on pahentunu. Nykyään on myös särkyä nivelissä ja syvemmällä lihaksissa. Tällähetkellä rintakehällä kipuaaltoja harvakseltaan, sormiin eteneviä kipuaaltoja ja lonkkien, polvien ja nilkkojen jomottelua. Kävelykin tekee kipeetä. Mitään ei mullakaan iholla näy. Fiilikset nää oireet vetää välillä aika alas.
Mistä ajattelit nuiden kipujen johtuvan. Tai onko tutkittu. Mulla kun on hiljattain alkanut tuntua samallailla että on vähän joka puolella kipuja. Nämä alkaneet hiljattain ja verikokeita kyl otettu eikä niis mitään mut miten sitten sais tietää
Arvailuahan se on kun en ole koskaan niiden vuoksi lääkärissä käynyt. Kolesteroliseunnassa kerran mainitsin asiasta niin lekuri sanoi että statiinit voi aiheuttaa monenlaisia oireita. Nyt en ole n. kolmeen kuukauteen syönyt niitä, mut polttelut ja säryt jatkuu. Veemäinen tunne parasta aikaa kun nivusissa, reisien etupuolella, pohkeissa ja kantapäissä jäytää inhottavia kipuaaltoja. Lisäksi alaselän, reisien ja pohkeiden ihoa polttelee ja aristaa niin ettei voi peittoa pitää päällä. Ja sellanen inhottava sairauden tunne vielä niiden päälle.

Mut joo onhan noita syitä... neuropatia, fibrom., home, lääkkeiden sivuoireet, virukset, munuaisten vt:ta, asidoosi, väsymysoireyhtymä.. jne. Ajattelin tässä äsken et kyllä tästä täytyy mennä lääkäriin kun ei jaksa enää tuskailla. Eikä arvailla.
Täältä ilmoittautuu kanssa yksi oireileva. Ylipainoa on aikalailla ja muutenkin elänyt aika surkeita elämäntapoja viimeiset muutaman vuoden. Toimistotyö ei ole auttanut asiaa. Makoilen iltaisin oikealla kyljellä soffalla useamman tunnin ja huomasin nyt yksi ilta, että oikeaa reittä sivusta on alkanut kuumottamaan ja iho on puoliksi tunnoton. Olisikohan oire juuri huonoista elämäntavoista ja surkeista ruokailuista. Hittolainen jospa piipahtaisin piahkoin lekurissa kanssa kysymässä mielipidettä. Oliskohan ihotautilääkäri paras valinta heti alkuun?
Enpä osaa sanoa kun on senverran arvailua ja pompottelua noi lekurilla ravaamiset olleet.
Minulla on alkanut hiljattain polttelemaan ja kuumottamaan lievästi vasemman ylävatsan seudulta, aivan ihon pinnasta. Myös pientä punotusta on alkanut alueella nyt viikonsisään näkymään ja pientä kuumettakin on ollut, muttei juuri muuta. Vatsani on myös ollut herkkä turpoamaan ja toimii milloin mitenkin. Joskus hyvin, joskus ummettaa, joskus vetää löysäksi jne.. Tähän olenkin jo tottunut vuosien saatossa, enkä koe sitä syynä oireisiini.

Noustesssani sängystä ja koukistamalla samalla hieman vatsalihasta voi vasemmalla ylävatsan kihelmöivällä alueella tuntea kuin jokin suoli tai kupla kohta pamahtaisi.
Tästä syystä en myöskään voi ainakaan toistaiseksi harrastaa itselleni niin rakasta liikuntaakaan kun tuntuu, että kihelmöivästä kohdasta pamahtavat sisuskalut pihalle, at any time, vaikka ehkä näin ei olisikaan.
Nyt pyrinkin vain välttämään kaikkea turhaa pusaamista ja ottamaan rennosti, kunnes labratulokset saapuvat ja asia etenee yhtään.

Oikealla selässä, lapaluun alapuolella taasen tuntunut lievä jomotus on jatkunut jo useamman viikon, ennen näitä ylävatsaoireita. Joskus selässäkin hieman poltteli ja kihelmöi. Lihaskipujako??

Olen myös useamman kerran herännyt nukkumasta todella korkkiruuvimaisesta asennosta vasemman ylävatsanseudun ja oikean lapaluun alla sijaitsevan voimakkaan jomotuksen takia tosin jo vuosiakin sitten. Oireet eivät silloin kuitenkaan jatkuneet.
En tiedä johtuvatko oireeni kehnoista nukkumistottumuksista vai mistä, mutta kaikkein enitenhän tässä häiritsee tämä epätieto ja se kun terveyspalvelun taso on vähän mitä on. Liian vähän lääkäreitä kun kaikesta leikataan.
Pitäisi yrittää elää huipputerveellisesti niin ei tarvisi ehkä tännekään enää kirjoitella. Mutta tuntuu siltä vaikka miten eläisi niin aina sen kerran 10v. jokin vaiva hieman pysäyttää ja taas jatketaan taivalta, tavalla tai toisella.
Pitäisi tosiaan elää terveellisesti ja huolehtia itsestään,sillä ei sitä kukaan sun puolestasi tee. Itse olen liikkunut koko ikäni .Nyt on ollu sen verran kaikkee muuta
huolehtimista toisten asioista, että liikunta on jäänyt aika vähiin , Itsellänikin olen huomannut sellaista ihokipua,ja sen vuoksi aloin etsimään, löytyykö muita ja löytyihän niitä. Käsissä ja jaloissa sitä ei ole mutta esim selkä ja hartipuolella ja lapaluiden välissä rapsutuksen seurauksena tuntuu sellanen pistävä kipu hetken aikaa ja sitten se asettuu. Muuten ei vaatteet aiheuta mitään kipua ei yöllä eikä päiväll, eikä näy mitään ulkoisesti. Omasta mielestäni tämä kipu voi johtua liikunnan puutteesta Jalat ja kädet saa liikuntaa joka päivä,mutta keskivartalo ei niinkään, kun on käynyt punttisalilla liian harvakseltaan. ainakin uskon niin.
Muuten ajattelen lääkkeistä, että lääkkeet ja lääkefirmat on kopuksessa toistensa kanssa ja toinen toistaan ruokkii. En ole ikinä syönyt lääkkeitä turhaan, joten kun niitä otan, niin olen tosiaan KIPEÄ. lääkkeet aiheuttaa muutenkin niin paljon haitta- ja sivuoireita, ettei niitä kannata huvikseen popsia.
mulla kaikki alkoi siitä kun oltiin työmatkalla maaliskuussa. hotellissa heräsin aamulla ja huomasin, että oikean käden sormet oli täysin tunnottomat. koko päivän yritin ravistella kättä ja puristaa nyrkkiin, muttei auttanut. seuraavana aamuna sama juttu.. kesti reilu viikon ja menin lääkäriin. siinä nyt sitten tehtiin tutkimuksia ja ENMG-kokeen jälkeen vahvistui epäilys MS:taudista. Piti kuitenkin odottaa pari päivää+vkonloppu että voin soitella tuloksia. Sormet oli silloin jo osittain normaalit, enkä sitten soitellut, kun ajattelin että se oli ohimenvää.. Lääkäriltä tuli kirjallinen vastaus että kaikki ok, mutta suositellaan jatkotutkimuksia, eli pään magneettikuvausta. Käsi on nyt jo kokonaan niinkuin ennenkin, mutta nyt on viikon verran iho ollut tosi arka. Alkoi ensin pienellä alueella vasemmassa takareidessä ja levisi siitä koko vasempaan jalkaan. Meni pari päivää ja kipu oli oikeassakin jalassa. Sitten jalanpohjat. Kylmä lattia oli aivan hirveä! Oli pakko pitää villasukkia vaikka oli +20 lämmintä... Toissapäivänä kipu levisi selkään.. Ja kyse on tosiaan vain ihosta.. olen mitannut kuumeen, ei ole.. Pelottaa nyt se MS-tauti..
Olen itse ihmetellyt kosketusarkuutta myös, tunne alkoi yläselästä jokin aika sitten. Tänä aamuna tuntui ensi kertaa kyljissä ja pallean kohdalla.

Epäilen itse sokeria. Iho-oireisiin liittyy myös turvotusta joka puolella kehoa kasvoista jalkoihin. Takana 2 viikkoa runsasta sokerin (ei pelkän hiilihydraatin) syömistä.

Toivotaan, että vaiva on näin helposti kontrolloitavissa. Kenties kannattaisi nyt testata, mitä tapahtuu, kun vähentää sokerin syöntiä, ehkäpä myös hiilihydraatteja.
Joskus on ollut kasvoissa ja päässä toisella puolella ihoarkuutta ja kipua. nyt pari päivää nivusesta alaspäin jalassa ja varsinkin sisäreiden ja polvitaipeen iho tosi kipeä ja kosketusarka. Polvi myös kipeä. Mitään muutoksia ei näy. Kun lähden kävelemään niin tuntuu kuin pistely valuisi ja aiheuttaa tunnottomuuden tunteen. Ei kuitenkaan tunnoton. Labrat normaalit. Lääkäri arveli että jos kehittää ruusua.
Hurjan paljon samanlaisia oireita,kirvelyä iholla eri puolella kehoa, joskus myös ohimolla jo monen vuoden ajalta
.Ja viimeisempänä vaivana kirvelevä kipu ja turvotus sekä kuumotus kämmenissä ja päkiöissä.Ja liikkeelle lähtö kovin kankeaa .
Olen iho psoriaasia sairastanut parikymmentä vuotta,lievillä oireilla
Nyt vihdoin sain lähetteen reumatologille kun työterveyslääkärin epäilys on nivelpsorista
Niskan ja yläselän iho on todella kipea kun pintaa sivelee. Jonkin verran kipua on myös korvien alapuolelta alaleukaan. Lisäksi molempien poskien alaosaan ilmestyi tänään ihottumaa.
Oon 19-v. Perusterve ja hyvä kuntoinen. Lihasjäykkyyttä ei tod.näk. Ole, koska ei venytettäessä tunnu lihaskipua..
Minäkin löysin tämän ketjun googlella, kun etsin selitystä oireisiini. Oikean takareiden iho on kipeä ja arka noin 10x20 cm alueelta. Oikeassa kantapäässä tuntuu myös välillä pientä kipuilua. Luulin ensin, että joku lihas on jumissa ja säteilee koko jalkaan, mutta ei tämä normaalia lihaskipua ole. Ennemmin jotain hermoperäistä? Toivottavasti ei ole alkavaa vyöruusua, kuten joillain aiemmilla tässä ketjussa... Olen kyllä viime viikkoina kärsinyt kovasta stressistä, joka on nyt ohi. Olisiko se laukaissut tämän... Outoa! No, täytyy seurailla tilannetta...
No niin, tänään puhkesi takareiteen ihottumaa, joka näyttää kovasti vyöruusulta, kun olen vertaillut sitä kuviin netissä. Aika pienellä alueella ihottumaa on, mutta se on melko kipeä. Toivottavasti ei leviä... Iho on nyt tullut araksi samasta kohdasta etureiden puolella, joten pelkään että kohta on näppylät siinäkin :(
Hei! ketju on vanha,
mutta jos joku vielä etsii vastauksia, laitan oman "paranemiseni " tänne. Löysin usealta kirjoittajalta samoja oireita kuin mitä minulla oli n.15 vuotta sitten.

Oireeni olivat mm. erittäin kipeät jalkapohjat (en edes kynnykselle voinut astua), terävän kipeät kosketusarat kohdat iholla, joskus pienemmät ja toisinaan laajemmat mm. navan ympärillä, kyynervarressa ja reisillä. Välillä lihaksissa oli krampin omaisia tuntemuksia, jotka vaihtoivat paikkaa. Lihakset eivät käytännössä rentoutuneet, vaan jatkoivat supistelua itsekseen. Lopulta olin niin kipeä jo monella muullakin tavalla, etten voinut nukkua ilman särkylääkettä. Stressiäkin oli, joten "korvien väliä" tarjottiin, sillä lääkärit eivät löytäneet mitään.

Kävin lopulta vyöhyketerapeutilla, joka hoidon aikana sanoi, ettei ole koskaan nähnyt niin kipeitä jalkoja muilla kuin keliaakikoilla. Hämmästyin, mutta päätin ottaa asiasta selvää. Menin hakemaan apua lääkäriltä, mutta koska keliakia on niin harvinaista (??!!) ei minua suostuttu tutkimaan. Niin aloitin täysin itsekseni pitkän ja kivisen tien gluteenittomaan ruokavalioon, toiveena oli kivuton elämä.

Vähitellen huomasin, ettei pelkkä gluteenin poisto auttanut, vaikka olo hiljalleen koheni. Siirryin täysin luontaisesti gluteenittomaan ruokavalioon. Niin alkoi oma paranemiseni. Jalkapohjat muuttuivat normaaliksi ja samalla parani moni muukin mystinen vaiva, kuten outo ahdistukseni. Oli kuin verho olisi vedetty silmien edestä pois.

Keliaakikoksi minua ei kai voi sanoa, mutta jonkin sortin allergikoksi kylläkin. Tämä ei ole mikään ihmeparanemisen julistus, en sano että tämä minun tapaukseni on vastaus suoraan mihinkään. En kehota ketään ryhtymään päätäpahkaa viljattomalle ruokavaliolle, sillä jollekin muulle oireita voi aiheuttaa vaikka maito, liha, soija jne...Itse aloitin poistamalla kaikki allergiaa aiheuttavat ruuat, ja lisäsin vähitellen kokeilemalla niitä mitä kestin. Olin nimittäin todella kipeä. Rankan oireilun jälkeen olen ollut nämä vuodet myös jonkin sorttinen home- ja hiivaongelmainen. Mutta niitäkäänhän ei lääketiede tunne...

Ainoa mitä haluan sanoa on, että kannattaa kuunnella itseään ja miettiä mistä lähtisi ongelmaa purkamaan. Ruokavalion muutokset ovat yksi mahdollinen tie, jos olo on aivan sietämätön. Ensin on todellakin suljettava pois oikeat sairaudet. Minutkin tutkittiin läpikotaisin, paitsi keliakia. Myöhemmin sitä ei voinut tutkia, sillä en suostunut enää kotimaisia viljoja takasin ottamaan.

Nyt olen todellakin ollut 15 vuotta tällä ruokavaliolla, ja jos lipsahdan väärälle ruualle, oireet palaavat. Myös stressi pahentaa tilannetta. Myös muiden mainitsemat herpes ja ruusu kuulostavat järkeenkäyviltä mahdollisilta vahingon tekijöiltä. Liekö elämäntapa ja ruokavalio voivat vaikuttaa niihinkin oireisiin -ehkä näin on minullakin. Kukapa tietää...

Tsemppiä, ja onnea oman kivuttoman tien etsintään!
Vanha ketju, mutta minäkin avaudun. Samoja iho-oireita mitä täällä on kerrottu. Hassua kyllä, en ole tavannut ketään muuta aiemmin samalla vaivalla ja vähän tutut ja tuttu lääkäri suhtautuneet epäilevästi tähän, vaikka itse huomaan syy-yhteyden selvästi.

Sukupuoliherpes-tartunta minullakin. Suurin osa kantaa virusta tietämättään, eli voi olla herpestä, vaikkei tiedä sitä itse. Lapsena tosin myös, jos olin tulossa kipeäksi, tuli "kipeä iho" oireena ennen kuumetta ja kuumeen aikana (silloin ei tietääkseni herpestä, ei ole huuliherpestäkään ikinä ollut) Mutta herpes-tartunnan myötä tulee muulloinkin välillä.

Mikäli johtuisi herpeksestä ja jos on kovin pitkäaikaista ja tosi kipeää, niin suosittelen kokeilemaan estolääkitystä, eli syö koko ajan Asicloviriä. Reseptillä. Minulla estää ainakin varsinaisen herpeksen rakkulavaihdeen puhkeamisen, tosin enää ei tarvitse syödä.

Itse en tarvitse sitä, koska arkuus ei yleensä haittaa liikaa ja herpes ei tule päälle enää niin herkästi. Ihoarkuus tulee ja menee, vaikka joskus takareidessä ihan vihloo.

Ihoni on näköjään arka myös kemikaaleille ja joillekin lääkkeille. Reagoi juuri tuolla kosketusarkuudella nyt joihinkin lääkkeisiin, joita olen joutunut kokeilemaan ja esim. muovimattopäästöt tai 2000-luvulla rakennetuissa kerrostaloissa tai julkisissa rakennuksissa oleilu on tehnyt samankaltaista iho-oiretta ja punoistustakin... (eli kemikaalit). Miettikää asuin- ja työympäristönnekin!!

Varmaan meitä on, joilla ehkä iho on alunperinkin arempi kuin toisilla ja sitten reagoidaan herkästi arkuudella eri juttuihin, kun joku laukaiseva tekijä tulee, oli se sitten herpes/vyöruusu, kemikaalit jne.

Ja herpes tosiaan oireilee yleensä stressin/auringonvalon tms. yhteisvaikutuksella.
äskeisen kirjoittaja lisää: niin, ja naisena hormonitoiminta on vaikuttanut tuohon herpekseen, eli se voi puhjeta sykleissä kuukautiskierron mukaan tms. Tarkkailkaa sellaisia.
Onko kukaan kuullut auto-immuunista nokkosihottumasta??? millä siinä saisi ihon kivun pois?
paljon vihattu kortisoni (ja sen jJkset))
Minulla on ollut muutaman viikon ajan outoa polttelua reisissä ja käsivarsissa. Verikokeet otettu. Normaalit. Polttelua ei ole öisin eikä juurikaan kun olen liikkeessä. Paikallaan ollessa oireet alkavat. Onko kedllään tietoa mistä voisi olla kyse? Oletteko saaneet diagnoosia
Minun ukilla on kasvoja, silmäripsiä, huulia jne. kihelmöinyt noin 15 vuotta. Viime keväänä iski valtava polte kurkkuun ja koko suuhuun. Vähän ajan kuluttua tuli myös korvatulehdus ja eri puolille kehoa varsinkin, jaloissa käsissä ja ylävartalossa, sekä myös keuhkoissa ja ruuansulatuskanavassa alkoi tuntua outoa lämpöä, joka vaihtoi paikkaa ja on nyt muuttunut valtavaksi kivuksi. Samaan aikaan verenpaine heittelehtii holtittomasti ja sitä on seurattava päivittäin. Viimeisenä keinonaan terveyskeskus antoi rauhoittavaa. Sitten ukki meni lääkäriin, toisena hoito kokeiluna aloitettiin herpes lääkitys. Oireet ovatkin ukin mielestä vaihdelleet samalla tavalla kuin huuliherpes. Ukilla ei kipu myöskään tunnu yöllä eikä liikkeessä sillä silloin iho on aika ilmavassa tilassa. Lääkekuuri jatkuu vielä 10 vuorokautta mut jo nyt ukki uskaltaa suositella tästä keskustelemista oman lääkärin kanssa.
no lekurtekee mikä tuntuu (ei välttämättä kivalt
a
Minulla aina silloin tällöin kipeytyy päänahka pieneltä alueelta. Erittäin kosketusherkkä silloin. Mistä mahtaa olla kyse.
Nyt on "palanut" hiukset pois näiltä kipeiltä aluelta???
Mitä tämä voisi olla???
Olen raskaana viikolla 33 ja parin viikon ajan vatsassa on ollut kohta, joka on kipeä. Iholla ei näy punoitusta, ihottumaa tms. näkyvää, mutta iho on kosketusherkkä - kuin se olisi palanut auringossa.
Tänään kysyin neuvolassa asiasta ja oire on kuulemma tuttu ja varsin yleinen. Kyse on hermopinteestä. Minun tapauksessani kohtu on niin korkealla, että se painaa lihaksia ja hermoja. Kivun pitäisi hävitä kun raskaus lähenee loppua ja vauva laskeutuu alemmas.
Googlettamalla löysin mäkin tän vanhan ketjun. Mulla oireet on lähinnä takareisissä. Ollut nyt noin viikon. Aluksi siis alkoi reisien takaa, siirtyi pohkeisiin ja nilkkoihin ja nousi sieltä takaisin ylös. Tunne on samanlainen, kun eka auringonotto päivän jälkeen. Ihoa kuumottaa ja on kosketusarka. Mulla kanssa todettiin genitaaliherpes kuukausi sitten. Sain lääkityksen, mut vieläkin oireita on hiukan. Olenkin aatellu, että on se virus, joka jyllää siel iholla, ja hakee paikkaa mihkä asettuu lymyileen. Mutta on helpottavaa lukee, ettei tää johdu *korvienvälistä* vaan muillakin on samanlaisia/samantapaisia oireita.
Hei! Monella kirjoittajista nuo oireet voisivat viitata myös borrelioosiin, eli kannattaa miettiä onko kokenut punkin puremaa -vaikka vuosia tai vuosikymmeniä sitten. Punkki ei levitä belkkää borrelia -bakteeria, vaan myös mahd. babesiaa ja bartonellaa (vaikka näitä ei Suomessa tunnusteta, testata tai hoideta), jotka voivat myös aiheuttaa outoja lihasnykinöitä, ihontuntemuksia, kipua vaikka missä, kuten jalkapohjissa, päässä, pään pinnalla...Puutumiset myös hyvin tyypillisiä. Itseäni puri punkki viimeksi viime Elokuussa, johon söin kolmisen viikkoa antibioottia. Suomessa antibioottikuuri tehoaa aina, mutta borrelioosia sairastavien kertomuksia kun lukee, moni on lääkitty jopa välittömästi, ja silti kärsii oireista. Ulkomailla, kuten Saksassa, tämä myös tunnustetaan mahdolliseksi, ja sairautta hoidetaan. Bartonellaan ja babesiaan tehoaa myös erinäiset yrtit, joiden apua voi kokeilla, kuten Sida Acuta, Artemsiia Annua. Borreliaan voisin suositella kyllä Samentoa ja runsasta C -vitamiinin annostelua. Itse olen elämäni aikana joutunut niin monasti antibioottikuurille, että omien oireideni kohdalla mietin myös hiivasyndroomaa (joka ei tarkoita pekkää hiivaa, vaan muitakin sieniä, homeita etc.). Oireita ollut monenlaiset pään alueen kivut, kuten kipu aivan päälaella, otsalla, käsienkipeää tekevä puutuminen yöllä, ja nyt viimeisimpänä kipu vasemman jalan pinnalla säären alueella. Viimeisintä oiretta googlettamalla löysin tämän ketjun. Puoliso patistaa lääkärille ja mietin mennäkö vai eikö mennä. Arveluttaa myös se, viittaavatko oireet kuitenkin verenkierron ongelmiin, kun minulla lähes parikymmentä vuotta sitten ollut aivoveritulppa johon söin viitisentoista vuotta rotanmyrkkyä, mutta luovuin kun odotin esikoistani.
Ihon kihelmöintiä ja nivelkipuja. Viime viikolla gynekologi bongasi herbeksen. Se on edelleen kipuvaiheessa alapäässä. Tartunta noin pari viikoa sitten. Sain antibioottikuurin 5 tablettia viisi päivää. Iho kihelmöi monesta kohtaa, takareisissä suurimmat tuntemukset. Herpeksestä lukemalla vaiva jää loppuiäksi, oireet saattavat pienetä. Myös nivelet ottavat tuosta herpeksestä "itseensä", ensin alkoi kämmenselkä kipuilla monta päivää ja nyt tilanne on siirtynyt oikeaan nilkkaan. Olisin jättänyt kyllä viimekerran tekemättä jos olisi ollut pienintäkään hajua, mikä oli senkin session "palkka" vaikka kondomi olikin käytössä...
Mulle tuli juuri tänään. Vasen puoli kasvoista kipeä, kosketusarka. En tiedä mitä on, on ollut joskus. Kylmän ja vedon-arka on.
 /   /  / Iho on kipee!!!
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta