Guacamolen maku

primrose_hill

Miltä maistuu quacamole-dippi? Osaisiko joku kuvailla? Muistuttaako jotain muuta syötävää?

8

2319

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sorkkis

      Sehän on avokadotahnaa, joten lähinnä se maistuu avokadolta. Muita guacamolesta erottuvia makuja ovat lime, korianteri, valkosipuli ja chili. Mielestäni todella hyvää ja raikasta viileänä.

      • Xama

        Olisko jollain toimivaan reseptiä tohon, koska aina kun itse olen tehnyt sitä niin puihin on mennyt.
        Santa Fessä (esim.), kun olen käynyt syömässä niin hyvää on, mutta miten vastaavan makuista saisi kotona tehtyä?? Kaupan Guacamole on kaameeta tököttiä.


      • sorkkis
        Xama kirjoitti:

        Olisko jollain toimivaan reseptiä tohon, koska aina kun itse olen tehnyt sitä niin puihin on mennyt.
        Santa Fessä (esim.), kun olen käynyt syömässä niin hyvää on, mutta miten vastaavan makuista saisi kotona tehtyä?? Kaupan Guacamole on kaameeta tököttiä.

        Hyvää guacamolea saa Santa Maria-maustesarjan Guacamole Mix-jauhepussista. 2 kypsää avokadoa leikataan pieniksi kuutioiksi tai soseutetaan. Itse tykkään enemmän kun joukossa on paloja eikä kaikki ole ihan soosia. Maustepussi sekoitetaan joukkoon ja annetaan maustua ja viilentyä jääkaapissa n. puolen tunnin ajan. Jos haluat voimakkaampaa makua, voit ripotella joukkoon hiukan tabascoa ja/tai tuoreen limetin mehua.


      • mesu
        sorkkis kirjoitti:

        Hyvää guacamolea saa Santa Maria-maustesarjan Guacamole Mix-jauhepussista. 2 kypsää avokadoa leikataan pieniksi kuutioiksi tai soseutetaan. Itse tykkään enemmän kun joukossa on paloja eikä kaikki ole ihan soosia. Maustepussi sekoitetaan joukkoon ja annetaan maustua ja viilentyä jääkaapissa n. puolen tunnin ajan. Jos haluat voimakkaampaa makua, voit ripotella joukkoon hiukan tabascoa ja/tai tuoreen limetin mehua.

        Avocadoa soseena
        Tuoretta sipulia kuutioina
        Sokeria
        Suolaa
        Limen mehua
        Salsa kastiketta

        Sekoitetaan maun mukaan ja annetaan maustua pari tuntia.


      • Asafoetida
        Xama kirjoitti:

        Olisko jollain toimivaan reseptiä tohon, koska aina kun itse olen tehnyt sitä niin puihin on mennyt.
        Santa Fessä (esim.), kun olen käynyt syömässä niin hyvää on, mutta miten vastaavan makuista saisi kotona tehtyä?? Kaupan Guacamole on kaameeta tököttiä.

        - 2 kypsää avokadoa
        - 1 rkl sitruunamehua
        - 1 punasipuli, hyvin hienoksi leikattuna
        - 1-2 punaista 'pitkää' chiliä (serrano), siemenet poistettuna ja hyvin hienoksi leikattuna
        - 1 nippu korianteria, silputtuna
        - 1 tl suolaa
        - 1 kypsä tomaatti, siemenet ja muu pehmeä sisus poistettuna ja hyvin hienoksi leikattuna
        - ripaus mustapippuria

        Soseuta avokado haarukalla ja sekoita joukkoon sitruunamehu (estää avokadoa mustumasta). Sitten sekoita joukkoon sipuli, chili, korianteri ja suola. Anna seisoa 15 min tai peitä kelmulla ja pane jääkaappiin odottamaan dippailua. Kiireinen, mutta suunnitelmallinen, henkilö on jäähdyttänyt avokadot (enintään työpäivän verran!)

        Juuri ennen tarjoilua kaada tomaatti päälle ja ripsauta siihen mustapippuri.

        Jos teet nachoja, sekoita tomaatti ja mustapippuri guacamoleen.

        (Nachos: maissilastuja, guacamolea ja juustoraastetta mikrossa sen verran lämmitettynä, että juusto juuri sulaa.)

        Avokadot saisivat mieluimmin olla sitä tummaa ja ryppyistä Hass-lajiketta; sileät vihreätkin menettelevät, mutta niille on muita, parempia käyttöjä.

        Vahvistaakseni ystävyyttäni Kiril-nimellä kirjoittelevan alter egoni kanssa: maissi on ravinto-opillisesti kenties kehnoin viljakasvi. Herkullisuudestaan huolimatta, sitä

        (Mitä mitä? Ei, Kiril, nyt on Asafoetida-persoonallisuuden vuoro! WHAM! BAM! BIFF!

        No niin. Saat koneen taas sitten illala, Kiril, kunhan syöt kaikki perunat lautaseltasi. Ei, et saa smetanaa.)

        pitäisi syödä vain silloin tällöin.


      • AloittajaTuliTakaisin
        Asafoetida kirjoitti:

        - 2 kypsää avokadoa
        - 1 rkl sitruunamehua
        - 1 punasipuli, hyvin hienoksi leikattuna
        - 1-2 punaista 'pitkää' chiliä (serrano), siemenet poistettuna ja hyvin hienoksi leikattuna
        - 1 nippu korianteria, silputtuna
        - 1 tl suolaa
        - 1 kypsä tomaatti, siemenet ja muu pehmeä sisus poistettuna ja hyvin hienoksi leikattuna
        - ripaus mustapippuria

        Soseuta avokado haarukalla ja sekoita joukkoon sitruunamehu (estää avokadoa mustumasta). Sitten sekoita joukkoon sipuli, chili, korianteri ja suola. Anna seisoa 15 min tai peitä kelmulla ja pane jääkaappiin odottamaan dippailua. Kiireinen, mutta suunnitelmallinen, henkilö on jäähdyttänyt avokadot (enintään työpäivän verran!)

        Juuri ennen tarjoilua kaada tomaatti päälle ja ripsauta siihen mustapippuri.

        Jos teet nachoja, sekoita tomaatti ja mustapippuri guacamoleen.

        (Nachos: maissilastuja, guacamolea ja juustoraastetta mikrossa sen verran lämmitettynä, että juusto juuri sulaa.)

        Avokadot saisivat mieluimmin olla sitä tummaa ja ryppyistä Hass-lajiketta; sileät vihreätkin menettelevät, mutta niille on muita, parempia käyttöjä.

        Vahvistaakseni ystävyyttäni Kiril-nimellä kirjoittelevan alter egoni kanssa: maissi on ravinto-opillisesti kenties kehnoin viljakasvi. Herkullisuudestaan huolimatta, sitä

        (Mitä mitä? Ei, Kiril, nyt on Asafoetida-persoonallisuuden vuoro! WHAM! BAM! BIFF!

        No niin. Saat koneen taas sitten illala, Kiril, kunhan syöt kaikki perunat lautaseltasi. Ei, et saa smetanaa.)

        pitäisi syödä vain silloin tällöin.

        Hmm, minulle ihan uutta.

        Toisaalta, olen oppinut oman guacani tekemään eräässä etelä-amerikkalaisessa maassa, joka ei ole Meksiko (joka ei edes kuulu Etelä-Amerikkaan) ja näin tottunut hyvin pelkistettyyn, joskin herkulliseen, versioon. Kyseisessä maassa sangriaankin tulee vain punaviiniä, sitruunaa ja sokeria.

        Suomalaiset neuvovat usein sekoittamaan mukaan ranskankermaa tai vastaavaa, mistähän sekin lienee peräisin?

        Nykyisin teen guacamoleni oman makuni mukaan Hass -avokadoista, limemehusta, valkosipulista ja chilistä. Joskus livautan sipulia mukaan. Ja tottakai siis suolaa ja pippuria.

        Maissista sellainen huomio vielä, että se on pirun hyvää, mutta pienikin määrä riittää. Grillattuna 1/3 tähkä riittää tyydyttämään himon ja salaatissa parikin lusikallista maistuu. Maissilastuista en niin välitä, ne eivät sula. Ennen luulin, että kyse oli avokadosta (kun sattuneesta syystä söin guacamolea ja nachoja usein yhdessä), mutta onnekseni vaivan aiheuttajia olivatkin pahvinmakuiset lastut eikä herkkuni avokado.


      • Asafoetida
        AloittajaTuliTakaisin kirjoitti:

        Hmm, minulle ihan uutta.

        Toisaalta, olen oppinut oman guacani tekemään eräässä etelä-amerikkalaisessa maassa, joka ei ole Meksiko (joka ei edes kuulu Etelä-Amerikkaan) ja näin tottunut hyvin pelkistettyyn, joskin herkulliseen, versioon. Kyseisessä maassa sangriaankin tulee vain punaviiniä, sitruunaa ja sokeria.

        Suomalaiset neuvovat usein sekoittamaan mukaan ranskankermaa tai vastaavaa, mistähän sekin lienee peräisin?

        Nykyisin teen guacamoleni oman makuni mukaan Hass -avokadoista, limemehusta, valkosipulista ja chilistä. Joskus livautan sipulia mukaan. Ja tottakai siis suolaa ja pippuria.

        Maissista sellainen huomio vielä, että se on pirun hyvää, mutta pienikin määrä riittää. Grillattuna 1/3 tähkä riittää tyydyttämään himon ja salaatissa parikin lusikallista maistuu. Maissilastuista en niin välitä, ne eivät sula. Ennen luulin, että kyse oli avokadosta (kun sattuneesta syystä söin guacamolea ja nachoja usein yhdessä), mutta onnekseni vaivan aiheuttajia olivatkin pahvinmakuiset lastut eikä herkkuni avokado.

        Korianteri on Meksikossa hyvin yleisesti käytetty yrtti. Jotkut laittavat guacamoleen myös juustokuminaa, joka on sekin hyvin suosittua alueella.

        Mutta että kermaa? Ei kai sentään...

        Guacamolereseptisi vaikuttaa muuten oikein hyvältä - täytyypä kokeilla nimenomaan vain valkosipulista! Limetti on ilman muuta sitruunaa parempaa.

        Maissin sulavuus on kaikenkaikkiaan huono ja kokonaiset jyvät ovat vähähiilihydraattiseen ruokavalioon sopivia. (Kelpaako nyt, Kiril, parahin sivupersoonani? Voisitko lakata pureksimasta nilkkojani? AUUUH! Enpäs sano, olet väärässä!)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin

      Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http
      Maailman menoa
      315
      4997
    2. Miksei Björn Wahlroos jaa rahaa köyhille?

      Esimerkiksi Nordean tiloissa? Vai tuovatko ne köyhät hiekkaa marmorilattioille ja siksi ei pysty mursunviiksi pystyyn k
      Maailman menoa
      140
      3432
    3. Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi

      se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?
      Maailman menoa
      161
      3189
    4. Vassarit kummittelee pääni sisällä joulunakin

      Hetki sitten alkoi punakapina. Joulupäivään mennessä ollaan jo Lindtmanin nuoruusvuosien näytelmäkerhossa. Tapaninpäivän
      Maailman menoa
      2
      2084
    5. Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?

      Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn
      Maailman menoa
      37
      1649
    6. Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!

      Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En
      Maailman menoa
      250
      1398
    7. Yksikään persu ei ole saanut Nobelin palkintoa

      Kertoo paljon persujen älyn puutteesta. Demareista mm. Ahtisaari on kyseisen palkinnon saanut.
      Maailman menoa
      40
      1377
    8. Missä kunnassa kaivattusi asuu

      Kuinka tarkkaa uskalla sanoa?
      Ikävä
      48
      1301
    9. Onko 65-vuotias liian vanha lähtemään rintamalle?

      Suomessa reserviläisikä nousee ensi vuoden alusta 65 ikävuoteen. Jatkossa asevelvollinen kuuluu reserviin sen vuoden lop
      Maailman menoa
      352
      1238
    10. Miten antaa merkki hyvin eri ikäiselle miehelle, että kertoisi toiveensa ja ajatuksensa?

      Olen pitkään pitänyt miehestä, joka myös varmasti minusta. Hän ei tosin kerro ihastumisesta, eli voi hyvin olla, että tu
      Ikävä
      81
      1214
    Aihe