Miltä maistuu quacamole-dippi? Osaisiko joku kuvailla? Muistuttaako jotain muuta syötävää?
Guacamolen maku
8
2319
Vastaukset
- sorkkis
Sehän on avokadotahnaa, joten lähinnä se maistuu avokadolta. Muita guacamolesta erottuvia makuja ovat lime, korianteri, valkosipuli ja chili. Mielestäni todella hyvää ja raikasta viileänä.
- Xama
Olisko jollain toimivaan reseptiä tohon, koska aina kun itse olen tehnyt sitä niin puihin on mennyt.
Santa Fessä (esim.), kun olen käynyt syömässä niin hyvää on, mutta miten vastaavan makuista saisi kotona tehtyä?? Kaupan Guacamole on kaameeta tököttiä. - sorkkis
Xama kirjoitti:
Olisko jollain toimivaan reseptiä tohon, koska aina kun itse olen tehnyt sitä niin puihin on mennyt.
Santa Fessä (esim.), kun olen käynyt syömässä niin hyvää on, mutta miten vastaavan makuista saisi kotona tehtyä?? Kaupan Guacamole on kaameeta tököttiä.Hyvää guacamolea saa Santa Maria-maustesarjan Guacamole Mix-jauhepussista. 2 kypsää avokadoa leikataan pieniksi kuutioiksi tai soseutetaan. Itse tykkään enemmän kun joukossa on paloja eikä kaikki ole ihan soosia. Maustepussi sekoitetaan joukkoon ja annetaan maustua ja viilentyä jääkaapissa n. puolen tunnin ajan. Jos haluat voimakkaampaa makua, voit ripotella joukkoon hiukan tabascoa ja/tai tuoreen limetin mehua.
- mesu
sorkkis kirjoitti:
Hyvää guacamolea saa Santa Maria-maustesarjan Guacamole Mix-jauhepussista. 2 kypsää avokadoa leikataan pieniksi kuutioiksi tai soseutetaan. Itse tykkään enemmän kun joukossa on paloja eikä kaikki ole ihan soosia. Maustepussi sekoitetaan joukkoon ja annetaan maustua ja viilentyä jääkaapissa n. puolen tunnin ajan. Jos haluat voimakkaampaa makua, voit ripotella joukkoon hiukan tabascoa ja/tai tuoreen limetin mehua.
Avocadoa soseena
Tuoretta sipulia kuutioina
Sokeria
Suolaa
Limen mehua
Salsa kastiketta
Sekoitetaan maun mukaan ja annetaan maustua pari tuntia. - Asafoetida
Xama kirjoitti:
Olisko jollain toimivaan reseptiä tohon, koska aina kun itse olen tehnyt sitä niin puihin on mennyt.
Santa Fessä (esim.), kun olen käynyt syömässä niin hyvää on, mutta miten vastaavan makuista saisi kotona tehtyä?? Kaupan Guacamole on kaameeta tököttiä.- 2 kypsää avokadoa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 punasipuli, hyvin hienoksi leikattuna
- 1-2 punaista 'pitkää' chiliä (serrano), siemenet poistettuna ja hyvin hienoksi leikattuna
- 1 nippu korianteria, silputtuna
- 1 tl suolaa
- 1 kypsä tomaatti, siemenet ja muu pehmeä sisus poistettuna ja hyvin hienoksi leikattuna
- ripaus mustapippuria
Soseuta avokado haarukalla ja sekoita joukkoon sitruunamehu (estää avokadoa mustumasta). Sitten sekoita joukkoon sipuli, chili, korianteri ja suola. Anna seisoa 15 min tai peitä kelmulla ja pane jääkaappiin odottamaan dippailua. Kiireinen, mutta suunnitelmallinen, henkilö on jäähdyttänyt avokadot (enintään työpäivän verran!)
Juuri ennen tarjoilua kaada tomaatti päälle ja ripsauta siihen mustapippuri.
Jos teet nachoja, sekoita tomaatti ja mustapippuri guacamoleen.
(Nachos: maissilastuja, guacamolea ja juustoraastetta mikrossa sen verran lämmitettynä, että juusto juuri sulaa.)
Avokadot saisivat mieluimmin olla sitä tummaa ja ryppyistä Hass-lajiketta; sileät vihreätkin menettelevät, mutta niille on muita, parempia käyttöjä.
Vahvistaakseni ystävyyttäni Kiril-nimellä kirjoittelevan alter egoni kanssa: maissi on ravinto-opillisesti kenties kehnoin viljakasvi. Herkullisuudestaan huolimatta, sitä
(Mitä mitä? Ei, Kiril, nyt on Asafoetida-persoonallisuuden vuoro! WHAM! BAM! BIFF!
No niin. Saat koneen taas sitten illala, Kiril, kunhan syöt kaikki perunat lautaseltasi. Ei, et saa smetanaa.)
pitäisi syödä vain silloin tällöin. - AloittajaTuliTakaisin
Asafoetida kirjoitti:
- 2 kypsää avokadoa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 punasipuli, hyvin hienoksi leikattuna
- 1-2 punaista 'pitkää' chiliä (serrano), siemenet poistettuna ja hyvin hienoksi leikattuna
- 1 nippu korianteria, silputtuna
- 1 tl suolaa
- 1 kypsä tomaatti, siemenet ja muu pehmeä sisus poistettuna ja hyvin hienoksi leikattuna
- ripaus mustapippuria
Soseuta avokado haarukalla ja sekoita joukkoon sitruunamehu (estää avokadoa mustumasta). Sitten sekoita joukkoon sipuli, chili, korianteri ja suola. Anna seisoa 15 min tai peitä kelmulla ja pane jääkaappiin odottamaan dippailua. Kiireinen, mutta suunnitelmallinen, henkilö on jäähdyttänyt avokadot (enintään työpäivän verran!)
Juuri ennen tarjoilua kaada tomaatti päälle ja ripsauta siihen mustapippuri.
Jos teet nachoja, sekoita tomaatti ja mustapippuri guacamoleen.
(Nachos: maissilastuja, guacamolea ja juustoraastetta mikrossa sen verran lämmitettynä, että juusto juuri sulaa.)
Avokadot saisivat mieluimmin olla sitä tummaa ja ryppyistä Hass-lajiketta; sileät vihreätkin menettelevät, mutta niille on muita, parempia käyttöjä.
Vahvistaakseni ystävyyttäni Kiril-nimellä kirjoittelevan alter egoni kanssa: maissi on ravinto-opillisesti kenties kehnoin viljakasvi. Herkullisuudestaan huolimatta, sitä
(Mitä mitä? Ei, Kiril, nyt on Asafoetida-persoonallisuuden vuoro! WHAM! BAM! BIFF!
No niin. Saat koneen taas sitten illala, Kiril, kunhan syöt kaikki perunat lautaseltasi. Ei, et saa smetanaa.)
pitäisi syödä vain silloin tällöin.Hmm, minulle ihan uutta.
Toisaalta, olen oppinut oman guacani tekemään eräässä etelä-amerikkalaisessa maassa, joka ei ole Meksiko (joka ei edes kuulu Etelä-Amerikkaan) ja näin tottunut hyvin pelkistettyyn, joskin herkulliseen, versioon. Kyseisessä maassa sangriaankin tulee vain punaviiniä, sitruunaa ja sokeria.
Suomalaiset neuvovat usein sekoittamaan mukaan ranskankermaa tai vastaavaa, mistähän sekin lienee peräisin?
Nykyisin teen guacamoleni oman makuni mukaan Hass -avokadoista, limemehusta, valkosipulista ja chilistä. Joskus livautan sipulia mukaan. Ja tottakai siis suolaa ja pippuria.
Maissista sellainen huomio vielä, että se on pirun hyvää, mutta pienikin määrä riittää. Grillattuna 1/3 tähkä riittää tyydyttämään himon ja salaatissa parikin lusikallista maistuu. Maissilastuista en niin välitä, ne eivät sula. Ennen luulin, että kyse oli avokadosta (kun sattuneesta syystä söin guacamolea ja nachoja usein yhdessä), mutta onnekseni vaivan aiheuttajia olivatkin pahvinmakuiset lastut eikä herkkuni avokado. - Asafoetida
AloittajaTuliTakaisin kirjoitti:
Hmm, minulle ihan uutta.
Toisaalta, olen oppinut oman guacani tekemään eräässä etelä-amerikkalaisessa maassa, joka ei ole Meksiko (joka ei edes kuulu Etelä-Amerikkaan) ja näin tottunut hyvin pelkistettyyn, joskin herkulliseen, versioon. Kyseisessä maassa sangriaankin tulee vain punaviiniä, sitruunaa ja sokeria.
Suomalaiset neuvovat usein sekoittamaan mukaan ranskankermaa tai vastaavaa, mistähän sekin lienee peräisin?
Nykyisin teen guacamoleni oman makuni mukaan Hass -avokadoista, limemehusta, valkosipulista ja chilistä. Joskus livautan sipulia mukaan. Ja tottakai siis suolaa ja pippuria.
Maissista sellainen huomio vielä, että se on pirun hyvää, mutta pienikin määrä riittää. Grillattuna 1/3 tähkä riittää tyydyttämään himon ja salaatissa parikin lusikallista maistuu. Maissilastuista en niin välitä, ne eivät sula. Ennen luulin, että kyse oli avokadosta (kun sattuneesta syystä söin guacamolea ja nachoja usein yhdessä), mutta onnekseni vaivan aiheuttajia olivatkin pahvinmakuiset lastut eikä herkkuni avokado.Korianteri on Meksikossa hyvin yleisesti käytetty yrtti. Jotkut laittavat guacamoleen myös juustokuminaa, joka on sekin hyvin suosittua alueella.
Mutta että kermaa? Ei kai sentään...
Guacamolereseptisi vaikuttaa muuten oikein hyvältä - täytyypä kokeilla nimenomaan vain valkosipulista! Limetti on ilman muuta sitruunaa parempaa.
Maissin sulavuus on kaikenkaikkiaan huono ja kokonaiset jyvät ovat vähähiilihydraattiseen ruokavalioon sopivia. (Kelpaako nyt, Kiril, parahin sivupersoonani? Voisitko lakata pureksimasta nilkkojani? AUUUH! Enpäs sano, olet väärässä!) Xama kirjoitti:
Olisko jollain toimivaan reseptiä tohon, koska aina kun itse olen tehnyt sitä niin puihin on mennyt.
Santa Fessä (esim.), kun olen käynyt syömässä niin hyvää on, mutta miten vastaavan makuista saisi kotona tehtyä?? Kaupan Guacamole on kaameeta tököttiä.Tässäpä linkkejä:
http://www.oikeuttaelaimille.net/foorumi/index.php?showtopic=2409&st=15&p=100908entry100908
http://www.oikeuttaelaimille.net/foorumi/index.php?showtopic=7275&st=0&p=89118entry89118
http://www.herkut.net/resepti.php?id=39
http://www.herkut.net/resepti.php?id=865
http://www.kotimaisetkasvikset.fi/finfood/ff2.nsf/536e17f75da19f7dc2256f50003d9ede/19f23801743638e9c2256cee00243e33?OpenDocument
http://www.tuohikotinvpk.fi/chili/recipe.asp?ID=26
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/626/Guacamole
http://www.piltti.fi/index/syomaan/Reseptit/reseptit_valipalat/0306_guacamole
http://www.kotikokki.net/reseptit/tulosta/626/
http://www2.s-kanava.net/ruokamaailma/r1001/guacamole.htm
http://www.kolumbus.fi/janne.toivoniemi/2004_02_22_arkisto.html
http://www.finfood.fi/finfood/ff2.nsf/printpage/19F23801743638E9C2256CEE00243E33?opendocument
http://www.peda.net/veraja/lohja/anttila/oppiaineet/erityisopetus/markku_piirila/kotitalous/mexico
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http3154997Miksei Björn Wahlroos jaa rahaa köyhille?
Esimerkiksi Nordean tiloissa? Vai tuovatko ne köyhät hiekkaa marmorilattioille ja siksi ei pysty mursunviiksi pystyyn k1403432Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1613189Vassarit kummittelee pääni sisällä joulunakin
Hetki sitten alkoi punakapina. Joulupäivään mennessä ollaan jo Lindtmanin nuoruusvuosien näytelmäkerhossa. Tapaninpäivän22084Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn371649Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2501398Yksikään persu ei ole saanut Nobelin palkintoa
Kertoo paljon persujen älyn puutteesta. Demareista mm. Ahtisaari on kyseisen palkinnon saanut.401377- 481301
Onko 65-vuotias liian vanha lähtemään rintamalle?
Suomessa reserviläisikä nousee ensi vuoden alusta 65 ikävuoteen. Jatkossa asevelvollinen kuuluu reserviin sen vuoden lop3521238Miten antaa merkki hyvin eri ikäiselle miehelle, että kertoisi toiveensa ja ajatuksensa?
Olen pitkään pitänyt miehestä, joka myös varmasti minusta. Hän ei tosin kerro ihastumisesta, eli voi hyvin olla, että tu811214