Miltä maistuu quacamole-dippi? Osaisiko joku kuvailla? Muistuttaako jotain muuta syötävää?
Guacamolen maku
8
2255
Vastaukset
- sorkkis
Sehän on avokadotahnaa, joten lähinnä se maistuu avokadolta. Muita guacamolesta erottuvia makuja ovat lime, korianteri, valkosipuli ja chili. Mielestäni todella hyvää ja raikasta viileänä.
- Xama
Olisko jollain toimivaan reseptiä tohon, koska aina kun itse olen tehnyt sitä niin puihin on mennyt.
Santa Fessä (esim.), kun olen käynyt syömässä niin hyvää on, mutta miten vastaavan makuista saisi kotona tehtyä?? Kaupan Guacamole on kaameeta tököttiä. - sorkkis
Xama kirjoitti:
Olisko jollain toimivaan reseptiä tohon, koska aina kun itse olen tehnyt sitä niin puihin on mennyt.
Santa Fessä (esim.), kun olen käynyt syömässä niin hyvää on, mutta miten vastaavan makuista saisi kotona tehtyä?? Kaupan Guacamole on kaameeta tököttiä.Hyvää guacamolea saa Santa Maria-maustesarjan Guacamole Mix-jauhepussista. 2 kypsää avokadoa leikataan pieniksi kuutioiksi tai soseutetaan. Itse tykkään enemmän kun joukossa on paloja eikä kaikki ole ihan soosia. Maustepussi sekoitetaan joukkoon ja annetaan maustua ja viilentyä jääkaapissa n. puolen tunnin ajan. Jos haluat voimakkaampaa makua, voit ripotella joukkoon hiukan tabascoa ja/tai tuoreen limetin mehua.
- mesu
sorkkis kirjoitti:
Hyvää guacamolea saa Santa Maria-maustesarjan Guacamole Mix-jauhepussista. 2 kypsää avokadoa leikataan pieniksi kuutioiksi tai soseutetaan. Itse tykkään enemmän kun joukossa on paloja eikä kaikki ole ihan soosia. Maustepussi sekoitetaan joukkoon ja annetaan maustua ja viilentyä jääkaapissa n. puolen tunnin ajan. Jos haluat voimakkaampaa makua, voit ripotella joukkoon hiukan tabascoa ja/tai tuoreen limetin mehua.
Avocadoa soseena
Tuoretta sipulia kuutioina
Sokeria
Suolaa
Limen mehua
Salsa kastiketta
Sekoitetaan maun mukaan ja annetaan maustua pari tuntia. - Asafoetida
Xama kirjoitti:
Olisko jollain toimivaan reseptiä tohon, koska aina kun itse olen tehnyt sitä niin puihin on mennyt.
Santa Fessä (esim.), kun olen käynyt syömässä niin hyvää on, mutta miten vastaavan makuista saisi kotona tehtyä?? Kaupan Guacamole on kaameeta tököttiä.- 2 kypsää avokadoa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 punasipuli, hyvin hienoksi leikattuna
- 1-2 punaista 'pitkää' chiliä (serrano), siemenet poistettuna ja hyvin hienoksi leikattuna
- 1 nippu korianteria, silputtuna
- 1 tl suolaa
- 1 kypsä tomaatti, siemenet ja muu pehmeä sisus poistettuna ja hyvin hienoksi leikattuna
- ripaus mustapippuria
Soseuta avokado haarukalla ja sekoita joukkoon sitruunamehu (estää avokadoa mustumasta). Sitten sekoita joukkoon sipuli, chili, korianteri ja suola. Anna seisoa 15 min tai peitä kelmulla ja pane jääkaappiin odottamaan dippailua. Kiireinen, mutta suunnitelmallinen, henkilö on jäähdyttänyt avokadot (enintään työpäivän verran!)
Juuri ennen tarjoilua kaada tomaatti päälle ja ripsauta siihen mustapippuri.
Jos teet nachoja, sekoita tomaatti ja mustapippuri guacamoleen.
(Nachos: maissilastuja, guacamolea ja juustoraastetta mikrossa sen verran lämmitettynä, että juusto juuri sulaa.)
Avokadot saisivat mieluimmin olla sitä tummaa ja ryppyistä Hass-lajiketta; sileät vihreätkin menettelevät, mutta niille on muita, parempia käyttöjä.
Vahvistaakseni ystävyyttäni Kiril-nimellä kirjoittelevan alter egoni kanssa: maissi on ravinto-opillisesti kenties kehnoin viljakasvi. Herkullisuudestaan huolimatta, sitä
(Mitä mitä? Ei, Kiril, nyt on Asafoetida-persoonallisuuden vuoro! WHAM! BAM! BIFF!
No niin. Saat koneen taas sitten illala, Kiril, kunhan syöt kaikki perunat lautaseltasi. Ei, et saa smetanaa.)
pitäisi syödä vain silloin tällöin. - AloittajaTuliTakaisin
Asafoetida kirjoitti:
- 2 kypsää avokadoa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 punasipuli, hyvin hienoksi leikattuna
- 1-2 punaista 'pitkää' chiliä (serrano), siemenet poistettuna ja hyvin hienoksi leikattuna
- 1 nippu korianteria, silputtuna
- 1 tl suolaa
- 1 kypsä tomaatti, siemenet ja muu pehmeä sisus poistettuna ja hyvin hienoksi leikattuna
- ripaus mustapippuria
Soseuta avokado haarukalla ja sekoita joukkoon sitruunamehu (estää avokadoa mustumasta). Sitten sekoita joukkoon sipuli, chili, korianteri ja suola. Anna seisoa 15 min tai peitä kelmulla ja pane jääkaappiin odottamaan dippailua. Kiireinen, mutta suunnitelmallinen, henkilö on jäähdyttänyt avokadot (enintään työpäivän verran!)
Juuri ennen tarjoilua kaada tomaatti päälle ja ripsauta siihen mustapippuri.
Jos teet nachoja, sekoita tomaatti ja mustapippuri guacamoleen.
(Nachos: maissilastuja, guacamolea ja juustoraastetta mikrossa sen verran lämmitettynä, että juusto juuri sulaa.)
Avokadot saisivat mieluimmin olla sitä tummaa ja ryppyistä Hass-lajiketta; sileät vihreätkin menettelevät, mutta niille on muita, parempia käyttöjä.
Vahvistaakseni ystävyyttäni Kiril-nimellä kirjoittelevan alter egoni kanssa: maissi on ravinto-opillisesti kenties kehnoin viljakasvi. Herkullisuudestaan huolimatta, sitä
(Mitä mitä? Ei, Kiril, nyt on Asafoetida-persoonallisuuden vuoro! WHAM! BAM! BIFF!
No niin. Saat koneen taas sitten illala, Kiril, kunhan syöt kaikki perunat lautaseltasi. Ei, et saa smetanaa.)
pitäisi syödä vain silloin tällöin.Hmm, minulle ihan uutta.
Toisaalta, olen oppinut oman guacani tekemään eräässä etelä-amerikkalaisessa maassa, joka ei ole Meksiko (joka ei edes kuulu Etelä-Amerikkaan) ja näin tottunut hyvin pelkistettyyn, joskin herkulliseen, versioon. Kyseisessä maassa sangriaankin tulee vain punaviiniä, sitruunaa ja sokeria.
Suomalaiset neuvovat usein sekoittamaan mukaan ranskankermaa tai vastaavaa, mistähän sekin lienee peräisin?
Nykyisin teen guacamoleni oman makuni mukaan Hass -avokadoista, limemehusta, valkosipulista ja chilistä. Joskus livautan sipulia mukaan. Ja tottakai siis suolaa ja pippuria.
Maissista sellainen huomio vielä, että se on pirun hyvää, mutta pienikin määrä riittää. Grillattuna 1/3 tähkä riittää tyydyttämään himon ja salaatissa parikin lusikallista maistuu. Maissilastuista en niin välitä, ne eivät sula. Ennen luulin, että kyse oli avokadosta (kun sattuneesta syystä söin guacamolea ja nachoja usein yhdessä), mutta onnekseni vaivan aiheuttajia olivatkin pahvinmakuiset lastut eikä herkkuni avokado. - Asafoetida
AloittajaTuliTakaisin kirjoitti:
Hmm, minulle ihan uutta.
Toisaalta, olen oppinut oman guacani tekemään eräässä etelä-amerikkalaisessa maassa, joka ei ole Meksiko (joka ei edes kuulu Etelä-Amerikkaan) ja näin tottunut hyvin pelkistettyyn, joskin herkulliseen, versioon. Kyseisessä maassa sangriaankin tulee vain punaviiniä, sitruunaa ja sokeria.
Suomalaiset neuvovat usein sekoittamaan mukaan ranskankermaa tai vastaavaa, mistähän sekin lienee peräisin?
Nykyisin teen guacamoleni oman makuni mukaan Hass -avokadoista, limemehusta, valkosipulista ja chilistä. Joskus livautan sipulia mukaan. Ja tottakai siis suolaa ja pippuria.
Maissista sellainen huomio vielä, että se on pirun hyvää, mutta pienikin määrä riittää. Grillattuna 1/3 tähkä riittää tyydyttämään himon ja salaatissa parikin lusikallista maistuu. Maissilastuista en niin välitä, ne eivät sula. Ennen luulin, että kyse oli avokadosta (kun sattuneesta syystä söin guacamolea ja nachoja usein yhdessä), mutta onnekseni vaivan aiheuttajia olivatkin pahvinmakuiset lastut eikä herkkuni avokado.Korianteri on Meksikossa hyvin yleisesti käytetty yrtti. Jotkut laittavat guacamoleen myös juustokuminaa, joka on sekin hyvin suosittua alueella.
Mutta että kermaa? Ei kai sentään...
Guacamolereseptisi vaikuttaa muuten oikein hyvältä - täytyypä kokeilla nimenomaan vain valkosipulista! Limetti on ilman muuta sitruunaa parempaa.
Maissin sulavuus on kaikenkaikkiaan huono ja kokonaiset jyvät ovat vähähiilihydraattiseen ruokavalioon sopivia. (Kelpaako nyt, Kiril, parahin sivupersoonani? Voisitko lakata pureksimasta nilkkojani? AUUUH! Enpäs sano, olet väärässä!) Xama kirjoitti:
Olisko jollain toimivaan reseptiä tohon, koska aina kun itse olen tehnyt sitä niin puihin on mennyt.
Santa Fessä (esim.), kun olen käynyt syömässä niin hyvää on, mutta miten vastaavan makuista saisi kotona tehtyä?? Kaupan Guacamole on kaameeta tököttiä.Tässäpä linkkejä:
http://www.oikeuttaelaimille.net/foorumi/index.php?showtopic=2409&st=15&p=100908entry100908
http://www.oikeuttaelaimille.net/foorumi/index.php?showtopic=7275&st=0&p=89118entry89118
http://www.herkut.net/resepti.php?id=39
http://www.herkut.net/resepti.php?id=865
http://www.kotimaisetkasvikset.fi/finfood/ff2.nsf/536e17f75da19f7dc2256f50003d9ede/19f23801743638e9c2256cee00243e33?OpenDocument
http://www.tuohikotinvpk.fi/chili/recipe.asp?ID=26
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/626/Guacamole
http://www.piltti.fi/index/syomaan/Reseptit/reseptit_valipalat/0306_guacamole
http://www.kotikokki.net/reseptit/tulosta/626/
http://www2.s-kanava.net/ruokamaailma/r1001/guacamole.htm
http://www.kolumbus.fi/janne.toivoniemi/2004_02_22_arkisto.html
http://www.finfood.fi/finfood/ff2.nsf/printpage/19F23801743638E9C2256CEE00243E33?opendocument
http://www.peda.net/veraja/lohja/anttila/oppiaineet/erityisopetus/markku_piirila/kotitalous/mexico
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1911284Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1221128- 70850
- 48844
Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53780Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva50715- 33682
- 60679
- 50655
- 52647