AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / krooninen peräsuolen tulehdus

krooninen peräsuolen tulehdus

21 Vastausta 17 240 Lukukertaa
tämmöinen löytyi sitten minulta,kuukausi sitten kun täälä vaivojani valittelin,sinä jonka kanssa kirjottelin eli samat on taudit meillä,sain aluksi peräpuikkoja 6vkoa käytetään ja jatkoa katotaan sitten miten on tehonnut,nyt ollut hyvä jakso,oireita ei olenkaan.koepalojen vastaukset saan elokuun alussa.olikin aika mielenkiintoinen kokemus tämä tähystys!!

Minkälainen

tähystys oli? Saitko kipulääkityksen ja millasen?

tähystys

en saanut minkäänlaista kipu/rauhottavaa lääkitystä,olisi varmaan saanu jos ois pyytänyt!

mulla tähystivät ohutsuolen alusta asti,suolen mutkissa sattui ja sillon kun laittoivat ilmaa,silloin hoitsut painavat mahasta,se auttaa ja kipu hetkittäistä,sit kun oli perillä ohutsuolen alussa asti,palattiin takaisin päin ja sen jälkeen ei sattunu yhtään enää,yhessä katottiin monitorista lääkärin kanssa suolen seinämiä,otti koepaloja samalla pihdeillänsä,olivat varmaan millin kokoiset oikeesti,hauska kokemus lopussa,eikä mulla ainakaan ollu ilmavaivoja sen jälkeen,niinku täälä jotkut pelottelee et pörisee koko päivän sen jälkeen,eikä mahakipujakaan ollut.kaikista kamalinta oli se litkun juominen edellisenä päivänä,vieläkin yököttää ajatuskin.

oletko menossa tähystykseen??

Kysyin sen

kun olen itse menossa tähystykseen perjantaina.
Huomenna on lihaliemipäivä ja iltapäivällä litkun kittaaminen. Saa nähä, miten menee.
Pyysin jo etukäteen lääkityksen, joka annetaan.
Multa tähystetään vain paksusuoli, onneks ei pitemmälle. Jännittää kuitenkin.

älä stressaa

mikä sulla on tyhjennysaine??mul oli phosphoral tai jotain sinne päin,aivan kamalaa litkua,kun ois suolapakettia koittanu niellä,aamulla sain alas,illalla ei menny puoliakaan,muute oisin oksentanut,toiset vielä kehuu sitä täälä,tiijä sit onko ne muut merkit vielä pahempia,yök!

onnea huomiseen lihaliemipäivään,juo limuakin(kirkasta) saat energiaa!!

tähystystä ei tarvi pelätä kun sulla kerta lääkityskin,hoitsut höpöttää kokoajan siinä,et huomaakkaan kun homma jo alotettu.
kerrohan sitten kuulumiset!!

Colonsteril

pitäis yrittää niellä 4,5 litraa ja aamulla vielä ½ l. On kuulemma tehokkaampaa ja tekee suolen liukkaammaksi (muka) ja toimenpiteen kivuttomammaksi. Kysyin sitä Phosphoralia, mutta hoitsut eivät sitä suositelleet.
ps. hyvää se pikku paasto ja tyhjennys tekeekin. Voi aloittaa taas kesä dietin siitä.

dietti

joo,hyvää teki puhdistus,tänäänkään ei ole ruoka oikeen maistunut,mahalaukku kutistunut sen verran,täyttyy heti kun leipäpalasenkin syö!!
onnea matkaa,hyvin se menee!!!

Tähystys meni

Kun oli kipulääkitys päällä.
Mutkissa tuntui aika kova kipu ja ilman laitossa.
Suolessa ei löytynyt vikaa mutta joku vuotava pati peräsuolessa. Tutkitaan lisää....

tähystys

no niin hengissä olet näköjään sinäkin selvinnyt tähystyksestä ;))
joo,niissä mutkissa mullakin sattu aikalailla ja tuntu kun sitä ilmaa laittoi et pallea pamahtaa,mut kesti tosiaan vaan hetken,jatkuvana sitä ei kestäis.
toivottavasti saat pian tietää mikä vaivaa,ite hermoilin monta kuukautta vaivojani,nyt ei stressit paina kun tietää mikä on ja hengissä selvitään kait...
mukavaa kesää sulle!!

Hyvä että selvisi

Mukava kuulla, että voit nyt paremmin ja sait selvyyden oireisiin. Eli todella minäkin sairastan sitä peräsuolen kroonista tulehdusta eli proktiittia..samaa siis, mitä sinäkin. Ja minulla myös lääkkeet tepsivät heti ja vointi parani huomattavasti. Minulla onkin taas uusi tähystys edessä elokuussa ilmeisesti. Samoin minulla tähystettiin ensimmäisellä kerralla aina ohutsuoleen saakka, ja kävihän se kipeää. Kirosin kuin paha noita-akka. :) Mutta nyt jatkossa ei tähystetä kuin vasen puoli paksusuolesta, jotta nähdään onko tauti levinnyt sekä onko tulehdusta päällä.

Nyt sitten vain nautihan kesästä! Ja vieraile ihmeessä Chron ja Colitis Ry:n nettisivuilla, jos tarvetta on.

moi

olenkin täälä ootellut,että koskas luet mun sairaskertomukseni ja ilmestyithän sieltä;))kiva juttu!!

kävin heti liittymässä jäseneksi chron&colitisin sivuilla,saapahan tietoa ainakin sitä kautta.

nyt mulla on pentasa peräpuikkoja ja on jeesannut tosi hyvin,jatkosta en tiedä,lääkäri ainakin sanoi että paksusuoli näytti normaalilta ja peräsuolessa olisi rajoittunut 2cm alueelle,toivottavasti en joudu hetkeen uudestaan sinne tähystykseen,ei muuten mutta se edellis päivän litkun juominen oli aivan kamalaa,liian tuoreessa muistissa vielä:(

sulle kanssa hyvää kesää ja kiitos neuvoista ja kannustuksesta.
raportoidaan täälä jos muutoksia tapahtuu puolin ja toisin!!

joo, onhan tuo..tyhjennys hyvin muistissa

Hyvin muistan vielä itsekin tyhjennyksen, joka oli maaliskuussa. En usko, että sinulla aivan heti uutta tähystystä on, joten voit huokaista helpotuksesta :) Minulla oli 15 cm:n alueella tulehdusta. Ja Pentasa puikkoja olen myös käyttänyt...ja Asacol tabletteja myös rinnalla. (Ne perinteiset lääkkeet :) ) Raportoidaan, jos jotakin tapahtuu :) Olen myös rekisteröitynyt käyttäjä Chron ja Colitis Ry:n keskustelupalstalla. Mukava on käydä lukemassa muiden kokemuksia ja ajatuksia välillä :)

vielä asiaa

olen nimimerkillä anne-69 chronin sivuilla jos haluut laittaa vaikka yksitysiviestii tai jotain,kirjotella ym.
koitan muistaa välillä käydä sielläkin lukemassa!!

Hei!

Alkuperäiselle kirjoittajalle: Käyppä osoitteessa www.crohnjacolitis.fi. Sieltä löytyy muita proktiittia sairastavia, joiden kanssa voi jutella.

Ensin kannattaa lukea tämä - eivät kerro tietääkseni

http://hightechforum.kaleva.fi/index.cfm?alue=10&Id1=333454&OpenStory=1&lang=1&scs=1

Mahavaivoja?

http://www.crohnjacolitis.fi/cms/ käyppä kattelemassa näiytä kotisivuja

Kerro niille siellä tämäkin uusin uutinen!

http://www.mediuutiset.fi/doc.te?f_id=925467
Paksusuolen tähystystutkimus -palveluseteli paksusuolen tähystyksen terveysasemilta.
Paksusuolen tähystystutkimus -palvelusetelipilottiin hyväksytyt palveluntuottajat ja itsenäiset ammatinharjoittajat / erikoislääkärit
onko krooninen proktiitti ja chronintauti sama asia? Mulla siis oli todettiin toi krooninen proktiitti
Krooninen proktiitti täälläkin. Lasketaan Crohnin ja colitis ulcerosan kanssa IBD-sairaudeksi. Proktiitti on sinänsä jännä, että se voi liittyä koliittiin tai Chrohniin, vähän vaikea itselleni ainakin hahmottaa minkä kanssa se samaistuu :/ useammin vissiin koliittiin enemmänkin yhdistetään.
 /   /  /  /  / krooninen peräsuolen tulehdus
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta