AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / maapähkinät

maapähkinät

9 Vastausta 1 520 Lukukertaa
pitääks maapähkinöistä ottaa se ruskee kuori pois? vai saako sen syödä? jos sitä kuorta syö, niin onko se miten terveellistä vai epäterveellistä? tuli pikku väittely kamun kans. =)

Syö vain.

Olen kautta aikojen syönnyt ne kuoretkin. Olen vielä elossa. Vielä kun laitat rusinoita mukaan, on siinä vanhanajan jouluherkku lapsille. Ja miksei myös aikuisille. Itselleni ne maistuvat edelleenkin.

myrkky

Maapähkinöiden kuorissa voi olla homeen muodostamaan myrkkyä. Maapähkinät on tapana syödä paahdettuna ja siinähän ne kuoret enimmältään tippuvat pois. Jossain päin maailmaa myös keitetään maapähkinöitä vähän papujen tapaan - niitä hän ne oikeastaan ovatkin kai. Koirille syötetään maapähkinänkuoria.

Kuoret.

En tiedä, puhummeko samoista pähkinöistä? En kuitenkaan jaksa uskoa, että kuori olisi myrkyllistä. Muutenhan olisin jo kuollut?

myrkky

Maapähkinän kuorissa eli niissä, mihin mahtuu kaksi ydintä, voipi olla sitä myrkkyä, mitä eivät ainakaan hevoset siedä. Sisemmästä kuoresta - pitäisikö sanoa nahaksi? - en tiedä muuta kuin, että kitkerää kuituahan se on. Kieltämättä hiukan sotkin taas asiota, sori vaan. Kovin kalpean väriset pähkyt kannattaisi kuulemma jättää syömättä ja muutenkin omituisen väriset - sitä väriähän voi olla vaikea todeta, jos niissä on jotakin päällä. Minulla on erityisharrastuksena tehdä maapähkinöistä jotakin mison tapaista suolaisen käyneen makuista tahnaa.

Ainakin

oravat kuorivat aina se pois, sitäpaitsi maapähkinät kuuluvat pää asiassa muutoinkin oraville.

tarkoitatko...

sitä ihan pinnassa olevaa ruskeaa, ohutta kuorta joka on vaikeahko kuoria pois vaiko sitä "koteloa" jonka sisällä pähkinät ovat? Se ohut kuori ei ole myrkyllinen eikä sitä ole tervetta kuoria pois - sama kun kuorisi kurkun (turhaa, mutta jotkut tykkää). Miksi niitä myytäisiin vain kuorineen jos se kuori olisi myrkyllinen tms.??

muitakin myrkkyjä

Kyllä kaikkea muutakin myydään ja syödään/käytetään, joka on myrkyllistä esim. tupakka- ja alkoholituotteet, jotkin makeiset(atsovärejä tai muuten liiallinen lisäaineiden määrä), vanhat/homeiset elintarvikkeet, myrkytettyjen hedelmien/vihannesten kuoriosat jne. Sitä paitsi myydäänhän monet muutkin pähkinät kuorineen esim. pistaasi, hassel, mantelit (ainakin joulun aikaan). Ite voi siis päättää haluaako syödä kuorineen vai ei, ja haluaako kerätä elimistöönsä myrkkyjä yms.

Kukaan tuskin syö banaania kuorineen, (vaikka myydäänki kuorineen.)

Anteeksi jos meni vähän liioitteluksi...
Myrkytöntä päivänjatkoa!

En

ole vielä nähnyt myytävän manteleita kuorineen juuri missään. Mantelin kuoren rikkomiseen tarvitset vähintäinkin vasaran tai muita työkaluja. On muuten sen verran kovaa ja tukevaa tavaraa pähkinänkuori jää kirkkaasti toiseksi. ;p

Kuorelliset mantelit

Itse juuri eilen ostin kuorellisia manteleita. Kuorelliset on sellasia ruskeita ja kuorettomat on vaaleita. Yleensähän pähkinöissä on 2 kuorta. Se uloin kuori on kova ja paksu ja se ytimen kuori on sellanen ohut. Niin maapähkinöissä kuin manteleissakin.
 /   /  / maapähkinät

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta