AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / Mistä hengitysvaikeus mahavaivoissa voi johtua?

Mistä hengitysvaikeus mahavaivoissa voi johtua?

11 Vastausta 3 974 Lukukertaa
Olen 39 v nainen ja aina silloin tällöin kärsinyt mahavaivoista. Nyt vaivat ovat kuitenkin lisääntyneet ja varasinkin ajan lääkärille, joka tosin on vasta 10 päivän päästä. Ongelmani on vatsani turpoaminen kun syön niin paljon, että on vaikea hengittää ja joudun menemään makuulleen sillä siten hengitys kulkee paremmin. Vatsa turpoaa rinnasta alaspäin ja lisäksi kärsin röyhtäilyistä. Yön jälkeen vatsa on aamulla normaali, mutta alkaa turpoamaan heti aamupalaa syödessä. Mitään ruoka-allergioita ei ole paitsi siitepöly johon syönkin lääkettä. Lisäksi pienenkin syömisen jälkeen vatsani tulee todella täyteen. Mitää lääkettä en ole omin päin kokeillut sillä vatsa ei varsinaisesti ole kipeä kuin pikkaisen. Mitä kokeita kannattaisi lääkärin pyytää tekemään?? Alkaako yksityinen lääkäri heti tähystämään vai pitääkö siihen paastota? Rasittavaa tälläinen elämä kun ei voi pukea päällensä kuin mahasta joustavia housuja ja aamuisin olen suht hoikka ja päivällä kuin seitsemännellä kuukaudella raskaana.

Onko kenelläkään samoja ongelmia?
Mielelläni kuulisin neuvoja tähän vaivaan.

En saa ko. linkkiä auki enkä löydä sitä myöskään mtv3 sivuilta.

Voisitko kopioida ko. jutun tänne sivuille? Olisin todella kiitollinen.

Ei pelkkä aspiriini... onhan asetosalisyylihappoa muissakin valmisteissa?

"Uusimpien tutkimustulosten mukaan 21 prosenttia aikuisastmaatikoista on yliherkkiä aspiriinille, mikä on paljon enemmän kuin tähän asti on uskottu. Arvio perustuu aineistoon 21 tutkimuksesta, joissa on selvitetty aspiriinin laukaisemaa astmaa. Ennen arvioitiin vain noin 4 prosentin aikuisastmaatikoista olevan yliherkkiä aspiriinille.

Aspiriinille yliherkät ovat lähes aina yliherkkiä myös muille samankaltaisille tulehduskipulääkkeille, kuten naprokseenille, ibuprofeenille ja diklofenaakille. Toisaalta vain noin 7 prosenttia reagoi myös parasetamoliin.

Tutkimus korostaa potilaille tehtävien provokaatiokokeiden merkitystä, sillä potilaat itse aliarvioivat helposti yliherkkyyttään aspiriinille.

Lähde: British Medical Journal 2004;328:434-437"

Onko siitepölyyn syömäsi lääke kortisonivalmistetta?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kortisoni

Ei aina syödä, kun höyryhengitetään. Sama vaikutus silti elimistössä?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Lis%C3%A4munuainen

Histeckiä syön allergiaani.

Se ei tietääkseni ole kortisoonilääke.

Kuulostaa hiivasyndroomalta

... tosin se on vaan oletus, oireet kyllä täsmäisi. Tuolta lisätietoa: http://www.violetlight.fi/Ravinto%20ja%20terveys/hiivasyndrooma.htm

Googlesta lisäinfoa, laita että hiivasyndrooma.

Vastaus nimim. vatsavaivainen

Hei, luin vatsa-ja hengitysvaivoistasi ja halusin vastata sinulle vaikka kirjoituksestasi on kulunut jo yli vuoden. Toivottavasti olet päässyt vaivoista jo eroon. Olen 31-vuotias nainen ja minä olen kärsinyt samoista vaivoista kuin sinäkin jo 5 vuotta. Menin sitten yksityslääkäriin, joka määräsi minut Helico-bakteeri testeihin. Minun tulos oli positiivinen ja söin antibioottikuurin nimeltä Helico K
(3000mg/vrk)mikä on todella suuri hevoskuuri, mutta takaa helico-bakteerin häädön elimistöstä. Bakteeri elää vatsan limakalvojen sisimmässä solukerroksessa ja siitä kärsivät jo todella monet Suomalaiset. Bakteeri todetaan joko verinäytteestä mitattavilla vasta-aineilla tai puhalluskokeesta mitattavilla varsinaisilla bakteeripitoisuuksilla. Puhalluskoe on luotettavampi, koska siinä mitataan varsinaisen bakteerin pitoisuutta ja tulos on siten luettavissa joko negatiivisena tai positiivisena.
Helico-bakteeri on vaikea häätää elimistöstä, koska viimeisen 10-vuoden aikana joka viides bakteeri on kehittänyt resistenssin tiettyihin antibiootteihin. Suosittelen sinua ottamaan yhteyttä lääkäriin, pyydä häneltä lähete laboratorioon helico-bakteerin mittaukseen jolloin voit joko poissulkea sen mahdollisuuden, että sinulla on kyseinen bakteeri vatsalaukussasi tai saat antibiootti kuurin ja paranet.
Hoitamattomana helico-bakteeri voi aiheuttaa vatsahaavan tai vatsakatarrin.
Tämä kuulostaa pahemmalta kuin onkaan ja sinä varmaan olet jo kuullutkin asiasta, mutta ajattelin varmuuden vuoksi vastata kysymykseesi.

Toivon sinulle pikaista paranemista ja tsemppiä!

Puhalluskoe!

Kuinka kauan täytyy odottaa, helikohäädön syönnin jälkeen, että voi mennä puhallustestiin?

Helikon puhallustesti

Hei, helikohäädön jälkeen pitää odottaa 5 viikkoa, jotta voit mennä luotettavaan puhallustestiin. Itse kävin kyseisessä testissä toistamiseen tällä viikolla ja vasta toisen häädön jälkeen bakteeri on nujerrettu! Kylläpä olo on myös sen mukainen! Hyvä olo vatsalla!
 /   /  /  /  / Mistä hengitysvaikeus mahavaivoissa voi johtua?
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta