AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Pysyykö nahkamaali sohvassa?

Pysyykö nahkamaali sohvassa?

14 Vastausta 5 671 Lukukertaa
Meillä on 15 v vanhat kylläkin hyväkuntoiset nahkasohvat, joissa on mukava löhötä. Mutta kun ne on mustat! Ne sopi silloiseen asuntoomme, nyt ne jotenkin pilaavat koko huoneen.

Voiko sohvat maalata itse jollakin nahkamaalilla?

Haluaisin kuulla todellisista kokemuksista nahan maalaamisestä enkä mitään neuvoja vaihtaa sohvat yms. Me olemme jo miettineet läpi sellaiset vaihtoehdot.

Kiitos!

Pysyy kyllä

Puhdista sohva hyvin, pese kostealla rätillä, anna kuivua ja maalaa nahkamaalilla haluamasi värisiksi.

Kengissäkin maali kestää vuodesta toiseen, miksei sitten sohvissakin. Kullu hiljalleen, kuten vanha sohvan päällinenkin.

Muista, että pohjatyö kannattaa tehdä huolella, ettei jää esim. rasvaisia tahroja. Marseillesaippua ja Le Cat -saippua käyvät pesuaineeksi hyvin ja sen jälkeen huuhtelu kostealla rätillä ja kuivatus.

Vahat

Usein on tapana nahkasohvia hoitaa ns. nahkanhoitoaineilla.
Nuo jos sisältää silikoneja tai vahoja voi uuden maalin tasaisessa tarttumisessa olla ongelmia.

Mutta se puhdistus.

Kun hankit maalin, niin kysyppä tuosta asiasta maalin kauppiaalta.

kokemus

uudelleen maalaus kestää vähän aikaa,sitten se lähtee "hilseilemään " ja on pahan näköinen,tehtaallahan on aikoinaan laitettu pintaan suoja-aineet joiden läpi uusi maali ei imeydy kunnolla.kokeile johonkin piilossa olevaan kohtaan, puhdista kunnolla marseillesaippualla, anna kuivua hyvin, maalaa ja kuivuttua hankaa kankaalla todella reippaasti ja taivuttele. näet tuloksen . ritva

Kiitos molemmille vastaajille!

On aina niin mukavaa saada asiallisia neuvoja näilläkin palstoilla.
Asetoni on aine, jolla varmasti vanha rasva ja silikoni yms lähtee pois. Sitten maalia päälle.
taitaa tulla aika kalliiksi...
"taitaa tulla aika kalliiksi..."

Nahkasohvahan ei lähtökohtaisesti ole halvimman pään kapistuksia, Jos sen elinikää voi sopivalla käsittelyllä jatkaa, niin saahan se jotakin maksaakin.

Mutta kuten aiemmista neuvoista jo voi päätellä, pitää kyllä aika tarkkaan tietää mitä on tekemässä. Olennaista on aiempi pintakäsittely ja miten esimerkiksi silikonin tai muun maalin tarttumista estävän saa pois tekemättä kuitenkaan peruuttamatonta vahinkoa.

En ole kuullut että kukaan olisi maalannut nahkasohvaansa sen paremmin hyvällä kuin huonolla menestykselläkään. Mutta miksikäs ei, kyllä se voisi onnistua, kannattaa kyllä kerätä kaikki tieto mitä saatavissa on ennenkuin ostaa yhtäkään asiaan liittyvää maali- maalinpoisto- yms. purkkia.
meillä kunnostettiin nk s-kalusto huolella oikein verstaassa. Ekan istumisen jälkeen alkoi hilseillä maali pois ja lopuksi se repes. En suosita ainakaan kotikonstein.

http://www.ekornes.fi/fi/asiakaspalvelu/huonekalujen_hoitaminen/

http://keskustelu.suomi24.fi/node/7105969
Myydäänkö jossain nahkamaalia ihan litroittain? Entä minkä hintaista on maalinpoistoaine. Ihan uteliaisuutta kyselen...25
"Myydäänkö jossain nahkamaalia ihan litroittain? Entä minkä hintaista on maalinpoistoaine. Ihan uteliaisuutta kyselen"

Maksaahan se rautakaupan maalinpoistoaine jonkin verran mutta enempi hirvittää ajatus että joku pistäisi sitä nahkasohvaansa. Se on meinaan aika vahvaa tavaraa. Tällaisiin sohvajuttuihin on varmaan omat aineensa ja veikkaan että eivät kyllä ole halvemmasta päästä.
otapa yhteyttä autojen entisöijiin! Ennen oli autoissa useinkin nahkaiset penkit ja entisöijät tietävät varmaan kuinka uudistaa ne...
Odotan mielenkiinnolla, miten projektinne edistyy. Meillä on myös muuten hyvä sohva, mutta paikoitellen käsinojista on nahka tai paremminkin väri 'halkeillut', joka näyttää rumalta. Meidän ei ole tarkoitus sitä muuten värjätä, mutta ne huonot kohdat olisi hyvä saada vähän parempaan kuntoon. Ainoa huono puoli, että se on sininen, joten oikeata väriä on lähes mahdoton saada. Eli miten sen saisi parempaan kuntoon kotikonstein?
Lukase toi mun antama linkki. Siellä on ohjeet just kyseiseen ongelmaan.
http://pesukinnas.com/viewtopic.php?f=36&t=810#p14888

Tuollainen ohje tuli vastaan kun etsiskelin itelle ohjeita maalivahdin patjojen entisöintiin / puhdistukseen.

Itse maalaamisesta en löytänyt oikeen kunnollista ohjetta ja kokemuksia. Mutta lukase tuo ketju läpi, vaikkutti asialliselta näin nopeesti vilkaistuna.

-igor
 /   /  /  / Pysyykö nahkamaali sohvassa?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta