AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Seinä verhoilu materiaali

Seinä verhoilu materiaali

12 Vastausta 6 099 Lukukertaa
Mistä olisi mahdollista saada tai mitä olette käyttäneet veneen seinien verhoukseen? Tarkoitan sellaista muovimattomaista pintaa!

Suunnittelin sellaista teräsveneen ajohytin seinille. Ja mitä olette mieltä ideasta kun nykyisin siinä ei ole kuin pelkkä teräs jos siihen vetää päälle ohuen eristeen liimalla(esim joku routaeriste kun on halpaa) ja sen päälle suoraan liimaamalla tuollaista mattoa?

Eikait se voi huonommaksi mennä kuin nykyisin. Kun eikö silloin vaan kastepiste tule tänne sisäpintaan jos tulee mutta eihän se nyt kuitenkaan niin vaarallista ole... Vai onko pakko jättää siihen se ilmarako, huomattavasti vaikeampi toteuttaa.

Kertokaa kommenteja!

routaeriste

Jos saat liimattua tiivisti ok , Etola ainakin myy n.3mm paksua mattoa ko. tarkoitukseen.

Onko pakko...

Joku ohut lattiaan tarkoitettu muovimatto kontaktiliimalla styroksiin kiinni, ei se muuta tarvi.
Miellyttävämmän pinnan saat jos käytät jotain hieman pehmeämpää mattoa, esim käytävämattoa tai vastaavaa. On toki v-mäisempi pitää puhtaana.

styrox ja

Styrox sulaa kontaktiliimalla niin että suhahtaa.

ei,

veneeseen missään tapauksessa.On erittäin palonarkaa ja aiheutta hengenvaarallista savua palaessan, eikä sammu helposti.Minulla on eristeenä ollut jo 30 vuotta 20mm kovalasivilla ja sen päällä keinonahalla päällystetty vaneri ja hyvin on kuivanapysynyt.Kun teräksen pinnan päällystää eristeellä se pysyy kuivana.

ja paskat

Ja paskat se sulaa. Sulaminen meinaa että aine muuttaa olomuotoaan nestemäiseksi lämpötilan noustessa. Se styreenivaahtoeriste kyllä liukenee ohenteisiin ym.

Kiitoksia vinkeistä

Joo pitää laittaa se routamatto vaan liimalla nyt siihen teräkseen kiinni ja sitten sen päälle sopiva verhous...

Kävi mielessä mitenköhän tuollainen kainonahka sopisi siihen. Se olisi varmaan aineskin mukavan tuntuinen keuluhytin seinässä kun siinä pyörii nukkuessa.

Paras eriste

Teräksisessä koulutuspurjeveneessä koko sisäpinta maalattiin pohjamaalilla ja sen jälkeen siihen ruiskutettiin 2-komponentti uretaani, joka turposi noin 50mm vahvuiseksi. Aine ei ollut erityisen halpaa ja ruikutuskin vaati ammattimiehen erityisine työkaluineen. Eli ruisku, jossa aineet yhdistyivät vasta suuttimessa. Lämpö- ja äänieristys on huippuluokkaa. Varsinainen verhoilu tehtiin vaneripohjaisilla laminaattilevyillä ja tiikkirimoilla. Hyvin on toiminut yli 15 vuotta. Eli ei ollut halpaa, mutta on kyllä hyvä, eikä varmasti irtoa. Pilssiin ei laitettu eristettä vaan se vain maalattiin.

varmastiko

Oletko varma että uretaani on kiinni jokapaikasta?riippuu ruiskuttajasta kuprauttaako ruiskutettaessa lämmöstä itsensä irti,ja suoraan sen päälle ei saa suoraa,käsittääkseni kysyjä ei halua rimoitusta ja vanerointia.

liian kallista

Joo tuo uretaani olisi varmasti hyvä mutta seon ihan liian kallis ratkaisu. Ja niinkuin edellinen sanoi niin en haluaisi ruveta laittamaan rimoja kun se vaatisi taas hitsauksia kun niitä ei ole alunperin suunniteltu. Haen niin sanotusti mahdollisimman helppoa ratkuisua vaikka se ei nytten välttämättä aivan paras olisikaan.

teräsvene

Jos teräsveneen eristää 2-komp polyuretaanilla ei tarvita mitään pohjamaalia, puhun kokemuksen äänellä.

Itse laitoin näin teräspaattiini

liimasin kontaksiliimalla rautamaton hyvin peltiin kiinni, sen päälle harva 25mm rimoitus ja rimat käsitelty monta kertaa saunasasulla, rimoitukseen havuvanerikiinni, vaneriin liimasin kontaktiliimalla muovimattoa (muistaakseni juuri käytävämattoa).
Lopputulos on siisti ja edullinen.

Tippaakaan ei ole tullut kosteutta pilssiin ja leikkasin eristeenkin halki yhdestä kohdasta ja välissäkään ei ollut yhtään kosteutta että se niistä "ei tuu toimii" "se homehtuu" "pilaat veneesi" kommenteista joita sain itse täällä vuosi sitten kun samaista asiaa kyselin.

Luulisin kyllä tuo muovimaton liimaus onnistuisi suoraan routamattoonkin, mutta ei kannatta ainankaan yhtään säästellä liiman kanssa et varmasti kestää paikoillaan.
Ja tuo ei paljoo maksa kokeilla, muovimatto taitaa olla n. 8€/m2 ja routamatto 1,5€m2 ja liimaa mulle riitti se 10 pönttö joka maksaa siinä 50€.

Missä päin saimaata paattisi seilaa? :)

lappeenrannassa

Niin täällä etelä-saimaalla sitä tulee pyörittyä. Pitää kokeilla ensiksi tuohon keulahyttiin tuota hommaa ja katsoa kuinka siinä käy. Keskihytin alaosa onkin jo eristetty ja sinne on jätetty reilu ilmarako. Sitten siihen yläosaan pitäisi kans kokella tuota liimaamis metodia ja taka osaan tulee kans routamattoa ja sinne saa myös jätettyä ilmaraon eristeen ja vanerin väliin.

Kunhan vaan saisi veneen ylös ja pääsis laittelee! Sitten jos jollain on tiedossa hyvää löpö lämmitintä vielä niin täällä olisi ostaja ehokas valmiina/ mistäköhän saisi halvimmalla hommattua? Itse olen ajatellut tuota safiren lämmitintä.
 /   /  /  / Seinä verhoilu materiaali

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta