AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Mehumaijalla omenamehua?

Mehumaijalla omenamehua?

12 Vastausta 18 341 Lukukertaa
Puista tuli paljon omenoita ja nyt mietinkin kannattaako niistä tehdä mehuamaijalla mehua? Kuoritaanko omenat? Tajuan kyllä että siemenkodat pois ja lohkoiksi..
Muutenkin tuon aparaatin käyttö hieman hakusessa...
Lopputuotteesta voisi tehdä myös helposti siideriä :)

Onko niitä

Itse viemme omenoita mehuasemalle, jossa niistä puristetaan mehua. Maistuu mielestäni mehustamalla tehtyä paremmalle - ja tulee helposti. Mehuasemat ovat hinnoitelleet työn yleensä kiloperusteisesti, mutta ei se paha hinta ole maksaa.

Meidän

kävivät tänään mehuasemalla. Satakiloa omenaa josta tuli 5,5 ämpärillistä mehua, ihan älyttömän hyvää ja nopeasti! Suosittelen!

Ei kuorita, eikä siemenkotia tarvitse ottaa pois.

Omenat vaan lohkotaan ja laitetaan Maijaan.

valmistus..

onko valmistus sitten muuten normaali, kun tehdään mehua muuten, entäs sokerin määrä...

radiosta

tänään juuri neuvovat radio keskipohjanmaasa miten omenat saa mehustettua. käyppä kahtoon sen radion nettisivuilta, lupasivat että ohjeet on sielä näkyvillä.

Minulla ei onnistu

Olen muutaman kessan yrittänyt, mutta jostain syystä tulee vain soseainetta, mutta mehu ei irtoa. Mehutilaan tulee maijallisesta ehkä 3-4 desiä.

On erittäin

puuhaa.Oon keitellyt muutamana syksynä omenamehua maijalla.Kestää melkosen kauan ennen kuin mehu irtoaa kunnolla.Mulla on käytössä puuhella,jonka päällä mehuakin keittelen.Tuntuis siltä,että sähköhellalla kannattavuus on siinä ja siinä,puuhellassa kun on valkea muutenkin.Omenamehu on kyllä hyvää ja aika säilyvääkin,sokeria oon laittanut ihan vaan maun mukaan.
Puoltoista tuntia, kun hellanlevyn laitoin päälle. Tulos kolme ja puoli litraa hyvää mehua.
Sokeria tarvitaan säilyvyyden vuoksi, mutta jos mehun pakastaa sokeria ei tarvitse.

HYVÄÄ

keittelen parhaillaan hellalla jo toista maijallista mehua. on oikein makoisaa.

Mehuasemalle mars

Ihan turha vatkata itse eikä saa oikein mitään irti, ainakaan maijalla. kannattaa mennä mehuasemalle, homma käy nopeesti ja mehu laadukasta. Paikkoja hesassa on ainakin Heikinlaaksossa ja etelä-Kaarelassa. Sipoon asema on Nikkiläntiellä. Hinta ei ole paha ja hommassa ei vanhene. Sitten vaan pastoroi itse ja pullottaa. Kestää siten ainakin vuoden viileässä säilytettynä. Näin ainakin itsellä. Yhdessäkään pullossa ei ollut hometta. Saa koko talveksi kunnon mehun eikä tarvitse juoda myrkytettyjä kaupan, aivan järjettömän huonoja mehuja.
 /   /  / Mehumaijalla omenamehua?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta