laminaatin laatueroja

p80

olemme ostamassa asuntoomme laminaattilattiaa. kaverit kehuivat ettei parkettia kannata laittaa..

no mutta asiaan. olemme pyytäneet tarjouksen k-raudasta, tällä hetkellä tarjouksessa oleva 32 (toiseksi kovin)kovuusluokalta sekä värisilmästä. värisilmässä on nyt tarjous, 60 neliötä tulisi maksamaan jotain reilu 500 ja sama (erimerkkinen) k-raudassa yli 800..
Onko halvoissa laminaateissa suuria laatueroja? olen kuullut että saumat pullistelee ylöspäin. mutta ajattelin että se voi johtua vääränlaisesta pesusta...liian märkä? Onhan laminaateilla 10-15 vuoden takuukin?
mielestäni k-rauta on kalliimpi jo ihan yleensäkin.. mietin vain että onko parempi laittaa rahaa muutama sata euroa enemmän, jotta se olisi laadukkaampi? vai onko jollain huonolaatuisista tietyistä merkeistä jotain kokemusta? mielelläni tietäisin merkkejä, joita ei kannata ostaa, jos niitä on?
kiitos

14

5523

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on erinomaista

      Miksikähän parkettia ei kannattaisi laittaa on paljon kestävämpää kuin laminaatti, ja mielyttävämpää jalalle ja silmälle.parketin pinta voidaan lakata uudelleen jolloin myös uuden veroinen tulee lattiasta.meillä 25v saarni parketti ollu ei näytä lakkaustarvetta vielä olevan, laminaatin olisi vastaavassa ajassa joutunut jo vaihtamaan.

      • keijo62

        Minulla on vuonna -89 laitettu Pergon laminaatti joka on uuden veroinen - ei naarmun naarmua eikä kupruilevia saumoja.
        Milloin arvelet vaihtoajankohdan olevan käsillä tälle lattialle...?


    • Asiaa opiskeleva

      Hinta kulkee käsi kädessä laminaateissa ja parketeissa, mitä kalliimpi sen parempi.

      Halvemmat on vaikeampi asentaa, niissä yleensä on lukkopontti huonompaa tekoa joka menee rikki helpommin asennusvaiheessa, jolloin hukkaprosentti kasvaa ja joudut varaamaan tavaraa enemmän tai tekemään niin hiljaa ja varoen ettet riko yhtään.

      Omistusasuntoon kannattaa rahaa laittaa muutama satanen enemmän. Aidon parketin valitsisin ja muistathan että aito parketti on samaa puutavaraa päältä pohjaan asti.

    • on aina oleva

      kaksi eri ryhmää ja toinen kannattaa parkettia ja toinen laminaattia . molemmat inhoavat toista vaihtoehtoa. molemmissa on puolensa mutta loppu pelissä teidän oma tarpeenne ratkaisee ,eli ilmeisesti kyse on siitä että kuosi jonka haluatte on sama .laminaateissa on eroja ,kovuusluokan lisäksi vaihtuvat paksuus ,lukkopontti,kosteus suojaus,äänenvaimennuskin löytyy joistakin jo pohjasta kiinni. voi olla että aina se totuus ei ole sidottu hintaankaan.meillä esimerkiksi työpaikallani myynnissä 9,90 m2 laminaattia joka normaalisti on tullut kiertotietä mutta nyt kontti kauppana suoraan (lava tolkulla) normaalisti maksaisi luokkaa 19,-m2 joten ero on kovin suuri.asiaa voi selvittää esim. kysymällä onko kyseinen tuote vain joku erä vai onko tuotetta myytävänä normalistikin. erissä myytävissä usein vikana se että ei saa lisää ja ei tarkkaa tieto laadusta kun ei ole aikaisempaa kokemusta niistä. joskus kamppanja hinta ei siis kerro kaikkea,vertaile takuita kosteus-suojaa ja muita ominaisuuksia ennen kuin päätät. ja ei se ulkonäkökään eri valmistajien kesken ole sama vertaa jos mahdollista keskenään niin huomaat mitä tarkoitin. pääsääntöisesti niin kuin edellä joku kirjoitti niin hinta sanoo jotain laadusta paremmat pontit,painokuvanjälki ja kosteussuojat maksavat ja näin ollen usein kalliimpi on parempi.poikkeuksena pidän mm. quicksteppiä ja karitmaa jotka eivät anna testata tuotteitaan rinnan muiden kanssa ja ainakin ensimmäinen lihottaa maahantuojaliikkeen omistajien taskuja hinnoittelullaan häpeämättömästi se hinnoittelu perustuu lähinnä nimeen ei siihen mitä sen valmistus kustannukset ovat.onhan heillä tietysti raskas markkinointikalusto mutta ainakaan minä en sitä halua hinnoissa maksaa. viimeisin laminaatti testi josta mm.edellä mainitut kieltäytyivät on kuluttaja lehdessä 5/06
      siinätäysin puolueeton testausryhmä (ei mikään TM:n maksettu sellainen) arvostelee muutamia.
      niistä pesemisistä vielä tosi on että 95% kaikista ongelmista johtuu kahdesta asiasta ,pestään liian märällä mikrokuituliina tai vast. käteen ja kierrä kuivaksi silloi tarpeeksi nihkeä .ja toinen älä toistan älä koskaan asenna laminaattia suoraan betonin päälle vaan aina oikein asennettu ja teipattu höyrynsulku alimmaiseksi. muita rekkuloita tulee todella vähän, ja niistäkin puolet poistuu jos et vahaa laminaattia . sorry kun tekstiä tuli näin paljon mutta jos olisit käynyt minun tai jonkun muun ammattilaisen luona olisimme osannet kertoa jo kaupassa sinulle tämän . pahoittelen etteivät kaikki nyky rautakaupassa aina kuitenkaan tiedä kaikkea tai sitten haluavat epätoivoisesti myydä sinulle sen tavaran kertomatta kaikkea olennaista. toivottavasti tästä oli apua alkuperäiseen tarkoitukseesi ...
      arvaan jo kuitenkin saavani palautetta kirjoitukseeni vaikka olen vain kertonut asiat niinkuin ne on mutta aina on joku joka on ollut viisaampi tai pahoittaa mielensä kommentteistani.
      koko markkina merkkien puolueetonta testiä odotellen ,joku syyhän siihen on ettei kaikki halua niihin osallistua ???? eikö .
      nimimerkki : kodinpintoja jo 80 luvulta myynyt.

    • ihana_laminaatti

      Ostettiin 60m2 lainaattiia värisilmästä. Se oli tarjouksessa ja maksoi 350euroa. Meni hyvin paikalleen eikä 60m2 satsissa ollut kuin yksi vikalauta. Lopputulokseen olen tyytyväinen.

    • tietoa

      Osta k-raudasta laminaattia 8mm kl32 taitettavalla lukkopontilla. Laatu varmasti kohdallaan. Hintaluokka riipuen kuosista:
      12,90 €/m2-25,00 €/m2.

    • p80

      kaikille mielipiteistä.. kaipaisin myös mielipiteitä henkilöiltä jolla on ollut tietyn merkkinen laminaatti jo pidempään, jotta voi kertoa onko se hyvä vai ei... kiitos

    • kirjoitustasi

      vaan vastaan otsakkeeseesi, onko lastulevyllä eroja. sitä voit miettiä.

      • on tietoa asiasta

        noinkin paljon kun tällä lastulevy hemmolla niin kannattaisi ensin tarkistaa mistä puhuu ennekuin tulee tänne joka kohtaan puhisemaan lastulevystä.
        kiva tietää että joillakin riittää oasmäärää laittaa kattopanelia lattiaan on nimittäin ainut lastulevy runkoinen paneli. taitaa olle aika sinunkin käydä rautakaupassa ensin selvittämässä mitä laminaatti on. sulla varmaan on 70-luvun ihana juuttipohja matto himassa ja sen alla homeinen lastulevy. jos viitsisit jättää keskustelun niille jotka asiallisesti kysyvät ja haluavat asiallisia vastauksia kiitos . vai lastulevyä hitto miten t... ja parketit tehdään keramiikasta ????


    • vinyylikorkki on

      paras ja hiljaisin
      sopii koirataloon

    • Kehukaa pliide !

      Hysss. Ei saa sanoa pahaa sanaa Laminaatista...
      Joillekkin voi tulla paha mieli.

      • nänänänä

        Ei ainakaan Carisma clickiä. Saumat irvistelee ja päätypontit höröttää ja joustaa. Starkki ja Karitma pesevät kätensä..


    • Aaltopahvia.

      Mulla on Pahvia Keittiön Lattiassa.
      Hyvin on kestänyt jo 2 päivää! Suosittelen.
      Kosteuden kanssa pitää olla kuitenkin varovainen.

      Kosteuteenkin on kikkansa. Voi levittää Kosteussuojaksi Muovia Pahvin päälle.

    • valokuva parketista=

      laminaatti.
      " kaverit kehuivat ettei parkettia kannata laittaa." Tietenkin ne kehuvat laminaattia koska heillä itsellä ei ole ollut varaa laittaa parkettia.
      Laminaatti on hyvä ensi-asennuslattia siihen saakka kun on varaa laittaa puulattia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe