AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Diapam/vieroitus?

Diapam/vieroitus?

144 Vastausta 7 872 Lukukertaa
moi,olen käyttänyt 15 vuotta diapamia..nyt olen lopettanut *seinään*.4 vrk ollut aika levotonta,nyt hieman helpottaa.Tiedän että vieroitus pitäisi *ajaa alas* eli pikkuhiljaa..3*10mg on ollut annostus.Saa nähdä onko pahin vielä edessä? T:Irti haluava

provo

provo

Ei muuten

provo..miksi pitäis provoilla?

sorry.

Luulin provoksi koska 15vuotta diapamia tekee enemmän riippuvaiseksi kuin heroiini. Esim. kaikki hepon käyttäjät tietää tämän että napit on täysiä perkeleitä ja pahempia kuin H.

Mutta unohdetaan tuo vertailu heposta ja diapameista.

Sinuna tekisin vieroituksen sairaalassa. Epilepsiakohtaukset saattavat olla riskinä, ja ne voivat myös jäädä päälle vaikka pääsetkin kuiville. Eli sairastut epilepsiaan.
Äkkilopetus on aina diapamin pitkäaikaiskäyttössä riski sairastua epilepsiaan.
Eli ottaisin sinuna yhteyttä lekuriin.

jatkoa...

Takaan etten laske leikkiä.
Tee nämä vieroitukset varoen.

Ok..

onko tämä niin helppoa.*Sain*alkoholismin hoitoon alussa reseptin..ja tätä on jatkunut 15 vuotta.Olen ollut kylläkin viinansuhteen raittiina mutta pamit on ollu korvikkeena.Taidan ottaa lääkäriini yhteyttä alasajon suhteen,olen sellainen on ja off ihminen eli kaikki pitäs tapahtua nopeasti.

Ei ole.

Jännää kun alkoholismin hoitoon saa huumeita.
Diazepam on huume.
Onhan se tietty korvaus hoito toiseen mutta joskus jatkuu alkoholi ja diapam yhtäaikaa.
Mahtava homma että lopetit viinan vaikka olisikin pamit korvikkeena, pääasia ettet sekakäytä.

Jos käytät 3x10mg:vrk diapamia niin ei se kovin paha ole. Itsellä oli 3x90mg vrk. Taisin vain haluta pelästyttää sinua, mutta kyllä minä sen epilepsian sain siitä äkkilopetuksesta.
Halusin vähän herättää mihin voi johtaa. Sorry.

On/off lopetus kannattaa tehdä säännöllisin lääkärin tarkastuksin.

Itse kanssa on/off ihminen

no huh..

tosiaankin säikäyttämään!.Kuinka kauan käytit noin kovaa annosta?Ja miten sinun lopettamis pressi kesti ja millaista se oli?

äkkilopetus

Siis sorry vielä kerran. Sinun annos on aika lievä josta pointsit sulle. Miten olet onnistunut pitämään tolet noin matalana? 15v on aika pitkä aika. Ei kannata kuitenkaan aliarvioida tuota koska toiselle vaikuttaa 1 ja toiselle vasta 10.

Omalla kohdalla se annos ei oikeestaan ollut kova vaan tolet nousi aika korkealle ja tulin täysin immuuniksi. Se oli vaan välttämätön paha ettei tule viekkareita.
Asia tuli esille laajemmin kun jouduin leikkuriin ja tavanomaiset rauhoituslääkkeet eivät vaikuttaneet. Siis esilääkitys.
Asiaa ei auttanut myöskään kaikki lekurit jotka kirjoitti mulle respoja. Hain tietty kaikki eri apteekeista sekä ostin kadulta loput.
Jotain yli 10v käytin rauhoittavia. Ensin oxeja ja sitten vaihtui diapameihin.
Fyysiset oireet kesti jotain kolme kk:tta tai en ole varma. Oli aika kovat täpinät päällä.
Muistan että konttasin lattialla kun huimasi niin helvetisti. Henkinen juttu on vieläkin päällä mutta en vaan käytä.
Lopettaminen on/off menetelmällä on riski josta kandee ottaa selvää lekurilta oli annos mikä tahansa. Jos aiot tehdä sen niin nestehukka on pahin riski ja mahdolliset ep.kohtaukset.
Verenpaine myös vaihtelee aika jyrkästi. Itse tipahdin lattialle joka kerta kun yritin nousta.
Lopettamisprosessi oli vierailu helvetissä minulle.
Omien rajojen mukaan lopetat. Luulen että 15v käytön jälkeen tiedät rajasi.
Tärkeintä on että ilmoitat lekurille lopettamisestasi. Ikä/terveys/ja kunto vaikuttaa.
Äläkä lopeta ilman apua.

Voi olla että esitin asian rajusti mutta minulle lopetus oli helvettiä joista näen vieläkin painajaisia. Ykislöllistä varmaan tuo lopetuskin eikä kaikkien tarvi kärsiä viekkareista noin paljoa.
Asia on minulle vähän arka ja sen takia jyrkkä reagointi.

Kanan kakkaa!

En usko sinun käyttäneen päivässä 270 mg Diapamia. Mistä olisit saanut moisen määrän?

No ei ...

tuohan on provo!

voi syherö

Joillakin pillerikoukussa olevilla saattaa mennä yksi päivä siihen, kun kiertävät eri lääkäreillä, eri kaupungeissa hakemassa reseptejä. Ja yksityislääkärithän kirjoittavat. Itse olen pärjännyt vuosikausia suht pienellä annoksella.
Silti halua olisi lopettaa, koska ilmeisesti aivot alkavat mennä vuosikausien käytön seurauksena paskaksi. Lähimuisti on alkanut pätkimään. Varmaan paikkaa laitettuja tavaroita saa haeskella puoli päivää. Olen kuitenkin päässyt pahimman yli, mutta väh. 20 mg päivässä on otettava vielä. Muuten ei kellään ole kivaa.

Silti pamit parempi vaihtoehto, kuin jatkuva dokaaminen.

samat on oireet

muisti on heikko ja on kuin olisi kokoajan verho edessä.

oikeestaan...

...pillerien metsästyksessä tulee ammattilaiseksi.
Melkein näkee jo lääkäristä kandeeko tuolta kysyäkään. Joskus vanhan respan näyttäminen riittää. Yksityiset ovat parhaimpia. Niissäkin piti varoa koska moni lääkäri työskenteli parissakin paikassa. Muistan parhaimman päiväsaaliini 2*200 kymppejä yksityiseltä ja tk:sta vakilääkäriltä 2*100 myöskin kymppejä.
On muuten kovaa "työtä" hankkia noita.

Nykyaikana onneksi ollaan tarkempia. Tuosta lääkekoosta voin sanoa että ehkä sinisten maine häiritsee lekureita. Vitoset ei mene kaupaksi jostain syystä.

Tuo 270mg annos oli pienimmästä päästä. Muistan sen siitä että joka liuskasta laitoin yhden tabun jemmaan pahan päivän varalle.
Silloin kun oli ylimääräisiä ja paha krapula niin 20tabua naamariin ja töihin.

Nykyään mieluummin dokaan,viikonloppuisin siis.
Aine kuin aine käyttöä pitää hallita. Jos aine hallitsee niin tulee vaikeuksia.

Ap:kirjoittajalle voimia lopetuksessa.

heroiini vs. diapam

No johan tuli kökkö vertaus.
Bentsoista toki tulee riippuvaiseks, mut diapamin käyttö terapeuttisella annoksella, esim 3 x 10 mg kuten tässäkin tapauksessa (toki kohtalaisen paljon per pv) on kuitenkin IIIHAN ERI ASIA ku käyttää 15 VEE säännöllisesti heroiinia. Jos nyt siis puhutaan säännöllisestä käytöstä, ei jostain 15 vuoden aikana tapahtuneesta satunnaiskäytöstä sillon tällön.

Heroiinista irti pääseminen on niin vaikeeta monen vuoden, esim omalla kohdallani 7 vuoden lähes päivittäisen käytön (johon mahtu 3 vierotusjaksoa) jälkeen että ei sitä voi verrata niihin mahdollisuuksiin mitä on päästä eroon bentsoista joista pääsee hiljalleen eroon annosta pienentämällä. Periaatteessa näin voi toimia myös vahvojen huumausaineiden kohdalla vaikka sellasta hoitomenetelmää Suomessa ei ookaan käytössä, joissain muissa maissa on.

Heroiinin vierotusoireet on todella dramaattise ja kivut on kovat, samaten jatkuva oksentelu, ripuli, krampit, helvetillinen kylmyys ja hikoilu, luusärky, kamala kutina.

Bentsoista pääsee eroon huolellisella suunnittelulla, esim kannattaa ottaa yhteyttä A-klinikkaan ja sieltä voi myös tilata ohjekirjasen miten annostusta vähennetään pikkuhiljaa. Epilepsiakohtaus on todellinen riski ja täten hiljalleen sen voi välttää.

Ei heroiininkäyttäjien keskuudessa bentsoriippuvuutta pidetä pahempana - puppua.

sitähän minäkin

hyvä kun joku kirjoittaa käyttäneen näkökulmasta oikeaa tietoa.
Itse olen tarvinnut bentsoja, mutta uskoisin niistä eroon pääseväni, jos tosissani haluaisin. Ei ole vielä kauheasti haluttanut.
Huimalta tuntui tuo heroiinivertaus. Saattaa jollekin madaltaa kynnystä kokeilla sitäkin ainetta. Kun se muka koukuttaa vähemmän, kuin joku apteekkilääke. Ja oli riippuvuus sitten suurempi tai pienempi, itsellä ei kokemusta, ollaan heroiinin kanssa kuitenkin nykyisen lainsäädännön aikana tekemässä rikosta, mitä lääkärin määräämien lääkkeiden käyttö ei kuitenkaan ainakaan vielä ole.

jaa

mulla takana 20 vuotta diapameja. Alusta saakka 4x5mg "tarvittaessa". Ja tarvetta on ollut.
Toleranssi noussut ja melkein on sitä, että välillä meni liuskallinen näitä 5 millisiä.
Välillä pystyn olemaan 3-4 vrk ilman nappiakaan, mutta sitten alkaa levottomuus, ärtyneisyys, itseinho. Perästä tulee lihaskrampit. Voi tulla tosi rajuja rintakipuja. Ihan sydämen kohdalta. Menee kyllä ohi yhdellä-kahdella napilla. Joskus olen mennyt sängystä kontaten toiseen huoneeseen yöllä hakemaan lääkettä.

Eli se seinään lopettamisesta. Testattu on, ei meillä ainakaan onnistu.

Toi pillerikoko hämmästyttää? Olen rakkailta lääkäreiltä kysynyt joskus noita 10 mg pameja, mutta ovat melkoisen nihkeitä niitä kirjoittamaan.
Eli en ole koskaan saanut. 5mg sentään tulee. Joku taisi sanoa, että 10 mg on lähinnä sairaaloissa tai vastaavissa käytettävä nappikoko

Onnea vaan lopetukseen. Samaa yritän itsekin. Helppoa ei tule olemaan. Vitutus on välillä valtava, mutta siihen ei kai ole kukaan kuollut.

Aivan..

ole hyvä olo.nyt se sitten taitaa alkaa.Tiedan että nämä *siniset enkelit*on tiukassa ,mutta tämä lekuri on kuuluisa siitä että ei kirjoita mietojaT:Ketjun aloittaja

menetin

Olen syönyt 5 mg:n Diapameja vuodesta -89. Annostus oli alussa (ensimmäisen vuoden) isompi ja samalla söin masennuslääkkeitä, mutta sitten se tasaantui niin, että 100 kpl riittää 5 kuukautta. Olen saanut reseptin aina uusittua ilman mitään kommervenkkejä. Kerran kysyttiin, että olenko harkinnut lopettamista, kun yleensä toleranssi kasvaa ja määrät suurenee. Olin silloin käyttänyt jo 10 vuotta. Kun sanoin, että kai se tarve olisi jo näkynyt, jos sellaista olisi ollut niin lääkäri totesi että kai sinä sitten kuulut niihin, jotka osaavat käyttää näitä. Ja niin edettiin kunnes tänä vuonna ykskaks terveyskeskukseen tuli uusi lääkäri ja laittoin reseptin 2 x 30 kpl. No minun vastaus siihen on, että uusin reseptiä tiuhempaan tahtiin ja menetän Kelakorvauksissa.

En vain ymmärrä mikä idea tällä uudella lääkärillä oli tiputtaa resepti 100 kpl:sta 60:neen. Me ei olla vielä edes tavattu.

Taidan mennä näyttäytymään jonain päivänä, että voi todeta minut ihan täysipäiseksi ihmiseksi.

Olen kävellyt..

4 tuntia pitkin Espoota..vituttaa ja naurattaa,enimmäkseen vituttaa.Kiusaus on kova..jos vaikka vaan puolikas..mutta sitte se taas repeää..

luulisin

pelkäävät Kelaa ja sitä kautta heitä valvovia viranomaisia.
Kun näistä 30 kpl:een lootista ei tule
Kela -korvausta, tieto jää vain apteekkiin. Apteekkihan jättää usein pikkureseptin kakkoskappaleen asiakkaalle.

Isommista resepteistä menee sitten se toinen osa Kelalle ja lääkärit ehkä pelkäävät, että tulee jotain palautetta, mikäli kirjoittelevat rauhoittavia liian helposti. Kuka senkin määrittelee?

Ihan pelleilyksihän touhu on apteekeissakin mennyt. Kun nämä bentsot ovat lääkkeitä, joita jotkut tarvitsevat pysyäkseen hengissä.
Sitten taas jollekin s**tanan narkkareille jaellaan suu korvissa uusia neuloja!

Itse tunnen olevani apteekissa usein alhaisempi henkilökunnan silmissä, kuin nämä neulanvaihtajat.

Ja minä nyt satun olemaan oikeasti sairas, enkä narkkari.

Mitä väliä?

Mitä veen väliä sillä on millä silmällä joku apteekkivirkailija sua kattoo kun se sulle lääkkeet myy?
Jos lääkäri on reseptin kirjottanu, niin apteekkityöntekijän kuuluu lain mukaan ne sulle antaa, ei ne siinä vaiheessa mitään päätöksiä tee, että myydäkö tolle pillereitä vai ei? Kyllä sä taidat vähän kuvitella.

Eikä apteekeissa suu korvissa naureskellen mitään injektiöruiskuja jaella, vaan ihan asiallisesti niissä missä niitä nyt yleensä on jaossa, tai näin ainakin pitäis toimia. Niillä halvoilla ruiskuillahan on SUomessakin saatu esim hiv-viruksen leviäminen varsinaisten narkkarien keskuudessa huomattavasti vähenemään.

Jos lääkäri on sulle reseptin kirjottanu, se on sun ja lääkärin välinen asia, siinä ei apteekin työntekijän ilmeet paina yhtikäs mitiä.

Pehmeä lasku!

moi,nyt se sitten alkoi,unettomuus,pakkoliikket,ahdistus..jne muuta *kivaa*.Soitin lapsuudenystävälleni joka on lääkäri,hän oli ehdottomasti laakista poikki systeemiä vastaan.Väitän että sisua mulla löytyy,mutta hän sanoi kuten eräät ketjussakin kirjoittaneet epilepsia kohtauksista.Niinpä olen päätynyt pehmeään alasajoon.Vähennän annosta maltillisesti. Kiitos teille kaikille vastauksista ja hyvää ja parempaa vuotta 2007
Olen käyttänyt bentsoja päivittäin noin 20 vuotta. Viime kesänä aloitin vieroituksen vähentämällä lääkityksen Diapam 5mg x3:n. Aiemmin käytin Diapamia 10 mg x 3. Olen pudotellut elokuun puolesta välistä lääkitystä useita kertoja ja nyt menee Diapam 1 mg x 1 ja noin viikon kuluttua lopetan senkin. Mitään erityisen pahoja vieroitusoireita ei ole ilmennyt ja vieroitus on sujunut melko pehmeästi. Unettomuuteen mulla on Atarax 25 mg x 1 ja Mirtazapiini 7.5 mg x 1. Paniikkioireita, joihin olen lääkettä tarvinnut, ei ole ilmennyt lainkaan. Näyttäisi siltä, että olen selvästi voiton puolella.
Moi Veli! Olen kohtalotoverisi... Käytin useita vuosia univaikeuksiin unilääkettä mutta keväällä tuli nk. mitta täyteen. Yirtin lopettaa Insominia, siis käyttämääni unilääkettä ensin itsenäisesti ja kerrasta poikki -periaatteella, mutta tuloksetta. Sen jälkeen varasin ajan lääkärille ja kerroin hänelle, että haluan eroon lääkkeestä. Aloitin vieroitushoidon Järvenpään sos.sair. mallilla ja se toimii. Lääke vaihdettiin Diapamiin...
Jatkan aiemmin kirjoittamaani. Vaihdoin siis Insominin Diapamiin, jotta pääsin Insominista eroon. Lopetin pikku hiljaa Insominin ja nyt on lopetusprosessi myös Diapamista tahdilla 1 mg/pvä/. Tällä hetkellä annostus on 9 mg/pvä, ensi viikolla 8 mg/pvä. Näillä annoksilla ei ole ollut mitään vaikeuksia, ainakaan vielä. Nukkumisen suhteen ei ole ollut ongelmia sillä Diapam on sen verran pitkävaikutteinen lääke, että uni tulee päivällä otetuilla lääkkeillä. Eli näillä mennään ja jouluna (toivon mukaan) olen irti Diapamista. Lääkärini on hyvin myötäelävä ja tukea antava ja mainitsi, että seurataan tilannetta joka viikko ja tarvittaessa pysäytetään lääkitys hetkeksi jos siltä tuntuu. Itse olen hyvin luottavainen hoitoon. Malliesim. löytyvät Järvenpään Sosiaalisairaalan sivuilta.
MoiGunilla. Niiden sosiaalisairaalan oppien mukaan minäkin vieroittaudun. Ottaa vielä pari viikkoa ennen kuin olen nollilla. Tsemppiä sinulle..
Kiitos! Millaisin menetelmin aloitit "vähennysohjelman"? Ei ole pakko vastata mikäli et halua. Sen verran vielä tästä omasta vieroitusaikataulusta, että jaan annokset siten, että otan sen nykyisen 9 mg/pv: 3 mg kolmesti päivässä ja joka pv samaan aikaan. Se on selkeä eikä tarvitse miettiä sen kummemmin. Lisäannoksiin ei ole ollut tarvetta tässä vaiheessa. Olen lukenut täältä monenlaisia kokemuksia "viekkareista" mutta jos riittävän hitaasti lopettaa, ei pitäisi tulla em. Itselläni on vielä matkaa finaaliin. Päivä kerrallaan...
Vieroitus pitäisi tehdä tällä tavalla. Jokaista käyttövuotta kohden 1 vähennys kuukausi, eli jos olet käyttänyt 15 vuotta bentsoja niin silloin vieroitus on 15kk. Tosin tämä nyt on jos annokset ovat kovin suuria olleet, mutta joku Rivatril 1mg tai diapam 20mg tai xanor 1mg niin ei tietenkään tarvitse käyttää vieroitukseen tuota aikaa.
Vastaan tähänkin samantein. Rivatrilista ja Xanorista ei itselläni ole kokemusta, mutta olen kuullut, että Rivatrilin lopetus äkkiseltään aiheuttaa kaameat "viekkarit". Tenoxia olen kokeillut varmaan 10 v. sitten, mutta sen käyttö oli aivan muutamaa tabl. Insominia käytin n. 5 vuotta. Myös Mirtazapinia kokeilin, mutta ei sopinut. Kova päänsärky aamulla. Joten kyllä "työsarkaa" on tässä jouluun saakka. Kovasti pitää keksiä kaikkea tekemistä niin aika menee mukavasti. Kertoisitko jotain myös omista lääkehoidoista jne.?
Karkeasti arvioiden ihminen, joka käyttää 40 mg diatsepaamia (tai sitä vastaavaa)
päivittäin, voi pystyä vähentämään päivittäistä annosta kahdella milligrammalla yhden tai
kahden viikon välein kunnes 20 milligramman päiväannos on saavutettu. Tämä veisi 10
- 20 viikkoa.
Kahdenkymmenen milligramman diatsepaamin päiväannoksesta yhden milligramman
vähennykset viikon tai kahden välein voivat olla suositeltavia. Tämä veisi 20 - 40 viikkoa
lisää, joten koko vieroitus veisi ehkä 30 - 60 viikkoa. Jotkut voivat haluta vähentää
annosta nopeammin, jotkut voivat haluta edetä hitaammin.

Kuvia liitteenä:

http://aijaa.com/5WkU1V
http://aijaa.com/GvGjcT
Kiitos kommentista ja neuvoistasi! En ole aikaisemmin käyttänyt Diapamia kuin nyt elok. 2014 aloitettiin. Insominia käytin koko ajan 15 mg/iltaisin kunnes se menetti tehonsa. Sitten aloitettiin se Järvenpään sos.sair. mallin mukainen lääkkeenpurkaminen. Eli elok. aloitin 15 mg/pv ja nyt olen siinä 9 mg/pv:ssä. Ensi viikolla 8 mg jne. Olen lukenut saman mistä kirjoitit, että käyttövuosi/kk. Koetan nyt ottaa maltillisesti ettei tulis mitään takapakkeja. En olis koskaan uskonut millainen koukuttaja Insomin on...Älkää kokeilko!
No kaikki bentzot aiheuttavat riippuvuutta.
Ei kaikille, mutta valtaosalle ja jotkut pääsee eroon helpommin ja jotkut vaikeammin. Kaikki olemme yksilöitä. Mutta se on varma, että kaikki pääsee eroon bentsoista jos vain halua riittää. Itsellä ei riitä eikä itseasiassa ole edes tarpeen. Minä käytän Rivatrilliä 0,5mg päivässä.
Rivatril on varmaan ihan ok lääke, kun annos pysyy kohtuullisena ja käyttäjä saa tarvitsemansa avun. Kyllähän täällä palstoilla on huomannut, kuinka moni ihminen on joutunut turvautumaan "rauhoittaviin" elämänsä eri tilanteissa ja sitä kautta tahtomattaan jäänyt koukkuun. Tuskin monikaan on käyttänyt lääkkeitä väärin, ainakin halua uskoa ihmisistä hyvää. Voihan tietty sellaisiakin henkilöitä olla, jotka tavoittelevat huumaavaa tilaa. Mutta tsemppiä meille kaikille!
Näyttää siltä, että Diapamin vähentäminen tuonne 1 - 2 mg:n päivässä yhtenä annoksena otettuna onnistuu melko nopeasti, mutta loppuluisu on melko pitkä. En viitsi vähentää viimeistä "murusta" ennen kuin tunnen oloni vieroitusoireettomaksi...
Kiitos Veli kommentista! Ymmärsinkö oikein, että tarkoitit tuon 9 mg:n ottamista kerralla? Itse otan nyt 3 mg x 3/pv:ssä jotta saan sen 9 mg. Mä luulen kanssa, että tämä nk. alkupudotus onnistuu huomattavasti helpommin kuin ne 1-3 mg:n päiväannokset ja niillä alasajo. Me sovimmekin lääkärini kanssa, että jos tuntuu vaikealle niin pidennetään se yksi viikko kahteen viikkoon. Nyt ollut se 1 mg/viikko miinusta per tabl. Siinä Järvenpään ss:n ohjeessa juuri korostetaan, että tulokset ovat paremmat kun pudotus on tarpeeksi hidasta. Mihinkäs tässä on kiire. Eihän lääkeriippuvuuskaan hetkessä kehittynyt - kuinka se nyt hetkessä sitten hoidetaan pois. Rauhassa ja hyvää tulee...
Varmasti on aivan O.K. ottaa 3 x 3 mg Diapamia. Mä nyt satuin ottamaan 10mg x 1 ja siitä alaspäin yhtenä annoksena. Ei sitä mulle kukaan ole suositellut niin tekemään. Pudotus tulee tietenkin olla hidas, mutta "hitaus" ilmenee juuri pitkänä "loppuluisuna".
Kirjoittelenpa taas "vieroituskuulumisia". Päivä menee toisensa jälkeen eikä ole vielä mitään oireita ilmennyt. Tosin pari viimeistä yötä ovat jääneet aika heikolle nukkumiselle, en tiedä syytä. Tai arvelen, olisko päivätorkuilla osuutta asiaan... Sellainen ajatus on käynyt mielessä, että kuinkahan uniasiat sitten kun vieroitus alkaa olla viime metreillä? Turhaan kai sitä etukäteen murehtii. Onhan niitä sellaisiakin lääkkeitä, joihin ei tule sellaista riippuvuutta kuin aiemmin käyttämääni. Ja ottaa vaan sitten tosi tarpeeseen. Kuinkas sinun pudotusaikataulu on sujunut? Tsemppiä joka tapauksessa..
Mulla on käsitys, että jos päivätorkut ylittää 30 min, ne vaikuttavat jo yöuneen. Ainakin mulla on näin. Unettomuutta ja toisaalta painajaisiakin ilmenee loppumetreillä. Itse sain avun unettomuuteen lääkityksellä: Mirtazapin 15 mg x 1 ja tarvittaessa Atarax 25 mg x 1. On huomattava, että em. lääkkeiden vaikutus alkaa noin tunnin kuluttua niiden ottamisesta. Em. rohdot eivät aiheuta fyysistä riippuvutta. Psyykkisen riippuvuuden voi tietenkin kehittää vaikka asperiiniin. Tsemppiä :)
Päivä ilman torkkuja meni ja pitää sinnitellä ainakin 22.00:een että saisi paremman yön. Riittävä liikkuminen ja ulkoilu tekisi terää kaikin puolin mutku...se on niin tylsää joskus. Tekemistä pitää keksiä ettei ajatukset kehi liikaa lääkityksen ympärillä. Onneksi huomenna on teatteriin meno, tulee uusia ajatuksia. Onko sinulla ollut painajaisia nyt kun olet jo nk. voittaja vai oliko ne missä vaiheessa? Mutta eiköhän niistä jotenkin selviä. Onneksi sain soittoajan lääkärille maanantaiksi, jolloin (toivon mukaan) saan jotain ei kolmio -lääkettä heikkoon nukkumiseen. Kyllä tämä tästä. Hyvää viikonloppua ja olet onnen pekka kun olet jo finaalissa!
Painajaisia oli suurimpien pudotusten jälkeen, mutta nyt ne ovat loppuneet. Finaalissa varmaankin olen ja Diapamia menee vielä 1 mg x 1....
Kiitos kommenteista! Tännehän sitä piti tulla taas kirjoittamaan kun "samassa liemessä" tai marinaadissa ollaan aika monenkin kanssa. Tänään oli tosi piristävä päivä. Teatterissa reilun 3 t esitys ja yleisöäkin suuri näyttämö lähes täynnä. Esitys oli Kauppamatkustajan kuolema. Juoni ei ollut ikävä, vaikka voisi nimestä päätellä. Hyviä näyttelijöitä - ainakin itse pidin esityksestä. Huomenna olis leffapäivä joten kiirettä pukkaa ja se on tervetullutta vaihtelua näihin "piinaviikkoihin". Kertokaa te muutkin mitä olette tehneet ja kuinka edistystä on tapahtunut lääkemäärien pudotteluissa. Tämä on hyvää vertaistukea jos mikä. Mukavaa lauantai-illan jatkoa!
Tänään siiryin annostukseen Diapam 1 mg x 1 joka toinen päivä. Tänään en ole lääkettä ottanut, mutta huomenna suunnitelman mukaisesti...Eiköhän tämä tästä.Hyvää lauantai-iltaa kaikille kärvistelijöille..
Hienoa Veli! Onnittelen sinua jo tässä vaiheessa. Aika nopeasti olet mielestäni pudottanut kun olet jo 1 mg:ssa. Paljonko vähensit pv:ssä? Mulla taitaa olla liian "hidas" aikataulu mutta sen sos.sair. ohjeen mukaan vähennys olisi se 1 mg jota olen toteuttanut. Saa nyt sitten nähdä kun päästään tuonne 5 mg:aan, mitkä ovat tunnelmat... Joku kirjoitti, että viimeiset milligrammat ovat vaikeimmat. Mitkä sun mielestä olivat nk. pahimmat vaiheet? Se lienee kuitenkin niin henk.koht. tunne ja olotila. Eteenpäin vain on mentävä. Tsemppiä...
4-7 vk on kuulemma kohtuukäyttöä siis 1x10mg:n nappeja sanoi, mulle yksi
lekuri. Mielestäni mulla ei ole pahaakaan ongelmaa. Sairauteen aikoinaan määrätty
.
Ainakin minulla mirtazapiini oli ja on edelleen 100x pahempi vierottautua. Annos oli 7.5mg vuoden ajan. Nyt jo yli kymmenen yritystä takana ja kolmas vuosi menossa. Ei vain voi jättää pois, koska sitä seuraa helvetillinen unettomuus.

No pääsin sentään diapamista eroon, mutta en tiedä oliko se pienempi paha.

Ataraxista ei ole vastaavaa seurannut.
Jos ketjussa ei ole vielä mainittu niin kaikkien bentsodiatsepiinien vieroitukseen voi käyttää apuna tunnettua Ashton Manualia. Sieltä löytyy suuntaa-antava vieroitusehdotus ja -aikataulu sekä muuta tietoa vieroitukseen liittyen. Linkki alla. Manuaalista on myös suomenkielinen versio.

BENZODIAZEPINES: HOW THEY WORK AND HOW TO WITHDRAW (aka The Ashton Manual)
http://www.benzo.org.uk/manual/
Kiitos vinkistä, mutta lienee viisainta pysytellä jo aloitetulla systeemillä ja lääkärin valvonnan alla. Tapojahan on varmaan niin monta kuin on käyttäjiäkin. Itse olen yksityispuolen lääkärin nk. kontrollissa ja en näe syytä muuttaa sitä. Kyllä tämä onnistuu jos itsellä on motivaatiota ja nyt ainakin on. Tie on jossain loppuvaiheessa varmaan voimia ja sisua kysyvä, mutta eteenpäin mennään kuin "etana kaarteessa".
II viesti: Tuo mainitsemasi malliesimerkkihän on juuri sama kuin Järvenpään sosiaalisairaalan vieroitustaulukot. Eli hyvin selkeä ja helppo toteuttaa. Olen kyllä sitä mieltä, että jos innostuu pudottelemaan annoksia hyvin ripeästi, saattaa tulla vaikeuksia. Nimittäin mun hoitava lääkäri kertoi kokemuksia omista potilaistaan (tietysti nimettöminä) ja korosti, että muutaman vuoden käytön jälkeen ei ole järkeä pilata hyvää vieroitussysteemiä ja kiirehtiä. Kun elimistö on tottunut johonkin aineeseen, se vaatii aikaa myös siihen että sopeutuu uuteen tilanteeseen. Tsemppiä meille kaikille!
Hei Gunilla. Aloitin oman vieroitukseni elokuun alussa. Aluksi pudotukset olivat suurempia, mutta vuorokausiannoksesta 5 mg x 1 ovat loiventuneet.
Hyvää alkanutta viikkoa ja tsemppiä viimeisille metreille! Voi olet onnen pekka kun pääset "vapaaksi"... Itselläni alkoi 8 mg:n viikko ja eihän tässä nyt sen kummempaa. Lääkäri oli ilahtunut kuullessaan, että oikeissa annoksissa ollaan pysytty. Ei ole tarvetta nostaa, itseäänhän siinä huijaa jos salaa ottaisi ylimääräisiä nappeja. Mutta mennään nyt pikku hiljaa kohti "uutta elämää", sekin päivä koittaa vielä. Periksi ei kannata antaa...
Aikalisä....Diapam 1 mg joka toinen päivä ei onnistu..Vaikkei saisi, palasin annostukseen 1mg x 1 päivittäin. Tahti oli liian nopea...Voi itku...
Päivän alkua. Älä murehdi vaikka piti palata hieman takas. Olet niin hyvin selvinnyt tähän saakka, että se 1 mg/pv vaikka muutaman vk:n ajan ei suoritustasi pilaa. Aiemmin oli puhetta hitaasta pudottamisesta ja taitaa olla vinha perä. Tuohon, että ottaisi Panacodin tai Tramalin "korvaamaan" joka toisena päivänä...suhtaudun hieman varauksellisesti. Siinä on itsepetoksen maku. Itselläni menossa 8 mg:n vko. Mitään erikoista en ole havainnut. Matkaa maaliin on vielä, mutta olen koettanut olla ajattelematta. Tsemppiä!
Hienoo, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Ihan, kun tuossa totesitkin, on hitaiden (siis opiaatit) ottaminen tosi paha vaihtoehto. Tramadoli ei oo kylläkään heti koukuttava mutta se hiipii. Kodeiini (panacodista tai ardinexistä) on tosi paha. Jotkut joilla kodeiiniä metaloboiva entsyymi toimii tosi hyvin ts.morfinoituu täydellisesti niin 'parhaat' on saanu viikossa koukun aikaseks. Ja sitte kuljetaan levy taskussa. Ja mä korostan, että opiaatti riippuvuuden vieroitus oireet on helvetti... Bentsoja isoilla annoksilla ja pitkään käyttäneenä on vielä pahempi...En kyllä antais itselleni 'lupaa' käyttää säännöllisesti...
Itse jos olisin bentsoriippuvainen ja annosten pudotus olisi loppusuoralla, just tyyliin 1mg päivässä, niin vaihtaisin tossa lopussa vaikka padacodiin. Kodeiini on eri ainetta, mutta se rauhoittaa. Eli korvaisin niitä välipäiviä vaikka sillä panacodilla, tai vaikka tramalilla ja näin huijaisin kehoa. Alkoholillakin vois huijata sit vaikka jonoin välipäivänä. Jois vaikka vähän olutta tai viiniä. Sit jotain mirtazapiinia ja melatoniinia ihan loppuun viimeseksi ja sit kaikki pillerit kiinni. No sitä mirtaa vois syödä vielä vaikka yhden paketin loppuun nukkumiseen kun muut on lopetettu.
Viikko pulkassa lääkeannoksen alasajossa. Nyt alkais 7 mg/pv. Saas nähdä kuinka menee. Tähän saakka mennyt melko hyvin. Hitaasti pitää vaan mennä kuin "mittarimato". Mieli halajaa jo kokonaan vapaaksi, mutta en halua tietoisesti pettää itseäni ja tehdä äkkilopetusta. Ketjussa moni kertoo tehneen sen ja saaneet kovat viekkarit. Jatketaan näin ja kaikille hyvää viikonloppua!
Jos ongelmia tulee, alkavat ne jossain 4-5 milligramman tienoilla. Itse koin vieroitusoireita muutama päivä pudotuksen jälkeen ja ne kestivät yleensä pari päivää. Viime keskiviikkona koin voimakkaan ahdistus, debis suisidaaliset ajatukset syndrooman, jolloin jouduin ottamaan takapakkia. Nyt olen taas ohjelmassa ja mieliala on optimistinen. Lääkitys nyt: Diapam 1 mg x1 ja Diapam 0.5 mg x1 vuoropäivinä.
Moi Veli! Takapakkeja voi tulla kenelle tahansa ja mistä lääkkeestä tahansa. Esim. kipulääkkeetkin saattavat koukuttaa ja en "luokittele" niitä sen turvallisemmiksi kuin rauhoittavatkaan. Ja kuten aiemmin olen kirjoitellut, moni alkaessaan ei tiedä, millaiseen liemeen joutuu tahtomattaan. Silloin elok. kun aloitin vieroituksen, kerroin lääkärilleni ettei minua infottu tai varoitettu lääkkeestä jonka käytön aloitin. Silloinen lääkäri vaan kehuskeli, että "tätä voitte käyttää turvallisesti" jne. Ja sittenhän sitä käytin turvallisesti monia vuosia ja nyt ollaan tässä pisteessä. Onneksi itsesuojeluvaisto alkoi tulla eteen kun lääke menetti tehoaan. Mitään sen kummallisempia oireita en ole kokenut tämän yli 2½ kk:n aikana yhtään. Olen voinut elää ihan normaalia elämää, harrastuksissa käydä jne. Myöskään sosiaalisten tilanteiden pelkoa en ole kokenut vielä kertaakaan. Jos alkaa ilmenemään, aion pysäyttää annoksen pienentämisen. Jotkut kirjoittavat, että bentsojen alasajo pitäisi tapahtua noin 6 viikon aikana. Mutta he eivät ehkä ajattele, että mitä nopeammin pääsee nollille, sitä enemmän lopettamisen jälkeisiä vieroitusoireita ilmenee. Hienoa Veli, että pääsit ohjelmalle takaisin. Älä luovuta, vaikka joskus tuntuisi siltä. Luulen, että aika monella tulee jossain vaiheella nk. hoitoväsymys. Mutta eteenpäin elävän mieli kuten sanotaan. Ja ne mukavat päivät koittavat ihan varmaan jossain vaiheessa. Hyvää jatkoa ja kirjoittelehan kuulumisia...
Toi kolme kertaa kymppi on näissä 'miedoimmissa', pitkävaikutteisissa bentsoissa vähän helpompaa mutta en mä menis kyllä tostakaan tekeen kylmää kalkkunaa tälle bentsolle. Määrähän on vielä ihan terapeuttinen. Siitä huolimatta neuvoisin hidasta tiputtelua noin pitkän käytön jälkeen. Pamihan toimii aika pitkään, joten muutama päivä ilman voi mennä ihan hyvin mut sitte rankasee.

Oli sitten provo tai ei niin tuskin näistä asioista liikaa puhutaan...
Nämäkin asiat ovat kuitenkin niin yksilöllisiä. Tosin en juurikaan maalailisi piruja seinälle, epileptisten kohtausen suhteen. Annos määräthän ei ole olleet mitenkään älyttömiä mutta käytön kesto on ollut kieltämättä pitkä. Kannattaa kuitenkin tässä tilanteessa pudotella tosi hitaasti esin. 0.5mg muutama viikko. Ehkä kuukausiakin, riippuen siitä alkaako vieroitos oireet vaivata päivittäistä elämää.

Itse käytin aikanaan 10mg Xanoria (pahin kaveri) Nyt mennään 1mg/pvä Tie on ollut todella aikoinaan, ajoittain todella vaikea. Takapakkiakin on tullut. Aikaa tämä pudotus on ottanut vuosia...

Tarvittava bentso on ihan ok! Moni tarvitsee niitä selvitäkseen arjen vaatimuksista. Zemppiä !
Bentso-setä..Miksi et ole vaihtanut Xanoria pitempivaikutteiseen Diapamiin..? Itse tein näin. Olen käyttänyt bentsoja runsaat 20 vuotta ja myös Xanoria on mennyt. Diapamiin vaihdoin viime keväänä ja kesällä pudottelin annostuksen Diaapm 10 mg x 1, josta nyt edelleen vieroittaudun..
Täällä "kyylääjä" taas kirjoittelee... Kuinka olet Veli nyt pärjäillyt nykyisellä annoksella? Joku kommentoi ja antoi vähän epäasiallisia neuvoja. Esimerk. tyyliin: en antaisi itselleni lupaa jatkuvaan Diapamin käyttöön jne. Sellaisen, joka ei tiedä lääkkeen käytöstä ja myöskään vieroitusmenetelmistä, ei pitäisi ottaa kantaa kovin hanakasti. Myöhemmin ajattelin, että tulee se loppupäivä tällekin ajanjaksolle ja olemme "muiden" kanssa samalla viivalla. Tosin missään vaiheessa en ole pitänyt ihmisarvoa kyseenlaisena sillä tavalla, että lääkkeettömät olisivat jollain lailla parempia ja me lääkkeiden käyttäjät jotain pohjasakkaa. Jokaisen ihmisarvo on itseisarvo ja jakamaton jokaikisellä. Me nyt vaan satumme olemaan elämäntilanteen suhteen hieman erilaisessa asemassa kuin joku toinen kanssaihminen. Onneksi itselläni on vahva itsetunto, että ulkopuoliset saavat sanoa mitä tykkäävät. Minä teen kuten hyvältä tuntuu, muut tekevät myös mitä haluavat. Mutta jälleen tsemppiä kaikille....
Hello Gunilla..Näytän pärjäileväni nykyisellä lääkeannoksella ihan kohtuullisesti. Samalla viivalla muiden ihmisten kanssa emme ole. Olemme yhtä kokemusta rikkaampia. Vain itse vieroittaunut voi tietää miten homma oikein sujuu..
Voi kun mukava kuulla että kaikki ok! Ja todellakin, rikas vaikkakin ohdakkeinen tie alkaa tuntua jo keveämmälle. Nyt sisua vaan jokaiselle päivälle...
Jaksa näitä lukee, mutta 15 vuoden käytön lopetus ei onnistu seinään.
Pöpilään sellaisella päätyy. Aivot hajoo.
Onnistuu, mutta vaatiia aikaa, mieluummin pari vuotta pikku hiljaa vähentämällä, jos näkee sen tarpeelliseksi.
Nimimerkille "kokeiltu on": eihän näitä ketjun viestejä ole pakko kenenkään lukea - täysin vapaaehtoistahan se on. En halua loukata millään tavalla, älä käsitä väärin. Meille, jotka olemme nyt päättäneet vieroittautua "koukuttavista bentsoista", tämä on oiva keskusteluareena ja myös vertaistuki samalla. Itse olen saanut valtavasti uutta tietoa ja tukea tämän parin viikon aikana, minkä olen täällä oleskellut. Me vähentäjät olemme oma porukka, kuten esim. painonvartijat, tupakasta vieroittajat yms. Siis aivan tavallisia työssäkäyviä kansalaisia kuin kuka tahansa. Emme mitään outoja kummajaisia joita tulisi karttaa. Onnekseni voin sanoa, että vaikka minulle henk.koht. määrätty lääke sai koukkuun, en tupakoi (nuorena piti tietty kokeilla) enkä käytä alkoholia lainkaan. Niistä myrkyistä olen täysin vapaa ja arvostan sitä ja suurin kiitos kuuluu vanhemmilleni.

Mutta näillä mennään eli 7 mg/päivässä tämä viikko ja siitä taas etiäpäin... Tsemppiä kaikille ja hyvää alkanutta viikkoa!
Nimim. "kokeiltu on". Eihän tässä kukaan ole seinään lopettamassa. Päinvastoin. Hitaasti ollaan vieroittautumassa ja vieroitusaika on aina yksilöllinen. Oma vieroitukseni on kestänyt jo siinä kolme kuukautta ja ainakin kuukausi on vielä jäljellä.
Moi Veli! Kuinkas elämä on sujunut? Oletko pärjäillyt annetuilla ohjeilla? Olit muuten oikeassa, että pari päivää annoksen vähentämisen jälkeen on sellainen jännä olo, sitä on vähän vaikea kuvailla. Mutta muuten on mennyt hyvin. Mullahan on nyt se 7 mg/vko menossa ja pian siirryn 6 mg/vko annokseen. Kyllä tämä onnistuu kun ei pidä kiirettä. En usko etteikö loppu häämötä jo tämän vuoden lopussa...ainakin toivon niin. Olen ollut kyllä niin täsmällisesti ohjelman mukaisessa annoksessa että itseänikin jo huvittaa.Jos tämä ei toimi, niin ei sitten mikään. En uhoa, en missään nimessä. Tämä Diapam oli sellainen "kaveri", että sen kanssa jää helposti toiseksi. Ei auta kuin nostaa kädet pystyy ja sanoa: minä en voi tälle aineelle yhtään mitään, joten meidän on hyvä olla erossa. Ja hyvin nöyrää tyttöä tässä on kaikesta huolimatta oltava. Mutta aurinko paistaa niin että kyllä tämä tästä. Tsemppiä ja annahan kuulua itsestäsi!
Olen pysynyt hyvin ohjelmassa. Ens viikolla vähennän annostukseen Diapam 0.5 mg x 1.
Ainahan sitä annosta voi pienentää vaikka olisi 1mg diapamia jäljellä. Ottaa sit 0,5mg ja sit 0,25mg.. Tekee sitä vaikka loputtomiin.,
Sellaiset määrät kuin 0,5 mg ja 0,25 mg eivät ole Diapamissa edes mahdollisia. No 0,5 mg voi vielä taitavasti puolittaa 1 mg:n tabletista mutta 0,25 mg alkaa olla jo "apteekkarin" hommia. En tiedä onko noin pienestä mitään vastaavaa apuakaan... No, en osaa sanoa kun en ole vielä lähellä noita annoksia.

Nyt alkoi 6 mg/viikko- annos. Hyvin on sujunut tähän saakka kun aloitin elokuun 15. pv. Eli 8 mg on jo pudoteltu kun lähtötaso oli 15 mg. Kyllä se onnistuu ilman mitään A-klinikoita, jos itsellä on halu päästä bentsoista eroon. Tein itselleni ja lääkärilleni taulukon johon ruksaan kun olen ottanut lääkkeet. Ihmettelen, kun aika moni (valitettavasti...) valittaa että ovat erilaisten bentsojen koukussa, mutta eivät kuitenkaan tee mitään sen eteen. Tällä hetkellä sanoisin, että kannattaa miettiä asiaa ja ei kun lääkäriin ja pikku hiljaa pudottelemaan. Elämä muuttuu aivan erilaiseksi ja niitä vieroitusoireita EI KANNATA pelätä etukäteen. Se on turhaa. Kun/jos onnistuu löytämään hyvän ja ymmärtäväisen lääkärin, yhteistyö on molemminpuoleista ja homma onnistuu takuuvarmasti. Jos tätä lukee joku bentsoja käyttävä henkilö, rohkaisen Sinua ja ota vaan määrätietoinen askel eteenpäin niin pääset eroon noista kammottavista lääkkeistä. Voit nauttia selvistä päivistä enemmän. Tsemppiä jokaiselle!
Vieroituksissa on monta ongelmaa ihmisen pitäisi saada olla rauhassa ei tressejä,koska se laittaa ottamaan lisää lääkettä vaikka työtressi.Usein maha me
nee sekaisin ja usein wc oltava lähellä.Sokeripitoinen
syöminen voi auttaa suklaalevy paitsi sulla on myös se
diapetes Miten järjestää työasiat jopa 2 v vieroitusta
varten pitkän käytön jälkeen?
Hyvää sunnuntaiaamua ja kiitos että olit kommentoinut tärkeää asiaa. Hyvin asiallisesti ja monesta näkökulmasta olet pohtinut vieroitustilanteita. Se on totta kuten kirjoitit, että stressin aiheuttama tilanne voi johtaa ylimääräisten tablettien ottamiseen. Toisaalta taas ajattelen asiaa niinkin, että se rauhallinen olotila ei ole välttämättä hyvä. Silloin seuraa itseään ja ehkä mahdollisia vieroitusoireita. Kun on työssä, ei ehdi tarkkailemaan elimistöään ja olotilan muutoksia. Jos tarkoitit, että minulla on diabetes, niin kerron ettei ole. Työasioiden järjestelystä vieroituksen ajaksi ehdottaisin, että laadi suunnitelma ja aikataulu, milloin olet ajatellut aloittaa vieroituksen ja sitten pikku hiljaa orientoidut siihen. Tuolla ohjelmalla, millä itse vieroittaudun, kerrotaan juuri että siitä ei pidä ottaa stressiä vaan tehdä siitä osa jokapäiväistä elämää. Ymmärrän, että moni varmaan kamppailee itsensä kanssa, että "lääkkeitä menee liikaa, mutta miten vieroittaudun ja miten se menee käytännössä". Ei kannata tehdä liian suurta numeroa, silloin se asian vaikeaksi. Jos olet mielessäsi päättänyt luopua lääkkeestä, tee se! Laadi aikataulu ja etene hitaasti, se kannattaa. Ei haittaa vaikka menee 2 vuotta, pääasia on että pääset eroon koukuttavista lääkkeistä ja saat elämäsi takaisin. Et tule katumaan. En ole mikään "matkasaarnaaja", vaan itse aloittanut vieroittautuja ja samaa mietin itsekin keväällä kun unilääkkeet eivät enää toimineet ja halusin niistä eroon, että mitä nyt? Olo oli paha ja en saanut apua enää lääkkeestä. Elokuussa menin lääkäriin ja teimme suunnitelman. Vaihdoin Insomin 5 mg Diapam 5 mg:n tablettiin ja alkuannos oli siis 15 mg/viikossa diatsepaamia. Seuraavalla viikolla 14 mg, sitten 13 mg jne. Mitään vieroitusoireita ei ole ollut. Nyt annos on 6 mg/vk ja samoin myös 6 mg/päivä. Ohjelman voi toteuttaa myös niin, että käyttää sen annoksen 2 viikossa. Esim. 15 mg/2 viikossa niin ei varmaan tule ongelmia. Ylimääräisiä nappeja ei mielestäni kannattaisi ottaa, se johtaa taas toisen lääkkeen koukkuun. Mutta jos olet innostunut asiasta, kannustan sinua ja kirjoitan omia kokemuksiani. Tsemppiä ja yritä, se kannattaa.
Itse olen huomannut,että mitä rauhemmassa saan olla sitä vähemmässä menee xanor-lääkettä ja ne on niin pieniä mg-määriä
joista ei löydy kunnolla pienempiä tabletteja 2mg suurin diapamissa
jota en ole edes kokeillut se on pieni annos ja xanor on parempi lääke kuin diapam paniikkiin ja ahdistukseen oma annos n.1,75mg
vrk jaettuna 3-4osaan.Jos pitää lähteä jonnekin se on lääkkeen paikka ja jottei annos nouse en sitten juuri mihinkään lähdekkään.Minun fopiat on tosi monet korkeanpaikan suljetunpaikan juna lentokone linja-auto hissi ja moni muu.
No kiitos kun kirjoittelit ja valaisit asiaa. Näistä kannattaisi kirjoitella vaan rohkeasti niin sekin jo helpottaa. Oletko miettinyt lääkityksesi suhteen esim. sellaista vaihtoehtoa, että joitakin psyyken lääkkeitä saa myös injektioina. Silloin ei tarvitsisi ottaa lääkettä suun kautta niin paljon. Varalla voisi olla tietty pieni määrä lääkettä mutta suurin osa menisi lihakseen pistettynä. Mietippä asiaa ja juttele hoitavan lääkärisi kanssa. Nyt pitää lopettaa kun aamulla työ kutsuu taas. Tsemppiä Sinulle ja oikein hyvää viikon jatkoa. Kirjoittelehan kuulumisiasi!
Injektiolääke kiitos ei.
Nyt on 3 päivää mennyt Diapam annostuksella 0.5 mg x 1....
Hienoa Veli! Voi sinä olet jo siinä pisteessä... Minulla viime yön unet oli lähes yhtä tyhjän kanssa. Klo 24 vielä valvoin ja klo 3 jo heräsin. Suorastaan suututti kun aamulla piti aloittaa päivän työt. Toivottavasti ensi yö on parempi. Muuten, oletko hyvin tullut juttuun sillä annostuksella minkä mainitsit edellä? Itsellä menossa 6 mg/pvä. Eli junnaamista on vielä edessä. Luulen, etten saa urakkaa loppuun tämän vuoden puolella. Eipä haittaa vaikka menisi tammikuukin. Nyt tästä ""riemusta"" sitten on maksun aika. Itse asiassa tammikuun loppuun asti tulisi nk. normiaika eli 5,5 kk. Ei paha. Tsemppiä Veli!
Hienoa Veli! Voi sinä olet jo siinä pisteessä... Minulla viime yön unet oli lähes yhtä tyhjän kanssa. Klo 24 vielä valvoin ja klo 3 jo heräsin. Suorastaan suututti kun aamulla piti aloittaa päivän työt. Toivottavasti ensi yö on parempi. Muuten, oletko hyvin tullut juttuun sillä annostuksella minkä mainitsit edellä? Itsellä menossa 6 mg/pvä. Eli junnaamista on vielä edessä. Luulen, etten saa urakkaa loppuun tämän vuoden puolella. Eipä haittaa vaikka menisi tammikuukin. Nyt tästä ""riemusta"" sitten on maksun aika. Itse asiassa tammikuun loppuun asti tulisi nk. normiaika eli 5,5 kk. Ei paha. Tsemppiä Veli!
Hyvä yöuni on vieroituksen kannalta tärkeä. Pyydä lääkäriltäsi ei-addiktiivisia unilääkkeitä esim. Atarax 25mg x 1 ja irtatsapiini 15 mg x 1 yöksi. Koko vieroituksen ajan olen nukkunut hyvin em. lääkkeillä.
Nykyisellä lääkitykselläni pärjäilen. Tarkoitus lopetella parin viikon kuluttua...
P.O. Mirtazapin 15mg x 1...
Kiitos vihjeistä. Minulla oli jossain vaiheessa kokeilussa juuri mainitsemasi Mirtazapin 15 mg puoli tabl. mutta sain siitä päänsärkyä. Se ei ollut lääkärin mielestä lääkkeestä johtuvaa vaan syy olisi ollut joku toinen. No nyt jouduin turvautumaan vanhemman polven antihistamiiniin eli Atarax 25 mg. En tiedä sainko kovan kutinan vieroitusoireena vai jostain muusta syystä. Sitä esiintyi tosin jo kesällä. Kyllä se väsyttää... Kyllä unella ja nimenomaan hyvällä ja riittävällä unen määrällä on varmaankin ratkaiseva osuus vieroituksen hoidossa. Luulen, että itselläni alkaa olemaan nk. kriittiset milligrammat. Lääkärini oli viimeksi sitä mieltä, että edetään ohjelman mukaan ja jouluna olisi lopetus. Eli eihän hän tiedä kuten en minäkään millainen lopetusprosessi mahtaa olla. En halua pilata jouluani millään ahdistuksen sävyttämällä tuskalla, koska siihen on olemassa lääkityksiä. Huomenna lääkäri taas soittaa niin pitääpä ottaa asia esille se Mirtazapin -lääkitys. Hyvää ja reipasta viikon jatkoa!
Sain lääkäriltä Mirtazapin 15 mg yöksi. Tosin vaan 4 vk:n annoksen. Mainitsi myös, että voi ottaa myös Atarax 25 mg tabletin. Kokeillaan jos saisi paremmat unet. Näillä mennään ensi viikkoon jolloin on Diapam 5 mg/päivä. Ei ole 'vielä' pahemmin ollut vieroitusoireita, mutta hitaasti kun menee niin eiköhän tästä selvitä. Valoon päin siis mennään. Tsemppiä kaikille jotka ovat samalla asialla.
Jeps..Itse käytän sekä Atarxia ja Mirtazapiinia ja hyvin niillä nukun. Ei väliä vaikka niitä käyttäisin useita kuukausia tai vaikka ensi kesään.
Mielestäni vieroitus alkaa käydätyösä siinä Diapam 5 mg --> 2 mg annostuksen välillä. Tämän jälkeen alkaa helpottamaan..Noin tuumailen..
Kiitos vinkeistä. En ole vielä hakenut apteekista Mirtazapiinia mutta tänään käyn hakemassa. Uskon että niillä tulee kohtalaisen hyvät unet. Millaisia oireita sinulla oli kun olit annoksella 5 mg pv:ssä? Se loppuaika hieman kyllä mietityttää...Mun lääkäri on kyllä aika tiukka noissa annoksissa, vaikka muuten onkin tukea antava ja myötätuntoinen. Hän kyseli eilen aika tarkkaan, et mitäs lääkkeitä nyt sitten onkaan käytössä. Kun ei ole kun Diapam 2 mg ja Atarax 25 mg tarv. Tosin antoi hyvää palautetta ja sanoi, että saatte olla ylpeä hyvästä työstä ja sinnikkyydestä. No, tässä vaiheessa ei mielestäni kannata olla ylpeä eikä itse asiassa missään vaiheessa. Pikemminkin kiitollinen ja nöyrä kun pääsee koukuttavasta lääkkeestä eroon. Odottelen kuin kuuta nousevaa sitä päivää, kun ei tartte aukaista mitään bentsopurkkia. Olenhan toki tehnyt melkoisen urakan: 15 mg Diapam päivässä ja nyt 6 mg pv:ssä. Pudotus alkoi siis 15.8.2014. Kirjoitin näin perusteellisen selostuksen sen tähden, jos tätä mahdollisesti lukee joku henkilö joka on bentsokoukussa ja haluaa niistä eroon. Rohkaisen edelleen lopetukseen. 1 mg:n vähennys päivässä onnistuu...Tsemppiä vaan kaikille!
Kiusallisia oireita oli ajoittainen ahdistuneisuus, mielialanvaihtelut, motorinen levottomuus, unettomuus, vatsan ongelmat; ummetus, ripuli. Korvien soiminen hetkittäin voimakasta, mutta ei kuitenkaan ole kovin vakava oire..Paniikkioireita ei ole ilmennyt..Jotain tollasia..
II. Korviensoimisesta voi päätellä vieroitusoireiden voimakkuuden. Mikäli aamulla herätessä korviensoiminen on voimakasta, ilmenee päivän kuluessa myös muita vieroitusoireita voimakkaammin. Jotenkin näin..
Kiusallisin vieroitusoire oli kuitenkin motorinen levottomuus yhdistettynä ahdistuneisuuteen. Kävelet ympyrää jonkinlaisen epätoivon vallassa etkä pääse itseäsi minnekään karkuun. Tällaisessa tilanteessa jouduin kerran ottamaan takapakkia, kuten olen aiemmin kirjoitellut.
Nyt käytän Diapamia tuon 0.5 mg:n murusen päivässä. Tekisi mieli jo lopettaa, muttaa edessä on lyhyt ulkomaanmatka enkä viitsi ennen sitä ottaa mitään riskejä. Mutta ensi viikolla lopettelen..
Hienosti Veli olet päässyt eteenpäin ja voi sanoa, että olet jo voittaja. Siis onneksi olkoon! Diapamit ovat taakse jäänyttä elämää ja voit katsella tulevaa aikaa ilman lääkesumua. Hienoa. Olet upea esimerkki, kuten itsekin muutaman viikon kuluttua. Lääkkeistä voi siis todellakin päästä eroon jos itse haluaa. Oma, vahva tahto ja lääkärin tuki mahdollistavat vieroituksen. Itselläni on menossa nyt Diapam 5 mg/pvä ja otin pienen varaslähdön, että pääsen jouluksi lääkkeestä eroon kokonaan. Myös Mirtazapinista otan vaan 7,5 mg iltaisin ja kun Diapam on loppunut, vähennän ja lopetan senkin. Ataraxia en ole ottanut nyt ollenkaan, ettei vaan siitä tule koukkua. Joo, nyt voi jo huokaista helpotuksesta kun 10 mg Diapamista on pudotettu pois. Kerroit, että sinulla on matka tiedossa. Olet sen ansainnut kun päihitit Diapamin. Mutta tässä vaiheessa tsemppiä viimeisen Diapam -murusen lopettamiseen...
Tuon mirtatsapiinin olen lopettanut 7,5 mg ajat sitten unettomuuteen, ei muka
ole mitään vaikutusta lääkärin mielestä vaikka ottaisi tai ei..olen kyllä eri mieltä-
olin 5kk kuukautta ottamatta otin puolikkaan niin tuli ihmeellinen olotila seuraava-
päivänä
joita ei aikaisemmemmin ollut. Olen lopettanut cymbaltakin ja muutkin lyricat.
Ihan tarpeeksi kova koukku on kuitenkin kun joutuu lääkitsemään itseään lähes
päivittäin kipuun. Kyllä se elimistö tietää mikä on hyvä ja mikä ei.
Täytyy katsoa kuinka pärjään Mirtazapinin puolikkaalla. Olen nyt muutaman kerran ottanut sen ja kyllä unta on tullut mielestäni riittävästi. Muutenkaan en kuulu kovin nk. unisiin ihmisiin joten tulen toimeen ehkä pienemmällä unimäärällä kuin jotkut. Tunnen henkilöitä, joille uni on kuin leipä. Jos he nukkuvat jonkun yön vähän heikommin, tuntuu että he suurin piirtein kuolevat. Kyllä elimistö yleensä korjaa univajeen omia aikojaan. Ulkoliikunta ja tekeminen kyllä antavat riittävän unen. Se, mitä tulee Mirtazapinin riippuvuuteen, ei minulla ole tietoa. Olen niin vähän aikaa käyttänyt sitä. Toivottavasti pääsen mahdollisimman pienellä annoksella. Tätä työtä riittää muutenkin 4-6 viikkoa ainakin ennen kuin olen erossa Diapamista. Nyt menossa 5 mg/vrk ja jatkan sitä vielä ensi viikolla muutaman päivän ennen 4 mg:aan siirtymistä. Luultavasti noita annoksia pitää ottaa puolitoita viikkoa että ettei tule takapakkia.

Ok, mutta tsemppiä kaikille vähentäjille!
Mtsään meni. Hetken jo kuvittelin olevani kuivilla, mutta vointi kävi siinä määrin sitämättömäksi, että pakko jatkaa vieroitusta hitaamman ohjelman puitteissa. 2.5 kk:a on liian lyhyt aika vieroittautua 20 vuoden käytöstä. Nyt vieroitus toteutuu Risolidilla, joka on Diapamia miedompi, mutta pidemmän puoliintumisajan omaava lääke. Annostus nyt 10 mg x 1. Jatketaan sillä.
Moikka Veli! No onpa harmi, kun meni hyvin alkanut työ vähän liian kiireisellä aikataululla puihin. Se noissa aikatauluissa on vähän kyseenalaista, että jotkut lääkärit (kuten esim. itselläni...) koettavat toteuttaa vieroittautumista liian nopeasti. Ei elimistö sopeudu niin äkkiä kuin saattaisi luulla. Minulle nimittäin kävi tänään niin, että kun tämä vko on 5 mg:n viikko, päivällä piti ottaa 1 mg ylimääräistä. Olo oli jotenkin tyyliin hermostuttava, niin ajattelin että mitä hitsiä mä kiusaan itseäni kun ei sen suuremmasta annoksesta ole kyse. Huomenna lääkärini taas soittaa ja aion ehdottaa, että ollaan tämä vko vielä annoksella 6 mg/pvä ja katsotaan kuinka menee. Pimeä vuodenaika ja sun muuta, niin mitään kiirettä ei ole. Itselläni oli myös käyttöaika suht' pitkä, niin ei siitä hetkessä irtaannuta. No, mutta kovasti paljon voimia sinulle Veli ja tsemppiä. Aloitetaan taas uudella innolla ja tärkeintä on se, että on halua päästä irti lääkkeistä. Se on paljon se. Kyllä me maaliin päästään vaikka jokainen kiiruhtaa omalla vauhdillaan ja voimillaan. Kirjoittelehan taas kuulumisia!
Käyttämäni Risolid 10mg vastaa noin 4 mg:a Diapamia. Vielä pohdiskellaan tukilääkkeen mahdollisuutta Risolidin lisäksi. Varmaan jokin SSRI-lääke (=masennuslääke).
Moi Veli! Täällä pudotus jatkuu edelleen Diapamilla ja tämä viikko 5 mg:n annoksella vrk. Kysyin lääkäriltä kun hän soitti, että voiko ottaa yhtään ylimääräistä jos tulee sellainen tilanne eteen. Vastaus oli, että ei voi koska se pitkittää vaan lääkehoidon kestoa. Kehaisi vielä, että kun olette noin hyvin onnistunut vähentämään, ei kannata pilata hoitoa. No tottahan se on niinkin, mutta ei lääkäri ymmärrä jos sattuu tulemaan oikein ahdistava tilanne. Pyysi soittamaan kyllä tarpeen tullen. Ensi tiistaina soittaa jälleen ja ensi viikko onkin sitten jo 4 mg/vrk. Tällaiset kuviot täällä. Se Risolid on minulle aivan vieras nimi, en ole tainnut edes kuullakaan. Niin vielä palaan mun lääkitykseen. Tri kysyi, olenko saanut nukuttua. Sanoi kuten sinäkin kirjoittelit, että hyvä ja riittävän pitkä yöuni on tärkeätä vieroitushoidon aikana. Aivojen pitää saada levätä riittävästi ja liikuntaa hän myös kehoitti lisäämään. Sen tiedän toki itsekin, mutta kun se on niin vaikeaa tuo lähteminen... Tällaisia juttuja tänä päivänä. Toivon sinulle hyvää jatkoa uuden lääkityksen kanssa ja sinnitellään se mikä pystytään. Onhan tää aikamoinen urakka mutta luovuttaa ei kannatta. Lopussa ollaan työnvoittajia!
Niin kuin aiemmin sanoin vieroitus alkaa siinä Diapam 5 mg x 1 tienoilla. Siihen saakka kaikki on helppoa. Onnistuin sinnittelemään annoksella Diapam 1mg - 0.5 mg annostuksella noin kuukauden, mutta siten tuli paha ahdistuskohtaus. Aion käyttää tuota Risolid 10 mg x 1 ainakin tän syksyn. Arvioin tilannetta myöhemmin uudestaa. Tämän hetkinen lääkitykseni on kuitenkin vain noin 1/5 osa lähtötilanteesta (laskettuna Diapamiksi. Ks Ashton manuaali), joten eihän saavutus ihan huono ole.
Liikunta on kyllä mulle tärkeetä. Olen nyt vieroituksen aikana aloittanut kuntosalikäynnit 3 x viikossa ja se on todella palkitsevaa..
Heipä vaan ja mukava kun kirjoittelit kuulumisiasi. Tosi mukavaa kuulla miten itse kukin jakselee koska samalla asialla olemme. Sinähän onnistuit todella hienosti aikaisemmalla lääkityksellä joten voit olla tyytyväinen itseesi. Takapakit kuuluvat elämään ja eritoten tällaiseen elämäntilanteeseen. Vaikka kuinka hyvin onnistuu, tämä vieroitus käy todella työstä. Viime yönä (jo toisen kerran...) heräsin kun oli aika kovaa rintakipua. Mietin että pitääkö soittaa ensiapuun ja kysellä neuvoja. No vaiva meni sitten omia aikojaan ohi ja päiväsaikaan ei ole ollut mitään. Ja kyllä suoraan sanoen ensi viikko, 4 mg:n Diapam -päivät, hieman pelottaa. Mun lääkärini, niin ymmärtäväinen kun onkin, vaatii mun mielestä liian ehdotonta ohjelmassa pysymistä. Kun se Järvenpään malli nimenomaan korostaa potilaan tukemista ja välillä lääkeannoksen tasapainottamista. Eli toisin sanoen sitä, että jos on vaikeuksia, lääkehoidon voi antaa olla vaikka pari vk samassa mg-määrässä ja sitten taas jatkua. Tuli kerran jopa mieleeni, että vaihdan lääkäriä mutta sitten olisi sellainen elämänkerran kertominen uudelle lääkärille etten jaksa sellaista. Ja tuohon olisin kommentoinut, kun joku kirjoitti Velille että älä käytä mitään masennuslääkkeitä et niihin jää koukkuun. Mun mielestä niihin ei kovin helposti jää koukkuun. Itse aion ensi viikolla pyytää Mirtazapinin vaihtoa 10 mg:n Triptyliin. Sitä oli mulla käytössä monta vuotta sitten kipukynnystä kohottamaan koska reumakipuja oli kovasti. Käytin sitä ehkä vajaan vuoden. Se toimi myös unta parantavana lääkkeenä. Eikä pienintäkään koukkua ollut. Katsotaan nyt kuinka nämä lääkeasiat sitten hoituvat. Hyvää viikonloppua kaikille ketjun viestejä lukeville. (Jopas tuli tarinaa ettei varmaan kukaan jaksa lukea...) Tsemppiä Velille ja tuo liikuntaharrastus jäi takaraivoon raksuttamaan...
Sain tukilääkkeeksi Seronil 20 mg x 2, jota käytetään masennuksen, paniikkioireiden ja ties minkä hoitoo. Aluksi on vähän zombi olo, mutta sen pitäisi helpottaa parin viikon kuluttua. Jatketaan vääntöä. Kyllä tästä aikanaan hyvä tulee..
Huomenta ja kiitoksia kommenteista. Seronil on kuulemma (kertovat sitä käyttäneet) hyvä lääke. Vaikutus alkaa kai parin vk:n kuluttua. Mun hyvä työkaveri oli saanut aikoinaan ja sanoi joskus, että ilman sitä ei olisi selvinnyt silloisesta elämäntilastaan. Unetkin olivat korjaantuneet kohdilleen. Jäin eilen miettimään jo ensi viikkoa, miten selviydyn siitä. Jos lääkäri vaan vaatii noudattamaan aikataulutusta eikä huomioi mahdollisia muutoksia, taidan siirtyä toisen lääkärin asiakkaaksi. Tuntuu niin oudolta, että yksityispuolen lääkäri on noin joustamaton. Yleensä sieltä saa parempaa hoitoa kuin terv.kesk. Ja kun lisäksi maksan jokaisen soiton hänelle. Mua illalla alkoi jopa ärsyttää hänen menettelytapansa. Voi olla, että tässä lääkityksen vaiheessa ärsytyskerroin on normaalia matalampi. Mutta eipä näitä vaihtoehtoja ole nyt paljon kun on lähtenyt tälle kieltäymyksen tielle. Olen kyllä sitoutunut viemään homman finaaliin mutta ponnistuksi tämä vaatii. Kerrotko Veli vähän, millaisia tai miten nämä pienemmät annokset vaikuttivat? Sillä kyselen, että osaan varautua niihin. Jokainenhan tietenkin kokee ne omalla tavallaan eikä yleispäteväö ohjetta ole. Joskus tulee pelottava tunne, jota ei ole aiemmin ollut. Ei tietenkään koska lääkettä oli pää täynnä. Mutta näin. Pitää kai alkaa tekemään aamupalaa ja lukemaan Aamulehteä. Hyvää päivän jatkoa ja onnea uudelle lääkityksellesi!
Synkkä suostu ottamaan enää mitään SSRI-lääkettä. On suuri vaara että jäät koukkuun siihen ja vieroitusoireesi jatkuvat hamaan tulevaisuuteen. SE olisi liian suuri taakka elimistöllesi.
On aika vaikea ulkopuolisen (tarkoitan ei-ammattilaisen) mennä puuttumaan kenenkään lääkityksiin, jos ei tunne tilannetta tarkemmin. Itse en voi kommentoida kenenkään rohdoksia jos hoito tapahtuu lääkärin valvonnassa. Toin tämän esille sen vuoksi, koska itse aloitin vieroitukseni tasan 3 kk sitten yksityislääkärin (iso lääkäriasemaketju) valvonnassa. Oman hoitavan lääkärini kanssa sovittiin alussa, että kokeillaan ja toteutetaan hoito sen Järvenpään sosiaalisairaalassa olevan hoitomallin mukaan. Näin ollaan tehty tää aika ja tarpeen mukaan muutetaan annoksia. Tosin, kuten olen täällä kirjoitellut,
mun lääkäri vähän liikaa määrää asioita vaikka minä olen se työn tekijä eli potilas joka kaikki tuntemukset kokee ja kenties kärsii. Voi olla, että lääkäri tarkoittaa minun parasta ollessaan täsmällinen ja tiukka ettei homma karkaa lapasesta. Hyvin äkkiä voi tulla sellainen kunhan sinne päin -tyyli ja silloin saattaa tulla takapakit systeemissä. No, mutta tarkoitus oli kirjoittaa siis ulkopuolisen ihmisen lääkkeisiin puuttumisesta. Nyt vähän breikkiä...
Kysyit kuinka pienet lääkeannokset vaikuttavat. Tietenkin paljo heikommin.
Vieroitusoireista pahimpia ovat psyykkiset oireet. Jonkinlainen toivottomuus ja epäily pärjäämisestä ilman lääkettä. Epätodellinen olotila ja pelko persoonallisuuden hajoamisesta. Jotain tällaista. Pahinta on, että omaa päätään ei pääse minnekään karkuun, vaan oireet on kestettävä. Tuskaa tuottaa myös epätietoisuus siitä kuinka kauan oireet oikein kestävät pari päivää vai pari viikkoa yms. Kaikkia vieroitusoireita on hieman vaikea tässä kuvailla.
Vieroitusoireet tulevat yllättäen täysin "puun takaa". Positiivista on se, että melko pienet bentsoannokset pitävät oireet kurissa, kunhan vieroitus on riittävän hidasta.
Itse aion käyttää tuota Risolid 10 mg x 1 lääkitystä ainakin jonnekin ohi vuodenvaihteen. Ei olisi maailmanloppu vaikka käyttäisin sitä hamaan maailman tappiin, jossen sitten yllättäen intoudu sitä vähentämään.
Vieroituksen loppuvaihe on työläs prosessi ja kyllä jonkinlainen tauko tai loma lääkepudotuksisaa on tarpeen.
Tauosta vieroituksen aikana olisi se etu, että hermoston toleranssi bentsoille ehtisi kadota/vähentyä ja myöshempi vieroituksen jakuminen tapahtuisi ikään kuin "puhtaalta" pöydäsltä. Myöskin tukilääkityksen mahdollisuutta kannattaa harkita.
Suuret kiitokset kuvailuistasi. Jotkut noista olivat jo tuttuja. Oletin, että ne ovat vain "minun päässä ja kehossa". On ne kyllä merkillisiä, mistä ihmeestä voivat tulla. Esim. tänään juuri olen miettinyt, että olo tuntuu kuin tutustuisi omaan kehoonsa ja ympäristöönsä pitkän ajan jälkeen. Sen nyt jotenkin ymmärrän, kun pää ollut lääkittynä monta vuotta. Nyt kun lääkeaine alkaa poistua, kohtaa itsensä ikään kuin uudestaan eikä oikein muista, tämmöinenkö olin ennen ja monta asiaa pitää nk. opetella uudestaan. Mitään paniikkia ei ole ollut sen jälkeen kun tää homma alkoi mutta kaikki on mahdollista. Siinä olit Veli oikeassa, että jonkinlainen "loma" olisi hyvä olla, koska tämä käy todella työstä jossain vaiheessa.Jos joku vielä kehtaa kirjoittaa, että vieroitus "oli ihan simppeli juttu", niin se ei pidä kyllä paikkaansa. Ja vielä tuohon, että kun pitää orjallisesti noudattaa ja lääkäri kontrolloi joka viikko ja tivaa, oletteko pysynyt aikataulussa niin.....huh meinaa palaa käämit. Sen olen kyllä päättänyt mielessäni, että jos nyt ihan kurjia oireita tulee, minä otan ylimääräistä. Eihän tätä pudä kokea kuin vankeusrangaistusta jota toiset vahtii ja suurin piirtein laskee pillereiden lukumääränkin. Mun lääkäri nimittäin laskee, minkä verran on lääkkeitä mennyt ja sen mukaan kirjoittaa uusia reseptejä. Mietin myös sellaisia juttuja, että mitenkähän sitten kun homma on finaalissa, tuleekohan jälkivieroitusoireita? Mä olen oikein ammattimurehtija joka väsyttää turhilla huolilla itseään. Muttei sille mahda mitään. Kiitokset sinulle, annoit kullanarvoisia neuvoja.
Vielä jokunen sana tukilääkityksestä. Kysyin tästä lääkäriltäni, mutta hän suhtautui hyvin kielteisesti koko ajatukseen. Ja kuten aiemmissa teksteissäni kirjoitin, hän kysyi 1,5 vk sitten: mitäs lääkkeitä teillä nyt on käytössä. Että otti päähän. Eikö minulla periaatteessa ole oikeus käyttää tarvitsemiani lääkkeitä. Olen aikuinen ihminen, oikeustoimikelpoinen ja holistisen ihmiskäsityksen mukaan vapaa ja vastuullinen teoistani. Mutta katsotaan nyt, tiistaina hän jälleen soittaa.
Olen ollut käsityksessä, että SSRI-lääkkeitä (mulla Seronil) ja joitakin neuroleptilääkkeitä, kuten Ketipinor, on rutiinisti käytetty tukilääkkeinä bentsovieroituksissa. Ne vähentävät ahdistuneisuutta, paniikkioireita yms. ja estävät ajatusten poukkoilua oman navan ympärillä. Toimivat jonkinlaisina "mood stabilizer" lääkkeinä.
Jos lääkäri ei ymmärrä tukilääkityksen merkitystä bentsovieroitusta, ei sen pitäis vieroituspotilaita hoitaakaan..
Hyvää sunnuntaipäivää ja kiitoksia tiedoista ja tukemisesta! Teksti suoraan ajankohtaiseen asiaan. Joo, kyllä olen kanssasi samaa mieltä ettei ymmärtämättömän lääkärin kannata alkaa "puoskaroimaan" lääkkeestävieroittujan kanssa ellei omaa riittävää tietoa ja kykyä asettua potilaan asemaan. No tämä ei tietty ole fiksua minulta kun selän takana arvostelen omaa lääkäriäni, mutta koska kirjoitan totta, se puoltaa paikkaansa. Hän on vielä suht' nuori ja verrattain lyhyen kliinisen työkokemuksen omaava yleislääkäri, joten mitään "spesialiteettia" häneltä ei voine odottaa. Eilen mietin hoitosuhteen jatkamista oikein toden teolla, että jos ei nyt nyt yhtään anna "vapauksia" minulle tiukan paikan tullen, vaihdan kylmästi lääkäriä. Kun en oikein tunne erikoislääkäreitä, jotka olisivat perehtyneet päihdepotilaisiin ja vieroitushoitoihin, niin summan mutikassa ei kovin mielellään viitsisi turvautua tuntemattoman tyyppiin ja hänen hoitoihin. Ja toisaalta sekin, että nyt se sitten alkaa, huomisesta lähtien Diapam 4 mg x 1. Jälkeenpäin ajatellen syksy vieroituksineen päivineen on mennyt nopeasti. Ajatella, 11 mg diatsepaamia olen saanut karkoitettua pois "päiväjärjestyksestä". Olen enemmän kuin kiitollinen, että olen jaksanut taistella kuningas Diapamia vastaan. Yksi päivä tapahtui lipsahdus, että otin 1 mg:n ylimääräistä. Muina päivinä olen ollut uskollisesti ohjelmalla. Ja suuri KIITOS sinulle Veli että olet antanut minulle tietoa ja tukea kohti raitista elämää. Laskin, että noin joulukuun 12. tai 13. päivä olen (teoriassa) irti Diapamista. Ja jos nyt tulee jotain viivästymistä, ei haittaa yhtään mitäön. Joulukuun lopussa olisi vieroitusta yhteensä 4,5 kk. Kohtalaisen keskivertoaika. Välillä paremmin, välillä ollut vähemmänmukavia päiviä. Näin se olisi yhteen summattuna. Näin kun summaan asioita, totean samalla, että en olisi ikimaailmassa voinut uskoa jos joku olisi sanonut minulle millainen ansa on bentsodiatsepaami kaikessa karmeudessaan. Mutta silti, ei sitä pidä pelästyä. Siitä pääsee eroon mutta todella hitaasti. Tässä vaiheessa ei kannata vielä hurrata, koska matkaa maaliin on vielä 4 vk. Uskon kuitenkin vakaasti, että pahimmat karikot ovat käyty kokemassa. Mitenkäs Veli sinun olosi ja elosi? Oliko mun "artikkeli" asiallinen?
Niin kuin aiemmin mainitsin, vieroitus alkaa siinä Diapam 5 mg:n kohdalla. Siihen asti kaikki on helppoa. Itse pääsin yllättävänkin nopeasti pieneen muruseen Diapamia, jossa pysyin kaksi viikkoa, ennen kuin tuli ikäviä refloja. Nyt käytän Risolidia sen 10 mg vuorokaudessa yhtenä annoksena (vastaa Diapam 4mg x 1) ja lisäksi tukilääkitystä. Vointini on tällä hetkellä varsin stabiili ja jatkan vähentelyä joskus vuodenvaihteen jälkeen. Jotenkin noin.
Hyvää viikon alkua. Tukilääkitystä... Ajattelin eilen tukilääkityksestä sellaista, että paras taitaa olla beetasalpaaja. Se tasoittaa pulssin eikä aiheuta riippuvuutta. Ei ole siten kolmiolääke. Kunhan nuo Mirtazapinit olen käyttänyt, en taida ottaa mitään "lisukkeita". Eroonhan tässä ollaan pyrkimässä kaikista ylimääräisistä. Tukilääke voi olla nimensä mukaisesti vaan tuki, ja siinä piilee vaara tottumiseen, vaikka fyysistä riippuvuutta ei kehittyisikään. Kunhan pääsen tuonne Diapam 1 mg/päivässä, harkitsen uudelleen. Saattaa olla, että nukahtamiseen tarvitsen jotain apua. Nyt alkoi se Diapam 4 mg/pv:n jakso. Toivottavasti saan lopetettua 0,5 mg:aan että jäisi tämä vehkeily jo pois. Eilenkin olisin tullut toimeen vaikka 2 mg:lla, mutta en uskalla tehdä tässä lopussa sellaista vähennystä. Se olisi kostautunut jossain vaiheessa. Nyt ainakin olen hyvin toiveikkaalla mielellä eikä niihin vieroitusoireisiin kuole kun ei tämän suuremmista määristä ole kyse. Eri asia jos olisi joku 10-20 mg Diapamia ja niiden yhtäkkinen lopetus. Lääkkeen pitkittäminen on vain lopetuksen pitkittämistä. Joku päivä se lääkkeetön päivä on edessä ja onhan sitä pärjätty ennenkin ilman lääkkeitä. Elämä on nk. normaalia eikä lääkehöyryssä olemista. Tsemppiä kaikille vähentäjille!
Onnittelut, jos pärjäilet ilman mitään tukilääkkeitä. Itse pääsin tuohon Diapam 0.5 mg x 1, kunnes vieroitusoireet kunnolla alkoivat ja pakko oli ottaa takapakkia ja turvautua myös tukilääkkeisiin. Vieroituksen loppuluisu on varmaan hyvin yksilöllinen miten niitä viekkareita oikein tulee.
Jatkan tuolla Risolidilla ainakin loppuvuoden ja jatkan sitten...
Ethän nyt Veli suinkaan ottanut asiaa henkilökohtaisena, kun kirjoitin ajatuksiani tukilääkkeista? Mitään sellaista en tarkoittanut. Saattaa olla, että joudun turvautumaan johonkin lääkkeeseen finaalivaiheessa. Mikään ei ole kirkossa kuulutettua kuinka lopussa käy. Toivon tietenkin kovasti, ettei mitään ylimääräisiä tarvitsisi ottaa. Kokemukset eri ihmisillä ovat niin henkilökohtaisia. Niistä viekkareista kirjoiteltiin jo aiemmin ja ne eivät ole mitenkään tervetulleita. Mutta, päivä kerrallaan. - Jos lähtisi taas jatkamaan hommia. Textaillaan kun keretään. :-)
En ottanut mitään henkilökohtaisesti. Omat päiväni ovat nyt melko tasaisia tuon Risolidin kanssa. Sillä aion vieroituksen loppuunsaattaa. En vaan vielä ole päättänyt päivää milloin vähentelyn aloitan. Nyt vietän lomaa vieroituksesta ja annan elimistöni tottua tuohon lääkitykseen.
Moi Veli. Hyvä, että löysit sinulle sopivan lääkkeen ja olet tyytyväinen siihen. Se on tärkeää. Päivätkin sujuvat paljon mukavammin kun ei oli "piinallinen" olo eikä mitään tuskaa. Ei kannattaisi ehkä pitkittää kovin kauan uuden vieroitusjakson aloittamista - mutta olet tietenkin paras asiantuntija itse ja päätät milloin olet sellaisessa fiiliksessä että vähentäminen tuntuu luontevalta. Itse olen hyvässä vireessä tuolla määrällä 4 mg vaikka viime viikolla hieman mietiskelin sitä. Olen niin kauan jo ollut tätä projektia viemässä eteenpäin, etten halua pitkittää. Aikataulussa haluan silti pysytellä, että pudotus sujuisi suunnitelmien mukaan. Eilen lääkäri mainitsikin, että koetetaan pysyä suunnitelmassa kun ollaan edetty ohjelman mukaisesti. Ja nyt olisin valmis uskomaan kyllä siihen, että kun riittävän hitaasti etenee, niitä vieroitusoireita ei pitäisi tulla. Eihän niitä kyllä itse asiassa ole ollutkaan just minkään vertaa. Taitaa olla pahinta se, kun jotkut ovat kokeneet niitä ja kirjoittavat ne niin kauheiksi kuin jonkun "kuoleman" kohtaamisen. Moni tekee sen virheen, että pudottavat annosta liian nopeasti niin silloinhan elimistö reagoi siihen. No mutta mikäs minä olen ohjeistamaan ketään. Jokainen pudottelee ja vähentelee mielensä mukaan. Itse aion pysytellä hitaalla linjalla ja päästä loppuun jouluksi. Siihen ei periaatteessa ole mitään estettä. Pitää vaan se päätös tehdä mielessään ja myös pysyä siinä. Mutta hyvää tiistaipäivää kaikille ja nautitaan adventin odotuksesta ja poltellaan kynttilöitä...
Täällä taas kirjoittelen vaikka ei mitään uutta kuulu. Toinen päivä pienemmällä annoksella pian mennyt. Ei muuten kummempia. Niin Veli kun kirjoittelin niistä tukilääkkeistä, onhan minulla sitä beetasalpaajaa käytössä ja oikein hyvä onkin. Propral 10 mg otan tarvittaessa. Se on tosi hyvä lääke ja eilen juttelin siitä lääkärin kanssa ja hän hyväksyi lääkkeen käytön. Sanoi vielä, että sitä voi käyttää huoletta kun ei ylitä annostuksia. Pelkällä Diapamilla varmaan olisi vähän hankalampaa vierottaa. Kyllä tässä lopussa voisi annos voisi olla se 2 vk niin kroppa ja pää mukautuisi ehkä paremmin. En tiedä miksi lääkärit (jotkut) ovat niin tiukkoja niissä aikatauluissa? Siinä vieroitusmallissa jota toteutan, on maininta että 1-2 viikkoa. Mun lääkäri vaan että vähennys 1 mg joka viikko. Hävetti ihan apteekissa eilen... No, mutta tälläsiä juttuja nyt. Eipä tänne oikein muut kirjoittele kun meikäläinen. Ihmiset voivat ajatella, että antaa "tyypin" kirjoitella. No, ei se mitään. Nyt on tässä vapaita eikä oikein kummosempia hommia kuin loppuviikosta niin mikäpä tässä. Kirjoittelehan itsestäsi kun tulee fiilistä.
Päivä paremmalla puolella Diapam 4 mg:n annoksella. Pitää itseään oikein psyykata että orientoituu täysillä asiaan. Hyvin on kaikki mennyt - olen kiitollinen tästä päivästä. Hoitava lääkärini soitti ja "varmisti", että olen pysynyt annoksissa. Kirjoitti pyynnöstäni Triptyliä. Sitä nyt iltaisin se pienin annos: 10 mg tbl. Sillä on kuulemma suotuisa vaikutus pitkittyneisiin kipuihin ja sen vuoksi halusin juuri sitä. Nyt jätän pois Mirtazapinin, koska uudella lääkkeellä on samantyyppinen vaikutus. Joku "järjestys" ettei mene puurot ja vellit sekaisin. Eli kaikki on kondiksessa tällä kertaa. Kyllä asioilla on tapana järjestyä. En tiedä kuvittelenko vaan, vai olisiko todellista, että jotenkin helpottunut ja huojentunut olo kun tietää että pääsee Diapamin kahleista irti... Se oli tiukka "huono isäntä" joka vei elämästäni monta vuotta kuin lastua laineilla. Luojan kiitos joku järjen valo avasi silmäni huomaamaan missä suossa olen, josta on kertakaikkiaan päästävä ylös. Ja taisteltava on vielä "joulupuuroiltaan saakka". Mukavaa viikon jatkoa viestiketjun katselijoille/kommentoijille!
Seurailen mielenkiinolla teidän edistymistänne, kiva kun kirjoittelette Gunilla ja Veli Synkkä. Annatte korvaamottaman paljon arvokasta tietoa toisille. Toivottavasti tämän ketjun on löytänyt moni lopettaja tai siksi aikova.
Hei Lukija! Voi miten mukavaa, että joku on kiinnostunut meidän vieroittautujien kommentteja ja kokemuksia. Tosi kivaa. Itse olen pyrkinyt siihen, kuten Velikin, että kirjoitetaan mikä on totta eikä mitään satuilua. Olen vilpittömästi iloinen jos joku asia tai kokemus voi auttaa jotakin henkilöä hänen elämäntilanteessaan. Itse kun lääkkeestä vieroittautuu, tietää mitä se käytännössä merkitsee ja kuinka toimii jokapäiväisessä elämässä. Missähän se Veli nyt luuraa kun ei ole tänään kirjoittanut ollennkaan? Oliskohan salilla? Lukijalle kerron, että olemme samalla asialla Velin kanssa eli vieroittautumassa bentsoista. Aika hyvässä tilanteessa olemme tällä hetkellä. Matkaa maaliin on vielä vajaat neljä viikkoa mutta päivä kerrallaan tässä nyt mennään. Sikäli vähän ikävä ajankohta kun on pimeää ym., kesällä ja valoisana aikana voisi olla paljon ulkona ja tavata muita ihmisiä. Nyt on pakostakin oltava sisällä mutta täytyy ajatella niin, että ensi kesän värit ovat kirkkaammat kun ne näkee selvästi ilman lääkesumua. Mutta tämäkin aika piti kokea ja on kokemusta rikkaampi kuten Veli kuvaavasti kirjoitti eräässä viestissä. Toivottavasti kukaan tämän ketjun lukija ei joudu samaan tilanteeseen. En toivo tällaista aikaa kellekään. Mut heitähän Lukija kommentteja kehiin! Luen mielenkiinnolla...:-)
Hello. Kiva, kun joku näitä jutusteluja seuraa. Haluaisin tuoda esille "loppuluisun" hirauden. Kun vähennät Diapamia 5 mg:sta 4 mg:n on vähennys 20% vrk annostuksesta. 4:sta 3:n 25%, 3 mg:sta 2 mg:n 33% ja 2 mg:sta 1mg:n 50% vuorokausiannoksesta. Mielestäni tämä olisi syytä huomioida pudotusten ajankohdissa eikä vain kommentoida "helppoa, kuin heinänteko. Noin pienen määrän voi kyllä kerralla lopetella".
No. Olemme nyt Diapami ekvivalenteissa samoissa annoksissa. Pidän vielä "lomaa", vaikka hetkittäin tekisi mieli jo jatkaa vieroitusta..Terv. VS.
Ylläolevalla tarkoitan, että loppua kohden tulisi pudotusvälien olla pidempiä, jotta eimistö ehtii tottua prosentuaalisesti suurempiin vähennyksiin.
Moi Veli ja suurkiitokset valaisevasta laskutoimituksesta. Enpä ole koskaan tullut ajatelleeksi, että prosentteina pudotukset lopussa ovat noinkin suuria. Mutta juuri tänä aamuna aiemmin kyllä ajattelin, että voisin jatkaa tätä loppua juuri tuolla tavalla. Esim. 4 mg -> 2 vk, 3 mg -> 2 vk ja sitten 1 mg vaikka 3 vk. Sitten kyllä voisi lopettaa siihen. Koetan ehdottaa tuollaista lääkärille, vaikka tiedän, että hän ikään kuin piiskaa nopeaan tahtiin ja ottaa kunniaa itselleen. Tässä tilanteessahan minun on hyvä kysyä toiselta lääkäriltä miten hän suhtautuu asiaan. Ja jälleen kerran viittaan siihen malliin jossa olemme, että siellä myös mainitaan, kuinka on syytä pysähtyä hetkeksi ja pysyä muutama viikko pudottamatta yhtään ja jatkaa sitten kun siltä tuntuu. Korostavat vielä, että pudotuksen tulee tapahtua todella hitaasti. Mä en vieläkään ymmärrä lääkäriäni, minkä tähden minun pitäisi olla kuin joku alamainen hänelle, jota hän käskyttää ja jopa nauttii siitä? No, nyt häneen en saa yhteyttä kun on hoitamassa sairastuneita lapsiaan mutta ensi viikolla hän taaaaas soittaa. Mitenkähän tämän homman hoitais fiksusti ettei kenellekään tulisi paha mieli? Hyvää keskiviikon jatkoa...:-)
Ja taas täällä kirjoittelen... Nyt päätin aamupäivän ajattelun tuloksena, että "vaadin" lääkäriä suostumaan sellaiseen aikatauluun, että 2-3 vk on pudotusaikataulu. Jos hän ei suostu, vaihdan lääkäriä. En tiedä mikä minuun meni mutta alkoi jopa suututtaa se "kiristäminen" viikon välein tapahtuvasta pudotusaikataulusta. Tuli jotenkin hoitoväsymys ja ajattelin, että on tässä elämässä muutakin kuin miellyttää lääkäriä ja hänen ohjeistustaan. Vaikka jonkin aikaa olin sitä mieltä, että teen kuten taulukot suosittavat, nyt kyllästyin ja teen "oman tahtoni mukaan". En tiedä, teenkö oikein mutta nyt on tällainen fiilis. Mitä mieltä olet?
Olen sitä mieltä, että vieroituksen loppupuolella aikataulua tulee loiventaa.
Eilen oli jotenkin negatiivinen lataus päällä, kun kirjoittelin. Nyt taas hyvä mieli ja myönteinen asenne vieroitukseen. Kaipa se kuuluu tähän prosessiin, että joskus pitää kiukustua itseensä ja melkein jopa vihastua. Nyt jouluinen into päällä ja odottelen innolla, että pääsen leipomaan. Mitenkäs Velin eilinen päivä sujui? Ajattelit varmaan mun kommenteista, että "tuo ihminen ei ole terve". Mutta eilinen päivä oli todellakin lähes mustavalkoinen ja siihen liittyi oman perheen suruja mitä sain kuulla. Palataan...:-)
Omat päiväni ovat varsin tasaisia, koska olen lomalla vieroituksesta.
Kyllä bentsovieroitukseen kuuluvat mielialan vaihtelut, pessimismi ja joskus eoäluuloisuuskin.
Mukava, kun olet tasapainossa itsesi ja "vieroitusloman" kanssa. En minäkään millään lailla hurraa, päivä kerrallaan olen ja raahustan eteenpäin. Ilmeisesti olin aivan liikaa miettinyt noita vieroitusasioita niin alkoi jopa ahdistaa. Heti huomaa, että kun ei sressaa liikaa, on paljon levollisempi olo. Ja eikähän sillä hössötyksellä mitään etene, päinvastoin saa itsensä entistä enemmän pahempaan jamaan. Lohdutti taas kun sai purkaa mieltään. Kyllä tää "viestiketjukirjoitus" on aivan upea, täältä löytää kohtalotovereita ja voi jakaa kokemuksiaan. Hyvää torstaipäivää vaan teille jotka luette näitä. Tsemppiä Veli sinulle - nauti lomallaolosta!
Hei Gunilla ja Veli Synkkä. Jos kielitaitoa löytyy niin uskoa ja tahdon voimaa vierotusmatkaan voi hakea mm. täältä http://cepuk.org/recovery-stories/ ja täältä www.recovery-road.org. Ensimmäisen linkin takaa löytyy videohaastatteluita henkilöistä, jotka ovat käyneet läpi bentsovieroituksen.
Kiitos linkeistä..Hyvää tarinaa niissä...:)
Kiitos vinkistä. Eiköhän tuo kääntäminen suju sen verran, että voi perehtyä tekstiin. Vinkkejä ja ohjeita löytyy melko paljon ja niitä on hyvä lukea. Tieto painaa "laukussa mutta ei päässä" joten kaikki vihjeet ovat tervetulleita. Tiedosta huolimatta se nk. suurin työ on kuitenkin tehtävä itse. Tämä viikko tähän saakka on mennyt sillä 4 mg:n Diapam -annoksella ja lisukkeena ollut muutaman kerran beetasalpaajaa 10 mg. Se tasoittaa mukavasti ylimääräiset sydämen "muljahdukset". Eilen jo mielessä hangerteli ensi viikko: Diapam 3 mg x 1. Hymyilytti mielessäni kun laskin, että kaikki tarvittava lääkemäärä on kotona. Ne pienen pienet valkoiset napit...jotka tässä pitää murennella loppuluisussa. Laskin myös, että ei mun vähennys lopu vielä 13.12 tai 14.12, koska täysi "aski" on tallella. Siitä riittää kahdelle viikolle 0,5 mg per päivä. En tiedä, onko niin pienestä lääkemäärästä oikein mihinkään mutta katsotaan nyt. Tämä vieroitusaika sattui kyllä mahdollisimman huonoon vuodenaikaan. Juuri joulunaika, jolloin pitää käydä paljon kaupoissa, lahjoja ostamassa ym., ja sitten itse pyhinä sukulaisten luona kylässä... Ala siinä sitten selittelemään etten minä nyt ku... on vähä huono olo ja vähä tuskastunutkin jne. Veli, teit kyllä tosi nastan ratkaisun kun otit jatkoaikaa, saat jouluksi laatuaikaa. Mutta nyt pukkaa vähän kiirettä joten pitää poistua areenalta joksikin aikaa. Kiitän kohteliaimmin linkkiketjun lähettäjää ja tervetuloa vaan kaikki ystävälliset kanssaihmiset tukijoukkoihin, tukea tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. :-)
Kokeilin avata noita linkkejä kuunnellakseni ne, mutta mun tabletti ei avaa niitä. Jospa läppärissä onnistuisi. No joo, viikko on jokseenkin pulkassa ja voisi sanoa, että kohtalaisen hyvin on mennyt. Kouluarvosanalla arvioiden noin 8 - ei paha. Ensi viikosta en "uskalla" kommentoida mitään etten maalaa kauhuskenaarioita tielleni. Kotitöitä riittää ja pitää purkaa energiaa, pelkoa, kauhua ja toivoa kaikkeen mahdolliseen. Terapiana voi käyttää esim. leipomista, sen on kuulemma todettu olevan erittäin tehokas. Luin äsken päiväkirjamerkintöjä, ja kyllä sieltä löytyi koko kirjo ihmisen ajatuksia. Missäs Veli on? Kuis hurisee? Kirjoittepas jotain lohdullista, ettei tämä mene yksinkirjoitteluksi. Tässä vaiheessa iltaa voi toivotella jo kaikille ihmisille mitä parhainta viikonloppua! Nukkukaa ja syökää hyvin. Liikkukaa ja nauttikaa elämästä. Joulun valmistelut voi pikku hiljaa aloitella olipa ne sitten mitä tahansa. Esim. joulukorttilista, joulusiivouksen aloitus, ruokien ja leivonnaisten suunnittelu ym. ym. Mutta ei mitään panikointia, please. Joulu tulee ja menee aivan varmasti halusipa sitä tai ei ja joulun perimmäinen tarkoitus ei ole mikään ylensyönti ja mässäily lahjoista puhumattakaan. Itse nautin eniten rauhallisesta joulusta. Luonto ja liikenne hiljenee ja saa olla rauhassa kotona. Mikäpäs se parempaa. Psyykkaan itseni rauhallisuuteen, se voimaannuttaa... :-)
Tänään vointi on ollut melankolinen. On se kumma, kun vieroittatujalla vuorottelevat hyvät ja huonot päivät. Muutama viikko sitten pienen Diapam murusen kanssa koin voivani erinomaisesti ja mieliala oli optimistinen. Tällä hetkellä koen jonkinlaista epätoivoa vieroituksen suhteen. Murehdin tulevaisuutta, vaikka pitäisi osata elää päivä kerrallaan. *Huokaus*. Ei tämä helppoa ole.
Voi Veli -hyvä! Tuttu on tunteesi minullekin. Aivan samat mielialan heilahdukset olen kokenut muutaman kerran tämän noin 4 kk:n aikana. Tämä pimeä vuodenaika tekee sen omalta osaltaan. Kyllä se siitä. Työstä käy vieroitus - olen tismalleen samaa mieltä. Mutta ei luovuteta. Aamu on iltaa viisaampi. Yön jälkeen koittaa aamu ja parempi mieli. Lähetän positiivista energiaa tämän viestin myötä! T. Gunilla
Jenny Gunilla Mustaine.
Ei havaintoja ko. henkilöstä...
Kiitos energiasta. Sitä todella tarvitaan.:)
Viikonloppu jo hyvää kyytiä menossa. "Vieroitusolo" ollut ihan siedettävä tänään. Olen aloittanut pikku hiljaa joulusiivousta keittiöstä. Radio soinut aamupäivästä lähtien niin hommat alkoi sujua. Kuten Veli kirjoitit, välillä on ollut sellainen epäilevä olo minullakin. Outoa, mistä se oikein tulee? Annoksessa olen pysynyt ja ylimääräisiä en ole tarvinnut. Alitajunnassa on sellainen "epäilevän Tuomaan" sanoisinko usko, että onnistuukohan tää homma finaaliin. Ja kun miettii, kuinka hyvin me ollaan kuitenkin loppupeleissä edistytty pitäis usko olla voimakkaampi, tyyliin: minä pystyn jos muutkin ovat pystyneet. Eikö vain? Sen olen jälleen tänään huomannut, että tekemistä pitää olla koko ajan ettei jää seuraamaan ja tarkkailemaan itseään. Vihonviimeinen olotila on jäädä paikalleen ja miettimään lääkeannoksia ja seuraavaa pienennystä. Tämä ainakin itselläni, jokainen kokee olonsa eri tavoin. Eilen mietin (hupsu...), että varaan ajan lääkärille, että saan keskustella ja kertoa tuntemuksiani... Miksi asia muuttuu vaikka keskustelisi joka päivä. Konsepti on varsin selvä: lääkettä vähennetään hissukseen ja niin kauan, että olo on hyvä ja lääkkeetön. Toisaalta, eihän homma ole vielä kokonaan siinä, että lääkitys on hoidettu adekvaatisti loppuun. Eikös ollut hienosti kirjoitettu? Kontollikäyntejä tarvitaan ainakin mutta niiden väli vaihtelee persoonakohtaisesti. Tämmöiset tarinat tällä kertaa. Mitenkäs Veli sun päivä on sujunut tänään? Oletko ollut jo paremmassa fiiliksessä? Kyllä tämä tästä, mennään vaan sinnikkäästi eteenpäin...:-)
Tänään vointi ollut varsin stabiili ja pitkin päivää olen puuhastellut kaikenmoista..Murehtimiseen ei tänään ole kauheasti jäänyt aikaa..Huomiselle pitäisi myös keksiä täyspäiväistä ohjelmaa..So it goes.. :)
En enää laske päiviä lääkeannoksia ja suunnittele aikatauluja. Samantekevää kaunko vieroitus kestää kunhan trendi on hissukseen aleneva. Tällainen ajettelu tuntuu vapauttavalta..
Olen harva niistä ketä tosissaan on eroon bentsoista päässyt ja olen toiminut vastuuhenkilönä kymmenille ketkä ovat riippuvaisia bentsoista.

Keskimääränen aika kun alkaa olemaan normaali olo eli täysin palautunut vie minimissään noin 18kk eli miltei 2vuotta keskimäärin omani ja irti päässeiden ihmisten keitä olen tavannut.

Taas eroon pääsy kun on jäänyt kunnolla koukkuun niin on sama kuin alkoholissa eli onnistumis prosentti on noin 0,1% luokkaa

Mutta älä vain suostu mihinkään ns muka helpottaakseen vieroitusoireita oleviin myrkkyihin (Seroquel,risperdal,haldol eli antipsykootit) ja (seronil,ciprlex,venlafaxine,zoloft,buspar yms) jotka aiheuttavat kouristuskynnyksiä, pysyviä aivo ja sydän vaurioita.

Toivon kaikkea hyvää psykiatrian = Natsi-Lääke"tieteen" uhreille.

Psykologi sanoo että et ole sairaus vaan 99,99pros on syy oireisiin (masennus,ahdistus,paniikki,"mania")
Psykiatri taas sanoo että et voi tehdä mitään siihen ja olet pysyvästi sairas(kaikki oireet käy. Ilo,Suru,Energinen,Väsynyt,Liian rauhallinen,liian rauhaton) joihin on lääkkeitä(jos rotanmyrkkykin lasketaan "lääkkeeksi" kaltiaisia MYRKKYJÄ) ja sitten ennenkuin huomaakaan löytää itsensä kurjempana ja sairaanpana kuin koskaan ja mahd kykenemättömänä kroonisesti enää melkein mihinkään mikä ennen kiinnosti.

Pahinta on että jos lopetat ei arpeutuneet neuronit enää korjaannu eli mielialamyrkkyjen "vaikutukset" (sivuvaikutukset) jää miltei 100pros käyttäjillä riippuen tuurista.
Hyvää sunnuntaiaamupäivää kaikille viestiketjun lukijoille! Lunta satanut yöllä niin alkaapa olemaan mukava jouluinen fiilis päällä. Ylläolevaan tekstiin en juuri kommentoi, koska vaikuttaa siltä, että asialla on ollut pikkujouluhöyryissään kirjoitteleva henkilö. Sitähän se voimajuoma saa aikaan. Itse tietää kaikki parhaiten ja suurin viisaus ja tieto on kerääntynyt vain hänen päähänsä. Minua päivääni ei pilaa tuollaiset kirjoittelut, koska tiedän omat asiani ja vastaan myös niitä. Omaan arvoonsa jääköön ja piste. Kirjoitit Veli taas asiaa. Ei kannata enää tässä vaiheessa miettiä ja stressata joka päivä annoksia ja päivämääriä, se kuluttaa vaan energiaa jonka voisi vapauttaa parempaan ja hyödyllisempään pohdiskeluun. Itseäni kiinnostaa juuri tällä hetkellä huomattavasti enemmän jouluiset asiat ja niiden suunnittelu. Niistä saa hyvän mielen ja ajankulun. Olen kuitenkin hoitavan lääkärini kanssa "naimisissa", siis hoitosuhteessa ja sen vuoksi pitää (ehkä liikaakin...) funtsia asioita. Tai se voi kyllä olla itsestäni kiinni. Tässä vaiheessa voisi olla parasta sanoa, että loput hommat hoitelen itse. Ärsyttää suunnattomasti hänen kaikkivoipa lääketieteellinen tuntemuksensa. Huomenna hän rimpauttaa ja kyselee kuulumiset. Kyllä liiallinen asioiden miettiminen ja laskelmointi kuluttaa. Eikö elämässä ole tosiaan muuta kuin milligrammojen ja vuorokausien laskeminen. No toisaalta tarkat, päämäärätietoiset suunnitelmat selkeyttävät asioitten hoitoa. Yhtä kaikki, lopputulos on kuta kuinkin sama. Tekee hiljaisissa hengin niin hommat hoituvat. Lupaan olla kirjoittelematta annoksista, päivämääristä sekä tuntemuksista. Toki muuten naputtelen kuulumisia jos jaksat lueskella. Mukavaa päivää kaikki "hanibööt" ja textaile Veli nyt silloin tällöin. En kysele sinun lääkeasioita enkä pudotusaikatauluja. Mutta tsemppiä päiviisi!
Sunnuntaipäivä jokseenkin vietetty. Sää talvisen valkea ja raikas. Mukavaa oli tehdä kävelylenkki ja haukata keuhkot täyteen raitista ilmaa. Suunnitelmissa oli aloittaa joululeivonnaisten teko, mutta telkkari lähetti mäkihyppyä ja hiihtoa siinä määrin, että oli ihan pakko rustata itsensä telkkarin ääreen. Olihan se hienoa katsella mäkikotkia ja hienoja suorituksia. Niin tämä sunnuntai siis meni erilaisen TV-ohjelman merkeissä. Ilta huipentui tanssiohjelman finaaliin. Mahtavaa, että suosikkiparini pokkasi pokaalin voittajan ominaisuudessa. Hienosti tanssi myös toiseksi sijoittunut pari. Jokasyksyinen sunnuntaiohjelma sai arvoisensa päätöksen. - Veli taisi vähän kyllästyä ja loukkaantua kun kirjoittelin lääkevieroituksesta joka päivä ja pitkiä esseitä... No, en kuitenkaan mitään pahaa ole tarkoittanut. Päivät menevät ja tulevat erilaisissa merkeissä. Huomenna taas työpäivä, joten viisainta orientoitua aamuherätykseen. Toivottelen teille kaikille mukavaa alkavaa viikkoa. Voidaan hyvin ja nautitaan elämästä ja kynttilän tuoksuisista joulunalusajan hetkistä. :-)
Gunilla taisit samaistua tuohon IhmisOikeuksienÄäni kommmentiin,koska se herätti kiukun.

Juuri tällä hetkellä ei olekaan aihetta ajatella mitä mahdollisesti tulevaisuudessa tapahtuu, kannattaa käyttää kaikki energia selviytymiseen tästä hetkestä ja nauttia kaikesta positiivisesta. Eihän sitä todellakaan tiedä, miten kauheat viroitusoireet ovat edessä sen jälkeen kun lääke loppuu lopullisesti - tai sitten ei mitään. Se aika näyttää vasta totuuden.

Haluan kuitenkin varoittaa, että älä suostu mihinkään uuteen lääkkeeseen enää vaikka lääkäri sitä joskus tarjoaakin. Sinulla näyttää olevan lääkäri, joka on aidosti kiinnostunut vieroitushoidosta, toivotaan että hänellä on taitoa saattaa hoitosi loppuun saakka. Niitä lääkäreitä kun tuntuu olevan tosi harvassa.
Onko sulla kovastikin kielteisiä kokemuksia muista psyykkeeseen vaikuttavista lääkkeistä, kun tuohon tyyliin kirjoittelet. Itse kärsin kaamosmasennuksesta, jota aloin muutama vuosi sitten hoitamaan SSRI-lääkkeellä, jota käytän marraskuun lopulta helmikuun loppuun, eikä ole muuta kuin hyvää sanottavaa. Ei munkäänlaisia viekkareita tms. Teen yleensä helmikuussa lomamatkan, jonka jälkeen lääke vain käy tarpeettomaksi eikä debis ole vaivannut...
Viikko alkoi onnistuneesti kaikella tapaa. Vaikka melko kiireinen päivä takana, voimia jouluisiin valmisteluihinkin riittänyt mukavasti. Ja jopa lenkkikin tuli heitettyä. Ei mikään hikilenkki vaan reipasta kävelyä tunnin verran. Nyt vähän telkkaria ennen uutisia. Lääkevieroituksessa alkoi Diapam 3 mg/pv. Ja täytyy kyllä todeta, että olo on paljon parempi ja normaalimpi, kun annokset pienenevät. Tämä viikko onkin melkoista haipakkaa niin töissä kuin illoinkin. Olis pitänyt ehtiä vielä yhteen syyskokoukseen mutta en ehtinyt enkä jaksanut kun aamulla taas herätys klo 5.15. "Kukkuminen" iltamyöhään ei näin ollen oikein ole mahdollista. Huvitti kun luin edellä olleita kommentteja niin lääkkeiden vaikutusmekanismeista, vieroituksen onnistumisprosenteista kuin myös itseni kiukustumisesta. Itse asiassa en ole kiukustunut mistään enkä kenellekään. Jos täällä nyt kiukustuu jolle kulle kirjoittajalle, se olisi pohjanoteeraus. Kuten aiemmin olen kirjoitellut, minulla on sen verran terve itsetunto, etten kaikkien "lökäpöksyjen" kirjoitteluista evääni väräytä. Minun puolestani tänne saa kirjoittaa mitä ikinä mieleen juolahtaa mutta minuun sellaisella ei ole minkäänlaista vaikutusta. Jokainen kirjoittaja vaan viestii omaa persoonaansa kuka milläkin tavalla. Kirjoituksen taso kertoo todella paljon ihmisestä, joka on tekstin takana. Toki mukavaa on lueskella asiallisia ja fiksuja kirjoituksia ja niistä jopa saa hyvää mieltä. Näihin sanoihin on hyvä lopettaa tämän illan essee. Oikein hyvää illan ja viikon jatkoa kaikille mukaville ihmisille! P.S. Mitäs kuuluu Velille?
Hello..Vointi ihan O.K. Vietän nyt tätä "sapattiani" ja vältän murehtimasta huomista. Mulla on lääkäriaika keskiviikkona ja odotan pitkää keskustelua. Aikaakin on varattu peräti tunti. Maksaa tietenkin maltaita, mutta mitäs siitä.
Hieman tämä marraskuun kaamos luo "mollivoittoista" pohjavirettä, mutta pari kuukautta ja alkavat päivät pidentyä.
Hyvää jatkoa ja menestystä sulle Gunilla ja kerro kuulumisiasi.
 /   /  / Diapam/vieroitus?
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta