AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Diapam/vieroitus?

Diapam/vieroitus?

58 Vastausta 7 538 Lukukertaa
moi,olen käyttänyt 15 vuotta diapamia..nyt olen lopettanut *seinään*.4 vrk ollut aika levotonta,nyt hieman helpottaa.Tiedän että vieroitus pitäisi *ajaa alas* eli pikkuhiljaa..3*10mg on ollut annostus.Saa nähdä onko pahin vielä edessä? T:Irti haluava

provo

provo

Ei muuten

provo..miksi pitäis provoilla?

sorry.

Luulin provoksi koska 15vuotta diapamia tekee enemmän riippuvaiseksi kuin heroiini. Esim. kaikki hepon käyttäjät tietää tämän että napit on täysiä perkeleitä ja pahempia kuin H.

Mutta unohdetaan tuo vertailu heposta ja diapameista.

Sinuna tekisin vieroituksen sairaalassa. Epilepsiakohtaukset saattavat olla riskinä, ja ne voivat myös jäädä päälle vaikka pääsetkin kuiville. Eli sairastut epilepsiaan.
Äkkilopetus on aina diapamin pitkäaikaiskäyttössä riski sairastua epilepsiaan.
Eli ottaisin sinuna yhteyttä lekuriin.

jatkoa...

Takaan etten laske leikkiä.
Tee nämä vieroitukset varoen.

Ok..

onko tämä niin helppoa.*Sain*alkoholismin hoitoon alussa reseptin..ja tätä on jatkunut 15 vuotta.Olen ollut kylläkin viinansuhteen raittiina mutta pamit on ollu korvikkeena.Taidan ottaa lääkäriini yhteyttä alasajon suhteen,olen sellainen on ja off ihminen eli kaikki pitäs tapahtua nopeasti.

Ei ole.

Jännää kun alkoholismin hoitoon saa huumeita.
Diazepam on huume.
Onhan se tietty korvaus hoito toiseen mutta joskus jatkuu alkoholi ja diapam yhtäaikaa.
Mahtava homma että lopetit viinan vaikka olisikin pamit korvikkeena, pääasia ettet sekakäytä.

Jos käytät 3x10mg:vrk diapamia niin ei se kovin paha ole. Itsellä oli 3x90mg vrk. Taisin vain haluta pelästyttää sinua, mutta kyllä minä sen epilepsian sain siitä äkkilopetuksesta.
Halusin vähän herättää mihin voi johtaa. Sorry.

On/off lopetus kannattaa tehdä säännöllisin lääkärin tarkastuksin.

Itse kanssa on/off ihminen

no huh..

tosiaankin säikäyttämään!.Kuinka kauan käytit noin kovaa annosta?Ja miten sinun lopettamis pressi kesti ja millaista se oli?

äkkilopetus

Siis sorry vielä kerran. Sinun annos on aika lievä josta pointsit sulle. Miten olet onnistunut pitämään tolet noin matalana? 15v on aika pitkä aika. Ei kannata kuitenkaan aliarvioida tuota koska toiselle vaikuttaa 1 ja toiselle vasta 10.

Omalla kohdalla se annos ei oikeestaan ollut kova vaan tolet nousi aika korkealle ja tulin täysin immuuniksi. Se oli vaan välttämätön paha ettei tule viekkareita.
Asia tuli esille laajemmin kun jouduin leikkuriin ja tavanomaiset rauhoituslääkkeet eivät vaikuttaneet. Siis esilääkitys.
Asiaa ei auttanut myöskään kaikki lekurit jotka kirjoitti mulle respoja. Hain tietty kaikki eri apteekeista sekä ostin kadulta loput.
Jotain yli 10v käytin rauhoittavia. Ensin oxeja ja sitten vaihtui diapameihin.
Fyysiset oireet kesti jotain kolme kk:tta tai en ole varma. Oli aika kovat täpinät päällä.
Muistan että konttasin lattialla kun huimasi niin helvetisti. Henkinen juttu on vieläkin päällä mutta en vaan käytä.
Lopettaminen on/off menetelmällä on riski josta kandee ottaa selvää lekurilta oli annos mikä tahansa. Jos aiot tehdä sen niin nestehukka on pahin riski ja mahdolliset ep.kohtaukset.
Verenpaine myös vaihtelee aika jyrkästi. Itse tipahdin lattialle joka kerta kun yritin nousta.
Lopettamisprosessi oli vierailu helvetissä minulle.
Omien rajojen mukaan lopetat. Luulen että 15v käytön jälkeen tiedät rajasi.
Tärkeintä on että ilmoitat lekurille lopettamisestasi. Ikä/terveys/ja kunto vaikuttaa.
Äläkä lopeta ilman apua.

Voi olla että esitin asian rajusti mutta minulle lopetus oli helvettiä joista näen vieläkin painajaisia. Ykislöllistä varmaan tuo lopetuskin eikä kaikkien tarvi kärsiä viekkareista noin paljoa.
Asia on minulle vähän arka ja sen takia jyrkkä reagointi.

Kanan kakkaa!

En usko sinun käyttäneen päivässä 270 mg Diapamia. Mistä olisit saanut moisen määrän?

No ei ...

tuohan on provo!

voi syherö

Joillakin pillerikoukussa olevilla saattaa mennä yksi päivä siihen, kun kiertävät eri lääkäreillä, eri kaupungeissa hakemassa reseptejä. Ja yksityislääkärithän kirjoittavat. Itse olen pärjännyt vuosikausia suht pienellä annoksella.
Silti halua olisi lopettaa, koska ilmeisesti aivot alkavat mennä vuosikausien käytön seurauksena paskaksi. Lähimuisti on alkanut pätkimään. Varmaan paikkaa laitettuja tavaroita saa haeskella puoli päivää. Olen kuitenkin päässyt pahimman yli, mutta väh. 20 mg päivässä on otettava vielä. Muuten ei kellään ole kivaa.

Silti pamit parempi vaihtoehto, kuin jatkuva dokaaminen.

samat on oireet

muisti on heikko ja on kuin olisi kokoajan verho edessä.

oikeestaan...

...pillerien metsästyksessä tulee ammattilaiseksi.
Melkein näkee jo lääkäristä kandeeko tuolta kysyäkään. Joskus vanhan respan näyttäminen riittää. Yksityiset ovat parhaimpia. Niissäkin piti varoa koska moni lääkäri työskenteli parissakin paikassa. Muistan parhaimman päiväsaaliini 2*200 kymppejä yksityiseltä ja tk:sta vakilääkäriltä 2*100 myöskin kymppejä.
On muuten kovaa "työtä" hankkia noita.

Nykyaikana onneksi ollaan tarkempia. Tuosta lääkekoosta voin sanoa että ehkä sinisten maine häiritsee lekureita. Vitoset ei mene kaupaksi jostain syystä.

Tuo 270mg annos oli pienimmästä päästä. Muistan sen siitä että joka liuskasta laitoin yhden tabun jemmaan pahan päivän varalle.
Silloin kun oli ylimääräisiä ja paha krapula niin 20tabua naamariin ja töihin.

Nykyään mieluummin dokaan,viikonloppuisin siis.
Aine kuin aine käyttöä pitää hallita. Jos aine hallitsee niin tulee vaikeuksia.

Ap:kirjoittajalle voimia lopetuksessa.

heroiini vs. diapam

No johan tuli kökkö vertaus.
Bentsoista toki tulee riippuvaiseks, mut diapamin käyttö terapeuttisella annoksella, esim 3 x 10 mg kuten tässäkin tapauksessa (toki kohtalaisen paljon per pv) on kuitenkin IIIHAN ERI ASIA ku käyttää 15 VEE säännöllisesti heroiinia. Jos nyt siis puhutaan säännöllisestä käytöstä, ei jostain 15 vuoden aikana tapahtuneesta satunnaiskäytöstä sillon tällön.

Heroiinista irti pääseminen on niin vaikeeta monen vuoden, esim omalla kohdallani 7 vuoden lähes päivittäisen käytön (johon mahtu 3 vierotusjaksoa) jälkeen että ei sitä voi verrata niihin mahdollisuuksiin mitä on päästä eroon bentsoista joista pääsee hiljalleen eroon annosta pienentämällä. Periaatteessa näin voi toimia myös vahvojen huumausaineiden kohdalla vaikka sellasta hoitomenetelmää Suomessa ei ookaan käytössä, joissain muissa maissa on.

Heroiinin vierotusoireet on todella dramaattise ja kivut on kovat, samaten jatkuva oksentelu, ripuli, krampit, helvetillinen kylmyys ja hikoilu, luusärky, kamala kutina.

Bentsoista pääsee eroon huolellisella suunnittelulla, esim kannattaa ottaa yhteyttä A-klinikkaan ja sieltä voi myös tilata ohjekirjasen miten annostusta vähennetään pikkuhiljaa. Epilepsiakohtaus on todellinen riski ja täten hiljalleen sen voi välttää.

Ei heroiininkäyttäjien keskuudessa bentsoriippuvuutta pidetä pahempana - puppua.

sitähän minäkin

hyvä kun joku kirjoittaa käyttäneen näkökulmasta oikeaa tietoa.
Itse olen tarvinnut bentsoja, mutta uskoisin niistä eroon pääseväni, jos tosissani haluaisin. Ei ole vielä kauheasti haluttanut.
Huimalta tuntui tuo heroiinivertaus. Saattaa jollekin madaltaa kynnystä kokeilla sitäkin ainetta. Kun se muka koukuttaa vähemmän, kuin joku apteekkilääke. Ja oli riippuvuus sitten suurempi tai pienempi, itsellä ei kokemusta, ollaan heroiinin kanssa kuitenkin nykyisen lainsäädännön aikana tekemässä rikosta, mitä lääkärin määräämien lääkkeiden käyttö ei kuitenkaan ainakaan vielä ole.

jaa

mulla takana 20 vuotta diapameja. Alusta saakka 4x5mg "tarvittaessa". Ja tarvetta on ollut.
Toleranssi noussut ja melkein on sitä, että välillä meni liuskallinen näitä 5 millisiä.
Välillä pystyn olemaan 3-4 vrk ilman nappiakaan, mutta sitten alkaa levottomuus, ärtyneisyys, itseinho. Perästä tulee lihaskrampit. Voi tulla tosi rajuja rintakipuja. Ihan sydämen kohdalta. Menee kyllä ohi yhdellä-kahdella napilla. Joskus olen mennyt sängystä kontaten toiseen huoneeseen yöllä hakemaan lääkettä.

Eli se seinään lopettamisesta. Testattu on, ei meillä ainakaan onnistu.

Toi pillerikoko hämmästyttää? Olen rakkailta lääkäreiltä kysynyt joskus noita 10 mg pameja, mutta ovat melkoisen nihkeitä niitä kirjoittamaan.
Eli en ole koskaan saanut. 5mg sentään tulee. Joku taisi sanoa, että 10 mg on lähinnä sairaaloissa tai vastaavissa käytettävä nappikoko

Onnea vaan lopetukseen. Samaa yritän itsekin. Helppoa ei tule olemaan. Vitutus on välillä valtava, mutta siihen ei kai ole kukaan kuollut.

Aivan..

ole hyvä olo.nyt se sitten taitaa alkaa.Tiedan että nämä *siniset enkelit*on tiukassa ,mutta tämä lekuri on kuuluisa siitä että ei kirjoita mietojaT:Ketjun aloittaja

menetin

Olen syönyt 5 mg:n Diapameja vuodesta -89. Annostus oli alussa (ensimmäisen vuoden) isompi ja samalla söin masennuslääkkeitä, mutta sitten se tasaantui niin, että 100 kpl riittää 5 kuukautta. Olen saanut reseptin aina uusittua ilman mitään kommervenkkejä. Kerran kysyttiin, että olenko harkinnut lopettamista, kun yleensä toleranssi kasvaa ja määrät suurenee. Olin silloin käyttänyt jo 10 vuotta. Kun sanoin, että kai se tarve olisi jo näkynyt, jos sellaista olisi ollut niin lääkäri totesi että kai sinä sitten kuulut niihin, jotka osaavat käyttää näitä. Ja niin edettiin kunnes tänä vuonna ykskaks terveyskeskukseen tuli uusi lääkäri ja laittoin reseptin 2 x 30 kpl. No minun vastaus siihen on, että uusin reseptiä tiuhempaan tahtiin ja menetän Kelakorvauksissa.

En vain ymmärrä mikä idea tällä uudella lääkärillä oli tiputtaa resepti 100 kpl:sta 60:neen. Me ei olla vielä edes tavattu.

Taidan mennä näyttäytymään jonain päivänä, että voi todeta minut ihan täysipäiseksi ihmiseksi.

Olen kävellyt..

4 tuntia pitkin Espoota..vituttaa ja naurattaa,enimmäkseen vituttaa.Kiusaus on kova..jos vaikka vaan puolikas..mutta sitte se taas repeää..

luulisin

pelkäävät Kelaa ja sitä kautta heitä valvovia viranomaisia.
Kun näistä 30 kpl:een lootista ei tule
Kela -korvausta, tieto jää vain apteekkiin. Apteekkihan jättää usein pikkureseptin kakkoskappaleen asiakkaalle.

Isommista resepteistä menee sitten se toinen osa Kelalle ja lääkärit ehkä pelkäävät, että tulee jotain palautetta, mikäli kirjoittelevat rauhoittavia liian helposti. Kuka senkin määrittelee?

Ihan pelleilyksihän touhu on apteekeissakin mennyt. Kun nämä bentsot ovat lääkkeitä, joita jotkut tarvitsevat pysyäkseen hengissä.
Sitten taas jollekin s**tanan narkkareille jaellaan suu korvissa uusia neuloja!

Itse tunnen olevani apteekissa usein alhaisempi henkilökunnan silmissä, kuin nämä neulanvaihtajat.

Ja minä nyt satun olemaan oikeasti sairas, enkä narkkari.

Mitä väliä?

Mitä veen väliä sillä on millä silmällä joku apteekkivirkailija sua kattoo kun se sulle lääkkeet myy?
Jos lääkäri on reseptin kirjottanu, niin apteekkityöntekijän kuuluu lain mukaan ne sulle antaa, ei ne siinä vaiheessa mitään päätöksiä tee, että myydäkö tolle pillereitä vai ei? Kyllä sä taidat vähän kuvitella.

Eikä apteekeissa suu korvissa naureskellen mitään injektiöruiskuja jaella, vaan ihan asiallisesti niissä missä niitä nyt yleensä on jaossa, tai näin ainakin pitäis toimia. Niillä halvoilla ruiskuillahan on SUomessakin saatu esim hiv-viruksen leviäminen varsinaisten narkkarien keskuudessa huomattavasti vähenemään.

Jos lääkäri on sulle reseptin kirjottanu, se on sun ja lääkärin välinen asia, siinä ei apteekin työntekijän ilmeet paina yhtikäs mitiä.

Pehmeä lasku!

moi,nyt se sitten alkoi,unettomuus,pakkoliikket,ahdistus..jne muuta *kivaa*.Soitin lapsuudenystävälleni joka on lääkäri,hän oli ehdottomasti laakista poikki systeemiä vastaan.Väitän että sisua mulla löytyy,mutta hän sanoi kuten eräät ketjussakin kirjoittaneet epilepsia kohtauksista.Niinpä olen päätynyt pehmeään alasajoon.Vähennän annosta maltillisesti. Kiitos teille kaikille vastauksista ja hyvää ja parempaa vuotta 2007
Olen käyttänyt bentsoja päivittäin noin 20 vuotta. Viime kesänä aloitin vieroituksen vähentämällä lääkityksen Diapam 5mg x3:n. Aiemmin käytin Diapamia 10 mg x 3. Olen pudotellut elokuun puolesta välistä lääkitystä useita kertoja ja nyt menee Diapam 1 mg x 1 ja noin viikon kuluttua lopetan senkin. Mitään erityisen pahoja vieroitusoireita ei ole ilmennyt ja vieroitus on sujunut melko pehmeästi. Unettomuuteen mulla on Atarax 25 mg x 1 ja Mirtazapiini 7.5 mg x 1. Paniikkioireita, joihin olen lääkettä tarvinnut, ei ole ilmennyt lainkaan. Näyttäisi siltä, että olen selvästi voiton puolella.
Moi Veli! Olen kohtalotoverisi... Käytin useita vuosia univaikeuksiin unilääkettä mutta keväällä tuli nk. mitta täyteen. Yirtin lopettaa Insominia, siis käyttämääni unilääkettä ensin itsenäisesti ja kerrasta poikki -periaatteella, mutta tuloksetta. Sen jälkeen varasin ajan lääkärille ja kerroin hänelle, että haluan eroon lääkkeestä. Aloitin vieroitushoidon Järvenpään sos.sair. mallilla ja se toimii. Lääke vaihdettiin Diapamiin...
Jatkan aiemmin kirjoittamaani. Vaihdoin siis Insominin Diapamiin, jotta pääsin Insominista eroon. Lopetin pikku hiljaa Insominin ja nyt on lopetusprosessi myös Diapamista tahdilla 1 mg/pvä/. Tällä hetkellä annostus on 9 mg/pvä, ensi viikolla 8 mg/pvä. Näillä annoksilla ei ole ollut mitään vaikeuksia, ainakaan vielä. Nukkumisen suhteen ei ole ollut ongelmia sillä Diapam on sen verran pitkävaikutteinen lääke, että uni tulee päivällä otetuilla lääkkeillä. Eli näillä mennään ja jouluna (toivon mukaan) olen irti Diapamista. Lääkärini on hyvin myötäelävä ja tukea antava ja mainitsi, että seurataan tilannetta joka viikko ja tarvittaessa pysäytetään lääkitys hetkeksi jos siltä tuntuu. Itse olen hyvin luottavainen hoitoon. Malliesim. löytyvät Järvenpään Sosiaalisairaalan sivuilta.
MoiGunilla. Niiden sosiaalisairaalan oppien mukaan minäkin vieroittaudun. Ottaa vielä pari viikkoa ennen kuin olen nollilla. Tsemppiä sinulle..
Kiitos! Millaisin menetelmin aloitit "vähennysohjelman"? Ei ole pakko vastata mikäli et halua. Sen verran vielä tästä omasta vieroitusaikataulusta, että jaan annokset siten, että otan sen nykyisen 9 mg/pv: 3 mg kolmesti päivässä ja joka pv samaan aikaan. Se on selkeä eikä tarvitse miettiä sen kummemmin. Lisäannoksiin ei ole ollut tarvetta tässä vaiheessa. Olen lukenut täältä monenlaisia kokemuksia "viekkareista" mutta jos riittävän hitaasti lopettaa, ei pitäisi tulla em. Itselläni on vielä matkaa finaaliin. Päivä kerrallaan...
Vieroitus pitäisi tehdä tällä tavalla. Jokaista käyttövuotta kohden 1 vähennys kuukausi, eli jos olet käyttänyt 15 vuotta bentsoja niin silloin vieroitus on 15kk. Tosin tämä nyt on jos annokset ovat kovin suuria olleet, mutta joku Rivatril 1mg tai diapam 20mg tai xanor 1mg niin ei tietenkään tarvitse käyttää vieroitukseen tuota aikaa.
Vastaan tähänkin samantein. Rivatrilista ja Xanorista ei itselläni ole kokemusta, mutta olen kuullut, että Rivatrilin lopetus äkkiseltään aiheuttaa kaameat "viekkarit". Tenoxia olen kokeillut varmaan 10 v. sitten, mutta sen käyttö oli aivan muutamaa tabl. Insominia käytin n. 5 vuotta. Myös Mirtazapinia kokeilin, mutta ei sopinut. Kova päänsärky aamulla. Joten kyllä "työsarkaa" on tässä jouluun saakka. Kovasti pitää keksiä kaikkea tekemistä niin aika menee mukavasti. Kertoisitko jotain myös omista lääkehoidoista jne.?
Karkeasti arvioiden ihminen, joka käyttää 40 mg diatsepaamia (tai sitä vastaavaa)
päivittäin, voi pystyä vähentämään päivittäistä annosta kahdella milligrammalla yhden tai
kahden viikon välein kunnes 20 milligramman päiväannos on saavutettu. Tämä veisi 10
- 20 viikkoa.
Kahdenkymmenen milligramman diatsepaamin päiväannoksesta yhden milligramman
vähennykset viikon tai kahden välein voivat olla suositeltavia. Tämä veisi 20 - 40 viikkoa
lisää, joten koko vieroitus veisi ehkä 30 - 60 viikkoa. Jotkut voivat haluta vähentää
annosta nopeammin, jotkut voivat haluta edetä hitaammin.

Kuvia liitteenä:

http://aijaa.com/5WkU1V
http://aijaa.com/GvGjcT
Kiitos kommentista ja neuvoistasi! En ole aikaisemmin käyttänyt Diapamia kuin nyt elok. 2014 aloitettiin. Insominia käytin koko ajan 15 mg/iltaisin kunnes se menetti tehonsa. Sitten aloitettiin se Järvenpään sos.sair. mallin mukainen lääkkeenpurkaminen. Eli elok. aloitin 15 mg/pv ja nyt olen siinä 9 mg/pv:ssä. Ensi viikolla 8 mg jne. Olen lukenut saman mistä kirjoitit, että käyttövuosi/kk. Koetan nyt ottaa maltillisesti ettei tulis mitään takapakkeja. En olis koskaan uskonut millainen koukuttaja Insomin on...Älkää kokeilko!
No kaikki bentzot aiheuttavat riippuvuutta.
Ei kaikille, mutta valtaosalle ja jotkut pääsee eroon helpommin ja jotkut vaikeammin. Kaikki olemme yksilöitä. Mutta se on varma, että kaikki pääsee eroon bentsoista jos vain halua riittää. Itsellä ei riitä eikä itseasiassa ole edes tarpeen. Minä käytän Rivatrilliä 0,5mg päivässä.
Rivatril on varmaan ihan ok lääke, kun annos pysyy kohtuullisena ja käyttäjä saa tarvitsemansa avun. Kyllähän täällä palstoilla on huomannut, kuinka moni ihminen on joutunut turvautumaan "rauhoittaviin" elämänsä eri tilanteissa ja sitä kautta tahtomattaan jäänyt koukkuun. Tuskin monikaan on käyttänyt lääkkeitä väärin, ainakin halua uskoa ihmisistä hyvää. Voihan tietty sellaisiakin henkilöitä olla, jotka tavoittelevat huumaavaa tilaa. Mutta tsemppiä meille kaikille!
Näyttää siltä, että Diapamin vähentäminen tuonne 1 - 2 mg:n päivässä yhtenä annoksena otettuna onnistuu melko nopeasti, mutta loppuluisu on melko pitkä. En viitsi vähentää viimeistä "murusta" ennen kuin tunnen oloni vieroitusoireettomaksi...
Kiitos Veli kommentista! Ymmärsinkö oikein, että tarkoitit tuon 9 mg:n ottamista kerralla? Itse otan nyt 3 mg x 3/pv:ssä jotta saan sen 9 mg. Mä luulen kanssa, että tämä nk. alkupudotus onnistuu huomattavasti helpommin kuin ne 1-3 mg:n päiväannokset ja niillä alasajo. Me sovimmekin lääkärini kanssa, että jos tuntuu vaikealle niin pidennetään se yksi viikko kahteen viikkoon. Nyt ollut se 1 mg/viikko miinusta per tabl. Siinä Järvenpään ss:n ohjeessa juuri korostetaan, että tulokset ovat paremmat kun pudotus on tarpeeksi hidasta. Mihinkäs tässä on kiire. Eihän lääkeriippuvuuskaan hetkessä kehittynyt - kuinka se nyt hetkessä sitten hoidetaan pois. Rauhassa ja hyvää tulee...
Varmasti on aivan O.K. ottaa 3 x 3 mg Diapamia. Mä nyt satuin ottamaan 10mg x 1 ja siitä alaspäin yhtenä annoksena. Ei sitä mulle kukaan ole suositellut niin tekemään. Pudotus tulee tietenkin olla hidas, mutta "hitaus" ilmenee juuri pitkänä "loppuluisuna".
Kirjoittelenpa taas "vieroituskuulumisia". Päivä menee toisensa jälkeen eikä ole vielä mitään oireita ilmennyt. Tosin pari viimeistä yötä ovat jääneet aika heikolle nukkumiselle, en tiedä syytä. Tai arvelen, olisko päivätorkuilla osuutta asiaan... Sellainen ajatus on käynyt mielessä, että kuinkahan uniasiat sitten kun vieroitus alkaa olla viime metreillä? Turhaan kai sitä etukäteen murehtii. Onhan niitä sellaisiakin lääkkeitä, joihin ei tule sellaista riippuvuutta kuin aiemmin käyttämääni. Ja ottaa vaan sitten tosi tarpeeseen. Kuinkas sinun pudotusaikataulu on sujunut? Tsemppiä joka tapauksessa..
Mulla on käsitys, että jos päivätorkut ylittää 30 min, ne vaikuttavat jo yöuneen. Ainakin mulla on näin. Unettomuutta ja toisaalta painajaisiakin ilmenee loppumetreillä. Itse sain avun unettomuuteen lääkityksellä: Mirtazapin 15 mg x 1 ja tarvittaessa Atarax 25 mg x 1. On huomattava, että em. lääkkeiden vaikutus alkaa noin tunnin kuluttua niiden ottamisesta. Em. rohdot eivät aiheuta fyysistä riippuvutta. Psyykkisen riippuvuuden voi tietenkin kehittää vaikka asperiiniin. Tsemppiä :)
Päivä ilman torkkuja meni ja pitää sinnitellä ainakin 22.00:een että saisi paremman yön. Riittävä liikkuminen ja ulkoilu tekisi terää kaikin puolin mutku...se on niin tylsää joskus. Tekemistä pitää keksiä ettei ajatukset kehi liikaa lääkityksen ympärillä. Onneksi huomenna on teatteriin meno, tulee uusia ajatuksia. Onko sinulla ollut painajaisia nyt kun olet jo nk. voittaja vai oliko ne missä vaiheessa? Mutta eiköhän niistä jotenkin selviä. Onneksi sain soittoajan lääkärille maanantaiksi, jolloin (toivon mukaan) saan jotain ei kolmio -lääkettä heikkoon nukkumiseen. Kyllä tämä tästä. Hyvää viikonloppua ja olet onnen pekka kun olet jo finaalissa!
Painajaisia oli suurimpien pudotusten jälkeen, mutta nyt ne ovat loppuneet. Finaalissa varmaankin olen ja Diapamia menee vielä 1 mg x 1....
Kiitos kommenteista! Tännehän sitä piti tulla taas kirjoittamaan kun "samassa liemessä" tai marinaadissa ollaan aika monenkin kanssa. Tänään oli tosi piristävä päivä. Teatterissa reilun 3 t esitys ja yleisöäkin suuri näyttämö lähes täynnä. Esitys oli Kauppamatkustajan kuolema. Juoni ei ollut ikävä, vaikka voisi nimestä päätellä. Hyviä näyttelijöitä - ainakin itse pidin esityksestä. Huomenna olis leffapäivä joten kiirettä pukkaa ja se on tervetullutta vaihtelua näihin "piinaviikkoihin". Kertokaa te muutkin mitä olette tehneet ja kuinka edistystä on tapahtunut lääkemäärien pudotteluissa. Tämä on hyvää vertaistukea jos mikä. Mukavaa lauantai-illan jatkoa!
Tänään siiryin annostukseen Diapam 1 mg x 1 joka toinen päivä. Tänään en ole lääkettä ottanut, mutta huomenna suunnitelman mukaisesti...Eiköhän tämä tästä.Hyvää lauantai-iltaa kaikille kärvistelijöille..
Hienoa Veli! Onnittelen sinua jo tässä vaiheessa. Aika nopeasti olet mielestäni pudottanut kun olet jo 1 mg:ssa. Paljonko vähensit pv:ssä? Mulla taitaa olla liian "hidas" aikataulu mutta sen sos.sair. ohjeen mukaan vähennys olisi se 1 mg jota olen toteuttanut. Saa nyt sitten nähdä kun päästään tuonne 5 mg:aan, mitkä ovat tunnelmat... Joku kirjoitti, että viimeiset milligrammat ovat vaikeimmat. Mitkä sun mielestä olivat nk. pahimmat vaiheet? Se lienee kuitenkin niin henk.koht. tunne ja olotila. Eteenpäin vain on mentävä. Tsemppiä...
Jos ketjussa ei ole vielä mainittu niin kaikkien bentsodiatsepiinien vieroitukseen voi käyttää apuna tunnettua Ashton Manualia. Sieltä löytyy suuntaa-antava vieroitusehdotus ja -aikataulu sekä muuta tietoa vieroitukseen liittyen. Linkki alla. Manuaalista on myös suomenkielinen versio.

BENZODIAZEPINES: HOW THEY WORK AND HOW TO WITHDRAW (aka The Ashton Manual)
http://www.benzo.org.uk/manual/
Kiitos vinkistä, mutta lienee viisainta pysytellä jo aloitetulla systeemillä ja lääkärin valvonnan alla. Tapojahan on varmaan niin monta kuin on käyttäjiäkin. Itse olen yksityispuolen lääkärin nk. kontrollissa ja en näe syytä muuttaa sitä. Kyllä tämä onnistuu jos itsellä on motivaatiota ja nyt ainakin on. Tie on jossain loppuvaiheessa varmaan voimia ja sisua kysyvä, mutta eteenpäin mennään kuin "etana kaarteessa".
II viesti: Tuo mainitsemasi malliesimerkkihän on juuri sama kuin Järvenpään sosiaalisairaalan vieroitustaulukot. Eli hyvin selkeä ja helppo toteuttaa. Olen kyllä sitä mieltä, että jos innostuu pudottelemaan annoksia hyvin ripeästi, saattaa tulla vaikeuksia. Nimittäin mun hoitava lääkäri kertoi kokemuksia omista potilaistaan (tietysti nimettöminä) ja korosti, että muutaman vuoden käytön jälkeen ei ole järkeä pilata hyvää vieroitussysteemiä ja kiirehtiä. Kun elimistö on tottunut johonkin aineeseen, se vaatii aikaa myös siihen että sopeutuu uuteen tilanteeseen. Tsemppiä meille kaikille!
Hei Gunilla. Aloitin oman vieroitukseni elokuun alussa. Aluksi pudotukset olivat suurempia, mutta vuorokausiannoksesta 5 mg x 1 ovat loiventuneet.
Hyvää alkanutta viikkoa ja tsemppiä viimeisille metreille! Voi olet onnen pekka kun pääset "vapaaksi"... Itselläni alkoi 8 mg:n viikko ja eihän tässä nyt sen kummempaa. Lääkäri oli ilahtunut kuullessaan, että oikeissa annoksissa ollaan pysytty. Ei ole tarvetta nostaa, itseäänhän siinä huijaa jos salaa ottaisi ylimääräisiä nappeja. Mutta mennään nyt pikku hiljaa kohti "uutta elämää", sekin päivä koittaa vielä. Periksi ei kannata antaa...
Aikalisä....Diapam 1 mg joka toinen päivä ei onnistu..Vaikkei saisi, palasin annostukseen 1mg x 1 päivittäin. Tahti oli liian nopea...Voi itku...
Päivän alkua. Älä murehdi vaikka piti palata hieman takas. Olet niin hyvin selvinnyt tähän saakka, että se 1 mg/pv vaikka muutaman vk:n ajan ei suoritustasi pilaa. Aiemmin oli puhetta hitaasta pudottamisesta ja taitaa olla vinha perä. Tuohon, että ottaisi Panacodin tai Tramalin "korvaamaan" joka toisena päivänä...suhtaudun hieman varauksellisesti. Siinä on itsepetoksen maku. Itselläni menossa 8 mg:n vko. Mitään erikoista en ole havainnut. Matkaa maaliin on vielä, mutta olen koettanut olla ajattelematta. Tsemppiä!
Hienoo, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Ihan, kun tuossa totesitkin, on hitaiden (siis opiaatit) ottaminen tosi paha vaihtoehto. Tramadoli ei oo kylläkään heti koukuttava mutta se hiipii. Kodeiini (panacodista tai ardinexistä) on tosi paha. Jotkut joilla kodeiiniä metaloboiva entsyymi toimii tosi hyvin ts.morfinoituu täydellisesti niin 'parhaat' on saanu viikossa koukun aikaseks. Ja sitte kuljetaan levy taskussa. Ja mä korostan, että opiaatti riippuvuuden vieroitus oireet on helvetti... Bentsoja isoilla annoksilla ja pitkään käyttäneenä on vielä pahempi...En kyllä antais itselleni 'lupaa' käyttää säännöllisesti...
Itse jos olisin bentsoriippuvainen ja annosten pudotus olisi loppusuoralla, just tyyliin 1mg päivässä, niin vaihtaisin tossa lopussa vaikka padacodiin. Kodeiini on eri ainetta, mutta se rauhoittaa. Eli korvaisin niitä välipäiviä vaikka sillä panacodilla, tai vaikka tramalilla ja näin huijaisin kehoa. Alkoholillakin vois huijata sit vaikka jonoin välipäivänä. Jois vaikka vähän olutta tai viiniä. Sit jotain mirtazapiinia ja melatoniinia ihan loppuun viimeseksi ja sit kaikki pillerit kiinni. No sitä mirtaa vois syödä vielä vaikka yhden paketin loppuun nukkumiseen kun muut on lopetettu.
Viikko pulkassa lääkeannoksen alasajossa. Nyt alkais 7 mg/pv. Saas nähdä kuinka menee. Tähän saakka mennyt melko hyvin. Hitaasti pitää vaan mennä kuin "mittarimato". Mieli halajaa jo kokonaan vapaaksi, mutta en halua tietoisesti pettää itseäni ja tehdä äkkilopetusta. Ketjussa moni kertoo tehneen sen ja saaneet kovat viekkarit. Jatketaan näin ja kaikille hyvää viikonloppua!
Jos ongelmia tulee, alkavat ne jossain 4-5 milligramman tienoilla. Itse koin vieroitusoireita muutama päivä pudotuksen jälkeen ja ne kestivät yleensä pari päivää. Viime keskiviikkona koin voimakkaan ahdistus, debis suisidaaliset ajatukset syndrooman, jolloin jouduin ottamaan takapakkia. Nyt olen taas ohjelmassa ja mieliala on optimistinen. Lääkitys nyt: Diapam 1 mg x1 ja Diapam 0.5 mg x1 vuoropäivinä.
Moi Veli! Takapakkeja voi tulla kenelle tahansa ja mistä lääkkeestä tahansa. Esim. kipulääkkeetkin saattavat koukuttaa ja en "luokittele" niitä sen turvallisemmiksi kuin rauhoittavatkaan. Ja kuten aiemmin olen kirjoitellut, moni alkaessaan ei tiedä, millaiseen liemeen joutuu tahtomattaan. Silloin elok. kun aloitin vieroituksen, kerroin lääkärilleni ettei minua infottu tai varoitettu lääkkeestä jonka käytön aloitin. Silloinen lääkäri vaan kehuskeli, että "tätä voitte käyttää turvallisesti" jne. Ja sittenhän sitä käytin turvallisesti monia vuosia ja nyt ollaan tässä pisteessä. Onneksi itsesuojeluvaisto alkoi tulla eteen kun lääke menetti tehoaan. Mitään sen kummallisempia oireita en ole kokenut tämän yli 2½ kk:n aikana yhtään. Olen voinut elää ihan normaalia elämää, harrastuksissa käydä jne. Myöskään sosiaalisten tilanteiden pelkoa en ole kokenut vielä kertaakaan. Jos alkaa ilmenemään, aion pysäyttää annoksen pienentämisen. Jotkut kirjoittavat, että bentsojen alasajo pitäisi tapahtua noin 6 viikon aikana. Mutta he eivät ehkä ajattele, että mitä nopeammin pääsee nollille, sitä enemmän lopettamisen jälkeisiä vieroitusoireita ilmenee. Hienoa Veli, että pääsit ohjelmalle takaisin. Älä luovuta, vaikka joskus tuntuisi siltä. Luulen, että aika monella tulee jossain vaiheella nk. hoitoväsymys. Mutta eteenpäin elävän mieli kuten sanotaan. Ja ne mukavat päivät koittavat ihan varmaan jossain vaiheessa. Hyvää jatkoa ja kirjoittelehan kuulumisia...
Toi kolme kertaa kymppi on näissä 'miedoimmissa', pitkävaikutteisissa bentsoissa vähän helpompaa mutta en mä menis kyllä tostakaan tekeen kylmää kalkkunaa tälle bentsolle. Määrähän on vielä ihan terapeuttinen. Siitä huolimatta neuvoisin hidasta tiputtelua noin pitkän käytön jälkeen. Pamihan toimii aika pitkään, joten muutama päivä ilman voi mennä ihan hyvin mut sitte rankasee.

Oli sitten provo tai ei niin tuskin näistä asioista liikaa puhutaan...
Nämäkin asiat ovat kuitenkin niin yksilöllisiä. Tosin en juurikaan maalailisi piruja seinälle, epileptisten kohtausen suhteen. Annos määräthän ei ole olleet mitenkään älyttömiä mutta käytön kesto on ollut kieltämättä pitkä. Kannattaa kuitenkin tässä tilanteessa pudotella tosi hitaasti esin. 0.5mg muutama viikko. Ehkä kuukausiakin, riippuen siitä alkaako vieroitos oireet vaivata päivittäistä elämää.

Itse käytin aikanaan 10mg Xanoria (pahin kaveri) Nyt mennään 1mg/pvä Tie on ollut todella aikoinaan, ajoittain todella vaikea. Takapakkiakin on tullut. Aikaa tämä pudotus on ottanut vuosia...

Tarvittava bentso on ihan ok! Moni tarvitsee niitä selvitäkseen arjen vaatimuksista. Zemppiä !
 /   /  / Diapam/vieroitus?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta